🔴 چند نکته:
۱.سخنان بیپرده فتاح در رسانه ملی اوج آزادی بیان و افتخار جمهوری اسلامیست
۲.مراکز با مجوز فعالیت داشتند،اما ضابطه قانونی برای بازگشت ندارند
۳.افشاگر سرباز این نظام است و این سندیست برای اثبات سلامت نظام
۴.برای یک انقلابی،اصولگرا با اصلاحطلب با ارتشی و سپاهی فرقی نمیکند
🔴 #لبنان| سناریوی جدید غرب در لبنان
🔹 غرب با محوریت آمریکا با استفاده از عوامل خود در منطقه و لبنان، سناریوی خطرناکی برای این کشور ترسیم کرده است. آمریکا سعی دارد بر موج ناشی از انفجار غیرعمدی یا عمدی سوار شده و دولت لبنان و جريان مقاومت به ویژه حزب الله را تحت فشار قرار دهد.
🔹 چهار نکته پیرامون سناریوی غرب:
1⃣ جریان رسانه ای دشمن از ابتدا چنین القا کرد که انفجار بیروت متعلق به مهمات حزب الله بوده و در واقع حزب الله مسئول اصلی انفجار محسوب می شود.
2⃣ مقوله «دولت سایه» و نفوذ حزب الله در مراکز مختلف لبنان از جمله بنادر و فرودگاه، از جمله ادعاهایی است که بارها علیه حزب الله مطرح شده است. در این راستا طرح خلع سلاح حزب الله نیز بازتولید و شعارهای معترضان همچون «بیروت مدينة بلا سلاح» (بیروت شهر بدون سلاح) در این چهارچوب طراحی شده است.
3⃣ معضلات اقتصادی لبنان نیز که با انفجار بیروت تشدید شده، غرب را به عنوان یک فرشته نجات تصویر می کند که علاوه بر کمک های اقتصادی، می خواهد ساختار سیاسی این کشور را نیز اصلاح و بلکه دچار تحولات بنیادین نماید. سفر سریع السیر رئیس جمهوری فرانسه به لبنان پس از حادثه انفجار، در این راستا قابل درک است.
4⃣ در سطحی فراتر، سناریوی آمریکا در لبنان را می توان در قالب سیاست «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی و محور مقاومت ارزیابی کرد، سیاستی که این بار بازوی توانمند آن یعنی حزب الله لبنان را نشانه رفته است.
🔻 با این تفاصیل حزب الله لبنان در شرایط دشواری قرار گرفته است؛ اما آن چه مایه امیدواری است از یک سو، ریشه دار بودن فرهنگ مقاومت و جایگاه حزب الله در میان عموم مردم لبنان است. از سوی دیگر، نقطه قوت مهم دیگر، درایت و تجربه این حزب و به ویژه رهبر با ذکاوت آن یعنی سیدحسن نصرالله است که از قواعد بازی پیچیده در کشور ملتهب لبنان در برابر رقبا و حامیان خارجی آن ها به خوبی آگاه است.
🔴 نسخه جدید زیباکلام: برجام ۹۹‼️
🔻صادق زیباکلام به روزنامه آرمان گفته: در گذشته معتقد بودم بین ایران و آمریکا بحران ایجاد شده اما مدتهاست به این نتیجه رسیدهام که باید به جای کلمه بحران از باتلاق استفاده کنم. معتقدم تنها راهی که میتواند ایران و آمریکا را از این باتلاق نجات دهد یک چیز است: «برجام ۹۹»! ما باید به دنبال برجام دیگری با آمریکا باشیم.
✅ زیباکلام پیشتر گفته بود که متن برجام را حتی یک بار هم نخوانده است.
📍 #توهمات_غرب_پرستانه
🔻وضعیت کنونی لبنان چقدر برای ما آشناست:
🔹آنهایی که برای آبادی و رفع مشکلات لبنان به فرانسه دلبستهاند همانند آنهایی هستند که برای رفع تحریمها و گشایش اقتصادی دل به آمریکا بستند.
🔸آنهایی که به رییسجمهور فرانسه میگویند بیا و مقدرات ما را بر عهده بگیر همانند آنهایی هستند که میگفتند و میگویند که با آمریکا ببندیم و از کدخدا تبعیت کنیم مشکلات حل است!
🔹آنهایی که به فرزندان وطنشان #حزب_الله که برای لبنان از جان گذشتند؛ طعنه میزنند که مشکلات ما به خاطر وجود شماست مانند همانهایی هستند که سپاه را سیبل انتقادات و مانع حل مشکلات میدانند اما...
🔸...اما اگرچه خودزنی میکنند و ظرفیتهای داخلی را برای برونرفت از مشکلات و بحرانها زایل میکنند، از این دستوپازدنهای مذبوحانه و #توهمات_غرب_پرستانه به جایی نخواهند رسید، چنانچه تجربه خسارت محض برجام به جایی نرسید.
🔻پ ن:
خداوند برای مومنین از سوی کافران راهی (برای غلبه) قرار نداده است.
استکبارها چون شرابند که خداوند خیری در آنها قرار نداده است.
🔹عجب #گشایش_اقتصادی ای، کردند جماعت غربگرا
بورس را به خاک و خون کشاندند . مردم را بی اعتماد و نگران کردند....
این جماعت دست به طلا هم که بزنند تبدیل به خاکستر سیاه میشود....
وقت آن شده بزرگان نظام فکری اساسی برای حفظ اقتصاد کشور کنند و دست مدیران غربزده را از هرگونه تصمیم گیری اقتصادی تا یکسال آینده کوتاه کنند....
سرنوشت لبنان پس از استعفای دولتیها چه خواهد بود؟
در سایه اعتراضات در لبنان پایگاه خبری بلومبرگ سوالاتی را درخصوص سقوط احتمالی دولت سعد الحریری، نخست وزیر لبنان و پیامدهای آن مطرح کرده است.
لبنان کشوری عربی است که بدهیهای سنگینی دارد و این روزها شاهد موجی از اعتراضات در سایه وضعیت نا بسامان معیشتی و اقتصادی است تا جایی که برخی معترضان خواستار استعفای دولت هستند.
به گزارش ایسنا، در سایه اعتراضات در لبنان پایگاه خبری بلومبرگ سوالاتی را درخصوص سقوط احتمالی دولت سعد الحریری، نخست وزیر لبنان و پیامدهای آن مطرح کرده است.
این پایگاه خبری در گزارشی که امروز (دوشنبه) منتشر شد، اعلام کرد که خطرات اقتصادی بزرگی برای لبنان وجود دارد و این نیاز وجود دارد تا منابع مالی جدیدی برای آن تامین شود.
بلومبرگ اعلام کرد: بحران در لبنان این کشور را به سمت مرحلهای پیش برده که نمیتوان آن را پیشبینی کرد و در صورت استعفای دولت جذب سرمایههای جدید از کشورهای حوزه خلیج فارس یا غرب دشوارتر میشود.
این پایگاه خبری همچنین اعلام کرد: برخی از اعضای حزبالله لبنان هم در معرض تحریمهای آمریکا قرار دارند.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی میکند که کسری بودجه سال جاری میلادی در لبنان به حدود ۳۰ درصد از تولید داخلی برسد. صندوق بینالمللی پول همچنین گزارش جدیدی را ارائه کرده که در آن پیشبینی میشود رشد اقتصادی که در سال ۲۰۱۸ سه درصد بود به دلیل عدم اطمینان سیاسی و اقتصادی و نیز رکود شدید در بخش املاک و مستغلات، ضعیف و راکد باقی بماند.
لبنانی که نمیشناسیم
شناختی حداقلی از فضای اجتماعی لبنان، نارضایتی مردم از کلیت سیستم این کشور را به ما نشان میدهد؛ سیستمی که برآمده از توافق طائف میان عربستان و آمریکا بوده است.
به گزارش مشرق، سیاوش فلاحپور طی یادداشتی به بررسی مساله شناخت تحلیلگران ایرانی از فضای اجتماعی لبنان پرداخت که در ادامه می خوانید:
در نگاه اولیه بهنظر میرسد بهدلیل سیاستها و همچنین نفوذ قابل توجه ایران در لبنان، شناخت بالایی از مسائل داخلی این کشور در فضای تحلیلی و رسانهای ایران وجود داشته باشد. اما بازتاب تحولات اخیر لبنان در رسانههای فارسی زبان داخلی طی روزهای گذشته بار دیگر خلاف این امر را ثابت کرد.
ما بار دیگر دیدیم که جریان غالب رسانهای در ایران و چهرهها و تحلیلگران سرشناسی که وابسته به این جریان هستند، جز تکرار الگوها و کلیشههای سنتی و بیاعتبار، حرفی درباره لبنان امروز (و شاید عراق، سوریه، فلسطین و...) برای مخاطب ایرانی ندارند.
پروژه تخریب و آشوب و پاسخ مقتضی جبهه مقاومت
این واقعیت هولناک بیش از هرچیز به ایزوله بودن فضای تحلیلی ایران و فرمایشی بودن اندیشکدههایی برمیگردد که قرار بود چشم بیدار تهران در منطقه باشند.
در جریان بازتاب تحولات لبنان در فضای رسانهای-تحلیلی فارسی، ۲ کجفهمی عمده وجود داشت که در ادامه سعی میکنیم بهطور مختصر آن را بررسی کنیم:
۱- اعتراضات خیابانی روز شنبه در بیروت غیرعادی است!
خشم متراکم اجتماعی مردم لبنان که دستکم از یک سال قبل به مرحله خطرناکی رسیده، در روز شنبه و به فاصله کوتاهی پس از انفجار مهیب بندر بیروت در سطح خیابانها متجلی شد.
برخی، اما بدون هیچ درکی از وضعیت جامعه این کشور، فورا تحولات خیابانهای بیروت را به معادلات منطقهای و بینالمللی نسبت داده و درگیریهای خیابانی در مرکز این شهر را غیرعادی به شمار آوردند. این در حالی است که مردم لبنان طی یک سال گذشته «فروپاشی اقتصادی» بهمعنای واقعی کلمه را تجربه کردهاند.
ارزش دلار در این کشور ظرف ۸ماه از ۱۵۰۰ لیر به بیش از ۸ هزار لیر رسیده است. به موازات سقوط ارز، گرانی وحشتناکی بر اقتصاد لبنان تحمیل شده؛ اقتصادی که در بیش از ۹۵ درصد از مایحتاج مصرفی خود، «واردکننده» است.
از سوی دیگر بهدلیل فساد گسترده، نظام بانکی لبنان به مرز ورشکستگی رسیده و به فرمان رئیسکل بانک مرکزی، حسابهای شهروندان برای برداشت بدون سقف مسدود شده است. تمام اینها در حالی است که دولتهای سابق، لبنان را به کشوری با بدهیهای سنگین خارجی تبدیل کردهاند و حالا تنها راه جبران این بدهیها، اعمال سیاستهای ریاضت اقتصادی به شدیدترین شکل ممکن است.
در چنین شرایطی، ناگهان بندر بیروت بهدلیل سهلانگاری که حاصل فساد سیستماتیک در تمام بخشهای دولتی ازجمله نظام گمرکی است منفجر شده و در اثر آن، تقریبا نیمی از شهر بیروت به مناطق جنگزده تبدیل شده است. آیا انفجار خشم مردمی در این موقعیت غیرطبیعی است؟
۲- معترضان علیه حزبالله به خیابان آمدهاند!
شناختی حداقلی از فضای اجتماعی لبنان، نارضایتی مردم از کلیت سیستم این کشور را به ما نشان میدهد؛ سیستمی که برآمده از توافق طائف میان عربستان و آمریکا بوده و اصولا زمینه برای فساد و ناکارآمدی در آن فراهم است.
بخشی از فضای رسانهای-تحلیلی داخل ایران، اما همسو با جریانات معارض مقاومت، این تجمع خیابانی را قدرتنمایی علیه حزبالله بهشمار آوردند. بدون شک بخشی از جمعیت حاضر در تجمع روز شنبه در بیروت را مخالفان حزبالله (عمدتا حامیان کتائب و قوات) تشکیل دادهاند، اما چگونه و با چه معیاری میتوان اکثریت آن جمعیت معترض که در تمام مدت حضور خود در خیابان علیه تمام احزاب و جریانات سیاسی شعار داده را به مخالفین حزبالله فروکاست؟
جالب آنکه حزبالله و رسانههای نزدیک به این حزب، همواره پیشگام انتقاد از وضعیت موجود لبنان، مخصوصا در حوزه اقتصادی و بانکی بودهاند و بسیاری از حامیان آن، خود را بخشی از جریان اعتراضی موسوم به ۱۷ اکتبر میدانند.
مشروعیت نظام طائفهای- استعماری لبنان روزبهروز نزد مردم این کشور ضعیفتر میشود و بر این اساس، باید انتظار موجهای قویتری از نارضایتی مردمی، تجمعات خیابانی و یا حتی سیکل خشونت را در این کشور داشت و این مسئله ارتباطی به گروهی خاص، نظیر حزبالله ندارد. درک ناصحیح این تحولات، هشداری دوباره برای جامعه تحلیلی و خبری ایران بهشمار میآید.
@Ghaemon
♦️هشدار احمد توکلی به رئیس جمهور: نام ساقط کردن کشور «گشایش» است؟
🔹اگر ساقط کردن کشور در چند سال دیگر برای جبران ندانم کاری، راحت طلبی و فساد نامش گشایش است، پس فلاکت چیست؟
🔹خوش بین که باشیم می گوییم نه میدانند، نه می توانند و نه میخواهند. Ghaemon@
🔴 واکنش ربیعی به اظهارات ترامپ درباره «توافق سریع» با ایران در دور دوم ریاست جمهوری:
اگر او در مسیر جبران اشتباهات گذشته جدی باشد از آن استقبال میکنیم!
🔹با سست عنصر ترین دولت جمهوری اسلامی طرفیم !!! Ghaemon@
🔴بازداشت ۵ جاسوس در وزارت خارجه، سازمان انرژی هسته ای و وزارت دفاع
اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری:
🔹در روزهای گذشته ۵ جاسوس توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) دستگیر شدند.
🔹هم در وزارت امور خارجه و صنایع تامین کننده قطعات و هم در حوزه انرژی و وزارت دفاع و انرژی هسته ای دستگیری هایی داشتیم.
🔹«شهرام شیرخوانی» جاسوس انگلیس به جرم دادن اطلاعات پروژه های حساس به بیگانگان و آلوده سازی برخی از مدیران برای جذبشان به ۱۰ سال حبس محکوم شد.
🔹او اطلاعات قراردادهای ما در حوزه بانک مرکزی، بانک ملی و وزارت دفاع را به دشمن داده بود.
🔹«مسعود مصاحب» که دبیرکل انجمن دولتی اتریش در ایران و وابسته به سرویس اطلاعاتی آلمان و رژیم صهیونیستی بود به اتهام دادن اطلاعات حوزه پزشکی به بیگانگان به ۱۰ سال حبس محکوم شد.
🔹یکی از کسانی هم که دستگیر شد شارمهد بود، کسی که عزاداران امام حسین(ع) را در حسینیه شیراز به شهادت رسانده بود.
@Ghaemon