⭕️دانشگاه اسلامی ژاپن
📝علی نورانی [توکیو]
چند مدت پیش با استادم جلسه داشتم، قبل از من درِ اتاق بود و با دانشجوی ديگهای جلسه داشت، دانشجو كه از اتاق خارج شد، من در رو باز كردم و وارد شدم و در رو پشت سرم رها كردم و در اتاق به صورت عادی داشت بسته ميشد كه استادم پاشد و مانع بسته شدن در شد و در رو باز كرد.
اتاق گرم بود و چون ژاپنیها بر خلاف بعضی چيزهای ديگه در زمستون برای مصرف انرژی به شدت خسيس هستند، گفتم انرژي هدر نميره در رو باز ميكنين؟ استادم گفت؛ قانون دانشگاهه كه وقتی يک زن و مرد در اتاق هستند در بايد باز باشه. :)
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️نگاهی به وضعیت نیوزیلند
📝زهرا آزموده[ولینگتون]
این سرزمین نه شیر و خرس دارد نه مار و عقرب. سواحل آن هم به نسبت دیگر سواحل دنیا امنتر است. به نیوزیلند سرزمین بدون شکارچی میگویند آنقدر این سرزمین برای موجودات زنده امن شده که برخی از پرندگان بومی به مرور زمان زمینگیر شدهاند و توانایی پرواز کردن درست و حسابی ندارند. وحشیترین حیوانی که در نیوزیلند پیدا می شود سگ خانگیست.
نیوزیلند بهشت طبیعتگردان است زیرا میتوانند بدون هیچ دغدغهای در جنگلها و کوهها و سواحلش رها باشند، چادر بزنند و پیادهروی کنند. بدون آزار از هیچ موجودِ مزاحمی، بخورند بخوابند و تفریح کنند.
اما خیلی هم خوش به حال ساکنان این سرزمین کوچک نیست. زیرا اگرچه نیوزیلند از لحاظ زیستی امن است اما از نظر جغرافیایی یکی از کشورهای پرخطر محسوب میشود که در معرض هر گونه بلایای طبیعی از جمله زلزله و سونامی آتشفشان قرار دارد. نیوزیلند سرزمینی است که از فوران آتشفشانها در میلیونها سال پیش پدید آمده و هنوز که هنوزه دهها آتشفشان فعال دارد. از طرف دیگر خط زلزله از بالا تا پایین این کشور کشیده شده و هر ساله حدود ۱۵ هزار زلزله در اینجا ثبت میشود هرچند که بیشتر آنها قوی و محسوس نیستند.
همجواری نیوزیلند با اقیانوس نا آرامِ آرام، خطر بلایای دریایی را هم در این کشور بالا برده و اگر اقیانوس آرام کمی دل پیچه بگیرد نیوزلند و همسایههای ریز جزیرهاش را یکجا میبلعد.
همیشه با خودم فکر میکنم آیا هیچ قسمتی از کره زمین هست که از همه نظر امن و بی خطر باشد؟
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️دیوار مهربانی [لباس و کفش] قرار گرفته بر روی نمای بیرونی یک مسجد در شهر نانجینگ چین
📸 امید خاکپور
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️تدفين اموات در آلمان
📝خاطر ابراهیمی [برلین]
در آلمان مراسم تدفين اموات حكايت جالبی دارد. از سه سال آموزش برای كار در امور اموات تا گريم ميت. آلمانیها كه براي هركاری "دوره آموزشی" میگذرانند در زمينه اموات نيز كار را با آموزش پيش میبرند؛ در دورههای آموزشی كه كار عملی در گورستانهای آموزشی ياد داده ميشود كارآموزان نحوه برخورد با بازماندگان، ساخت تابوت، سازماندهی مراسم ، حفر اصولی قبر، ساخت تابوت، نصب سنگ قبر و بسیاری نکات دیگر را میآموزند.
اخیرا حتی کارآموزانی از چین و روسیه نیز در سمینار بینالمللی آن شرکت کردهاند. در آلمان برای افرادی که تمایل دارند در عرصه خاکسپاری به عنوان شغل و محل درآمد فعالیت کنند از سال ۲۰۰۳ به صورت رسمی یک آموزشگاه تاسیس شده که گذراندن دورههای علمی تخصصی آن سه سال طول میکشد. جالب است بدانيد بيش از ٣٢ هزار گورستان با بيش از ٣٢ ميليون قبر در اين كشور وجود دارد و ٥ هزار شركت هم در اين زمينه فعاليت میكنند.
اما نحوه دفن هم در سالهای اخير دستخوش تحولات شده است. حالا تعداد افرادی كه میخواهند بعد از مرگشان سوزانده و خاكسترشان دفن شود افزايش چشمگيری داشته است. حدود نيمی از درگذشتگان خواستار سوزانده شدن بودهاند.
نكته مهم اين است كه بازماندگان چه متمول باشند چه كم درآمد عمدتا با يک غذای بسيار ساده سكانس پايانی را اجرا میكنند. اقوام و دوستان كه تعدادشان هم محدود است در یک رستوران یا کافه برای صرف غذا دعوت میشوند. چای یا قهوه، یک کاسه سوپ، نان و پنیر و معمولا یک کیک که به آن "اشترویزل کوخن" میگویند بر روی میز قرار میگیرد که از سادگی سفره حکایت دارد.
"کفن و دفن در آمریکا"
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فرنگ، بدون روتوش
⭕️دوربینهای پوشیدهی لپ تاپ
📝مریم مقدسی[پاریس]
از آنجا که مقطع دکتری در اینجا کلاس ندارد، برای تقویت زبان فرانسه پیگیر شدم دیدم میتوانم با پرداخت مبلغ کمی پول، به عنوان شنونده آزاد در کلاسهای عمومی مقطع لیسانس سال آخر در رشتهی خودم، شرکت کنم.
کلاسهای دروس عمومی در آمفی تئاترهای دانشگاه برگزار میشد. بیش از صد دانشجو سر کلاس حاضر میشوند و عموما از لب تاپ برای خلاصه برداری از تدریس استاد استفاده میکنند. کلاس دو ساعت کامل و بدون وقفهی استراحت است. استاد با صفحه پاورپوینت یک نفس و به شکل متکلم وحده تدریس میکرد و دانشجویان با سرعت بالا تایپ میکردند. آنقدر این حرکت همگانیست که صدای تایپشان مثل صدای بارش باران میشد و فضای جالبی میساخت.
من لپ تاپ نبرده بودم و چیزهایی که میفهمیدم در دفترم مینوشتم. اما واقعا خسته شده بودم. واقعا دو ساعت زمان زیادیه بخصوص که بعد از یک ربع استراحت، دو ساعت دوم شروع میشد. به دانشجوها نگاه میکردم میدیدم عموما در حال تایپ هستند و در کل زمان کلاس شاید فقط دو نفر از کلاس خارج شدند و برگشتن. فضا بسیار جدی بود و پایان هر نیم ساعت استاد میپرسید: کسی سوالی نداره؟
یکی از مواردی که خیلی برایم جالب بود و توجهم رو جلب کرد کاغذ چسباندن بر دوربینهای لپ تاپ بود که توسط تعداد قابل توجهی از دانشجویان دختر صورت گرفته بود. اینکه واقعا ظاهرا نرم افزارهایی هست که میتوانند دوربین لب تاپ را فعال کنند و اگر باز باشد، همهی محیط رو به راحتی میتونه ببینه.
هرچه تلاش کردم فضای کلاس سنگین بود و نتونستم عکسی بیندازم اما در کتابخانه که یک نمونه از این پوشاندن دوربین لپتاپ دیدم به عنوان شاهد مثال یک عکس انداختم.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️خرید چاقو با کارت شناسایی
📝 امید خاکپور[چین]
در چین اگر از فروشگاه زنجیرهای کریفور بخواهید چاقوهای بزرگ یا ساتور بخرید باید کارت شناسایی خود را ارائه دهید تا سریال چاقو به نام شما ثبت شود.
" فروش چاقو در آمریکا "
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فرنگ، بدون روتوش
⭕️تعامل جامعه آمریکا با افراد معلول
نگاه مدرن به معلولیت، بدین صورت هست که عامل اصلی ناتوانی رو نحوهی سازماندهی خدمات شهری میدونه، نه ناتوانی جسمی فرد. یعنی این شخص معلول نیست که مشکل داره، بلکه نبود زیرساخت برای بهرهمندی ناتوان جسمی محل اشاره هست. با این رویکرد فعالیتهای مدنیِ بسیار در راستای برابری فرصتها و حقوقِ افرادِ دارایِ معلولیت باعث شده تا کمتوانان در سطوح مختلفِ جامعهیِ آمریکا حضور چشمگیر داشنه باشن.
این افراد از کودکی در مدرسه کنار باقی بچهها تحصیل میکنن و معمولا هریک یا چند کودک کمتوان یک کمک مربی ویژهی آموزشدیده داره که در کارهای تحصیلی به اونها کمک میکنه. نکتهی مهم دیگه اینه که وقتی بچههای سالم از مدرسه و از دوران کودکی با بچههای کمتوان بزرگ میشن، نگاه ترحّمآمیزی به آنها نخواهند داشت، و البته یاد میگیرن که باید به معلولین در حد توان کمک کنن. کودکان کمتوان هم با این تربیت بزرگ میشن که آنها هم یک عضو عادی جامعه بشمار میان و حقوق خودشونو بهتر و بیشتر میشناسن.
برای دسترسی آسان معلولین به امکانات مختلف شهری تمهیدات جامعی دیده شده است. برای مثال در مقوله حمل و نقل عمومی، اتوبوسها دارای یک سطح شیبدار هستن که در صورت نیاز به صورت خودکار باز میشن تا فرد بتونه با ویلچر وارد بشه. همچنین در تمام اتوبوسها و متروها جایگاه ویژه برای نشستن معلولین تعبیه شده و ایستگاههای مترو نیز دارای آسانسور برای استفادهی راحت آنهاست.
در اماکن عمومی تمام ادارهها و مدارس، و به طور کلی هر جایی که پله داشته باشه، سطوح شیبدار صاف هم طراحی شده که اشخاص با ویلچر بتونن بدون کمک گرفتن از دیگران به سر کار برن و برگردن. پیادهروها و فضاهای تفریحی طوری طراحی شدن که برای نابینایان و ویلچرنشینان نیز قابل استفاده باشه. کارت ویژهی پارک ماشین به معلولین تعلق میگیره و در تمامی پارکینگهای عمومی و مراکز خرید، در کنار ورودی اصلی، نزدیکترین محلِ پارک به ساختمان به معلولین اختصاص داره.
چراغ راهنمایی عابر پیاده، به طور ویژه برای افراد نابینا طوری طراحی شده که با سبز شدنش صدایِ زنگ مخصوصی میده، و یا حتی در بعضی مکانها اعلام میکنه که شخص در تقاطع کدام دو خیابان قراره داره. در آسانسورها روی دکمههای طبقات، شماره طبقات با خط مخصوص نابینایان (بریل) هم نوشته شده است.
در آمریکا قانون Disability Act [ کنش معلولین] برای مقابله با تبعیض علیه افراد کمتوان تصویب شده و جنبههای مختلفی رو در بر داره که از جمله این موارد میتوان به ایجاد فرصتهای شغلی برابر، ارائهی خدمات دولتی (برای مثال حمل و نقل عمومی) برابر، و ایجاد کارآمدی تلفن برای افراد ناشنوا اشاره کرد.
توضیح عکس: طراحی موارد مختلف شهری برای آنکه معلولین هم بتونن از آنها استفاده کنن. بالا سمت چپ: پیاده رو با سطح شیبدار، سمت راست: اتوبوس با سطح شیب دار، پایین سمت چپ: محل پارک نزدیک درِ اصلیِ ساختمان مخصوص معلولین، سمت راست: آسانسور با خط بریل
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️فرآیند کسب و کار در آمریکا
یکی از اصلیترین معضلات حوزهی کسب و کار در ایران طبق شنیدهها و دیدهها، رابطه محور بودن و ضابطهمند نبودن عناوین و سِمَتهاست. پارتی بازی تعریف سادهای داره به معنای قرار دادن یک فرد در منصبی که شایستهی او نیست و تنها به دلیل رابطهی خویشاوندی یا آشنایی به این جایگاه رسیده است. در نگاه اول به نظر میرسد که برای حل این معضل باید به راه کارهای داده محور محض مثل روش کنکوری روی آورد و به کل راه را بر روشهای انسانی بست.
یک فرهنگ جالب در آمریکا "پارتی بازی خوب" است. یعنی توصیه نامه [Recommendation Letter] یک معرف در کنار مراحل دیگر استخدام مانند بررسی سابقه علمی/کاری و مصاحبه، نقش به سزایی داره. حتی در بسیاری از موارد داوطلب با داشتن توصیهنامه، بهتر میتونه در بازار کار موفقتر از داوطلبان دیگر با سوابق بهتر باشه. دلیل این انتخاب روشنه چون هر داوطلبی که شما نمیشناسید با احتمالاتی ممکنه که توانایی لازم رو نداشته باشه و توصیهنامه از فردی مورد اطمینان این احتمال رو کمتر میکنه و در نتیجه داوطلب به صورت میانگین قابل اطمینانتر میشه.
معرف هم البته به دلیل حفظ آبرو و اعتبار خود تلاش میکنه که در معرفینامه خود صادق و دقیق باشه. برای دریافت توصیه نامه صحیح، معمولا صاحبان کسب و کار از متقاضی استخدام تعهد میگیرن که از حق بررسی توصیه نامهاش در آینده صرف نظر کنه. به این ترتیب معرف با آسودگی خاطر از محرمانه ماندن توصیه نامه، اونو تهیه میکنه. معرفی فرد شایسته علاوه بر کسب اعتبار و ایجاد اعتماد برای معرف، به سود متقاضی و صاحب کار نیز هست.
نکتهی مهم دیگه اینه که فرد تلاش زیادی میکنه تا تواناییها و شایستگیهای خودشو به دیگران ثابت کنه. این موضوع شاید بر خلاف تصور خیلیهاست که خیال میکنن در آمریکا و اروپا همه منتظر هستن تا استعداد نهفتهای رو کشف کنن. با توجه به نقش مثبت و مهم روابط صحیح انسانی در حوزه کسب و کار، جامعهی علمی و کاری ما نیازمند توجه بهتر، بیشتر و دقیقتر به این مقولهست.
هم صاحبان کار نیازمند اون هستن که با روشهای صحیح و عادلانه جذب نیرو آشنا بشن و هم متقاضیان کار میبایست با روشهای ارائهی بهتر و کارآمدتر توانایی و مهارتهای خود آشنا بشن. استفادهی صحیح و عادلانه از روابط انسانی و شناخت افراد از یکدیگه میتونه منجر به استخدام نیروهای توانا، شایسته و قابل اعتماد با صرف زمان و انرژی کمتر بشه.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️انجام امور اداری در آمریکا
يكی از دلايل عبور و مرور شهروندان به مراكز شهرها كه عمدتا محل تمركز ادارات دولتی هستند، انجام امور اداریه. در آمريكا تقریبا تمام كارهای اداری به سه طريق اينترنتی، نامهنگاری و تلفنی انجام میشه. اين شيوه مزايايی برای هر دو قشر اربابرجوع و كارمند به همراه داره.
اول اينكه از ساعت رفت و آمد و ايجاد ترافيک مخصوصا در قسمتهای شلوغ شهر بطور چشمگیری کم میکنه. دوم، باعث میشه تمركز كارمندان و برنامهريزی آنها برای كار بر روی پروندههای دريافتی بر طبق نوبت افزایش پیدا کنه و همه مهمتر از صرف انرژی برای چانهزنی بين كارمندان و ارباب رجوع جلوگيری به عمل میاد. همچنین به دليل كاهش سفرهای درون شهری و بعضا بين شهری در كاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا تاثیر بسزایی داره.
از طرف ديگه، ادارات دولتی كه لزومی برای استقرار آنها در مركز شهر وجود نداره میتونن در شهرها و ايالتهايی كه هزينه زندگی و ارزش زمين پايينتری دارن قرار بگيرن. مثلا دو اداره رسيدگی به امور مهاجران در آمريكا در ايالتهای تگزاس و نبراسكا قرار داره كه هزينه ساختمانها به میزان قابل توجهی از شهری مانند واشنگتن كه پايتخت هست ارزونتره.
نکتهی جالب این که مرکز هر ايالت كه اكثر ادارات دولتی مربوط به ايالت در اون مستقرن، غالبا شهرهای كوچکتر و كم رفت و آمدتر هستن. مثلا مرکز ايالت نيويورک بر خلاف انتظار، شهر نيويورک نيست بلكه شهر کوچک آلبانی هست و در ايالت كاليفرنيا هم، شهر ساكرامِنتو [Sacramento] كه در مقایسه با لسآنجلس، سانفرانسیسکو و سندیگو از شهرهای به مراتب كوچكتر ايالت هست، مركز قرار داره.
مهمترين مسائل اداری از جمله اقدام برای دريافت كارت اعتباری، مسائل مربوط به بيمه، سرشماری، امور مهاجرتی، مسائل مالياتی و مسائل ديگر از همين سه روش انجام میگيره. تنها در زمانی شما ملزم به حضور در ادارهای میشید كه به حضور فيزيكی شما نیاز باشه. مثلا برای دريافت گواهينامه رانندگی، برای آزمون آييننامه رانندگی و یا آزمون عملی رانندگی باید به اداره راهنمايی و رانندگی مراجعه كنين.
البته برای انجام امور به این روشها، زير ساختهایی لازمه. هنگامی كه شما به ادارهای تلفن میكنيد، با دريافت نام كامل، تاريخ تولد، و شماره ملی از هويت شما اطمينان حاصل میشه و سپس اطلاعات لازم را در اختيارتان میگذارن.
در ایران هم سالیانی هست که این حرکت شروع شده و پیشتاز آن در امور بانکی از قبیل پرداخت انواع قبوض، دریافت صورت حساب و آخرین تراکنشهاست، و البته بسیاری از امور اداری همچنان پتانسیل این رو دارن که بصورت غیر حضوری انجام بگیرن.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch