⭕️حفظ فرهنگ و زبان در هلند
بچه ها در هلند از چهار سالگی به مدرسه میروند. چهار تا پنج سالگی که سال اول مدرسه است حکم پیش دبستانی را دارد. این سال قوانین سختگیرانه ندارد و تقریبا برای آشنایی بچهها با مدرسه است.
اما از پنج سالگی رفتن به مدرسه اجباری است و اگر خانوادهای که در هلند زندگی میکند بچه خود را در این سن به مدرسه نبرد، باید جریمه پرداخت کند و تحت پیگردهای قانونی قرار میگیرد.
در مدرسه انجام دادن کارهای دستی، مهارت بازی با اشکال مختلف و از همه مهمتر تعامل با بچههایی از ملیتها و فرهنگهای مختلف به بچهها آموزش داده میشود.
مدارس هلندی که بر مبنای زبان هلندی هستند رایگان است و نسبت به مدرسههای بین المللی که سالیانه هزینهای حدود ۴۰۰۰ یورو دارد، از نظر اقتصادی به صرفه هستند.
به همین دلیل خیلی از افراد، چه هلندی و چه غیر هلندی، بچه هایشان را به مدارس هلندی میفرستند دولت از این طریق سعی در حفظ فرهنگ و زبان هلندی و ترویج آن برای غیر هلندی ها و مهاجران دارد.
📝پویا خسروی[آمستردام]
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فرنگ، بدون روتوش
⭕️سیستم مالیاتی در آمریکا • بخش دوم در متن گذشته اشاره کردم که پرداخت مالیات در آمریکا طی دو مرحله
⭕️سیستم مالیاتی آمریکا
• بخش سوم
آیا تا به حال به این فکر کردین که چرا آمریکا اقتصاد اول دنیاست و اینکه درآمد این اقتصاد از کجا تامین میشه؟ آمریکا در جمع سه تولید کننده بزرگ نفت هست ولی درآمد آمریکا از صادرات نفت نیست. درآمد بزرگترین اقتصاد دنیا، از مالیات تامین میشه. مالیات بر درآمد افراد، مالیات بر سود شرکتها، مالیات بر خرید اجناس، مالیات بر هر چیزی که فکرش میکنید و یا نمیکنید. برای اینکه متوجه بشید مردم آمریکا چقدر مالیات میدن، در نظر بگیرید که جمعیت آمریکا ۳۳۰ میلیون نفره، و این درآمد انبوه از مالیات بر این جمعیت، تقریبا ۴ برابر جمعیت ایران، حاصل شده!!
بر اساس اطلاعات اداره آمار آمریکا، درآمد متوسط هر خانواده در سال ۲۰۱۴، حدود ۵۲ هزار دلار بوده و بر اساس آمار Tax Foundation، متوسط مالیات پرداختی کارکنان (اعم از کارمندی و یا مشاغل آزاد) ۳۱.۵ درصد درآمد بوده.
البته این آمار فقط شامل مالیات بر درآمده، و سایر انواع مالیاتها در این آمار نیست. حال باید پرسید درآمد مالیاتی ایران چقدره؟ آیا افراد پر درآمد متناسب با درآمدشون، مالیات میدن؟ چقدر فرار مالیاتی در ایران داریم؟
در متن قبل اشاره کردم که با اتخاذ سیاست های مناسبی میشه از فرار مالیاتی افراد، به خصوص صاحبان مشاغل آزاد جلوگیری کرد. این سیاستها میبایست شامل جریمهها و جایزهها باشند. یکی از مشکلات فعلی سیستم مالیاتی ایران اینه که اگر کسی از مالیات فرار کنه، دچار مشکل قابل توجهی نمیشه، و برعکس اگر کسی مالیات پرداخت کنه، عایدی ویژهای نصیبش نمیشه. به عبارت سادهتر، سیاستها به نحوی وضع نشده که افراد رو به سمت پرداخت مالیات سوق بده. اگرچه در اخیرا سیاستهایی جهت اخذ مالیات از مشاغل آزاد وضع شده، ولی هنوز این سیاستها دو بُعد جایزه و جریمه رو در نظر نمیگیرند. برای همینه که امروزه فرار از مالیات زرنگی تلقی میشه.
