♦️ سناریوهای تشدید تنش ناتو و روسیه
#تحلیل_کوتاه
🔹 عقبنشینی نیروهای اوکراینی از دونتسک و بمباران کییف و چرنیهف توسط روسیه از یکسو و نزدیکی نیروهای ارتش اوکراین به خط مقدم نبرد در خرسون از سوی دیگر، نشانگر افزایش سطح درگیری در این جنگ است. پرسشی که میتواند محل تأمل باشد، این است که آیا این درگیریها ممکن است به منازعه روسیه و ناتو تعمیم یابد؟
🔸 ناتو به تقویت تسلیحاتی اوکراین ادامه میدهد. احتمال اینکه روسیه، واکنش مستقیم نظامی نشان دهد، اندک است. ولی ممکن است به حملات سایبری مبادرت ورزد. یک گام فراتر، این است که عملیاتهای خرابکارانه و مخفیانهای علیه محمولهها و خطوط انتقال تسلیحات درون خاک کشورهای عضو ناتو انجام دهد که قابل انتساب به روسیه نباشد.
🔸 تاکنون صرفاً برخی اعضای ناتو به نیروهای خود اجازه حضور داوطلبانه در میادین نبرد اوکراین را دادهاند و در عین حال نیروهای رزمی و تجهیزات ناتو در خاک کشورهای حوزه بالتیک و لهستان نیز افزایش یافته است. یک قدم فراتر از این، میتواند حمله موشکی به مناطق درگیری در اوکراین از خاک کشورهای عضو ناتو باشد.
🔸 چنین اقدامی گرچه تعرض به خاک روسیه نیست، ولی ممکن است مسکو آن را اقدام مستقیم علیه نیروهای خود تلقی کرده و در نتیجه مستقیماً خاک این کشورها را با موشکهای بالستیک مورد هدف قرار دهد. حتی در صورتی که جنگ مطابق میل روسیه پیش نرود احتمال استفاده از سلاحهای هستهای تاکتیکی علیه اوکراین نیز برای وادارسازی ناتو به عقبنشینی وجود دارد.
✅ وقوع هر یک از این سناریوها وابسته به نوع حمایت ناتو از اوکراین است. روسیه در دونباس در حال پیشروی است و اوکراین در جنوب در پی حفظ اودسا و بازپسگیری خرسون است. کییف بدون پشتیبانی هوایی قوی، توان مدیریت چندین جبهه را ندارد. اگر ناتو تصمیم به ورود مستقیم در این عرصه بگیرد، ممکن است مواجهه مستقیم با روسیه به نبردی جدی منجر شود.
#قائمون
♦️ جنگ اوکراین از نگاه چین
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده «شورای روابط خارجی اروپایی» در گفتگو با تعدادی از دانشگاهیان چینی، نگاه آنها به جنگ اوکراین را بررسی کرده است. به نظر نویسنده، تمایز نگاه آنان با کشورهای غربی در این است که مفروضات راهبردیشان به کلی متفاوت از پیشفرضهای تحلیلگران آمریکایی و اروپایی است.
🔸 به نظر چینیها روسیه درصدد تکمیل خلأ هژمونی آمریکا برآمده است. از منظر آنان، پایان هژمونی آمریکا به ظهور جهانی چندقطبی و کثرتگرایانهتر میانجامد. زیرا معتقدند که نظم کنونی جهانی مبتنی بر منافع کشورهای غربی بنا شده است.
🔸 به نظر آنان، این نبرد نه درگیری دو کشور مستقل، بلکه یک نبرد نیابتی میان آمریکا و چین است. آنها اروپا، ژاپن و کره جنوبی را پیادهنظام ایالات متحده قلمداد میکنند. از منظر آنها این نبرد مانند اختلافات آمریکا و چین درباره کرونا، بخشی از یک رقابت بزرگتر میان پکن و واشنگتن برای کسب برتری بر دیگری است.
🔸 نویسنده با اشاره به این نظرات، بیان میکند که غرب باید نسبت به درک کشورهای غیرغربی از مواضع و عملکرد اروپا و آمریکا حساس باشد. این نگرش بخشی از واقعیتی است که مشخص میکند چرا غرب نتوانسته برای تحریم علیه روسیه، اجماعی جهانی ایجاد کند.
#قائمون
♦️ روز پس از حمله به تأسیسات هستهای ایران
#گزارش_کوتاه
🔹 بنیاد ضد ایرانی «دفاع از دموکراسیها» در یادداشتی به بررسی تبعات حمله به تأسیسات هستهای ایران توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی پرداخته است. به ادعای نویسندگان این یادداشت با وجود احتمالاتی مانند حمله ایران به نیروهای آمریکایی در منطقه یا پاسخ موشکی حزبالله لبنان به اسرائیل، تنها توجیه حمله، نابودی ظرفیت برنامه هستهای ایران است.
🔸 مزیت دیگری که نویسندگان برای حمله برمیشمرند این است که یک شکست نظامی میتواند اقتدار و اعتبار داخلی حکومت را به شدت زیر سؤال ببرد. گرچه تضمینی نیست که چنین حملهای زمینه یک شورش بزرگ داخلی علیه نظام را فراهم کند، اما میتواند به زنجیرهای از اعتراضات پیوسته و تدریجی منجر شود.
🔸 نویسندگان گمان دارند که جمهوری اسلامی به دلیل ایدئولوژی اسلامی و ایده امت واحده اسلامی، نخواهد توانست از ناسیونالیسم برای بسیج عمومی علیه این حمله احتمالی بهرهبرداری کند.
🔸 به ادعای این یادداشت، مشکلات اقتصادی موجب شده تا حاکمیت فاقد پایگاه اجتماعی مستحکم و قابل اتکایی باشد. بهزعم نویسندگان، حتی اقشار ضعیف و فقیر نیز حامی نظام نیستند. در این یادداشت کاهش مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری دوره سیزدهم به عنوان شاهدی بر این ادعا ذکر شده است.
✅ نویسندگان تصور میکنند نگرانی اصلی آمریکا، حمایت عمومی از نظام برای پاسخ به آمریکا و متحدانش میباشد. به همین خاطر تلاش میکنند با رد چنین احتمالی، سیاستگذاران آمریکایی را به چنین اقدامی ترغیب نمایند. در حالی که به نظر میرسد نگرانی اصلی آمریکا تشدید تنشهای منطقهای و عدم موفقیت حمله در نابودی برنامه هستهای ایران باشد.
#قائمون
♦️ چالش اروپا در واردات زغالسنگ
🔹 بحران انرژی در اروپا و نگرانیها در مورد کمبود آن در زمستان، کشورهای اروپایی را به افزایش ذخایر گاز سوق داده است اما زغالسنگ نیز به عنوان منبع دیگر انرژی، بار دیگر مورد توجه این کشورها قرار گرفته است. در حالی اروپا در سالهای گذشته به دلیل تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، مصرف زغالسنگ را کاهش داده بود، هماکنون برای آنکه بتواند میزان ذخایر گاز خود را افزایش دهد رو به زغالسنگ آورده است.
🔹 اروپا در این مسیر با مشکلاتی روبرو است. اتحادیه اروپا در بستههای تحریمی خود علیه روسیه، واردات زغالسنگ از این کشور را از ۱۹ مرداد ممنوع کرده است و واردات ۲ میلیون تن زغالسنگ در این ماه، آخرین محمولههای زغالسنگ از روسیه است. از سوی دیگر تأمین زغالسنگ از کشورهای دیگر و انتقال آن به اروپا با چالشهایی مواجه است.
🔹 کشورهای اندونزی، آفریقای جنوبی و کلمبیا به عنوان منابع بالقوه زغالسنگ مطرح هستند اما خرید از آنها هزینه بالایی را متوجه اتحادیه اروپا خواهد کرد. بهای زغالسنگ از سال گذشته میلادی تاکنون، افزایش چهار برابری را تجربه کرده است. همچنین مصرفکنندگانی همچون هند و کره جنوبی، رقبای اروپا در خرید زغالسنگ هستند.
#قائمون
♦️ کشته شدن أیمن الظواهری در حمله آمریکا به کابل
🔹 جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا بامداد امروز سهشنبه مدعی شد أیمن الظواهری رهبر گروه تروریستی القاعده در حمله پهپادی آمریکا به کابل کشته شده است.
🔹 بایدن در یک سخنرانی ویژه تلویزیونی با بیان اینکه «عدالت برقرار شد و این رهبر تروریست دیگر وجود ندارد»، خاطرنشان کرد که هیچ عضوی از خانواده الظواهری و یا غیرنظامیان در این حمله کشته نشدهاند.
🔹 براساس گزارش رسانهها، طالبان این حمله را تأیید کرده و آن را «نقض اصول بینالمللی» خوانده است.
#قائمون
#تحلیل_نجباء
عراق و دوراهی تفاهم یا بحران؛
✍چهار پیام تظاهرات بغداد به جریان صدر
🔻امروز عراق شاهد تظاهرات گسترده بخشی از طرفداران گروههای شیعه در کمال آرامش و بدون تنش بود که دلالتها و پیامهایی را با خود داشت:
1⃣گروههای شیعه عراقی نشان دادند که برخلاف ادعاهای جریان صدر، طرفدارانی غیرنظامی دارند که حاضرند برای دفاع از ساختار سیاسی و حاکمیت عراق با وجود همه انتقادها موجود به آن به میدان بیایند.
◾️ به تعبیر دیگر خواسته طرفداران صدر به عنوان بخشی از جامعه عراقی باید از طریق رایزنی و گفتوگو پیگیری شود و نه هیچ راهکار دیگری! خط قرمزی که تجمع امروز بغداد رسم کرد از این قرار بود: "هرگونه اقدام به کودتا و یکجانبهگرایی ممنوع است."
2⃣ شعارها، دستنوشتهها و پلاکاردها دلالت برآن دارد که این بخش از جامعه عراق بر جایگاه مرجعیت دینی نجف تاکید داشته و آن را فصل الخطاب خود میداند. به گونهای که مانند بحران داعش، نگاه همه طیفهای دربرگیرنده چارچوب هماهنگی شیعیان به بیت حضرت آیتالله سیستانی است.
3⃣خواسته بخش وسیعی از جامعه عراق کنار رفتن مصطفی الکاظمی نخستوزیر پیشبرد امور عراق است. تظاهرات امروز بار دیگر پرده از این واقعثت برداشت که نارضایتیها از الکاظمی به حد غیرقابل اغماض رسیده و احتمال استمرار حضور او در الخضراء نزدیک به صفر است.
4⃣تظاهرکنندگان، هماهنگی و همکاری بسیار بالایی را با رهبران سیاسی، از خود نشان دادند. تاکید نوری المالکی و شیخ قیس الخزعلی بر عدم ورود به منطقه الخضراء که طرفداران جریان صدر در آن حضور دارند تماما رعایت شد و این تظاهرات برخلاف ادعای محمد صالح العراقی، شخصیت نزدیک به سید مقتدی بدون هیچ درگیری با نیروهای امنیتی پایان یافت.
👈باید دید جریان صدر به رهبری سید مقتدی چه تصمیمی خواهد گرفت؛ جریانهای مختلف سیاسی عراق از کرد و اهل سنت گرفته تا شیعیان، مخالفت خود را با بیانیه دو روز پیش مقتدی صدر مبنی بر لزوم تغییر نظام ابراز داشتند.
👈آیا این جریان به فراخوانهای مختلف برای آغاز یک گفتوگوی فراگیر ملی تن خواهد داد یا همچنان بر راهبرد بحرانزای کنونی اصرار میورزد؟ زمان همهچیز را مشخص خواهد کرد!
#قائمون
🔴 گام جدید ایران برای رسیدن به غنیسازی ۱۹۰ هزار سو
🔺سخنگوی سازمان انرژی اتمی:
🔹امروز دستور راهاندازی صدها سانتریفیوژ جدید صادر شد. این کار در راستای قانون اقدام راهبردی لغو تحریمها و رسیدن به حداقل میزان غنیسازی ۱۹۰ هزار سو است.
🔹امروز به سانتریفیوژها گاز تزریق شده و با این کار راهاندازی ۱۰۰۰ ماشین IR6 هم به مرحله پایانی میرسد. همه این موضوعات را به آژانس اطلاعرسانی کردیم.
#قائمون
.
اعتراف علیه خود
🔹می گوید "توافقات بین المللی، تضمینی جز قدرت طرفین ندارد"؛ چند سوال:
🔻چرا تعهدات طرفین را همزمان و برگشت پذیر قرار ندادید و دو ماه قبل از فرا رسیدن "روز اجرای برجام"، همه چیز را دادید رفت؟
🔻برنامه هسته ای، بخشی از همین قدرت بازدارنده قدرت بود، چرا واگذار کردید؟
🔻وقتی برجام پوچ از آب درآمد، به جای عبرت گرفتن از اعتماد نسبت به دشمن حیله گر، گفتید باید توان دفاعی و منطقه ای را هم مذاکره (واگذار) کنیم؟!
🔻حالا که آمریکا نه تضمین می دهد و نه تحریم ها را لغو می کند، چرا اصرار دارید به همان روند کلاهبردارانه برگردیم و به نابودی برنامه هسته ای ادامه دهیم؟
🔹از دو حال خارج نیست. یا این واقعیت را که توافق کذایی تضمینی ندارد، می دانستید و با این وجود، سرمایه ملی را نابود کردید، که در این صورت، خیانت شما محرز است.
🔹اما اگر نمی دانستید و به هشدار صاحب نظران دهن کجی کردید و مورد توهین و تهمت قرار دادید، گرفتار حماقت آمیخته به غرور بودید.
🔹اگر برجام را خطای شما به حساب بیاوریم، نمی توانیم اصرار بعدی برای برجام های جدید را حمل بر خطا کنیم و بی تردید آن را خط خیانت و نفوذ می دانیم.
👤محمد ایمانی
#قائمون
🇮🇷
📝#یادداشت | شکست پروژه درگیری شیعی_شیعی
🍃🌹🍃
🔻 طرفداران جریان صدر مدتی است که صحنه عراق را چالشی کرده اند. در اولین گام این افراد، نماز جمعه را هفته گذشته در بغداد برگزار کردند و بعد از آن به سمت منطقه سبز بغداد حرکت و وارد پارلمان شدند. بعد از آن مقتدی #صدر اعلام کرد که دو رکعت نماز شکر بجا آورید و برگردید. حال باتوجه به اتفاقات رخ داده باید به این سوال پاسخ داد که اهداف جریان صدر از ایجاد چنین وضعیتی چیست؟
1⃣ مقتدی صدر با این اقدام خود یک حرکت اجتماعی برپایه سیاسی انجام داد. یعنی این اقدام پیامی مهم برای جریان های سیاسی داشت که جریان وی توان بسیج عمومی و اختلال در روند سیاسی را دارد. در واقع یک حرکت اجتماعی برای تاثیر گذاری بر روند سیاسی بود.
2⃣ #مقتدی_صدر هیچ گاه به این گزاره فکر نمی کرد که پارلمان استعفای نمایندگان حامی این جریان را بپذیرد. در واقع صدر معتقد بود که با استعفای نمایندگان جریان صدری، سایر ائتلاف ها نیز در همراهی با آن استفعا خواهند داد. اما در واقع مشاهده شد که نه تنها سایر احزاب به سمت استعفا نرفتند، بلکه پارلمان صرف ۲۴ ساعت نمایندگان جدید را نیز انتخاب کرد و این امر منجر به این شد که چارچوب هماهنگی به عنوان فراکسیون اکثریت، گزینه نخست وزیری را نیز معرفی کند. این مسائل چندان مورد پسند جریان صدر قرار نگرفت و اتفاقات کنونی نشات گرفته از همین مسائل است.
3⃣ سناریویی است که از چند روز گذشته و در عرصه رسانهای به ویژه رسانههای سعودی، اماراتی و آمریکایی بر روی آن تمرکز ویژه کرده اند و آن گزاره جنگ شیعی- شیعی است. امری که این بازیگران به مدت ۱۰ ماه است که به هر طریقی به دنبال اجرای آن در عراق هستند و تاکنون نیز ناکام ماندهاند.
✍محمدرضا فرهادی
#روشنگری | #ثامن | #محرم
🆔 eitaa.com/meyarpb
هدایت شده از شهید جمهور
10.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✋
هیأتی واقعی نمیتواند سیاسی نباشد!
🎤امام خمینی(رحمهاللهعلیه)
🔴رویارویی چین و آمریکا در تایوان تا حد شروع یک جنگ پیش رفته است
⏪تلویزیون دولتی چین از برگزاری بزرگترین رزمایش نظامی در اطراف تایوان از 4 تا 7 اوت خبر داد.
ـــــــــــــــــــــــ
⏪ وزارت خارجه چین: آمریکا تاوان عواقب سفر به تایوان را خواهد داد
ـــــــــــــــــــــــ
⏪فرماندهی شرق نیروهای مسلح چین گزارش می دهد که موشک های بدون کلاهک به سمت دریای شرق تایوان پرتاب شده است
ـــــــــــــــــــــــ
⏪وزارت دفاع تایوان خبرورود جنگنده های سخو۳۵ چین به تایوان را تکذیب کرد
ـــــــــــــــــــــــ
⏪چین ممکن است تحت تمرینات نظامی با آتش واقعی که امروز در امتداد "محیط" تمام قلمروهای تایوان آغاز می شود، تایوان را از آب و هوا محاصره کامل کند.
ـــــــــــــــــــــــ
⏪تأسیسات نظامی ایالات متحده در منطقه هند و اقیانوس آرام نیز در حالت آماده باش هستند
ـــــــــــــــــــــــ
⏪کرملین :
🔹 ایالات متحده مقابله با چین را انتخاب کرد.
ـــــــــــــــــــــــ
⏪چین میگوید که میخواهد تمرینهای نظامی تا حد مرگ انجام شود و جتهای جنگنده رادارگریز j20 را هم اضافه کند
#قائمون
🔴برگشتی نیست؛پلوسی میخ را کوبیده!
♦️"هیل" نشریه کنگره نوشته: "آیا تایوان، اوکراین جدید بایدن خواهد بود؟ چین با قورت دادن تایوان، آخرین میخ را به تابوت سلطه جهانی آمریکا خواهد زد. بایدن هنوز نفهمیده که تایوان برای آینده آمریکا بسیار مهمتر از اوکراین است".
🔹اما نانسی پلوسی 82 ساله، تایوان برود یا نرود، با ماجراجویی اخیر، میخ بزرگتر را به تابوت کوبیده است. تحریک چین در حالی که آمریکا در جنگ با اوکراین درمانده شده، خطای راهبردی بود که رئیس کنگره آمریکا مرتکب شد.
♦️اگر سفر امروز پلوسی لغو شود -که خبر های متناقضی درباره انجام یا لغو آن منتشر می شود- یک فاجعه برای آمریکاست؛ و اگر برگزار شود، چین مسالمت جو تا امروز، رفتار متفاوت و رادیکالی را در پیش خواهد گرفت و حتی ممکن است کار به تاخیر افتاده نسبت به تایوان را انجام دهد؛ همان که روسیه ابتدا با شبه جزیره کریمه و سپس دو ایالت اوکراین کرد.
#قائمون