فرنگ، بدون روتوش
⭕️راهکارهای ترغیبکننده برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست در فروشگاههای زنجیرهای آلمان، اگر بطری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️دستگاه بازیافت بطریهای پلاستیکی نوشابه و آب معدنی در فروشگاه کافلند ایالت تورینگن آلمان
به ازای هر بطری ۲۵ سنت به شما میدهد که یا میتونید پول نقد دریافت کنید و یا اعتبار خرید از همان فروشگاه.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️زایمان در هلند و بیمه اجباری
تمام کسانی که در هلند زندگی و یا کار میکنند طبق قانون باید بیمه خدمات درمانی استاندارد پایه را داشته باشند. حال، اگر درآمد فرد کمتر از ۲۷ هزار یورو در سال باشد، دولت یارانهای را برای پرداخت حق بیمه به فرد میپردازد در غیر این صورت حق بیمه تماما توسط فرد پرداخت خواهد شد که برای هر فرد بالای هجده سال حدود ۱۱۳ یورو در ماه میباشد که برای یک خانواده دو نفره حدود ۲۷۲۷ یورو در سال میشود. در مقابل این هزینه، شرکت بیمه هزینه پزشک عمومی، بستری و درمان در بیمارستان را پرداخت مینماید.
این بیمه پایه، هزینه زایمان طبیعی و در منزل را پوشش میدهد. برای زایمان در بیمارستان یا باید سطح بیمه را ارتقا داده و حق بیمه بیشتری پرداخت کنید یا پزشک، زایمان در منزل را به صلاح بیمار نداند، و یا هزینه آن را که حدود ۲۶۰۰ یورو است، پرداخت نمایید. از این رو ۸۵ درصد زایمانها در هلند به صورت طبیعی و ۳۰ درصد از زایمانها در منزل انجام میشود.
فرد باردار در طول دوران بارداری باید به مرکز مامایی مراجعه نماید و تحت نظر یک یا چند ماما باشد. این مرکز تمام آزمایشها و نظارتهای دوران بارداری و زایمان را به وسیله ماما پوشش میدهد و هیچ پزشک متخصصی در آن دخیل نیست مگر آنکه شرایط بیمار طبیعی نباشد. هزینه این فرایند حدود ۱۵۰۰ یورو است که توسط بیمه پرداخت میشود.
از بدو تولد نوزاد به مدت یک هفته، یک پرستار از طرف یک شرکت پرستاری به مراقبت از نوزاد و کمک به مادر میپردازد. هزینه این مراقبت حدود ۱۷۰۰ یورو است که توسط بیمه پرداخت میشود. در مجموع هزینه یک زایمان طبیعی نرمال در بیمارستان حدود ۵۸۰۰ یورو است که توسط بیمه پرداخت خواهد شد.
📝پویا خسروی[آمستردام]
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
امروز صبح نزدیک خونه داشتند لولههای آب منطقه را تعمیر میکردند. عصر که برگشتم دیدم این کاغذ را پشت در گذاشتند. توش گفته بدلیل تعمیرات ممکن هست آب آلوده به باکتری یا میکروب شده باشد. ما تا ۴۸ ساعت آینده آب منطقه را مورد تست قرار میدهیم.
ولی شما برای حفظ سلامتی در طول این ۴۸ ساعت حتما آب نوشیدنی، آب مورد استفاده در غذا، و آبی که باهاش مسواک میزنید رو قبل از استفاده به مدت ۲ دقیقه بجوشانید.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
⭕️سیاستهای تبلیغات تلویزیونی
تلویزیون کانادا چسب زخم ضد آب تبلیغ میکند، ولی ندیدم ماشین لوکس مثل بنز و پورش و مازراتی تبلیغ کنه! حتی لکسوس
در تبلیغ پوشاک هم Old Navy تبلیغ میکنه که همه به راحتی میتونن بخرن؛ ندیدم Canada Goose تبلیغ کنه که شاید هرکسی نمیتونه بخره!
وقتی تبلیغ خودرو پخش میشه، مبلغی که به نمایش میگذاره، قیمت فروش ماشین به شکل اقساطه، نه مبلغ نقدی و درشت؛ اینجوری کالا سهل الوصول به نظر میرسه نه دور از دسترس و خیلی لوکس. برندهای تبلیغی هم فراتر از هیوندا و مزدا و هوندا نمیره؛ یا فورد و شورولت. چون بر خلاف ایران، اینجا خیلی ویژه محسوب نمیشن و گرون نیستن.
جامعهی هدف تبلیغات تلویزیونی، عموم مردم هستند. یک کارمند ساده با درآمد معمولی پیش خودش نمیگه: «ای بابا پول ما که به این چیزا نمیرسه. اینها مال از ما بهترونه»! با یک سطح درآمد متوسط میتونه چیزی رو که تو تلویزیون تبلیغ میشه واسه خودش تهیه کنه.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️همگام شدن دولت با تحقیقات دانشگاهی
یکی از مهمترین عوامل پیشرفت کشورها استفاده درست از تحقیقات دانشگاهی و موسسات تحقیقاتی برای رفع مشکلات کشور و جامعه هست. در آمریکا ایالتهای مختلفی سعی میکنند بودجههای تحقیقاتی رو به سمتی سوق بدهند که برطرف کننده نیازها و مشکلات موجود در آن ایالت باشه
همچنین کتابهای علمی، آییننامهها، دستورالعملهای اجرایی، و بسیاری از مباحث مهم اجتماعی با اتکا بر تحقیقات معتبر چاپ شده در مجلات علمی شکل میگیرند. دولت آمریکا به شدت از طرحها و تحقیقات دانشگاهی استقبال میکند و در کوتاهترین زمان ممکن زمینهی اجرا شدن آن را فراهم میکند.
عناوین کلی و ساده شده بعضی از تحقیقات مقطع دکتری که به سرعت وارد مرحله عملیات شده و به بهرهبرداری نیز رسیده است:
• بررسی عواملی که در مقطع ابتدایی باعث میشوند دخترها کمتر به رشتههای ریاضی فیزیک و مهندسی علاقه مند شوند
• کاهش استخراج آب در پروسه استخراج نفت
• افزایش مقاومت بتن با استفاده از مواد زائد دیگر صنایع
• نحوه تخلیه شهر در هنگام طوفانهای سهمگین بصورتی که مشکل قفل شدن ترافیک در جاده ها پیش نیاید
• برآورد بهینه شدن روشهای مقاوم سازی ساختمانها برای مقابله با خسارتهای ناشی از سیل و طوفان
• روشهای جلوگیری از قفل شدن ترافیک در اتوبانها
• تاثیر صداهای مزاحم در ایمنی ساخت و ساز
• تاثیر واقعیت مجازی بر رفتار انسانها و مقایسه اون با رفتار انسانها در دنیای واقعی
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دهکدهی تپههای گمشده lost hills واقع در جادهی لسآنجلس به سنفرانسیسکو، کالیفرنیا
خانمی رو دیدم که به همراه سگ سیاهش در سطلهای آشغال پمپ بنزین دنبال غذا میگرده و آخر سر یه لیوان نوشیدنی رو برمیداره و میره
وضعیت بیخانمانها در آمریکا خیلی اسفناکه
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️غرب فقط آمریکا نیست!
غرب یکی از کلماتی است که تمامی ما ایرانیان نسبتا مدرن از آن تصویری در ذهن داریم. از نانوای عزیز محلمان تا خانم دکتر فوقتخصص پوست در کلینیک شیک بالا شهر!
کسی نیست که با شنیدن این کلمه، فاقد تصویر ذهنی باشد. اما غرب کجاست؟ دقیقا منظورمان از غرب چیست؟
الان قصد ارائهی پاسخ تفصیلی یا فلسفی به این سوال نداریم. فقط میخواهم از رهگذر این پرسش به یک نکته اشاره کنم که غرب «یک چیز» و «یک مفهوم» و «یک جا یا زمان» مشخص در ذهن همه ما نیست و به علت همین تفاوت در نگاههایمان، نحوهی مواجهه ما با غرب باید انعطافپذیر و هوشمندانه باشد.
برای برخی از ما، غرب چیزی شبیه بهشت است. پر از سلنا گومز و جنیفر لوپز! و برای برخی دیگر غرب قسمتهای ترسناک داستان سیاحت غرب مرحوم نجفی قوچانیست. انسانهایی همه وحشی و پر از تتو و گوشهای سوراخ شده و مست در حال عربدهکشی!
ولی حدسم این است که اگر میشد ذهنیت همهی ما ایرانیان را اسکن کرد و بعد ذهنیتهای شبیه به هم را شمرد، بیشترین ذهنیت مشترک از غرب، متعلق به این تصویر از غرب خواهد بود که غرب چیز خوبی است که بدیهایی هم دارد. غرب جایی است یا زمانی یا یک جور زندگی کردن است که ما دلمان آن را میخواهد. اما میدانیم که کاملا خوب نیست. بالاخره چون از ما نیست، پس خوبِ خوب هم نیست و بوی غربت و دلتنگی میدهد!
حالا با همه این حرفها، وقتی به رویکرد رسمی کشورمان و به ویژه صدا و سیما نگاه میکنیم شاهدیم که غرب برعکس تصور عمومی، یک جای خاصی است. غرب فقط آمریکاست و خشونت و فاصله طبقاتی و فساد اخلاقی و... در آن موج میزند.
قطعا این تصویر صدا و سیمایی از غرب در غرب وجود دارد. بدون شک بخشی از غرب و به ویژه آمریکا و به ویژه برخی از شهرهای آن درگیر فساد و خشونت و فقر قابل توجه است. اما این، همهی غرب نیست!
مشکلِ ارائهی تصویر صدا و سیمایی از غرب این است که بین آنچه از مسیر غیر رسمی از غرب به مردم ایران میرسد با تصویر رسمی فاصله ایجاد میکند، یعنی ممکن است دیگر مردم بخشهای واقعی غرب که صدا و سیما بیان میکند را هم باور نکنند.
پس این دو مورد مهم است که اولا امروز ایرانیان زیادی در نقاط مختلف دنیا زندگی میکنند و به طور مرتب در حال انتشار عکس و فیلم و متن در شبکههای اجتماعی هستند و امکان سفر به کشورهای مختلف هم بسیار بیشتر از گذشته شده است.
ثانیا؛ غرب فقط آمریکا نیست. واقعا غرب اروپایی متفاوت است. مثلا شما در هلند نمیتوانید مانند آمریکا کارتن خواب در خیابان ببینید. فاصلهی طبقاتی اصلا به معنای آمریکایی آن در هلند نیست. رفتارهای غیرمتعارف و پوششهای غیرعادی بسیار کمتر از چیزی است که تصور میکنیم. جالب است که بدانید یکی از نگرانیهای میانسالان و کهنسالان هلندی و شاید باقی اروپاییان این باشد که شبیه آمریکاییها نشوند. یعنی از وضعیت فعلی آمریکا میترسند.
با این اوصاف، اگر ما مدام بر تصویر آمریکایی از غرب تاکید کنیم، وقتی مردم تصویرهای دیگری از غرب را ببینند دچار تردید میشوند و آن وقت است که ممکن است بگویند ما غرب آمریکایی را دوست نداریم، اما عاشق غرب اروپایی میشویم. مثل اتفاقی که در حال رخ دادن است و کشورهای اسکاندیناوی مثل دانمارک و نروژ و فنلاند و یا هلند به عنوان یکی از بهترین کشورها در ارزیابیهای جهانی در حال تبدیل شدن به قلهی آمال و آرزوی ایرانیان به ویژه نخبگان هستند.
به عنوان نکتهی پایانی عرض کنم که غرب اروپایی هم خالی از اشکال نیست. اما اشکالات آن اینقدر که گمان میکنیم واضح و شفاف و قابل مشاهده و نشان دادن نیست. علاوه بر این، برای اشکالات هم فکر میکنند. مثل تلاشهایی که فرانسه برای حل مشکل کاهش جمعیت در دهه اخیر داشته و یا اقدامات و قوانین جدید فنلاند برای کنترل تن فروشی!
پس مشکل اصلی اینها نیست. بلکه مشکل بسیار عمیقتر و ریشهایتر است و چندان قابل مشاهده نیست که بشود آن را رسانهای کرد. اما بسیار مهمتر از این چیزهایی است که به نظر ما مشکلات غرب میرسد و هر روز و هر ساعت در رسانههایمان بیان میکنیم و نشان میدهیم.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️آمار و جغرافیا
آرک مپ (ArcMap) نرم افزای هست که توی اون میشه با نقشههای جغرافیایی کار کرد، و به افراد کمک میکنه تا اطلاعات آماری رو روی نقشه پیاده کنند، و بر اساس اطلاعات آماری و موقعیت مکانی، به تحلیل و برآورد دیتاها بپردازند. تو محیط دانشگاهی که بودم بخش عظیمی از تحقیقات علمی با این نرم افزار انجام میشد.
مثلا توسعه نقشه محل تجمع خرچنگها و تکثیر آبزیان در سواحل لوئیزیانا، پَستی و بلندیهای زمین در زیر اقیانوسها و دریاها، ارتفاع سیل، سرعت بادهای ناشی از طوفان، و شدت زلزله در بلاهای طبیعی، پیدا کردن خانههای آسیب پذیر در بلاهای طبیعی، پیدا کردن بهترین نقاط مناسب برای زندگی در نقشه شهرها بر اساس پارامترهایی مثل تاریخچه وقوع جرائم در هر محله، دسترسی سریع و آسان به خیابانهای مهم و مراکز خرید، سطح درآمد خانوارهای منطقه و....
به همین منظور مرکز آمار آمریکا مرتبا اطلاعات آماری را در سایتی به نام census.gov برای استفاده در این نرم افزار بروز رسانی میکنه، بصورتی که بشود اطلاعاتی آماری را در نقشههای آرک مپ پیاده سازی و استفاده کرد.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
یکی از ترفندهای فروشگاهها جهت نگه داشتن مشتری اینه که اگر خریدی بالاتر از یک حد معین انجام بدید، کارت تخفیفی برای بازهی زمانی مشخص در چند هفتهی بعدش بهتون میدن تا ترغیب بشید که برگردید.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️زهرچشم پلیس تورنتو
📝علی اصغر سراج، فارغالتحصیل دانشگاه مَسِی نیوزیلند
برای فرصت مطالعاتی به همراه خانواده به عنوان استاد مدعو به دانشگاه تورنتو (UoT) رفته بودم. چون از دورهی دکتری در نیوزیلند گواهینامه رانندگی داشتم، نیازی به ترجمهی گواهینامهی ایرانی نبود. پرسیده بودم، میگفتند گواهینامه خارجی ۶ ماه اعتبار داره، و اگر بخواهی بیشتر در کانادا بمانی باید گواهینامهی ایالت اُنتاریو را بگیری. من هم ۹ ماه میخواستم بمانم، و به نظرم رسید میتوانم گواهینامه کانادایی نگیرم!
ماه دوم حضورمان در تورنتو بود، و شب دیر هنگام از مسجد شیعیان تورنتو با ماشین بر میگشتیم، و خیابانها خلوت بود. من مقداری "ایرانی" رانندگی کردم! یعنی چند بار تغییر لاین دادم، و یکی دو ثانیه پیش از سبز شدن چراغ راهنمایی حرکت کردم. همسرم گفت: پلیس ببیند جریمه میکنهها! گفتم: این ساعت پلیسها خوابند بابا!!
چند خیابان که جلوتر رفتیم، دیدم ماشین پلیسی پشت سرم است. چراغ سقفیاش روشن بود ولی آژیرش خاموش. من هم در حضور پلیس همه قوانین را رعایت میکردم! چند خیابانی جلوتر رفتیم، و ماشین پلیس همچنان پشت سر ما میآمد، تا اینکه به چراغ قرمز رسیدیم. پشت چراغ توقف کردم، و وقتی سبز شد خواستم حرکت کنم، که با صدای بلند و خشن "Stop" مامور پلیس توقف کردم.
دو نیروی پلیس پیاده شده بودند و داشتند به سمت ماشینمان میآمدند. یکیشان گفت: مگر مستی که اینطور رانندگی میکنی؟! گفتم: ما مسلمانیم و الکل مصرف نمیکنیم! گفت: مستها هم اینطوری رانندگی نمیکنند! کارت شناسایی خواست. بعد تست الکل گرفت. هنوز داشت داد میزد و با خشونت تمام حرف میزد. کارت شناسایی دانشگاه تورنتو را بهش دادم و گفتم: من استاد مدعوِ دانشگاه تورنتو هستم. وقتی این را شنید، مقداری از خشونتش کاسته شد، ولی همچنان با صدای بلند همراه با جدیت فراوان صحبت میکرد.
گفت: چرا وقتی ماشین پلیس را پشت سرت دیدی توقف نکردی؟ اگر اینجا توقف نمیکردی، نیروی کمکی درخواست میکردم، و آنوقت دیگر اینطور با احترام پیادهات نمیکردم! گفتم: نمیدانستم وقتی ماشین پلیس پشت سرم است باید توقف کنم. گواهینامهام را خواست. به او گواهینامه نیوزیلندیام را دادم. گفت: از فردا دیگر این گواهینامه برایت اعتبار ندارد! ماشینت را در خانه میگذاری و میروی دنبال گواهینامه! گفتم: طبق قانون تا ۶ ماه بعد از ورودم به کانادا اعتبار دارد، و من یکی-دو ماه است به کانادا آمده ام. گفت: همین که من میگویم! فهمیدی؟ دیگر اعتبار ندارد!
همکارش چراغ قوه میانداخت توی ماشین انگار که مجرم حرفهای گرفته است. نور را میانداخت روی صورت تک تک افراد داخل ماشین. همه ما شوکه شده بودیم و بچهها ترسیده بودند. گفت: چرا بچهها در صندلی عقب کمربند نبستهاند؟ گفتم: عقب ۳ کمربند دارد، و من چهار فرزند دارم. گفت: خب به هر حال همان ۳ نفرشان باید کمربند میبستند.
بعد شروع کرد به محاسبه جریمه و گفت: جریمه رانندگی بیاحتیاط و ناایمن میشود ۴۰۰ دلار، تغییر خط بدون راهنما ۱۰۰ دلار، عدم دقت به چراغ قرمز ۲۰۰ دلار، ۳ کمربند نبستهاید میشود ۶۰۰ دلار، عدم توجه به اخطار پلیس میشود ۲۰۰ دلار، یعنی مجموعا ۱۵۰۰ دلار میتوانم جریمهات کنم! ولی همکارم در لپتاپش سوابق رانندگیات را نگاه کرده، و ما میدانیم که تو تا بحال جریمه نشدهای. لذا این بار جریمهات نمیکنم، ولی این جریمه را در سیستم یادداشت میکنم، و اگر بار دیگر پلیس شما را گرفت علاوه بر جریمهی جدید این ۱۵۰۰ دلار را هم باید بپردازی. هنوز هم کاملا آمرانه حرف میزد و بعد از گفتن هر جمله، انگشت اشاره را رو به من پایین میآورد و با جدیت میگفت: متوجه شدی؟
با اینکه میخواستم در ۹ ماه حضور در کانادا گواهینامه نگیرم، ولی ماشین را در خانه گذاشتم و از فردا رفتم دنبال گرفتن گواهینامه، که آن هم داستانی برای خودش دارد. پس از گرفتن گواهینامه هم در مدت حضور در کانادا دیگر جرأت نکردم کمترین تخطی از قوانین راهنمایی رانندگی بکنم.
در تلویزیون کانادا به طور مرتب برنامه برخورد پلیس با متخلفان و مجرمان را پخش میکرد، که در همه این برنامهها پلیس را بسیار مقتدر و بلکه خشن به نمایش میگذاشت. در هر برنامه چند مورد نشان میداد که پلیس متخلف را از پنجره ماشین بیرون میکشید و پس از دستگیری هم خشن و بلکه دردناک با آنها برخورد میکرد. ما با دیدن این برنامههای تلویزیونی متوجه شدیم که منظور پلیس چه بود وقتی به ما گفت: «اگر حرکت میکردی، نیروی کمکی خبر میکردم، و آنوقت طور دیگری پیادهات میکردم!»
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️ارتباط مدرسه و دانشگاه
گاهی اوقات در آمریکا ایمیلهایی از طرف دانشگاه برای دانشجوهای تحصیلات تکمیلی میاد مبنی بر همکاری با بچههای مدارس در زمینه تحقیقات دانش آموزی همراه با پرداخت دستمزد.
به این صورت که هر دانشجویی مسئولیت تعدادی دانش آموز علاقمند به تحقیقات را در زمینه تحقیقاتی خودش قبول میکند و در طی جلسات هماهنگ هفتگی به دانش آموزان گروهش کمک میکند که یک کار تحقیقاتی کوچک را برای ارائه در مدرسه آماده کنند
فواید این کار:
• دانش آموزان میتوانند با علوم روز آشنا شوند
• از همان دوران مدرسه دانش آموزان نحوه تحقیق کردن را بصورت حرفهای یاد میگیرند
• دانش آموزان میتوانند تصویر بهتری از رشته مورد علاقهشان برای ادامه تحصیل پیدا کنند
• ارتقاء و پیشرفت علمی برای دانش آموزان مستعد فراهم میشود.
• ایجاد موقعیت شغلی برای دانشجویی که به عنوان سرپرست توسط دانشگاه فراخوانده شده
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
ایمیلی به ساکنین شهرک دانشگاه ارسال شده که به نگرانیهایی مبنی بر کشیدن سیگار در فضای باز و بستهی این شهرک اشاره کرده است.
گفته شده شهرک SUV به عنوان جزئی از فضای بدون دود دانشگاه شناخته میشود و کشیدن سیگار درون آن ممنوع است، چه در فضای باز و چه درون ساختمانها، چه توسط ساکنین و چه توسط مهمانها.
این ایمیل اضافه کرده است که اگر فردی را در حال مصرف دخانیات دیدید، بطور محترمانه قوانین را به وی یادآوری کرده و او را از این کار منع کنید، اگر توجه نکرد، قضیه را به مسئولین ذیربط گزارش دهید تا اقدام مقتضی رو به عمل بیارن.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️کفن و دفن در آمریکا
کفن و دفن در آمریکا مثل تقریباً هر چیز دیگری در این کشور بسیار متنوع است. از سوزاندن جسد گرفته تا دفن با آداب و رسوم ملل و ادیان مختلف. نکتهی تاملبرانگیز و البته غمانگیز ماجرا اختلاف فاحش بین هزینهی سوزاندن جسد با مثلا دفن آن به شیوهی اسلامی و شیعی است.
این تفاوت هزینه در کنار عدم آشنایی شیعیان نسلهای جدید از آداب و رسوم کفن و دفن باعث شده که گاهی حتی مسلمانها هم به سوزاندهشدن جسد عزیزانشان تن بدهند. یکی از شیعیان تازه رحلت کرده با جمعآوری کمکهای مردمی به شیوهی اسلامی دفن شد و شاید اگر این کمکها نبود، ترجیح بازماندگان بر این بود که جسد وی سوزانده شود!
هزینهی تخمینی این شیوهها بدبن صورت هست:
هزینهی سوزاندن بدن در یکی از ایالتها از ۵۰۰ شروع میشود و در مواردی که افراد، کمدرآمد و بیخانمان باشند، دولت متقبل این هزینه میشود.
درحالیکه برای دفن کردن متوفی هزینهی تخمینی تقریبا ۴ هزار دلار به بالا میباشد.
هزینهی قبر از ۲۵۰۰ دلار به بالا
باز و بستن قبر ۱۵۰۰ دلار
نگهداری بدن در سردخانه شبی ۵۰۰ دلار
و دیگر هزینههای جانبی...
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️همکلاسیها آدمند نه داف و فاحشه!
حق دارند در دانشگاه احساس امنیت کنند.
اگر در دانشگاه یا بيرون تجربه تعرض جنسی داشتید، لطفا اطلاع دهید.
کالج داوسون شهر مونترال کانادا
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️تاثیر زود خوابیدن
در زمستان که روزها کوتاه و شبها خیلی بلند است، معمولا مردم در هلند ساعت 6 شام میخورند و نهایت هفت تا هشت و نیم میخوابند و صبحها از ساعت پنج یا شش بیدار میشوند.
به ندرت دیدم که صبح زود وقتی بچهها پیاده یا با دوچرخه به مدرسه میروند خسته و نالان باشند. همگی سرحال و شاداب به مدرسه میروند.
در حالی که مدرسه از هشت و نیم صبح تا ساعت سه بعدازظهر است، اما باز هم اثر خستگی و کلافگی در بچهها دیده نمیشود. آن هم برای بچههایی که از چهار سالگی باید به مدرسه بروند.
📝 پویا خسروی [آمستردام]
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️مسکن کالای سرمایهای نيست
مسکن از مهمترین نیازهای بشر و صرفا یک کالای مصرفی است. در بسیاری از کشورها سياستهای خاصی وجود دارد تا از تبدیل شدن آن به یک کالای سرمایه ای جلوگیری شود.
کالای مصرفی به معنای بی ارزش یا کم ارزش بودن نيست، بلکه اتفاقا در بعضى از این کشورها قیمت بسیار بالایی دارد؛ اما سياستگذاری های حوزه مسکن به گونه ای است که کسی مسکن، زمین یا... را نمیخرد به امید گران شدن در سالهای بعد... این مسئله هیچ ارتباطی با نرخ تورم ندارد.
به عنوان مثال فرض کنید یک واحد آپارتمان می خريد به قیمت 100 میلیون تومان، اگر سال بعد بخواهید همان آپارتمان را بفروشند به قیمت 120 میلیون تومان؛ به عبارتى 20 میلیون تومان سود عاید شما می شود. دولت میتواند درصد بالایی از میزان اختلاف قیمت با سال گذشته را به عنوان مالیات از شما دریافت کند. اگر تمام اختلاف قیمت با سال گذشته و سود 20 میلیونی را مالیات بگیرد، دیگر هيچكس انگیزه پیدا نميكند تا بودجهاش را به این شکل به امید سود از افزایش قیمت مسکن در سالهاى بعد سرمایه گذاری کند. و با این اتفاق سرمایهها به جای خوابیدن در حوزه مسکن به سمت تولید کشور جریان پیدا میکند.
حتی در حوزه اجاره مسکن، سیاستهایی وجود دارد که همگی ناشی از نگاه مصرفی به مسکن است، نه سرمایهای! در بیشتر کشورهای اروپایی و حتی آمریکا یک صاحبخانه نمیتواند مستأجر را از خانهاش بلند کند، حتی نمیتواند بهای اجاره را سرخود و از سر دلخواه زیاد کند. دولتها هستند که در بعضى سالها اعلام میکنند میزان اجاره میتواند تا فلان درصد افزایش پيدا کند و در سالهایی که اعلام نشود صاحبخانه حق ندارد اجاره بها را افزایش دهد و نمیتواند.
اگر صاحبخانه بخواهد مستاجر خانه را تخلیه کند، یا بايد اثبات کند که خودش میخواهد در آنجا زندگی کند، یا قصد فروش دارد. اگر قصد فروش داشته باشد، تنها گزینه فروش به مستاجر با یک تخفيف قابل توجه است. اگر مستاجر اعلام کند قصد خرید ندارد صاحبخانه میتواند خانهاش را به دیگران بفروشد.
این سیاستها نتیجه نگاه مصرفی به مسکن است تا همه اقشار جامعه بتوانند از آن بهره ببرند. شعارهای بازار آزاد و تعیین قیمت در بازار از برابری عرضه و تقاضا نیز نسخههایی است که به اشتباه برای ما تجويز کردهاند و در دانشکدههای اقتصاد چون وحی منزل تدریس میشود. کاش روند تئوری و اجرایی اقتصاددانها و مسؤولان در دولت به چنین مسائلی اصلاح شود تا شائبه ذینفع بودن از این حوزه بوجود نیاید.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️خاکبازی بچهها در پارک
در پارکهای آلمان، تقریبا همیشه یک زمین مخصوص بازی کودکان پر از ماسه وجود دارد. شاید پارک تاب و سرسره نداشته باشد، اما زمین ماسهای تقریبا همیشه هست. در بیشتر پارکها در این زمینهای ماسه ای، وسایل مخصوص خاکبرداری مثل بیل و چنگک پلاستیکی و قالبهای ماسهای و گاهی حتی کامیون و بیل مکانیکی وجود دارد. در پارکهای بزرگتر حتی پمپهای آب و تیغههای فلزی برای سدسازی بین ماسهها هست، که بچهها را ساعتها مشغول میکند.
خانوادههای آلمانی، معمولا بچههایشان را از وقتی که بتوانند بنشینند، در زمینهای ماسهای آزاد میگذارند تا برای خودشان ساعتی بازی کنند. نه کسی نگران کثیف شدن دست بچههاست، نه خیس شدن، و نه زمین خوردن. بارها دیدهام کودکانی که به سختی در زمین ماسهای یا موزاییکهای کنار آن چهار دست و پا میروند، میخورند زمین، و پدر یا مادرشان به جز اینکه نگاهشان کنند و حواسشان باشد، کاری نمیکنند. بچهها هم به ندرت گریه می کنند.
مربیان آلمانی خاکبازی برای کودکان را اکیدا توصیه میکنند، چرا که خلاقیت درون بچه را به شدت تقویت میکند و باعث آرامش او میشود.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️شهریه مهدکودک متناسب با درآمد خانواده
در آلمان هنگام ثبت نام بچههای خردسال در مهدکودک باید برگهای رسمی که نشاندهنده میزان درآمد خانواده است، ارائه دهید تا بر اساس میزان دریافتی خانواده، میزان شهریهای را که "شما" باید بپردازید، مشخص کنند.
مقدار شهریه تعیین شده ممکن است کمتر و یا بیشتر از مبلغ پرداختی همکلاسیهای کودکتان در همان مهدکودک باشد. این مبلغ ماهانه از حساب شما کسر خواهد شد و حتی مربیان مهد نمیدانند میزان پرداختی شما چقدر است.
فرزندم دو سال متوالی به یک مهدکودک در شهر فرانکفورت میرفت. سال اول که ما درآمدی نداشتیم، 40 یورو در ماه شهریه میدادیم. سال دوم، با درآمدی که داشتیم، گفتند باید 111 یورو شهریه پرداخت کنیم. تمامی خدماتی که فرزندم در طی این دو سال دریافت می کرد، یکسان بود.
در آن مهد چهار سطح شهریه تعیین شده بود که کمترین آن 40 یورو در ماه و بیشترین آن 150 یورو بود. در حالی که تمامی کودکان در آنجا از امکانات و خدمات مساوی برخوردار بودند.
📝محمدحسین [مقیم برلین]
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️عواقب دروغ گفتن
یک دوستی دارم که چند روز پیش برایم تعریف میکرد بعد از یه مدت کار سخت توی دانشگاه کالیفرنیا، تصمیم گرفتم یک هفته به خودم استراحت بدم. به استادم ایمیل زدم که مریض شدم و حالم خوب نیست، اونم گفت اشکالی نداره و استراحت کن.
بعد از یه هفته که رفتم دانشگاه استاد صدام کرد و گفت شاید این موادی که توی آزمایشگاه بوده، روی سلامتیت تاثیر بد گذاشته و من نمیتونم اجازه بدم کارتو ادامه بدی. باید بری یه چکاپ کامل انجام بدی و نتیجشو بیاری تا مطمئن بشم سلامتی. واسه اینکه با پزشک بتونم راحت ارتباط برقرار کنم، یه پزشک ایرانی پیدا کرد و آدرسشو هم روی نقشه مشخص کرده بود.
خلاصه یه هفته درگیر دکتر رفتن و آزمایش و... بودم به خاطر یه دروغ کوچیک و بعدش مجبور شدم کلی اضافه بمونم تا کارای عقب مونده رو انجام بدم.
بعدها به استادم داستان رو توضیح دادم. گفت اگر واقعیت رو میگفتی که کارِ دانشگاه خستهت کرده، بهت اجازه میدادم که مدتی رو استراحت کنی :)
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️من کیسه پلاستیکی نیستم!
مصرف کیسه پلاستیکی در هند ممنوع شده و برخی کیسهها را از جنس آرد ذرت تولید کردند که اگر در طبیعت رها شوند برای خاک مثل کود عمل میکند.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️اخلاق حرفهای پزشکی
برای سرماخوردگی رفته بودم دکتر، گلودرد خیلی بدی داشتم و حالم خیلی خراب بود. برای همین به دکتر گفتم میشه خواهشا آنتی بیوتیک[با لهجه فارسی گفتمش] بدید؟! من وقتهایی که سرما میخورم خیلی دیر حالم خوب میشه.
دکتر اول معاینه کرد و بعد گفت اگر میخوای "انتی بایتِک"[تازه فهمیدم که تلفظش رو اشتباه گفته بودم :/] بگیری باید ازت یک تست بگیرم که هزینهش با بیمه ۲۰ دلار میشه، اشکال نداره؟
گفتم نه مانعی نداره. بعد یک تیکه چوب که سرش پنبه داشت کرد تو حلقم، یک کم به انتهای زبانم مالید، داشت حالم بهم میخورد...که دکتر گفت (I am sorryyyyy).
بعد از گرفتن نمونه روی چوب گفت ده دقیقه بیرون باشم تا بتوانم جواب آزمایش را مشخص کنم
بعد از ده دقیقه صدام زد و گفت که بیماریم نیاز به "انتی بایتک" ندارد. نیازی هم به تجویز دارو دیگهای نمیبینم، فقط کافیه یک قاشق نمک، یک قاشق چای خوری سرکه سفید و یک لیوان آب گرم را هر چند ساعت یکبار بهمدت یک هفته قرقره کنم تا خوب بشم.
بعد یک برگه سفید بهم داد و گفت اگر این علائم دیگه به سراغت اومد این دستورات را رعایت کن و اگر بهتر نشدی هفته دیگه باز بیا پیشم. من هم دستورات را رعایت کردم و بعد از یک هفته بهتر شدم.
دکترای اینجا حتی الامکان سعی میکنند که دارویی برای بیمار تجویز نکنند تا هزینهی برای او تحمیل نشه.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️پشت چراغ قرمز بودم، ناگهان صدای آژیر آمبولانس اومد. واکنش ماشینها در تقاطع با وجودی که چراغ سبز بود و میتونستن حرکت کنن
به نظر، علت عدم حرکت ماشینهای همجوار من، ناشی از ترس برخورد از ناحیه پلیس هست. در نتیجه احتیاط میکنن و هیچ گونه حرکتی از خودشون نشون نمیدن
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️یک جاده داخل شهری ایالت کالیفرنیا
هرکسی که تازه میاد آمریکا و این خیابانهای تاریک و بدون چراغ را میبیند کلی تعجب میکند.
البته خطکشی خیابانها اکثر اوقات خوبه، و در تاریکی هم مسیر جاده با نور چراغ خودرو قابل تشخیص است.
پ.ن: وقتی اداره مملکت با مالیات باشد، این اتفاقات تعجبی ندارد. چون نورانی کردن جادهها مساوی است با افزایش دریافت مالیات از مردم
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️ پرهیز از دریافت هدیه و عیدی
همیشه با خودم فکر میکردم که دادن عیدی در ایران تحت چه عنوانی داده میشود. آیا کار درستیست؟ یاد خاطرهای افتادم. دوستی که در شهرداری شهر نَشویل[Nashville] ایالت تِنِسی[Tennessee] کار میکرد برایم تعریف میکرد که یکی از پیمانکاران یک سبد شکلات و خوردنی و نوشیدنی گرانقیمت در نزدیکیهای کریسمس به آن بخش از شهرداری هدیه داده است.
وقتی مدیر بخش متوجه شد که هدیه به آنها داده شده است، تلاش میکند آن را پس دهد ولی به دلایلی موفق نمیشود. نهایتا محاسبه میکند که هدیه ارزشش چند دلار است؟ متوجه میشود که چیزی حدود ۲۰۰ دلار شده است. مدیر میگوید که طبق قوانین اجازه دارند هدیههای زیر ۲۰ دلار را بپذیرند پس هیچ کس حق ندارد از آن سبد شکلات و خوردنی و نوشیدنی استفاده کند.
با کمی جستجو در سایت وزارت کشور آمریکا با توضیحات خوبی مواجه خواهید شد. دقیقا این مسائل حساب و کتاب دارد. مثلا اگر چند هدیهی زیر ۲۰ دلاری در چند نوبت داده شده، باز هم قابل قبول نیست. حتی نوع هدیهی دریافتی (مطالب کمک آموزشی، هدیههای غیر مادی، هدیه از یک ارگان دولتی به ارگان دیگر دولتی و ...) همگی مورد به مورد مشخص شدهاند و همه چیز شفاف است که چه چیزی را میتوان پذیرفت و چه چیزی را نمیتوان.
منطق آمریکاییها این است که آن کارمند دولت دارد وظیفهاش را انجام میدهد و حق ندارد در برابر انجام وظیفه فراتر از حقوقش چیزی دریافت کند. با چنین قوانین و رویکردی، معضلهایی مثل رشوه در نطفه خفه میشوند.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch