آنانکه خاک را به نظر کیمیا کنند
از یُمن تُربت شهِ کربُبلا کنند
آنانکه دیده اند ضریح حسین را
آیا بُود که گوشه چشمی به ما کنند...
#Arbaeen2020
#حب_الحسین_یجمعنا
#توییت_گرد😎
🆔 @FetratArak
هدایت شده از دیدبان هنر و رسانه
3⃣5⃣
#هنر_و_رسانه_در_اندیشه_بزرگان
#رهبر_انقلاب_اسلامی
✨#رهبری_هنر_و_هنرمند✨
❇️در مقابلِ تلاشی که دشمن میکند، ما امکانات منحصربهفردی داریم.
🔸بله، از راه اینترنت هم میشود جواب آنها را داد، از راههای مشابه آنها هم میشود مقابله کرد - البتّه حجم کار آنها بمراتب بیشتر است- امّا ما وسیلههایی داریم که این وسیلهها منحصربهفرد است؛ یکی از آنها همین جامعه مدّاحند.
✅ این مخاطبه چهرهبهچهره و روبهرو و استفادهی از ابزار هنر برای انتقال مفاهیم به مخاطبین در شکل انبوه آن - یعنی بحث دو نفر و سه نفر و ده نفر مدّاح نیست؛ هزاران نفر در سطح کشور این کار را میکنند - یکی از وسایل منحصربهفردی است که ما داریم، آنها ندارند.
✅ این منبرها یکی از آن وسایل منحصربهفرد است؛ این مجالس روضهخوانی همینجور؛ این هیئات مذهبی همینجور.
⬅️اگر محتوا و مضمون منبرهای ما، مدّاحیهای ما، هیئتهای ما، نوحهخوانیهای ما، محتوا و مضمون شایستهای باشد،
هیچ وسیلهای نمیتواند با آنها مواجهه و مقابله بکند، یعنی کاملاً منحصربهفرد است؛ ببینید، فرصت، این است؛ این فرصت را نباید ضایع کرد؛
✨این امکان را نباید از دست داد.
#مداح
#شادی_معنوی
#روضه
#مجالس_اهل_بیت
#فرصت
#هنرمند #هنر
🍃دیدبان هنر و رسانه🍃
@Didban_Art_Media
🦀 🦀 🦀 🦀
✳ کودکان ما باید بتوانند با قوّه عقل و فکرشان، غیر قابل پیشبینی باشند.
⛔ باید از تربیت خشک ماشینی حذر کرد.
✳ میبایست به جای تربیت ماشینی و تقلیدی در حوزه جبر جسمی و غریزی به سمت تربیت زنده، اجتهادی، اختیاری و عقلانی حرکت کنیم. به این منظور باید کودکان را به گونهای پرورش دهیم که تصمیمهای خرق عادت عاقلانه بگیرند.
♻ تصمیمهای خرق عادت و غیر قابل پیشبینی برخی از انسانهای شاخص این امکان را داده که یک جامعه بقاء پیدا کند.
#غیر_قابل_پیشبینی
#حکمت_و_استراتژی_برای_کودکان_و_نوجوانان
#رویکرد_آیتمدار
#تصمیمسازی #تصمیمگیری
#تربیت_عقلانی #خرق_عادت
#جامعهسازی
#استراتژی
#اندیشکده_فطرت
@fetratarak
عجیب ترین حکومت دنیا !!!
کشوری دچار آشوب و بلوای شدید شده و خیابان های پایتختش شاهد اغتشاش و هرج و مرج و اعتراضات شدید بخشی از مردم ومعاندین به حکومت است.
در این شرایط یک خواننده ، باصراحت تمام علیه حکومت موضع می گیرد ، روبه دوربین "مرگ بر دیکتاتور" می گوید و حتی یک سرود به شدت تند در تهییج معترضین علیه حکومت می خواند و بر آتش اغتشاشات و اختلافات می دمد!و در اقدامی دیگر در خارج از کشور و طی مصاحبه با رسانه های دشمن رسماً اعلام می کند که مخالف پخش کارهایش از رادیو و تلوزیون کشورش می باشد!
و در ضمن اهانت به دین و مذهب، اسلام را مال ۱۴۰۰سال پیش دانسته و خواننده زن معلوم الحال را در آغوش گرفته و لائیک بودن خود را به اثبات میرساند. در هر جای دنیا این اتفاق بیفتد رفتار حکومت با این خواننده چگونه خواهد بود؟ اما عجیب ترین و مظلومترین حکومت اسلامی دنیا با سعه صدر تمام نه تنها کوچکترین برخوردی با این خواننده نمیکند، بلکه حتی مانع ورود وی به کشور هم نمیشود!
چند سال بعد که آن خواننده در سن ۸۰ سالگی در یکی از بیمارستانهای لاکچری کشورش فوت میکند، تلویزیون آن حکومت نه تنها از کم لطفی او انتقام نمیگیرد، که درگذشت وی را یک ضایعه اعلام می کند!!!
و حتی رئیس جمهور و اعضای دولت همان حکومت به طور رسمی درگذشت او را تسلیت میگویند!!جالبتر و عجیبتر آنکه با همه این تفاسیر باز هم به این حکومت اتهام دیکتاتوری زده می شود!!!
بله؛ شما با عجیبترین و مظلومترین حکومت دنیا یعنی جمهوری اسلامی رو به رو هستید !!! ...
لطفا کلیپ کوتاه زیر را هم از جناب شجریان ببینید!
@FetratArak
در سوگ سیاوش
محمدرضا شجریان هم درگذشت. خدایش بیامرزد. این روزها هر جا مینشینی نامی از شجریان است. برخی با حسرت و آه، برخی بی تفاوت، برخی هم به دنبال راهی برای زدن گوشه ای از نظام اسلامی که چه جفاها که به او نشد. شجریان پرستها که چه آتشی گرفتهاند و چه جلزّ و ولزّی میکنند. دیدیدشان نترسید، پتهشان را یک سئوال روی آب میریزد، میشود یک آهنگ از شجریان بخوانی؟
نمای اول، جوانی گمنام که از مشهد به تهران می آید، بی اذن پدر، برای موسیقی. معرفش به رادیو اینگونه معرفیاش می کند: صدایش نصف پیانو است! این میشود که محمدرضا شجریان، می شود سیاوش و آوازخوان رادیوی دهه چهل میشود. اندک مدتی بعد با اذن پدر دوباره میشود محمد رضا شجریان! خواننده ای جویای نام که رفته رفته نامدار میشود. استاد ممتاز خوشنویسی، مقام نخست مسابقات قرآن کشور قبل از انقلاب و نفر دوم مسابقات بین المللی قرآن مالزی. عکاس هم هست و سعی میکند آنبهآن بر هنرش بیفزاید.
نمای دوم: شاید هرگز نمیاندیشید که انقلاب مسیر رشدش را جهش داد و به ناگاه بشود تک ستارۀ آواز ایران. اما واقعیت این بود که فرار یا سکوت بسیاری از آوازخوانها دم انقلاب، آنچنان فضا را خالی کرد که حتی اگر شجریان ستاره هم نبود، ستاره میشد، چه رسد به اینکه او واقعا هم یک ستاره در موسیقی ایران بود.
اما آنچنان دلش با انقلاب نبود، آنچنان که وقتی حسامالدین سراج آهنگ همپای جلودار را نزدش برد او حاضر به خواندنش نشد و محمدرضا لطفی هم به زور او را به پای خوانندگی انقلابی آورد. واقعیت این است که تنها فرق بین شجریان قبل و بعد انقلاب همان چند آهنگ برساختۀ محمدرضا لطفی بود... ایران خورشیدی تابان دارد.
نمای سوم: سالهای دهه شصت سالهای درخشش نسلی جدید در موسیقی ایران بود، شهرام ناظری، حسام الدین سراج، علیرضا افتخاری، ایرج بسطامی و صد البته استاد محمدرضا شجریان! نسلی که به قول جوانترها موسیقی خواب آور هایهای را شکل دادند. اما این ظلم به ایشان بود. واقعیت این است که همه اینها به دنبال ترویج موسیقی شایسته بودند. اما شاید بضاعتش را نداشتند...
نمای چهارم: در این دوره و تا سالهای پایان دهه هفتاد، دعوای آهنگساز محوری یا خواننده محوری عرصه موسیقی را تنگ کرده بود، اما نه آنقدر که استاد محمدرضا شجریان در یکی از دو قاب گیر بیفتد. نه، او بلند مرتبه و بلند آوازه شده بود. دیگر افتخار هر آهنگسازی بود که برایش بسازد و هر خوانندهای که در کنارش بخواند. واقعا هم بی نظیر بود، جان جهان دوش کجا بوده ای، زین دایره مینا خونین جگرم می ده، سمن بویان قرار از دل چو بستیزند بستانند، گر عارف حق بینی چشم از همه بر هم زن... چه لذتی در این صدا بود، چه شیرینیای در این آهنگها موج میزد. یک یک خاطره انگیز و یکی از یکی زیباتر و شکوهمندتر... خواند و خواند، آنقدر خواند که شد آرزوی جوانترهای خواننده! و این دومین اشتباه استاد بود.
نمای پنجم: شجریان چندین اشتباه داشت که برازنده استادی چون او نبود. اول آنکه در بازخوانی آثار گذشتگان، کسانی همچون عارف قزوینی، از شعر مسئول و متعهد عارف، شعری عاشقانه و تغزلی آفرید. عارف برای مشروطه خوانده بود که «ای آمان از فراقت آمان» و سیاوش هم همان را خواند، اما برای هیچ! عمده آثار شجریان در این سالها را اگر بگردی، بازخوانی بیتعهد و سیاستزدایی شدۀ موسیقی بعد از مشروطه است. اما جفاست اگر بگوئیم شجریان فقط یک بازخوانی کننده بود مثل سالار عقیلی! شجریان در همه سالهای خواندنش در اوج خواند
و این دومین اشتباهش بود. چرا که استاد وقتی الگو شد باید به شاگردانش هزار راه نرفتهاش را هم بگوید و او نگفت. نگفت که موسیقی حماسی هم باید باشد، نگفت که موسیقی مذهبی هم باید باشد، نگفت که موسیقی تمدنی هم باید باشد و این شد که بزرگترین خوانندگان هم سن و سال همایونش و صد البته به جز همایونش، شجریان زده شدند و در بهترین حالت شدند علیرضا قربانی و محمد معتمدی و سینا سرلک! تکثیر محمدرضا و نه بیشتر!
شاید این اشتباه دوم از اینجا ناشی میشد که محمد رضا سلطان تکنیک موسیقی ایران بود، اما از تاکتیک موسیقی و استراتژی موسیقی سررشتهای نداشت. نه وقتی پدر موسیقی ایران شد، فهمید که چه جایگاهی دارد و در این جایگاه باید عرصه مدیریت موسیقی را به دست بگیرد و رشد دهد _ و همین شد که به دام بازی با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن با صدا و سیما شد ـ می گفت آهنگهایم را نگذارید، اما درباره ربنایش سکوت می کرد و درباره پسرش که یک پای ثابت رسانه ملی شده بود!!! ـ و نه هرگز درکی از موسیقی استراتژیک داشت و نقش و جایگاه موسیقی را در برههای بی نظیر از تاریخ کشور و ملتش میفهمید. این آخری وجه اشتراک او با ناظری و سراج و افتخاری و بسطامی و مختاباد و همه خوانندگان امروز ایران است.
.
اما اشتباه آخر او، که سبب شد تا مشتاقان دیروزش، امروز سخت دلگیر از او باشند، سیاسی کاری ناشیانهاش بود. همه کسانی که کنسرت 87 شجریان در تالار وزارت کشور را شنیدند به یک نکته اذعان داشتند، صدای محمدرضا در نمیآید و این پایان غمانگیز صدای رویایی سلطان آواز ایران بود. شجریان میرفت که مثل بقیه بزرگان هنر به دست فراموشی سپرده شود. اما شاید برای او که حتی نامش را به سیاوش تغییر داده بود تا بتواند بخواند، تحمل چنین وضعیتی سخت بود. بنا بر این پا در عرصهای جدید و نا آشنا گذاشت. سیاست! آن هم چقدر بیاستعداد و بد و بیمزه! به ناگاه گفت من صدای خس و خاشاکم در فتنه 88. استاد حتی اینقدر تحقیق نکرده بود که رئیس جمهور وقت هرگز 13 میلیون مخالف خود را خس و خاشاک نخوانده بود!
استاد به افتضاحترین شکل ممکن سیاسی شده بود. با بیبیسی مصاحبه میکرد و فلان فاحشه را در آغوش میکشید. اسلام را مال 1400 سال پیش میخواند و و و ! استاد حالا شده بود یک سلیبریتی تمام عیار عرصه سیاست. چیزی در حد حمید فرخ نژاد و شیخش یا پرویز پرستویی و آروقهای روشنفکریاش!
نمای ششم، واقعیت این است که در سالهای بعد از انقلاب شجریان همیشه بر صدر نشست و قدر دید. از دیدارهای روسای مختلف صدا و سیما که به دیدارش میشتافتند و دلجویی میکردند، تا برگزاری کنسرتهایش با بهترین کیفیت ممکن و تا نشر آثارش با کمترین سانسور و درد سر!
اما واقعیت تلخ آنجا بود که شجریان، هرگز قدر خود را ندانست و جایگاهش را نفهمید. به قول سیاسیون در موقعیت پوزیسیون بود و نقش اپوزوسیون را بازی میکرد! طرفدارانش هم جایگاهش را استراتژیک میدانستند حال آنکه او فقط یک استاد بینظیر تکنیک در آسمان موسیقی ایران بود و اگر همعصر عارف و ادیب الممالک و میرزاده عشقی و بهار و یا حتی اخوان بود، شاید حتی یک سیاره هم نمیبود. شجریان هر چه کرد این سالها تا بماند و محل رجوع باشد، اما هرگز نفهمید که دعای مرگ بر مظلوم، شاید دامن خودش را بگیرد.
نمای آخر، محمدرضا دوباره به مشهد بازگشت و این شد پایان بیفروغ یک استاد موسیقی و یک سلیبریتی سیاست! خدایش بیامرزد.
مهدی تابنده
17 مهر 1399
.
هدایت شده از دیدبان هنر و رسانه
3⃣6⃣
#هنر_و_رسانه_در_اندیشه_بزرگان
#علامه_جوادی_آملی
✨اندیشه و انگیزه✨
♦️ ما تنها با اندیشه زندگی نمیکنیم، بخش وسیعی از زندگی ما را انگیزه تشکیل میدهد؛
✅ بنابراین هنرمند کسی است که هم انگیزه و هم اندیشه را بشناسد، هماهنگ کند و تحویل دهد.
#هنرمند #هنر
#اندیشه
#انگیزه
🍃دیدبان هنر و رسانه🍃
@Didban_Art_Media
هدایت شده از دیدبان هنر و رسانه
#رهبری_هنر_و_هنرمند
🔺✨خصوصیات مداح✨🔺
#مداح #مداحی
#اجرا #شعر
#پیام_دینی
🍃دیدبان هنر و رسانه🍃
@Didban_Art_Media
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
تکذیب ابتلای «قالیباف» به کرونا
🔹مشاور رئیس مجلس: درست است که دشمنان مشغول به شایعه سازی و بیمار سازی آقای دکتر قالیباف هستند، اما ایشان بیتوجه به تمام این مسائل مشغول به کار ، کار و کار است.
@TasnimNews
هدایت شده از دیدبان هنر و رسانه
3⃣7⃣
#هنر_و_رسانه_در_اندیشه_بزرگان
#استاد_علیرضا_پناهیان
✨شروع زیبایی✨
خیلی مهم است که هنرمندان از چه زاویهای مسائل را میبینند؛ زیبایی از اینجا تولید میشود.
حال این که هنرمند بتواند نگاه خود را به دیگران منتقل کند یا نه، مسئله فرعی محسوب میشود.
#زیبایی
#هنرمند #هنر
🍃دیدبان هنر و رسانه🍃
@Didban_Art_Media