♨️ویروس رسانه ای دشمن چگونه فعالیت می کند؟
💢در روزهای گذشته رسانه های ضدانقلاب در رسانههای بیبیسی، منوتو و اینترنشنال سعودی در جریان ویروس کرونا به انتشار ویروسهای رسانهای علیه ملت ایران پرداختند. ابتدا گفتند ایران اهمال کارست. از کرونا خبر داشته و بیاعتنایی کرده است. ماهان گیت برای اینجاست. اما بعداً مشخص شد ماهان تنها یک پرواز مسافربری داشته و آن هم به درخواست ظریف برای بازگشت دانشجویان ایرانی بوده است و باقی پروازها برای انتقال تجهیزات ضدکرونایی انجام شده است.
💢 دوم، گفتند پنهانکار است. عکس هوایی واشنگتنپست از قبرهای جعلی و دستهجمعی برای این مرحله بود که ثمر نداشت. سوم، گفتند بیتدبیرند و ناتوان. پمپئو و ترامپ هم کمک آمدند. اما تولید کیت تشخیص ارزانقیمت و خودکفایی در ماسک و 13 هزار تخت خالی و رسیدگی به سالمندان و کنترل بیماری اجازه نداد این اتهام جا بگیرد. درنهایت آمدند سراغ مردم. تلاش کردند با کلیدواژه "لیس زدن"، مردم را مقابل اعتقادشان و با "چالش رقص" مردم را مقابل مردم قرار دهند؛ سختشان بود پرستار و پزشک نماد ایثار و فداکاری شوند و مورد تکریم باشند. مردم ایران اکنون از این ویروسهای ناامیدکننده که از کرونا خطرناکترند گذشته است و انشاالله به قدرت جهانی مقابله با کرونا مبدل می شود.
@HOD8HOD
آیت الله سیدمحمدمهدی #میرباقری در صفحۀ مجازی خود، احتمال طراحی ویروس منحوس کرونا را از سوی دشمن مطرح کرد و گفت:
♨️خطرناکترین پدیده در جهان پساکرونا این است که جامعه بشری را به فضای حکمرانی مجازی ببرند؛ فضایی که حکمرانی آن در دست قدرتهای بزرگ است.
♨️این احتمال وجود دارد که برخی قدرتها، این توطئه خطرناک را طراحی کرده باشند که از فضای به وجود آمده شیوع کروناویروس استفاده کنند. جنگهای جهانی اول و دوم هم با توطئه برخی کشورها پیریزی شد که پس از آن، جامعه جهانی طرح صلح پایدار و شکل گیری حاکمیت جدید با تأسیس سازمان ملل متحد را پذیرفتند.
♨️احتمال قوی این است که در جهان پساکرونا پیامدهای خطرناکتر از شکلگیری سازمان ملل متحد و ایجاد نظم جهانی بعد از جنگ جهانی، در انتظار جوامع بشری باشد و آن حمکرانی مجازی دنیا است. یعنی فضای سایبر را کاملاً در دنیا حاکم کنند.
♨️غرب در دوره رنسانس، بشریت را از عالم غیب تنزل داد و انسان را در ذهن، محصور و ارتباطش را با خدا قطع کرد. این بار قدرتهای جهانی میخواهند انسانها را از چال به سیاهچال ببرند. بنابراین خطرناکترین پدیده در جهان پساکرونا این است که جامعه بشری را به فضای حکمرانی مجازی ببرند؛ فضایی که حکمرانی آن در دست قدرتهای بزرگ است، مدیریتش به صورت شبکهای در جهان اداره میشود و ما هم کاربران آن هستیم. اگر قدرتهای بزرگ در این کار موفق شوند، جهان را مستقیماً اداره میکنند.
♨️میلیاردها انسان را به قرنطینه بردند و رزمایش بزرگ حضور فعال در فضای مجازی را شکل دادند. آموزش استفاده از فضای مجازی در دو ماه اخیر بیش از چند سال گذشته است. جامعه مؤمنین تسلیم حکمرانی مجازی نخواهد شد و این طرح قدرتهای جهانی با شکست مواجه میشود.
@HOD8HOD
💠 5 کلید برای فهم انتقادی از رسانه ها یا پنجگانه سواد رسانه ای از زبان دکتر یونس شکرخواه
1⃣ خالقان پیامها: از خودتان بپرسید کدام نویسنده یا افراد یا نهادها و سازمانها خالق این پیامها برای شما هستند. آنچه شبکههای تلویزیونی یا رسانههای چاپی آمریکا درباره روسیه میگویند، شبیه آنچه رسانههای روسیه درباره کشورشان میگویند نیست. حتی آنچه سیانان درباره دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا میگوید، شبیه آنچه فاکسنیوز درباره ترامپ میگوید نیست. اهداف خالقان پیامها یکسان نیست.
2⃣ تکنیکهای خالقان پیامها برای جلب توجه شما: ببینید خالق پیام برای جلب توجه شما از چه تکنیکهایی استفاده کرده و بهعبارت بهتر چگونه ذهن شما را اسیر خودش ساخته است؛ رنگ، موزیک، نوع واژگان، عکس، گرافیک، بزرگنمایی و بسیاری موارد دیگر دستاندرکار شکار توجه شما هستند.
3⃣ تفاوت برداشتهای شما از پیامها با برداشتهای دیگران از همان پیامها: تردیدی به خود راه ندهید؛ سن شما، میزان تحصیلات شما، جنسیت شما، تخصص شما، محل تولد شما، فرهنگ شما، جایگاه اجتماعی و خانوادگی شما و بسیاری از موارد دیگر بر برداشتهای شما از رویدادهای اطراف یا بر برداشتهای شما از محتواهای رسانههای مورد مصرف شما تأثیرهای بسیار مهمی دارند. مراقب علل این تفاوتها در خبرها و گزارشهای رسانهها باشید و گمان هم نکنید برداشت شما از محتوای رسانه معرف برداشتهای سایر مخاطبان هم هست.
4⃣ دیدگاهها و ارزشهای موجود در پیامها یا حذفشده از پیامها: محتوایی که مصرف میکنید یا با چاشنیها دیدگاههای ارزشی سرو میشود یا اینکه فاقد چاشنی است و هر 2نوع ارائه هم دلایل خاص خود را دارند. چقدر متوجه نقش و تفاوتهای این چاشنیها هستید؟ برجام را در نظر بگیرید. آمریکا از این پیمان خارج شد. اروپا هنوز حضور نیمبندی دارد. آمریکا در پی خروج از برجام، شدیدترین تحریمهای تاریخ اقتصاد را علیه ایران وضع کرد. حالا همهگیری کرونا در جهان بهوقوع پیوسته است. آیا پوشش خبری آمریکا و اروپا درباره کرونا در ایران شبیه یکدیگر است؟ در خبرهای کدامیک از این 2 کانون خبری به نقش مخرب تحریمهای اقتصادی در مبارزه ایران علیه کرونا هیچ اشارهای نمیشود؟
5⃣ و بالاخره به چه دلیل یا دلایلی این پیام یا پیامها برای شما ارسال میشوند؟ در جهان آکادمیک ارتباطی معاصر 2پاسخ مهم به این پرسش داده میشود: بهدلایل متعدد اقتصادی و سیاسی.
این عبارت را بهتر بهخاطر بسپارید: اقتصاد سیاسی رسانهها. هر رسانهای را روی نقشه سیاست و قدرت بگذارید تا بتوانید نقش آن را بهتر درک کنید. از خودتان بپرسید رد پاهای این رسانه را در کجای این نقشه ثروت و قدرت باید جست؟ پشت این رسانه کدام مراکز ثروت و قدرت ایستادهاند؟ چه کسانی حامی دیدگاههای این رسانه هستند؟ چه کسانی به آن پول و آگهی میدهند؟ صرف خواندن یک رسانه بهمعنی سواد رسانهای نیست. شما الفبای زبان عربی را میشناسید؛ آیا شناختن این الفبا به این معناست که شما زبان عربی هم بلد هستید؟
@HOD8HOD
💠شش قاعده کلی در نظریه سواد رسانه ای شناختی #پاتر
🔹1️⃣ #مسئولیت : مسئولیت ارتقا و پیشبرد سواد رسانه ای در خود فرد نهفته است و تا زمانی که شخص مسئولیت میزان سواد خودش را نپذیرد، انگیزهای برای تغییر وجود نخواهد داشت.
🔸2️⃣ #تأثیرات : افراد باید نسبت به حوزه تأثیرات رسانهها اعم از مثبت و منفی حساس باشند.
🔹3️⃣ #تفسیر: انسان موجودی تفسیرگر هست و باید بر فعالیت ساخت معنا مسلط بوده بر آن کنترل داشته باشد.
🔸4️⃣ #اهمیت_معنا : این قاعده به اهمیت معنای به اشتراک گذاشته شده اشاره کرده می گوید؛ افراد باید تعداد قابل توجهی تفسیر خارج از ذهن خودشان را فرا بگیرد به طوری که بتوانند سایر افراد را درک کرده و از نمادهای رایج جهت برقراری ارتباط با آنها استفاده کنند.
🔹5️⃣ #قدرت : بر طبق پنجمین قاعده یا قاعده کلی قدرت، دانش قدرت است. چنانچه افراد بخواهند بر ساخت معنیشان کنترل و تسلط داشته باشند نیازمند انواع خاصی از دانش هستند بدون این دانش آنها توانایی ایجاد تغییرات اساسی در جهت مثبت را نخواهند داشت. افراد لازم است بدانند چه ساختارهای دانشی به آنها بسیار کمک میکند و چگونه باید از آن ساختارهای دانش استفاده نمود.
🔸6️⃣ #هدف : هدف سواد رسانه ای تجهیز افراد جهت انتقال کنترل از سوی رسانهها به سمت خودشان است. سواد رسانهای قدرت و اختیار را به فرد میدهد و بیان می دارد که اگر افراد نتوانند به ساخت معنا کنترل داشته باشند، رسانه ها این کار را انجام خواهند داد.
🌐#وانموده و امر #ابرواقعی
#بازنمایی
#نظریات_ارتباطات
🔹به نظر بودریار در جامعه مصرفی که متناسب با عصر پسامدرن است، رسانهها به نشانه بدل شدهاند و واقعیتها را همچون گذشته منتقل نمیکنند. این به آن دلیل است که رسانهها رویدادها و واقعیتها را آنگونه که خود میخواهند تغییر میدهند و به عبارتی واقعیت را از معنا تهی کردهاند. به همین علت، در عصر سیطره رسانهها، واقعیت به مجاز تبدیل میشود و رسانهها خود تعیینکننده واقعیت میشوند.
🔸به اعتقاد بودریار وانموده سه سطح دارد؛ سطح اول نسخه بدلی از واقعیت است که به روشنی قابل تشخیص است. سطح دوم نسخه بدلی است آنچنان طبیعی که مرز میان واقعیت و بازنموده را محو می کند. و سطح سوم نسخه بدلی است که واقعیتی از آن خود را تولید می کند، بدون اینکه ذره یی بر واقعیات جهان تکیه داشته باشد، که بهترین مثال آن واقعیت مجازی است. بودریار سطح سوم وانموده ها یعنی همان که الگو از جهان واقعیت پیشی می گیرد را، حاد واقعی می نامد.
🔹او در کتاب «وانموده ها» بیان می کند امر حاد واقعی در واقع زاییده نرم افزارهای کامپیوتری و نظام های آنالوگی بوده است. درباره جنگ خلیج فارس بودریار بر آن است که جنگ را امریکایی ها برنامه ریزی کرده بودند. این جنگ، کاملاً ساخته و پرداخته رسانهها بود و آنها چنین جنگی را برای ما تصویر کردند. بنابراین اقدامات پوچ آنها از ترس دشمنی بود که به لحاظ تکنولوژی ضعیف تر و در نهایت اصلاً وجود نداشت اما این اقدامات پوچ نبودند، زیرا با برنامه حاد واقعی آنچه که باید واضح می شد و پاسخ هایی که باید داده می شد، مطابقت داشتند.
🔸آنچه که ما از واقعیت و جهان واقعی میبینیم در واقع تصویری است که به ما نشان داده میشود.
@HOD8HOD
🔸ماله کشی به سبک بی بی سی
🔹 بی بی سی فارسی مقاله ای نوشت با عنوان «چرا آتش زدن پرچم آمریکا جرم نیست؟»
🔸بی بی سی فارسی علت آتش زدن پرچم آمریکا در روزهای اخیر را اینگونه توجیه کرده است:
🔹آتش زدن یکی از محترمانهترین شیوههای پایان دادن به عمر پرچمهای کهنه در ایالاتمتحده محسوب میشود😜!
🔸پ.ن: یکی از محترمانه ترین راه برای خالی کردن فروشگاه ها در آمریکا غارت کردن هست.
🔹یکی از محترمانه ترین شیوه ها برای پاسخگویی به خواستههای مردم و معترضین در آمریکا قتل و سرکوب هست.
@HOD8HOD
🌐تأثیر کرونا بر #زیست_مجازی مردم
🔸هنگامی که کشورهای جهان متاثر از شیوع ویروس کورونا یکی پس از دیگری قرنطینه عمومی اعلام، و فعالیتهای خصوصی و دولتی را به حالت تعلیق در آوردند، فضای مجازی قابلیت خود به عنوان جایگزین محیط فیزیکی برای برخی از فعالیت های روزمره را نشان داد. بسیاری از امور جوامع بشری که امکان تداوم از راه دور و اینترنتی داشته، راه خود را به سوی دنیای دیجیتال پیدا کرده و آرام آرام کارها از سر گرفته شدند.
🔹اما تعطیلی و فاصله گذاری اجتماعی تنها دلیل روی آوردن به فضای مجازی نیست بلکه تجربه صرفه جویی چشمگیر در منابع مالی، زمان و انرژی از یک سو، و تسریع در انجام امور با مشارکت بیشتر و نتایج ملموس تر از سوی دیگر، تداوم جریان امور را در بستر مجازی نوید می دهد. در واقع جهان پساکرونا تحت تأثیر ویروس کووید 19 با قدرت و سرعت بیشتری مجازی می شود.
🔸هرگاه گروههایی از مردم با علایق و اعمال مشترک برای مدتی به شیوه سازمان یافته در فضای مجازی با یک مکانیزم حاضر شوند و با هم ارتباط برقرار کنند زیست مجازی در فضای سایبر شکل می گیرد. زیست مجازی هنجارها و قواعد رواج یافته ای هستند که از طریق تکرار و تکثیر کنش کاربران، الگوهای نوین با خرده فرهنگ های جدید را شکل می دهد.
🔹این زیست دارای اثرات حقیقی در زندگی انسان است که دنیایی از روابط، شغل، سرگرمی، آموزش و حتی سیاست را در بر میگیرد و دارای پیامدهای مثبت فراوانی است. با این همه نباید از چالش هایی مانند دشواری رسیدن به تفاهم از راه دور، امنیت فضای مجازی، ناهمگونی در سطح فناوری و دسترسی به اینترنت و آی.سی.تی در بین و در درون کشورها، غافل بود.
🔸با حضور کرونا باید منتظر تغییرات زیادی در شکل و روش تعاملات اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی در دوران پسا کرونا باشیم و از هم اکنون باید به مطالعات سبک زیستن در فضای مجازی بیشتر بپردازیم. به فلسفه این فضا و این حضور بیاندیشیم. برای جهان موسوم به جهان موازی قوانین مناسب بنویسیم و مرزهای آن را با دنیای حقیقی مشخص کنیم.
@HOD8HOD
💠تاثیر تلویزیون در اجتماعی شدن کودکان
🔸اولین جایی که کودک، اجتماعی شدن را میآموزد، خانواده است. ولی توان خانواده برای پاسخگویی به این نیازِ بزرگ، ناچیز است. گرچه مدرسه در کنار خانواده تا اندازهای خانواده را در این راه یاری میکند، ولی به دلیل آنکه نیاز کودک فراتر از این حد است، باز هم این کمبود به وضوح مشهود است ولی تلویزیون به خاطر برنامههای فراگیر و متنوّع، بهترین وسیلهای است که میتواند این نیاز کودک را برطرف کند؛ زیرا تلویزیون واسطهای فراگیر است که در دسترس همه کودکان قرار دارد. کودکان از طریق تلویزیون، درباره خود، زندگی خود، چگونگی رفتار در شرایط گوناگون و چگونگی برخورد با مشکلات خانوادگی و شخصی، چیزهای زیادی میآموزند و این اجتماعی شدن از طریق تلویزیون با توجه به ویژگیهای تلویزیون و کودک، از هر چیزی نافذتر است.
🔹برخی از جنبههای اجتماعی شدن کودکان عبارتند از:
🔻درک نقش جنسیتی: جنسیت دربرگیرنده مجموعهای از مفاهیم و باورهاست؛ درباره اینکه ما چگونه فردی هستیم، چگونه ویژگیها و شخصیت خود را به نمایش بگذاریم، چگونه با دیگر مردم رفتار کنیم و چگونه باید باشیم؟
🔻انتخاب شغل: مسیر واقعی انتخاب کار یا حرفه ممکن است با توجه به قابل رؤیت بودن شغلهای خاصی که در قلمرو عمومی، بهویژه از طریق رسانههای عمومی از جمله تلویزیون میسّر میشود، شکل گیرد. تلویزیون، باورهای قالببندی شده شغلی، در کودک ایجاد میکند که این میتواند کوتاه مدت یا بلندمدت باشد.
🔻نقشهای خانوادگی: تلویزیون در شکلدهی به باورهای کودکان درباره زندگی خانوادگی، نقش مهمی دارد. تلویزیون، خانوادههای نمونه را برای بینندگان از جمله کودکان معرفی میکند و بر ارزشهای خاصی تأکید میورزد یا برخی از مسائلی که برای اعضای خانواده (دختران و پسران) مهم هستند، به بینندگان ارائه میکند. در این میان، کودک، نقشهای خانوادگی خود را در خلال برنامههای تلویزیون مییابد. بنابراین تلویزیون به یک معنا، نمایشدهندۀ خانواده و نقشهای خانوادگی (نقش مادری، پدری، خواهری، برادری و روابط بین آنها) است که کودک آنها را میآموزد
🔻معلومات عمومی: بیشتر بینندگان در اتاق جرّاحی، دادگاه، پاسگاه پلیس، زندان یا اتاق هیئت مدیره مؤسسهای نبودهاند؛ اما درباره هر یک از اینها اطلاعاتی دارند. بیشتر چیزهایی که درباره این موارد میدانند از طریق تلویزیون به دست آوردهاند. اطلاعاتی که کودکان از طریق صفحه تلویزیون کسب میکنند، شاید کمتر از اطلاعات بزرگترها نباشد، با این تفاوت که کودکان تجربهای کمتر از بزرگسالان نسبت به زندگی دارند و به تبع آن، ممکن است راحتتر به وسیله چیزهایی که در تلویزیون میبینند، فریب بخورند. واقعیت این است که، با وجود تمام مزایای مثبت تلویزیون از قبیل نقش برجسته آن در امر اطلاعرسانی و آموزش، فرهنگپذیری، ایجاد تفنن و سرگرمی، تماشای تلویزیون بهویژه در سالهای نخست زندگی کودک، اثرات بدی بر مهارتهای فکری، ارتباطی، کلامی و حتی خلاقیت کودکان دارد.
✂️تماشای تلویزیون بهصورت متمادی باعث میشود، کودکان از فعالیتهایی که میتوانند و باید در زمان رشد خود انجام دهند غافل بمانند و در اصطلاح کودکی نکنند. بهعنوان مثال، بازی، ارتباط با کودکان دیگر و حتی بزرگسالان که به تقویت مهارتهای کلامی و ارتباطی و عاطفی کودک میانجامد اگر در زمان خود و بهموقع صورت نپذیرد، کودکانِ امروز را با مشکلات عدیده در آینده روبهرو خواهد کرد؛ کودک بهعنوان مخاطبِ منفعل، ساعتها روبهروی تلویزیون مینشیند و به تماشای آن میپردازد و در واقع مهارتهای لازم ضمنِ رشد را نیاموخته و تجربه نمیکند.
@HOD8HOD
احمد پورمخبر درگذشت
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد پورمخبر بازیگر فیلمهای سینمایی و سریالهای کمدی در ۸۰ سالگی درگذشت.
او با بازی در سریالهای موفق رضا عطاران مثل «متهم گریخت»، «ترش و شیرین» و «بزنگاه» به دنیای سینما معرفی شد و پس از در فیلمهای کمدی بسیاری جلوی دوربین رفت.
فیلمهای «خروس جنگی»، «به روح پدرم»، «شیر و عسل» و «اخراجیها ۳» برخی از آثار سینمایی این بازیگر هستند.
رضا عطاران خبر درگذشت این بازیگر را در فضای مجازی اعلام کرد.
💥هفت خطر بازیهای آنلاین برای کودکان و نوجوانان
🔸تلفنهای همراه در حال تبدیل شدن به یکی از بخشهای مهم صنعت بازی هستند. بازی کردن آنلاین میتواند تعامل اجتماعی باکیفیتی فراهم کند، اما جنبههای تاریکی نیز دارد. وقتی پایِ بازیکردنِ آنلاین در میان است، نگرانیهای زیادی، از زورگیری مجازی گرفته تا متجاوزان آنلاین و هزینههای پنهان وجود دارند.
🔸مهمترین کاری که والدین میتوانند انجام دهند این است که در سنین کودکی گفتوگویی دربارهی استفادهی امن از اینترنت با فرزندانشان داشته باشند که هرچه آنها بزرگتر میشوند بتوانند بر آن گفتوگو تکیه کنند. هنگامی که آنها خطرات و اهمیت امنیت را درک کنند، بیشتر احتمال دارد که در مواجهه با علائم هشداردهنده یا چیزهایی که باعث نگرانیشان میشوند، به سراغ شما بیایند.
🔻در ادامه فهرستی از هفت خطر بزرگ و توصیههای سادهای برای حفظ امنیت آنلاین فرزندانتان ارائه شده است:
https://fahmebazi.ircg.ir/article/14-%D9%87%D9%81%D8%AA-%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D9%86%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%86
احتمالاً دوست نداریم به دست و پنجه نرم کردن فرزندانمان با افراد نفرتانگیز در اینترنت فکر کنیم. اما از نظر برخی والدین، این ترسناکترین جنبهی زندگی دیجیتال فرزندانمان است. گرچه فقط ۹ درصد از بچهها بهصورت آنلاین درخواستهای جنسی ناخواسته دریافت میکنند و فقط ۴ درصد از شکارچیان تلاش میکنند تا خارج از فضای مجازی با بچهها ارتباط برقرار کنند، انجام اقدامات احتیاطی بسیار مهم است. ما همیشه همراه بچههایمان نیستیم و گرچه این واقعیتی بسیار دردناک است، ما نمیتوانیم همه چیز را تحت کنترل داشته باشیم. در عوض، باید آنها را مجهز به اطلاعات لازم کنیم.
🚭علل #اعتیاد به #شبکههای_اجتماعی
#بخش_دوم
#سرگرمی
🔹برای بسیاری از افراد این فعالیت یک سرگرمی محسوب میشود که میتواند برای ساعتهای طولانی وقت آنها را پر کند. در حقیقت گاهی اوقات خالی بودن زندگی فرد از هر نوع سرگرمی او را به زندگی دائم در فضای مجازی سوق می دهد.
#دریافت _أییداجتماعی
🔸برخی افراد که در روابط اجتماعی خود در دنیای واقعی دچار مشکل هستند و نمیتوانند خوب ارتباط برقرار کنند، سعی میکنند که در دنیای مجازی(جایی که صورت واقعی آنها دیده نمیشود) تصویر جدیدی از خود ارائه کرده و با این تصویر، تأیید دیگران را نسبت به خود دریافت کنند.
#فرارازمشکلات
🔹برخی از مردم برای مواجه نشدن با چالشهای زندگی واقعی پشت شبکههای اجتماعی و فضای مجازی پنهان میشوند. در حقیقت از آنجایی که مواجه شدن با مشکلات زندگی اضطراب بسیاری را برای افراد به همراه خواهد داشت آنها با استفاده از شبکههای مجازی از این اضطراب اجتناب میکنند.
#نیازهای_اجتماعی برآورده نشده
🔸اگر شخص از روابط اجتماعی خود در دنیای واقعی راضی نباشد، ممکن است به دنبال فردی برای برقراری ارتباط و صحبت کردن با در فضای مجازی باشد.
#برونگرایی
🔹بررسیها نشان داده است که افراد برونگرا به دلیل نیاز به ارتباط مداوم با دیگران بیشتر در این شبکهها به فعالیت میپردازند. چرا که به دنبال گسترش دایره دوستان و آشنایان خود هستند. شبکههای اجتماعی فرصت مناسبی برای این افراد فراهم میکند اما با این حال پیامدهای خاص خود را خواهد داشت.
@HOD8HOD
🚭راه های کنترل #اعتیاد در #شبکههای_اجتماعی
#بخش_سوم
🔹زمان_استفاده از شبکههای اجتماعی را به صورت مداوم مدیریت کنید.
سادهترین راه برای اطمینان از اینکه شما زمان زیادی را صرف شبکههای اجتماعی نمیکنید این است که به زمانی که در شبکههای اجتماعی صرف میکنید نظارت کنید. برای مثال از یک کرونومتر استفاده کنید و حد مجازی را برای خود تنظیم کنید. وقتی زمان استفاده شما از فضای مجازی تمام شود، صرف نظر از اینکه چه میزان از کار شما باقی مانده و آگاهی از این موضوع که فردایی هم برای انجام کارها در شبکههای اجتماعی وجود دارد، میتوان گامی مثبت برای رهایی از این اعتیاد برداشت
🔸استفاده از شبکههای اجتماعی را به حداقل برسانید.
نیازی به عضویت در ۱۵ شبکه مختلف نیست. در حقیقت، نیازی نیست عضو دو شبکهای باشید که یک کارایی را دارند. این موضوع اگر رعایت شود خودش میتواند امیدی را به وجود آورد که زمان خود را برای انجام کارهای مهمتر به کار گیرید.
🔹زمان خود را اولویت بندی کنید.
استفاده از این ابزارها تنها زمانی مفید است که کار شما را انجام دهند؛ اینکه وقت بگذارید و پروفایل خود را مدام تغییر دهید نه تنها زمان شما بلکه هارمونی و نظم زندگی شما را کم کم به خطر میاندازد. کارهای مهم خود را در شبکه های اجتمای اولویت بندی کنید و پس از انجام کارهای مهم خود، دیگر از این فضا استفاده بیهوده نکنید.
🔸زمان بیشتری را در دنیای حقیقی سپری کنید.
چرا استفاده ما از این شبکهها به گونهای شده که وقتی واقعا باید کاری را در دنیای حقیقی انجام دهیم دست از سر این دنیای مجازی برنمیداریم؟ بهتر است همین حالا به جای گشت و گذار در این دنیای غیرحقیقی برای خانواده و دوستان خود در دنیای حقیقی وقت بگذاریم.
🔹مدت زمان بیشتری را با خانواده و نزدیکان خود بگذرانید.
شما تنها کسی نیستید که با گذراندن وقت در دنیای اینترنتی گاهی دچار خستگی میشوید، بی شک خانواده شما هم از حضور مدائم شما در این دنیای مجازی رنج میبرند؛ آنها گاهی نیاز دارند علاوه بر جسم شما روح و فکر شما هم معطوف به آنها باشد. خانواده و دوستان، شما را نمیبینند، زیرا شما تمام حواستان صرف تمرکز بر روی این است که چگونه از زوایای مختلف خود عکس بگیرید و در شبکههای اجتماعی منتشر کنید. با خانواده خود وقت بیشتری بگذرانید و اجازه ندهید روابط فضای مجازی جایگزین روابط حقیقی شوند.
@HOD8HOD
#حسین_شریعتمداری
💠آدرس غلط بعد از #غرق_مصنوعی !
🔸غرق مصنوعی -waterboarding- یکی از ترفندهای رایج در عملیات روانی است. واژه غرق مصنوعی از نوعی شکنجه که در آمریکا و انگلیس رایج بوده و هنوز هم هست گرفته شده است.
🔹آمریکاییها از غرق مصنوعی یا القای حس خفگی برای اعتراف گرفتن از چریکهای «خمر سرخ» در جنگ ویتنام و اعترافگیری از اسرای طالبان در بازداشتگاه مخوف گوانتانامو استفاده میکردند. با این توضیح که زندانی را برهنه کرده و روی یک تخت چوبی میبستند به گونهای که سر زندانی پائینتر از پاها باشد و سپس پارچهای روی صورتش میگذاشتند و با فاصلههای کوتاه جریان تند آب را روی پارچه میریختند. زندانی در این حالت احساس میکرد که در حال خفه شدن است و شماری از آنان برای نجات جان خود به خواسته شکنجهگران تن میدادند! آمریکاییها از این ترفند به گونهای دیگر و با همان هدف القای حس خفگی در عملیات روانی نیز استفاده میکنند.
🔸آمریکا در حوزه عملیات روانی علیه ایران اسلامی، همه تلاش خود را به کار میگیرد تا شرایط کشورمان را غیرقابل تحمل و مشکلات را صدها برابر از آنچه که هست سختتر و شکنندهتر جلوه بدهد به گونهای که مردم احساس کنند به پایان راه رسیدهاند! یعنی همان غرق مصنوعی و حس خفگی! انسانی که احساس میکند در حال غرقشدن است به هر وسیلهای که در آن احتمالی از نجات هست چنگ میزند (الغریق یتشبث بکل حشیش- شخص که در حال غرقشدن است {برای نجات خود} به هر خس و خاشاکی چنگ میزند).
🔹حالا به این نکته از بیانات حکیمانه و راهگشای اخیر حضرت آقا توجه کنید: «امّا آن مسئله اوّل که تضعیف روحیه مردم و ضعیفکردن نشاط و تحرّک و امید مردم است، از اوّل انقلاب بوده. از اوّل انقلاب، خط ثابت دشمن همین بود که خطاب به مردم ایران، به وسیله تلویزیونها، رادیوها
-البتّه آن وقت محدودتر بود، حالا که دیگر وسیع هم شده و انواع و اقسام راههای ارتباطی وجود دارد- به مردم ایران تفهیم کنند که بیچاره شدید، دیگر مثلاً کارتان تمام است و هیچ کاری از عهده کسی برای شما برنمیآید، اوضاعتان خراب است و غیره».
دشمن اگر ترفند خود را موثر ببیند و احساس کند که توانسته است مردم را به ناامیدی بکشاند، مرحله دوم این ترفند را به صحنه میآورد و خواسته خود را به عنوان راهخروج مطرح میکند. یعنی «آدرس غلط»!
از حضرت آقاست که «یکی، ضربه به روحیه مردم است که حالا من عرض میکنم که چهجوری میخواهند به روحیه مردم ضربه بزنند؛ یکی [هم] آدرس غلط دادن برای رفع مشکل تحریم است... در آن بخش دوّم، [یعنی] آدرس غلط دادن، آدرس دادنشان این جوری است که میگویند «اگر میخواهید تحریم برطرف بشود، در مقابل آمریکا کوتاه بیایید»؛ خلاصهحرف این است که باید کوتاه بیایید در مقابل آمریکا، باید ایستادگی نکنید».
🔸اگرچه آمریکا و متحدانش، طی ۴۱ سال گذشته و مخصوصاً چند سال اخیر برای ناامید کردن مردم و قبولاندن آدرس غلطخود به آنان با همه توان به صحنه آمدهاند و به قول حضرت آقا «خودشان را دارند خفه میکنند» ولی به جرأت میتوان گفت که در این میدان ناکام ماندهاند.
