امام زمان(عج)_مناجات
چون ز چشم تو بیفتم به خطا می افتم
بی تو ای یار به گرداب بلا می افتم
راهِ طولانی و عمرِ کم و من بی توشه
رویگردان چو شوی، زود ز پا می افتم
من ترا دارم و راهِ دگران را پویم!
بیخودی نیست که در دام هوا می افتم
اغنیا را سر تعظیم فرود آوردن!
وای از آندم که ز چشم فقرا می افتم
ذره ای وسوسه یک عمر عبادت را بُرد
منهم از لحظهٔ غفلت به جفا می افتم
به وفا کلبِ درِ خانهٔ تو می مانم
با تو رو راست نباشم، ز وفا می افتم
صوتِ این الرجبیون به فلک پیچیده
تا به کِی از رهِ ارباب جدا می افتم
بگذارید بمانم درِ میخانه عشق
دور از روضه من از کرب و بلا می افتم
آه از روضهٔ آن عمهٔ مضروبهٔ تو
یادِ چشمان ترت صبح و مسا می افتم
مادری گفت که در هر شب جمعه به حسین
نالم آنقدر که دیگر ز نوا می افتم
میکنم لحظه شماری که ببینم آخر
پیش پای تو من از پای کجا می افتم
#امام_زمان_عج_مناجات
@hamyanquran
. *«بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِيمِ*»
*─═ह🇮🇷ذڪرروزانہ🇮🇷ह═─ *تفسیرقرآن_هرروز_یک_آیہ__کلام_نور*
*┄┅••❀ موضوع ❀••┅┄*
💠 *ﺗﻨﻬﺎ ﺭﺍﻩ ﺑﺮﭼﻴﺪﻩ ﺷﺪﻥ ﺍﺧﺘﻠﺎﻓﺎﺕ ﻭ ﺭﺳﻴﺪﻥ ﺑﻪ ﻧﻘﻄﻪ ﻱ ﻭﺣﺪﺕ، ﻟﻄﻒ ﻭ ﺭﺣﻤﺖ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﺍﺳﺖ* 📋
💠📖💠📖💠📖💠📖💠
*«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ»*
*إِلَّا مَن رَّحِمَ رَبُّكَ وَلِذَٰلِكَ خَلَقَهُمْ وَتَمَّتْ كَلِمَةُ رَبِّكَ لَأَمْلَأَنَّ جَهَنَّمَ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ*
*┄┉┉❈۩(هود/١١٩) ۩❈┉┉┄*
ﻣﮕﺮ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺣﻢ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺳﺒﺐ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺁﻓﺮﻳﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﻭ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺣﺘﻤﻰ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺗﺤﻘﻖ ﻳﺎﻓﺖ ﻛﻪ ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺩﻭﺯﺥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﺟﻦ ﻭ ﺍﻧﺲ [ ﻛﻪ ﺭﺍﻩ ﻛﻔﺮ ﻭ ﻋﻨﺎﺩ ﺭﺍ ﺑﺮﮔﺰﻳﺪﻧﺪ ] ﭘﺮ ﺧﻮﺍﻫﻢ ﻛﺮﺩ
📚🌺تفسیرمہر🌺📚
✍🏻ﻭﺳﻴﻠﻪ ﻱ ﺭﻓﻊ ﺍﺧﺘﻠﺎﻓﺎﺕ ﺑﻴﻦ ﻣﺮﺩم، ﺭﺣﻤﺖ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﺍﺳﺖ؛ ﻳﻌﻨﻲ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺭﻭﺍﺑﻂ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﺭﺣﻤﺖ ﻭ ﻣﺤﺒﺖ ﺑﻨﻴﺎﻥ ﻣﻲ ﮔﺬﺍﺭﻧﺪ ﻭ ﺭﻭ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺭﺣﻤﺖ ﺁﻓﺮﻳﻦ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﮔﻮﺵ ﺑﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺍﻭ ﻣﻲ ﺳﭙﺎﺭﻧﺪ، ﺍﺧﺘﻠﺎﻓﺎﺗﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺩﻭﺳﺘﻲ ﻭ ﻫﻤﻜﺎﺭﻱ ﻣﺒﺪّﻝ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ.