کشورهای مختلف برای ارتقای خدمات عمومی اعم از احداث راهها و جادهها، ارائه بهتر خدمات پزشکی و بهداشتی، تامین رایگان آموزش، افزایش امنیت شهرها و... از درآمد حاصل از مالیات استفاده میکنند. اما متاسفانه هنوز فرهنگ پرداخت مالیات در کشور ما به درستی جا نیافتاده.
در عجبم از افرادی که وقتی پاشون به یکی از کشورهای غربی باز میشه، از امکانات این کشورها به به و چه چه میکنند و کشور خودشون رو عقب مونده تلقی میکنند، ولی با انواع و اقسام روشها از پرداخت مالیات فرار میکنند و خودشون رو زرنگ تلقی میکنند. دوست عزیز شاید شما عامل اون عقبماندگی باشی! اگر شما با عدم پرداخت مالیات زمینه فقر برخی رو فراهم کردی، لطفا با ماشین چند میلیاردیت جلوشون رژه نرو! از اپن طرف ادای روشنفکری هم درنیار، چون به شما نمیاد!!
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️نهادینه کردن فرهنگ از دریچه ترس
سالها پیش فیلم راه دادن ماشینها در آلمان برای آمبولانس دست به دست میشد و دائم از فرهنگ بالای آنان سخن به میان میآمد. با یکی از دوستانم که در برلین زندگی میکنه صحبت میکردم. او میگفت اگر رانندهای در آلمان راه را برای خودروهای امدادی باز نکند، مسئول اتفاقاتی است که پیش میآید. راننده آلمانی اگر مسير حركت خودروهای امدادى را مسدود كند سر و كارش با دادستان و دادگاه عالى ست؛ حتی ممکن است به جرم جرح یا قتل بازداشت بشه.
بى توجهى به آژير و اخطار خودروهاى امدادى جريمه نقدى تا ١٠٠٠ یورو به همراه داره. همچنین در بعضی موارد راه ندادن به مامورين امداد و نجات يا وسايل نقليه پنج تا ده سال زندان در انتظار شخص خاطی هست.
اگر بخاطر این اقدام مشکلی برای افراد حادثه پیش بیاد، در صورت گزارش پزشک و یا شهادت مامورين امدادى، فرد با اتهام اقدام به جرح و یا حتی قتل شبه عمد رو به رو هست که حبسهای طویلالمدت داره.
همچنین گرفتن عكس و فيلم از مجروحين پيگرد قانونى داره و یک سال زندان برای شخص در نظر میگیرن.
الغرض که فرهنگ حرفشنوی عمومی از قانون در جوامع غربی نه از باب احترام به آن هست، بلکه بخاطر وجود جریمههای بسیار سنگین در صورت قانون شکنی توسط افراد میباشد.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️تامین برق منازل از پنلهای خورشیدی
استفاده از انرژیهای تجدید پذیر در کشورهای مختلف رو به افزایش است. یکی از منابع تامین انرژی در آمریکا خورشید بوده و استفاده از سلولهای خورشیدی برای تامین الکتریسته منازل کاملا مرسوم است.
امروزه حتی زمانی که در فروشگاههای زنجیرهای قدم میزنید افرادی به دنبال بازاریابی برای نصب سلولهای خورشیدی هستند. دیروز در فروشگاه Cost co مشغول خرید بودم که شخصی دعوت کرد تا در مورد نصب سلولهای خورشیدی و مزایای آن برایم توضیح دهد.
خلاصه این مزایا:
• هزینه خرید و نصب سلولهای خورشیدی برای منزلی با مساحت ۱۸۵ متر مربع، بطور تقریبی بین ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار خواهد بود.
• دوام سلولهای خورشیدی ۵۰ سال بوده و تا ۲۵ سال توسط این فروشگاه گارانتی دارد. این سلولها گارانتی هستند که پس از ۲۵ سال، ۸۰% انرژی تولیدی در سال اول را تولید نمایند.
• این شرکت سلولهای خورشیدی را برای منزل شما به نحوی طراحی میکند که کل نیاز شما به الکتریسته را تامین نماید.
• نکته بسیار مهم اینکه هزینه خرید سلولهای خورشیدی از هزینه خرید الکتریسته از شرکتهای تامین کننده انرژی، کمتر خواهد بود. اگر طول عمر سلولهای خورشیدی را ۲۵ سال در نظر بگیریم، هزینه خرید الکتریسته بطور تقریبی حدود دو برابر هزینه خرید سلولهای خورشیدی میباشد. اگر طول عمر واقعی سلولهای خورشیدی را درنظر بگیریم، این روش تامین انرژی با صرفهتر هم خواهد بود.
این طرحها با سوبسیدهایی از طرف دولت آمریکا برای گسترش استفاده از سلولهای خورشیدی پرداخت میشود. چیزی که در ایران متاسفانه از آن غافل هستند. با گسترش این صفحات خورشیدی، هم جلوی قطعی احتمالی برق در تابستان گرفته خواهد شد و هم ایجاد اشتغال صورت میگیرد و از همه مهمتر هزینههای یکخانوار به شدت کاهش پیدا میکند.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
کار فرهنگی زیبا و ترغیبکننده
در اولدنبرگ آلمان
در بسیاری از فروشگاههای زنجیرهای دستگاه اتوماتیک تحويل بطریهای پلاستیکی و فلزی قرار داده شده و با گذاشتن بطریهای پلاستیکی مبلغی به عنوان هدیه پرداخت میشود که شخص یا میتونه از آن فروشگاه خرید انجام بده و یا پول نقد بگیره و بذاره توی جیبش.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️کتابخانههای تورنتو کانادا
عضویت در کتابخانههای عمومی رایگان است. فقط کافیه تا عضو یک کتابخانه بشوید تا بتوانید از خدمات تمامی کتابخانهها استفاده نمایید. نیازی به عضویت مجدد در یک کتابخانه دیگر را ندارید. در کتابخانههای عمومی امکان امانت گرفتن محصولات سافت نیز مانند فیلم های سینمایی، سریال و فیلم های آموزشى وجود دارد. در واقع هر کتابخانه برای خودش یک کلوپ فیلم هم دارد.
در کتابخانههای خصوصی، امکان امانت گرفتن تجهیزات نسبتا حرفهای فیلم برداری نیز وجود دارد. مانند میکروفون، دوربین فیلم برداری، تجهیزات صدا و نور پردازی و غیره. در کتابخانههای عمومی، مهدکودک وجود دارد تا ساعاتی که مادر یا پدر در کتابخانه در حال مطالعه است خیالشان از بابت کودکشان راحت بوده و با یک کار فرهنگی کوچک بچهها را نیز از همان ابتدا اهل کتاب و کتابخانه بار بیاورند.
با داشتن کارت کتابخانه عمومی در تورنتو، میتوانید هر هفته یک بلیط رایگان برای یکی از موزهها یا گالریهای تورنتو را برای یک خانواده دریافت کنید. اگر کتابی را از یک کتابخانه بخواهيد ولی آن کتابخانه، کتاب مورد نظر را نداشته باشد، کتاب را از کتابخانه ديگرى که آن را دارد برایتان امانت میگیرد تا نیازی نباشد شما طی مسافت کرده و به کتابخانه دورتری بروید.
برای برگشت دادن کتاب، کتاب را میتوانید به هر کدام از کتابخانهها که بخواهید تحویل بدهید. در کتابخانه جلسات انگیزشی و فرهنگی با حضور نویسندگان کتابها و یا فعالان فرهنگی، به طور منظم برگزار میگردد.
هر کتابخانه، یک محیط پرورش نوجوانان دارد. در هر کتابخانه یک محیطی وجود دارد که با دانش آموزان، مهارت زبان انگلیسی، نوشتار و ریاضیات را کار میکنند. عملا یک مرجع رفع اشکال محسوب میشوند.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️ وضعیت فروش سیگار در کانادا
در کانادا شما تو هیچ مغازه، فروشگاه یا سوپرمارکتی، دخانیات اعم از تنباکو و سیگار نمیبینید. قوانین یکپارچه و محکمی تو همه استانهای کانادا درباره خرید و فروش تنباکوجات جاری هست. یکیش اینه که سیگار به هیچ وجه نباید جلوی چشم باشه! پوشش پرده و کرکره هم قبول نیست.
انواع سیگارها در کابینت، کمد یا کشوهای دربسته مخصوصی نگهداری میشن و نباید در معرض دید قرار بگیرن شعارشون اینه:
Out of Sight, Out of Mind
«از دل برود هرآنچه از دیده برفت»
خرید و فروش و استعمال سیگار در هر کدوم از استانهای کانادا سن قانونی مشخصی داره و ممکنه فروشنده بخواد با دیدن کارت شناسایی مشتری از سنش مطمئن بشه.
سن قانونی خرید و فروش سیگار در استان بریتیش کلمبیا نوزده ساله. اگر فردی حین فروش سیگار به یک جوان زیر نوزده سال دستگیر بشه 5 هزار دلار جریمه میشه!
در استان ساسکاچوان سن قانونی خرید و فروش سیگار، هجده ساله؛ جریمه فردی که از این قانون تخطی کنه دفعه اول 3 هزار دلار و اگه برا چهارمین مرتبه تکرار شده باشه، بالای 50 هزار دلار!
سن قانونی خرید و فروش سیگار در استان منیتوبا هجده ساله و جریمه ی فرد خاطی دفعهی اول 3 هزار دلار و بار سوم 15 هزار دلار.
در استان اُنتاریو سختتر ميگيرن. سن قانونی خرید و فروش سیگار نوزده ساله و فردی که به جوان زیر نوزده سال سیگار بفروشه دفعه اول 10 هزار دلار و اگه واسه بار سوم تکرار شده باشه 150 هزار دلار جریمه میشه. طبق مقررات انتاریو، حتی لمس سیگار توسط مشتری قبل از پرداخت پولش غیر قانونیه.
در استان کُبِک سن قانونی واسه این کار هجده ساله و فرد خاطی بین 2 هزار و 500 دلار تا 62 هزار و 500 دلار جریمه میشه. طبق قانون کبک، سیگار کشیدن در رستوران، کازینو، فروشگاه و بقیه مکانهای عمومی ممنوعه و فردی که تو مکانهای ممنوعه سیگار بکشه اگه دفعه اولش باشه بین 250 تا 750 دلار جریمه میشه. تو کبک حتی سیگار الکتریکی و هر کدوم از اجزا و قطعاتش هم نباید تو فروشگاه در معرض دید باشن.
در استان نیوفانلند سن قانونی خرید و فروش سیگار نوزده ساله و تخطی از این قانون، 5 هزار دلار جریمه و شش ماه زندان به دنبال داره.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
خبرنگار CNN در آلمان که چند مدتی در ایران بوده میگوید: به عنوان یک آلمانى همیشه تحت تاثير کیفیت بالاى اتوبانهای ایران هستم.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فرنگ، بدون روتوش
⭕️ عکسالعمل سریع پلیس
چند روز پیش در حال حرکت در یک جادهی فرعی بودم که یک ساختمان زیبا دیدم. دور زدم و برگشتم و دیدم دور ساختمان یه سری هیزم برای فروش گذاشتن و چندتا کامیون کوچیک که روشون تبلیغ بود پارک کردند. فکر کردم یک مکان عمومی مثل یک فروشگاه هست و واردش شدم. هم نمای ساختمان زیبا بود و هم منظرهی اطرافش. مخصوصاً یک خانهی جنگلی و چندتا مرغ و خروس هم پشت ساختمان در یک پهنهی چمن دیدیم و از دور ازشون چندتا عکس انداختم.
بعد از ۲-۳ دقیقه دور زدم و رفتم در جاده و بعد از نیم ساعت که رسیدم خونه و داشتم عکسها رو کنار هم میچیدم، کسی در زد. دیدیم یه مامور پلیس قد بلند سفید پوست اومد گفت شما در جادهی Cameron School بودید؟
گفتم موبایلم رو میارم دقیقا آدرسش رو بگو وارد کنم تا ببینم کجا رو میگی. با بیسیم آدرس دقیق رو گرفت، وارد کردم و گفتم بله، فکر میکنم امروز قبل از رسیدن به خونه از اونجا رد شدم. چطور! چی شده مگه؟ گفت رفتید به یک ملک و عکس گرفتید و صاحبش هر چی صداتون زده توجه نکردید و رفتید.
گفتم من اصلا متوجه صدای کسی نشدم و شاید وقتی داشتم از اونجا میرفتم طرف اومده و چون شیشههای ماشین بسته بودن متوجه نشدم.
گفتم مگه اونجا یک بیزینس و فروشگاه هیزم نبود؟ گفت آره بیزینس بوده اما صاحب اون مکان با ما تماس گرفته و مشکوک شده که نکنه بخواید چیزی بدزدید، مخصوصا اینکه عکسبرداری کردید از محل. گالری موبایل رو باز کردم و دقیقا تصویری که توش بصورت موزائیکی عکسهای اون محل رو چیده بودم بهش نشون دادم. گفتم بیا ببین، من از چیز خاصی عکس نگرفتم. دیدم محوطهی قشنگیه، از نمای ساختمان و حیواناتی که اونجا بود عکس گرفتم. فکر نمیکردم مشکلی ایجاد بشه. حالا اگه صاحب ساختمان ناراحت شده میتونم مراجعه کنم یا تماس بگیرم و براش توضیح بدم که قضیه از چه قرار بوده.
گفت نه نیازی نیست، کار شما غیر قانونی نبوده و ضابطهای رو نقض نکردید. فقط چون اونا به ما زنگ زدن و نگران شده بودن، سریع اومدیم اینجا تا قضیه رو بررسی کنیم که چی بوده. بعد هم خداحافظی کرد و رفت.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فرنگ، بدون روتوش
⭕️بحث و جدل با استاد اسرائیلی • قسمت اول در انتهای دورهی ارشد، به فکر شرکت در یک طرح مطالعاتی افت
⭕️بحث و جدل با استاد اسرائیلی
• قسمت دوم
یه ذره که از هنگ بودن در اومدم براش نوشتم:
«من علاقهمند به تحقیقات شما در زمینهی X و Y بودم. اما اگر میدونستم اسرائیلی هستید، وقتم رو به جهت ارتباط با شما هدر نمیدادم. پیشنهاد میکنم ملیت خودتون رو خیلی واضح در صفحهی نخست وبسایتتون و همینطور در پیامهایی که میفرستید اعلام کنید، در این صورت مطمئن باشید پیامهای فرستاده شده از سوی ایرانیها بطور قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد»
پاسخ داد:« جواب اشتباهی دادی بچه جان! قبل از اینکه حتی فکر اومدن به آمریکا رو بکنید، باید یاد بگیرید چه میزانی از تحمل نیازه. متاسفم که نا امیدتون میکنم اما اسرائیلیها و یهودیان همه جای محیط آکادمیک حاضرند و اگه بیاید اینجا، مجبورید بصورت نرمال باهاشون تعامل کنید»
اینجا بود که اصل حرفی که توی ذهن داشتم رو بهش زدم:
«چیزی که من گفتم پارادوکسی با تحملی که ازش دم زدید نداره. ما باید یاد بگیریم تحمل داشته باشیم اما تا جایی که این تحمل با عقلانیت و عدالت، ستیز نداشته باشه. من قطعا بیشترین تلاشم رو خواهم کرد که از اسرائیلیها در آمریکا دوری کنم و فکر میکنم چنین چیزی ممکن باشه.
متاسفم اما ترجیح میدم در همین جا به این گفتگو پایان بدم چون بیم این رو دارم که خیلی راحت مثل دانشمندان هستهای ایران توسط اسرائیلیها کشته بشم. البته این شهدا جایگاه بسیار والاتری از من داشتن. همینطور مردم مظلوم فلسطین. گود بای!»
جوابی نداد و بحث تمام شد. بعد از این ماجرا همیشه به این فکر میکردم که نکنه تاخیر یک سالهی ویزای آمریکا بخاطر اعمال نفوذ این آدم و گزارشی که رد کرده بوده باشه. ماجراهای مفصلی در ویزا گرفتن رخ داد، جایی که انصافا دانشگاه نهایت همکاری رو داشت اما به دلیل کارشکنی و بینظمی سفارت آمریکا و تاخیر در صدور ویزا، از انگلیس هم پذیرش گرفتم و داشتم میرفتم اونجا که در دقیقهی ۹۰ ویزای آمریکا اومد و ترجیح دادم بیام اینجا! مکالمه با این استاد اسرائیلی، یکی از ماجراهایی بود که در این مسیر باهاش روبرو شدم و خدا رو شکر در مدتی که اینجا مشغول به تحصیلم کوچکترین نیازی به تعامل با این افراد نبوده و ازشون دور بودم.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️قوانین ساحل Palavas-les-Flots فرانسه
• از آوردن سگ خودداری شود
• استفاده از اسپیکر و بلندگو ممنوع
• قلیان ممنوع
• پوشش رعایت شود (برهنگی کامل ممنوع)
• فوتبال ممنوع
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️قانون سقط جنین در دنیا
در اکثر کشورهای دنیا نوعی از سقط جنین قانونی است. در بعضی از کشورها مانند آمریکا، کانادا، فرانسه و اسپانیا سقط جنین به طور کلی آزاده و جنین تا قبل از اینکه به دنیا بیاید دارای حق حیات نیست.
در بعضی دیگر از کشورها سقط جنین در شرایط خاص جایز است، مثلا در شرایطی که برای مادر یا فرزند خطری ایجاد شده باشد مانند ایران و ایرلند شمالی و برزیل و عربستان
و تعداد انگشتشماری از کشورهای دنیا وجود دارند که به هیچ وجه من الوجوه در آنها سقط جنین قانونی نیست. این کشورها اعتقاد دارند که زندگی آن قدر مقدس است که انسان به هیچ بهانهای حق ندارد کودکی که در حال شکل گیری است را از آن محروم کند. یعنی حتی اگر نطفه از طریق تجاوز جنسی به وجود آمده باشد و مادر در حال مرگ باشد، سقط جنین جایز نیست. این کشورها عبارتند از شیلی، جمهوری دومینیکن، السالوادور، نیکاراگوئا، مالتا، واتیکان، سودان جنوبی
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
موسسه معروف Statista نظرسنجی رو انجام داده که چند درصد مردم آمریکا، تولیدات کشورشان را با کیفیت میدانند؟
لباس: 62%
محصولات آرایشی بهداشتی: 39%
لوازم خانگی: 32%
خوردنی: 30%
مبلمان: 30%
کفش: 22%
لوازم الکترونیکی: 19% [کمپانی اپل هم در این دسته قرار میگیره]
هیچکدام: 17%
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch