مقاله زیر خواندنی و سودمند است گرچه شاید تا حدی اغراق کرده باشد👇
🔻تحریر الشام، داعش نیست!
🔹بالاخره این تروریستهای سابق یا معارضین مسلحی که بشار را مرخص کردند، کیستند؟
🔹تحریرالشام از گروههای متعددی تشکیل شده که مهمترین آنها همان جبهه النصره است؛ جبههای که به رهبری جولانی در سال 2012 و حتی چند ماه زودتر از داعش اعلام موجودیت کرد و در ادامه نیز حتی با داعش جنگید.
🔹جبههالنصره اساساً نه برای اهداف بلندپروازانهای چون دولت اسلامی عراق و شام(داعش) که برای آزادی شام تشکیل شد. هدفش را هم مبارزه با ظلم، بیعدالتی، فقر و سیاستهای اشتباه بشار میدانست. کشت و کشتارهای داعشی چیزی نبود که النصرهایها یا همان تحریرالشامِ امروز بپذیرد. غیرنظامیان، دیگر مذاهب و ادیان به صرف اینکه غیر سلفی هستند و... نباید کشته میشدند. این صرفاً یک نزاع سیاسی نبود؛ فراتر از آن یک اختلاف نظر فقهی بود. النصرهایها حتی مسئلهشان انتقامجویی از علویها هم نبود. آنها به نحوی عملگراتر حاضر به همراهی با سایر معارضین بودند اما داعش از آنجا که آن سایرین را کافر قلمداد میکرد، چنین همراهیای را نمیپذیرفت. جبههالنصرهایها عمدتاً سوری بودند. مناطق و شهرهای سوریه را از دیرباز به خوبی میشناختند. همین هم قدرت سازماندهی بالاتری به آنها نسبت به داعش میداد. این هر دو سلفی به شمار میآیند اما خشونتهای داعشی با شیوه میانه النصره سازگار نبود.
🔹جولانی در همین مصاحبه اخیرش با CNN هم تلاش کرد از تصور سیاه داعشی فاصله بگیرد: «افرادی که از حکومت اسلامی میترسند، یا شاهد اجرای نادرست آن بودهاند یا درک درستی از آن ندارند.» او در مورد اقلیتها هم گفت:«هیچکس حق ندارد گروه دیگری را حذف کند. این اقلیتها صدها سال است که در این منطقه همزیستی داشتهاند و هیچکس حق ندارد آنها را از بین ببرد.» آیا این یک ریبرندینگ بود؟ خیر! فروریختن تصویر غلط و یکپارچهای بود که از گروههای مخالف اسد داشتیم.
🔹آیا این یعنی تحریرالشام خوب است؟ بیاییم بازی خوب و بد را کنار بگذاریم و از سیاه و سفیدبازی که تا الان گرفتارش بودیم خلاص شویم. ما با یک شعبه از القاعده مواجهیم که به ترکیه نزدیک است. مجموعهای از گروههاست که بر سر حذف اسد توافق داشتند و البته در ادلب در کنار هم به نسخهای ایجابیتر از آنچه میخواهند هم شاید رسیدهاند. تحریر در ادلب به مسیحیها امکان بازگشایی کلیسا را داد و در مقابل انتقادات نیز ایستاد. ما با القاعده در افغانستان ارتباط داشتیم ولی در سوریه در مقابلش قرار گرفتیم. از نگاه جولانی ایران تفرقه مذهبی و فساد را در سوریه گسترش داده است. او همین الان با تصرف بلندیهای جولان توسط اسرائیل همراه نیست. به این ترتیب با نسخهای از القاعده مواجهیم که با ما فاصله دارد و در عوض به ترکیه گرایش خواهد داشت. از خشونتهای داعشی فاصله میگیرد و بیعت اجباری هم ندارد. عملگراتر است و اهداف خود را با حوصله بیشتری و بر پایه مردم دنبال میکند. ماجرای تعرض به حرمها هم بیشتر ساخته و پرداخته کانالهایی است که بیشرفانه دنبال جذب ممبرند. جولانی کسی است که در عراق در زندانهای آمریکا به سر برده و این البته آینده است که نشان میدهد ماجرای تحریر به کدام سو خواهد رفت.
✍ حجت الاسلام محمدمهدی تهرانی
#سوریه #تحریرالشام #جولانی
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
واقعیات ناگفته از سقوط بشار اسد
مسؤولان سوریه از حدود پنج سال قبل یعنی بعد از اینکه بخش اعظم شهرهای سوریه با کمک ایران آزاد شده بود و هنوز حاج قاسم(ره) در قید حیات بود تمایل داشتند که نیروهای تحت مدیریت ایران از سوریه بروند یعنی حزب الله و فاطمیون و ...
سوریه علاوه بر مشکل جنگ داخلی و ناامنی، با مشکلات شدید اقتصادی هم دست و پنجه نرم میکرد در حالی که ایران فقط در عرصه نظامی توان حمایت داشت. تحریم آمریکا با عنوان «قانون سزار یا قیصر» و نیز اشغال مناطق نفت خیز سوریه توسط آمریکا باعث شده بود درآمد دولت به شدت کاهش یابد تا جایی که میانگین حقوق یک استاد دانشگاه به ۳۰ دلار کاهش یافته بود. این در حالی است که مثلا یک لیتر بنزین در سوریه حدود ۳۰ هزار تومان بود.
در سه سال اخیر کشورهای امارات و عربستان که در اوج جنگ داخلی سوریه روابطشان را با این کشور قطع کرده بودند مجددا به دولتمردان سوریه نزدیک شدند و روابط سیاسی را عادی سازی کردند. آنها به بشار اسد قول دادند که اگر نیروهای ایرانی را از سوریه بیرون کند حمایت خوبی از اقتصاد سوریه خواهند کرد و سرمایه گذاری و رونق اقتصادی برای سوریه به ارمغان میآورند که هیچگاه عملی نشد.
همین وعده های سر خرمن موجب شد بشار اسد مکررا به ایران و حزب الله لبنان فشار بیاورد که نیروهایتان را به حداقل برسانید.
ایران به تدریج اکثر نیروهای تحت فرماندهی خود را تخلیه کرد و تعداد نیروهایش در یکسال اخیر به حداقل رسید و پایگاههای نظامی یکی یکی به ارتش سوریه تحویل شد. اما حدود ده روز قبل که گروه تحریر الشام با عنوان عملیات «ردّ العدوان» به حلب حمله کرد، ارتش بشار نتوانست استقامت کند و به سرعت عقب نشینی کرد. این عقب نشینی نشان داد هم نیروهای ارتش سوریه انگیزه و توان ایستادگی نداشتند و هم شماری از فرماندهان ارتش احتمالا در ازای رشوه، خیانت کرده بودند.
واقعیت اینست که همه از سرعت سقوط شهرهای سوریه غافلگیر شدند حتی خود گروه تحریرالشام و حامیان تُرکش شوکه شدند. جالب است دمشق چند ساعت قبل از ورود مسلحین، خودبخود سقوط کرد!! و بشار از کشور گریخت.
نقش مستقیم آمریکا در سقوط بشار معلوم نیست. البته قطعا آمریکا از قصد ترکیه و تحریرالشام برای حمله به حلب، خبر داشته است.
اما ظاهرا هیچکس حتی خود ترکیه و مسلحین، فکر نمیکردند حلب و سپس حماه به این سرعت سقوط کنند و بعد در کمتر از یک هفته، حمص و دمشق هم سقوط کنند. تصورشان این بود که برای تصرف هریک از شهرها باید هفته ها یا ماهها بجنگند.
نظام بشار اسد از نظر نظامی متکی به حمایت ایران و روسیه بود.
خبرهایی وجود دارد که روسیه چون گرفتار جنگ در اوکراین است با ترکیه، ناتو و آمریکا تفاهم کرده که دست از حمایت ارتش سوریه در استانهای شمالی بردارد تا امتیازاتی در اوکراین بگیرد.
گفته میشود پیغام رهبر انقلاب برای بشار اسد با این مضمون بوده که «اگر تو و نظام سیاسی تو قصد جدی برای مقاومت دارید ما هم از شما حمایت میکنیم» ولی بشار که تازه از سفر روسیه بازگشته بود، اراده ای برای مقاومت نداشت. گویا تصور میکرد دستکم دمشق و شهرهای ساحلی برایش باقی خواهد ماند و فقط استانهای شمالی به دست مسلحین وابسته به ترکیه خواهد افتاد.
#سوریه
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
16.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️عراقچی: به دولت سوریه توصیه کردیم تعامل با مردم خود را جدی بگیرد
🔹دولت سوریه در موضوعات داخلی خودش درخواست کمکی از ما نکرده بود.
#عراقچی #سوریه
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
10.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️عراقچی: در مبارزه با داعش اگر ما به سوریه نیرو نمیفرستادیم باید در قلمروی ایران با آن میجنگیدیم
🔹این موضوع برای تامین امنیت خودمان بود. همانطور که دیدید در قلمروی ایران هم عملیات انجام دادند.
#عراقچی #سوریه
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
ضرورت سواد رسانه در روزهای سخت
در روزهای اخیر، ویدیویی مشکوک، به عنوان «کشتار شیعیان در سوریه توسط نیروهای مسلح» منتشر شده که چند نفر با لباس نظامی، افرادی را با دست و چشم بسته به داخل یک گودال میاندازند و تیر خلاص میزنند.
هیچ علامت یا نمادی که هویت این نظامیها و آن قربانیان را مشخص کند در فیلم دیده نمیشود. به نظر میرسد این ویدیو قدیمی است و ربطی به گروه تحریرالشام ندارد.
اینگونه ویدیوها را معارضه سوریه طی ده سال گذشته به عنوان جنایات رژیم اسد نشر میکردند و میگفتند اینها سربازهای حزب بعث سوریه اند که انقلابیون غیرنظامی سوریه را میکشتند و گور دستجمعی درست میکردند.
ممکن است این نظامی ها، نیروهای ارتش آزاد(ارتشیهای جدا شده و مخالف اسد) باشند که از جنایات خود فیلم میگیرند تا گردن دولت بیندازند و مردم را به قیام تشویق نمایند.
اینگونه فیلم ها گاهی به نحوی ادیت میشوند که نمادهایی که هویت جنایتکاران را فاش کند در کادر نباشد تا لو نرود.
#سواد_رسانه #سوریه
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
♨️مطلبی که با عنوان «تبریک سارا دختر اسماعیل هنیه به گروه تحریرالشام» در کانالهای مختلف منتشر شده مربوط به یک اکانت فیک است که ربطی به فرزندان شهید اسماعیل هنیه ندارد.
#تحریرالشام #سوریه #سواد_رسانه
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
من دلم میسوزه برای اونا که ۵۰ سال دیگه میخوان تاریخ معاصر بخونن سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ هزار تا اتفاق افتاده که همش هم مهمه و در امتحان میاد
✍ مرتضا قربانی
#سوریه
کانال چاهنامه
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شوق پیروزی
سردار شهید حسن باقری: ما اومدیم بجنگیم، جنگ یه روزش پدافنده، یه روزش صبره، یه روزش مقاومته، یه روزش استقامته، یه روزش هم شوق و پیروزیه. اگر ما وابسته به شوق پیروزی باشیم، معلوم میشه برای دنیا داریم میجنگیم، برای اون حساب کتابهای خودمون نمیجنگیم، برای حساب کتابهایی که خدا برامون قرار داده، برای اونها نمیجنگیم.
#سوریه
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
1_15429661362 (1).mp3
10.68M
حجت الاسلام عباسی ولدی
شرایط فعلی سوریه و هشدار به افرادی که به فرماندهان توهین میکنند.
#سوریه #سواد_سیاسی #محسن_عباسی_ولدی
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati