💐🍃💐🍃💐🍃
💐🍃💐🍃
💐🍃
#حدیث
💠شیخ صدوق از ابو عبدالله صادق علیه السلام از پدرانش _ صلوات الله علیهم_ نقل کرده که : پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمود: خداوند _ عزوجل _ از روزها جمعه را، و از ماه ها ماه رمضان ، و از شب ها شب قدر را برگزید و مرا از تمام پیغمبران برگزید و علی را برگزیدهٔ از من ساخت . و او را بر تمام اوصیا برتری بخشید و از علی حسن و حسین را اختیار فرمود و از حسین اوصیای از فرزندانش را که از قرآن ، تحریف غلو کنندگان و زیاد کردن باطل جویان و تأویلات گمراه کنندگان را دور می سازند ، نهمین آنان قائمشان می باشد و اوست ظاهر آن ها و اوست باطن آن ها.
📚کمال الدین ،۱/ ۲۸۱.
💐🍃@Etr_Meshkat
💐🍃💐🍃
💐🍃💐🍃💐🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻یاد امیرالمؤمنین(ع) در ماه مبارک رمضان
🔹 آثار و معجزات ارتباط روحی برقرار کردن با امیرالمؤمنین(ع) را در زندگیتان ببینید!
@Etr_Meshkat
═══✙❆♡❆✙═══
#شرح_حکمت ۸۳
❣امیر المومنین _علیه السلام _می فرماید
✨أَنَا دُونَ مَا تَقُولُ، وَفَوْقَ مَا فِي نَفْسِكَ✨
💠"من کمتر از آن هستم که تو می گویی و بالاتر از آنم که در دل داری"
✍گرچه مدح و ثناى افراد به سبب كارهاى خوبى كه انجام داده اند باعث تشويق آنها مى شود;
ولى به يقين افراط در مدح و ثنا افزون بر اينكه دروغ و گناه كبيره اى محسوب مى شود سبب اغفال طرف مقابل مى گردد و او را از كوشش و تلاش براى رسيدن به مقامات بالاتر باز مى دارد و آثار غرور و خودبرتربينى در او آشكار مى گردد.
🔹ممكن است آن شخص در مورد امام غلو كرده باشد و امام با اين سخن مى خواهد جلوى غلو او را بگيرد;
🔹ولى اين احتمال نيز داده شده است كه چه بسا او تنها بخشى از صفات واقعى امام را برشمرده ولى امام متواضعانه چنين سخنى را مى گويد.
🔹در هر حال اين سخن "بالاتر از آنم که در دل داری"
✔️ در واقع كرامتى است از سوى امام كه باطن و درون مخاطب خود را مى خواند و مى داند او منافقانه تعريف و تمجيد مى كند و در دلش حتى صفات واقعى امام(ع )را نيز قبول ندارد.
═══✙❆♡❆✙═══
@Etr_Meshkat
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️شک در اصل وضو (شک دارد وضو گرفته یا نه)
1⃣ قبل از نماز: باید وضو بگیرد.
2⃣ در بین نماز: نماز او باطل است و باید دوباره وضو بگیرد و نماز را دوباره بخواند.
3⃣ پس از نماز (شک دارد نماز خوانده شده با وضو بوده یا نه): نمازی که خوانده صحیح است، ولی باید برای نمازهای دیگر وضو بگیرد.
4⃣ شک در بطلان وضو (شک دارد وضویی که گرفته باطل شده یا نه): بنا میگذارد که وضوی او باطل نشده است.
5⃣ شک در صحت وضو (پس از انجام وضو شک دارد وضویی که گرفته صحیح بوده یا نه): در صورتی که احتمال میدهد وضو را صحیح انجام داده و در وقت وضو متوجه انجام آنچه در صحت وضو معتبر است بوده، به شک خود اعتنا نکند (و بنا بر صحت بگذارد)
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
@Etr_Meshkat
⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜
شرح دعای شریف افتتاح
🔶فراز یازدهم👇
💠الْحَمْدُ لِلَّهِ خَالِقِ الْخَلْقِ بَاسِطِ الرِّزْقِ فَالِقِ الْإِصْبَاحِ ذِی الْجَلَالِ وَ الْإِکرَامِ وَ الْفَضْلِ وَ الْإِنْعَامِ الَّذِی بَعُدَ فَلَا یُرَی وَ قَرُبَ فَشَهِدَ النَّجْوَی تَبَارَک وَ تَعَالَی
🔶حمد، مخصوص خداوندی است که آفریننده همه مخلوقات است. گسترش دهنده روزی، پدیدآورنده صبح و صاحب بزرگی و احسانِ زیاد است. او عطا کننده نعمتهایی است که عطای آنها بر او لازم نبوده.خداوند،همان کسی است که از تصور ذهنها دور است و با چشمِ سر دیده نمی شود؛اماآن قدر به انسان نزدیک است که کوچک ترین رفتار او را نیز شاهد خواهد بود. او سرچشمه برکت و برتر و بالاتر است.
⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜
@Etr_Meshkat
⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊
شرح دعای شریف افتتاح
✳️نکته ها
🔶انسان یکی از موجوداتی است که توسط خداآفریده شده یکی از بزرگ ترین نعمتهایی است که نباید از شکر آن غفلت ورزید.
🔶«بسط» به معنی «گستردن» است و «باسط» به معنی گسترش دهنده. «باسط الرزق» یعنی گسترش دهنده روزی.
🔶رزق» به عطایی گفته میشود که
دائمی است؛ خواه دنیوی یا اخروی و خواه معنوی یا مادی. و همه آنچه که انسان نیاز دارد را دربر میگیرد.
سؤال: اگر خداوند، باسط الرزق است، چرا بعضی وقتها انسانها هر چه تلاش میکنند، رزقشان زیاد نمی شود؟
جواب:قرآن کریم میفرماید:اگر خداوند روزی را برای بندگانش وسعت بخشد، در زمین طغیان و ستم میکنند. از این رو به مقداری که میخواهد و مصلحت میداند نازل میکند.حقیقتاً او به احوال بندگانش آگاه و بیناست».
🔶صفتِ«ذی الْجَلالِ وَ الْإِکرامِ»یکی از ویژگیهایی خداوند «ذی الجلال» یعنی صاحب عظمت و «ذی الإکرام» یعنی صاحب احسان بسیار است و نعمت های زیادی از جانب او به دیگران میرسد.
🔶فضل» به معنی «زیادی» عطیه ای که عطا کردنِ آن برعطا کننده لازم نباشد، بر اساس آیات قرآن کریم، فضل خدا سبب امور متعددی :
الف) پاکی و طهارت معنوی: ای کسانی که ایمان آورده اید! از گامهای شیطان پیروی نکنید! اگر فضل و رحمت الهی بر شما نبود، هرگز احدی از شما پاک نمی شد،
ب) بی نیازی مادی:مردان و زنان بیهمسر و غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را همسر دهید. اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوندازفضل خود،آنانرا بینیازمیسازد .
ج) برخورداری از علم الکتاب و ولایت تکوینی: کسی که دانشی از کتاب آسمانی داشت، گفت: پیش از آنکه چشم بر هم زنی، آن را نزد تو خواهم آورد! و هنگامی که سلیمان آن [تخت] را نزد خود ثابت و دید گفت: این از فضل پروردگار من است، تا مرا آزمایش کند آیا شکر او را به جا میآورم یا کفران میکنم؟
د) دوری از شرک و پیروی از دین انبیای الهی: من از آیین پدرانم، ابراهیم واسحاق و یعقوب پیروی کردم! برای ما شایسته نبود چیزی را همتای خدا قرار دهیم.
ه) عدم پیروی ازشیطان:اگرفضل ورحمت خدانبود، جز عدّه کمی، همگی از شیطان پیروی میکردید».
و) جلوگیری از خسران: اگر فضل ورحمت خداوند نبود، از زیانکاران بودید».
ز)دوری از عذاب الهی:اگرفضل ورحمت الهی دردنیا و آخرت شامل شما نمیشد،
بهخاطراین گناهی که کردیدعذاب سختی به شما میرسید».
🔶«نعمت»به معنای خوشی راحتی که انسان راازسختی وگرفتاری خارج میکند صاحب ومنشأاصلی تمامی نعمتها خداوند مهربان است.
🔶 در مباحث اعتقادی ثابت شده که اگر خدا جسم باشد، لازمه اش این است که از اجزایی برخوردار باشد، و برخورداری از اجزا، از یک سو به معنی نیازمندیِ آن شی به آن ها، و از سوی دیگر به معنیِ محدود بودنِ آن شی است. از این رو، خدا دیده نمی شود و دوری و نزدیکیِ مکانی را نمی توان به او نسبت داد.
🔶نجوی» به معنیِ سخن آهسته ای است که درِ گوشی و سرّی گفته شود. درقرآن کریم می فرماید: ما از رگ قلب، به انسان نزدیک تریم».
🔶«تبارک» از ماده «برکت» است، به هر نعمتی که پایدار و بادوام باشد اطلاق میشود در آیه ۵۴ سوره اعراف می فرماید: پر برکت و زوال ناپذیر است خداوندی که پروردگار جهانیان است».
🔶تعالی» فعلی است که به باب تفاعل رفته، از واژه «عَلِیّ» گرفته شده و به این معنی است: «خداوند برتر و بالاتر است».
🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜
@Etr_Meshkat