✍️ یادداشتهای صادق رحمانی از سفر ششروزه به گراش
5️⃣ بخش پنجم
💠 چند دیدار
🖌 از سال ۱۳۹۸ که مجله ادبی «چامه» را منتشر کردم، نزدیک به پنج سال میگذرد. در بخش ترجمه شعر و داستان از زبان انگلیسی، دو همشهری تحصیلکردهی ادبیات انگلیسی با من همکاری کردند. مسعود غفوری که دکترای ادبیات انگلیسی را از دانشگاه تهران دریافت کرده و خانم راحله بهادر که در همین رشته کارشناسی ارشد گرفته و در گراش به تدریس میپردازد. دهم اردیبهشت ۱۴۰۲ فرصتی پیش آمد که در این سفر ششروزه، خانم راحله بهادر را در موسسه فرهنگی هنری هفتبرکه گراش ملاقات کنم. او در ۱۴ شماره مجله چامه مطالب، داستان و مصاحبههایی را آماده، ترجمه و ویرایش کرده و من نیز آن را چاپ کردهام. ویژگی این ترجمهها آن است که برای نخستینبار به فارسی برگردانده میشود. من به خانم بهادر پیشنهاد دادم که همه کارهایش را که در چامه منتشر شده، در کتابی مستقل چاپ کنیم. استقبال کرد و قرار شد آن را با ویرایش جدید آماده کند.
📌 یازدهم اردیبهشت، ساعت ۱۱، طبق قرار قبلی با حاج محمد زارع و محمد خواجهپور به منزل آقای آیتاللهی رفتیم و با آقاسیدحسین و آقاسیدحسن ساعتی را به گپوگفت از آنچه بر روزگار و در روزگار رفته حکایت کردیم. یادی از مرحوم آقا و مرحوم پدر و پدربزرگ من که دوستدار این خاندان بودند شد. حسینآقا به عکس معروفی که روی تاقچه اتاق قرار داشت و آقا سید عبدالحسین و جماعت یاران در مسجد نو، در حوالی شاهچراغ شیراز، به نماز ایستادهاند، اشاره کرد و گفت که مرحوم ملاعلینقی در این عکس حضور دارد و چه خوب که این عکس هست وگرنه بقیه حرفها، کلام و صوت است. من هم در مورد همان تصویر گفتم که پدرم عکس ملاعلینقی را از جماعت یاران جدا کرده بود و در قفسه کتابهایش قرار داده بود. برخی از کتابهای مرحوم پدربزرگ من در موسسه فرهنگی هنری هفتبرکه گراش قرار دارد. محمد زارع هم گفت که من چند بار حکایت شلاق زدن نیروهای حبیب قوام در باغ نشاط لار به مرحوم ملاعلینقی را از زبان آقا شنیدهام.
▫️ حسینآقا حضور فعال و مستمری در فضای مجازی دارد و در مواقع حساس تاریخی و زمانهایی که به موضعگیری سیاسی یا اجتماعی نیاز است، از طرف بیت مرحوم آیتاللهی اطلاعیههایی با قلم سیدحسنآقا و هماهنگی حسینآقا منتشر میشود. محضر آقایان آیتاللهی، همیشه با هالهای از عزت و احترام به همگان همراه است. برای من این گونه مجالستها چیزی شبیه به حمام روح است.
🔬 نیز به دعوت فرزاد قناعتپور از برج علم و فناوری لارستان بازدید کردیم. محیطی نو و سرشار از انگیزه جوانی برای کسب و کارهای نو، ساختمانی با معماری خاص و گیرا و با فضاهای داخلی مستعد برای حضور جوانان باانگیزه که با فناوریهای نوین به دنبال کسبوکار هستند. نیز دیدار با مسلم ابراهیمی که طراح و گرافیست شناختهشدهای است و سایت فونتایران را مدیریت میکند، در این برج اتفاق افتاد. به هر کسبوکاری به مدت سه سال و رایگان در این برج علمی امکان داده میشود کسب و کار خود را رونق و گسترش دهند. ساعت نزدیک ۱۳ است از فرزاد قناعتپور خداحافظی میکنیم و من و محمد از لار به گراش برمیگردیم.
🔻 در هفتبرکه بخوانید:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134787
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
🎰 #کمد ۳۳: مثلث غم را در صورتت شل کن
✍️ سمیه کشوری:
🎞 فیلمی از دنیای جدید
📽 «مثلث غم» (Triangle of Sadness) یک فیلم کمدی سیاه محصول سال ۲۰۲۲ به نویسندگی و کارگردانی روبن اوستلوند و با بازی هریس دیکینسون، شارلبی دین و وودی هرلسون است. این فیلم برندهی نخل طلای جشنواره کن شد.
▫️ نام فیلم از همان ابتدا در دیالوگ مصاحبهکنندهی مدلها مطرح میشود. مصاحبهکننده از مدل میخواهد مثلث غم را در صورتش شل کند و در ادامه تاکید میکند جایی بین ابروهاست. «مثلث غم» از همین جا شروع میشود.
▫️ داستان فیلم در سه بخش روایت و در ادامه هر بخش وسیعتر میشود و هر چه پیش میرود، مفاهیم جدیدی به داستان فیلم اضافه میشود؛ شبیه سه بخش طبقانی هر جامعه شامل طبقهی اعیان، طبقهی متوسط و طبقهی فقیر.
▫️ فیلم دربارهی دو اینفلوئنسر و مدل به نامهای کارل و یایا است و با این دو نفر شروع میشود....
🎶 موسیقی از دنیای دیگر
▫️ آلفاویل Alphaville یک گروه موسیقی آلمانی است که در دههی هشتاد میلادی، شهرت و محبوبیت زیادی پیدا کرد. ژانر این گروه موسیقی کلاسیک سینثپاپ است. سینثپاپ (Synthpop) که با نام تکنوپاپ نیز شناخته میشود، یکی از ژانرهای موسیقی عامهپسند است که نخستینبار در دههی ۱۹۸۰ به محبوبیت رسید.
📀 آهنگ «بزرگ در ژاپن» Big in Japan اولین تکآهنگ از اولین آلبوم گروه سینتپاپ آلمانی آلفاویل، تا ابد جوان است. این تکآهنگ در بسیاری از کشورها از جمله آلمان، سوئد و سوئیس موفقیت زیادی کسب کرد. همچنین در فهرست ۷۵ آهنگ برتر بریتانی قرار گرفت.
🔻 معرفی کامل در هفتبرکه:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134919
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
🔍 ذرهبین تاریخ ۵۹ – دورهی جدید: ایراهستان کجاست؟
✍️ غلامحسین محسنی
🔻 بخشی از مقدمه:
🗺 شناخت سرزمینها، شهرها و آبادیهای پیرامون جایگاهی زندگیمان ما را با مردم آن نزدیکتر مینماید. از این راه باشندگان با شادیها و گرفتاریهای هم آشنا شده، راهی همسان برای پایداری شادیها و همگون در از میان برداشتن رنجهای خود خواهیم یافت. برای این شناخت تنها راه واکاوی جغرافیا، تاریخ و فرهنگ همسایگان نزدیک خود میباشد. پس بهگذشتهی آنها سری میزنیم.
📌 ایراهستان= ایراه + (پسوند مکان) ستان.
▫️ ایراه: بر پایه آنچه فرهنگنامهها نوشتهاند، بهمعنی «پَست، پایین، زیر، ساحل و کنار دریا» و «هر ساحل را بهفارسی ایراه گویند». و «ایراهستان (اراهستان، ابراهستان)» را هم «بهمعنی ساحل و ناحیهایست مجاور خلیجفارس در ایالت فارس…».
🔻 دیگر بخشهای این مقاله:
▫️ ایراهستان درگذر زمان
▫️ ایراهستان در متون کهن
▫️ ویژگیهای ایراهستان
▫️ گستره جغرافیایی ایراهستان
▫️ زبان ایراهستانی
▫️ فرمانروایان ایراهستان
🔻 دریافتهای این پژوهش
▫️آنچه در این پژوهش بر ما روشن و آشکار میگردد، اینست که «ولایت لار» در هیچ روزگاری «ایراهستان» خوانده نمیشده، و ایراهستان هم «لارستان» نبوده است.
🔻 مقاله کامل در هفتبرکه:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134925
#ذرهبین_تاریخ
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
✍️ یادداشتهای صادق رحمانی از سفر ششروزه به گراش
6️⃣ بخش ششم و پایانی
🟢 حضور مهاجران در بافت شهر
▫️ روز آخری را که در گراش هستم به موضوع مهاجرت میپردازم. در استان فارس پس از شهر شیراز، گراش به نسبت جمعیت، دومین شهری است که بیشترین تعداد مهاجر را در خود پذیراست. یکی از دلایل این مهاجرت، وجود بازار کار در گراش است. رونق فعالیتهای ساختمانی باعث شده است معمارها و کارگرانی به گراش مهاجرت کنند.
▫️ به یقین شما نیز صحنههایی را به یاد میآورید از چهل و چند سال گذشته که کارگران ساختمانی در سایه دیوار، دورتادور هم مینشستند و با کتری سیاه و دودگرفته چای ایرانی و ارزانقیمت «جهان» را دم میکردند و با نوشیدن آن خستگی از کار روزانه را به در میکردند. یا ظهرها و شبها اوسا معمار و دستیارش را سر سفره اهل خانه دعوت میکردند.
🏗 آن روزها گذشت و گذشت تا به امروز رسیدیم. بیشتر این معمارها از شهرهای استان لرستان به مرور زمان وارد گراش شدهاند. شهرستان ملایر و الیگودرز سهم بیشتری از مهاجران این حوزه به گراش دارند. برخی از این افراد، گراش را به عنوان وطن خود انتخاب کردهاند و فقط برای تعطیلات و عید دیدنی به زادگاه خود میروند.
🏨 نیز نهادهای پزشکی و بیمارستانی گراش پذیرای جوانهایی است که با تخصصهای مختلف حوزه علوم پزشکی به دنبال کار هستند. بیش از هفتاد درصد این افراد از شهرهای استان فارس، بهویژه شهرستانهای فسا و داراب هستند.
💸 سی درصد از گراشیهای جوان و جویای کار، تن به کار دولتی با حقوق هشت میلیونی میدهند. آنها رؤیاهایی دیگر در سر دارند: سفر به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و دریافت حداقل حقوق ۲۰ میلیونی برای کارگران ساده. شرایط این کارگران جوان سخت و طاقتفرساست. کار و کار و کار بدون ساعتی تفریح. اسفندماه سال ۱۴۰۱ که به همراه دوستانی به شهر دوبی رفته بودیم، با دو سه کارگر جوان همشهری مواجه شدم که سودای پولدار شدن را در دوبی با موتورسواری عصرانه در تابستانهای گراش عوض میکردند. آنها دوست دارند با حقوق کمتر و خیالی راحتتر در کنار خانواده خود روزگار را سپری کنند.
▫️ به هر روی داشتیم درباره مهاجران و این روزهای گراش صحبت میکردیم. بخشی از این مهاجران که پس از واگذاری دولت اشرف غنی و استیلای دوباره طالبان بر افغانستان به ایران سرازیر شدند، مهاجران افغانستانی هستند. گفتنی است که اواخر فروردینماه همین سال، نیروی انتظامی تهران حضور افغانستانیهای مقیم تهران را در پارک چیتگر و دریاچه مصنوعی خلیج فارس به دلیل حضور پررنگ آنها و یا به دلایل دیگر ممنوع اعلام کرد.
▫️ سهم این مهاجران در مقایسه با سایر مهاجران ایرانی در گراش برای من که آماری در اختیار ندارم، چندان دقیق نیست. اما چیزی که هست آن است که با حضور این مهاجران، چهره کوچه و خیابان اصلی شهر تغییر محسوسی پیدا کرده است. گراشیها معمولا برای سفرهای درونشهری از خودرو شخصی یا موتورسیکلت استفاده میکنند، اما بیشتر پیادگان را همان مهاجرانی شکل میدهند که در ساعات اداری یا در خنکای عصر مسیر خیابان را طی میکنند و چهره دیگرگونهای را از نوع پوشش و رفتار به شهر میدهند.
🔆 گراش یک سال پیش با امروز که اردیبهشت سال ۱۴۰۲ است، با حضور دهه هشتادیها و دهه نودیها تغییرات زیرپوستی و محسوسی به خود دیده است.
🖌 این بود گزارشی از مشاهداتم در شش روز حضور در گراش.
🔻 در هفتبرکه بخوانید:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134787
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
💊 مرکز سلامت
🔻 ارائه دهنده خدمات:
▫️ پزشکی
▫️ پرستاری
▫️ مامایی
▫️ فیزیوتراپی
▫️ گفتاردرمانی
🏠 در منزل شما🏠
✔️ با موافقت وزارت بهداشت، پروانه مرکز در تاریخ ۱۴۰۰/۹/۱۶ صادر شد و با شروع تبلیغات در اسفند ۱۴۰۰، رسما کار مرکز آغاز شد.
▫️ مدیریت مرکز بر عهده آقای محمد نوروزی میباشد و مسئولان فنی مرکز آقایان دکتر عبدالرضا ایزدی و دکتر محمود سرخی میباشند.
✔️ با گذشت حدود یک سال از آغاز به کار، مرکز به بیش از ۲۰۰ بیمار حدود ۴۰۰ خدمات ارائه نموده است.
🔻 هماهنگی:
☎️ ۰۷۱۵۲۴۴۶۹۷۷
📱 ۰۹۰۵۰۲۹۳۹۰۳
🆔 instagram.com/salamat_gerash
🔻 گزارش آگهی در هفتبرکه:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/134928
#بزال #فراگیر
🌸 وقتی خوئره گل بده
▫️گیاه خودروی خوئره که با آن توله یا پنیرک گل ریز (Malva parviflora) به صورت خام یا پخته از خوردنیهای محبوب است.
شاید گل زیبای خوئره را کمتر دیده باشید.
📸 اکبر حاجیان
☀️#حس_زندگی
#خردنی #طبیعت
▪️☀️▪️
🔴 هفتبرکه همان گریشنای شما
🔴 7Berkeh.ir
✔️ Ble.ir/7Berkeh
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ Whatsapp: bit.ly/7B-Wa
🌸 وقتی خوئره گل بده
▫️گیاه خودروی خوئره که با آن توله یا پنیرک گل ریز (Malva parviflora) به صورت خام یا پخته از خوردنیهای محبوب است.
شاید گل زیبای خوئره را کمتر دیده باشید.
📸 اکبر حاجیان
☀️#حس_زندگی
#خردنی #طبیعت
▪️☀️▪️
🔴 هفتبرکه همان گریشنای شما
🔴 7Berkeh.ir
✔️ Ble.ir/7Berkeh
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ Whatsapp: bit.ly/7B-Wa
✅ ورزش ایروفیتنس ویژه کودکان ۴ سال به بالا
💦 در استخر آبشار اندیشه
🏊♂️ در دو استخر جداگانه و همزمان با سانس بانوان در یک سانس
⬇️ چرا ورزش در آب؟
✅ کودکان در هنگام ورزش و بازی در آب تنشهای خود را کاهش می دهند و احساس قدرت میکنند.
▫️ از لحاظ روانی و عاطفی میتوانند بیشتر فعالیت کنند و انرژی نهفته خود را آزاد کنند.
▫️ حس عزت نفس و اعتماد به نفس پیدا می کنند.
▫️یاد میگیرند چگونه با دیگران ارتباط موثر برقرار کنند.
▫️حس تعاون، همکاری، مشارکت، اطاعت از قوانین و مقررات و رعایت نوبت در آنان تقویت میشود.
🏄♀️کودکان با ورزش در آب برای شنا آمادگی پیدا میکنند و ترسشان از آب کم می شود.
||||||||||||||||||
✨ ۱۵٪ تخفیف ویژه ثبتنام مادر و کودک✨
📌با مربیگری خانمها (نظامی و نامآور)
⭕️ نکته: ثبت نام این دوره هر یک ماه یک بار انجام میشود.
✅ آبشار اندیشه را فضای مجازی دنبال کنید
👁🗨instagram.com/abshar.andishe
👁🗨 chat.whatsapp.com/CX7Z2iMf6p9B0MQdzsTuF8
☎️ تلفن تماس: 63-07152448960
📲 ارتباط در فضای مجازی: 09904140060
#تبلیغات #فراگیر