5.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞|نماهنگ|همخوانی استدیویی
🤲دعای سلامتی حضرت امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف (دعای فرج)
⭕️جدید ترین اثر:
💠گروه تواشیح بین المللی تسنیم💠
📺مشاهده و دریافت نسخه باکیفیت:
🌐 aparat.com/v/DFxyH
🌐 @tasnim_esf
#امام_زمان
http://eitaa.com/joinchat/1222639635C424d1b4ace
#سوال
⁉️ مهم ترین نعمتی که در قیامت از آن سوال می شود چیست؟
#پاسخ
💠 قرآن کریم در سوره تکاثر میفرماید: «ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيم؛ [تکاثر/ 8] سپس در آن روز، همه شما از نعمتهايى كه داشتهايد سوال خواهيد شد». طبق این آیه خداوند متعال در روز قیامت از نعمتهایی که به انسان داده است سوال میپرسد که آیا آنها را در راه درست استفاده کردهایم یا خیر؟
✍ امّا سوال مهم در رابطه با این آیه، این است که به راستی منظور از این آیه چیست و خداوند متعال از چه نعمتهایی سوال میپرسد؟
🔰 اگر به احادیث معصومین(علیهمالسلام) که به حق، مفسّر و مکمّل قرآن کریم هستند مراجعه کنیم، خواهیم دید آن بزرگواران در تفسیر این آیه فرمودهاند: منظور از نعمتی که از آن سوال میشود، نعمت «ولایت و محبت اهل بیت» است؛
🔴در این مورد به دو روایت اشاره میکنم:
1⃣1. در حدیثی نقل شده است كه یک روز «ابو حنيفه» خدمت امام صادق(عليهالسلام) آمد و از معناى اين آيه سوال كرد، حضرت به او فرمودند: «اى نعمان! نعيم در نزد تو چه معنایى دارد؟ ابو حنيفه گفت: مراد، قوت و غذاى انسان است از طعام و آب و... .
حضرت فرمود: اگر خداوند تو را در روز قيامت، در برابر خود متوقف کند تا آنكه از يكايك غذاهایى كه خوردهاى و از يكايك آشاميدنیهایى كه نوشيدهاى پرسش به عمل آورد، وقوف تو در پيشگاه او بسيار طولانی خواهد بود.
ابو حنيفه گفت: فدايت شوم، مراد از نعيم در نزد شما چيست؟ حضرت فرمودند: ما «اهل بيت» نعيم هستيم كه خداوند به سبب ما نعمت خود را بر بندگان خود ارزانى داشته است».
2⃣ 2. «ابراهيم بن عباس صَولى» میگويد: روزى در محضر امام رضا(عليهالسلام) بوديم، آن حضرت فرمودند: در دنيا نعيم حقيقى وجود ندارد. بعضى از فقهایى كه در محضر او بودند، گفتند: خداوند(عزوجل) میفرمايد: «ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ» و البته منظور همين نعيم در دنياست، و آن آب خوشگوار است.
حضرت رضا(عليهالسلام) در حالیكه صداى خود را بلند كردند، فرمودند: شما اينطور تفسير میكنيد؟ بدانید که خداوند(عزوجل) از تفضّلى كه به بندگان خود نموده است، پرسش نمیكند، و بر اين کار منت نمیگذارد؛ و منت گذاردن در مقابل نعمتى كه مخلوقان به هم میدهند، قبيح است تا چه رسد به اينكه به خداوند متعال نسبت داده شود؟
وليكن نعيم، محبت و موالات ما اهل بيت است». بنابراین طبق این روایات، روز قیامت تنها از نعمت «ولایت» سوال میشود.
وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا قَرْيَةً كَانَتْ آمِنَةً مُطْمَئِنَّةً يَأْتِيهَا رِزْقُهَا رَغَدًا مِنْ كُلِّ مَكَانٍ فَكَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللَّهِ فَأَذَاقَهَا اللَّهُ لِبَاسَ الْجُوعِ وَالْخَوْفِ بِمَا كَانُوا يَصْنَعُونَ ﴿١١٢﴾
و خدا [برای پندآموزی به ناسپاسان] مَثَلی زده است: شهری را که امنیت و آسایش داشت و رزق و روزیِ [مردمش] به فراوانی از همه جا برایش می آمد، پس نعمت خدا را ناسپاسی کردند، در نتیجه خدا به کیفر اعمالی که همواره مرتکب می شدند، بلای گرسنگی و ترس فراگیر را به آنان چشانید. (۱۱۲)
113
34.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵 فیلم کامل حضور استاد مرتضی خدامی اعجوبه بابلسری
👈در برنامه تلویزیونی محفل که همه را شگفت زده کرد
🔹بخاطر مطالبی که در باب بزرگی اسلام و قرآن در این ویدیو مطرح میشود، شک نکنید با نشر حداکثری این ویدئو میتوانید در ثواب آن شریک شوید.
🔹جمعه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
💬اگرکسی مشهد بره نیت ده روز کنه وکمتر از ده روز برگرده نمازهایی که کامل خونده باید قضا کنه؟
✅ پاسخ:
اگر نیت ده روز کند و قصدش محقق شود (یعنی یک نماز چهار رکعتی را بخواند) و بعد از آن بدلیلی مجبور شود که قبل از ده روز آن محل را ترک کند، تا وقتی که در آنجاست نمازش کامل است و مراجعت زودتر از ده روز ایرادی ندارد
ولی اگر قبل از تحقق قصد خبر دهند که باید برگردی و نمی تواند تا ده روز بماند و یا از ابتدا مردد بوده که ده روز بماند یا نه، اینجا نمی تواند قصد دهه کند
#آیات_الاحکام
#ازدواج
◾️وَ أَنْكِحُوا الْأَيامى مِنْكُمْ وَ الصَّالِحينَ مِنْ عِبادِكُمْ وَ إِمائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَراءَ يُغْنِهِمُ اللهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللهُ واسِعٌ عَليمٌ ؛
◽️مردان و زنان بىهمسر خود را همسر دهيد، همچنين غلامان و كنيزان صالح و درستكارتان را؛ اگر فقير و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بىنياز مىسازد؛ [فضل] خداوند واسع و [از نيازهاى بندگان] آگاه است.
(#نور/ ۳۲)
🔸الرّسول ( فَمَنْ أَحَبَّ فِطْرَتِی فَلْیَسْتَنَّ بِسُنَّتِی وَ مِنْ سُنَّتِیَ النِّکَاح.
🔹پیامبر صل الله علیه و آله:
کسی که به فطرت من علاقه دارد البتّه باید از سنّت من پیروی کند و در راه من قدم بردارد و یکی از سنن من ازدواج و آمیزش با زنان است.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۰، ص۲۳۰ الکافی، ج۵، ص۴۹۴