فرنگ، بدون روتوش
⭕️تابلوی عکس رهبری و پوتین در بانک
📝محبوبه طاهری [مسکو]
در احوالات مردم روسیه باید عرض کنم خدمتتون که اگه قصد سفر به روسیه رو دارید ،شاید روزای اول بهتون کمی سخت بگذره. به این دلیل که مردم روسیه به شدت روی کشور و زبانشون حساسیت دارن. اینجا زیاد پیش میاد که توی مغازه نتونید به مغازهدار بفهمونید که چی نیاز دارید. به این دلیل که با زبان انگلیسی رابطهی دوستانهای ندارن.
گاهی اوقات که نیاز بود روسی صحبت کنم و نمیتونستم و با ایما و اشاره سعی میکردم منظورم رو بفهمونم که البته اکثر مواقع هم با مشکل مواجه میشدم و از نرم افزار مترجم استفاده میکردم. حالا تصور کنید توی این اوضاع و احوال و روزای اولیه دور شدن از کشور و سختی و دلتنگیهایی که اون روزها با خودش به همراه داشت، باید برای انجام یک کار بانکی، به میربیزنس بانک مسکو میرفتم و مشکلم رو برطرف میکردم. [میربیزنس بانک، یک بانک روسی با مشارکت ۱۰۰ درصدی سرمایهگذار خارجیه و تنها سهامدار آن بانک ملی ایران هستش]
تمام کارمندای اونجا روسی بودن و هیچ کدوم از اونها به زبان فارسی یا انگلیسی تسلط نداشتند. به هر حال منظورم رو فهموندم و به طبقه دوم راهنمایی شدم. بعد از توضیح دادن موضوع و کلافه از اتفاقات، کارمند بانک مشغول انجام دادن کار من شد. نشسته بودم و اطرافمو نگاه میکردم که یک تابلو توجه من رو به خودش جلب کرد.
تابلو مذکور مربوط به دیدار رهبری و آقای پوتین بود. این عکس که در فضای مجازی معروفه و روسها اونو خیلی دوست دارن و به نحوه ارتباط دوستانه و محترمانه فی مابین اشاره داره. من رو بر این داشت که از فضای موجود تصویری تهیه کنم. از طرفی هم برام عجیب و جالب بود که این تصویر رو در یک مکان اداری استفاده کرده بودند. اون هم این روسهای حساس.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️این کتاب، راهنمای مصور بیش از 75 عدد از تاثیرگذارترین، نادرترین و منحصر بفردترین کتابها و دست نوشتههای نگاشته شده بدست بشر، با بحثی در مورد هدف، ویژگیها و نویسندگان آنها میباشد که توسط انتشارات Dorling Kindersley معروف به DK در انگلستان چاپ شده است.
از شاهکارهای باستانی مانند «هنر جنگ» که بر روی برگهای بامبو نوشته شده، تا «پرندگان آمریکا» با تصاویری مبهوت کننده، تا «کتاب سرخ کوچک رییس مائو».
دو کتاب "قرآن مجید" و "قانون" شیخالرئیس بوعلی سینا نیز به عنوان دو اثر مهم و تاثیرگذار در تاریخ بشر، در این کتاب به صورت مبسوط مورد شرح و توضیح قرار گرفتهاند.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️کتابخانه رایگان در هلند
📝پریسا محمودی [لاهه هلند]
به تازگی پدیده کتابخانه کوچک یا کتابخانه رایگان در بسیاری از محلهها و مدارس هلند توسط مردم و نه دولت در حال نشو و نمو و گسترش هست. جرقه ایده کتابخانه رایگان زمانی زده شد که به دلیل بحران مالی که چند سالی گریبانگیر اقتصاد کشورهای اروپایی و از جمله هلند شده بود، دولت هلند تصمیم به بستن یا ادغام کتابخانههای شهری به منظور کاهش هزینههای دولتی گرفت. به تبع این اقدام دولت، مردم تصمیم گرفتند که خلا ناشی از کمبود کتابخانهها رو خودشون پر کنند.
کتابخانه رایگان همونطور که از اسمش پیداست جعبه یا قفسه کوچکی از کتاب هست که افراد میتونن اونو در جلوی خونه، مدرسه، محل کار یا هر مکان عمومی دیگهای نصب کنن و کتابهای خودشونو به جای این که در قفسههای کتابخانه شخصیشون خاک بخوره، تون اون قرار میدن و این فرصت رو فراهم میکنن تا همسایهها و دیگرانی که حتی شاید اونها را نشناسن هم از کتاب بهرهمند بشن. حتی ممکنه دیگران کتابی به آن اضافه کنند یا کتابهای موجود معاوضه کنن.
" کتابخانه رایگان در آمریکا "
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️آموزش خواب برای کودکان در آمریکا
📝آزاده محبیان [پزشک اطفال، فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ ساکن آمریکا]
خیلی از ما فکر میکنیم که خواب کودکان یکی از مسائلی است که نیاز به آموزش ندارد. برخلاف تصور غالب، کودکان در دوران نوزادی (بعد از دو ماه) نیاز دارند یاد بگیرند بدون کمک والدین و قبل از اینکه که از خستگی مفرط به خواب بروند خودشان را آرام کرده و بخوابند.
روشی که برای خواباندن کودکان در ایران مرسوم است این است که نوزاد (کودک زیر یک سال) را غالباً با شیر خوراندن میخوابانند که ایرادهای زیادی بر آن وارد است. اول اینکه دندانهای کودک حتی اگر هنوز دندان نداشتهباشد آسیب خواهد دید و نکته مهمتر اینکه کودک در سنین بالاتر قادر نخواهد بود بر خواب خود کنترل داشتهباشد و همیشه به یک عامل بیرونی برای آرامش نیاز خواهد داشت و در نتیجه توانایی و مهارت مستقل خوابیدن را کسب نخواهد کرد.
در سنین بالاتر در ایران خانوادهها اصراری بر زود خواباندن بچهها ندارند و فرزندان اصولاً همزمان با والدینشان به رختخواب میروند. ولی از آنجایی که کودکان برای رشد ذهنی به زمان خواب بیشتری نسبت به بزرگسالان نیاز دارند، این عادت نامناسب است. به اضافه به والدین زمان کافی برای تحکیم روابط زناشویی نمیدهد.
از آنجایی که خواب نقش مهمی در رشد فکری و فیزیکی کودکان ایفا میکند، خواب صحیح کودکان را باید بسیار جدی گرفت. خواب خوب و اصولی به این گونه تعریف میشود که کودک اول از همه خودش و به طور مستقل به خواب برود و در طول شب بیدار نشود مگر برای یک یا دو بار شیر خوردن. اگر کودکی به خوبی مهارت خوابیدن را کسب کند با هر بار سبک شدن خوابش نیاز به شیر و یا به آغوش گرفتهشدن برای مجددا به خواب رفتن نخواهد داشت. یک خواب خوب و بدون وقفه لازمهی سلامت کودک، مادر و پدر است.
یکی از روشهای مرسوم آموزش خواب در آمریکا و یا sleep training روش Ferber است. در این روش کودکان را از حدود چهار ماهگی برای تنها خوابیدن آماده میکنند. کودک در این سن خیلی زود به شرایط تکراری عادت میکند. کافی است چند شب متوالی یک ساعت قبل از خواب با آماده و آرام کردن خانه مانند کم کردن نور، متوقف کردن بازیهای با شور و هیجان، نخوردن غذاهای با قند بالا مثل بستنی، سیر کردن کودک و حتی حمام کردن کودک به او این نشانه را بدهیم که زمان خواب است.
البته تمام این کارها باید زمانی باشد که کودک هنوز زیاد خسته نیست. و بعد از تمام این کارها کودک را در تخت خودش بگذاریم و از اتاق خارج شویم. در ابتدای اجرای روش Ferber امکان دارد کودک به راحتی به خواب نرود و حتی گریه کند. ولی والدین تنها در بازههای زمانی مشخص به اتاق کودک میروند و با آرام بر سینه و پشت او زدن و بدون این که کودک را از تخت بلند کنند به او آرامش میدهند.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️دانشگاه اسلامی ژاپن
📝علی نورانی [توکیو]
چند مدت پیش با استادم جلسه داشتم، قبل از من درِ اتاق بود و با دانشجوی ديگهای جلسه داشت، دانشجو كه از اتاق خارج شد، من در رو باز كردم و وارد شدم و در رو پشت سرم رها كردم و در اتاق به صورت عادی داشت بسته ميشد كه استادم پاشد و مانع بسته شدن در شد و در رو باز كرد.
اتاق گرم بود و چون ژاپنیها بر خلاف بعضی چيزهای ديگه در زمستون برای مصرف انرژی به شدت خسيس هستند، گفتم انرژي هدر نميره در رو باز ميكنين؟ استادم گفت؛ قانون دانشگاهه كه وقتی يک زن و مرد در اتاق هستند در بايد باز باشه. :)
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️نگاهی به وضعیت نیوزیلند
📝زهرا آزموده[ولینگتون]
این سرزمین نه شیر و خرس دارد نه مار و عقرب. سواحل آن هم به نسبت دیگر سواحل دنیا امنتر است. به نیوزیلند سرزمین بدون شکارچی میگویند آنقدر این سرزمین برای موجودات زنده امن شده که برخی از پرندگان بومی به مرور زمان زمینگیر شدهاند و توانایی پرواز کردن درست و حسابی ندارند. وحشیترین حیوانی که در نیوزیلند پیدا می شود سگ خانگیست.
نیوزیلند بهشت طبیعتگردان است زیرا میتوانند بدون هیچ دغدغهای در جنگلها و کوهها و سواحلش رها باشند، چادر بزنند و پیادهروی کنند. بدون آزار از هیچ موجودِ مزاحمی، بخورند بخوابند و تفریح کنند.
اما خیلی هم خوش به حال ساکنان این سرزمین کوچک نیست. زیرا اگرچه نیوزیلند از لحاظ زیستی امن است اما از نظر جغرافیایی یکی از کشورهای پرخطر محسوب میشود که در معرض هر گونه بلایای طبیعی از جمله زلزله و سونامی آتشفشان قرار دارد. نیوزیلند سرزمینی است که از فوران آتشفشانها در میلیونها سال پیش پدید آمده و هنوز که هنوزه دهها آتشفشان فعال دارد. از طرف دیگر خط زلزله از بالا تا پایین این کشور کشیده شده و هر ساله حدود ۱۵ هزار زلزله در اینجا ثبت میشود هرچند که بیشتر آنها قوی و محسوس نیستند.
همجواری نیوزیلند با اقیانوس نا آرامِ آرام، خطر بلایای دریایی را هم در این کشور بالا برده و اگر اقیانوس آرام کمی دل پیچه بگیرد نیوزلند و همسایههای ریز جزیرهاش را یکجا میبلعد.
همیشه با خودم فکر میکنم آیا هیچ قسمتی از کره زمین هست که از همه نظر امن و بی خطر باشد؟
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️دیوار مهربانی [لباس و کفش] قرار گرفته بر روی نمای بیرونی یک مسجد در شهر نانجینگ چین
📸 امید خاکپور
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️تدفين اموات در آلمان
📝خاطر ابراهیمی [برلین]
در آلمان مراسم تدفين اموات حكايت جالبی دارد. از سه سال آموزش برای كار در امور اموات تا گريم ميت. آلمانیها كه براي هركاری "دوره آموزشی" میگذرانند در زمينه اموات نيز كار را با آموزش پيش میبرند؛ در دورههای آموزشی كه كار عملی در گورستانهای آموزشی ياد داده ميشود كارآموزان نحوه برخورد با بازماندگان، ساخت تابوت، سازماندهی مراسم ، حفر اصولی قبر، ساخت تابوت، نصب سنگ قبر و بسیاری نکات دیگر را میآموزند.
اخیرا حتی کارآموزانی از چین و روسیه نیز در سمینار بینالمللی آن شرکت کردهاند. در آلمان برای افرادی که تمایل دارند در عرصه خاکسپاری به عنوان شغل و محل درآمد فعالیت کنند از سال ۲۰۰۳ به صورت رسمی یک آموزشگاه تاسیس شده که گذراندن دورههای علمی تخصصی آن سه سال طول میکشد. جالب است بدانيد بيش از ٣٢ هزار گورستان با بيش از ٣٢ ميليون قبر در اين كشور وجود دارد و ٥ هزار شركت هم در اين زمينه فعاليت میكنند.
اما نحوه دفن هم در سالهای اخير دستخوش تحولات شده است. حالا تعداد افرادی كه میخواهند بعد از مرگشان سوزانده و خاكسترشان دفن شود افزايش چشمگيری داشته است. حدود نيمی از درگذشتگان خواستار سوزانده شدن بودهاند.
نكته مهم اين است كه بازماندگان چه متمول باشند چه كم درآمد عمدتا با يک غذای بسيار ساده سكانس پايانی را اجرا میكنند. اقوام و دوستان كه تعدادشان هم محدود است در یک رستوران یا کافه برای صرف غذا دعوت میشوند. چای یا قهوه، یک کاسه سوپ، نان و پنیر و معمولا یک کیک که به آن "اشترویزل کوخن" میگویند بر روی میز قرار میگیرد که از سادگی سفره حکایت دارد.
"کفن و دفن در آمریکا"
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فرنگ، بدون روتوش
⭕️دوربینهای پوشیدهی لپ تاپ
📝مریم مقدسی[پاریس]
از آنجا که مقطع دکتری در اینجا کلاس ندارد، برای تقویت زبان فرانسه پیگیر شدم دیدم میتوانم با پرداخت مبلغ کمی پول، به عنوان شنونده آزاد در کلاسهای عمومی مقطع لیسانس سال آخر در رشتهی خودم، شرکت کنم.
کلاسهای دروس عمومی در آمفی تئاترهای دانشگاه برگزار میشد. بیش از صد دانشجو سر کلاس حاضر میشوند و عموما از لب تاپ برای خلاصه برداری از تدریس استاد استفاده میکنند. کلاس دو ساعت کامل و بدون وقفهی استراحت است. استاد با صفحه پاورپوینت یک نفس و به شکل متکلم وحده تدریس میکرد و دانشجویان با سرعت بالا تایپ میکردند. آنقدر این حرکت همگانیست که صدای تایپشان مثل صدای بارش باران میشد و فضای جالبی میساخت.
من لپ تاپ نبرده بودم و چیزهایی که میفهمیدم در دفترم مینوشتم. اما واقعا خسته شده بودم. واقعا دو ساعت زمان زیادیه بخصوص که بعد از یک ربع استراحت، دو ساعت دوم شروع میشد. به دانشجوها نگاه میکردم میدیدم عموما در حال تایپ هستند و در کل زمان کلاس شاید فقط دو نفر از کلاس خارج شدند و برگشتن. فضا بسیار جدی بود و پایان هر نیم ساعت استاد میپرسید: کسی سوالی نداره؟
یکی از مواردی که خیلی برایم جالب بود و توجهم رو جلب کرد کاغذ چسباندن بر دوربینهای لپ تاپ بود که توسط تعداد قابل توجهی از دانشجویان دختر صورت گرفته بود. اینکه واقعا ظاهرا نرم افزارهایی هست که میتوانند دوربین لب تاپ را فعال کنند و اگر باز باشد، همهی محیط رو به راحتی میتونه ببینه.
