eitaa logo
فرهنگ و اندیشه فارس
3.4هزار دنبال‌کننده
5.5هزار عکس
1.7هزار ویدیو
1هزار فایل
📲 این کانال به ارائه جامع محتواهای تحلیلی و تبیینی در زمینه مسائل فرهنگی و اجتماعی اختصاص دارد. 🔰 ارتباط با مدیر کانال از طریق حساب کاربری زیر مقدور می‌باشد: 🌐 @Dr_mojtaba_Ashrafi
مشاهده در ایتا
دانلود
دهه هشتادی‌ها.pdf
4.52M
🔸دهه هشتادی‌ها؛ خصایص و خواسته‌ها 🔺چکیده تحلیل یازده جامعه‌شناس و پژوهشگر علوم اجتماعی از ویژگی‌ها و مطالبات نسل جدید 🔺با آثاری از تقی آزاد ارمکی، جبار رحمانی، غلامرضا غفاری، سید علی موسوی، سید جواد میری، کوثر شیخ‌نجدی، سید جواد حسینی، حسین حق‌پناه، محمدجواد بادین‌فکر و رضا صفری‌شالی
کتابچه_تنظیم_گری_اعتراضات_1401_اندیشکده_حکمرانی_شریف_2.pdf
7.21M
قابل توجه دوستان علاقه مند به حوزه ی مدیریت اعتراضات و تنظیم گری آن تهیه شده توسط اندیشکده حکمرانی دانشگاه شریف
👈🏻 تأکید رهبر انقلاب بر روشن بودن نقشه دشمن در ایجاد اختلاف و بی‌اعتمادی 🔺 راهبرد ما «اتحاد ملی» است 🔺 ۲۲ بهمن امسال را مظهر اتحاد ملی قرار دهید
📆3 روز تا ۴۴مین 🔹انقلابی ماندن و ثبات رویه انقلابی 💠یکی از چیزهای مهمّی که بنده همیشه روی آن تکیه میکنم «انقلابی ماندن» است؛ بعضی‌ها انقلابی‌اند، ولی انقلابی نمیمانند؛ انقلابی میشوند، ولی انقلابی نمیمانند؛ ارتش، انقلابی ماند....امروز ارتش ما ــ ارتش جمهوری اسلامی ــ بمراتب از آن روزهای اوّل انقلابی‌تر است، از روزهای هیجان مؤمن‌تر است، معتقدتر است، آماده‌تر است؛ هر چه گذشته، ارتش خالص‌تر شده. آنها آن روز جانشان را کف دستشان گرفتند؛ آن جوانهایی که آمدند مدرسه‌ی علوی خدمت امام سلام دادند، جانشان را کف دستشان گرفتند، بعد از آن هم ارتش جانش را کف دستش گرفت. مقام معظم رهبری (۱۴۰۱/۱۱/۱۹)
📊 | «اتّحاد ملّی» علیه دشمنِ تفرقه‌افکن 🔍 مروری بر تحلیل رهبر انقلاب از نقشه دشمن علیه ایران اسلامی 🔻 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش فرمودند: «نقشه‌ی دشمن برای ما روشن است، یعنی ما هیچ ابهامی در نقشه‌ی دشمن نداریم که چه‌کار میخواهد بکند.» ۱۴۰۱/۱۱/۱۹ 🔺 ایشان در ادامه ابعادِ نقشه دشمن و وظایف ما در مقابل آن را برشمردند که در این اطلاع‌نگاشت مرور می‌شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الله اکبر ندای الله اکبر شهید حاج قاسم سلیمانی در شب ۲۲ بهمن ۱۳۹۴ به مناسبت فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی
خط‌نشان های سردار باقری، نشان دهنده مسائلی عمیق‌تر‌ست سردار محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح روز گذشته پیش از آنکه پایگاه عقاب 44 رونمایی شود در سخنانی در حرم مطهر امام‌خمینی‌(ره) ضمن اشاره به تهدیدات نظامی رژیم‌صهیونیستی علیه ایران و با خط و نشان کشیدن برای تل‌آویو به نکته دیگری نیز اشاره داشتند. رئیس ستادکل نیروهای مسلح تهدید کردند درصورت استفاده از پایگاه‌های موجود در کشورهای پیرامون ایران برای حمله، به غیر از رژیم‌صهیونیستی، این کشورها نیز بلافاصله مورد هجوم قرار می‌گیرند. خط و نشان‌های سردار باقری نشان‌دهنده مسائلی عمیق‌تر است: 1- غرب می‌خواهد دیوانه‌های رژیم را خرج تهاجم کند 🔻غرب با وجود درگیری با روسیه، هزینه‌های مستقیم آن را برعهده اوکراین گذاشته است. در غرب آسیا و برای مهار ایران نیز احتمال دارد غرب، رژیم‌صهیونیستی را خرج اهداف خود کند. ایران با تهدید تل‌آویو و دولت‌های مرتجع پیرامونی برای آمریکا نیز آشکار ساخت درصورت توطئه برای آسیب به ایران تمام دارایی‌های خود را در آتش خواهد دید. 2-نقش‌برآب کردن اهداف ادراکی آمریکا و رژیم‌صهیونیستی 🔻آمریکا و رژیم‌صهیونیستی قصد دارند با رزمایش و ابراز تهدید مداوم، قدرت تضعیف‌شده خود در منطقه را با سروصدا، همانند سابق نشان دهند. تهدیدات متقابل ایران که با ابزارهای معتبر بیان می‌شود می‌تواند آبی بر آتش این اقدامات باشد. 3- استفاده از فرصت واکنش برای رونمایی از قدرت 🔻ایران با توجه به رزمایش‌های متعدد آمریکا و فضایی که در افکار عمومی بین‌المللی آفریده، نه از جایگاهی تهاجمی بلکه از جایگاه بازدارندگی دست به رونمایی از توانایی‌های خود زده است. 4- مرحله به مرحله از «صلح» «آمادگی جنگی» تا «جنگ» 🔻ایران از پایگاهی رونمایی کرده که در زمان صلح، غیر‌فعال و در زمان جنگ فعال است. تهران قصد دارد «رونمایی» را مرحله‌ای میانی بین صلح و جنگ قرار داده و حرکت خود را از صلح به سمت آمادگی جنگی نشان دهد.
♦️تسهیلات و رفع محدودیت‌های بی‌سابقه برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور/ دانشجویان و چهره‌هایی که در اغتشاشات دست به اقدامات غیرقانونی زدند، مشمول بخشودگی خواهند شد 🔹رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز شنبه در حاشیه راهپیمایی عظیم گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی با بیان اینکه حضور و اتحاد ملی مهمترین راهبرد برای مقابله با راهبرد اختلاف‌افکنی دشمن است، اظهار داشت: در راستای نگاه پدرانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و عفو قضایی تعداد زیادی از متهمان و محکومان اغتشاشات اخیر، دولت به منظور امتداد این رویکرد حکیمانه در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی از ایشان کسب اجازه کرد و با موافقت معظم‌له، دانشجویان و چهره‌های فرهنگی، ورزشی، رسانه‌ای نیز که در اثر اقدامات غیرقانونی مشمول محدودیت‌هایی شده‌اند، مورد عفو و بخشودگی قرار خواهند گرفت. 🔹یکی دیگر از محورهای بسته وحدت‌آفرین دولت، ایجاد تسهیلات بی‌سابقه برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور و رفع محدودیت حتی برای آن دسته از ایرانیانی است که در مقاطعی مرتکب اقدامات خلاف قانون شده‌اند. 🔹جزئیات بسته دولت به زودی ضمن ابلاغ به وزرا و دستگاه‌های مربوطه به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.
سیمرغ‌های بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر اهدا شدند 🔹در بخش "جلوه گاه شرق" سیمرغ بهترین دستاورد هنری به سبحان رخشانی بازیگر نوجوان فیلم "هوک" اهدا شد. این بازیگر جایزه خود را به مردم خطه سیستان و بلوچستان تقدیم کرد. 🔹در این بخش، جایزه بهترین فیلمنامه به آسل ژوراوی برای فیلم "موهبت الهی" از قرقیزستان تعلق گرفت. 🔹سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی این بخش به بویان کیشیگ از چین برای فیلم "هارهو" اهدا شد که او در مراسم حضور نداشت. 🔹سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران به یاسل الخطیب از سوریه برای فیلم حکیم اهدا شد. 🔹سیمرغ بلورین بهترین فیلم به آمار سیخان بالجینیام برای فیلم ماه کامل از کشور مغولستان اهدا شد. 🔹داوران بخش سینمای سعادت شامل آی رحمان ، کارن شاه نظرف، آن دمی گروئه، یو وی حاج سری، جورج اواشولی ، محمدرضا عباسیان و محمد شهباز معرفی شدند. 🔹جایزه بهترین دستاورد هنری به الکساندر ساخاروف برای فیلم "افسانه پریان" از روسیه اهدا شد.
⭕️ فضای مجازی در دست جوانان 📍 شنیده ها حاکی از آن است که در جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی با رای اکثریت اعضا، سید محمد امین آقامیری به عنوان دبیر مرکز ملی فضای مجازی جایگزین سید ابو الحسن فیروزآبادی شده است. آقامیری دارای مدرک دکتری مدیریت، کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی MBA و کارشناسی مهندسی برق هر سه از دانشگاه صنعتی شریف است. از جمله سوابق او علاوه بر فعالیت در بخش خصوصی، می توان به معاونت فناوری و نوآوری وزرات ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات اشاره کرد. آقامیری ۳۷ ساله جزو جوانان خوشنام و خوشفکر حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و با انتصاب یک جوان متخصص انقلابی، امید است که مرکز ملی فضای مجازی فعال تر از گذشته برای توسعه فضای مجازی در تراز انقلاب اسلامی قدم بردارد. این دومین انتصاب جوانان در این مسئولیت از ابتدای تشکیل شورا است و پیش از این مهدی اخوان در سال ۹۱ با ۳۴ سال سن در این مسئولیت قرار گرفته بود.
⭕️ جهاد تبیین و روایت پیشرفت (4) 🔻 جهش سرانه مصرف میوه در ایرانِ بعد از انقلاب 🔻 آمار سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نشان می دهد ایران در سال ۱۳۵۷ با میانگین سرانه مصرف روزانه میوه ۱۸۳ گرمی در زمره کشورهایی است که میانگین سرانه مصرف میوه کافی ندارند. این در حالی است که برخی کشورهای همسایه همچون عراق (۲۰۱ گرم) عربستان (۳۴۱ گرم) و ترکیه (۳۵۰ ) گرم دارای میانگین سرانه مصرف روزانه میوه کافی می باشند. اما در سال ۱۳۹۶ ایران با میانگین سرانه مصرف میوه ۳۲۵ گرم در روز در زمره کشورهایی است که میانگین سرانه مصرف میوه کافی دارند در سال ۱۳۹۶ میانگین سرانه مصرف روزانه میوه در عربستان ۲۱۰ گرم و در آمریکا ۲۴۶ گرم بوده است. منبع: سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)
⭕️ زلزله فرق داره کجا باشه! 🔻 مقایسه پست های تهمینه میلانی در مورد زلزله خوی و ترکیه در شبکه های اجتماعی داغ شده است. 🔻 تصویری که از زلزله خوی گذاشته شده، مربوط به افغانستان است و فیک محسوب می شود در عین حال «مظلومیت» و «بی پناهی» مردم را به مخاطب القا می کند اما تصویری که از زلزله ترکیه گذاشته، «همدلی» و «حضور» نیروهای امدادی را روایت می کند. 🔻 آیا موضوع زلزله که امری طبیعی و غیرارادی در حکمرانی است، شایسته است که محل عوام فریبی و سیاسی بازی باشد؟ بهتر نیست خانم سلبریتی با مردم کشور خودش هم مانند مردم دیگر کشورها همدل باشد نه دروغگو!
⭕️ جهاد تبیین و روایت پیشرفت (2) 📍 ایران؛ طبق آمارهای بانک جهانی رتبه اول نرخ باسوادی را دارد 🔻 «طبق آمار بانک جهانی، پیش‌از انقلاب فقط ۳۷درصد افراد بالای ۱۵سال ایران سواد داشتند؛ ۳۰درصد کمتر از میانگین جهان! پس از انقلاب اسلامی، این عقب‌ماندگی جبران شد، از میانگین نرخ باسوادی جهان پیش افتادیم و رتبه اول افزایش سواد جهان را هم کسب کردیم.»
محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با ۶ فرزند خردسال خود به سینما رفت
🔻تقویت روحی در ادعیه 🔹این دعاهایی که در ماه ها هست، خصوصاً، در ماه رجب و شعبان و ماه مبارک رمضان، اینها انسان را همچو تقویت روحی می‌کند و همچو راه را برای انسان باز می‌کند و نور افکن است برای اینکه، این بشر را از این ظلمتها بیرون بیاورد و وارد نور بکند که معجزه‌آساست. به این دعاها عنایت بکنید.
⭕️ جهاد تبیین و روایت پیشرفت (3) 🏢 ارتقای علمی 38 پله ای ایران در 25 سال اخیر 🔻در دو دهه گذشته موتور پیشران حرکت علمی کشور با محور قراردادن پژوهش با سرعت بسیار زیادی به حرکت درآمده است. بنا بر گزارش پایگاه علمی نیوساینتیست ایران در سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۸ش) بیشترین سرعت رشد را در زمینه تولیدات علمی در میان تمامی کشورهای جهان از آن خود کرده است. 📍 طبق این گزارش بر اساس اطلاعات پایگاه علمی کلاریویت آنالیتیکس یا ISI سرعت رشد علمی ایران یازده برابر متوسط جهانی بوده است. 🔻 سهم ایران از تولید علم دنیا نیز از ۰/۷ درصد در سال ۱۳۷۴ به ۲ درصد در سال ۲۰۲۰ ۱۳۹۸) رسیده است؛ یعنی اکنون سهم ما از تولید علم جهان نزدیک به دو برابر سهم ما از جمعیت دنیاست.
⭕️ جهاد تبیین و روایت پیشرفت (1) 📍 شاخص امید به زندگی در ایرانِ پس از انقلاب اسلامی از 55 سال به 77 سال رسیده است. (منبع: بانک جهانی) 🔻 امید به زندگی شاخصی آماری است که نشان میدهد متوسط طول عمر در یک جامعه چند سال است هر قدر که شاخصهای بهداشتی و درمانی بهبود یابد امید به زندگی نیز افزایش خواهد یافت.
⭕️ جهاد تبیین و روایت پیشرفت (۷) 📍 صعود به رتبه ۱۶ علوم پزشکی در دنیا 🔻علوم پزشکی ایران در سال ۱۹۹۶ از نقطه‌نظر تعداد استنادات علمی منتشر شده از گرایشهای مختلف علوم پزشکی در سطح جهان رتبه ۶۱ را در اختیار داشته که این رتبه در سال ۲۰۲۱ به رتبه ۱۶ جهان ارتقا یافته است.
👈🔹 کارنامه منتشرنشده به دنبال پاسخ دادن به کدام سؤال است؟ 🔴 "اگر پهلوی هم بود..." کلید واژه ای است که در برابر مقایسه دستاوردهای دوران پس از انقلاب اسلامی با ایران عصر پهلوی تکرار می شود؛ گو اینکه با گذشت بیش از چهل سال از وقوع انقلاب اسلامی، اگر پهلوی هم بود بالاخره اینچنین دستاوردهایی محقق می شد. 👈فارغ از دستاوردهای تمدنی انقلاب اسلامی، برای پاسخ به این سوال لازم است که در شاخص های اقتصادی و اجتماعی مرسوم بررسی شود که آیا حرکت جمهوری اسلامی ایران تداوم دوره پهلوی و همگام با رشد طبیعی کشورهای دنیاست یا شاهد جهشی چندین برابر میانگین جهانی بوده ایم؟ در همین راستا باید وضعیت شاخص های کشور در دوره پهلوی در مقایسه با میانگین های جهانی و یا سایر کشور ها با وضعیت همان شاخص ها پس از انقلاب در قبال سایر کشورها ارزیابی شود. 👈"کارنامه منتشر نشده"، تلاشی برای پاسخ دادن به این سوال کلیدی با استناد به آمارهای بین المللی است.
⭕️ جهاد تبیین و روایت پیشرفت (5) 📍 رشد خیره کننده با سوادی در بین زنان 🔻طبق آمار بانک جهانی در سال ۱۹۷۶ حدود ۷۶ درصد از زنان بالای ۱۵ سال ایرانی سواد نداشته اند. در حالی که وضعیت کشورهای عربی، وضعیت منطقه خاورمیانه و میانگین جهانی به مراتب از ایران بهتر بوده است اما خدمت رسانی در حوزه سواد آموزی به زنان ایرانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی باعث شده که در آخرین آمار بانک جهانی ایران نه تنها از خاورمیانه و کشورهای عربی در شاخص سواد، زنان پیشی بگیرد بلکه میانگین جهانی را نیز پشت سر گذاشته است.