وقتی این تمرینو شروع کنی اگه تمرکز و کنترل ذهنت بالا باشه به راحتی میتونی همه ده دقیقه رو به این گل سرخ فکر کنی و تصویرشو جلو چشمات بیاری ولی خدا نکنه ذهنت شلوغ و پراکنده ای داشته باشی اون موقع هرچی زور میزنی تصویر بسازی میبینی یک سری شکلای عجق وجق میان جلو چشمت که خودتم شاخ درمیاری اون موقع میفهمی چقدر تمرکز ذهنی داری البته اگه این تمرینو هروز یک جای خلوت و ساکت انجام بدی بعد یک مدت به این توانایی دست پیدا میکنی تنها راهش ممارست و جنگیدن ذهنی با افکار پراکنده هست وقتی شی مورد نظر رو تجسم کردی اگه تصویر رفت و یک شکلهای دیگه اومد اونارو کنار بزن و دوبار روی شکل مورد نظرت تمرکز کن 🌺
این تمرین ذهنی خیلی فواید داره و ممکنه یک روز تا یک سال طول بکشه بستگی به تلاش تو و ذهنت داره اولش نا امید نشو وقتی به این توانایی دست پیدا کردی خیلی زندگیت متحول میشه چون اون موقع هست که میتوی توی زندگیت هم این تمرکز و کنترل ذهن رو پیاده کنی و لذت زندگی رو ببری😍
بعد از اینکه با چشمای بسته تونستی تمرکز ذهنی رو با اون تمرینی که گفتیم انجام دادین حالا نوبته اینه که با چشمای باز که مطمئنن حواس آدم بیشتر پرت میشه انجام بدی تا قدرت کنترل ذهنتو بالا ببری بهترین موقعیت هم با چشمای باز توی نماز هست فلسفه اینکه میگن توی نماز باید به مهرت نگاه کنی همینه که تمرکز ذهنی پیدا کنی اگه بتونی قدرت کنترل ذهنتو توی نماز به طور کامل بدست بیاری که حواست فقط پیش خدا و عظمتش باشه و حواست به هیچی حتی به خودت هم پرت نشه اون موقعه که میبینی این کنترل ذهنت توی زندگیت هم چقدر تاثیر میزاره چه جوری ؟ با ما همراه باشید😃🌺🌺
کنترل زبان یکی از مهمترین راههای کنترل ذهن است
چرا یک مدیر باید قدرت کنترل ذهن داشته باشد؟
🔹 آدم با قدرت کنترل ذهن، در سطح اعلای موفقیت قرار میگیرد. دین هم اهتمامش را برای کنترل ذهن ما گذاشته است؛ اصلیترین برنامهها و دستورهای دین (مثل نماز) در خدمت کنترل ذهن ما قرار دارد.
🔹کنترل زبان-که دین خیلی بر آن تأکید میکند- یکی از مهمترین راههای کنترل ذهن است. حرفزدن راحتترین فعل است؛ تا چیزی به ذهن آدم خطور میکند، بلافاصله میتواند بهزبان بیاورد و خودش را نشان بدهد. لذا اگر زبانت را کنترل کنی، در واقع ذهنت را کنترل کردهای؛ انگار به ذهنت مهار زدهای!
🔹کسی که مهار ذهنش را در دست دارد، خوشفهم میشود و یک مدیر باید این ویژگی را داشته باشد. مدیریت از مغز و ذهن انسان شروع میشود؛ مدیر باید درست نگاه کند، عاقبت و نتایج امور را نگاه کند (أَعْقَلُ النَّاسِ أَنْظَرُهُمْ فِی الْعَوَاقِب؛ غررالحکم/3367) ابعاد مسئله را بررسی کند و تشخیص بدهد که «الان باید این کار، انجام بگیرد»
🔹مدیران و مسئولان مملکت باید قدرت کنترل ذهن داشته باشند و الّا نمیتوانند درست مدیریت کنند، آنها باید آدمهایی باشند که «نمازهای باتوجه» میخوانند. نماز عالیترین تمرین برای کنترل ذهن است و مدیریت نیاز به کنترل ذهن دارد؛ لذا یک مسئول و مدیر، باید خوب نماز بخواند تا بتواند خوب مدیریت کند.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس
آیا با کنترل ذهن میتونیم علاقه هامون رو مدیریت کنیم؟🤔
✅ بله دیگه! ذهنت رو کنترل کن، بعدش میتونی علاقه هات رو مدیریت کنی.
آخه میدونی، آدم به هر موضوعی که #فکر کنه در واقع داره اون رو برای خودش #تقویت میکنه.
🔦 چراغ انداخته روش و داره بزرگش میکنه.
🌱 مثل اینکه نور خورشید بیفته روی یه گیاه و اون گیاه شروع به عملیات فتوسنتز کنه و بزرگ بشه.🌱☀️
"ضمن اینکه آدم به هر چیزی که نگاه نکنه ضعیف میشه".
یعنی ما میتونیم با کنترل ذهن علاقه ها رو توی وجودمون تغییر بدیم تا به لذت عمیق برسیم چه طوری؟
اگه هی به یک موضوعی فکر کنی اون موضوع روی زبونت میاد بعد هم تبدیل به عمل تو میشه پس اگه همه فکر و ذهنت علاقه های پست و کم لذت باشه اونها توی وجودت قوی میشن ولی اگه برعکس اگه به علاقه های برتر و لذتهای عمیق مثل بندگی خدا فکر کنی وباز بیشتر و هروز فکر کنی اون موقع اون علاقه ها در وجوت قوی میشن و به سمت اونها قدم برمیداری و و اگر به چیزی فکر نکنی و بی اعتنایی کنی در وجوت و ذهنت ضعیف میشن تا اینکه کلا نابود میشن😁 پس ما با کنترل ذهن میتونیم جهت زندگیمونو تغییر بدیم مثلا یک شخصی که به موسیقی های انسانی علاقه داره که یک لذت کم و سطحی و حتی در اکثرشون غم آور هست میتونه با فکر کردن به موسیقی خدا مثل قران و طبیعت علاقشو تغییر بده و این تغییر علاقه به تغییر جهت زندگی منجر میشه 🌺🌺🌺
منظور از فکر کردن نه یک ساعت یا یک روز نه بلکه دائم و هر روز به هدف عالی مورد نظر فکر کنه و اگه در این حین موضوع های پست دنیایی توی فکرش اومد سریع اونارو بزاره کنار و بی اعتنایی کنه و به جاش به ِلذتهای برتر فکر کنه اینطوری مسیر زندگیت تغییر میکنه وراه کمال و رسیدن به لذتهای برتر رو پیدا میکنی
۱- اگر صرفاً دنبال تأمینِ علاقههایت باشی، ضعیف میشی
۲-کسی که بتواند علاقههایش را تغییر دهد، قدرتمند میشود
🔹انسان این توانایی را دارد که علاقههای خود را تغییر دهد. اگر کسی از همان سنین کودکی، یاد بگیرد که علاقههایش را تغییر دهد (علاقههای بد را تضعیف و علاقههای خوب را تقویت کند) قدرتمند و سعادتمند خواهد شد.
🔹دین به انسان میگوید: «علاقههایت را تغییر بده و آنها را مدیریت کن!» اما فرهنگ غرب میگوید: صرفاً دنبال تأمین علاقههایت باش! (آنهم علاقههای سطحی و دمِ دستی)
🔹کسی که صرفاً دنبال تأمین علاقههایش باشد، ضعیف میشود؛ امّا کسی که دنبال تغییر علاقههایش باشد، قوی میشود. همانطور که اگر کسی ورزش کند، بدنش قوی میشود؛ کسی که علاقههایش را تغییرِ دهد، روحش قوی میشود.
🔹کنترل ذهن، یک راه مهم برای تغییر علاقههاست؛ آدم به هر علاقهای بیاندیشد و به آن توجّه کند، آن علاقه در وجودش قوی میشود؛ کمااینکه وقتی نور خورشید بر روی گیاه، بتابد؛ آن گیاه رشد میکند و قوی میشود.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس
🌺اگر تمرینِ «کنترل ذهن» انجام ندهی، ذهنت خودبهخود بیمار میشود
🌺چرا اگر خودمان را رها کنیم، خراب میشویم؟ مگر فطرت ما الهی نیست؟!
🔹امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: خودت را به کارهای خوب و کسب فضیلتها وادار کن و الّا بهطور طبیعی دچار رذائل خواهی شد. (غررالحکم/2477) یعنی اگر خودت را بهسمت کارها و حالات خوب نبَری، هم کارهایت و هم حالِ روحیات بد میشود.
🔹چرا اگر خودمان را رها کنیم، خراب میشویم؟ مگر فطرت ما الهی نیست؟! مگر ما اساساً آدمهای بدی هستیم؟! مگر خدا به نفسِ انسان و کسی که این نفس را بهزیبایی آفریده، قسم نخورده است؟! (وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها؛ شمس/7)
🔹ما اساساً آدمهای خوبی هستیم ولی اگر خودمان را رها کنیم خراب میشویم؛ کمااینکه غذا هرچقدر هم خوب و مفید باشد، اگر آنرا در محیط و دمای مناسب نگهداری نکنید، خراب میشود، یعنی برخی میکروبها و موجودات، آنرا نابود میکنند. دربارۀ انسان هم این خطر وجود دارد؛ میکروبی که قبل از انسان آفریده شده و دشمن انسان هم هست «ابلیس» است.
🔹غیر از وجود ابلیس (دشمن بیرونی) ساز و کارِ درونی انسان هم بهگونهای است که اگر تربیت نشود، خراب میشود. انسان بهشدّت عاشق رشد است و بههمین خاطر، برای رسیدن به رشد و تعالی، عجله میکند و همهچیز را خراب میکند؛ مگر اینکه صبر را به او یاد بدهید. مثل انرژی هستهای که اگر رها شود و کنترل نشود، همهچیز را خراب میکند ولی اگر کنترل شود و در نیروگاه، از آن بهصورت حسابشده استفاده شود، خیلی میتواند مفید باشد.
🔹ذهن انسان هم نیاز به کنترل و مراقبت دارد؛ اگر انسان برای کنترل ذهن، تمرین نکند، ذهنش خودبهخود، بیمار میشود. ذهن ما توانمندیهایی دارد که باید درست و کنترلشده از آنها استفاده کنیم؛ نه اینکه آنها را رها کنیم؛ یکی از این ویژگیها «حسرتخوردن» است.
🔹اگر آدم ویژگیِ حسرتخوردن و سرزنشگری را نداشته باشد، توبه نمیکند. با قدرت نفسِ لوّامه(سرزنشگر) است که انسان از نفس امّاره نجات پیدا میکند. اما همین نیروی سرزنشگر را اگر رها کنی (مثل انرژی هستهایِ رهاشده) ذهن و روح تو را متلاشی میکند. شما حق نداری هرطوری خودت را سرزنش کنی؛ حتی برای گناهان! بعضیها طوری دربارۀ گناه، خودشان را سرزنش میکنند که موجب یأس آنها میشود و این غلط است!
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس