💥سلسله بحث هایی به میمنت چهل سالگی انقلاب اسلامی💥
« شاهکارهای پهلوی »(2)
🔴بی دینی حاکمان تنها کشور شیعی
براساس اسناد و شواهد تاریخی، شاهان پهلوی و خاندان آنها هیچ اعتقادی به دین و مذهب نداشتند و تظاهر به دین داری، برای فریب افکار عمومی و جلو گیری ازاعتراضات علما و مردم صورت می گرفت. اینان نه تنها با نماد ها و ارزشهای دینی در جامعه مقابله می کردند بلکه در زندگی شخصی نیز اعتقادی به دین و مذهب نداشتند. در اینجا به ذکر چند مورد ازگفته نزدیکان رضا شاه و محمد رضا پهلوی بسنده می کنیم :
📛#بی_دینی_رضا_خان
🔸به گفته ی تاج الملوک آیرملو( همسر رضاشاه):
«رضا اهل نماز و روزه و این قبیل امور نبود، به اصطلاح هرهری مذهب بود.» رضاشاه برای بی دینی خود استدلال هم ارایه می کرد. وی می گفت: «مگر خدا عرب هست که ما باید روزی 5 نوبت با او عربی صحبت کنیم؟! روزه هم نمی گرفت و می گفت انسان هر وقت گشنه می شود باید غذا بخورد والّا دچار مریضی خواهد شد.» همچنین می گفت: «اسلام دین و آیین عرب های بیابان گرد است وبه ما چه ربطی دارد »
به گفته وی افرادی مثل : فروغی، کسروی، ادیب الممالک ، در بی دینی رضاشاه و فرزندان وی مؤثر بودند. خصوصاً فروغی با تمجید از دین زرتشت و نقل داستان های تاریخی «باعث می شد که بچه های من کلاً از دین و مذهب و عرب ها متنفر شوند.»
🔹حبیب ا... رشیدیان که سالها پیش از سلطنت رضاخان، پیک مخصوص او با انگلیسی ها بوده ،در خاطرات خود می گوید :
« معرفِ رضاخان به انگلیسی ها برای حکومت آینده ایران ، عین الملک از بزرگان بهاییت بود. این معرفی نشان می دهد که رضاخان فردی بی دین بوده است.
🔸شاهپور غلامرضا ميگويد:
"پدرم از اين که مردم ايران مسلمان هستند، هميشه ناخشنود بود اما قدرت مقابله با آنها را نداشت. پدرم به افتخارات گذشته ايران ميانديشيد و اگر ماجراي شوم شهريور 1320 پيش نميآمد و ايران اشغال نميشد و فرصت و مجال کافي مييافت، بساط اسلام را از اين کشور جمع ميکرد »
🔹احمد علی مسعود انصاری پسر خاله فرح و همدم نزدیک محمد رضا شاه می گوید :
« بارها از محمد رضا می شنیدم که می گفت : پدرم اعتقادی به خدا نداشت .
همچنین می گوید رضا خان فرزندانش (از جمله محمد رضا و اشرف ) را برای درس خواندن به مدرسه بهاییان فرستاد از این رو محمد رضا به تمام دستورات بهایی آشنایی دارد »
این بحث ادامه دارد ⏪
🔵منابع :
زندگی خصوصی محمدرضا شاه پهلوی، پیرانی، احمد. تهران: به آفرین، 1382.
سلسله پهلوی و نیروهای مذهبی، ترجمه عباس مخبر، تهران: طرح نو، ۱۳۷۱
خدمتگزار تخت طاووس،ر پرویز راجی، ، ترجمه ح . ا . مهران، تهران: انتشارات اطلاعات، 1378
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
این سلسله مباحث ادامه دارد
💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97
💥سلسله بحث هایی به میمنت چهل سالگی انقلاب اسلامی💥
« شاهکارهای پهلوی »(3)
🔴بی دینی حاکمان تنها کشور شیعی
ب : 📛#بی_دینی_محمد_رضا
♨️فرح پهلوی( همسر محمد رضا) در مصاحبه ای با رادیو لس آنجلس به مناسب سالروز سقوط رژیم پهلوی درباره مذهب شاه و اعتقادات مذهبی او گفت:
«شاه اعتقادات مذهبی نداشت و به خصوص در این سالهای آخر حکومتش به شدت بی دین شده بود و حتی بدش نمی آمد که توصیه امیر عباس هویدا را به کار ببندد (هویدا از شاه خواسته بود تا رسمیت دین اسلام را لغو و به بهائیان اجازه فعالیت گسترده بدهد) اما از مردم به شدت می ترسید و وحشت داشت که مردم علیه وی دست به شورش بزنند به همین خاطر از هویدا خواست تا دولت در خفا وسیله رشد بهائیان را فراهم کند.»
♨️به قول پروین غفاری معشوقه ی شاه:
«شاه با اینکه سعی می کرد با داستان سرایی هایی مانند خواب و مکاشفه خود را مذهبی جلوه دهد ولی به هیچ وجه روحیه ی مذهبی و اعتقاد دینی نداشت و تمام ادعاهایی که بعدها در کتاب هایی که به نام او می نوشتند و حاکی از ارتباط معنوی او با اولیاء بود، دروغ محض بوده است. در تمام دورانی که من او را شناختم و با او بودم ، هیچ گاه ندیدم که او نماز بگزارد یا روزه بگیرد. بلکه همه شب تا دیروقت سرگرم زنبارگی و مشروب خواری بود»
📛به گفته علم:
«شاه بدش نمی آمد بهائی گری در ایران رشد کند و به نیرویی در برابر اسلام تبدیل گردد. به همین دلیل بود که یک باره شاهد رشد بهائیان و نفوذ آن ها در ارکان دولت بودیم. ناگهان چهار نفر بهائی، سپهبد اسدالله صنیعی؛ وزیر جنگ، منصور روحانی؛ وزیر آب و برق و کشاورزی، خانم فرح رو پارسای؛ وزیر آموزش و پرورش و هوشنگ نهاوندی؛ وزیر کار، آبادانی و مسکن، وزرای دولت هویدا شدند.
نفوذ بهائیان در ارکان دولت، خصوصاً حضور عبدالکریم ایادی مرد قدرتمند بهائیان در دربار شاه، موجب نفوذ و گسترش بهائیت شد. هویدا( که خود بهایی بود) از قول شاه اعلام می کرد: دولت مأموریت دارد که از هر فرصتی استفاده کرده و مسلک بهایی را در کشور خصوصا دربار شاهنشاهی و بین خاندان جلیل سلطنت اشاعه دهند»
🔴 استقبال از میهمانان فرح درماه رمضان با شامپاین!؟
فرح نیز مانند سایر درباریان پایبند مذهب نبود. در ابتدای دانشجویی کمونیست و لامذهب بود و سپس ظاهرا به زرتشت گرایش پیدا کرد .نقش او در برپایی جشن هنر شیراز و انجام عمل منافی عفت و ترویج فرهنگ ضد دینی، بیانگر همین مطلب است. در اواخر سالهای حکومت، فرح سعی می کرد با احیای مذهب زرتشت اسلام را کمرنگ کند. او در این جهت از هیچ اقدامی فروگذار نمی کرد. با ابتکار فرح، کنگره ی زرتشتیان جهان در ایران برقرار شد. این کنگره درست در وسط ماه رمضان آغاز به کار کرد و در این ماه مقدس( حتی روزها) از مهمانان با شامپاین پذیرایی می شد.
🔴کلیسای اختصاصی شمس
شمس خواهر شاه بعد از جدایی از فریدون جم با وینسنت هیلر آمریکایی ازدواج کرد و مذهب شوهرش را برگزید. وی در محوطه ی کاخ خصوصی خود در مهرشهر کرج یک کلیسای اختصاصی ساخته بود و یکشنبه ها به آنجا می رفت. شمس بعد از اینکه مذهب کاتولیک را برگزید، در مهر 1354 همراه شوهرش با پاپ ملاقات کرد.
🔵منابع :
زندگی خصوصی محمدرضا شاه پهلوی، پیرانی، احمد. تهران: به آفرین، 1382.
سلسله پهلوی و نیروهای مذهبی، ترجمه عباس مخبر، تهران: طرح نو، ۱۳۷۱
خدمتگزار تخت طاووس،ر پرویز راجی، ، ترجمه ح . ا . مهران، تهران: انتشارات اطلاعات، 1378
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
این سلسله مباحث ادامه دارد
💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠
کانال گرا را به دوستان خود معرفی نمایید ⏬
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97
♦️«تبدیل عملیات شکست خورده به پیروزی توسط پیامبر(ص) »♦️
به بهانه فضاسازی های اخیر پیرامون عملیات کربلای 4
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
این روزها پیرامون عملیات کربلای 4 و 5 مباحث زیادی در فضای مجازی منتشر می شود. بنده خودم از جمله رزمندگانی هستم که دربرخی عملیات موفق و ناموفق حاضر بوده و مطالعات نظری در این زمینه داشته ام ،
لذا لازم دیدم در این باره نکاتی را بیان کنم:
1⃣-شکست و پیروزی در هرصحنه مبارزه و نبرد( ورزشی ، رزمی ، جنگی و..)، امری عادی و پذیرفته شده است و زیر سوال بردن افتخارات و فداکاری یک ملت به دلیل فراز و نشیب ها، به دورازانصاف وانسانیت است.
2⃣- به دلیل مردمی بودن دفاع ما وضرورت فراخوان عمومی، همچنین وجود ستون پنجم و منافقین و کمک اطلاعاتی گسترده ابرقدرتها به صدام، اطلاع دشمن ازعملیات قریب الوقوع ما تقریبا برای همه عملیات قابل تصور بود. اگر به صرف احتمال لو رفتن عملیات، نباید اقدامی صورت می گرفت، قاعدتاً هیچ عملیاتی نباید انجام می شد و کشور را همچون پادشاهان قاجار و پهلوی تقدیم دشمن می کردیم.
3⃣- بنده قصد دفاع از محسن رضایی را ندارم چراکه با خیلی از رویکرد های ایشان از جمله همراهی با تفکرات سیاسی –اقتصادی مرحوم هاشمی و تحمیل قطعنامه بر امام و...مخالفم . ولی حمله هماهنگ و برنامه ریزی شده ی منافقین، نفوذی ها و اصلاح طلبان و ...به ایشان در این زمان ، به خاطرانتقام از نیروهای انقلابی و فداکار و اصلاح رویکرد محسن رضایی بویژه ایستادگی ایشان در برابر تصویب اسناد وابستگی و ذلت بار، می دانم.
4⃣- هرچند ما درعملیات کربلای 4 موفق نبودیم ولی باز مهندسی و تقویت روحیه رزمندگان درآن شرایط و تصمیم به ادامه عملیات در قالب کربلای 5، تصمیم عاقلانه و شجاعانه ای بود که هم موجب فریب وشکست سنگین دشمن گردید و هم به بازیابی روحیه رزمندگان و مردم کمک کرد و هم موفقیت های بعدی در صحنه سیاسی و بین المللی را به دنبال داشت .
5⃣- تبدیل یک شکست به عملیات فریب، یکی از تاکتیک های نبرد است که فقط ازعهده ی فرماندهان نابغه وباهوش برمی آید. چنان که پیامبر مکرم اسلام (ص) غزوه شکست خورده« اُحد »( شبیه کربلای 4) را با این شگرد و با انجام غزوه «حَمراءُالاَسَد»، ( مشابه کربلای 5) به یک پیروزی بزرگ و بدون تلفات تبدیل کردند .
🔴 مشابهت تاریخی عملیات کربلای 4 و 5 در صدر اسلام:
🔹مسلمانان که در غزوه اُحد شکست خورده بودند، با دادن شهدا و مجروحان زیادی به مدینه بازگشتند. پیامبر(ص) ازطریق نیروی اطلاعاتی خویش و بنا به قولی از طریق وحی، با خبرشدند که دشمن، مغرور و سرمست از این پیروزی، قصد دارد به مدینه حمله کند و کار اسلام و مسلمین را یکسره نماید.
🔸از این رو پیامبر(ص) پس از نماز صبح روز بعد، در حالیکه مجروحان مشغول مداوای جراحات خود بودند، دستورمیدهند برای نبردی جدید و تعقیب دشمن، آماده حرکت شوند و فقط کسانی می توانند در این عملیات باشند که در جنگ احد حضور داشته یا مجروح شده اند.
🔹مسلمین وقتی علت این محدودیت را جویا شدند، حضرت می فرمایند: «...فَاِنَّهُ اَنْکی لِلْعَدوِّ و اَبْعَدُ لِلسَّمع» برای اینکه [حضورمجدد رزمندگان و مجروحان جنگ احد] برای دشمن زیان آورتر است و آوازهای بیشتر و پردامنهتری دارد ».
این عملیات با پرچمداری علی بن ابیطالب(ع) که به غزوه حَمراءُالاَسَد معروف است، در سال سوم هجری، یک روز پس از غزوه احد روی داد. هدف پیامبر(ص) از این غزوه، بازداشتن مشرکان از حمله مجدد به مدینه بود.
🔸پیامبر اکرم(ص) پس از پنج روزتعقیب دشمن و استقرار در منطقه حمراءالاسد، با مشاهده ترس و هزیمت کفار به مدینه بازگشتند.این غزوه شکستی روانی و تبلیغی برای قریش و منافقان و یهود مدینه در پی داشت و روحیه مسلمانان را تقویت کرده و زمینه ی پیروزی های جنگی، سیاسی، اجتماعی و روانی بعدی را فراهم ساخت.
🔻 آیات ۱۷۲ تا ۱۷۵ سوره آل عمران درشان غزوه حمراء الاسد نازل شده است که پیشنهاد می شود علاقه مندان آن را مرور کنند .
منبع:
کتاب فروغ ابدیت. نوشته آیت الله جعفر سبحانی .انتشارات دارالتبلیغ اسلامی- قم
#کربلای_چهار
#کربلای_4
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
کانال گرا را به دوستان خود معرفی نمایید ⏬
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97