🔸 کلاس مجازی سیرهی رهبران انقلاب اسلامی ۱
#نیمسال_دوم_سال_تحصیلی_۹۸_۹۹
#استاد_باطنی
🔹روشنفکر خودش را مسئول محقق کردن اندیشهها نمیداند؛
او صرفا خودش را مسئول تفکر میداند، خودش را مسئول بیان دردها و اشکالات می بیند، خودش را پزشکی میداند که صرفا بیماری را کشف میکند، و چون بهبود بیماری برایش مسئله نیست نسخههایی ارائه مینماید که عملیاتی نیست.
🔹این نوع از دانشمندان، برای همه چیز طرح و راهکار ارائه میکنند و درباره همه چیز صحبت میکنند، ولی به عملیاتی شدن آن، فکر نمیکنند؛
ویژگی منحصر به فرد امام این است که امام متفکر هست اما خود را مسئول تحقق آن تفکر میداند؛ یا به عبارت بهتر، جنس تفکر امام از جنس عمل است.
#حوزه_شریف_تعطیل_نیست
🔻
@hdsharif
HD.sharif.ir
13.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#استاد_جلالی
💠 حق خدا بر انسان بندگی است، اقتضای این بندگی گاهی اعتکاف رفتن و هیات رفتن است گاهی هم کمک کردن و برادری را ترویج دادن ...
#پنجشنبههای_شریف
#حوزه_شریف_تعطیل_نیست
🔻
@hdsharif
HD.sharif.ir
💠 کلاس مجازی گام دوم انقلاب اسلامی
#استاد_دادمان
🔹امام یک کار مهم کرد، و آن اینکه یک زندگی دنیایی را تصور نمود که مبتنی بر دین است، دنیای مبتنی بر دین. او تقریر متفاوتی از دنیا ارائه کرد، دنیای دینی.
🔹از آن طرف هم یک دینی را تعریف کرد که به شدت با دنیا، به زندگی اجتماعی و قواعد اجتماعی کار دارد. او اسلامی را تبیین که میخواهد دنیا را بسازد.
🔹این همان تقریر نابی است که برگرفته از قرآن و روایات ماست و ما در سیره حضرت رسول صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهمالسلام میبینیم.
این را اگر بخواهیم در یک جمله بگوییم، میشود همان عبارت: الدنیا مزرعة الآخرة.
#حوزه_شریف_تعطیل_نیست
🔻
@hdsharif
HD.sharif.ir
کلاس مجازی نهجالبلاغه
#استاد_سلامت
🔹امیرالمومنین در خطبه۲۱۰ نهجالبلاغه میفرمایند: خداوند در قرآن از نشانههای منافقین خبر داده است، *منافق اگر ببیند دین داری هزینه دارد، آبرویش میرود، مسخره میشود، آن وقت پا پس میکشد؛* در حالی که پیامبران را اگر ببینید، همه در راه دین از آبروی خود هزینه کردند...
🔹وَ مِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ *فَإِذَا أُوذِيَ فِي اللَّهِ جَعَلَ فِتْنَةَ النَّاسِ كَعَذَابِ اللَّهِ* وَ لَئِن جَاءَ نَصْرٌ مِّن رَّبِّكَ لَيَقُولُنَّ إِنَّا كُنَّا مَعَكُمْ ۚ أَوَلَيْسَ اللَّهُ بِأَعْلَمَ بِمَا فِي صُدُورِ الْعَالَمِينَ
سوره عنکبوت، آیه 10
و از مردم کساني هستند که مي گويند: به خدا ايمان آورديم. پس *هنگامي که در راه خدا شکنجه و آزار شوند، شکنجه و آزار مردم را مانند عذاب خدا [غير قابل تحمل] شمارند [و از بيم ادامه يافتنش از ايمان دست برمي دارند]،* و اگر از سوي پروردگارت ياري و نصرتي [چون پيروزي و غنيمت] بيايد، [به مؤمنان] قاطعانه مي گويند: ما هم با شما بوديم. آيا [حال آنان از ديد خدا پنهان است] و خدا به آنچه در سينه هاي جهانيان است [از همه] آگاه تر نيست؟
#حوزه_شریف_تعطیل_نیست
🔻
@hdsharif
HD.sharif.ir
استاد عرب.mp3
2.84M
#چند_دقیقه_در_محضر_اساتید
🎵 بشنوید:
گرفتاریها و سختیها به جایی میرسد که خود ولیخدا و کسانی که به او ایمان آوردند، میگویند "مَتَىٰ نَصْرُ اللَّهِ " پس کجاست یاری خدا؟
🔹...يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَىٰ نَصْرُ اللَّهِ ۗ أَلَا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ.
(آیه 214 سوره بقره)
هفته چهارم آموزشی نیم سال دوم سال تحصیلی ۹۸_۹۹
کلاس #طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
#استاد_عرب
#حوزه_شریف
🔻
@hdsharif
HD.sharif.ir
🔹 #جـُ ـستاری در #هـ ـدایت #تـ ـوحیدی
📚 اولین دوفصلنامهی جهتگیری تخصصی منتشر شد!
📚در این شماره میخوانیم:
🗞 مأموریتگرایی، واقعگرایی آرمانخواهانه
🗞 از این شاخه به آن شاخه بپر، اما با چاشنی وسواس
🗞 مدلهای کسبوکار و تأثیر آن بر جهتگیری تخصصی
🗞 برای شروع سنگریزه را از کفشتان بیرون بیاورید
🗞 پنج افسانهی جهتگیری
🗞 وقتی شتابدهندهها سرعتگیر میشوند
🗞 میزگرد اختصاصی با موضوع «تکلیف من چیست؟»
🗞و ...
📚همراه با گفتوگو و یادداشت اختصاصی از:
🖌 حجت الاسلام علی مهدیان
🖌 مهدی دادمان (قائممقام سازمان تبلیغات اسلامی)
🖌 محمدرضا رازقی (مدیر شتابدهندهی هاردتک)
🖌 محمد توکلی (مدیر سفیرفیلم)
🖌و ...
#انتخاب_رشته
#آینده_شغلی
#تکلیف_من_چیست؟
#جهت
#دوفصلنامهی_جهت
📚 خرید و دانلود شمارهی اول «جهت» از لینک زیر:
https://ppng.ir/d/VFd8
‼️ توجه: پس از پرداخت هزینه، با فشردن دکمهی «تکمیل نهایی فرایند» نشریه دانلود خواهد شد.
میتوانید سؤالات خود را از @aalimardani بپرسید.
🔹 جهتگیری تخصصی برادران
@jahat_baradaran
🔹جهتگیری تخصصی خواهران
@jahat_khaharan
شرح و تفسير حکمت 351 نهج البلاغه
بخش اول
🔹 اين حقيقت به كرار تجربه شده كه پايان شبهاى سياه سپيد است و عاقبت گرفتارىها راحتى و استراحت. به همين دليل انسان هرگز نبايد به هنگام هجوم مشكلات و درد و رنجها مأيوس گردد و دست به كارهاى نامعقول بزند و يا زبان به ناشكرى بگشايد و بیتابى كند، بلكه پيوسته اميدوار باشد كه به دنبال اين شدتها و تنگى حلقههاى بلا گشايش حاصل میشود، طوفان بلا فرومىنشيند و ابرهاى نوميدى كنار مىرود و آفتاب شفاف اميد آشكار مىگردد.
🔸 قرآن مجيد نيز در سوره «انشراح» خطاب به پيامبر اسلام (ص) مىفرمايد: «(فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرآ / إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرآ)؛ زيرا با سختى آسانى است (باز هم) با سختى آسانى است».
پيامبر اكرم (ص) مىفرمايد: «لَوْ كانَ الْعُسْرُ فِي حُجْرٍ لَدَخَلَ عَلَيْهِ الْيُسْرُ حَتّى يُخْرِجَهُ؛
هرگاه سختى وارد لانهاى شود، راحتى وارد مىشود و آن را بيرون مىكند» سپس آيه شريفه (إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرآ) را تلاوت میکنند.
🔹 بسيار مىشود كه اين سختىها و تنگى حلقه بلاها آزمون الهى و مقدمهاى است براى ترفيع مقام انسان. در حالات انبياى الهى نيز اين مطلب بسيار ديده مىشود؛ نمونه روشن آن زندگى حضرت ايوب (ع) است. اين پيامبر داراى همه امكانات، زن و فرزند و زندگى مناسب بود؛ اما خدا در آزمونى سخت يكى را پس از ديگرى از او گرفت و او همچنان صبر كرد. سرانجام دست به دعا برداشت و از پيشگاه پروردگار تقاضاى گشايش كرد.
🔸 «(وَأَيُّوبَ إِذْ نَادَى رَبَّهُ أَنِّى مَسَّنِىَ الضُّرُّ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ)؛ و ايوب را (به يادآور) هنگامى كه پروردگارش را خواند (و عرضه داشت): «بدحالى و مشكلات به من روى آورده؛ و تو مهربان ترين مهربانانى!». به دنبال آن آمده است: «(فَاسْتَجَبْنَا لَهُ فَكَشَفْنَا مَا بِهِ مِنْ ضُرٍّ وَآتَيْنَاهُ أَهْلَهُ وَمِثْلَهُمْ مَّعَهُمْ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنَا وَذِكْرَى لِلْعَابِدِينَ)؛ ما دعاى او را مستجاب كرديم؛ و ناراحتىهايى را كه داشت برطرف ساختيم؛ و خاندانش را به او بازگردانديم؛ و همانندشان را بر آنها افزوديم؛ تا رحمتى از سوى ما و تذكرى براى عبادتكنندگان باشد».
آیهی 83 و 84 سوره «انبياء»
#حوزه_شریف
🔻
@hdsharif
HD.sharif.ir
شرح و تفسير حکمت 351 نهج البلاغه
بخش دوم
🔹خداوند در قرآنکریم به مومنانى كه در کوران حوادث جنگ احزاب و احد بىتابى مىكردند و پيوسته در انتظار رسيدن يارى خداوند بودند مىفرمايد:
آيا گمان كرديد داخل بهشت مىشويد، بىآنكه حوادثى همچون حوادث گذشتگان به شما برسد؟! همانان كه گرفتاریها وناراحتیها به آنها رسيد، و آنچنان ناراحت شدند كه پيامبر و افرادى كه ايمان آورده بودند گفتند: «پس يارى خدا كى خواهد آمد؟!» (در اين هنگام، تقاضاى يارى از او كردند، و به آنها گفته شد:) آگاه باشيد، يارى خدا نزديك است!».
(آیه ۲۱۴ سوره بقره)
🔸 بى شك اين كلام حكمتآميز پيامهاى متعددى دارد:
از يكسو پيام اميد به همراه خود دارد و از سوى ديگر جلوى بىتابىها و جزع را مىگيرد و از سوى سوم به رهروان راه حق نويد مىدهد كه اگر صبر و استقامت پيشه كنند و با مشكلات به مبارزه برخيزند سرانجام امدادهاى الهى و فرج بعد از شدت به سراغ آنان خواهد آمد.
اين نكته را نيز مىتوان از اين كلام شريف و از ساير روايات اسلامى استفاده كرد كه برطرف شدن مشكلات گاه نياز به زمان دارد كه اگر انسان پيش از رسيدن وقت آن زياد دست و پا بزند مشكلى بر مشكلات خود مىافزايد.
🔹اين سخن را با حديث جالبى كه «قاضى تنوخى» در كتاب (الفرج بعد الشدة) از اميرمومنان (ع) نقل كرده است پايان مىدهيم.
مرد عربى خدمت اميرمومنان (ع) آمد و عرضه داشت: من گرفتارىها و مشكلات زيادى دارم، نكتهاى به من بياموز كه از آن استفاده كنم. امام علی (ع) فرمود:
اى اعرابى! محنتها و مشكلات، زمان و سرآمدى دارد و تلاش انسان براى برطرف ساختن آن پيش از آنكه فرمان الهى برسد بر حجم آن مشكلات مىافزايد». سپس امام به آيه شريفه 38 سوره زمر استدلال كرد آنگاه افزود:
از خدا يارى بطلب و شكيبايى پيشه كن و بسيار استغفار كن كه خداى متعال به صابران وعده خير بسيار داده است».
#حوزه_شریف
🔻
@hdsharif
HD.sharif.ir