زاکانی: FATF آسیبپذیری ایران را چندبرابر میکند
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس:
🔹افایتیاف کمکی به رفع تحریمها و انتقال پول به کشور نمیکند بلکه بندی به پای اقتصاد کشور است و آسیبپذیری ما را چندبرابر میکند.
🔹در واقع با پذیرش آن و بهاصطلاح شفافسازی، دستهای خود را در اقتصاد و دور زدن تحریمها برای دشمن رو میکنیم و هیچ عقل سلیمی این را نمیپذیرد.
tn.ai/2465474
@TasnimNews
⭕️ تیغ تحریم در حال کُند شدن است و FATF میتواند مجددا این تیغ را تیز کند
👤 روح الله ایزدخواه نماینده تهران در مجلس:
🔹به تاخیر انداختن تعیین تکلیف لوایح FATF بازی در پازل کسانی است که هشت سال حل مشکلات کشور را به خارج گره زدهاند./ در شرایطی که به اعتراف خود دولتمردان محدودیت تحریمها به مراتب شدیدتر و بیشتر از FATF است، چگونه میگویند که FATF برای اقتصاد کشور یک ضرورت است؟!
🔹اینکه گفته میشود چرا همه کشورها به فلان کنوانسیون پیوستهاند ولی ما نپیوستهایم، منطق خام و ساده لوحانهای است. آمریکا هم به بعضی از کنوانسیونها و معاهدات بینالمللی نپیوسته است. استقلال در میدان عمل یعنی اینکه ما بر اساس منافع خودمان تصمیم می گیریم نه بر این اساس که دیگران چه می کنند.
🔹قطعا با اجرای خواستههای FATF وضع از این هم بدتر میشود زیرا واضح است که آمریکا از ظرفیتهای FATF برای پیشبرد سیاست تحریمی خود استفاده میکند. دولت نتوانسته است در برجام تحریمها را بردارد، اکنون برای فرار از پاسخگویی FATF را بهانه کرده است. همانطور که برجام توسط آمریکاییها طراحی و پخته شد، FATF هم طراحی آمریکاست و همکاری با آن مشکلات را افزایش میدهد.
🔹این طبیعت تحریم است که پس از مدتی، اثرگذاری خود را از دست میدهد. در حال حاضر نیز تحریمها اثر اولیه خود را از دست دادهاند و مسئولین دولتی هم اذعان دارند که فروش نفت از روشهای غیررسمی افزایش یافته و پول آن نیز به راحتی در دسترس دولت است. این وضعیت نشان میدهد که استقامت ما جواب خواهد داد و ساختار تحریمها به آرامی در حال سست شدن است. در چنین شرایطی پیوستن به کنوانسیونهای FATF، به معنای بازگشت به شرایط قبلی و اثرگذاری جدیتر تحریمها خواهد بود. تیغ تحریم در حال کُند شدن است و FATF می تواند مجددا تیغش را تیز کند./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ دریک ماه گذشته حداقل با ۴مجموعه درباره FATF و لوایح آن بحث و تبادلنظر داشتم؛ بیانصافی است اگر نگویم درجلسات اخیر مجمع تشخیص، "سعید جلیلی" راهبردیترین، "سردار وحیدی" تکنیکیترین و "پرویز داودی" اقتصادیترین افراد در پاسخگویی به شبهات دولتساخته در مورد فَتف و لوایح آن بودند.
👤 Ali Gholhaki
@TWTenghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴کنایه حسین شریعتمداری به سخنان روحانی؛ پیچیده حرف زدن هنر نیست، شما به گفتههایتان عمل کردهاید، که به دنبال FATF هستید؟!
🔹شما همین صادرات معمولی را انجام نمیدهید و حتی بازار عراق و سوریه را هم از دست دادهاید.
✅ با بدون سانسور متفاوت بیاندیشید 👇
http://eitaa.com/joinchat/404946944Ceab6f2b794
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پای FATF هم به گاندو باز شد
🔹سکانس جالب سریال گاندو۲ درباره انگیزه غربیها از رصد روابط تجاری و بانکی جهان.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صفری، سفیر سابق ایران در چین: اگر شرط قرارداد با چین پذیرش FATF بود چینیها سند تفاهم را امضا نمیکردند.
@Farsna
نظر اعضای مجمع تشخیص درباره پیوستن به FATF
🔻«احمد توکلی»: علل بسیاری از مشکلات اقتصادی به مسائل داخلی مربوط است؛ حتی خود آقای ظریف نیز با صراحت گفته است که تضمینی نمیدهد که با پذیرش توصیههای افایتیاف شرایط بهتر شود.
🔻«آیت الله شبستری»: اگر به این کنوانسیون بپیوندیم دیگر دور زدن تحریمها ممکن نخواهد بود و وضع اقتصادی بدتر خواهد شد.
🔻«مرتضی نبوی»: تا این جا نتیجه بنده این است که با وجود تحریمهای ثانویه امریکا، دولت اجازه پیوستن به پالرمو و سیافتی را ندارد اما اگر برداشته شد، اشکالی ندارد.
tn.ai/2480100
@TasnimNews
🔴 نامه جمعی از طلاب و اساتید حوزه علمیه قم خطاب به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام جهت رد کردن دو لایحه cft و پالرمو در جلسه آتی مجمع تشخیص
🔻 متن این نامه، بدین شرح است:
بسمه تعالی
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ (نور/۲۱)
🔹 اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام
سلام علیکم
🔹 اکنون که شما عزیزان، در آستانه یک امتحان مهم و تاریخی در مورد این دو لایحه باقی مانده موسوم به " CFT " و "پالرمو" قرار دارید، نکاتی را در این موضوع خدمتتان، عرض می کنیم:
۱. رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید در این مساله نظرات صریح خود و مخالفت خود را بارها بیان نموده اند.
رهبر انقلاب: این معاهدات بینالمللی که به آن در لغت فرنگی گفته میشود کنوانسیون، در اصل در یک نقطهای پختوپز میشود که اطراف قضیّه، مِنباب مثال آن ۱۰۰ کشور یا ١۵۰ کشور که بعداً به آن میپیوندند، هیچ تأثیری در آن پختوپز اوّلیّه ندارند. یک جایی بالاخره چند قدرت بزرگ در مجموعههای هیئتهای فکریشان -به قول خودشان اتاق فکرشان- مینشینند برای یک منافعی و مصالحی که برای خودشان تعریف کردند، یک چیزی را پختوپز میکنند، بعد این را بهوسیلهی دولتهایی که همسوی با آنها هستند یا مرعوب آنها هستند یا دنبالهرو آنها هستند و خیلی منافعی هم در این کار ندارند، تصویب میکنند...البته ممکن است برخی مفاد معاهدات بین المللی خوب باشد اما هیچ ضرورتی ندارد با استناد به این مفاد به کنوانسیونهایی بپیوندیم که از عمق اهداف آنها آگاه نیستیم یا می دانیم که مشکلاتی دارند.
🔹 آیت الله مکارم شیرازی: چنین قراردادی یک قرارداد استعماری است و هدف تنظیم کنندگان، سلطه بر امضا کنندگان این قرارداد و نفوذ در امور اقتصادی آنهاست و در تضادّ با قوانین اسلامی و مخالف منافع مسلم ماست.
🔹 آیت الله نوری همدانی: بارها گفته ایم با FATF مخالفیم، تصویب این قرارداد عبری، عربی و غربی بودیم که مفاد آن با شاخصه های انقلاب منافات دارد. این کارها نقشه ای برای جلوگیری از پیشرفت نظام است.
🔹 آیت الله جوادی آملی: نباید تسلیم کنوانسیون های بین المللی شویم، اصل اول این است که ما باید حرف خود را بزنیم و آنها به ما بپیوندند نه اینکه ما خواستار پیوستن به آنها باشیم.
🔹 آیت الله علوی گرگانی: ما نباید اختیار امور مالی کشور را به دست دشمن بدهیم و این مطلب واضح و مشخص است؛ اگر هم نیاز به تصویب قوانین مالی است این قوانین به صورت داخلی و با نظارت خود ما باشد. نظر بنده این است که با توجه به اشارات مقام معظم رهبری و راهنمایی ایشان و بیانات مراجع عظام تقلید، تصویب قرارداد FATF به مصلحت کشور و نظام نیست.
۲. اتفاق بسیار خطرناکی که با تصویب این دو لایحه به وجود میآید ، عبارت است از اشراف اطلاعاتی دشمن به نظام بانکی و پولی کشور که در شرایط تحریم، جز گرا دادن به دشمن برای تحریم هوشمندانه تر، فایده دیگری ندارد و ضرر محض است.
۳. تعریف ما از تروریسم با غربی ها فرق دارد چنانچه شهید والا مقام سپهبد حاج قاسم سلیمانی هم جزء تحریم شدگان و هم با تعریف آنها، تروریست شناخته میشد لذا چه طور ممکن است ما چنین چیز احمقانه ای را در کشور تصویب کنیم و بدان پایبند باشیم؟!
۴. کارشناسان و مطلعین این حوزه، بارها گفته اند که اکثر مشکلات کشور داخلی و مربوط به سوء مدیریت است و تصویب این دو لایحه باعث بدتر شدن اوضاع کشور و فلج شدن بیشتر معیشت مردم خواهد شد.
۵. عبرت برجام را فراموش نکنید که با تصویب آن جز خسارت محض و ضرر، چیزی عاید کشور نشد. حال عقل سلیم حکم می کند تکرار این مسیر شکست خورده با این معاهدات استعماری که باعث خود تحریمی و فشار بیشتر به زندگی مردم می شود، امری کاملا اشتباه است.
🔹 نکات مهم دیگری نیز در مورد این دو لایحه خطرناک وجود دارد که از بیان آن صرف نظر می کنیم لذا با توجه به آنچه ذکر گردید، از شما اعضای محترم مجمع تشخیص میخواهیم، با رای قاطع و بالا، با الحاق ایران به دو کنوانسیون «cft و پالرمو» مخالفت کنید و آن ها را رد نمایید.
وآخر دعوانا ان الحمدلله رب العالمین
🔹 جمعی از طلاب و اساتید حوزه علمیه قم
🔻خبرگزاری فارس
🔥 @Moohem
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فردا مجمع تشخیص مصلحت نظام میخواهد درباره FATF تصمیم گیری کند، اما یک سوال!
چرا در صورت پذیرش FATF، همه چیز گرانتر خواهد شد؟
@Bisimchimedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
FATF
نتیجه اجرای ۳۹ بند FATF، در کشور FATF در حال اجراست!
⭕️ توییت های چند نفر از نمایندگان مجلس در مورد بحث بررسی و تصویب FATF
👤 علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس:
🔹فردا مجمع تشخیص مصلحت نظام دربرابر آزمون بزرگ بررسی FATF قرار خواهد گرفت.
🔹خلاف اظهارات برخی دولتمردان وحامیانشان، FATF شرط پذیر و رافع تحریم ها نیست بلکه تصویب آن، بندی بر دست و پای ملت رشید ایران در راه پیشرفت طلبی، استقلال جویی، عزت خواهی، رفاه و آبادانی خواهد بود.
👤 نصر اله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نود:
🔹با خبر شدیم، مجمع تشخیص مصلحت نظام بنا دارد که در جلسه فردا، تصویب لوایح cft و پالرمو را بصورت مشروط بررسی کند. کارشناسان اقتصادی معتقدند، شروط برای پیوستن به کنوانسیونهای فوق تاثیری نخواهد داشت. برای جلوگیری از تشدید تنگناهای معیشتی مردم لوایح مذکور قاطعانه رد شود.
👤 سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نایب رئیس اول مجلس:
🔹۲۰ سوالِ مجمع تشخیص مصلحت را بابت لوایح FATF بیپاسخ گذاشتهاند و طبق رویه مرسومشان با فشار رسانهای و به دور از عقلانیت میخواهند نتیجه بگیرند
🔹خصوصا این سوال که:بعد از پذیرش پالرمو و CFT،چه تضمینی هست که ایران از لیست سیاه FATF خارج شود و اینکه چه اثری برای رفع تحریمها دارد؟!
▪️ جلیل محبی، معاون مطالعات حکمرانی مرکز پژوهشهای مجلس نیز نوشت:
🔹درخصوص تصویب دوکنوانسیون مربوط به fatf پیشنهاد بنده به مجمع این است که با تبصره زیر تصویب شده والا تصویب نگردد:
🔹«تودیع اسناد کنوانسیون به امین کنوانسیون پس از خارج کردن ایران از لیست سیاه و لغو کلیه تحریمهاانجام خواهدشد.تودیع قبل ازاین فرایند موجب مجازات حبس درجه پنج خواهد بود»
▪️محمود صحابی، خبرنگاری اقتصادی نیز در تییتی نوشت:
🔹اینکه در آستانه بررسی مجدد لوایح FATF در مجمع، فقط چند نفر انگشت شمار مثل زاکانی و قاضیزاده هاشمی موضعگیری میکنن و مابقی اصولگرایان و حتی اکثر رسانههای اصولگرا، روزه سکوت میگیرن، حاوی پیامهای مهمی هست برای کسانی که می اندیشند...
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ مهدی مهرپور، سردبیر نود اقتصادی به توییت وزیر کار:
🔹نامه را اشتباهی به شما دادند. آنچه وزیر وقت اقتصاد در نامه به علی لاریجانی به آن اشاره کرده، قوانین داخلی مبارزه با پولشویی است نه fatf!
🔹قبل از توئیت زدن، یه مقداری تحقیق و بررسی کنید.
@Rasad_tahlil
علت لغو جلسه امروز مجمع تشخیص چه بود؟
🔹«شبستری» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: ستاد کرونا مانع برگزاری جلسه امروز مجمع تشخیص شده است.
🔸گفتنی است قرار بود در جلسه امروز، موضوع لوایح مرتبط با FATF مورد بررسی قرار گیرد.
🔸هرچند که به تعویق افتادن جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در اثر توصیه ستاد کرونای تهران بوده ولی پیگیریهای تسنیم و شنیده های خبرنگار ما از برخی اعضای مجمع تشخیص، حاکی از آن است که نبودن دکتر ظریف و اعلام وزیر اقتصاد مبنی بر مقدور نبودن شرکت در جلسه و نرسیدن پاسخهای مکتوب دولت در قبال سوالات بیست گانه اعضای مجمع تشخیص، نيز در عدم برگزاری جلسه مجمع تشخیص مؤثر بوده است.
tn.ai/2480517
@TasnimNews
ایروانی: محدودیتهای بانکی به FATF مربوط نیست
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹عامل اصلی محدودیتهای بانکی کشور تحریمهای ثانویه است نه FATF.
🔹سند راهبردی ایران و چین ارتباطی با FATF ندارد؛اظهاراتی چون ارتباط داشتن تهیه واکسن کرونا و قیمت مرغ به FATF غیرواقعی و با انگیزههای سیاسی صورت میگیرد.
🔹پاسخهای ارائه شده از سوی مسئولان دولتی به پرسشهای اعضای مجمع نتوانسته است اکثریّت اعضاء مجمع را قانع کند.
🔹تحفّظ و حقّ شرطهای جمهوری اسلامی ایران در FATF مسموع نخواهد بود.
tn.ai/2488259
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| اگر به CFT بپیوندیم، دیگر نمیتوانیم نفت بفروشیم و پولش را بگیریم
🔸 جلیل محبی، مدیر سابق پژوهشهای حقوقی مرکز پژوهشهای مجلس در نشست رویداد استراتژیک: «اگر به #CFT بپیوندیم، قول میدهم دیگر نتوانیم نفت بفروشیم و پولش را بگیریم. در متن #FATF صراحتا میگوید باید مسیر دور زدن تحریمها را به ما بگویید! همین الان کاله در عراق محصولاتش را میفروشد و پول فروش محصولاتش را چمدانی به کشور میآورد، اما اگر FATF تصویب شود، کسی که با چمدان پول فروش محصولات کاله را به ایران آورده، باید مجازاتش کنیم!»
#جنگ_تجاری
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔻 حالا فکرش را بکنید اگر #FATF را تصویب کنیم و طرف غربی از زیروبم درون اقتصاد ما باخبر شود، چقدر هرروز باید منتظر اینگونه بهانهگیریهای کشورهای خارجی علیه ایران و تحریم و تحت فشار قرارگرفتنِ اقتصاد مردم باشیم.
#توئیت_نگار
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عبدالناصر همتی میگه تو مستندم درباره لزوم تصویب FATF صحبت کردم!
حاجی ما مستندتر از این فیلم درباره FATF نداریم!
@BisimchiMedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ #رصد_نامزدها | «FATF» طناب داری است که به گردن خودمان میاندازیم
👤زاکانی، نامزد انتخابات ریاستجمهوری
🔹 ارز ۴۲۰۰ رانت مفتی بود که دولت بدون کار کارشناسی به برخی ویژهخواران داد. ۸۰ درصد مجوزهای کشور شفاف نیست و رانت پشت آن است.
🔹 «افایتیاف» طناب داری است که به گردن خودمان می اندازیم. اثرات تحریم به خاطر بیعرضگی مسئولانی است که فکر می کنند فقط باید با آمریکا و اروپا و دلار معامله کرد.
🔹مذاکراتی که الان در جریان است قرار بود فرسایشی نباشد اما الان فرسایشی است، قرار بود از سر ضعف نباشد اما الان در بخش هایی از سر ضعف است. ایرادات تیم مذاکره کننده فعلی در حد لالیگا بود.
🔹با مصوبه هستهای اخیر مجلس میتوان برجام نیمه مرده را زنده کرد.
🎥 در هیئت دولت گفتند قیمت ارز ۳۸۰۰ نه، ۴۸۰۰ هم نه، وسطش را بگیرید ۴۲۰۰ و صلوات بفرستید
🔹 مشکل ما بیغیرتی برخی مسئولان کشور است، مسئولی که شکمش سیر است به فکر مردم نیست.
🔸 مقصر اصلی بخشی از مشکلات اقتصادی موجود #همتی است هرکجا همتی بگوید حاضرم مناظره کنم.
@rasad_tahlil
👁🗨در کشور نسبت به FATF چه فرایندی طی شده است؟
🔺چند سال پیش، ۴ لایحه نظارتی مالی از سوی دولت به مجلس برای تصویب ارسال شد.
▪️۲ لایحه مربوط به نظامات داخلی بود و ۲ لایحه نیز مربوط به الحاق به ۲ معاهده بین المللی.
▪️مجلس، هر ۴ مورد را تصویب کرد.
▪️اما شورای نگهبان، ۲ لایحه الحاق به معاهدات بین المللی را تأیید نکرد.
🔸مجلس بر این ۲ لایحه اصرار کرد و در نتیجه به مجمع تشخیص رفته و در آنجا تاکنون بدون تصمیمگیری مانده است.
📜 اما این ۲ لایحه که در انتظارند، چیستند؟
عنوان این لوایح، «پالرمو» و «CFT» میباشد.
💵توضیح آنکه سازمان بینالدولی FATF، دارای ۴۰ + ۹ توصیه نامه است، که دولت تاکنون تعداد زیادی از آنان را اجرایی کرده است.
📑اما یکی از توصیهنامههای FATF، کشور را مکلف به تصویب ۲ لایحه فوق می کرد، که همان طور که گفته شد، با مخالفت شورای نگهبان مواجهه شد.
#FATF
#CFT
#پالرمو
👇برای شناخت سازوکارهای حقوقی و قوانین کشور، به کانال زیر بپیوندید 👇
https://eitaa.com/joinchat/580059155Cd546c9bce5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #جلیلی: چرا به جای FATF از مردم طلب کارید؟
🔹اگر امروز صحبت از گرانی و مسکن و این مسائل میشود، حل این مسائل با اداره کنونی و معمول امکان پذیر نیست و نیازمند جهش هستیم.
🔹جناب همتی ما ۳۹ بند از ۴۱ بند FATF را اجرا کردیم اکنون به جای اینکه از آنان مطالبه کنید که چه شد از ملت طلبکارید؟
✅ با بدون سانسور متفاوت بیاندیشید 👇
http://eitaa.com/joinchat/404946944Ceab6f2b794
همتی در اسفند ۹۸:
♦️«در شرایط تحریمی کنونی، مخالف پیوستن به FATF هستم؛ اصلا در حال حاضر کاملا تحریم هستیم و تجارت ما بر اساس FATF نیست که ورود ایران به لیست سیاه FATF بخواهد برای ما مشکلی ایجاد کند.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همتی:
ما تجارتمان را از راه های غیرقابل تحریم انجام می دهیم...
@fatfnews
هدایت شده از منور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حسن عباسی : یکی از رویکردهای مزورانه دولت و جریان اصلاحات انداختن تقصیرها به گردن FATF بود/ وقتی مثل الان معافیت چرخه دلار نداشته باشیم چه FATF را بپذیریم و چه نپذیریم نمی توانیم با بانکهای دنیا کار کنیم/ صد و خورده ای اقتصاددانی که سال ۹۶ از روحانی حمایت کردند چرخه یوترین را نمی شناختند.