📌علوم مورد نیاز برای توصیف
#تحول_در_ادبیات #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
چرا امام صادق ع قیام نکرد؟.pdf
5.74M
🌀چرا امام صادق(ع) قیام نکرد؟
🔰 پاکی قدرت و احترام به فهم انسانها در سیره سیاسی امام صادق(ع)
📌مناسبت: شهادت امام صادق(علیه السلام)
💎 معرفی بحث:
🔻چرا امام صادق(ع) با اینکه به ظاهر شرایطی برای به قدرت رسیدن ایشان پیش آمده بود، از این شرایط استفاده نکردند؟
🔻چرا با اینکه عده زیادی از ایشان خواستند که قدرت را در دست بگیرند، حضرت نپذیرفتند و مانند امامان قبلی، باز هم مظلومیت و غربت را تحمل کردند؟
🔻معنای پیام امام صادق(ع) به ابومسلم خراسانی که: «تو از مردان من نیستی و زمانه زمانۀ من نیست» چه بود؟
#امام_صادق(ع)
#منبر_مکتوب
#پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
🌀اکثر تبلیغات دینی ما تبشیری است؛ در حالی که انذار و تبشیر باید در کنار هم بلکه لازم است که انذار مقدم باشد
➖فیلم های سینمایی و سریالها برخی مواقع، بدون اجازۀ مخاطبانشان، دست در گرایشات آنها میبرند و خارج از فطرت اراده و نیاز واقعی آنها، تغییراتی را در نگرش مخاطبان ایجاد میکنند. در تبلیغ دین این اجازه به پیامبران داده نشده است
➖مبلّغ دین نباید تحمیل کننده پیام به مخاطب باشد و صرفاً باید به بیدار کردن فطرت مخاطب بپردازد. برای بیدار کردن فطرتها، باید انسان شناس بود؛ راه انسان شناسی، مبارزه با هوای نفس خود است
📌 مهمترین اثر عملیات تبلیغی بر روی ذهن مخاطب؛ اصلاح نگرشها است
👈 پنجمین جلسه درس «دانش تبلیغ دین» مبحث «اصول و مبانی تبلیغ» در مدرسه علمیۀ امام کاظم(ع) قم:
🔻ما در جلسه گذشته گفتیم هدف نهایی تبلیغ، تاثیرگذاری بر گرایشات است، اما برای تأثیرگذاری بر گرایشها محدودیتهایی را باید رعایت کنیم. ملاک این محدودیتها چیست؟ ما اجازه داریم چه تصرّفاتی در قلب مخاطب داشته باشیم؟
🔻یکی از ملاکها این بود که نباید ما به گونهای بر گرایشات مخاطب تاثیر بگذاریم که حق انتخاب از مخاطب سلب شود. به همین دلیل تبلیغ «تبشیری مطلق» نباید باشد؛ چون مخاطب بی اختیار خواهد شد، پس انذار و تبشیر باید در کنار همدیگر باشد.
🔻امیرالمومنین فرمود: «فقیه کسی است که نه مردم را مایوس می کند و نه مردم را بیش از اندازه امیدوار می کند.»(نهج البلاغه، حکمت90) یعنی تبشیر و تنذیر را کنار هم دارد. اکثر تبلیغات دینی ما تبشیری است؛ در حالی که انذار و تبشیر باید در کنار هم بلکه انذار لازم است که مقدم باشد.
🔻چرا در قرآن تنذیر بر تبشیر غلبه دارد؟ برای اینکه ما در تبلیغ تأثیرگذاریمان روی دلها، فقط جاذبه نیست. چون اگر فقط جاذبۀ محض باشیم آن حقّ انتخاب او را سلب کردیم و از سوی دیگر انذار در تبلیغ بیشتر مورد غفلت قرار می گیرد تا تبشیر، چون تلختر است مخاطب نمیپذیرد. البته اگر تبلیغِ انذاری هوشمندانه و هنرمندانه صورت بگیرد تلخی نخواهد داشت و به همین دلیل اجرای تبلیغ انذاری سختتر از اجرای تبلیغ تبشیری است.
🔻ملاک دیگر برای اینکه مبلغ در تبلیغ محدودیتها را رعایت کرده یا خیر، فطرت است. شما میتوانید دلها را جذب کنید ولی تأثیر شما در دلها نباید خارج از دایرۀ فطرت و نیاز حقیقی و طبیعی او باشد.
🔻همان طور که شما اجازه ندارید، دست در جیب کسی کنید، اجازه ندارید دست در دل مخاطب بیندازید و تغییراتی را در گرایشات او، خارج از فطرت و نیاز او، ایجاد کنید. فیلم های سینمایی و سریالها برخی مواقع، بدون اجازۀ مخاطبانشان، دست در گرایشات آنها می برند و خارج از فطرت، اراده و نیاز واقعی آنها، تغییراتی را در نگرش مخاطبان ایجاد میکنند. در تبلیغ دین این اجازه به پیامبران داده نشده است.
🔻 مبلّغ دین نباید تحمیل کننده پیام به مخاطب باشد و باید صرفا به بیدار کردن فطرت مخاطب بپردازد. این تفاوت بین تبلیغ دین و تبلیغات رایج اغوا کننده است.
🔻برای بیدار کردن فطرتها، مبلغ باید انسان شناس باشد، راه انسان شناسی، جدا از علوم و معارف مربوطه، مبارزه با هوای نفس خود است.
🔻جدای از تاثیرگذاری بر گرایشات، ما در دایره ذهن مخاطب، چه تأثیراتی میتوانیم بگذاریم؟ فهرست این تاثیرات عبارتند از 1️⃣. آگاهی دادن؛ این کمترین کار در تبلیغ است. 2️⃣. تفهیم کردن. چون فهم بعضی چیزها مثل یک خبر ساده نیست، یک عملیات تبلیغی تعلیمی میخواهد تا بتواند بفهماند. 3️⃣. تعلیم دادن؛ یعنی یک سلسله آگاهیها را باید زنجیروار پشتسرهمدیگر با یک ترتیب و ساختار و نظمی به مخاطب بدهید. سخنران برای تعلیم دادن، باید سلسله وار حول یک موضوع سخن بگوید نه مطالب پراکنده بگوید.
🔻4️⃣. به تفکر واداشتن؛ از تقویت تفکر نقدانه تا تقویت تفکر تحلیلی تا تفکر راهبردی برای تشخیص اولویتها. 5️⃣. تذکر دادن که به معنای یادآوری است6️⃣. توجه دادن و تمرکز بخشیدن در مخاطب به یک موضوع خاص و مهم. 7️⃣. تثبیت مطالب در حافظه مخاطب 8️⃣. ایجاد یا اصلاح ذهنیت و نگرش دادن.
🔻مخاطب وقتی از مبلغ مطلبی را میشنود، نسبت به آن شنیدهها، در درون خودش دخل و تصرفی میکند. در نهایت یک برداشت رنگی پیدا میکند، سفید یا سیاه، به آن برداشت نهایی، ذهنیت و نگرش گویند. در یک بررسی معلوم شده نگرش اکثر آدمها نسبت به نماز جمعه این است که نماز جمعه برای آدمهای پیر هست.
🔻شاید این نگرش بخاطر تصاویر تلویزیون ایجاد شده. حالا شما مرتب بگو اینقدر نماز جمعه ثواب دارد، با این نگرش، جوان ها رغبت چندانی به نماز جمعه نمیکنند. روانشناسها میگویند آدمها بر اساس ذهنیتشان تصمیم میگیرند نه بر اساس آگاهیشان.
👤علیرضا پناهیان
#دانش_تبلیغ_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
📌به زودی منتشر می شود
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
📌علم کافی نیست
#برداشت_ناروا_از_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
🌀برای تبلیغ دین از عقیده شروع نکنیم، از نیاز انسان شروع کنیم
➖خطرات سخنان جذاب بدون اولویتدار
➖ 4 تلقی غلط از دین که باید در ذهن مخاطب اصلاح شود
👈 ششمین جلسه درس «دانش تبلیغ دین» مبحث «اصول و مبانی تبلیغ» در مدرسه علمیۀ امام کاظم(ع) قم:
🔻علیرضا پناهیان در ابتدای جلسه با اشاره به سخن رهبر انقلاب پیرامون ضعف ما در تبلیغات دینی گفت: «بخش عمدهای از این ضعف در تبلیغات مربوط به ادبیات رایج دینی در حوزه و ضعف در محتوای تبلیغ است.»
🔻وی همچنین سرگرم کننده سخن گفتن، زیبا و جذاب گفتگو کردن را، موجب برطرف شدن ضعف ما در تبلیغات ندانست و با گوشزد کردن خطرات جذاب سخن گفتن با قدرت و مهارت سخنوری، گفت: «اگر مبلغی حرف درست نزد، و درستترین حرف را با اولویت نزند، و اتفاقاً جذاب صحبت کند، او در واقع خطرش و خطایش بیشتر است از کسی که بلد نیست جذاب صحبت بکند اما حرف درست میزند.»
🔻وی، یکی از پایگاههای ضعف در تبلیغات دین را تلقی ناصحیح مردم از دین بیان کرد و گفت: «تلقّی عمومی مردم از دین چهار ویژگی پیدا کرده است که هر چهار ویژگی نشان میدهد تلقّی مردم از دین صحیح نمیباشد.»
🔻مدیر مرکز تخصصی تبلیغ دارالحکمة، اولین تلقی غلط از دین را، تلقی و برداشت عقیدتی صِرف یا مبالغه آمیز از دین عنوان کرد و گفت: «اگر دین را صرفاً بخواهیم یک امر عقیدتی تلقی کنیم، مردم در ارتباط با دین اینگونه میتوانند موضع بگیرند: «خب من عقیدهام این نیست.» یا فکر میکنند تمام کسانی که بیدینی میکنند مشکل عقیدتی دارند و مبلّغین هم ممکن است تصور کنند با مباحث کلامی به ویژه کلام سنتی میتوانند دین و ایمان مردم را درست کنند.»
🔻وی راه درست تبلیغ و تلقی درست از دین را اینگونه مطرح کرد: «اگر ما نخواهیم تلقی مبالغهآمیز عقیدتی از دین داشته باشیم، باید نیاز فرد و نیاز جامعه و اضطرارشان را به دین برایشان تبیین کنیم. اینجا شما دیگر از مباحث عقیدتی رایج برای تبیین دین که از اثبات مبدأ و معاد شروع میشود آغاز نمیکنید، بلکه از بحث انسانشناسانه و جامعهشناسانه شروع به تبیین دین میکنید.»
🔻 پناهیان ضرورت تبیین نیاز انسان به وجود خدا را بیشتر از اثبات وجود خدا دانست و گفت: «اگر شما نیاز به وجود خدا را تبیین کنید او خودش خدا را پیدا میکند. شما نیاز به اثبات امامت و ولایت و حتی نبوّت هم ندارید. اگر اضطرار جامعۀ بشری به امر امامت را با توجه به شیوۀ عمل امام، با توجه به کارکرد امام برای مردم جا بیندازید، او خودش امام و پیغمبر را پیدا خواهد کرد.»
🔻 این استاد دانشگاه و حوزه، برخورد صرف کلامی و عقیدتی با تاریخ امیرالمومنین را مورد چالش جدی قرار داد و گفت: «در مورد امیرالمؤمنین علی(ع) اینقدر نگوییم مردم چون عقیده به ولایت امیرالمؤمنین نداشتند مشکلات پیش آمد. خب چگونه مردم، حرف معاویه را خوب گوش میکردند؟ معاویه این مشکلات را نداشت، مگر مردم به ولایت معاویه عقیده داشتند؟» بله اگر ولایتمداری حقیقی پیدا شود میتواند همه مشکلات را حل کند. ولی آن شیوه مدیریت حضرت بود که موجب شد دشمنان سوء استفاده کنند و دوستان کم بیاورند.
🔻مدرس حوزه علمیۀ قم، دومین تلقی اشتباه از دین را، اخلاقی برداشتن کردن زیادی از دین عنوان کرد و گفت: «وقتی اخلاق به معنای ارزشها و اعتباریات معنا شود، برای خیلیها یک امر غیر ضروری جلوه میکند. وقتی که شما گفتی احترام به پدر و مادر، یک گزارۀ اخلاقی است؛ مخاطب ممکن است ضرورت و نیاز به رعایت اخلاق را درک نکند اما وقتی که اثر وضعی و عینی برای احترام به پدر و مادر را برای زندگی اجتماعی و خانوادگی بیان کنید. مخاطب اضطرار خودش را به احترام به پدر و مادر بهتر درک میکند.»
🔻وی در ادامه، سومین تلقی اشتباه از دین را تلقی عاشقانه و عاطفیِ صرف از دین برشمرد و گفت:«چرا در غالب سخنان ما جهنم و بهشت نیست؟ چون تلقّی عاشقانه از دین غلبه دارد؛ و فکر میکنیم اگر اینگونه مردم را دعوت کنیم بهتر است.»
🔻پناهیان به آسیبهای تلقیهای غلط و مبالغهآمیز از دین اشاره کرد و گفت:«من نمیگویم در تبلیغ، عقیده حذف شود، نمیگویم اخلاق و عشق و محبت در تبلیغ دین حذف بشود. اما اگر این نوع تبلیغ غلبه پیدا کند، اوّلین اثرش این است که دین، امری غیر ضروری جلوه میکند. عدهای به آن بیاعتنا میشوند، عدهای هم بهخاطر برخورداری از دین مغرور میشوند.»
🔺وی، چهارمین تلقی غلط از دین را تلقی صرف احکامی و تکلیفی از دین بیان نمود و گفت: «اگرچه در دین دستوراتی دارد و شما باید دستورات را اطاعت کنی. اما این گوشدادن فرمان، تمام هدف دین نیست. بلکه هدف والاتر دین، رسیدن به بصیرت و قدرت تشخیص است.»
#دانش_تبلیغ_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
📌دین شبیه بروشور یخچال نیست
#برداشت_ناروا_از_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
سیره سیاسی امام رضا ع.pdf
8.66M
🌀سیره سیاسی امام رضا(علیه السلام)
#امام_رضا(ع)
#منبر_مکتوب
#پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
🌀 خورشید مقدس
🔰متن #سخنرانی ویژه ولادت #امام_رضا (علیه السلام )
✍️در پاسخ به #اهانت به مقام نورانی امام مهربانی
⚜️معرفی بحث:
🔻دلیل حس خوب و حال خوب در حرم امام رضا(ع) چیست؟
🔻چرا در حرم امام رضا(ع) به آرامش می رسیم؟
🔻نیاز انسان به نور، یک نیاز واقعی است ما از یک مسئله ارزشی حرف نمیزنیم
🔻تمام دستورات دینی، برای نورانی شدن انسان است
🔻طبق آیه الکرسی؛ مهمترین عامل نورانی شدن و ظلمانی شدن آدمها و جوامع، حکمرانی است
🔻چرا هتک به خورشید اتفاق میافتد؟
🔻حکمرانی ولایی امام رضا(ع)، از آستین انقلاب اسلامی و ولایتفقیه در عالم بیرون آمده است
🔻فرانسه خودش قاتل زنجیرۀ مردم یمن است
🔻امروز عنکبوت نامقدسی در جهان حکمفرماست، به نظام سلطه به رهبری آمریکا و سران اروپا که نمیخواهند این نور جهان را روشن کند، الان حالوروز مردم جهان چگونه هست در اثر مدیریت نظام سلطه؟
🔻بیش از ۱۸ میلیون کودک در اتحادیه اروپا با فقر و محرومیت اجتماعی روبهرو هستند؛ این نتیجه حکمرانی ظلمانی نظام سلطه حتی بر مردم خودش است
🔻کار امام رضا(ع) چیست؟ نورافشانی عالم، امام رضا(ع)، چگونه نورافشانی میکند؟
🔻با مدیریت سیاسی که در عالم از آستین ولایتفقیه و انقلاب اسلامی مشعشع و نورانی شده است. علت دشمنی با امام رضا(ع) همین است.
#امام_رضا (ع)
📌دانلود از اینجا:👇
https://eitaa.com/shabaketabligh/1216
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
🌀 پخش تصویری اولین جلسه دانش تبلیغ دین
📣 فرصت ویژه برای شرکت در دروس گذشته کلاس دانش تبلیغ دین توسط استاد علیرضا پناهیان
➖ اکران جلسه اول ، دوشنبه 23 خرداد، ساعت 18:30
➖ مدرسه علمیۀ امام کاظم علیه السلام(شماره مدرس متعاقباً اعلام میگردد)
🔹 در پی درخواست مکرر دوستانی که از اواسط دورۀ دانش تبلیغ به کلاس ملحق شدهاند، تصمیم بر این شد که فیلم و تصویر جلسات گذشته به صورت محدود، هر دوشنبه در مدرسه علمیۀ امام کاظم علیه السلام اکران گردد.
‼️ شرکت برای دوستان مبلغ و فرهیختهای که میشناسید و تا بحال در کلاس شرکت نکردهاند، بلامانع است.
🔸 سلسله جلسات دانش تبلیغ دین هر هفته دوشنبهها بعد از نماز مغرب و عشاء در مدرسۀ علمیۀ امام کاظم علیهالسلام در حال برگزاری است. لازم به ذکر است این جلسات تا محرم ادامه دارد.
🌐 برای اطلاع از زمان و مکان برگزاری جلسات و همچنین شرایط و ضوابط کلاس به کانال دانش تبلیغ دین مراجعه بفرمایید. 👇👇👇
https://eitaa.com/danesh_tabligh
#دانش_تبلیغ_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
📌چرا دین را مسخره میکنند؟
#برداشت_ناروا_از_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
📌اسلام دین تعقل یا دین اطاعت؟!
#برداشت_ناروا_از_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
📌دوزِ معارف دینی را اعلام کنید
#برداشت_ناروا_از_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
📌چرا دین محلی برای برداشت های ناصواب است؟
#برداشت_ناروا_از_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
💠 تبلیغ نو
همگرایی مبلغین دغدغهمند در تحول تبلیغ بر اساس نیازهای روز جامعه
❇️ با سخنرانی: استاد علیرضا پناهیان و استاد میرباقری
🕘 زمان: پنجشنبه دوم تیرماه ساعت 9 لغایت 13
🔻مکان: سالن بیداری اسلامی جامعه الزهرا (سلاماللهعلیها)
🔰ویژه طلاب برادر و خواهر، فرهنگیان و فعالان رسانهای
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
1401.04.02-Panahian-Zarurat-Tahavol-Dar-Tabliq-Va-Talim-Din-Low.mp3
13.29M
🌀 ضرورت تحول در تبلیغ و تعلیم دین
🗓 1401/04/02
📌قم، جامعة الزهرا(س)، سالن بیداری اسلامی
#دانش_تبلیغ_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
🔴 هر اشکالی در ابزارهای رسانهای و تعلیم و تربیتی کشور در تبلیغ امور دینی هست، اولاً به ضعف بنیان تبلیغ در حوزه برمیگردد
📌ضرورت تحول در تبلیغ و تعلیم دین - قسمت اول
🔘 در کنار چندهزار مبلغ که محتوای تبلیغشان آثار نامطلوب در ذهن مخاطب دارد، وجود صد مبلغ خوب هم فایده چندانی نخواهد داشت
🔘امام(ره) قبل از انقلاب درست گفت که فرمود یکساعت رادیو را در اختیار ما قرار دهید؛ ولی ما راه و روش امام را در تبلیغ، بطور کامل ادامه ندادیم
🔘امروز نسبت به زمان پیامبر(ص)، شرایط جامعه و جهان از هر جهت برای موفقیت در تبلیغ بسیار بهتر است
🔘با توجه به زمینۀ بالای موفقیت در تبلیغ، تدبیر ما برای تبلیغ موفق، بسیار کم است
____
🔻ممکن است حوزۀ علمیه، طلبههای مجاهد و فضلای اندیشمند، خودشان را در امر تبلیغ، دستتنها ببینند و بگویند «سینما، رسانهها و بسیاری از برنامهسازان تلویزیون و بقیۀ ابزار تبلیغی که پرمخاطبتر هستند در اختیار ما نیستند لذا ابزار تبلیغی ما محدود است»
🔻هر اشکالی که در سینما، تلویزیون و سایر ابزار رسانهای و تعلیم و تربیتی کشور در تبلیغ امور دینی میبینید، این اشکال اولاً برمیگردد به ضعفها و نقایص بنیان تبلیغ در حوزه علمیه.
🔻اگر فیلم و سریال قوی ساخته نمیشود، بهخاطر این است که مطالب قوی به فیلمساز منتقل نشده؛ مثلاً اگر فیلم خوبی دربارۀ حجاب ساخته نشده، اولین نقصش به حوزۀ علمیه برمیگردد، باید شما یک کتابی نوشته باشید که حقایق را باز کرده باشد تا استعداد آن کارگردان هم شکوفا بشود.
🔻معنویت رو به پیشرفت موجود در جامعه تماما نتیجۀ موفقیت حوزه در تعلیم و تبلیغ دین نیست، بلکه بیشتر ناشی از فطرت پاک انسانها و کارهای غیر تبلیغی مثل تأثیر عمل آدمهای خوب مثل خوبان و شهدا است.
🔻امروز نسبت به زمان رسول خدا(ص)، شرایط جامعه و جهان از هر جهت برای موفقیت در تبلیغ بسیار بهتر است.
🔻با توجه به زمینۀ بالای موفقیت در تبلیغ، تدبیر ما برای تبلیغ موفق، بسیار کم است.
🔻امام(ره) قبل از انقلاب سخن به گزافه نگفت که فرمود یکساعت رادیو را در اختیار ما قرار دهید. امام به ادبیات خودش و استادش مرحوم شاهآبادی نگاه میکرد؛ ولی ما در بدنه حوزه راه امام را در فعالیت تبلیغی چندان ادامه ندادیم.
🔻فایدۀ چندانی ندارد که صد نفر مبلّغ خوب داشته باشیم که از حیث محتوا و روش خوب عمل کنند، اما در کنارش چندهزار مبلّغ داشته باشیم که به شیوهای که آثار نامطلوب در ذهن مخاطب دارد سخن بگویند.
🔻آن چند هزار مبلغ ۲۴ ساعته دارند در این برکه آبی را جاری میکنند که آثار سوئی دارد، بعد در کنارش چند تا حرف خوب زده شود، چقدر فایده دارد؟ مهم آن برداشت درست یا غلطی است که مردم در مجموع از دین پیدا میکنند.
👤علیرضا پناهیان
🚩 همایش تبلیغ نو در حوزه علمیه قم – ۱۴۰۱/۴/۲
#دانش_تبلیغ_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬 دروس دانش تبلیغ دین علیرضا پناهیان از نگاه شرکتکنندگان
🔻فعالیت تبلیغیام به قبل و بعد از این کلاس تقسیم میشود!
🔻 مباحث این جلسه، در حد درس خارج تبلیغ دین است
🔻این کلاس برای انتقال محتوا نیست، برای تغییر نگرش و بینش عمیق است
#دانش_تبلیغ_دین
@Panahian_ir
@Hawzah_Panahian
🌀دین راهی است برای پردهبرداری از واقعیت، اگر مردم چنین برداشتی از عالمان دینی داشتند که آنها فقط امر خدا را نمی فهمند، بلکه به دنبال فهم واقعیت هستند و امر خدا را حاکی از واقعیتهای عالم میدانند یعنی ما درست تبلیغ کردیم
🔰عدۀ از فضلای حوزه، بر این باورند که اصلاً نظام اقتصادی اسلام یعنی چه؟! اسلام چند تا حکم داده است، آنها را اجرا کنید و بس، آیا عقل انسان میگوید که می توان بدون نظریه، بدون نظام اقتصادی داشتن، همین احکام اسلام را اجرا کرد؟»
👈 هفتمین جلسه درس «دانش تبلیغ دین» مبحث «اصول و مبانی تبلیغ» در مدرسه علمیۀ امام کاظم(ع) قم _ قسمت اول:
🔻علیرضا پناهیان در ادامه مبحث تاثیرگذاری بر ذهن مخاطب، از طریق ایجاد یا اصلاح نگرش، به طرح اولین اصل از اصول تبلیغ پرداخت و گفت: «اولین اصلی که باید رعایت بکنیم این است که مراقب باشیم با گفتن هر بخش از دین، برداشت ناصوابی از کلیت دین به مخاطب منتقل نکنیم.»
🔻وی در ادامه اصلاح برداشت های ناصوابی که در ذهن مخاطب شکل گرفته را نسبت به انتقال برداشت صحیح از دین در اولویت قرار داد و گفت: «برداشتهای ناصواب چه بسا از سخن غلط شکل نگرفته باشد بلکه از نحوۀ حکایت از حقایق دینی، نحوۀ تبلیغ و تبیین معارف دین، این برداشتهای ناصواب پدید آمده است.»
🔻مدرس حوزه علمیه قم، دلیل اولویت داشتن اصلاح برداشت های ناصواب را اینگونه توضیح داد: «مبلغ هر حرف جدیدی در جهت انتقال برداشت صحیح از دین میزند، از آنجا که این سخن در ذهن مخاطب قرار می گیرد و ذهن مخاطب نگرش خاصی به خودش گرفته، همان نگرش خاص را به مفاهیم شما می دهد و نگرش های غلط از دین که در ذهن مخاطب جا افتاده، فرآیند انتقال نگرش صحیح را، مختل میکند.»
🔻مدیر مدرسه علمیه دارالحکمه، ۵ ابزار مبلغ در نحوۀ حکایت از حقایق دینی را موثر دانست و گفت: «۱. انتخاب تعابیر برای هر یک از حقایق و مفاهیم دین، ۲. تعریفی که برای مفاهیم دینی داریم، ۳. اینکه از کجا آغاز کنیم؟ برای مخاطبان، اولین بحث همیشه تاثیرگذارترین بوده است، ۴. ترکیب مفاهیمی که انتخاب کردهایم در کنار هم، ۵. میزان تاکیدی که بر هر یک از مفاهیم داریم، اینها عوامل موثر در نحوۀ حکایت از حقایق دینی است.»
🔻پناهیان در ادامه بحث، چهار تلقی صحیح از دین را برشمرد و گفت: «اولین تلقی صحیح از دین، تلقی دانشی داشتن از دین است، و اینکه مخاطب از دین اینگونه برداشت کند که دین راهی است برای پردهبرداری از واقعیت، اگر مردم این برداشت را داشتند که عالم دینی نمیرود فقط امر خدا را بفهمد، در واقع به دنبال فهم واقعیت است و امر خدا را حاکی از واقعیتهای عالم میداند، زمانی که عالم دینی میگوید ربا حرام است، او به مثابه یک دانشمند اقتصادی درک میکند ربا موجب میشود اقتصاد نچرخد. این یعنی برداشت دانشی از دین، آن گاه دین دانشی است که حکایت از واقعیت میکند.»
🔻وی دومین تلقی صحیح از دین را تلقی عقلانی داشتن از دین بیان کرد و گفت:«دانش با عقل فرق میکند، عقل در واقع پردازش اطلاعات میکند و قدرت تشخیص و انتخاب آگاهیها است. دین آدم را عاقل میکند. یکی از خصوصیات حوزه این است که فقط به علم بها نمی دهد بلکه عاقلپرور است و قدرت تحلیل را افزایش میدهد. بسیاری از رشتههای دانشگاهی بیشتر علم محور هستند تا عقل محور، حافظه محوری، بعضا در دانشگاه پر رنگ تر هست تا فهم محوری برخلاف حوزه البته اگر مدرسه علمیه حافظه محور شود، پر خوانی را بر خوش فهمی رجحان دهد، در زمینه پرورش عقل ضعیف خواهد شد.»
🔻این استاد حوزه و دانشگاه، راز موفقیت شهید صدر را نبوغ در عقلانیت مطرح کرد و گفت: «عقل یعنی پردازش دانش و آگاهیها، شهید صدر نابغه بود. اما نبوغش بیش از اینکه در علم باشد، در عقلانیت وی بود، لذا نظریهپردازی میکرد. در حالی که برخی از فضلای حوزه، قائلند که اصلاً نظام اقتصادی اسلام یعنی چه؟! نظریهپردازی یعنی چه؟ اسلام چند تا حکم داده است آنها را اجرا کنید و بس در حالی که آیا عقل انسان میگوید که میتوان بدون نظریه، بدون نظام اقتصادی داشتن، همین احکام اسلام را اجرا کرد؟»
🔻پناهیان، سومین تلقی صحیح از دین را، که وابسته به تلقی عقلانی از دین داشتن عنوان کرد معماگونه بودن و باابهام بودن دین، معرفی کرد و گفت: «مبلغ نباید در تبلیغ دین، به گونهای سخن بگوید که گویا همه چیز در دین مشخص است و نیاز به تفکر ندارد. امیرالمومنین در خطبه قاصعه اصل ابهام در امتحانات الهی را مطرح می کند. برای تشخیص تکلیف به تفکر نیاز است بلکه برای فهم اصل دین هم به تفکر و تعقل نیاز است. همان طور که از ما خواسته شده به فقه یعنی فهم عمیق از دین برسیم. دعوت به داشتن بصیرت و فرقان نیز، به دلیل همین ابهامی است که در مسیر دینداری رخ میدهد.»
#دانش_تبلیغ_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
📌چرا فقهتبلیغ پیچیدهتر از فقه به معنای رایج کلمه است؟
#دانش_تبلیغ_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
📌راه عبور از امتحانات سخت اجتماعی!
#شهادت_امام_جواد (ع) #امتحان #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬 سلام فرمانده چرا موفق شد؟
🔻این دوستان سرود دیگری، با همین مضامین خوانده بودند که در شهر خودشان هم این غوغا را به پا نکرده بود.
🔻چرا؟! چه تفاوتی میان این دو سرود هست؟
#دانش_تبلیغ_دین #سلام_فرمانده #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
🌀چرا عید غدیر، بزرگترین عید سیاسی است؟
🔻امام خمینی(ره) عید غدیر را کاملا سیاسی میدانستند و میفرمودند عید غدیر مقام معنوی امیرمؤمنان علی(ع) نیست، با این استدلال که مقام معنوی انتصابی نیست تمام عظمت غدیر در این است که حضرت برای حکومت منصوب شدند.
🔻مقام معنوی این نیست که در یک روز با بالابردن دست شخصی او را به اوج معنویت رساند؛ مقام معنوی برای افراد معمولی میباشد که باید سیرو سلوک کنند و برای اولیای خدا هم از قبل تثبیت شده و طی مراحل خودش رو به صعود است لذا غدیر از این جهت چیزی بر حضرت علی(ع) اضافه نکرد و عظمت بزرگترین عید ما، منصوب شدن ایشان برای حکومت است.
🔻بزرگترین عید ما مسلمانان و بزرگترین شادی ما مؤمنان موضوعش سیاسی است در حالیکه اصلا با رنگ و لعاب مساجد، حال و هوای هیئتها، فضای تعالیم دینی رایج جامعه ما همخوانی ندارد.
🔻 امام رضا(ع) از مولیالموحدین علی(ع) نقل کردهاند: در روز عید غدیر برای فرزندان خود لباس نو بخرید، بهترین غذای سال را در عید غدیر داشته باشید، مؤمنان به یکدیگر هدیه بدهند، صلح رحم انجام دهید، اگر برای کسی که نیازمند وام است، وام فراهم کنید منِ علیبنابیطالب ضمانت میکنم آبرویش نرود و وام را برگرداند.
🔻 همچنین مولای متقیان علی(ع) فرمودهاند: «اگر کسی در عید غدیر یک غذا به کسی دهد ده فعام غذا داده است؛ هر فعام یعنی صدهزار پیغمبر، صدیق و شهید».
🔻نکته قابل توجه و تأمل این است که این توصیهها برای یک عید سیاسی است؛ غدیر نصب به حکومت و بحثی کاملا سیاسی است.
🔻سیاستورزی یک دانش پیچیده است و اگر مردم یک جامعه سیاستورزی را درک نکنند، امام جامعه را تنها میگذراند. چنانکه ابوموسی اشعری را به علیبنابیطالب(ع) تحمیل کردند به طمع اینکه جنگ به راه نمیاندازد.
🔻هر چه غدیر را بیشتر جشن بگیریم، مشکلات جامعه اسلامی کمتر میشود در واقع غدیر راهحلی است که عاشورا پیش نیاید.
👤 علیرضا پناهیان. ۱۳۹۷/۶/۶
📚خبرگزاری حوزه
http://hawzahnews.com/detail/News/459901
#عید_غدیر #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌ریشۀ دین گریزی در جامعه
#دانش_تبلیغ_دین #جهاد_تبیین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌چقدر پیشرفت معنوی جامعه در اثر تبلیغات دینی است⁉️
#دانش_تبلیغ_دین #پناهیان
✅ علیرضا پناهیان _ حوزه و تبلیغ
@Hawzah_Panahian