اولین مجلس خبرگان در آستانه انتخابی بزرگ
7 صبح روز 14 خرداد سال 68، رادیو با اعلام خبر رحلت امام خمینی، مردم را در بهت از دست دادن رهبرشان فرو برد؛ بهتی که در میان تمامی اعضای خبرگان که از سراسر کشور خود را برای شرکت در جلسه اضطراری به تهران رسانده بودند، موج میزد.
آیتالله سیدجعفر کریمی از اعضای دوره اول مجلس خبرگان رهبری در تشریح این لحظات میگوید: «پس از تلاوت قرآن و قرائت حمد و سوره برای روح ملکوتی امام، دو پاکت سر به مهر که هر یک حاوی نسخهای از وصیتنامه الهی - سیاسی امام بودند و یکی به آستان قدس رضوی و دیگری در مجلس شورای اسلامی به امانت سپرده شده بودند، باز شدند. قرار بود وصیتنامه را مرحوم آسیداحمد آقا بخوانند که از شدت تأثر نتوانستند و قرائت وصیتنامه به عهده آیتالله خامنهای گذاشته شد.»
خبرگان در گیر و دار تصمیم برای شورای رهبری یا رهبری فرد؟
پس از آن که وصیت نامه امام از طرف رئیسجمهوری وقت، آیتالله خامنهای قرائت شد، بعد از وقفهای کوتاه برای نماز، نوبت به همان انتخاب مهم رسید: «شورای رهبری یا رهبری فردی؟»
برخی دلایلی همچون نیاز به تصمیمگیری جمعی برای امور مملکت را به عنوان لزوم تأیید شورای رهبری نام میبردند و برخی هم از بیم اختلاف در شورای رهبری سخن میگفتند.
هاشمیرفسنجانی که در آن برهه نائب رئیس اول آیتالله مشکینی در مجلس خبرگان بود، در کتاب خاطراتش مینویسد: «صحبتهای زیادی شد. بعضیها طرفدار رهبری شورایی و بعضی خواهان رهبری فردی بودند. بعضی آیتالله خامنهای و بعضیها آیتالله سیدمحمدرضا گلپایگانی را مطرح کردند و برای شورا هم اسمهایی برده شد.»
#امام_خمینی_ره برای نخستین بار در کتاب #ولایت_فقیه خویش، از #انقلاب_سیاسی نام می برد و خواستار سرنگونی سلطنت می گردد:
« شرع و عقل حکم می کند که نگذاریم وضع حکومت ها به همین صورت ضد اسلامی یا غیر اسلامی ادامه پیدا کند. دلایل این کار واضح است، چون برقرای نظام سیاسی غیر اسلامی به معنی بی اجرا ماندن نظام سیاسی اسلام است. هم چنین به این دلیل که هر نظام سیاسی غیر اسلامی، نظام شرک آلوده است چون حاکم اش طاغوت است و ما موظفیم آثار شرک را از جامعه ی مسلمانان و از حیات آنان دور کنیم و از بین ببریم و باز به این دلیل موظفیم شرایط اجتماعی مساعدی برای تربیت افراد مؤمن و با فضیلت فراهم سازیم واین شرایط درست ضد شرایط طاغوت و قدرت های نارواست... ما چاره نداریم جز این که دستگاه های حکومتی فاسد و فاسد کننده را از بین ببریم و هیأت های حاکمه خائن و فاسد و ظالم و جائر را سرنگون کنیم. این وظیفه ای است که همه مسلمانان در یکایک کشورهای اسلامی می باید انجام بدهند و #انقلاب_سیاسی را به پیروزی برسانند.»
#انقلاب_اسلامی_ایران با رهبری دانشمند و کاریزمای حضرت #امام_خمینی (ره) به پیروزی رسید. هدایت و مدیریت انقلاب، مهمترین مولفه پیروزی انقلاب اسلامی بود که شخصیتی بیهمتا مانند امام خمینی (ره) حتی در دوران تبعید به درستی آن را اجرایی کردند. با ورود امام خمینی (ره) به ایران در 12 بهمن/ سال 1357 عملا بساط #رژیم_پهلوی پرچیده شد و در نهایت در تاریخ 22 بهمن همین سال (1979) پایههای رژیم ستمشاهی فرو ریخت و #انقلاب_اسلامی_ایران با رهبری فرزانه امام خمینی به پیروزی رسید.
نقش حضرت امام خمینی (ره) بهعنوان معمار بزرگ در پیروزی انقلاب اسلامی برکسی پوشیده نیست و در محافل علمی دنیا حتی در کشورهای بزرگ مانند آمریکا در بررسی این موضوع و اذعان به نقش کاریزمای رهبری انقلاب اسلامی کارهای فراوان شده است.
امام خمینی (ره) که به اوضاع سیاسی، فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران در سـال اوجگـیـری نـهـضـت و قـبـل از آن آگاه بـودند، مـهـمتـریـن عـامل پیروزی و رمز موفقیت را همانا «تحولی الهی» میدانستند که در روح مردم ایجاد شده بـود.
درچنین شرایطی؛ مـردم بـا سـخـنـان حـضـرت امـام خمینی (ره) مـتـحـول شـدنـد و همزمان بـا عنایت بـه خـداونـد متعال، تـرسی از رژیـم ستمشاهی نداشتند و با شجاعت در برابر این رژیم ایستادند...
چه کسانی در لیستهای #شورای_رهبری بودند؟
پیش از تغییر اصل و صد هفتم قانون اساسی که به انتخاب رهبری میپرداخت، این موضوع مطرح بود که اگر در میان افراد واجد شرایط رهبری به شرح مذکور در قانون اساسی، فردی واجد همه شرایط بود، همان شخص برای رهبری انتخاب شود، وگرنه از میان واجدین نسبی شرایط عمومی، سه نفر که نسبت به دیگران امتیازات بیشتر دارند به عنوان #شورای_رهبری انتخاب شوند.
این نکته موجب شد تا در ابتدای بررسی جانشین رهبری و پیش از تعیین گزینه #شورای_رهبری یا #رهبری_فردی، برخی به بیان لیستهایی برای شورای رهبری به شرح زیر بپردازند.
#ترکیب_اول_رهبری_شورایی: آیتالله خامنهای، آیتالله مشکینی و آیتالله موسوی اردبیلی
#ترکیب_دوم_رهبری_شورایی: آیتالله خامنهای، آیتالله مشکینی، آیتالله موسوی اردبیلی، هاشمی رفسنجانی و سیداحمد خمینی
#ترکیب_سوم_رهبری_شورایی: آیتالله خامنهای، آیتالله مشکینی، آیتالله موسوی اردبیلی، آیتالله فاضل لنکرانی، آیتالله عبدالله جوادی آملی
سرانجام به دلیل مخالفت اکثریت خبرگان با #شورای_رهبری، هیچ یک از لیستهای ذکر شده، رنگ واقعیت نگرفتند. ..
در روز 6 فروردین سال 68 خبردار شدیم که امام شخصاً وارد عمل شده و نامه #عزل_آقای_منتظری را برای آقای #هاشمی فرستادهاند تا ایشان به اتفاق #آقای_خامنه_ای آن را برای آقای #منتظری ببرند. یک نسخه را هم به صدا و سیما فرستادند که خوانده شود؛
* نهایتاً تصمیم گرفتیم خدمت امام برسیم و نظراتمان را بگوییم و کسب تکلیف کنیم. جمع بندی نظرات هم این بود اول از امام بخواهیم ولو موقتاً هم شده از عزل ایشان صرفنظر کنند. دیگر اینکه مفاد این نامه از صدا و سیما پخش نشود. از تشکیل اجلاس خبرگان صرف نظر شود یا دستکم به تعویق بیفتد. لحن نامه هم ملایمتر شود که دستکم وجهه حوزوی آقای منتظری محفوظ بماند. با دفتر امام تماس گرفتیم و تقاضای وقت ملاقات کردیم. حاج احمد آقا گفت که دیروقت است و امام این وقت شب به کسی وقت ملاقات نمیدهند. گفتیم که کار فوری و لازمی داریم و میآییم. حاج احمد آقا برگشت و گفت که امام برای ملاقات تشریف میآورند.
* امام در حالی که آثار اندوه در چهرهشان آشکار بود، فرمودند: «من درباره عواقب و جوانب این امر ( #خلع_منتظری) کاملاً فکر کرده و تصمیم خود را گرفتهام و چون و چرا هم ندارد. من گفته بودم که متن نامه مرا در اخبار بخوانند، اما کوتاهی شد. من از ابتدا با انتخاب ایشان مخالف بودم، اما نخواستم در کار خبرگان دخالت کنم. گفتهام که در تمام ادارات عکس ایشان را جمع کنند. تشکیل اجلاس خبرگان هم ضرورت ندارد و خودم رأساً ایشان را خلع میکنم.»
اهمیت رهبری انقلاب اسلامی فقط به دوران هدایت خیزش مردمی برای رسیدن به هدف معنا نمیشود و امروز رهبری انقلاب اسلامی چهبسا از اهمیت بیشتری نسبت به دوران پیروزی برخوردار است. حدود 40 سال از انقلاب اسلامی ایران میگذرد و بدون شک، رهبری آن یکی از مولفههای مهم تداوم انقلاب اسلامی و هدایت آن در مسیر درست است. پایداری انقلاباسلامی که در اصل اساسی و نظریه «ولایتفقیه» امام خمینی (ره) معنا میشود، مانع از انحراف انقلاب اسلامی شده است و دراین مسیر، حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی نقشی برجسته درهدایت انقلاب اسلامی دارند. «انقلاب اسلامی، #جمهوری_اسلامی و #ولایت_فقیه»، که یادآور و یادگار امام خمینی (ره) است، امروز با صلابت در سایه رهبری حضرت آیت الله خامنهای ادامه دارد و ایران اسلامی را در برابر توطئههای دشمنان مصون نگه داشتند. رهبر معظم انقلاب اسلامی همان شیوه و مدیریت #امام_خمینی (ره) را در جهتدهی و هدایت #انقلاب_اسلامی، حفظ #آرمان_ها، #اصول، ارزشهای اسلامی و نفی نظامسلطه پیگیری میکنند و درسایه این رهبری کاریزما و فقیه، #انقلاب_اسلامی در چهل سالگی خود همچنان بالنده و رو به پیشرفت است.
مخالفت آیتالله خامنهای با رهبر شدنش
آیتالله خامنهای که خود مخالف رهبری فردی و موافق رهبری شورایی بود، پس از آن که به عنوان گزینه رهبری مطرح شد، به عنوان تنها مخالف رهبریش سخن گفت؛ نکتهای که با مخالفت اعضای خبرگان مواجه شد.
آیتالله حائری شیرازی، عضو سابق مجلس خبرگان نیز در نشستی به بیان ناگفتههایی از جلسه انتخاب رهبری پرداخت و در رابطه با مخالفت آیتالله خامنهای با مطرح شدنش به عنوان گزینه رهبری این گونه روایت کرد: «تا گفتند رهبری فردی یکی از این خبرگان اسم رئیسجمهور را آورد و گفت ایشان، چون اینهایی هم که شورایی میگفتند اسم ایشان را هم در قضیه میآوردند، یکدفعه ایشان بدون وقت گرفتن و بیقانون آمدند پشت تریبون، رنگ ایشان سرخ شده بود، گفت میدانید میخواهید چه بر سر من بیاورید؟ التهاب شدید داشت، یکدفعه شورای نگهبانیها گفتند آقا جان چرا جلوی اجرای قانون را میگیرید؟ ایشان چیزی نگفت. رفت سر جایش نشست.»
🌹حضرت_محمد صلی الله علیه و آله فرمودند :
♦️أشرَفُ المَوتِ قَتلُ الشَّهادَةِ.
♦️شرافت مندانه ترين مرگ، شهادت است.
📚 بحار الأنوار، ج 100، ص 8.
🔴خون همیشه بر شمشیر پیروز است.
♦️امام خمینی (ره):اشتباهشان در همین است که خیال می کنند زیادی جمعیت و زیادی اسلحه کار انجام می دهد و نمی دانند که آن چیزی که کار را انجام می دهد بازوی قوی افراد است. افراد کم با بازوان قوی و قلب مطمئن و قلب متوجه به خدای تبارک و تعالی و عشق به شهادت و عشق به لقاءالله، اینهاست که پیروزی می آورد. پیروزی را شمشیر نمی آورد پیروزی را خون می آورد.
📚صحیفه نور جلد ۱۶ صفحه ۶۸
@HAMSANGARANSAHED
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🔴 جوان مؤمن انقلابی و ایستادگی مقابل همه شگردهای تبلیغی
♦️رهبرمعظم انقلاب: اینکه بنده بارها تکرار میکنم که جوان امروز، از جوان اوّل انقلاب و دوران جنگ اگر جلوتر نباشد، بهتر نباشد، عقبتر نیست -و من معتقدم که جلوتر است بهخاطر این است که امروز با اینهمه ابزارهای تبلیغی، با اینهمه شگردهای گوناگونِ فروریختن پایههای ایمان، جوان انقلابی ایستاده است.
♦️ما در عرصهی فرهنگ، در عرصهی سیاست، در عرصههای اجتماعی، در عرصههای هنری الیماشاءالله جوان مؤمن داریم؛ البتّه بله، یکعدّهای هم هستند که معتقد نیستند، پابند نیستند، آن را هم میدانیم، نه اینکه غافل باشیم امّا این خیل عظیم جوانان مؤمن، جزو #معجزات_انقلاب است.
♦️این جوان امروز [است]؛ جوانی که نامه مینویسند به بنده -از این نامهها یکی و دوتا و دهتا هم نیست، زیاد است- و التماس، گریه که اجازه بدهید ما برویم در دفاع_از_حرم اهلبیت (علیهمالسّلام) بجنگیم؛ از زندگی راحت، از زن و بچّه بگذریم.
♦️نامه مینویسند -واقعاً نامه گریهآلود است- که [ما] پدر و مادر را راضی کردیم، شما اجازه بدهید ما برویم بجنگیم؛ این وضع جوان امروز است.
♦️خب میخواهند ایمان این [جوان] را از بین ببرند. این حصار فرهنگی برای حفظ این ایمان است.۱۳۹۵/۰۵/۳۱
@HAMSANGARANSAHED