✍🏻ﺑﺮﺧﻲ ﻣﻔﺴﺮﺍﻥ ﺍﺯ ﺁﻳﻪ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﻫﺪﻑ ﺧﻠﻘﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎ ﺭﺣﻤﺖ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺮﺧﻲ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﻫﺪﻑ ﺁﻓﺮﻳﻨﺶ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎ ﻭﺣﺪﺕ ﺍﺳﺖ. ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ﺗﻔﺴﻴﺮ ﺑﺎ ﻫﻢ ﻗﺎﺑﻞ ﺟﻤﻊ ﺍﺳﺖ، ﭼﻮﻥ ﻭﺣﺪﺕ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﻣﺼﺎﺩﻳﻖ ﺭﺣﻤﺖ ﺍﻟﻬﻲ ﺍﺳﺖ.
✍🏻ﺩﺭ ﺁﻳﺎﺕ ﻗﺮﺁﻥ ﻛﺮﻳﻢ ﺍﻫﺪﺍﻑ ﻣﺘﻌﺪﺩﻱ ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻓﺮﻳﻨﺶ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﻴﺎﻥ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ:ﺍﻟﻒ)ﭘﺮﺳﺘﺶ: «ﻣﻦ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎ ﻭ ﺟﻨﻴﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﻴﺎﻓﺮﻳﺪم، ﻣﮕﺮ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﭘﺮﺳﺘﺶ ﻛﻨﻨﺪ.» ﺏ)ﺭﺣﻤﺖ ﺍﻟﻬﻲ: ﻣﺜﻞ ﺁﻳﻪ ﻱ ﻓﻮﻕ. ﺝ)ﺁﺯﻣﺎﻳﺶ ﻣﺮﺩم: «(ﺁﻥ ﺧﺪﺍﻳﻲ)ﻛﻪ ﻣﺮﮒ ﻭ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺭﺍ ﺁﻓﺮﻳﺪ ﺗﺎ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻴﺎﺯﻣﺎﻳﺪ ﻛﻪ ﻛﺪﺍم ﻳﻚ ﺑﻬﺘﺮ ﻋﻤﻞ ﻣﻲ ﻛﻨﻴﺪ.» ﺩ)ﻣﻠﺎﻗﺎﺕ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ: «ﺍﻱ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺗﻮ ﺑﺎ ﺗﻠﺎﺵ ﻭ ﺭﻧﺞ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﻣﻲ ﺭﻭﻱ ﻭ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﻠﺎﻗﺎﺕ ﻣﻲ ﻛﻨﻲ.» ﻩ )ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺧﺪﺍ ﺭﻓﺘﻦ: «ﻣﺎ ﺍﺯ ﺧﺪﺍﻳﻴﻢ ﻭ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺍﻭ ﻣﻲ ﺭﻭﻳﻢ.» ﻫﺮ ﻛﺪﺍم ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﺎﺕ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺍﻫﺪﺍﻑ ﻳﺎ ﺍﺑﻌﺎﺩ ﻫﺪﻑ ﺧﻠﻘﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻴﺎﻥ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻣﺠﻤﻮﻉ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﺎﺕ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺁﻓﺮﻳﻨﺶ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺍﻱ ﺍﻫﺪﺍﻑ ﻣﺘﻌﺪﺩﻱ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮﺧﻲ ﻣﻘﺪﻣﻪ ﻱ ﺑﺮﺧﻲ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﺳﺖ، ﻭﻟﻲ ﻫﺪﻑ ﻧﻬﺎﻳﻲ ﻫﻤﺎﻥ ﺭﺟﻮﻉ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺧﺪﺍ ﻭ ﻣﻠﺎﻗﺎﺕ ﺭﺣﻤﺖ ﺑﻲ ﻛﺮﺍﻥ ﺍﻭﺳﺖ.
*┄┅••❀ حدیث روز ❀••┅┄*
💠 *پيامبر صلي الله عليه و آله*
الجَماعَةُ رَحمَةٌ و الفُرقَةُ عَذابٌ ؛
✨🌸🌹🌸✨
وحدت مايه رحمت ، و تفرقه موجب عذاب است .
📚✍🏻كنزالعمّال ، ح 20242
✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺
✋🏻 *هرروزبه رسم ادب* 🤚🏻
*اَلسَّلامُ عَلَیْڪَ یا اَبا عَبْدِ اللَّهِ وَ عَلَى الْاَرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنائڪَ عَلَیْڪَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَ لا جَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِڪُمْ اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَعلے اولاد الحسين وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ*
. 🤲🏻 *دعای فرج* 🤲🏻
*اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُوَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ؛ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ، اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيان وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ؛يا مَوْلاناياصاحِبَ الزَّمانِ ؛الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ، اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ،الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ ، بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ*
🌘🌗🌖🌕🌔🌓🌒
🗓امروز:جمعہ
🗓٢٠/تیرماه/١٣٩٩/٠٤
🗓١٨/ذی القعده/١٤٤١/١١
2020/07/Jul/10🗓
💫🌺💫🌺💫🌺💫🌺💫
🌹👈ذڪــــــــــرروز
*اللَّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ*«💯 مرتبه»
💫🌺💫🌺💫🌺💫🌺💫
*اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ*
💫🌺💫🌺💫🌺💫🌺💫
➖➖➖➖➖➖➖➖
أَلَا بِذِڪْرِ اللَّهِ تَطْمَئِـنُّ الْقلوب
انتظار امام زمان (عجل الله فرجه) از ما
يكي ديگر از وظايف ما ،در دوران غيبت ،كه مورد تاييد امام عصر مي باشد، انصاف با مردم است
داستانك:
یکی از دانشمندان، آرزوی زیارت حضرت بقیة اللّه (عجل الله فرجه) را داشت و از عدم موفقیت خود، رنج می برد. مدتها ریاضت کشید و ... شبهای چهارشنبه به «مسجد سهله» می رفت و به عبادت می پرداخت، تا شاید توفیق دیدار آن محبوب عاشقان نصیبش گردد.
مدتها کوشید ولی به نتیجه نرسید. سپس به علوم غریبه و اسرار حروف و اعداد متوسل شد، چله ها نشست و ریاضتها کشید، اما باز هم نتیجه ای نگرفت. ولی شب بیداریهای فراوان ومناجاتهای سحرگاهان، صفای باطنی در او ایجاد کرده بود، گاهی نوری بر دلش می تابید حقایقی را می دید و دقایقی را می شنید.
روزی در یکی از این حالات معنوی به او گفته شد: «دیدن امام زمان (عجل الله فرجه) برای تو ممکن نیست، مگر آنکه به فلان شهر سفر کنی».
به عشق دیدار، رنج این مسافرت توانفرسا را بر خود هموار کرد و پس از چند روز به آن شهر رسید. در آنجا نیز چله گرفت و به ریاضت مشغول شد. روز سی و هفتم و یا سی و هشتم به او گفتند:
«الان حضرت بقیة اللّه (عجل الله فرجه) ، در بازار آهنگران، در مغازه پیرمرد قفل سازی نشسته اند، هم اکنون برخیز و به خدمت حضرت شرفیاب شو!»
با اشتیاق ازجا برخاست. به دکان پیرمرد رفت. وقتی رسید دید حضرت ولی عصر(عجل الله فرجه) آنجا نشسته اند و با پیرمرد گرم گرفته اند و سخنان محبت آمیز می گویند. همین که سلام کرد، 🌱 حضرت پاسخ فرمودند و اشاره به سکوت کردند.
در این حال، دید پیرزنی ناتوان و قد خمیده، عصا زنان آمد و با دست لرزان قفلی را نشان داد و گفت: اگر ممکن است برای رضای خدا این قفل را به مبلغ سه شاهی بخرید که من به سه شاهی پول نیاز دارم.
پیرمرد قفل را گرفت و نگاه کرد و دید بی عیب و سالم است، ...
پیرمرد با کمال سادگی گفت: خواهرم! تو مسلمانی، من هم که مسلمانم، چرا مال مسلمان را ارزان بخرم و حق کسی را ضایع کنم؟ این قفل اکنون هشت شاهی ارزش دارد، من اگر بخواهم منفعت ببرم، به هفت شاهی می خرم ...
شاید پیرزن باور نمی کرد که این مرد درست می گوید، ناراحت شده بود و با خود می گفت: من خودم می گویم هیچ کس به این مبلغ راضی نشده است، التماس کردم که سه شاهی خریداری کنند، قبول نکردند؛
زیرا مقصود من با ده دینار (دو شاهی) انجام نمی گیرد و سه شاهی پول مورد احتیاج من است.
پیرمرد هفت شاهی به آن زن داد و قفل را خرید؛ همین که پیرزن رفت امام (عجل الله فرجه) به من فرمودند:
«آقای عزیز! دیدی و این منظره را تماشا کردی؟! اینطور شوید تا ما به سراغ شما بیاییم. چله نشینی لازم نیست، به جفر متوسل شدن سودی ندارد. عمل سالم داشته باشید و مسلمان باشید تا من بتوانم با شما همکاری کنم!
از همه این شهر، من این پیرمرد را انتخاب کرده ام، زیرا این مرد، دیندار است و خدا را می شناسد، این هم امتحانی که داد. از اول بازار، این پیرزن عرض حاجت کرد و چون او را محتاج و نیازمند دیدند،
همه در مقام آن بودند که ارزان بخرند و هیچ کس حتی سه شاهی نیز خریداری نکرد و این پیرمرد به هفت شاهی خرید. هفته ای بر او نمی گذرد، مگر آنکه من به سراغ او می آیم و از او دلجوئی و احوالپرسی می کنم.»
كتاب ملاقات با امام عصر، صفحه 268]
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برخی ها مدام می پرسند چرا رهبری در موردگرانیها،حیف ومیلها،کمکاریها ،ضعفها ،خطاها،انحرافات و کجرویهای مدیران وسازمانهاوادارات و... دخالت نمیکند ؟
👆پاسخ از زبان خود ایشان
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 در پی دوست به کوی دگران می گردم
🌺 یار در خانه گرد جهان می گردم
🌹صوت زیبا حتما گوش کنید👌
🌸 نشر بدهید👌
#امام_زمان
@hamyanquran
🔻مصاحبه مهمّی با پیشوای بزرگ شیعیان جهان:
🔳 پاسخ آیتاللهالعظمی بروجردی به دبیر سازمان ملل در خصوص ممنوعیت مصرف الکل
🔹 مرحوم حضرت آیت الله بروجردی به آرشه تونگ دبیر وقت انجمن مبارزه با مواد مخدر و الکل سازمان ملل، در خصوص علت ممنوعیت الکل به میزان کم که موجب مستی نمیشود، جواب دادند که خبرگزاری حوزه مصاحبه با پیشوای بزرگ شیعیان جهان را بازنشر می دهد:
✍️ آیتاللهالعظمی بروجردی:
◻️ وقتی دانسته شد که فضیلت انسان نسبت به حیوان همانا بواسطه داشتن #عقل و شعور است و وقتی مسلم گردید که انسان موظف است در حفظ تکامل این موهبت های آسمانی که عقل و شعور و ادراک بشری میباشد سعی کافی مبذول دارد بنابراین شرب هر آنچه این قوا را سست و کند کند جایز نخواهد بود و قطع است که شرب مواد خمری به هرمقدار و اندازه ای که باشد مشار را تحت تاثیر قرار میدهد. علاوه بر این موضوع دیگری که درخور اهمیت است آنکه خداوند تبارک و تعالی به خصوصیات طبع بشری وقوف کامل دارد و از طبع #زیادهطلبی مخلوق خود واقف است و بدین جهت اگر مقدار کم آن را جائز می شمرد تعیین حدود آن خالی از اشکال نمیگردید و بدین جهت برای اینکه بشر از بلیه مستی که با هستی او منافات دارد نجات یابد شرب جزء و کل آن را قدغن فرموده است.
✍️ آرشه تونگ: متجاوز از ده سال است که اداره امر مبارزه با الکل در دنیا بعده این جانب می باشد، در این مدت با شخصیت های بزرگ ممالک مختلف اعم از مذهبی سیاسی و اجتماعی مذاکره و مصاحبه های مفصلی داشتم ولی اذغان دارم که تاکنون هیچ کس در دنیا بیانات جامع و مستدلی چنانچه آن حضرت فرمودند اظهار نداشته و فرمایشات شما #بزرگترینسند ما برای مبارزه با شرب مواد الکلی در دنیا خواهد بود.
◽️فی الحقیقه بزرگترین راه نیل به هدف همانا پیروی از دستورات و فرمایشات آن حضرت میباشد بنام خود و تمام سازمانهای بینالمللی مبارزه با الکل از حضرت آیت الله و همکاران ارجمند سپاسگزار بوده و امیدوارم به رهبری آن حضرت در این مبارزه مقدس توفیق کامل نصیب گردد.
◽️ در پایان مصاحبه مجدداً به دست بوسی حضرت آقا نائل شده و از محضر حضرت آیت الله که سادگی و شکوه واقعی آن آرشه تونگ را سخت تحت تاثیر قرار داده بود کسب اجازه نموده مرخص شدیم.
◽️ آقای آرشه تونگ پس از مراجعت به سوئیس کتباً خواستار شده که مراتب احترام و شیفتگی و سپاسگزاری ایشان را مجدداً به عرض حضرت آیت الله برسانم.
🔻آیت الله ناصری یزدی:
⭕️ دفع ضرر واجب است، مردم ماسک بزنند
امام جمعه یزد #ماسک_زدن در شرایط کرونایی را از نمونه دفع ضرر دانست و گفت: اگر کسی احتمال می دهد که با نزدن ماسک خودش و یا دیگران مبتلا می شوند، باید به عنوان یک احتمال شرعی و برای دفع ضرر که واجب است، ماسک بزند.
🔻همراه با صاحب المیزان (۱)؛
❇️ آغازی بر پرونده شناخت علامه طباطبایی (ره)
◻️ علامه طباطبایی بسیار به مرحوم قاضی(ره) عشق می ورزید و می گفت: «ما هر چه در این مورد (سیر و سلوک) داریم، از مرحوم قاضی داریم. چه آن را که در حیاتش از او تعلیم گرفتیم و از محضرش استفاده کردیم و چه طریقی که خودمان داریم از مرحوم قاضی گرفته ایم».
◻️کتاب «آن مرد آسمانی» با موضوع «خاطره هایی از زندگی فیلسوف بزرگ قرن، آیت الله علامه طباطبائی (ره)» به قلم مرتضی نظری به رشته تحریر درآمده که بخش هایی از این کتاب را در شماره های گوناگون برای آشنایی بهتر و بیشتر با صاحب تفسیر المیزان تقدیم نگاه شما خوبان خواهیم کرد..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام دوست مهربانم😍
امروزِ تو سرشار ز الطاف خدا باد🌾
جان و دلت از هر غم و اندوه رها باد💕
لبخند به لب، در دلت امید و پر از نور🌾
هر لحظه ات آمیخته با مهر و صفا باد💕
سلام صبح بخیر🌾
شنبه تون مملو از شادی و مهر💕
Join➥ @hamyanquran
*بسم الله الرحمن الرحیم*
💠💠💠💠💠💠💠
*---••●¤【علوم قرآنی۲】¤●••---*
📜📜📜📜📜📜📜
از قرآن بپرس:
اگر قرار است زندگی کنیم، چرا باید بمیریم و اگر قرار است بمیریم، چرا به دنیا آمدیم؟
*الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا ۚ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ ﴿٢﴾*
همانكه مرگ و زندگى را پديد آورد تا شما را بيازمايد كه كدامتان نيكوكارتريد، و اوست ارجمند آمرزنده.
سوره مبارکه ملک – آیه۲
___________
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در این دنیای بی حاصل چرا مغروری...
Join➥ @hamyanquran
#جهانی_بودن_طوفان_نوح
🤔#پرسش
❔آیا در طوفان نوح فقط محل زندگی ایشان باران امد و ....یا در کل #زمین این اتفاق افتاد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در تفسیر #نمونه چنین آمده است ؛
❕« از ظاهر بسيارى از آيات قرآن چنين بر مى آيد كه طوفان نوح علیه السلام جنبه منطقه اى نداشته است، بلكه حادثه اى بوده است براى سراسر روى زمين، زيرا كلمه ارض (زمين) به طور #مطلق ذكر شده مانند «رَبِّ لا تَذَرْ عَلَى الْأَرْضِ مِنَ الْكافِرِينَ دَيَّاراً » « خداوندا بر روى زمين از كافران كه هرگز اميد به اصلاحشان نيست احدى را زنده مگذار" ( نوح 26) و همچنين آيه 44 سوره هود « وَ قِيلَ يا أَرْضُ ابْلَعِي ماءَكِ ...»« اى زمين آبهاى خود را فرو بر ...»
❕ از بسيارى از #تواريخ نيز، جهانى بودن طوفان نوح استفاده مى شود، به همين جهت تمام نژادهاى كنونى را به يكى از سه فرزند نوح (حام، و سام و يافث) كه بعد از نوح باقى ماندند باز مى گردانند.
📚( تورات ، کتاب پیدایش ، فصل ششم )
👌در تاريخ #طبيعى نيز دورانى بنام دوران بارانهاى سيلابى ديده مى شود كه اگر آن را الزاما مربوط به قبل از تولد جانداران ندانيم قابل تطبيق بر طوفان نوح نيز هست.
📚تفسیر نمونه ج9 ص102
👌البته پس از بیان این مطلب این #اشکال صورت می گیرد ؛
« اين نكته نيز قابل توجه است كه طوفان نوح به عنوان مجازات آن قوم سركش بود، و ما هيچ دليلى در دست نداريم كه دعوت نوح به سراسر زمين رسيده باشد، اصولا با وسائل آن زمان رسيدن دعوت يك پيامبر (در عصر خودش) به همه نقاط، بسيار #بعيد به نظر مى رسد »
📚همان مدرک
❕اما می توان به مطلب اخیر چنین پاسخ داد که در روایات تصریح شده است که دعوت حضرت نوح جهانی بوده است ، اگر چه حضور خود حضرت نوح در یک منطقه #خاصی بوده است .
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« انبیای اولوالعزم پنج نفرند که آنان نوح و ابراهیم و موسی و عیسی و محمد علیهم السلام می باشند و از این جهت به آنان اولوالعزم می گویند زیرا به سوی شرق و غرب #زمین و جن و انس مبعوث شدند »
📚کامل الزیارات ص179
📚بحار الانوار ج11 ص33
👌دعوت حضرت نوح توسط پیامبرانی که مروج شریعت نوح بودند و به اصطلاح پیامبر #تبلیغی شناخته می شدند به تمام جهان رسید .
❕امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« به پیامبران اولو العزم ، اولو العزم می گویند زیرا دارای عزم و اراده قوی تر و دارای شریعت و آیین بودند ،هر پیامبری که بعد از نوح بود بر شریعت و #منهاج و کتاب آسمانی او بود تا زمان ابراهیم خلیل و هر پیامبری که در زمان ابراهیم و پس از او بود بر شریعت و منهاج او و تابع کتاب او بود تا زمان موسی و هر پیامبری که در زمان موسی و پس از او بود بر شریعت و منهاج و کتاب او بود تا زمان عیسی و هر پیامبر که در زمان عیسی و پس از او بود بر شریعت و منهاج و کتاب او بود تا زمان پیامبر ما محمد ، و اینان پیامبران اولی العزم و افضل انبیاء و رسل هستند و شریعت محمد تا روز قیامت نسخ نمی شود »
📚عیون الاخبار ج2 ص80
👌اما مردم جز اندکی از آنان دعوت نوح و پیامبران مروج شریعت او را اجابت نکردند و گرفتار #عذاب الهی شدند لذا در روایات ما تصریح شده است که عذاب الهی برای امت نوح جهانی بوده است .
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« #جمیع دنیا ( در جریان عذاب قوم نوح ) غرق شد»
📚بحار الانوار ج11 ص313
👌راوی می گوید از امام رضا علیه السلام سوال کردم که چرا خدا همه خشكى و زمین را در زمان نوح غرق كرد و حال آنكه در ميان آنها كودكان و افرادى كه گناهى نداشتند بودند؟
👌امام علیه السلام پاسخ داد ؛
« كودكى ميان آنها نبود زيرا خداوند #صلب مردان قوم نوح و رحم زنانشان را از چهل سال پيش عقيم فرموده بود، و نسلشان منقطع شده بود، آنان غرق گشتند در حالى كه كودكى در ميانشان نبود و اين طور نيست كه خداوند بى گناه را بعذاب گنهكار معذب دارد، و امّا جماعتى از بازماندگان قوم نوح كه غرق شدند براى تكذيبى بود كه از پيغمبر خدا نمودند، و جماعت ديگر براى رضايتشان بود بتكذيب تكذيب كنندگان، و هر كس از امرى دور باشد ولى بدان رضايت دهد، مانند كسى است كه خود آن را انجام داده است.»
📚عیون اخبار الرضا ج2 ص 75
📚علل الشرایع ج1 ص30
@hamyanquran