هرچه تلاش کردم فضای کلاس سنگین بود و نتونستم عکسی بیندازم اما در کتابخانه که یک نمونه از این پوشاندن دوربین لپتاپ دیدم به عنوان شاهد مثال یک عکس انداختم.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️خرید چاقو با کارت شناسایی
📝 امید خاکپور[چین]
در چین اگر از فروشگاه زنجیرهای کریفور بخواهید چاقوهای بزرگ یا ساتور بخرید باید کارت شناسایی خود را ارائه دهید تا سریال چاقو به نام شما ثبت شود.
" فروش چاقو در آمریکا "
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فرنگ، بدون روتوش
⭕️تعامل جامعه آمریکا با افراد معلول
نگاه مدرن به معلولیت، بدین صورت هست که عامل اصلی ناتوانی رو نحوهی سازماندهی خدمات شهری میدونه، نه ناتوانی جسمی فرد. یعنی این شخص معلول نیست که مشکل داره، بلکه نبود زیرساخت برای بهرهمندی ناتوان جسمی محل اشاره هست. با این رویکرد فعالیتهای مدنیِ بسیار در راستای برابری فرصتها و حقوقِ افرادِ دارایِ معلولیت باعث شده تا کمتوانان در سطوح مختلفِ جامعهیِ آمریکا حضور چشمگیر داشنه باشن.
این افراد از کودکی در مدرسه کنار باقی بچهها تحصیل میکنن و معمولا هریک یا چند کودک کمتوان یک کمک مربی ویژهی آموزشدیده داره که در کارهای تحصیلی به اونها کمک میکنه. نکتهی مهم دیگه اینه که وقتی بچههای سالم از مدرسه و از دوران کودکی با بچههای کمتوان بزرگ میشن، نگاه ترحّمآمیزی به آنها نخواهند داشت، و البته یاد میگیرن که باید به معلولین در حد توان کمک کنن. کودکان کمتوان هم با این تربیت بزرگ میشن که آنها هم یک عضو عادی جامعه بشمار میان و حقوق خودشونو بهتر و بیشتر میشناسن.
برای دسترسی آسان معلولین به امکانات مختلف شهری تمهیدات جامعی دیده شده است. برای مثال در مقوله حمل و نقل عمومی، اتوبوسها دارای یک سطح شیبدار هستن که در صورت نیاز به صورت خودکار باز میشن تا فرد بتونه با ویلچر وارد بشه. همچنین در تمام اتوبوسها و متروها جایگاه ویژه برای نشستن معلولین تعبیه شده و ایستگاههای مترو نیز دارای آسانسور برای استفادهی راحت آنهاست.
در اماکن عمومی تمام ادارهها و مدارس، و به طور کلی هر جایی که پله داشته باشه، سطوح شیبدار صاف هم طراحی شده که اشخاص با ویلچر بتونن بدون کمک گرفتن از دیگران به سر کار برن و برگردن. پیادهروها و فضاهای تفریحی طوری طراحی شدن که برای نابینایان و ویلچرنشینان نیز قابل استفاده باشه. کارت ویژهی پارک ماشین به معلولین تعلق میگیره و در تمامی پارکینگهای عمومی و مراکز خرید، در کنار ورودی اصلی، نزدیکترین محلِ پارک به ساختمان به معلولین اختصاص داره.
چراغ راهنمایی عابر پیاده، به طور ویژه برای افراد نابینا طوری طراحی شده که با سبز شدنش صدایِ زنگ مخصوصی میده، و یا حتی در بعضی مکانها اعلام میکنه که شخص در تقاطع کدام دو خیابان قراره داره. در آسانسورها روی دکمههای طبقات، شماره طبقات با خط مخصوص نابینایان (بریل) هم نوشته شده است.
در آمریکا قانون Disability Act [ کنش معلولین] برای مقابله با تبعیض علیه افراد کمتوان تصویب شده و جنبههای مختلفی رو در بر داره که از جمله این موارد میتوان به ایجاد فرصتهای شغلی برابر، ارائهی خدمات دولتی (برای مثال حمل و نقل عمومی) برابر، و ایجاد کارآمدی تلفن برای افراد ناشنوا اشاره کرد.
توضیح عکس: طراحی موارد مختلف شهری برای آنکه معلولین هم بتونن از آنها استفاده کنن. بالا سمت چپ: پیاده رو با سطح شیبدار، سمت راست: اتوبوس با سطح شیب دار، پایین سمت چپ: محل پارک نزدیک درِ اصلیِ ساختمان مخصوص معلولین، سمت راست: آسانسور با خط بریل
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️فرآیند کسب و کار در آمریکا
یکی از اصلیترین معضلات حوزهی کسب و کار در ایران طبق شنیدهها و دیدهها، رابطه محور بودن و ضابطهمند نبودن عناوین و سِمَتهاست. پارتی بازی تعریف سادهای داره به معنای قرار دادن یک فرد در منصبی که شایستهی او نیست و تنها به دلیل رابطهی خویشاوندی یا آشنایی به این جایگاه رسیده است. در نگاه اول به نظر میرسد که برای حل این معضل باید به راه کارهای داده محور محض مثل روش کنکوری روی آورد و به کل راه را بر روشهای انسانی بست.
یک فرهنگ جالب در آمریکا "پارتی بازی خوب" است. یعنی توصیه نامه [Recommendation Letter] یک معرف در کنار مراحل دیگر استخدام مانند بررسی سابقه علمی/کاری و مصاحبه، نقش به سزایی داره. حتی در بسیاری از موارد داوطلب با داشتن توصیهنامه، بهتر میتونه در بازار کار موفقتر از داوطلبان دیگر با سوابق بهتر باشه. دلیل این انتخاب روشنه چون هر داوطلبی که شما نمیشناسید با احتمالاتی ممکنه که توانایی لازم رو نداشته باشه و توصیهنامه از فردی مورد اطمینان این احتمال رو کمتر میکنه و در نتیجه داوطلب به صورت میانگین قابل اطمینانتر میشه.
معرف هم البته به دلیل حفظ آبرو و اعتبار خود تلاش میکنه که در معرفینامه خود صادق و دقیق باشه. برای دریافت توصیه نامه صحیح، معمولا صاحبان کسب و کار از متقاضی استخدام تعهد میگیرن که از حق بررسی توصیه نامهاش در آینده صرف نظر کنه. به این ترتیب معرف با آسودگی خاطر از محرمانه ماندن توصیه نامه، اونو تهیه میکنه. معرفی فرد شایسته علاوه بر کسب اعتبار و ایجاد اعتماد برای معرف، به سود متقاضی و صاحب کار نیز هست.
نکتهی مهم دیگه اینه که فرد تلاش زیادی میکنه تا تواناییها و شایستگیهای خودشو به دیگران ثابت کنه. این موضوع شاید بر خلاف تصور خیلیهاست که خیال میکنن در آمریکا و اروپا همه منتظر هستن تا استعداد نهفتهای رو کشف کنن. با توجه به نقش مثبت و مهم روابط صحیح انسانی در حوزه کسب و کار، جامعهی علمی و کاری ما نیازمند توجه بهتر، بیشتر و دقیقتر به این مقولهست.
هم صاحبان کار نیازمند اون هستن که با روشهای صحیح و عادلانه جذب نیرو آشنا بشن و هم متقاضیان کار میبایست با روشهای ارائهی بهتر و کارآمدتر توانایی و مهارتهای خود آشنا بشن. استفادهی صحیح و عادلانه از روابط انسانی و شناخت افراد از یکدیگه میتونه منجر به استخدام نیروهای توانا، شایسته و قابل اعتماد با صرف زمان و انرژی کمتر بشه.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️انجام امور اداری در آمریکا
يكی از دلايل عبور و مرور شهروندان به مراكز شهرها كه عمدتا محل تمركز ادارات دولتی هستند، انجام امور اداریه. در آمريكا تقریبا تمام كارهای اداری به سه طريق اينترنتی، نامهنگاری و تلفنی انجام میشه. اين شيوه مزايايی برای هر دو قشر اربابرجوع و كارمند به همراه داره.
اول اينكه از ساعت رفت و آمد و ايجاد ترافيک مخصوصا در قسمتهای شلوغ شهر بطور چشمگیری کم میکنه. دوم، باعث میشه تمركز كارمندان و برنامهريزی آنها برای كار بر روی پروندههای دريافتی بر طبق نوبت افزایش پیدا کنه و همه مهمتر از صرف انرژی برای چانهزنی بين كارمندان و ارباب رجوع جلوگيری به عمل میاد. همچنین به دليل كاهش سفرهای درون شهری و بعضا بين شهری در كاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا تاثیر بسزایی داره.
از طرف ديگه، ادارات دولتی كه لزومی برای استقرار آنها در مركز شهر وجود نداره میتونن در شهرها و ايالتهايی كه هزينه زندگی و ارزش زمين پايينتری دارن قرار بگيرن. مثلا دو اداره رسيدگی به امور مهاجران در آمريكا در ايالتهای تگزاس و نبراسكا قرار داره كه هزينه ساختمانها به میزان قابل توجهی از شهری مانند واشنگتن كه پايتخت هست ارزونتره.
نکتهی جالب این که مرکز هر ايالت كه اكثر ادارات دولتی مربوط به ايالت در اون مستقرن، غالبا شهرهای كوچکتر و كم رفت و آمدتر هستن. مثلا مرکز ايالت نيويورک بر خلاف انتظار، شهر نيويورک نيست بلكه شهر کوچک آلبانی هست و در ايالت كاليفرنيا هم، شهر ساكرامِنتو [Sacramento] كه در مقایسه با لسآنجلس، سانفرانسیسکو و سندیگو از شهرهای به مراتب كوچكتر ايالت هست، مركز قرار داره.
مهمترين مسائل اداری از جمله اقدام برای دريافت كارت اعتباری، مسائل مربوط به بيمه، سرشماری، امور مهاجرتی، مسائل مالياتی و مسائل ديگر از همين سه روش انجام میگيره. تنها در زمانی شما ملزم به حضور در ادارهای میشید كه به حضور فيزيكی شما نیاز باشه. مثلا برای دريافت گواهينامه رانندگی، برای آزمون آييننامه رانندگی و یا آزمون عملی رانندگی باید به اداره راهنمايی و رانندگی مراجعه كنين.
البته برای انجام امور به این روشها، زير ساختهایی لازمه. هنگامی كه شما به ادارهای تلفن میكنيد، با دريافت نام كامل، تاريخ تولد، و شماره ملی از هويت شما اطمينان حاصل میشه و سپس اطلاعات لازم را در اختيارتان میگذارن.
در ایران هم سالیانی هست که این حرکت شروع شده و پیشتاز آن در امور بانکی از قبیل پرداخت انواع قبوض، دریافت صورت حساب و آخرین تراکنشهاست، و البته بسیاری از امور اداری همچنان پتانسیل این رو دارن که بصورت غیر حضوری انجام بگیرن.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
فرنگ، بدون روتوش
سلام
ببینید اپلای کردن واسه دانشگاههای آمریکا اصولا به صورت رسمی و از طریق یک سیستم آنلاین صورت میگیره، اما واسه دانشگاههای اروپا شما بیشتر با اساتید ارتباط میگیرین و کمی با آمریکا فرق میکنه.
اما توضیحات الانِ من، هم جنبه اجمالی داره و هم ناظر به فضای آمریکاست. در مورد دانشگاههای اروپا باید از دوستان کسب اطلاعات کنم.
قبل از اقدام برای اپلای باید دانشگاهی که دارای مدرک معتبری هست رو پیدا کنین. کشورهایی مثل هند، اندونزی، روسیه، چین، حتی از کشورهای اروپایی مثل آلمان، هلند، ایتالیا رو اصلا پیشنهاد نمیدم. چون فقط عمرتون رو هدر میدین، یعنی این دانشگاهها خیلی ارزش و اعتبار مدرکی ندارن.
حالا مراحلش اینجوریه که افراد میتونن با ارسال یه سری مدارک مورد نیاز به دانشکدهای که انتخاب کردین و تقبل هزینهای بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار شانسشون رو برای اون دانشگاه امتحان کنن.
این روش درد سر زیادی نداره و اگه مدارکتون قبل از ماه ژانویه آماده باشه راحت واسه پاییز سال بعد اپلای میکنید. دانشگاههایی هم وجود داره که دو نوبت در سال فرصت اپلای میذارن. اما حالت نرمال همون اپلای کردن در اخر دسامبر و اوایل ژانویه برای پاییز سال بعد هست.
عموما روند بررسی درخواستهای اپلای به اين صورته که پروندههای تکمیل شده به دانشکده مربوطه ارسال میشن و یک کمیتهای که ادمیشن[admission پذیرش] اسمش هست، پرونده متقاضی رو بررسی میکنه و نظر میده.
همون سالی که من اپلای انجام دادم استاد من میگفت تنها از ایران حدود ۱۰ نفر درخواست داشتن. حالا خودتون تصور کنید چه حجم بالایی از درخواستها هر سال از کشورهای مختلف به دستشون میرسه و اونها واقعا وقت ندارن همه درخواستها رو دقیق بررسی کنن. حالا توی این شرایط اگه یکی مث من یه دانشجوی معمولی باشه باید سعی کنه شانس پذیرشش رو ببره بالا. یعنی شما باید واقعا رزومه کاریه قوی داشته باشید که نظر استاد رو جلب كنه.
نکته دیگهای که مهمه اما خب صد درصد هم لازم نیست رعايت كنيد اینه که قبل از ارسال درخواست چه از طریق سایت دانشگاه یا ایمیل زدن به اساتید، همه مدارکی که اون استاد یا دانشگاه ممکنه ازتون بخواد رو آماده كنيد.
ميتونيد با مدارک ناقص هم پروسه اپلای رو شروع كنيد اما يه سری مزايا رو از دست ميدين:
مثلا از ديد اساتيدی كه من توی دانشگاه و كنفرانس ديدم، دانشجوهای با برنامه براشون جذابترن، وقتی شما مداركتون كامل نيست اين مزيت رو دیگه نداريد
و این که با مدارک كامل فرصت سوزی نميكنيد. مثلا شما به يه استاد ايميل بزنيد و اون از رزومهی شما خوشش بياد و مدرک زبان بخواد، شما هم بگيد مدرک من يه ماه ديگه آماده میشه. به صورت اتوماتیک يه ماه ديگه شما در اولويت دوم اون استاد قرار میگیرید و شايد اصلا دوباره ايميلتون رو باز نكنه، پس بهتره فرصت سوزی نكنيد.
حداقل مدارک برای اپلای:
رزومه
هدف از ادامه تحصیل [SOP]
توصیه نامه از ۲ یا ۳ استاد
مدرک زبان تافل یا آیلتس
ریز نمرات
وقتي این موارد آماده بود باید در مورد استاد یا دانشگاهی كه میخواید ادامه تحصیل بدید و البته متن ايميلتون تصمیم بگیرین...
باید نسبت به واژههایی که بین ۶۰ الی ۶۵ اصطلاح هست هم اشراف کامل داشته باشید که اگه تونستم در آینده توی یه فایل جداگانه، صفر تا صد پروسه اپلای به همراه اصطلاحاتش رو توضیح خواهم داد.
امیدوارم موفق باشین🌹
⭕️ عدم امنیت شغلی در آمریکا
تقریبا تمامی قراردادهای کاری خصوصی در ایالات متحده به استثنای ایالت مونتانا به صورت[at will تمایلی] هستن. به این معنی که قرارداد تا زمانی پا برجاست که هم کارفرما و هم کارمند به ادامهی قرارداد «تمایل» داشته باشن. کارفرما در هر زمان و بدون دلیل میتونه نیروهای خودشو تعدیل و یا به عبارت دیگه کارمنداشو از کار برکنار کنه. به همین صورت کارمندان نیز میتونن هر زمان که دوست داشتن و بدون پرداخت جریمه، کار خودشونو ترک کنن.
این قوانین معمولا برای ایرانیهایی که در آمریکا مشغول به کار میشن عجیب به نظر میرسه. چون در ایران قراردادها معمولا مدتدار هستن و هم کارفرما و هم کارمند برای مدت معینی به قرارداد متعهد خواهند بود. از دید کارمندان، این قانون همانند چاقوی دو لبه میمونه. از یک سو کارمندان تعهدی به شرکتهای خود ندارن و در هر هنگام میتونن کار خودشونو عوض کنن.
این امکان برای افرادی با بازار کار گسترده بسیار مناسبه. برای مثال مهندسین نرمافزار به صورت متوسط کمتر از دو سال در یک شرکت میمونن و بطور معمول شرکت رو عوض میکنن و از موقعیتی به موقعیت دیگر میرن. یکی از دوستان بنده که در تیم تحقیقاتی گوگل فعالیت داره بیان میکرد که تقریبا هر هفته یکی از افراد تیم، شرکت رو ترک میکنن و شخص جدیدی به تیم اضافه میشه!
از طرفی دیگه این قوانین سبب میشه تا امنیت کاری وجود نداشته و کارمندان همواره در ترس از دست دادن کارشون باشن. این پدیده حتی در شرکتهای بزرگ و معروف نیز وجود داره. به عنوان مثال شرکت مایکروسافت در سال ۲۰۱۴ نزدیک به ۱۸۰۰۰ نفر یعنی حدود ۱۵ درصد از کارمندای خودشو اخراج میکنه. در آمریکا از دست دادن کار میتونه عواقب سنگینی همانند از دست دادن بیمهی درمانی و حتی منزل مسکونی رو در پی داشته باشه.
در مورد اخلاقی بودن این قوانین و این که آیا به نفع و یا ضرر اقتصاد آمریکا هست میشه زیاد در موردش صحبت کرد. حتی بعضی از ایالتها به تعدیل این قوانین روی آوردن. اما وجود این قوانین عملا به عدم وجود امنیت کاری در این کشور منجر میشه و دونستنش به خصوص برای کسانی که به قصد کار و یا مهاجرت به آمریکا میان ضروری به نظر میرسه.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️حمایت از محصولات محلی
یکی از مشاهدات من از زندگی روزمره در آمریکا، توجه شهروندان به استفاده از محصولات و امکانات محلی بود. در آمریکا، شرکتهای بزرگ و زنجیرهای نوعی از رقابت انحصاری رو تشکیل دادند که رقبای کوچکتر، عملا توان رقابت با آنها رو نداره. مثلا شرکت زنجیرهای والمارت [Walmart]، یکی از فروشگاههای توزیع مواد غذایی و سایر ما یحتاج زندگی در آمریکاست که حتی در کشورهایی مانند هند هم شعبه داره.
در اقتصاد مفهومی وجود دارد به نام "صرفهجویی به مقیاس" [economy of scale]. این مفهوم به این معناست که با افزایش حجم تولید، هزینه متوسط تولید هر واحد کاهش پیدا میکنه. در چنین حالتی رقابت کسب و کارهای کوچکتر با کسب و کارهای بزرگتر سخت و سختتر میشه. چون هزینه متوسط تولید کسب و کار کوچکتر بیشتر از هزینه متوسط تولید کسب و کار بزرگتر است و در نتیجه کسب و کار کوچکتر متحمل هزینه زیاد تولید در مقیاس کم میشه.[نمیدونم متوجه شدین یا نه :/ ]
به هر حال با توجه به این واقعیت اقتصادی، کسب و کارهای محلی نمیتونن با رقبای بزرگی مثل والمارت رقابت کنن. با این وجود حمایت از کسب و کارهای محلی یکی از مواردی هست که توسط گروههای مختلف تبلیغ میشه. مثلا بخشی از شهروندان، با این که قیمت محصولات کشاورزی بازارهای روز به نسبت سوپرمارکتها گرونتره، ترجیح میدن که از سوپرمارکتهای کوچیک خرید کنن. در مورد لباس یا کتاب یا وسایل تزئینی و مواردی دیگه از این دست هم همین امر صادقه.
استدلال این گروه از شهروندان اینه که اگه از این کسب و کارها حمایت نشه آنها ورشکست میشن و ورشکستگی این افراد به معنای افزایش فقر در جامعهست. [خیلی نگاه دقیق و بلندیه]
رفتار این افراد در واقع نوعی باز توزیع داوطلبانهی درآمد هست. در جامعه سرمایهداری آمریکا، که پول و سرمایه حرف اول و آخر رو میزنه، رفتارهایی از این دست که جدای از سودِ بیشتر، وضعیت جامعه و افرادی که کنار فرد دیگهای زندگی میکنن نیز در نظر میگیره، و این مسئله خیلی دلگرمکننده و الهامبخشه. در فرهنگ ما هم این رفتار کم و بیش دیده میشه، خرید سوغاتی و صنایع دستی و خوراکیهای محلی در موقع سفر از جمله رفتارهایی هست که به بقای کسب و کارهای کوچکتر کمک میکنه.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️دانشگاه هاروارد
• قسمت اول: معرفی
دانشگاه هاروارد با ذخیره مالی قریب به ۳۵ میلیارد دلار ثروتمندترین دانشگاه دنیاست. این دانشگاه که در سال ۱۶۳۶ همزمان با دوران شاهصفی، نوه شاه عباس تاسیس شده، قدیمیترین دانشگاه آمریکاست. این دانشگاه در رتبهبندیهای مختلف، رتبههای یک تا هفت بهترین دانشگاههای دنیا را پیاپی به خود اختصاص میده. از حیث دارندگان جایزه نوبل این دانشگاه سرآمد بقیه دانشگاههاست. هشت رئیسجمهور آمریکا از فارغ التحصیلان این دانشگاه هستن و موسسین مایکروسافت و فیسبوک دانشجویان این دانشگاه بودند.
در یک سلسله مطالب میخوام این دانشگاه رو معرفی و با نقاط قوت و ضعفش آشنا بشیم.
دانشگاه هاروارد در ناحیهی بوستون، واقع در شمال شرق ایالات متحده قرار گرفته و در حال حاضر از کالج هاروارد و ۱۲ مدرسه تحصیلات تکمیلی و تخصصی تشکیل شده:
• مدارس الهیات
• پزشکی
• دندانپزشکی
• بهداشت عمومی
• حقوق
• بازرگانی
• معماری
• علوم انسانی
• مهندسی
• علوم سیاسی
• و تحصیلات آزاد.
۲۱ هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستن که ۴۷۰۰ نفر دانشجوی مقطع کارشناسیاند. مدارک دانشجویان کارشناسی توسط کالج هاروارد اعطا میشه. به غیر از قسمت کوچکی از پردیس مرکزی که دور آن دیوار است، بقیه ساختمانهای دانشگاه در بین سایر ساختمانهای شهر، گاه متمرکزتر و گاه پراکندهتر، قرار گرفتهاند.
مدارس پزشکی، دندانپزشکی و بهداشت عمومی تقریبا به فاصله بیست دقیقهای از پردیس مرکزی واقع شدن. حد فاصل پردیس مرکزی و مدرسه پزشکی هاروارد، موسسه فناوری ماساچوست [از بهترین دانشگاههای صنعتی دنیا] قرار داره. بین پردیس مرکزی و مدرسه بازرگانی رودخانه چارلز عبور میکنه. در قسمت دیگری از شهر باغ زیبای دانشکده کشاورزی قرار داره و نه تنها این باغ بلکه سایر ساختمانها به غیر از کتابخانهها در طول روز به روی عموم باز هستن. هر روز گروههای توریستی زیادی برای بازدید از قسمتهای مختلف وارد فضای دانشگاه میشن، که به یک درآمد سرشار برای دانشگاه تبدیل شده است.
" قسمت دوم "
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️روزنامه گاردین: آمریکا ثروتمندترین کشور جهان است. پس چرا نمیتوان یک لیوان آب آشامیدنی سالم در آن پیدا کرد؟
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch
⭕️تربیت سیاستمدار
📝لیلا زرگرزاده[دانشجوی دکترا مهندسی شیمی کانادا]
سالانه در کانادا، از بین دانشآموزان دبیرستانها 40 نفر انتخاب میشوند تا تجربهی کارکردن در مجلس کانادا را بدست بیاورند. دانشآموزان از سرتاسر کانادا، در یک فضای رقابتی درخواست خود را به همراه رزومههایشان در سامانهی مربوطه ثبت میکنند.
در صورتی که انتخاب شوند، به اُتاوا، که پایتخت سیاسی کاناداست و پارلمان در آن قرار دارد، دعوت میشوند و 10 ماه از نزدیک با اعضای مجلس ارتباط میگیرند و یک دورهی کارآموزی را میگذرانند و کسانی که استعداد سیاستمدار شدن را دارند از همان موقع بصورت عملی پرورش مییابند.
⭕️روایتهای دست اول از تجربیات زیسته ایرانیان ساکن فرنگ
@Farang_Without_Retouch