📝سواد رسانه ای، سواد تنفس در محیط اتمسفری
#اختصاصی
💠 یک لایه ای در جو کره زمین است که ما در آن تنفس میکنیم و حیات طبیعی ما وابسته به آن است. هر چه هوایی که تنفس میکنیم سالم تر و پاک تر، جسم مان نیز سالم تر است.
یک لایه ای در محیط اجتماعی وجود دارد که انسان ها در آن جو زندگی میکنند آن جو #رسانه است. که در این جو معرفت های مختلفی در حال جابه جا شدن هستند. ممکن است این معرفت پاک و خالص باشد یا اینکه مسموم و سرطان زا.
همان طور که حیات طبیعی ما نمیتواند بدون اکسیژن زنده بماند روح ما نیز بدون معرفت نمیتواند باشد چون انسان زنده است به معرفت و معنا.
🔺پس اگر رسانه ای ادعا کند مطالبش فقط برای سرگرمی است این دروغی بیش نیست زیرا در قالب سرگرمی معرفت مورد نظر خود را القا میکنند.
🔺از طریق رسانه میخواهند معرفت مورد نظر خود را القا کنند تا نسبت به آن، یک گفتمان عمومی به وجود بیاورند و در نهایت با این عرصه سازی، جامعه مورد نظر خود را بسازند.
🔺یکی از راه های چگونگی فراگیری سواد رسانه ای در شق هنری مسئله #دیرین_گونه هاست. دیرین گونه به آنچه که یک بار در تاریخ بشر رخ داده و از آن به بعد مبنای اقتباس قرار گرفته و تکرار شده است.
دو نوع دیرین گونه وجود دارد:
۱. حقیقی و اصیل
۲. اسطوره ای
📌دیرین گونه استر:
2500 سال پیش دختری بنام استر وارد کاخ خشایارشاه میشود و با نمایش جاذبه های خود به دربار شاه نفوذ میکند و همسر شاه میشود.
هالیوود با استفاده از این اسطوره (استر) انیمیشن هایی چون سبزیجات و سیندرلا را تولید کرده است برای ایجاد یک فهم مشترک در دختران دنیا.
🔅فهم مشترکی که دختران سر و پا بشکنند برای پسرانی که شاهزاده هستند . از جاذبه ها و شایستگی ها خود برای جلب توجه پسر شاه استفاده کنند در صورتی که شایستگی اون پسر مطرح نیست فقط شاهزاده بودن او مهم است در صورتی که اگر همین پسر شاهزاده نبود سیندرلا و سایر دختران برای رسیدن به او خود را به آب و آتش نمیزدن.
🔅فهم مشترکی برای خانواده ها و دختران ایجاد کرده که از خواستگار در درجه اول از شان شغلی، پس انداز، مدل ماشین، داشتن خونه و... سوال میشود تا شخصیت و مردانگی پسر.
🔅فهم مشترکی که اگر کسی زیبا بود، ماشین و خونه زیبا داشت، تحصیلات بالایی داشت حتما شخصیتش هم زیباست.
✅شایستگی دختر و پسر با معیار اخلاق سنجیده میشود.
دختر شایسته "کدبانوست" ، دختری است که شخصیت و مرادنگی پسر برایش مهم است و آن پسرشایسته بدون تمکن مالی را به "تعالی" میرساند.
✅ رسانه در تلاش است با عرصه سازی، معرفت مورد نظر خود را به گفتمان عمومی تبدیل و جامعه مورد نظر خود را بسازد پس مواظب معرفتهایی که در جو محیط مان در حال جابه جا شدن است باشیم.
✍ زهرا صادقی
-------------
📌اندیشکده فاطر
🔗 @andishkadeh_fater
جلسات هفتگی گفتمان انقلاب اسلامی
جمعه ۲۲ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۵.۰۰
اندیشکده فطرت
برنامه:
نظریه مقاومت ۱۵.۰۰ تا ۱۵.۳۰ با ارائه آقای مهدی تابنده
پیشنهاد میشود در این جلسه کتاب #انسان_250_ساله همراه داشته باشید
پرسش و پاسخ و گفتگو حول و حوش مسائل انقلاب اسلامی ۱۵٫۳۰ لغایت ۱۷.۰۰
طرح مسائل و موضوعات مختلف در این زمینه آزاد است.
اراک میدان نماز خیابان نوید حسینیه شهدا
@FetratArak
006 توحید.mp3
17.22M
امام خامنهای: نظریه مقاومت در مقابل دشمن قوی پنجه را تبیین کنید.
نظریه مقاومت
جلسه ششم: توحید
اندیشکده فطرت اراک
جلسات نظریه مقاومت جمعهها ساعت 15:00 در اندیشکده برگزار میگردد.
اراک - مصطفی خمینی - خ نوید - حسینیه شهدا
@FetratArak
ثنویت در قرآن (ضمیمه جلسه ششم نظریه مقاومت)
در قرآن چهار نوع ثنویت یا دوگانگی وجود دارد:
ثنویتهای متباین: دو مفهوم قرآنی که در عالم خلق بوده و از دو جنس متفاوت هستند و لازم و ملزوم یکدیگر نیستند، مثل «جن و انس».
ثنویتهای متضاد ضروری: دو مفهوم قرآنی که برای یکدیگر ضروری هستند و باید به تعادل برسند تا ضمن حفظ ثبات و آرامش، باعث رشد و کمال شوند. مانند «زن و مرد»، «خوف و رجاء».
ثنویتهای مترادف: دو مفهوم قرآنی که مترادف بوده و به صورت متوالی پس از یکدیگر میآیند. فرد در ابتدا مسلمان میشود، و بعد مؤمن. اسلام و ایمان آوردن، دو مرحلهای هستند که بصورت متوالی میآیند. «خلق و جعل»، «خلقت و ربوبیت»، «ولایت و هدایت».
ثنویتهای توحیدی: در این ثنویت که در عالم جعل مطرح است، مفهومی که ساخته و جعل انسان است به عنوان باطل کنار میرود و مفهومی که جعل خداوند است به عنوان حق باقی میماند. مثل «خیر و شر». شر جعل انسان است و باید از بین برود، ولی خیر به عنوان مجعول خداوند باید باقی بماند.
@FetratArak
هدایت شده از خبرگزاری فارس
پاسخ ۷۷۷ استاد دانشگاه به نامه ۷۷ اصلاحطلب/ به دامان ملت بازگشته و راه گروهکهای ضدخلق را نپیمایید
۷۷۷نفر از استادان دانشگاههای کشور:
🔹پر واضح است که مردم در وضعِ اقتصادیِ نامساعدی بهسرمیبرند و بهسختی، معیشتِ خویش را میگذرانند، امّا به راستی این وضع، حاصل چیست و از کدام خاستگاه فکری برخاسته است؟!
🔹آیا جز این است که سیاستِ اقتصادیِ اشتباه و نسنجیدۀ دولتِ محترم موردِ حمایتِ جریانِ نویسندگان نامه به دلیل دوری از مردم پایگی و فقدان مهارت نظری گفتگو با مردم ومتعاقباً غافلگیری مردم در حادثه اخیر، بر حجمِ مشکلات و دشواریهای ذهنی و اقتصادیشان افزوده است؟!
🔹آیا نویسندگان نامه ۷۷ نفره تا، این اندازه در سپهر افکار عمومی، سخیف و بیاعتبار شدهاند که میخواهند با حمایت از «اراذل و اوباشِ بیهویّت» و «مزدورانِ اجارهای» و «گروهکهای سازمانیافتۀ ضدّانقلاب»، نفعِ نامشروعی را نصیبِ خود کنند؟!
🔸از نویسندگان بیانیه ۷۷ و همه خام اندیشان و مقلدان اندیشههای غرب هم می خواهیم تا به دامان ملت بازگشته و راهی را که پیشتر گروهک های ضدخلقی با لوای خلق مرتکب امّا سرانجام در مقابل آنها قرار گرفتند را نپیمایند، زیرا همراهی با ضد اتقلاب و اربابان آنها خذلان در دنیا و آخرت و شرمساری در پیشگاه تاریخ را در پی خواهد داشت.
👉 fna.ir/ddstr6
@Farsna
جلسات هفتگی گفتمان انقلاب اسلامی
جمعه ۹۲ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۵.۰۰
اندیشکده فطرت
برنامه:
نظریه مقاومت ۱۵.۰۰ تا ۱۵.۳۰ با ارائه آقای مهدی تابنده
پیشنهاد میشود در این جلسه کتاب #انسان_250_ساله همراه داشته باشید
پرسش و پاسخ و گفتگو حول و حوش مسائل انقلاب اسلامی ۱۵٫۳۰ لغایت ۱۷.۰۰
طرح مسائل و موضوعات مختلف در این زمینه آزاد است.
در این جلسه برادر کاشی هم در خصوص سواد رسانه ارائه خواهند داشت.
اراک میدان نماز خیابان نوید حسینیه شهدا
@FetratArak