❇️ مکیدن انگشت در کودکان
❓پرسش: دختر 3 سالهام انگشت میمکد. دلیل این رفتار چیست و آیا لازم است او را منع کنم؟
🔰 انگشت مکیدن کودک طبیعی است و بررسیها نشان میدهد که گاهی جنین نیز در رحم مادر انگشت میمکد و علت این رفتار، نیاز غریزی شیرخواره به مکیدن است؛ البته این نیاز در کودکان یکسان نیست و علت آن تا 6 ماهگی،
🔹 گرسنگی نوزاد و
🔹 عدم ارضای مکیدن است.
🔹 کودک از 6 ماهگی به بعد، برای آرامش، انگشت میمکد؛ زیرا از فضای رحم، وارد دنیای خارج شده و به سبب عدم همگونی این دو فضا، تا مدتی دچار فشار روحی است.
✅ پاسخ:علل انگشت مکیدن فرزند 3 سالهی شما چنین است: 👇👇
1⃣ عدم استفاده از شیر مادر: چه بسا در دوران شیرخوارگی، به طور کامل از شیر مادر استفاده نکرده است.
2⃣ تسکین و دلداری: او با این رفتار، خاطرههای خوش دوران نوزادی را زنده میکند و تسکین مییابد. این علت در صورتی اهمیت بیشتری مییابد که خداوند، اخیراً به شما فرزند دیگری عطا کرده باشد.
3⃣ فضای ناآرام خانه: فشارهای روحی ناشی از فضای ناآرام خانه (اختلاف والدین، آزار اطرافیان و...) میتواند عامل مؤثری در انگشت مکیدن او باشد.
4⃣ خجالتی بودن: کودکان خجالتی، زمانی که بازی و فعالیتهای گروه همسالان را میبینند و به جهت کمرویی در آن فعالیتها شرکت نمیکنند، انگشت میمکند.
💥 چند توصیه:
🔸 به فرزند خود بیشتر توجه کنید و نیازهای او را برآورید.
در آغوش کشیدن، سخن گفتن، آواز خواندن، بازی کردن و...، نشانههای توجه افزونتر است.
🔸 در برابر این مسأله، حساسیت فراوانی نشان ندهید؛ چرا که ممکن است راهی برای جلب توجه شود یا او را به موضع لجبازی بکشاند.
🔸 او را بهگونهای ویژه برای این مسأله کتک نزنید و با خشونت برخورد نکنید.
🔸 او را به تنبیه بدنی یا قطع علاقه و محبت، تهدید نکنید.
🔸 فلفل زدن به انگشت یا باند پیچی آن، کار جالبی نیست.
🔸 او را با اسباببازی سرگرم کنید تا دستانش مشغول باشد و کمتر به سمت دهان ببرد.
👌 سعی کنید با راهکارهای گفته شده، این رفتار را از بین ببرید؛ زیرا در مهدکودک، آمادگی و دبستان، سبب تمسخر همسالان میشود و آثار منفی روحی خواهد داشت؛ افزون بر این، انگشت مکیدن درازمدت، روی دندانها و تکلم کودک، اثر منفی میگذارد و در جویدن، دچار مشکل خواهد شد.
✨ به این نکته هم توجه داشته باشید که ۵٠ درصد کودکان، این رفتار را تا ۵ سالگی، و بقیه تا ٨ سالگی ترک میکنند و در تعداد بسیار اندکی، بیش از این سن ادامه مییابد.
#تربیت_فرزند
#مکیدن_انگشت
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
🌺 زیارت امام رضا(علیهالسلام) (از خاطرات شهید مجید پازوکی)
از بچههای گردان تفحص بود. همراه علی محمودوند. کاروان 1000 تایی شهدا رو عازم مشهدالرضا علیهالسلام کرده بودند،
مشکل اینجا بود عدهای بنا گذاشتند بر سر و صدا کردن به خاطر نبودن 13 تا از پیکر مقدس این شهدا.
قول داد و گفت هرجوری شده من این 13 تا شهید رو میارم.
رفت شلمچه و شروع کرد زاری بالای یکی از کانالها.😭
آخرش که داشت برمیگشت گفت: شهدا داریم کاروان میبریم مشهدالرضا علیهالسلام. 13 تا جا هم خالی داریم. هر کی میآد بسمالله....
🌷مجید پازوکی بود.🌷
اومد توی کانال، 13 تا دست از زیر خاک زده بود بیرون. لبیک ...✋
#امام_رضا
#به_تو_از_دور_سلام
#خادم_الرضا
#دوشنبه_های_شهدایی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ رابطهٔ کودک و مادر
🔰 کودک در سن ۵ و ۶ سالگی:
کودک در سن ۵ سالگی کاملاً فرمانبردار مادر خود میباشد و مشتاق کمک کردن و اطاعت کردن از او خواهد بود و آنچه را مادر میگوید از جان و دل انجام میدهد. کودک در دنیای تصورات خود، سعادت خود را از مادر میداند، بنابراین بیشتر مادرها در این سن از کودک خود راضی هستند و او را به یک فرشته تشبیه میکنند.
🔺 برعکسِ سال پنجم، سال ششم زندگی کودک زمانی است که وی میخواهد همه او را دوست داشته باشند و همه چیز و بهترین چیز را برای خود میخواهد. کودک خود را با مادرش مقایسه میکند. او فکر میکند چرا مادرش بیشتر از او پول دارد، یا چرا مادر دیرتر از او میخوابد. کودک در این سن به توصیههای مادر بیاعتنایی و از دستورهای او سرپیچی میکند.
✅ سال ششم زندگی کودک، سالی است هیجانی و گفتههای کودک معمولاً ضدونقیض میباشد. کودک ممکن است به مادر خود بگوید: «مامان، من تو را بیشتر از همه چیز در دنیا دوست دارم». مادر از شنیدن این سخن کودک خوشحال خواهد شد و پیش خود خواهد گفت که او حقیقتاً مرا دوست دارد. در موقع دیگر کودک به مادرش میگوید: «من از تو بیزار و متنفرم». مادر در حالت یأس و ناامیدی پیش خود خواهد گفت که آیا من چه کردهام که کودکم چنین میگوید؟ در حقیقت هیچ یک از گفتههای کودک بر مبنای قضاوت حقیقی نیست، زیرا گفتههای او از هیجان منشأ گرفته است و واکنش هیجانی او متوجه فردی خواهد بود که به او نزدیکتر است، یعنی مادر خود. اگر همه چیز بر طبق میل کودک باشد، او مادرش را دوست دارد و اگر بر خلاف میل او باشد، مادر، بد خواهد بود.
👈 کودک در این سن وقتی که خسته میشود، یا چیزی را برخلاف میل خود میبیند، از تمکین نسبت به مادرش خودداری خواهد کرد. در شش ماه یا یک سال قبل (در سن پنج سالگی)، گفتههای مادر برای کودک مانند قانون بوده و به آن عمل میکرده است، ولی اکنون از مادرش تمکین نمیکند (مادر به کودک میگوید که کاری را انجام بدهد، کودک میرود که انجام بدهد ولی برمیگردد و به مادر خود میگوید که آن کار را انجام ندادم، در حالی که میداند که انجام داده است، یعنی رفتار کودک در این سن در جهت تمکین نکردن است و کودک در این سن به خود جرأت میدهد که به مادر خود بگوید که آن کار را انجام ندادهام، در حالی که انجام داده است).
#تربیت_فرزند
#رابطه_کودک_با_مادر_وپدر
#رابطه_کودک_ومادر
#پنج_سالگی
#شش_سالگی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ رابطهٔ کودک و پدر
🔰 رابطهٔ پدر با کودک در سن شش سالگی:
همان طوری که قبلا ذکر شد ، کودک در سن شش سالگی بدترین رفتار را با مادر خود دارد، زیرا او میخواهد از مادر خود جدا شود و در دنیای خودش زندگی کند، بنابراین ممکن است به مادر خود اهمیت ندهد و با او سرسختی و لجاجت کند.
❓آیا در این سن، یعنی سن شش سالگی، رفتار پدر باید چگونه و چطور باشد؟
❌ در اکثر موارد، دخالت کردن پدر سبب بدتر شدن رابطهٔ کودک با مادر میگردد، زیرا یا پدر کودک را تنبیه میکند و یا اینکه رفتار غلط مادر با کودک را مسبب سرپیچی و گستاخی کودک میداند و گناه را بر گردن مادر میاندازد. در هر حال اگر رفتار پدر صحیح نباشد، وضع را بهبود نخواهد بخشید، بلکه آن را بدتر هم خواهد کرد و به آتش دامن خواهد زد.
✅ پدر باید با اعمال سازندهی خود، مشکلاتی را که در سن ۶ سالگی به وجود میآید، بهبود بخشد و یا از بین ببرد. او باید به دو اصل زیر کاملاً توجه کند:
1⃣ کودک در سن شش سالگی یعنی زمانی که رفتارش با مادر خود بسیار تند و سرسختانه است، در بیشتر موارد رفتار خوبی با پدرش دارد. چون مشکلات کودک اغلب در رابطه با غذا خوردن، لباس پوشیدن و خوابیدن میباشد، بنابراین پدر باید با آرامش و متانت با کودک رفتار کند تا از برخوردهای اشتباه جلوگیری شود. اگر کودک احتیاج به پزشک و دندانپزشک داشت، یا احتیاج به تزریق آمپول داشت، پدر باید کودک را با خود ببرد، زیرا رفتن با پدر بیشتر مورد قبول کودک خواهد بود. کودک در این سن، کمتر احساس رقابت نسبت به پدر خود میکند، و به خود جرأت نمیدهد رفتاری را که با مادر خود دارد، با پدر خود نیز داشته باشد، بنابراین وظیفهٔ پدر است که در این سن موقعی که علائم عدم هماهنگی در مسائل معمولی و روزمره بین کودک و مادر را دید، با دخالت خود هماهنگی لازم را به وجود آورد.
2⃣ پدر باید نسبت به کودک شش سالهٔ خود همیشه گوش به زنگ باشد تا قبل از اینکه مسائل و مشکلاتی در رابطهٔ بین مادر و کودک به وجود آید، از آن جلوگیری کند. در حقیقت پدر نباید صبر کند تا کجخلقی و نزاع و برخورد میان آنها به وجود آید و بعد آن را اصلاح کند، بلکه باید قبل از پیدایش برخوردها از آن جلوگیری نماید.
#تربیت_فرزند
#رابطه_کودک_با_مادر_وپدر
#رابطه_کودک_وپدر
#شش_سالگی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ شرطی شدن کودک
یکی از مسائل مهم روانشناسی شرطی شدن میباشد. شرطی شدن چندین شکل مختلف دارد. دو شکل اصلی آن عبارت است از:
1⃣ شرطی شدن کلاسیک و
2⃣ شرطی شدن کنش گر.
👇ابتدا به شرطی شدن کلاسیک میپردازیم:
ابتدا محرکی وجود دارد که به شکل طبیعی باعث واکنش موجود زنده میشود. به طور مثال هنگامی که غذا مصرف میکنیم، بزاق دهان ما ترشح میشود، هنگامی که دست ما به جسم داغی میخورد، آن را عقب میکشیم. هنگامی که به طور ناگهانی صدای بلندی میشنویم، ضربان قلب ما تند میشود، هنگامی که غذایی مسموم میخوریم حال ما به هم میخورد و...
حالا محرک دیگری را در نظر میگیریم که باعث واکنش نمیشود. مثلاً اگر صدای یک زنگ را بشنویم، بزاق دهان ما ترشح نمیشود. شرطی شدن کلاسیک به ما میگوید که میتوانیم کاری کنیم که با این محرکها هم واکنش انجام شود. یعنی به ما میآموزد چه کار کنیم که با شنیدن صدای زنگ، بزاق دهان ترشح شود.
اگر کمی قبل از اینکه غذا مصرف شود، صدای زنگ شنیده شود، کمکم صدای زنگ باعث ترشح بزاق میشود. یعنی پس از چند روز اگر صدای زنگ شنیده شود و غذایی هم در کار نباشد، باز هم بزاق، ترشح میشود. در مورد سایر واکنشها نیز این مطلب صحیح است. شما میتوانید این مطلب را روی نوزاد خود آزمایش کنید. ابتدا به آرامی دستهای خود را به هم بزنید تا صدای کمی ایجاد کند، میبینید که نوزاد هیچ واکنشی نشان نمیدهد. حالا به صورت نوزاد فوت کنید. میبینید که چشمهای خود را میبندد و حالت خاصی به چهره میدهد. اکنون دستهای خود را به هم بزنید و بلافاصله به صورت نوزاد بدمید و این کار را چند بار تکرار کنید. بعد از آن، دستهای خود را به هم بزنید ولی به صورت نوزاد فوت نکنید، میبینید که باز هم نوزاد چشمهای خود را میبندد و مانند وقتی عمل میکند که به صورت او فوت کردهاید.
🔰 در این نوع شرطی شدن اگر پس از مدتی محرکی که در اصل واکنش ایجاد نمیکند به تنهایی آورده شود، کمکم شرطی شدن از بین میرود. مثلاً اگر چند بار دستهای خود را به هم بزنید ولی به صورت نوزاد فوت نکنید، او هم دیگر واکنش نشان نمیدهد. البته اگر پس از چند بار دست زدن، دوباره به صورت نوزاد فوت کنید، واین کار را تکرار کنید، یعنی چند بار دست، بدون فوت و چند بار دست، همراه فوت شود، شرطی شدن قوی میشود و به راحی از بین نمیرود.
والدین گاهی به طور ناخودآگاه باعث شرطی شدن کودکان خود میشوند و از این طریق باعث مشکلاتی میشوند.
❗️ یکی از نمونههای این موضوع ترس کودکان از حشرات است. کودک به طور معمولی از حشرات نمیترسد، البته ممکن است حرکات سریع آنها، کمی کودک را به عقب بکشاند ولی باز هم به حشرات نزدیک میشود. از طرفی فریادهای بلند، جیغ زدن و ترس مادر، باعث وحشت کودک میشود. اکنون وقتی کودک به حشرهای نزدیک میشود، مادر او فریاد میزند و از فریاد مادر، کودک میترسد. بعد از چند بار، کودک شرطی میشود و با دیدن حشره به وحشت میافتد.
#تربیت_فرزند
#شرطی_شدن
#شرطی_شدن_کلاسیک
#ترس_از_حشرات
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ شرطی شدن کودک
اکنون به شرطی شدن کنشگر میپردازیم:
موجود زنده بهطور اتفاقی کاری را انجام میدهد. در حالت عادی احتمال اینکه این کار دوباره تکرار شود خیلی کم است مگر اینکه بعد از انجام این کار، تقویت شود. بنابراین تقویت باعث میشود تا رفتاری که بهطور اتفاقی رخ داده است، باز هم انجام شود.
❓حالا باید ببینیم تقویت چیست؟
✔️ تقویت یعنی چیزی یا رویدادی که مورد علاقهی موجود زنده است. مثلاً غذا خوردن، توجه کردن، تشویق کردن و... تقویت حساب میشوند. مثلا نوزادی که گرسنه است، گریه میکند، مادر به او توجه میکند و به او غذا میدهد. این کار باعث میشود تا کودک هر بار که گرسنه است گریه کند. بعداً کودک بزرگتر میشود و آن وقت است که با گریه نمیتواند غذا به دست آورد. بنابراین گریه کردن کودک از بین میرود.
کودکی را در نظر بگیرید که نیاز به توجه دارد ولی والدین او به کودک بیتوجه هستند. کودک از این موضوع ناراحت است و در اطراف قدم می زند که ناگهان پای او به میز میخورد. بلافاصله مادر به سراغ کودک میآید، او را نوازش میکند و توجه زیادی به او مینماید. از این به بعد وقتی مادر به کودک توجه نمیکند، ممکن است کودک عمداً پایش را به میز بزند. اگر چند بار دیگر به این وسیله بتواند توجه والدین را جلب کند، یاد میگیرد که هنگام بیتوجهی دیگران، به خودش آسیب برساند.
💥 بسیاری از رفتارهای کودکان به این علت بهوجود میآید که والدین یا معلمان بهطور ناخواسته آن رفتارها را تقویت میکنند. توجه دیگران را جلب کردن یکی از تقویتکنندههای بسیار قوی است. معمولا رفتارهای ناپسند باعث جلب توجه دیگران میشود و این کار باعث تقویت آن کار ناپسند میشود.
👈 مثلا کودکی که برای اولین بار حرف زشتی میزند، اگر با خندهی دیگران یا سخنانی مثل «اوه چه حرفهایی میزند» «وای وای ببینید نیم وجبی چه میگوید» روبرو شود، این کار او تقویت میشود.
رفتاری که تقویت شده است، اگر مدتی بدون هیچگونه تقویتی باقی بماند، کمکم خاموش میشود، یعنی آن رفتار دیگر تکرار نمیشود.
🤔بعد از خواندن این قسمت رفتارهای خود و کودکتان را مورد بررسی قرار دهید و ببینید که چگونه بهوسیلهی این دو مدل شرطی شدن باعث بهوجود آوردن رفتارهای آنها میشوید.
#تربیت_فرزند
#شرطی_شدن_کنشگر
#حرف_زشت_زدن_کودک
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 📖 داستان صوتی کودکانهی «کیف نارنجی» 📖
🦋 آموزش انضباط و نظافت به کودکان...
#داستان
#داستان_صوتی
#صوت
#انضباط
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ رابطهٔ کودک و مادر
🔰 کودک در سن هفت سالگی:
کودک در این سن، به غلط حس میکند که کسی او را دوست ندارد. او فکر میکند معلم مدرسه نسبت به او منظوری دارد و پدر و مادر نیز با او رفتار خوبی ندارند. کودک در سن هفت سالگی، به همه چیز و همه کس بدبین میشود و فکر میکند هیچ کس با او خوب و موافق نیست و این حالت اختصاص به این سن دارد.
کودکان در سن شش سالگی حالتی تهاجمی دارند، اگر کسی با آنها خوشرفتاری نکند، با کلمات و حتی با مشت و لگد از خود دفاع میکنند، در صورتی که در سن هفت سالگی اگر کودک حس کرد که با او خوشرفتاری نمیشود، شکایت میکند، گوشهگیری مینماید و تصور میکند که بدرفتاری پدر و مادر نتیجهی آن است که آنها او را دوست ندارند. در موارد بسیار نادر ممکن است کودک در این سن دچار وهم و خیال گردد که اگر پدر و مادر با او خوشرفتاری نمیکنند و او را دوست ندارند، آنها پدر و مادر حقیقی او نیستند و فقط او را نگهداری میکنند. مادر نباید به این تصور کودک بخندد و او را مسخره کند، برعکس باید با او به ملایمت و مهربانی و عطوفت رفتار کند و به او اطمینان دهد که او را دوست دارد و هیچ کس با او منظور و مقصودی ندارد. از طرف دیگر مادر نباید شکایتهای کودک را جدی بگیرد، زیرا این تصور کودک و این خلق و خوی او در این سن، زودگذر است و برطرف میشود.
#تربیت_فرزند
#رابطه_کودک_با_مادر_وپدر
#رابطه_کودک_ومادر
#هفت_سالگی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ فعالیتی خلاقانه و مفید برای کودکان ۵ سال به بالا
🎯 هدف: افزایش... 👇👇
🔹 دقت و تمرکز
🔹 دستورزی
🔹 مهارت نوشتاری
🔹 تقویت عضلات دست کودک
#تربیت_فرزند
#بازی
#پنج_سال_به_بالا
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ رابطهٔ کودک و مادر
🔰 کودک در سن هشت سالگی:
مادر از دختر هشت سالهٔ خود شکایت میکند که «دخترم، مریم، حتی یک دقیقه هم از من جدا نمیشود، مگر موقعی که به مدرسه میرود». او حتی برای بازی کردن با کودکان و همسالان خود بیرون نمیرود و در خانه میماند و میخواهد با من حرف بزند. مادر فکر میکند مریم مشکلی دارد که دائماً به او چسبیده است.
✔️ رفتار کودک هشت ساله همین است که قدم به قدم به دنبال مادر خود برود و به او بچسبد. کودک در این سن میخواهد رابطهای بسیار نزدیک با مادر خود داشته باشد، بنابراین دائماً به او نزدیک میشود.
در بعضی از مواقع تمایل کودک به نزدیک شدن به مادر به قدری شدید است که ممکن است سبب داد و قال مادر گردد و مادر به کودک بگوید: «آخه دختر جون، یه دقیقه از جلوم کنار برو».
👌 نزدیک شدن و وابستگی عمیق کودک به مادر در سن هشت سالگی، جزء رشد طبیعی کودک است، ولی آنچه مهم است، عکسالعمل مادر نسبت به کودک است که باید اصولی و منطقی باشد تا این نزدیک شدن سیر طبیعی خود را طی کند، زیرا نزدیک شدن کودک و مادر در این سن، پایهای است برای نزدیک شدن و رابطه پیدا کردن کودک در آینده با افراد دیگر.
🔺 از طرف دیگر وابستگی کودک و نزدیک شدن او به مادر ، اگر محدود به سن هشت سالگی باشد، طبیعی است و مهم نیست، ولی اگر این وابستگی ادامه پیدا کند، صحیح نیست و زنگ خطری به حساب میآید.
#تربیت_فرزند
#رابطه_کودک_با_مادر_وپدر
#رابطه_کودک_ومادر
#هشت_سالگی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ رابطهٔ کودک و پدر
🔰 کودک در سن هفت تا هشت سالگی: موقعی که کودک در سن شش سالگی است، پدر باید در رابطه و مسائل بین مادر و کودک دخالت کند و سبب پایداری و ثبات خانواده شود، ولی در سن هفت سالگی احتیاج به دخالت پدر، کمتر خواهد بود.
✨ کودک در سن هفت سالگی، پدرش را معمولاً دوست دارد و حتی او را میپرستد.
✅ در سن هشت سالگی، رابطهٔ کودک با مادرش بسیار عمیق و نزدیک میباشد، بهطوری که رابطهٔ کودک و افراد دیگر و حتی پدر را تحتالشعاع خود قرار میدهد. کودک در سن هشت سالگی پدر را دوست میدارد، ولی نه آنچنان که پدر انتظار دارد. در این سن، کودک از پدر تقاضا و خواستهای ندارد. پدر در چنین شرایطی ممکن است احساس کند که کودک به او اهمیت نمیدهد و مورد توجه کودک نیست، اما معمولاً به چنین موضوعی توجه نمیکند و به آن اهمیت نمیدهد و از آن به سادگی میگذرد.
🔺 در بعضی مواقع مادر هم ممکن است مانند کودک و شبیه رفتار او به پدر توجهی نکند و به وی اهمیت ندهد. در این موارد است که مسائل و مشکلات خانواده به وجود میآید، مخصوصاً اگر کودک درک کرد که رابطهٔ پدر و مادر خوب نیست و خود او هستهی مرکزی اختلاف بین آن دو است.
👌 رفتار پدر و مادر در این زمان، چه در جهت توافق و چه در جهت عدم توافق، باید بسیار عاقلانه باشد، زیرا کودکی که احساس حسادت کند، ممکن است سبب اختلاف پدر و مادر و برهم زدن زندگی و حتی از هم پاشیدن اساس خانواده شود.
#تربیت_فرزند
#رابطه_کودک_با_مادر_وپدر
#رابطه_کودک_وپدر
#هفت_سالگی
#هشت_سالگی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
✅ نکات تربیتی
🔰 دخالت و نظارت
✨ پدر و مادر آگاه، دخالت نمیکند؛ نظارت میکند.
✨ محافظ فرزند خود نیست، مراقب اوست؛
✨ رامکننده و اهلکنندهی فرزند خود نیست، رهاکننده و واگذارنده اما رشددهنده و جهتدهنده است.
#تربیت_فرزند
#نکات_تربیتی
#نظارت
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ بازی و مهارت
آموزش حروف و اعداد...
#تربیت_فرزند
#بازی
#مهارت
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ مغز بیرونی کودک
🖐 دستهای کودک، «مغز بیرونی» او هستند؛
💥 همانگونه که برای پرورش قوهی تفکر او تلاش میکنیم باید در پرورش مهارتهای عملی او نیز بکوشیم.
✨ همانگونه که نگران «معدل تحصیلی» او در مدرسه هستیم؛ خوب است که نگران «معدل توانایی» او در زندگی واقعی نیز باشیم.
#تربیت_فرزند
#نکات_تربیتی
#مهارتهای_عملی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
📖 شعر کودکانه 👧🏻 «بابای نازم» 🧔🏻
بابای خوب و نازم 🧔🏻 عزیز و دلنوازم
تو نعمت خدایی 🌺 تو خوب و باوفایی
خدا تو را نگهدار 👨⚕ که میروی سرکار
خبر خبر خبردار 👮🏻♂ بابای خوب و پرکار
خدای مهربونم 🤲 اونو برام نگهدار
میخوام یه شعر بخونم😊بدونه ياد اونم
تا دنیا دنیا باشه❤️من عاشقش میمونم
بابای خوب و ماهم 🌸 تویی پشت و پناهم
مواظبی که هیچی 🍁 نباشه سد راهم
قشنگی مثل گلها 💐 دوستت دارم یه دنیا
باور بکن برا من ⭐️ تو بهترینی بابا
خدا کنه همیشه کنار من بمونی 📖 هزار هزار تا قصه برای من بخونی
#شعر_کودکانه
#بابای_نازم
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ رابطهٔ کودک و مادر
🔰 کودک در سن نه سالگی:
🧒🏻 پسر بچهٔ نه ساله پس از برگشتن از مدرسه نزد مادر میرود و میگوید: «مامان من میخوام با دوستم به پارک برم». مادر می گوید: «صبر کن با هم به پارک میرویم». کودک در حالی که با ناراحتی پاهای خود را به زمین میکوبد، میگوید: «آخه مامان من میخوام با دوستم مسعود برم». مادر باید این خواستهی کودک را درک کند. کودک در این سن ترجیح میدهد که با دوست خود به پارک برود تا با مادرش.
✅ همانگونه که ذکر شد، کودک در سن هشت سالگی به مادر خود بسیار نزدیک است و میل دارد همه جا با مادرش باشد، ولی ناگهان موقعی که به سن نه سالگی رسید، رفیق خود را بر مادرش ترجیح میدهد و دیگر مادر نزدیکترین کس به او نیست و افراد دیگر نیز وجود دارند. بعضی از مادران که با این مرحلهٔ رشد طبیعی کودک آشنا نیستند، ممکن است از این تمایل کودک نگران شوند. موقعی که کودک در این سن به مادر خود میگوید: «من میخواهم با دوستم به پارک بروم»، مادر باید به او بگوید: «خوب برو پسرم، ولی مواظب خودت باش و زود برگرد». اگر شما به عنوان مادر به کودک نه ساله خود دستوراتی بدهید، در بعضی از مواقع مخالفت می کند. مادر باید در این حالت از خود بپرسد آیا هنوز من بهترین و نزدیکترین فرد به کودک هستم، یا کودک به افراد دیگر نیز نزدیک شده و از بودن با آنها نیز لذت میبرد؟
💥 کودک ۹ ساله علاوه بر نیاز به ارتباط با مادر، نیاز به ارتباط با همسالان خود نیز دارد. رشد اجتماعی، یکی از ابعاد مهم رشد کودک است. مادرانی که مانع ارتباط کودک با همسالان خود میشوند، در رشد اجتماعی کودک مشکلاتی به وجود میآورند.
✨ کودک در این سنین باید بیاموزد که رابطهٔ خوبی با همسالان خود داشته باشد تا بتواند در بازیهای کودکان و فعالیتهای ورزشی سهیم شود. مادر موفق، مادری است که علاوه بر این که خودش رابطهٔ مثبتی با فرزند خود دارد، امکان ارتباط او را با همسالانش فراهم کند تا کودک به رشد اجتماعی مطلوب برسد.
#تربیت_فرزند
#رابطه_کودک_با_مادر_وپدر
#رابطه_کودک_ومادر
#نه_سالگی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ رابطهٔ کودک و پدر
🔰 کودک در سن نه سالگی:
در این سن مهمترین شخص از نظر کودک، دوست و رفیق خواهد بود و آنچه دوست او و یا پدر و مادر دوستش گفتهاند برایش مهم است.
✅ کودکان در سن نه سالگی بتدریج به پدرشان، حتی پدرهایی که با کودک رفتار خوب نداشته باشند و با آنها نزدیک نباشند، گرایش پیدا میکنند و مخصوصاً اگر پدر دانش یا تکنیکی داشته باشد، برای کودک اهمیت دارد و به دانش و حرفهی پدر خود میبالد.
🔸 کودک دختر به مادر وابستگی دارد، ولی کودک پسر معمولاً به پدر نزدیکتر است. رابطهٔ کودک پسر با پدر، بستگی به کارهایی دارد که با یکدیگر انجام میدهند. اگر پدر نسبت به پسر خود در این سن انتقاد کند، کودک نسبت به این انتقاد بسیار حساس خواهد بود.
#تربیت_فرزند
#رابطه_کودک_با_مادر_وپدر
#رابطه_کودک_وپدر
#نه_سالگی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ رابطهٔ کودک و مادر
🔰 کودک در سن ده سالگی:
رفتار کودک در سن ده سالگی رفتاری است خشنودکننده، بهطوریکه کودک کاملاً سر به راه و مطیع مادر است. وجود کودک ده ساله در خانواده شادی و شعف را در آن خانواده به وجود میآورد.
👌 کودک، مادر را راهنمای خود میداند و با خوشرویی دستورات و اوامر او را قبول میکند و به ندرت ممکن است با مادرش مشاجره و مخالفت نماید.
سن ده سالگی که دوران برقراری رابطهٔ خوب مادر و کودک است، خاطرهٔ سن پنج سالگی را به یاد میآورد که در آن سن نیز کم و بیش چنین رابطهای وجود داشت. همان طوری که ذکر شد، در سن ده سالگی کودک بی چون و چرا از مادر خود اطاعت میکند، ولی این اطاعت و تابع بودن نباید ادامه یابد، زیرا کودک در سن بالاتر یعنی چند سال دیگر قبل از بلوغ و همچنین در سن بلوغ باید استقلال فکری داشته باشد و خود با مشکلات و مسائل روبرو شود، نه این که همیشه مادر راهنمای او باشد.
#تربیت_فرزند
#رابطه_کودک_با_مادر_وپدر
#رابطه_کودک_ومادر
#ده_سالگی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
🌸 چشم میچرخانم و در گنبدت گم میشود
🌺 اشکهایم مثل شبهای خراسانت غریب
🍀 السّلام علیک یا علی بن موسی الرضا المرتضی علیهالسلام 🍀
#به_تو_از_دور_سلام
#امام_رضا
#خادم_الرضا
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ رابطهٔ کودک و پدر
🔰 کودک در سن ده سالگی:
سن ده سالگی از نظر رابطهٔ بین پدر و کودک بهترین و شادترین دوران است. لازم نیست که حتماً پدر، خوبترین یا عالیترین پدرها باشد تا مورد توجه کودک قرار گیرد. اکثر کودکان چه پسر و چه دختر، در این سن تصور میکنند پدرشان واقعاً خوب و بسیار عالی است. کودک ده ساله تصور میکند که جواب همه چیز را پدر میداند، پدر یعنی همه چیز. بنابراین از نظر کودک، پدر قابل پرستش است. کودک میگوید: «من فکر میکنم بابام بهترین بابای دنیاست. او سختگیر است و باید چنین باشد، زیرا هیچ پدری نیست که سختگیری نکند».
✅ اکثر کودکان در سن ده سالگی دوست دارند که زمانی را با پدر خود تنها بگذرانند، مدت زمانی که کودک مایل است با پدر خود باشد، اهمیت ندارد، همین که کودک با پدر خود باشد برای او مهم است. لازم به ذکر است هنگامی که کودک در سن نوجوانی نیازمند مصاحبت با پدر است و حضور پدر در خانه برای او مهم است، وظیفهٔ مادر در این است که در جهت ارتباط پدر با کودک قدمهایی بردارد تا رابطهٔ پدر با کودک و همچنین رابطه مادر با کودک صمیمیتر و توأم با محبت و عطوفت باشد.
✨ کودک در سن ده سالگی برای همه کار و همه چیز آمادگی دارد (بازی کردن در محیط خارج، به گردش رفتن، کشتی گرفتن و...). در سالهای بعد آن ستایش و تجلیل و تحسینی که کودک از ته قلب نسبت به پدر خود دارد، به تدریج کمتر خواهد شد (در حالی که رفتار پدر نسبت به کودک تغییری نکرده است، زیرا یکی از خصوصیات دوران قبل از بلوغ و دوران بلوغ این است که نوجوان از زیر سلطه و نفوذ پدر و مادر خود خارج شود.
💥 پدران عزیز: شما هم مانند همه پدرها، گرفتاریهای زیادی دارید و وقت اضافی ندارید، ولی اگر با خصوصیات روانی کودک در سن ده سالگی آشنا باشید، میتوانید از نوجوان ده سالهٔ خود لذت ببرید و اجازه دهید که او هم از پدر خود لذت ببرد. اگر شما از این موقعیت سنی کودکتان استفاده نکنید، موقعی خواهد رسید که کودک شما بزرگتر شده و توجه و علاقهٔ او (چه پسر و چه دختر) به چیزها و مسائل دیگر جلب شده است.
#تربیت_فرزند
#رابطه_کودک_با_مادر_وپدر
#رابطه_کودک_وپدر
#ده_سالگی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi