چهار ركن اساسی قيام ۱۵ خرداد در کلام آیت الله العظمی جوادی آملی:
ركن اوّل قيام، ركن زمانی است كه حضرت امام خمينی (ره) با سخنرانی خود در عصر «عاشورا»، زمينهی قيام ۲١ محرم سال ۱۳۸۳ ه.ق (۱۵ خرداد ۱۳۴۲ ه.ش) را فراهم نمود.
ركن دوم قيام، ركن مكانی است كه اين قيام، از مهد فقاهت آغاز شد و آن سخنرانی تاريخ ساز امام در «مدرسهی فيضيه» صورت گرفت.
ركن سوم و چهارم قيام، مربوط به قيام كنندگان است كه آنان چه كسانی بودند. حضرت امام (ره) در اين باره فرمود: بنگريد كه شهدای ۱۵ خرداد از چه گروهی بودند.
اكنون كه ساليان متمادی از آن روز گذشته است و بسياری نوسالان، از نزديك شاهد آن صحنه نبودند، بايد در احوال آن مردم جستجو كرد و بر لوح قبور شهدای ۱۵ خرداد نظر نمود تا روشن شود كه اوّلا قيام كنندگان، مسلمان و ارادتمند عترت طاهره (عليهم السلام) بودند و ثانياً از نظر زندگی، نه از قشر مُسرِف و مُترَف، كه از طبقهی محروم و مستضعف بودند.
با بررسی اين اضلاع چهارگانه، به خوبی روشن می شود كه چرا حضرت امام خمينی (ره)،١۵ خرداد را برای هميشه عزای عمومی اعلام فرمودند؛ چرا كه در اين قيام، عاشورا جلوه كرد، فيضيّه ظهور نمود، و مسلمانان و محرومان بپا خواستند و از اينرو، ما وامدار چهار چيز هستيم؛ «مكتب»، «مَدْرس»، «مسلمانان»، و «محرومان ولايتمدار».
منبع:کتاب ولایت فقیه /صفحه ۲۹۰،۲۹۱
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امام صادق (سلام الله علیه) فرمودند:
«بر برادران مؤمن خود بیفزایید، زیرا هر مؤمنی یك دعای مستجاب دارد و فرمود: برادران مؤمن خویش را افزایش دهید، زیرا برای هر مؤمنی شفاعتی است و فرمود: برادری مؤمنان را افزایش دهید، چرا كه نزد خدا برای ایشان حقی است كه در روز قیامت با آن، پاداش آنان را می دهد.»
«اسْتَكْثِرُوا مِنَ الإِخْوَانِ، فَإِنَّ لِكُلِّ مُؤْمِنٍ دَعْوَةً مُسْتَجَابَةً وَ قَالَ اسْتَكْثِرُوا مِنَ الإِخْوَانِ فَإِنَّ لِكُلِّ مُؤْمِنٍ شَفَاعَةً وَ قَالَ أَكْثِرُوا مِنْ مُؤَاخَاةِ الْمُؤْمِنِینَ، فَإِنَّ لَهُمْ عِنْدَ اللَّهِ یداً یكَافِئُهُمْ بِهَا یوْمَ الْقِیامَةِ.»
مصادقة الاخوان، ص۴۶
مفاتیح الحیاة ص ۲۸۰
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
همه موظّفيم عالم شويم؛ يا در پرورش علم و عالم بكوشيم و بر اين اساس است كه به نسل جوان و همچنين اوليای آنها پيشنهاد می شود كه فرزند صالح خود را كه اوّلاً خوش استعداد و ثانياً پرهيزكار و وارسته است، تشويق كنند كه به عنوان سرباز حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به حوزه علميّه برود، تا عالم و فقيهی شود كه هم دين خود را حفظ كند و هم دين جامعه را تأمين كند. او اگر مالی به دست نياورد، كمال و جمال فراهم می كند.
هرگز مال، وسيله كمال كسی نيست. همه ما روزی را در پيش داريم كه در آن عدّه ای هر دو دست خود را می گزند و می گويند «اين همه كوشيديم و چيزی به همراه نياورديم». البتّه بايد خود جوانان نيز اين شوق را در خود احيا كنند؛ يعنی آنها بايد همان گونه كه بسيجی می شوند و در نَفْرِ نظامی شركت می كنند، در نفر علمی نيز شركت كنند.
خدای سبحان فرمود[۱] كه چرا عدّه ای به حوزه های علميّه نمی روند، تا قرآن كريم و معانی آن، نهج البلاغه و معارف علوی(سلام الله علیه) و حلال و حرام خدا را ياد بگيرند؟ اگر جوانی وارد حوزه های علميّه شد و شيرينی فقاهت در كام او جلوه كرد، هيچ لذّتی پيش او شيرين تر و گواراتر از لذّت علم نيست؛ آن گاه او راه را خود مي پيمايد، درحالی كه ديگران در خواب اند و اواخر عمر بيدار میشوند. بسياری در پايان عمر نگران هستند كه چيزی برای بردن ندارند؛ امّا هيچ فقيهی در پايان عمر نگران نيست كه چرا من عمر خود را در تحصيل علم صرف كرده ام.
[۱]سوره توبه آیه ۱۲۲
منبع:کتاب بنیان مرصوص امام خمینی (ره) در بیان و بنان/صفحه ۲۰۳
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
جناب آقای قالیباف!
سلام و احترام؛
سال ۱۳۹۵ متنی را بر اساس دلسوزی، خطاب به جناب آقای احمدینژاد نوشتم و امروز در شرایطی میبینمش که جز افسوس نمانده...
اینک پس از هشت سال خطاب به شما مینویسم
امید که اینبار موثر افتد؛
حتما اذعان میکنید که تلاشهای بیوقفهی آقای احمدی نژاد که تحت عنوان «کار جهادی» خوانده میشد، نتوانست او را از انحراف نجات دهد
بماند که «کار جهادی» جزو مفاهیم انقلاب اسلامی است و نمیتوان هر فعالیت پرحجم و حتی با اثر مثبتی را ذیل آن مفهوم انقلابی گنجاند.
آنچه که اکنون لازم به یادآوری است این است که عبور جبهه انقلاب از احمدی نژاد به دلیل عدم تبعیتش از امام جامعه بود
که از منظر هستههای سخت انقلاب، هیچ عملکرد مثبتی قابل ارزش گذاری به جای «ولایتمداری» نیست
با این مقدمه صراحتا عرض میکنم تفاوتی در ده روز خانهنشینی احمدینژاد با مقابله شما با امر ولی درجریان دستور ممانعت از دخالت نمایندگان در عزل و نصب مدیران، دیده نمیشود.
از تقابلی صحبت میکنم که منجر به برکناری معاون وزیرکشور دولت خدمتگزار شد.
معاونی که صرفا امر صریح رهبر را ابلاغ کرده بود
امکان گذر از این موضوع و موضع شما در این جریان نیست که با آنچه ولایتمداری میخوانیمش در تضاد آشکار بود
اینکه شما انقدر جسارت به خود راه دادید که به جای توجیه آن چند نماینده ناراحت! از ولی امر مسلمین صراحتا یا تلویحا بخواهید دستورشان را پس بگیرند،همه چیز را بر ما روشن ساخت
خصوصا آنجا که حضرت آقا پاسخ دادند:
«واقعا نمایندگان نباید در امور انتصابات دولتی دخالت کنند» و به شما تذکر قانون اساسی درخصوص تفکیک قوا دادند و شما حتی در یک نطق پیش از دستور از این رفتار خود و نمایندگان معترض عذرخواهی نکردید!
آقای قالیباف!
به عنوان کسی که حدود دوسال درگیر فشارها برای حفظ برخی مدیران فاسد یا جانمایی برخی در مناصب مدیریتی وزارت تعاون و شرکتهایش بودم به شما عرض میکنم: بدکردید!
و این عمل شما خصوصا بعد از عزل معاون وزیر کشور، منجر به استمرار بسیاری از مفاسد شد
در ادامه نکات دیگری وجود دارد که لازم است امروز که انشاالله به شوق خدمت و نه طمع کسب قدرت بیشتر، پا به عرصه انتخابات ریاست جمهوری گذاشتهاید پاسخ دهید:
جناب آقای قالیباف!
هیچگاه متوجه نشدم عدم دغدغهی شما در پیگیری پروندههای مفاسد کلان اقتصادی از چه چیز نشات گرفته است.
ان شاالله دیدار نوروز ۱۴٠۱ را به خاطر دارید که عرض شد؛ مبارزه با این حجم از مفاسد اقتصادی، با توجه به قدرت مالی و نفوذ مفسدان، نیازمند همکاری نزدیک دولت و مجلس است و تقاضا کردم فرصتی اختصاص دهید جهت گزارش ۳۱ پرونده، اما متاسفانه گویا شما مشغولتر از آن بودید که به مفاسد کلان اقتصادی بپردازید و پیگیریهای بعدی هم جواب نداد.
نهایتا مجبور شدیم در فضای پرفشار حقیقی و مجازی به سراغ نمایندگانی برویم که میتوان گفت اقدامات آنها مجلس یازدهم را شایستهی دریافت لقب انقلابی از سوی حضرت آقا کرد
از مفاسد اقتصادی که بگذریم، آنچه درجریان امکان مقابله با مفاسد فرهنگی از عملکرد شما در مجلس شاهد بودیم هم، جز درنگ در زمان اقدام و آسیب در زمان انسجام، چیزی برای جبهه انقلاب به ارمغان نیاورد.
آیا کسی از طرفداران شما جرات دارد مقابل رسانه ها با حضور متخصصان انقلابی حاضر شود و به سوالاتمان درخصوص لوایح فرهنگی من جمله لایحه عفاف و حجاب و طرح صیانت پاسخ دهد؟
جناب آقای قالیباف!
داب پرداختن به مشی زندگی شخصی شما که در گفتمان امامین انقلاب نهی صریح شده را ندارم اما من باب نهی از منکر صرفا یک جمله از بنیانگذار انقلاب اسلامی جهت یادآوری مینویسم که اگر مشغله باعث فراموشیتان شده مشغول الذمه نمانم:
«آن روزی که مجلسیان خوی کاخنشینی پیدا کنند خدای نخواسته، و از این خوی ارزندۀ کوخنشینی بیرون بروند، آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم.»
جناب آقای قالیباف!
وعده شفافیتتان که در حد آرزو ماند!
اما لازم است حالا که میخواهید در عرصه خطیر ریاست جمهوری حضور پیدا کنید ابتدائا توضیح دهید که اگر بنا داشتید در این جایگاه فعالیت کنید، چرا وقت ملت را صرف حواشی مرتبط با کسب جایگاه ریاست مجلس کردید؟!
قابل باور نیست که میخواستید قدرت لابیتان با طیف اصلاح طلب را به رخ انقلابیون بکشید!
اما واضح آن است که پیام مثبتی در این حرکت برای اصلاح طلبان ارسال فرمودید
جناب آقای قالیباف!
حتما تایید میفرمایید که لابی در جریان ریاست مجلس، قبل از شروع به کار مجلس جدید(متن آقای غضنفری) و پس از شروع به کار در روز رای گیری هیات رییسه(متن آقای ثابتی) و همچنین ادعای کذب درخصوص اعتبارنامه تاجگردون از طرف شورای نگهبان(متن آقای شریعتی) نیازمند توضیح به ملت است
امید که برای حفظ شان سیاسیتان، بدون فرافکنی به این موارد پاسخ دهید
با آرزوی ماندگاری شما در مسیر انقلاب🍃
✍️#م_طالبی_دارستانی
💢چرا ضدانقلاب و اصلاحطلبان و اعتدالیون از #جلیلی میترسند ؟
▪️از #سعید_جلیلی میترسند چرا که میدانند اگر پرکارتر از شهید رئیسی نباشد، در همان حد و اندازه، خود را وقف کشور و مردم میکند!
▪️از #دکتر_جلیلی میترسند چرا که میدانند فساد ستیزی او همچون شهید جمهور، دستشان را از منابع ثروت مردم قطع میکند!
▪️از جلیلی میترسند چرا که میدانند اگر رئیس جمهور شود، نتیجه کارش به اینجا ختم میشود که مردم برای همیشه اصلاح طلبها را به زباله دان تاریخ میریزند!
▪️از جلیلی میترسند چرا که میدانند با مجموعهای از بهترین جوانان نخبه کشور، ایران را به اوج قلههای پیشرفت در علم و فناوری میرساند!
▪️از جلیلی وحشت دارند چرا که میدانند اقتصاد را از چنگال دلاری فروشان منابع ملی بیرون خواهد کشید!
▪️از جلیلی میترسند چرا که میدانند بنا دارد کشور را از بلای خام فروشی منابع طبیعی نجات دهد
▪️از جلیلی ترس دارند چرا که میدانند مستقیم میرود سراغ اجرای اصل چهل و چهار و اقتصاد را به معنی واقعیاش مردمی میکند!
▪️از جلیلی میترسند چرا که میدانند پایبند به ولایت فقیه و رهبری حضرت آیت الله خامنهای است!
▪️از جلیلی هراس دارند چرا که میدانند دکان برجامشان را تخته میکند و کشور را علاف اسم پر طمطراق و بی خاصیت برجام نمیکند و همه تلاشش را وقف تولید و توان داخل خواهد کرد!
▪️از جلیلی ترس دارند چرا که میدانند امنیت ملی مبتنی بر قدرت بالای دفاعی کشور از اصول حکمرانی اوست!
▪️از جلیلی ترس دارند چرا که میدانند سیاست خارجی او بند به چند کشور اروپایی و امریکا نیست و حتما مبتنی بر عزت ملی و همچون شهید جمهور تعامل با کشورهایی است که مفهوم احترام متقابل و منافع مشترک را به خوبی میفهمند! 🖌ابوحسین
#انتخاب_اصلح
#سعید_جلیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📸 #گزارش_تصویری | وداع با پیکر شهید مدافع حرم، سعید آبیار
حجت الاسلام و المسلمین رحیمیان:
🔰 امام که برای مصرف وجوه شرعی تحفظ و سختگیری بسیار زیادی داشت، تنها جایی که اجازه و دستور میدهد و ماهانه مبلغ قابل توجهی به صورت ثابت به آن جا می پردازد، موسسه تحت نظارت آیتالله مصباح است
حجت الاسلام محمدحسن رحیمیان در همایش خادم جمهور:
🔸امام که برای مصرف وجوه شرعی تحفظ و سختگیری بسیار زیادی داشت و اجازه مصرف وجوه شرعی در بسیاری از کارها و تأسیس مدارس و موسسات را نمیداد، تنها جایی که نه تنها اجازه میدهد و نه تنها خودش دستور میدهد، بلکه ماهانه مبلغ قابل توجهی به صورت ثابت به آن جا می پردازد، موسسه امام خمینی تحت نظارت آیتالله مصباح است. تنها جایی که امام اعتماد داشت، اطمینان داشت، به شخصش، به کارش، به موسسه اش، آقای مصباح بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تحول صنعت فضایی ایران در دولت شهید رئیسی
🔸شهید رئیسی در شرایطی مدیریت کشور را بر عهده گرفت که ایران در برخی حوزهها از جمله صنعت فضایی مطلوب، فاصله گرفته بود، اما او آستین همت را بالا زد و تحولی عظیم در این عرصه به وجود آورد.
کارمند مستعفی وزارت خارجهٔ آمریکا:
🔰 گزارش آمریکا دربارهٔ غزه دروغ بود
استیسی گیلبرت:
🔸من و خیلیهای دیگر روی گزارش حقوق بشری در غزه کار میکردیم که ناگهان از آن حذف شدیم.
🔸وقتی گزارش منتشر شد و در آن پایبندی رژیم صهیونیستی به حقوقبشر را دیدم، شگفتزده شدم!
🔸ما در گزارش نوشته بودیم که رژیم صهیونیستی با بمبهای آمریکایی، حقوقبشر را نقض میکند.
🔸اما در گزارش منتشر شده، حتی نوشته شده که رژیم صهیونیستی جلوی کمکها را نمیگیرد؛ در حالی که دروغ است.
🔸ما در استفاده از کلمهٔ قحطی در گزارشها بسیار حساس هستیم. چراکه شاخصهای خاصی دارد. در غزه اما قحطی شدید وجود دارد.
🔰 ویژگیهای رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی از منظر شاگرد شایسته امام (ره)
آیتالله رجبی، رئیس موسسه امام خمینی(ره) در همایش خادم جمهور:
🔸️رئیس جمهوری که در کشور ما انتخاب میشود دومین مقام اثر گذار در جمهوری اسلامی است. بر اساس اندیشه علامه مصباح (قدس سره) معیار اول رئیس جمهور تراز آن است که باید آگاه از اهداف تشکیل این نظام باشد. معتقد به آن اهداف باشد و باورمند به این باشد که این اهداف را باید عملی سازد و متجلی کند.
🔺اگر کسی باور داشته باشد که همه چیز دست خدا است، آن موقع برای حل مشکلات دنبال حل مشکل دینی می گردد اما اگر کسی چنین اعتقادی نداشت میگوید برای پیشرفت راهی جز همان پیشرفت غربی نداریم و حتی می گوید که اگر اسلام هم معارض با توسعه باشد، باید اسلام را کنار بزنیم، این یعنی ریل از انقلاب اسلامی تغییر کرده است.
🔸بر اساس اندیشه علامه مصباح (قدس سره)، شاخص دوم برای رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی این است که ساختار جمهوری اسلامی را باور داشته باشد. ما در جمهوری اسلامی ساختاری را داریم که در راس آن ولایت فقیه قرار دارد. مقام تشریفاتی هم نیست. هیچ چیز دیگری این را تبصره و کنار نمی زند. رییس جمهور باید این نظریه را به لحاظ فکری شناخته، و به لحاظ قلبی باور داشته باشد که این بهترین نظام سیاسی است. باید پیوند دلی به چنین ساختار و ولایتی داشته باشد و در مقام عمل هم تلاش کند که این جایگاه تقویت شود و مورد توجه باشد.
🔺حاج قاسم سلیمانی فرمودند که «یکی از شئون عاقبت بخیری این است که ارتباط قلبی و دلی با کسی که سکان این کشور را دارد، داشته باشیم». اگر به ولی فقیه عشق می ورزیم باید کسی رئیس جمهورمان باشد که به ایشان عشق بورزد.
🔸️شاخص سوم از دیدگاه علامه مصباح این است که با تقوا باشد. اگر دستوری را خدا فرموده، مهم است، نباید فکر کند که برخی احکام خیلی مهم نیستند. اگر رئیس جمهور از برخی احکام عبور کند مدتی بعد از برخی خطوط دیگر هم میگذرد. تقوا اگر نبود اسلام با چیزهای دیگری تغییر میکند. به خاطر رفع تحریمها، ارزشها به حاشیه میرود که این نتیجه بیتقوایی است.
🔺خدا رحمت کند شهید عزیزمان آیت الله رئیسی را که اینگونه بود. چقدر طعنه شنید؛ آنقدری که رهبر عزیزمان فرمود دلم برایش سوخت. اما مسیر را رها نکرد، مسیر را تغییر نداد. ثابت قدم ماند. بخشی را می توانست و نگفت و بخشی هم از اسرار نظام بود و همه را تحمل کرد و این تحمل، نتیجه تقوا است.
🔸️چهارمین و آخرین ویژگی که علامه مصباح (رحمت الله علیه) برای رییس جمهور تراز انقلاب اسلامی اشاره می کنند، حسن تدبیر است. این ارتباط با ولایت و ساختار را اگر رئیس جمهور می خواهد تثبیت کند، باید با راه های پیاده کردن اسلام در جامعه، آشنا بوده، مشرف بر مسائل روز باشد، مشرف بر مسائل جهانی باشد. خب ما شاهدیم پشتیبانی که این شهید عزیز از جبهه مقاومت کرد، از مواردی بود که نمیتوانست بیان کند.
🔺این وعده صادقی که همه جهان را متحول کرد و بعد از آن جهان تعاملش با ما تغییر کرده، در چنین موقعیتی رییس جمهور باید درک کند که ما وظیفه مان حمایت از جبهه مقاومت است و شهید رئیسی همینطور عمل کرد. اما قبلا هم رئیس جمهوری آمد و همان ابتدا میگفت که تا کی میخواهید ادامه دهید و ما نمیتوانیم از مقاومت پشتیبانی کنیم. او نمیفهمید که جبهه مقاومت برای تثبیت جایگاه ما در منطقه و جهان چه نقشی دارد، شاید هم میفهمید و عامدانه و به دلیل دیگری مخالفت می کرد.
📖 پاسخ زاکانی به ابراز احساسات انتخاباتی جهانگیری
🔸شما ۸ سال فرصت داشتید درک عمیق خود را در کشور پیاده کنید که نتیجهاش را مردم عمیقا درک کردند.
🔸در دو نوبت رقابت انتخاباتی و سه سال دولت شهید جمهور هم بیشترین توهینها و بداخلاقیها را علیه شهید رئیسی به کار بردید و تخریبش کردید.
🔸نسخه واقعی احیای سرمایه اجتماعی، زنده کردن مجدد شعارهای انقلاب بود که پرچمش را رئیسی عزیز بدست گرفت؛ باید همچنان حفظش کرد و راهش را با خدمت صادقانه ادامه داد.
#به_عقب_برنمیگردیم
🔰 ملت ایران به رئیسجمهور فعّال، پُرکار، آگاه و معتقد به مبانی انقلاب احتیاج دارد
🔸رهبر انقلاب: ملّت ایران برای اینکه بتواند در معادلات پیچیدهی بینالمللی، منافع خودش را حفظ کند و عمق راهبردی خودش را تثبیت کند و ظرفیّتها و استعدادهای طبیعی و انسانی خودش را به مرحلهی بُروز و ظهور برساند و کام مردم را شیرین کند و همچنین بتواند حفرهها و رخنههای اقتصادی و فرهنگی را پُر کند، احتیاج دارد به یک رئیسجمهور فعّال، پُرکار، آگاه و معتقد به مبانی انقلاب.
🔺بخشی از بیانات رهبر انقلاب در مراسم سی و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره). ۱۴۰۳/۳/۱۴
♦️✨مسلمان راستین
🍀❤️🍀امام صادق علیه السلام:
با همسایه ات خوشرفتارى کن تا مسلمان راستین باشى.
📚بحارالأنوار/ج74/ص158
📌دعای امام سجاد (ع) بعد از نماز شب:
اَسْئَلُکَ فی اَنْ تُسَهِّلَ اِلیِّ رِزْقی سَبیلاً
از تو می خواهم که برای به دست آوردن روزی، راهی آسان پیش پایم قرار دهی.
📚صحیفه سجادیه/دعای30
💎⚡️مرتجعان سیاسی و سیاستهای تاریخ گذشته - 1
🖌سید محمدعماد اعرابی
«تاریخ»، معلم خوبی است به شرط آنکه ما هم شاگرد خوبی برای آن باشیم و از درسهایش عبرت بگیریم. در غیر این صورت «تاریخ» تنها رویدادهایی بعضا مشابه است که در گذر زمان به شکلی متناوب و کسالتبار تکرار میشود. این روزها که تنور انتخابات ریاست جمهوری داغ است ما هم میخواهیم از انتخابات ریاست جمهوری صحبت کنیم اما در سال ۱۳۹۲.
7 ژوئن 2013 (17 خرداد 1392) مناظرات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری ایران در ساختمان شیشهای رسانه ملی؛ بینندگان ویژهای فرسنگها آن طرفتر در واشنگتن داشت. «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه وقت آمریکا یکی از این بینندگان بود که علیرغم اختلاف زمانی بسیار میان تهران و واشنگتن نه تنها به تماشای این برنامه نشست بلکه روز بعد، متن کامل گزارش آن مناظره را در دفتر کارش مرور کرد.
مناظره 7 ژوئن 2013 (17 خرداد 1392) یک خصوصیت قابل توجه برای مقامات آمریکایی داشت و آن اینکه برای اولین بار سیاست کلان جمهوری اسلامی در حوزه هستهای میان چهرههای برجسته سیاسی و صاحب نفوذ ایران در مقابل چشم میلیونها بیننده مورد مناقشه اساسی قرار میگرفت. نقدهای بیرحمانه نامزدهای مخالف، تقریبا یک درونمایه مشترک داشت که «مقاومت مقامات وقت ایران در برابر زیاده خواهیهای طرف غربی را سرزنش میکرد.» یکی از جملات مورد توجه آن برنامه از نظر «هیلاری کلینتون» صحبت های «حسن روحانی» بود؛ آنجا که گفت: «همه مشکلات ما از همین [مقاومت] ناشی میشود. خوب است که سانتریفیوژهای ما بچرخد، اما به شرط آنکه چرخ زندگی و معاش مردم هم بچرخد.» این شاید اولین نشانهها از سیاست خسارتبار دولت آقای روحانی در شرطی سازی اقتصاد کشور بود.
آقای روحانی در یک خطای راهبردی نهتنها سفره میلیونها ایرانی را روی میز مذاکرات پهن کرد بلکه در خطایی سهمگینتر با بالا بردن پرچم سفید و عقبگرد عجولانه از سیاستهای هستهای، این پیام را به طرفهای آمریکایی مخابره کرد که «تحریم»، «ابزاری کارآمد» در دست آنهاست. ناگفته پیداست هیچ ژنرالی جنگافزار کارآمدش را کنار نمیگذارد و بنابر این افزایش چند برابری تحریمها در دولت آقای روحانی کاملا طبیعی و قابل انتظار بود.
صحبتهای آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتیاش کاری کرده بود که وقتی محمدجواد ظریف و عباس عراقچی در اولین جلسات مذاکراتشان با 5+1 از عدم تأثیر تحریمها بر ایران میگفتند، هیچکس در تیم مذاکره کنندگان غربی حرف آنها را جدی نمیگرفت. «وندی شرمن» معاون سیاسی وقت وزیر خارجه آمریکا و یکی از مذاکره کنندگان ارشد آمریکایی درباره اولین جلسات مذاکراتی با دیپلماتهای آقای روحانی مینویسد: «[تیم مذاکرهکننده ایران] مدعی شدند که تحریمها به آنها آسیبی نرسانده است. این ادعای پوچی بود، ولی برای حفظ غرورشان ضروری بود.»
اظهارات و اقدامات نسنجیده آقای روحانی و دولتمردانش حین تبلیغات انتخاباتی و در اولین هفتههای پس از پیروزی در انتخابات تا جایی بود که تنها دو ماه پس از آغاز کارشان، در 12 مهر 1392 تحلیلگر رادیو دولتی فرانسه را به چنین تصوری از ایران رساند: «ارزیابی غرب از وضعیت کنونی جمهوری اسلامی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که در نتیجه افزایش تعهدات مالی، خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی میبیند. بر پایه این جمعبندی، صبوری خریدار، وضعیت فروشنده را دشوارتر و قیمت فروش را کمتر خواهد کرد.»
یکی از عبرتهای انتخابات 1392 این بود که جای نقد و بررسی سیاستهای کلان جمهوری اسلامی در فضای عمومی، میان تبلیغات نامزدهای انتخاباتی و مقابل چشم میلیونها ناظر داخلی و خارجی نیست! این سیاستها میتواند قابل تغییر، نقد و بهینه سازی باشد اما صرفا در جلسات تخصصی، با حضور کارشناسان و با رویکردی ملی و فراجناحی میشود آنها را بازنگری و تغییرات احتمالی را توسط نهادهای بالادستی در سیاست گذاریها اعمال کرد. ⚡️ادامه دارد⚡️
💎⚡️مرتجعان سیاسی و سیاستهای تاریخ گذشته - 2
🖌سیدمحمدعماد اعرابی
حالا در انتخابات ریاست جمهوری 1403 ما در موقعیتی مشابه قرار داریم. برخی نامزدهای انتخاباتی سیاستهای کلان در حوزه روابط خارجی را دستمایه تبلیغات انتخاباتی خود کردهاند؛ آیا ما از تجربه تلخ انتخابات 1392 درس گرفتهایم؟ اکتبر 2020 وقتی اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میان ترامپ و بایدن به مشاجرهای برای زیر سؤال بردن سیاستها و موقعیت آمریکا تبدیل شد؛ نهادهای تصمیمساز آمریکایی مناظره دوم را لغو و سومین مناظره انتخاباتی را نیز با محدودیت در موضوعات مورد بحث برگزار کردند.
کشاندن «مسئله تحریمها و مشروط کردن پیشرفت کشور به رفع آن» در تبلیغات انتخاباتی نامزدها از همین منظر خطاست. حتی اگر نامزد مورد نظر عمیقا به چنین گزارهای باور داشته باشد؛ با ایجاد کارزار تبلیغات انتخاباتیاش حول آن، هزینه رفع تحریمها را برای ایران در مذاکرات احتمالی بالا برده است.
اما فراتر از این، نامزدی که «گشایش اقتصادی» را به «حل مسئله تحریم» گره میزند، ذهن و تحلیلی مرتجعانه دارد که میتواند کفایت سیاسیاش را زیر سؤال ببرد. او با طرح این «روش منسوخ» و «تکراری» نشان میدهد افق و ارتفاع دیدش کوتاه و با معادلات امروز جهان و نظم نوظهور آن بیگانه است.
شاید تا سه یا چهار سال پیش «دور زدن تحریمها» عبارتی هزینهساز در ادبیات سیاسی و اقتصادی ایران بود که منجر به متلکهای جریان غربگرا میشد اما امروز شمار قابل توجهی از کشورها و دولتها با حجم بالایی از داد و ستد، مشغول «دور زدن تحریمها»ی آمریکا و متحدانش هستند. به بیان بهتر ما دیگر با «دور زدن تحریمها» مواجه نیستیم بلکه با شبکهای از تعاملات تجاری مستقل از سازوکارهای آمریکایی مواجهیم که در حال شکل دادن به یک اقتصاد در سایه هستند. آمریکا با بهکارگیری بیرویه «ابزار تحریم» و سوءاستفاده از «دلار» و نظامات اقتصادی مبتنی بر آن به عنوان اسلحه جنگهای تجاریاش علیه رقیبان، ناخواسته اصلیترین عامل ایجاد این اقتصاد سایه در جهان است. 30 می 2024 (10 خرداد 1403) روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال در همین زمینه نوشت: «اکنون بلوک کشورهای تحریم شده در مجموع از مزیت مقیاسی که بتواند از آنها در برابر جنگ اقتصادی واشنگتن محافظت کند، برخوردار شدهاند و در حال تجارت با یکدیگر در تمام زمینهها از پهپاد و موشک گرفته تا طلا و نفت هستند.»
سیاستهای واشنگتن به نحوی بلوک کشورهای تحریم شده را با یکدیگر همسو کرده که اکنون شاید بتوان گفت آنها مشغول پایه گذاری زیرساختی اقتصادی برای نظم آینده جهان بدون محوریت آمریکا هستند. در چنین شرایطی «مسئله تحریم» دیگر موضوعیت ندارد و نامزدی که به جای تقویت و گسترش این زیرساخت اقتصادی نوپا در جهان به فکر ایده تاریخ گذشته و شکستخورده «رفع تحریم با مذاکره» و وزندهی به ساز و کارهای تجاری آمریکا محور باشد؛ در صورت پیروزی با تضعیف جایگاه ایران در نظم نوظهور بینالمللی، خسارتی جبران ناپذیر به کشور خواهد زد.
تجربه موفق دولت شهید آیتالله رئیسی اکنون پیش چشمان ماست. در حالی که دولتمردان قبل با طلسم نحس برجام، کشور را متوقف کرده بودند؛ دولت سیزدهم به ریاست سید ابراهیم رئیسی توانست کلیشههای ایجاد شده توسط آن دولت را بشکند. از نظر آنها بدون مذاکرات و توافق با آمریکا فروش نفت امکان پذیر نبود. بیژن زنگنه، وزیر وقت نفت 28 خرداد 1398 گفت: «هیچ نفتی نمیتوانیم بفروشیم، حتی اگر بفروشیم، پولش را نمیتوانیم بیاوریم.» حدود یک سال بعد محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور وقت و رئیس سازمان برنامه و بودجه همین ادعا را با بیانی دیگر تکرار کرد: «این بیانصافها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمیدهند و اگر هم به فروش میرسد، امکان تبادل مالی نباشد.» اما دولت سیزدهم بدون توافق با آمریکا توانست رکوردهای تازهای در فروش و تولید نفت به ثبت برساند. 18 آوریل 2024 (30 فروردین 1403) روزنامه آمریکایی فایننشال تایمز
در گزارشی اعلام کرد که ایران با شکستن رکورد 6 سال گذشته روزانه بیش از
یک میلیون و پانصد هزار بشکه نفت صادر میکند که درآمدی بیش از 36 میلیارد دلار در سال را برای کشور رقم زده است. تولید نفت ایران نیز در دولت سیزدهم با جهشی فوقالعاده به 3.6 میلیون بشکه در روز رسید.
⚡️ادامه دارد⚡️
💎⚡️مرتجعان سیاسی و سیاستهای تاریخ گذشته - 3
🖌سیدمحمدعماد اعرابی
آقای روحانی در دوران ریاست جمهوری خود ارتباط با همسایگان و دیگر کشورها و عقد قراردادهای تجاری با آنها را نیز بدون توافق با آمریکا و کشورهای غربی ممکن نمیدانست. فاجعه سیاست خارجی در دولتهای موسوم به تدبیر و امید(!) تا حدی بود که در تقویم 8 ساله دولتهای یازدهم و دوازدهم تنها یک سفر به عراق توسط رئیس جمهور ثبت شد، رئیس جمهور یک بار به عمان رفت، آقای روحانی هیچ سفری به کشورهای حاشیه خلیج فارس نداشت. او هیچ سفر دوجانبهای به تاجیکستان و قرقیزستان و پاکستان نداشت. رؤسای جمهور ترکمنستان و قزاقستان تنها یک بار در دولت اول آقای روحانی به ایران آمدند و طی سالهای پس از آن دیگر به ایران دعوت نشدند؛ اتفاقی که برای رؤسای جمهور ونزوئلا و نیکاراگوئه هم رخ داد. سفر رئیسجمهور چین و هیئت عالیرتبه همراهش به تهران با برخورد سرد دولتمردان تدبیر به یک ناامیدی محض تبدیل شد و در مجموع کار به جایی رسید که حتی حامیان آقای روحانی همزبان به انتقاد گشودند: «ما تعارف نداریم در دولت روحانی، بدترین سطح روابط را با کشورهای منطقه و همسایه داشتیم که در دولت احمدینژاد نداشتیم. این یک واقعیت است.»
در مقایسه اما آیتالله رئیسی تنها در 8 ماه ابتدای دوران ریاستجمهوریاش به روسیه، قطر و عمان سفر کرد؛ روسای جمهور ونزوئلا، ترکمنستان و قزاقستان را پس از حدود 6 سال و رئیسجمهور تاجیکستان را پس از 9 سال در ایران پذیرا شد و با حضور هیئتهای عالیرتبه کشورهایی دیگر مانند پاکستان و ارمنستان در تهران نشان داد آن طور که وعده داده بود گسترش روابط با دوستان و همسایگان یکی از اولویتهای اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم است. آقای رئیسی در عمر سه ساله دولت خود در ادامه به چین، سوریه، اندونزی، ونزوئلا، نیکاراگوئه، کوبا، کنیا، اوگاندا، زیمبابوه، آفریقای جنوبی، عربستان، ترکیه، الجزایر، پاکستان و سریلانکا نیز سفر کرد و ارتباط ایران را با این کشورها تقویت و بعضا احیا کرد. روابط معناداری که منجر به تفاهمنامهها و قرادادهای دوجانبه و چندجانبه و در نتیجه تابآوری اقتصاد ایران در برابر فشارهای اقتصادی غرب و خنثیسازی تحریمها میشد.
فهرست بلند موفقیتهای دولت کوتاه سیزدهم سندی گویاست که ثابت میکند مسیر پیشرفت و توسعه ایران بدون توجه به تحریمها و با فرض دائمی بودن آنها بسیار دستیافتنی و واقعبینانهتر از مسیری است که در آن چشم به دستان غرب دوختهاند و به میز مذاکرات و توافق با آمریکا امید بستهاند. کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو به دنبال اولویت دادن به مسئله تحریمها برای گشایش اقتصادی هستند سالهاست که از تحولات روز ایران و جهان عقب ماندهاند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️✨مناظره غیر مستقیم دکتر سعید جلیلی با عاشق سینه چاک و مامور امضا و اجرای برجام کدخدا ؛ حسن روحانی ، ظریف و اصلاح طلبان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️قابل توجه #شورای_نگهبان محترم☝️
🔴دلایل زیادی هست که باید آقای #قالیباف رد صلاحیت شود!
📌اما همین یک مورد فکر می کنم کافیست!🤷♂
✅حتما به سخنان آقای رسایی با دقت گوش کنید ...
👈البته خیلی ها باید رد صلاحیت شوند، مثلا اقایان احمدی نژاد،مسعود پزشکیان،جهانگیری،لاریجانی و...
#نشرحداکثری
#انتخابات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴⚡️اعتراف عجیب حسین دهباشی مشاور و استاد جنگ روانی انتخاباتی حسن روحانی و خالق جمله "من سردار نیستم حقوقدانم" که روحانی آنرا تغییر داد به "من سرهنگ نیستم حقوقدانم"
من از خود آقای روحانی شنیدم ، ((صادق ترین)) و ((پاک ترین)) فرد بین ما #سعید_جلیلی هست!