هدایت شده از هماهنگی قرارگاه
در محضر امام روح الله ( 264)
✍ لکن ما متکی هستیم به لطف او و ما متکی هستیم به عنایات او و ما در ماه رمضان هر چه قصور کرده باشیم، تقصیر کرده باشیم، در این روز مبارک از او عیدی می خواهیم، او به فضل خودش با ما رفتار کند، نه به عدلش
صحیفه نور،جلد 19،صفحه 18
🌷 اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
نشر این پیام صدقه جاریه است.
✒️ 📋 ✒️ 📋 ✒️ 📋 ✒️ 📋 ✒️ 📋
نشر مطلب با ذکر منبع بلامانع و نشانه پایبندی به اخلاق اسلامی است.
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉 در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در ایتا 👇
https://eitaa.com/gharargahshayeat
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
هدایت شده از هماهنگی قرارگاه
🗓 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۲۶ خرداد ۱۳۹۷
میلادی: Saturday - 16 June 2018
قمری: السبت، 2 شوال 1439
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
💠 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (100 مرتبه)
- یا حی یا قیوم (1000 مرتبه)
- يا غني (1060 مرتبه) برای غنی گردیدن
🗞 وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️5 روز تا سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع
▪️13 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
▪️23 روز تا شهادت امام صادق علیه السلام
▪️29 روز تا ولادت حضرت فاطمه معصومه س و آغاز دهه کرامت
▪️39 روز تا ولادت امام رضا علیه السلام
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉 در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634
شماره شبهه:2410
🔆متن شبهه:
سه دروغی که وارد #قرآن شده و علم آن را رسوا کرد: در آیه آخر سوره لقمان آمده، فقط خدا می داند:
چه زمانی باران می آید، فقط خدا می داند چه تجارتی سود آفرین است.فقط خدا می داند که بچه در شکم دختر است یا پسر. اما علم امروزه راه تشخیص همه موارد را فراهم کرده است. بهرام مشیری
🔆 پاسخ شبهه:
1⃣ متن آیه ای که شبهه افکن بدان استناد کرده، این آیه است:
إِنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ عِلْمُ السَّاعَةِ وَ يُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَ يَعْلَمُ ما فِي الْأَرْحامِ وَ ما تَدْري نَفْسٌ ما ذا تَكْسِبُ غَداً وَ ما تَدْري نَفْسٌ بِأَيِّ أَرْضٍ تَمُوتُ إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ خَبير ؛
📖آگاهى از زمان برپایی قيامت مخصوص خداست، و اوست كه باران را نازل میكند، و آنچه را كه در رحمها (ى مادران) است میداند، و هيچ كس نمیداند فردا چه میکند، و هيچ كس نمىیداند در چه سرزمينى مىميرد؟ خداوند عالم و آگاه است! (لقمان/34)
2⃣ همانطور که مشاهده میشود آیه قرآن نمیگوید که کسی جز خدا زمان نزول باران را نمیداند، بلکه نزول آن را به خدا نسبت میدهد.
نه در این آیه و نه در آیه دیگری در مورد سود و زیان تجارت صحبت نکرده است. شاید چیزی که شبهه افکن #بیسواد را به اشتباه انداخته، کلمه «تکسب» است که خیال کرده به معنای «کاسبی» است.😅
3⃣ نیز در آیه نفرموده که کسی از هویت جنین در شکم مادر خبر ندارد. بلکه آمده است: خدا از آنچه در رحم مادران است خبر دارد.
@GhararGahShayeat
4⃣علاوه بر این:
👈 از امیرالمومنین علیه السلام در تفسیر این آیه آمده است:
منظور این است که تنها خدای سبحان میداند، آن فرزندی که در رحم مادر است، چه ویژگیهایی دارد؛ مذکریا مونث، زشت یا زیبا، بخیل یا سخی، شقی یا سعید، بهشتی یا جهنمی. (📚 تفسیر نورالثقلین/ 4/ 219)
اینها ویژگیهایی است که تنها خدا میداند و بس.
5⃣ مضافا اینکه علم هم هنوز به صورت صددرصد و قطعی موارد فوق را نمیتواند تعیین کند و بسیاری موارد دچار اشتباه محاسباتی میشود.
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉 در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634
در محضر امام روح الله (265)
آنچه که باقی می ماند آن صفحات اعمال شماست
#امام_خمینی (ره):
ماه رمضان ها می آید و می رود و ماه ها یکی پس از دیگری می روند و عمرها هم می رود، آنچه که باقی میماند آن صفحات اعمال شماست که در قلب شما ثبت است و شاید نامه عمل هم همان باشد،قلب شما نسبت بدنیا چه بوده است، دنیا با قلب شما چه کرده است و شما توجه تان به دنیا چه اندازه بوده است. آن روزی که دست تان نمی رسید زاهد و عابد بودید، آن روزی که دست رسید خدای نخواسته عکس او بود؟ مراقبت در کار است.
#امام_خمینی
صحیفه نور، جلد 18،صفحه 18
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉 در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634
پاسخ به شبهه :
" اختراع کودکانه ی چرخ!
باور کنید من به عنوان یک مسلمان شیعه، این روزها از خیلی چیزها خجالت می کشم... نمی دانم با این داستان رؤیت هلال ماه چه بکنم که هرساله یکصد و پنجاه گروه استهلال از جانب رهبری و سایر علما چه با هواپیما و تلسکوب چه با پای پیاده و بی تلسکوب به راه می افتند و آسمان را می کاوند تا مگر با چشم خود برآمدن ماه را ببینند و به حضرات مراجع اطلاع دهند تا جنابان ایشان رسمیت روز عید فطر را اعلام دارند. نمی دانم چرا به یاد یکی از پادشاهان دوره های دور کشورمان افتادم که در شکارگاهی به شب بر خورد و ناگزیر در کناره ی یک آسیاب رحل اقامت گزید بی هیچ سر پناهی. آسیابان پیر در آمد که: من گوشهایم سنگین است و اگر بخواب روم صدایی نمی شنوم. و گفت: به شما توصیه می کنم به داخل آسیاب بیایید تا از باران تندی که خواهد بارید خیس نشوید. پادشاه، وزیر همراهش را خواست و سخن آسیابان با وی در میان نهاد. وزیر به آسمان نظر افکند و غش غش خندید که: این آسمان هرچه داشته باشد باران نخواهد داشت. شب باران تندی باریدن گرفت، و در کوفتن های پادشاه و همراهانش بجایی نرسید. صبح، آسیابان در را واگشود و همگان را خیس آب یافت. پادشاه، آسیابان پیر را فراخواند و گفت: تو از کجا دانستی که باران می بارد و وزیر من ندانست؟ آسیابان به الاغ فرتوت خود اشاره کرد و گفت: این الاغ من هرگاه عرعر می کند و بعد از هر عرعر بی دلیل پای به اطراف می پراند من اطمینان می یابم که باران خواهد بارید. پادشاه درنگی کرد و به آسیابان گفت: خواهشی دارم، اجابت می کنی؟ آسیابان گفت: چرا که نه. پادشاه گفت: این الاغت را با وزیر من عوض کن! می گویم: مقابله با دنیای علم و عقل و تجربه، به مثابه رفتار آن وزیری است که: آثار باران را باید بچشم خود ببیند حتماً. دنیای علم وعقل و تجربه، که می تواند ثانیه های خسوف و کسوف پانصد سال آینده را همین اکنون رصد کند، به کل بساط و دکانهای شیعی ای که ما آراسته ایم می خندد. اصرار برای دیدن ماه با تلسکوپ هایی که در هواپیماها کار گذاشته ایم، اصرار برای اختراع هزار باره ی چرخ است به شیوه ای کودکانه اما! ... من اما شخصاً این غوغا را برای هیچ نمی دانم. بل معتقدم: این غوغا، به دکانی مربوط است که هر مرجع برای کار و کسب خود بساط کرده است. "جهالتِ آذین بسته" ای که من در نوشته ها و سخنانم مرتب بدان اشاره می کنم. محمدنوری زاد "
🔆پاسخ شبهه:
1️⃣ استهلال و تلاش برای رویت هلال ماه مختص ایران یا مذهب شیعه نیست و در سایر مذاهب نیز انجام می شود!
@GhararGahShayeat
yon.ir/sthl1
yon.ir/sthl2
2️⃣ طبق نظر تمام مراجع ثابت شدن اول ماه تقلیدی نیست تا به مرجع تقلید مراجعه شود، بلکه مکلف باید اطمینان پیدا کند که اول ماه است و اینجا کلام مرجع تقلید بخاطر اعتمادی که به او هست مورد توجه است.
yon.ir/sthl3
3️⃣ بر خلاف ادعای شبهه اعلام و یا عدم اعلام اول ماه هیچ سود مادی برای کسی ندارد و عبارت "کسب و کار مراجع"، جهت تخریب و توهین به مراجع شیعه استفاده شده است!
4️⃣ ابتدا و انتهای ماه رمضان بدلیل واجب بودن روزه از اهمیت بالایی برخوردار است، پس در اثبات آن به ظن و گمان نمی شود تکیه کرد!
5️⃣ اثبات اول ماه با پیش گویی منجمین در صورتی که برای انسان اطمینان حاصل شود مورد تایید مراجع می باشد و تاکید بر دیدن ماه بخاطر روایات فراوانی است که بر این قضیه تاکید دارد.
@GhararGahShayeat
yon.ir/sthl4
yon.ir/sthl5
6️⃣ داستان مطرح شده در شبهه دامان نویسنده و سایر دین ستیزان را هم می گیرد! زیرا مبنای آنها برای رد وجود خدا و قیامت و... اتکا به حس و تجربه گرایی است و اینکه چیزی را که نمی بینند را باور نمی کنند!
منبع:سایت شایعات
نشر این پیام صدقه جاریه است.
✒️ 📋 ✒️ 📋 ✒️ 📋 ✒️ 📋 ✒️ 📋
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉 در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634
🔗 سلسله بحثهاي تاريخ اديان، فرق و مذاهب
قسمت هفتم
💠 #موسي_بن_عمران كه در دامن خانم هچپ سوت (Hetchepsut) دختر آمن هوتپ اول (Amenhotep) و در سال ۱۵۴۶ پيش از ميلاد رشد نمود (تورات سفر خروج ۴/۱۰ به بعد) و سپس از آن اتفاقات به مدين رفته بود اما در كوه #طور در صحراي #سينا ناگهان با واقعه اي مواجه شد كه مسير زندگي بني اسرائيل را تغيير داد
🔹در تورات سفر خروج ۵ اين داستان اين گونه نقل شده است: موسي كه شباني مي كرد گله را به طرف حوريب (Hurib) كه جبل الله باشد راند در آنجا فرشته ی خدا در شعله آتش از ميان بوته متجلي شد موسي حيرت زده به آن بوته نگريست و ديد كه آن بوته ی صحرا مشتعل است در حالي كه نمي سوزد به طرف بوته روان شد و خداوند ديد كه موسي به طرف او مي آيد ندا داد و گفت: اي موسي! اي موسي! و موسي پاسخ داد پس خدا گفت نزديك من بيا و نعلين خود را از پاي درآور زيرا محلي كه در آن ايستاده اي مكان مقدسي است (اين بخش كاملاً با قرآن هماهنگ است
📚در #قرآن مي خوانيم: فاخلع نعليك انك بالوادي المقدس طوي / طه ۱۲) من هستم خداي پدرانت، موسي از ترس روي خود را پوشاند و خداوند فرمود بلاها و گرفتاريهاي قوم خود كه بني اسرائيل است را ديدم (از نظر نگارنده اين بخش بعيد است كه با واقعيت مصادف باشد يعني خدا فرموده باشد قوم خود كه بني اسرائيل باشد به نظر مي رسد اين بخش اضافه شده است كه ريشه در همان حس نژاد پرستي و خود برتر بينی يهوديان باشد
📌 زيرا قرآن كه كامل ترين كتاب آسماني است يكبارهم از اقوام تعبير به قوم من نكرده است بلكه اقوام را به انبيائي كه آنجا مبعوث شدند منتسب كرده است مانند قوم موسي، قوم نوح قوم عاد و غيره) و درخواستهايشان را براي رهايي شنيدم و به آنها رحم كردم فرود آمدم تا آنان را از دست مصريان و فرعونيان نجات دهم و آنان را از آن سرزمين هولناك به زميني نيكو و وسيع آورم زميني كه شير و شهد در آن جاري است مكان كنعانيان هتيتيان (Hittis) و عاموريان (Amorian) و فريزيان (frisian) و حّويان (Havvian) و يبوسيان (ybusian ) (اينان از نسل يعقوب هستند، تاريخ اديان جهان ۱/۴۲۲)
📌پس تو را به ماموريتي مي فرستم پس تو نزد فرعون رفته قوم بني اسرائيل را از مصر بيرون مي آوري (سفر خروج ۵) موسي گفت بگويم كه مرا فرستاده؟
و خدا فرمود بگو اهيه هستم به بني اسرائيل بگو نامش يهوه(yahva ) مي باشد و مرا نزد شما فرستاده است (سفر خروج ۶/۳)
به عقیق دعوتید 👇
http://eitaa.com/joinchat/1366032390C8fbb147e93
پاسخ به شبهه:
الان امروز اگه شما رساله های مراجع رو باز کنی نوشته که زکات به ۹ چیز شامل اسب و شتر و گوسفند و گندم و جو و خرما و مویز و....تعلق میگیره. این در حالیه که فلسفه زکات اخذ از ثروتمندانه و امروزه تقریبا این موارد مصداق ثروت نیستند و موارد دیگری جایگزین آن هستند. ولی من می بینم که روحانیون ما در رسانه و مساجد کشاورزهایی رو که شاید از جمله زحمتکش ترین ها و کم ثروت ترین های جامعه باشند مدام به دادن زکات ترغیب می کنند و ستاد زکات تشکیل میدن . به نظر شما این مصداق ها واقعا مربوط به زمان و مکان پیغمبر نبودن؟ ولی ما احکاممون رو به همون شکل می خواهیم اجرا کنیم.
🔆پاسخ شبهه:
🔎@GhararGahShayeat
1⃣در این شکی نیست که یکی از فلسفه های روشن وجوب پرداخت زکات مساله تامین مالی نیازمندان جامعه می باشد.
🔹امام صادق می فرماید:
«اگر همه مردم زکات اموال خود را بپردازند مسلمانی فقیر و نیازمند باقی نخواهد ماند. و مردم فقیر و محتاج و گرسنه و برهنه نمی شوند مگر به خاطر گناه ثروتمندان»
الفقیه ج2 ص7
🔹و همچنین می فرمایند:
«خداوند با تشریع حکم زکات برای فقرا در اموال اغنیا حقی را واجب گردانیده است»
الکافی ج3 ص498
2⃣کسانی موظف به پرداخت زکات هستند که از وضعیت در آمدی خوبی برخوردار هستند و بر خلاف تصور شما تمام کشاورزان موظف به پرداخت زکات نیستند تنها کشاورزان و دامدارانی موظف به پرداخت زکات هستند که وضعیت نسبتا مساعدی را دارا هستند.
🔎@GhararGahShayeat
3⃣زکات بر چندین چیز واجب است از جمله از غلات گندم ،جو،خرما،کشمش و از حیوانات گوسفند و گاو و شتر
توضیح المسائل مراجع کتاب زکات
4⃣کشاورزان تنها زمانی واجب است که زکات گندم و جو و خرما و کشمش را بدهند که این غلات آنها به حد نصاب برسد و حد نصاب آنها حدود 847 کیلوگرم می باشد.
وسائل الشیعه ج9 ص175 باب1
🔹بی شک نمی توان گفت کشاورزی که هر ساله این مقدار و یا بیشتر محصولش به بار می نشیند جزو افراد نیازمند جامعه است و موظف به پرداخت زکات نیست .
بنابراین این گونه افراد جزو اغنیا و بی نیازان محسوب می شوند که موظف هستند درصدی از اموالشان را به فقرا اختصاص دهند.
🔎@GhararGahShayeat
5⃣هر دامداری نیز موظف به پرداخت زکات نیست. حیوانات مذکور در زکات باید به حد نصاب برسند تا زکات آنها واجب شود.
🔹نصاب اولی که زکات را در گوسفند واجب می کند «40 گوسفند» است که زکات آن یک گوسفند است.
🔹کسی که تعداد گوسفندهایش به چهل عدد نرسیده موظف به پرداخت زکات نمی باشد.
🔹نصاب نخستینی که زکات را در گاو واجب می کند « 30» گاو است .اگر دامداری 30 گاو داشته باشد موظف است یک گوساله را به عنوان زکات پرداخت کند و اگر تعداد گاو ها به سی عدد نرسیده باشد زکات واجب نمی شود.
🔹نخستین نصابی که زکات را در شتر واجب می کند« 5» شتر است که زکات آن یک گوسفند است.
🔹اگر تعداد شترها به پنج عدد نرسیده باشد زکات واجب نمیشود.
وسائل الشیعه ج9 ص107 به بعد
🔎@GhararGahShayeat
6⃣بی شک افرادی که حداقل مالکیت چهل گوسفند یا سی گاو و یا پنج شتر را دارند جزو افراد نیازمند محسوب نمی شوند بلکه به عکس از جمله افراد دارای جامعه محسوب می شوند .
بنابراین تشریع حکم زکات برای آنان بی مورد نبوده است.
🔎@GhararGahShayeat
7⃣سایر افراد بی نیاز جامعه که جزو مشمولین برای پرداخت زکات نمی باشند، موظف به پرداخت خمس هستند و خداوند برای آنان خمس را واجب گردانیده است .
با توجه به نکات فوق اشکالی بر مساله وجوب زکات در اسلام مترتب نمی شود.
🔎@GhararGahShayeat
منبع : پرسمان اعتقادی
نشر این پیام صدقه جاریه است.
✒️ 📋 ✒️ 📋 ✒️ 📋 ✒️ 📋 ✒️ 📋
👈قرارگاه پاسخ به شبهات و شایعات👉 در تلگرام 👇
https://telegram.me/joinchat/A9RIwjvuaKGX3QS979_J_w
در سروش 👇
http://sapp.ir/gharargahshayat
در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2775384064Ccbdd7dd634