eitaa logo
استبصار
39 دنبال‌کننده
2 عکس
4 ویدیو
1 فایل
عن الامام الصادق علیه السلام العامِلُ عَلى غَيرِ بَصيرَةٍ كَالسّائِرِ عَلى غَيرِ الطَّريقِ، لا يَزيدُهُ سُرعَةُ السَّيرِ إلّا بُعداً؛ كسى كه بدون بصیرت (نگرش عمیق) عمل كند، همچون كسى است كه در بيراهه مى رود. چنين كسى، هر چه تندتر برود، دورتر مى شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
سوال : چگونه زن و‌ شوهر دچار اختلافات نشوند و‌ همیشه بدون دعوا در آرامش زندگی کنند؟
استبصار
سوال : چگونه زن و‌ شوهر دچار اختلافات نشوند و‌ همیشه بدون دعوا در آرامش زندگی کنند؟ #شماره5 #خانوا
.: پاسخ اجمالی : دو راهکار اساسی برای ریشه کن کردن اختلافات زن و شوهری ۱. زن و شوهر به یکدیگر دستور ندهند و حتی الامکان کارهای شخصی را خودشان انجام دهند و ما بقی نیازها و درخواست های زندگی را بصورت خبر به طرف مقابل انتقال دهند ، نه دستوری ! ۲. آقا دل خانم را نشکند و همیشه مراعات توجه و‌محبت نسبت به خانم را بکند . خانم غرور آقا را نشکند و‌همیشه مراعات ابهت و مدیریت مرد را بکند . چون خانم ها میخواهند مورد توجه و‌محبت قرار گیرند و‌ مردها میخواهند مورد اطاعت واقع شوند .
در حالی که فرصت ها چون ابر می گریزند و زمان همچون کودکان پابرهنه در کوچه های شهر می دود و ما در کار تماشای خویش ، در معامله ای که هر ثانیه را با مبادله می کنیم ، آیا لحظه ای اندیشیده ای؟ با طرح چند سؤال از خویش ، ابرهای بارور در گذر زمان را به و سیراب کردن ، واداشته ای؟ تا در بارش زلال آن به و برسی؟ که هستی ؟ چه می کنی ؟ چرا کار می کنی ؟ در کجا هستی ؟ به کجا می خواهی بروی ؟ «کتاب تربیت کودک مرحوم استاد علی صفایی حائری»
⭕️ پیشنهاد حضرت آیت الله بهجت به حضرت امام (ره) نظر آیت الله بهجت (ره) پیرامون انتصاب مسئولین این بود که در نظام اسلامی ولی فقیه باید به سبک امیرالمومنین (علیه السلام) مسئولین را خود انتخاب کند ، نه به آراء مردم . ایشان در نامه نگاری هایی که با حضرت امام (ره) داشتند ، نظر خود را انتقال داده بودند و حضرت امام (ره) در پاسخ فرموده بودند : اگر این چنین باشد ، زمانی نمیگذرد که انقلاب ساقط می شود زیرا ... ایشان بعد از شنیدن پیغام حضرت امام می فرمایند : با اینکه نظرم همان است ولی به ایشان(حضرت امام) اعتماد دارم و‌ نظرشان را می پذیرم . (نقل به مضمون از خاطرات علامه مصباح که رابط آیت الله بهجت و حضرت امام بودند) 🔴 در پی سوالات مکرر از آیت الله بهجت (ره) پیرامون ملاک های انتخاب مسئولین در انتخابات ، ایشان دو بیانه صادر کرده اند .
استبصار
⭕️ پیشنهاد حضرت آیت الله بهجت به حضرت امام (ره) نظر آیت الله بهجت (ره) پیرامون انتصاب مسئولین این ب
🔻 خلاصه بیانات حضرت آیت‌الله بهجت(ره) درباره انتخابات ➕ هرکس خود باید در جست‌و‌جوی اصلح باشد ➕ جست‌و‌جو باید از عقلای متدین آگاه باشد ➕ تفحص هم باید کامل باشد ➕ دوستی و دشمنی نفسانی اثر نکند ➕ در حال رأی خدا را ناظر بداند و رضای او را مقدم بدارد ⭕️ چه کسی حق انتخاب شدن دارد؟ به چه کسی حق داریم رأی بدهیم؟ مقدمه : ▪️رأی دادن فقط بر واجدین تمام شرایط جایز است  ▪️فاقد بعضی از این شروط امین نیست ▪️رأی به فاقدین بعض شرایط بی‌اثر است  ▪️رأی به فاقدین بعض شرایط جایز هم نیست ▪️شخص مشکوک متروک است شرایط: ۱. دوازده امامی باشد ۲. آگاه به مسائل شرعی شخصی و اجتماعی باشد ۳. رجال با عقل کامل کافی باشد ۴. با اعتقاد و ایمان کامل باشد ۵. التزام عملی به عقیده و ایمان داشته باشد ۶. با شجاعت باشد که از هیچ تهدید نترسد ۷. از هیچ ملامت‌کننده‌ و ملامتی نترسد ۸. خداترس باشد ۹. از رشوه و منافع شخصی دور باشد ۱۰. از وطن‌فروشی و وطن‌فروشان دور باشد ۱۱. اهل اعتدال فکری و مسلکی باشد ۱۲. پرهیزکار و متقی بوده و امر خدا را ترجیح دهد ۱۳. زود تصمیم نگیرد و با احتیاط و توقف و مشورت عمل کند ۱۴. در روشنایی توقف و در تاریکی حرکت نکند ۱۵. فقط با علم حرکت کند و در تاریکی و جهل و شک توقف کند ۱۶. اهل تدبیر و برنامه‌ریزی باشد ۱۷. آینده‌نگر باشد، نه مرتجع ۱۸. متخصص در پیاده کردن کلیات باشد ۱۹. بداند نه‌تنها در مستقل بودن کشور اسلامی نقصی نیست، بلکه نقص در وابستگی است ۲۰. با علم و آگاه باشد به آن معنا که مجهولات را از معلوم‌ها بیابد، نه همه‌چیزدان (منبع : سایت رسمی دفتر حضرت آیت الله بهجت ره )
سوال : مزاج های مختلف ، زمینه ی چه خصوصیات اخلاقی و رفتاری را ایجاد می کنند ؟
استبصار
سوال : مزاج های مختلف ، زمینه ی چه خصوصیات اخلاقی و رفتاری را ایجاد می کنند ؟ #شماره6 #طب #مزاج
پاسخ اجمالی : 🔻مزاج گرم و خشک : فعال و‌ پرانرژی . عصبی و پرخاشگر . حافظه خوبی دارند . خود رأی تر هستند . دیرتر تربیت می شوند ولی اگر شدند آن را حفظ می کنند و ماندگار است . تجزیه و تحلیل سریع دارند . قدرت طلب . ثابت قدم . بخیل . 🔻مزاج گرم و‌ تر : شجاع و مدیر . رفتارهای مخاطره آمیز . زود و راحت تر تربیت می شوند ولی زود هم از دست می دهند . تمرکز خوبی دارند . خوشگذران . سبکسر و سطحی . خوشبین . پرحرف . 🔻مزاج سرد و تر : صبور و با حوصله . کند و تنبل . بسیار انعطاف پذیرند و با شرایط مختلف زندگی سازگاری بیشتری دارند . سرعت درک مطلب کند است . خونسرد و خوش مشرب . ترس . 🔻مزاج سرد و‌خشک : دقیق و منظم . بدبین و منزوی . قاعده پذیری بیشتری دارند . سوء ظن . نارضایتی . اضطراب . کم حرف .
⭕️ در مورد علت سفر معراجى رسول خدا (صلی الله علیه و آله) قرآن می فرماید: لِنُرِيَهُ مِنْ آياتِنا (اسراء / ۱) یعنی رسول خدا را به این سیر و سفر بردیم تا را نشانش دهیم. 🔸 از طرفی حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در تعابیر مختلف، خودشان را یا معرفی فرموده اند. (بحارالأنوار، ج‏۹۹، ص۱۴۷) 🔴 یعنی می توان چنین گفت که اصلاً اين سفر را گذاشته بودند تا عليه‏ السلام، به رسول خدا (صلى ‏الله ‏عليه ‏و‏آله) و در اصل به مردم معرفی شود. حجة الاسلام شیخ جعفر ناصری
دلیل وجود خدا، این جای خالی او و این عطش عظیم توست، که با تمامی هستی سیراب نمی شود و دلیل وجود عذاب و جهنم، همین سوز عطش و رنج فراق است. خدا هست، چون انسان سیراب نمی شود و جهنم هست، چون عطش سوزان است و عطشان بی آرام است و بی آرامی، جهنم است. تو هستی و از تمامی بت هایی که در دل تو خانه کرده اند، بزرگ تری! با این مقایسه، به تکبیر خدا و به توحید می رسی. (نامه های بلوغ - مرحوم استاد علی صفایی حائری)
سوال : آثار و علت تشتت (پراکندگی) افکار چیست ؟
انَّا للّه و انّا الیه راجعون لحظاتی پیش مادربزرگ بنده در اثر مشکلات قلبی دار فانی را وداع گفتند . جهت آمرزش اموات مومنین و هدیه محضر امام موسی کاظم سلام اللّه علیه ذکر صلوات عنایت بفرمایید .