🔴 آنچه از هوش باید بدانیم!
💢 هنگامی که واژه هوش به گوش ما میخورد، معمولا مفهوم ضریب هوشی آی کیو به ذهنمان می آید. هوش معمولا به عنوان تواناییهای بالقوه عقلانی تعریف میشود چیزی که ما با آن زاده میشویم. چیزی که قابل اندازه گیری است.
🔺 از نظر گاردنر همهی انسانها دارای انواع مختلفی از هوش هستند. لذا برای به دست آوردن تمام قابلیت ها و استعدادهای یک فرد، نباید به بررسی ضریب هوشی پرداخت بلکه انواع هوشهای دیگر را نیز باید در نظر گرفت از جمله:
1⃣ هوش تصویری – فضایی🌟
✅ نقاط قوت:
قدرت تشخیص تصویری و فضایی کسانی که هوش تصویری-فضایی بالایی دارند در تجسّم چیزها قوی هستند. این افراد معمولاً جهتیابی خوبی دارند و با نقشهها، نمودارها، عکسها و تصاویر ویدیویی مشکلی ندارند. در مجسمه سازی موفق هستند.
✅ویژگیهای هوش تصویری-فضایی:
➖لذت بردن از خواندن و نوشتن
➖مهارت در درست کردن پازل
➖مهارت در تفسیر عکس، گراف و نمودار
➖لذتبردن از رسم،نقاشی وهنرهای تجسمی
➖تشخیص راحت الگوها
2⃣ هوش کلامی – زبانی🌟
✅ نقاط قوت:
کلمات، زبان و نویسندگی؛ کسانی که هوش کلامی- زبانی بالایی دارند به خوبی میتوانند از کلمات، به هنگام نوشتن و حرف زدن، به خوبی استفاده کنند. این افراد غالباً در نوشتن داستان، به خاطر سپردن اطلاعات و خواندن مهارت دارند.
✅ ویژگیهای هوش کلامی-زبانی:
➖مهارت در یادآوری اطلاعات
➖لذت بردن از خواندن و نوشتن
➖مهارت درمباحثه یا صحبتهای متقاعدکننده ➖توانائی در توضیح دادن مسائل
➖استفاده ازشوخطبعی بهنگام بیانداستانها
3⃣ هوش منطقی – ریاضی🌟
✅نقاط قوت:
تحلیل مسائل و عملیات ریاضی؛ کسانی که هوش منطقی- ریاضی بالایی دارند در استدلال،شناسایی الگوها و تحلیل منطقی مسائل قوی هستند. این افراد به تفکر درباره مفهوم اعداد، روابط والگوها علاقهمندند.
✅ویژگیهای هوش منطقی- ریاضی:
➖مهارت زیاد در حل مساله
➖لذت بردن از تفکر درباره ایدههای انتزاعی
➖علاقهمندی به انجام آزمایشهای علمی
➖مهارت در انجام محاسبات پیچیده
4⃣ هوش هیجانی🌟
یعنی توانایی مهار عواطف و تعادل برقرار کردن بین احساسات و منطق؛ به طوری که ما را به حداکثر خوشبختی برساند. هوش هیجانی همان توانایی شناخت، درک و تنظیم هیجانها و استفاده از آنها در زندگی است.
5⃣ هوش درون فردی🌟
✅ نقاط قوت:
دروننگری و خودآزمایی؛ کسانی که هوش درونفردی بالایی دارند، آگاهی خوبی از وضعیت هیجانی، احساسات و انگیزههای خود دارند. این افراد از خودآزمایی، تخیل روزانه، کندوکاو کردن روابط خود با دیگران و برآورد توانائیهای فردی خود لذت میبرند.
✅ ویژگیهای هوش درون فردی:
➖مهارت در تحلیل نقاط قوت و ضعف خود
➖لذتبردن از تجزیه وتحلیل نظریههاوایدهها
➖خودآگاهی زیادداشتن
➖درک روشن از انگیزهها و احساسات خود
6⃣ هوش طبیعتگرا⭐️
✅ نقاط قوت:
یافتن الگوها و روابطی که با طبیعت وجود دارد؛ هوش طبیعتگرا آخرین نوع هوشی است که گاردنر درنظریه خود به هفت نوع قبلی افزوده و با مقاومت و مخالفت بیشتری نسبت به بقیه روبرو گردیدهاست. به گفته گاردنر، کسانی که دارای هوش طبیعتگرای بالایی هستند، سازگاری بیشتری با طبیعت دارند و معمولاً به پرورش، کشف محیط و یادگیری درباره موجودات علاقهمندند. این افراد به سرعت از جزئیترین تغییرات در محیطشان آگاه میشوند.
✅ویژگیهای هوش طبیعتگرا:
➖علاقهمند به موضوعاتی از قبیل گیاهشناسی، زیستشناسی و جانورشناسی
➖مهارت در ردهبندی و فهرست بندی اطلاعات
➖لذت بردن از باغبانی، کشف طبیعت، پیادهروی و چادر زدن در طبیعت
➖بیعلاقگی به یادگیری موضوعات بیارتباط با طبیعت
7⃣ هوش اندامی- جنبشی🌟
✅نقاط قوت:
تحرک فیزیکی؛ کنترل حرکات کسانی که هوش اندامی- جنبشی بالایی دارند در حرکتهای بدنی، انجام عملیات و کنترل فیزیکی قوی هستند. این افراد در هماهنگ سازی چشم و دست مهارت دارند و افراد چالاک وتردستی هستند.
✅ویژگیهای هوش اندامی- جنبشی:
➖ مهارت در ورزش و رقص
➖لذت بردن از ساختن چیزها با دست
➖هماهنگی فیزیکی عالی به خاطر سپردن چیزها از طریق انجام دادن آنها، به جای گوش کردن یا دیدن
8⃣ هوش میان فردی⭐️
✅ نقاط قوت:
ارتباط برقرار کردن و درک دیگران؛ کسانی که هوش میانفردی بالایی دارند در تعامل با دیگران و درک آنها قوی هستند. این افراد در سنجش هیجانات، انگیزهها، تمایلات و منظور کسانی که دور و برشان هستند مهارت دارند.
✅ ویژگیهای هوش میان فردی:
➖مهارت در برقراری ارتباط کلامی
➖مهارت در ارتباط غیرکلامی
➖نگاهکردن به موقعیتها از زوایای مختلف
➖ ایجاد روابط مثبت با دیگران
➖ مهارت در فرو نشاندن اختلافات در داخل گروه ها
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
📌@Hamiaryy_2
در پوشه کار معلم چی باید بذاریم ؟
نکاتی که لازمه بدونید : قرار نیست تمام طرح درسها و تمام آزمون ها و کاربرگ ها رو قرار بدید ، چون واقعا این همه کاغذ در یه پوشه ی کار جا نمیشه ؛ همین که نمونه ی مهم این موارد رو از هر درس بذارید کفایت میکنه ...
در مورد طرح درس هم سعی کنید چند نمونه از طرح درس روزانه ، ماهانه و سالانه رو قرار بدید.
چک لیست ها هم میتونه در پوشه ی کار معلم باشه ، هم میتونه به صورت جداگانه سیمی کنید و کنار دستتون باشه تا سریع هنگام ارزیابی پر کنید
در مورد یادداشت های معلم هم ، اگر مدرسه دفتر کلاسی در اختیارتون گذاشت که میتونید یادداشت های معلم که شامل گزارش جلسه ی اولیا ، حضور و غیاب ، یادداشت هایی در مورد دانش آموزان و ... می باشد رو داخل اون وارد کنید در غیر این صورت خودتون در برگه هایی مرتب یادداشت کنید و در پوشه ی کار بذارید.
#پوشه_کار