ناکامی دشمن را بیش از همه در سه عرصه میتوان جستجو کرد، اول و بااهمیتتر از همه روشنگری حکیمانه رهبر معظم انقلاب که خود حدیث مفصلی بیرون از محدوده این وجیزه ناچیز است. دوم آن که مردم ما آمریکا را میشناسند و از جنایات هولناکی که علیه همه ملتها و مخصوصاً ملت ایران مرتکب شدهاند باخبرند، از این روی اگرچه با مشکلاتی روبرو هستند ولی کوتاه آمدن در مقابل آمریکا را نه فقط گرهگشا نمیدانند بلکه از آن تلقی خودکشی دارند. و سوم این که آمریکا امروزه با بحرانهای سخت و چندجانبه اقتصادی، اجتماعی، امنیتی، جانی و ... روبروست تا آنجا که بسیاری از صاحبنظران معتقدند شمارش معکوس برای افول آن آغاز شده است و...
🔹در این میان اما، همراهی برخی از رسانههای داخلی و شماری از افراد به ظاهر خودی با دشمن را نمیتوان نادیده گرفت و نباید از کنار دروغپردازی آنان به نفع اهداف تعریف شده دشمن که بیتردید نوعی از وطنفروشی است به آسانی عبور کرد... و شرح این ماجرا اگرچه به درازا میکشد ولی ضروری است و با ذکر جزئیات در آینده نزدیک به آن خواهیم پرداخت.
@HOD8HOD
محمدحسین نژادی:
بی بی سی خبر شیوع کرونا در بین بریتانیا را با تصویر زن محجبه به نمایش گذاشت. خبر شروع کرونا در بریتانیا چه ربطی به زن محجبه و مسلمان دارد؟
بی بی سی با کنار هم قرار دادن خبر کرونا و تصویر زن محجبه و مسلمان به دنبال استفاده از تکنیک تداعی معناست.
هرگاه انسان با دیدن تصویر یا معنایی ناخودآگاه تصویر و معنای دیگری به ذهنش برسد به آن تداعی معنا می گویند.
تداعی معنا دلایل زیادی دارد که یکی از آنها مجاورت است. مجاورت یعنی نزدیکی دو شی بگونه ای که ذهن آن دو را با هم تصور کند. مثل معنای شمال کشور و جنگل یا دریا.
بی بی سی با تکرار نمادهای دینی و مذهبی مانند مسجد,هیات و حجاب همراه اخبار کرونا سعی در ایجاد مجاورت ساختگی بین دین و کرونا دارد تا تداعی معنا در ذهن مخاطب خود ایجاد کند.
تداعی معنا هیچگاه واضح و صریح نیست بلکه پنهان و غیرمستقیم است و هدف آن برانگیختن احساسات مثبت و منفی در مورد موضوع مد نظر است.
در اینجا هرگاه مخاطب با شنیدن اسم کرونا مذهب و نمادهای مذهبی را به یاد آورد در واقع ذهن ناخواسته نفرت و وحشتی که از کرونا دارد را به نماد های دینی منتقل می کند.
کاهش #فالورهای کانالهای تلگرامی مخالف جمهوری اسلامی پس از شیوع کرونا
با اعلام خبر شیوع کرونا در کشور از اواخر بهمن سال ۹۸، این اخبار کانالهای تلگرامی رسانههای مخالف جمهوری اسلامی نیز بازتاب فراوانی داشت. این رسانهها از همان روزهای اول شیوع کرونا، اقدام به القای ناکارآمدی دولت و نظام سیاسی کشور میکردند و با دروغ خواندن ادعاهای مقامات رسمی کشور در مورد کرونا، خط خبری ویژهای را علیه جمهوری اسلامی دنبال کردند.
با توجه به التهابات روزهای اولیه شیوع کرونا، بیاعتمادی به مراجع رسانهای رسمی در داخل کشور و مشکلات اولیه در سیاستگذاری و مقابله با شیوع کرونا، این رسانهها ، اعتماد بخشی از کاربران فضای مجازی خصوصا کاربران تلگرامی را کسب کردند و همین امر باعث افزایش فالورهای آنها شد اما همانطور که دادهها مطابق نمودارها نشان میدهد افزایش فالور آنها دوام نداشته است.
بررسی سرویس دادهکاوی خبرگزاری ایرنا بر روی فالورهای کانالهای تلگرامی #بیبیسی فارسی، #ایران_اینترنشنال، #منوتو، #آواتودی- علی جوانمردی (خبرنگار VOA) و کانال تلگرامی مملکته نشان میدهد که این کانالهای تلگرامی با وجود جذب اولیه مخاطب در روزهای آغازین شیوع کرونا، اما نتوانستند مخاطب خود را حفظ کنند این مسئله برای کانال بی بی سی فارسی شدت بیشتری نیز داشته است به نحوی که حالا پس از ۲ ماه و نیم از شیوع کرونا، بیش از ۲۵هزار فالور، کمتر از زمان آغاز کرونا دارد. کانالهای تلگرامی مملکته، آواتودی و منوتو نیز از آغاز کرونا به این سمت کاهش فالوئر داشته و با وجود جذب اولیه مخاطب، از اوایل فروردین ماه سال ۹۹ با ریزش مخاطبان خود مواجه شدهاند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨پیام بصیرتی
📢فرمانده ای کل قوا:
📃فضای مجازی می تواند ابزاریی باشد برای زدن تو دهن دشمنان⬆️
@MighateSalehin
🌺🌺🌺🌺🌺
💠کاهش درک مطلب با استفاده مدام از وسایل الکترونیکی
🔸بررسیهای اخیر محققان نشان میدهد استفاده بیش از حد از وسایل الکترونیکی منجر به تضعیف درک مطالب علمی پیچیده میشود.
🔹گروهی از محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا در آمریکا به منظور بررسی تاثیر استفاده از وسایل الکترونیکی بر توانایی درک متون پیچیده، دادههای سلامت ۵۱ فرد را با میانگین سنی ۱۸ تا ۴۰ سال، مورد بررسی قرار دادند.
🔸همانطور که این افراد در حال خواندن پنج متن علمی در مورد علم ریاضی، سیاره مریخ، مدار الکتریکی، GPS و محیط زیست بودند، عملکرد مغز آنها توسط اسکن MRI ارزیابی شد.
🔹محققان به منظور تشخیص چگونگی مطالعه متون، حرکت چشم شرکتکنندگان را دنبال کردند و مقدار استفاده روزانه این افراد از وسایل الکترونیکی بررسی شد. به گفته پژوهشگران متون تفسیری مانند مطالب علمی، ساختاری پیچیده دارد و افراد برای درک آنها باید بتواند قسمتهای مختلف متن را درک کرده و سپس به رابطه بین این مطالب پی ببرند.
🔸نتایج بررسیهای جدید نشان داد فعالیت قسمتهایی از مغز مانند " #left_insula " و " #frontal_gyrus " که مسئول پردازش اطلاعات پیچیده، درک زبانی و توجه است، در افرادی که به طور مداوم از وسایل الکترونیکی استفاده میکنند، کاهش مییابد. بنابراین درک این افراد از مطالب علمی کمتر از کسانی است که به ندرت از وسایل هوشمند استفاده میکنند.
🔹در واقع زمانی که فرد بیش از حد از وسایل الکترونیکی استفاده میکند، روند پردازش اطلاعات توسط مغز تغییر میکند؛ در این هنگام، قسمتهایی از مغز تحریک میشوند و فعالیت قستهای دیگر کاهش پیدا میکند. این موضوع باعث میشود بخشهایی که فعالیت آنها کاهش پیدا کرده است، نتواند وظایف خود را به خوبی انجام ندهد و در نتیجه توانایی مغز افراد در درک مطالب دشوار، کاهش پیدا کند.
📌نتایج این مطالعه در مجله Scientific Reports منتشر شده است.
#علوم_شناختی
#عصب_شناختی
#تاثیرات_رسانه
@HOD8HOD
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سندرم خستگی زوم
@HOD8HOD
💠حل مسأله یا حذف مسأله؟
🔸رفع مسئله همیشه منجر به حل مسئله نخواهد شد. مثل حذف عادل فردوسیپور از صدا و سیما که امروز به یک مسئله جدی برای صدا و سیما به خصوص شبکه ۳ تبدیل شده است. اگر اینگونه مسائل که جنبه درون سازمانی دارد در درون سازمان حل نشود حتی ممکن است تبدیل به یک بحران برون سازمانی شود.
🔹اقدام زیرکانه #ای_اف_سی برای دعوت از عادل فردوسی پور نشان داد که اگر ما نتوانیم ریشسفیدانه مسائل خود را حل کنیم و شکاف بین کارگزاران را ترمیم نکنیم اتفاقاً بیگانگان از همین شکاف رخنه کرده و بین ما جدایی خواهند انداخت. همان می شود که تفرقه بینداز و حکومت کن.
🔸اگر هم نتوانستیم این مسئله را حل کنیم نباید به آن دامن بزنیم. مسئلهای که میتوانیم به سادگی از کنار آن بگذریم _وقتی که نتوانستیم آن را حل کنیم_ تبدیل به تقابل مخاطب و رسانه ملی کردیم. غافل از اینکه فردوسیپور یک اینفلوئنسر هست و قدرت جذب بالایی دارد و این لزوما به معنای تقابل کسی با کسی نیست. پیش از این نیز اینفلوئنسرهای دیگری نیز در شبکه اجتماعی دست به رکوردشکنی زده بودند.
🔹اما این اتفاق را باید به شکل جدی تری نگریست. عرصه تقسیم قدرت در بین حاکمان تبدیل به عرصه تقسیم قدرت در بین مخاطبان شده است. ماجرای حمایت از فردوسیپور نشان دهنده ی قدرت نوظهور کسانی است که دیگر نمیشود آنها را نادیده گرفت. اینکه این قدرت اجتماعی را چگونه مدیریت و کنترل کنیم تا از آسیب ها در امان بمانند و از خدمات خود بهره مند شوند میتواند یک بحث جدی در مدیریت رسانه باشد.
🔸مخاطبان سرمایههای اصلی یک رسانه هستند اگر باشند رسانه ثروتمند و قدرتمند است و اگر روزی به هر دلیلی رسانه را ترک گفتند آن رسانه از قدرت میافتد. مخاطبان, امروز کنشگران فعالند نه منفعل. حق انتخاب دارند و مدیران انتصابی نمیتواند مانع انتخاب آنها شوند بنابراین پتانسیل اینفلوئنسرها در جذب مخاطب و جذاب نگه داشتن محتوای رسانه را جدی بگیریم. تلاش برای حذف آنها کمکی به حل مسئله نکرده بلکه آن را پیچیدهتر میکند. ارتباطات اجتماعی را جدی بگیرید. آنها عرق ملی دارند و البته منافع خود را. ایجاد تقابل بین منافع مادی و عرق ملی در آنها کار درستی نیست. اگر راه رسیدن به منافع مشروع در داخل را بر آنها بستیم در واقع راهی برای رسیدن به منافع نامشروع را برای آنها باز کردیم و این گناه نابخشودنی یک مدیریت ناکارآمد است.
@HOD8HOD