حالا که صحبت از مولانا شد، شما را به دیدن تصاویری از قونیه،آرامگاه مولانا و شمس دعوت می کنم.
(11)
به تلاش بازخورد دهیم، نه به نتیجه!
اکثر والدین و مربیان منتظر مشاهده نتیجه عمل هستند و اگر فرزند، شاگرد و متربی نتیجه مطلوبی گرفته باشد، مورد تشویق و تایید قرار می گیرد و در غیر این صورت، توبیخ و تحقیر می شود.
اما در فرایند تربیت بهترین شیوه، دادن بازخورد به سعی و تلاش کودک و شاگرد باید باشد نه به نتیجه عمل. اگر فرزند در نظافت و مرتب کردن منزل تا کنون مشارکتی نداشته است و بعد از گفتگوی ما اقدام به تمیز کردن اتاقش می کند، حتی اگر کارش دقیق و مرتب نباشد، تلاشش باید مورد تحسین و تایید قرار گیرد. طبیعی است که اگر به این کار ادامه دهد، به نتایج مطلوبی نیز دست خواهد یافت.
در مورد بزرگترها نیز این مورد صادق است. اگر همسر شما تلاش می کند تا شرایط مطلوبی را برای خانواده فراهم کند، مشوقش باشید؛ حتی اگر نتواند به طور کامل امکانات دلخواه شما را فراهم کند. اگر تلاش می کند، تشویق و تاییدش کنید تا کوه ها را برای شما جابه جا کند!
حواسم بهت هست!
https://eitaa.com/HeartVSmind
(12)
دو صد گفته چون نیم کردار نیست.
فرزندان اغلب آنچه را که می شنوند، فراموش می کنند؛ اما آنچه را که می بینند، یاد می گیرند و به آن عمل می کنند. در امور انظباطی بهتر است عمل را جایگزین تذکر کنیم.
برای مثال، فرزندانمان با تذکر و تشویق کتاب خوان نمی شوند، اما اگر والدینشان را مرتب در حال مطالعه ببینند، احتمال کتاب خوان شدن آنها زیاد می شود.
این قاعده در امور مالی، تربیتی، اجتماعی، معنوی و مسائل دیگر هم صادق است. بنابراین بهتر است والدین خود را اصلاح کنند تا تبلور این اصلاحات را در رفتار فرزندان ببینند.
در قرآن کریم، آیه 44 سوره بقره هم به آن اشاره شده است:
۞ أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنسَوْنَ أَنفُسَكُمْ وَأَنتُمْ تَتْلُونَ الْكِتَابَ أَفَلَا تَعْقِلُونَ
آیا مردم را به نیکى و ایمان دعوت مى کنید، امّا خودتان را فراموش مى نمایید!
حواسم بهت هست!
https://eitaa.com/HeartVSmind
(13)
برگی از دفتر معنا
مدیتیشن یا خلوت همراه با ذکر
در این روزگار پر از استرس و اضطراب، نسخه ای که اکثر روانشناسان معاصر برای کسب آرامش و تمدد اعصاب تجویز می کنند، Meditation (مدیتیشن) می باشد. به شخصه این شیوه درمانی را تایید می کنم. با رعایت اصول انجام آن، از جمله مکان مناسب، زمان مناسب و نور مناسب می توانیم از چند دقیقه شروع کنیم و تا نیم الی یک ساعت هم ادامه دهیم.
بهترین مزیت مدیتیشن دعوت به آرام کردن ذهن پر آشوب ماست. اگر بتوانیم ذهن سرکش را آرام کنیم، مشکلاتمان حل می شود. قبلا هم در ملاقات شمس و مولانا درباره آن حرف زده ام.
جالب تر این که Meditation ترجمه ناقصی از همان خلوت کردن همراه با ذکر است که عرفا ما را به آن دعوت می کنند.
فراموش نکنیم که ذکر هم یادآوری است. یادآوری چه موضوعی؟؟ لطفا در موردش فکر کنید.
حواسم بهت هست!
https://eitaa.com/HeartVSmind
(14)
تربیت سالم
تربیت سالم روشی از تربیت است که والدین و مربیان، آموزش رفتار درست و سالم را از طریق تعامل با کودک و یا نوجوان همراه با مهربانی و قاطعیت پیگیری نمایند.
مربیانی که روش تربیت سالم را برای فرایند تربیت انتخاب کرده اند، در تلاشند تا از رفتار غلط و اشتباه متربی قبل از آنکه آغاز شود، جلوگیری نمایند.
این مربیان کمک می کنند تا از طریق آموزش، وضع قوانین، درک متقابل و حمایت، متربیان رفتار شایسته ای داشته باشند.
حواسم بهت هست!
https://eitaa.com/HeartVSmind
آیه 186 سوره بقره
وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَهَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ ۖ
اگر راجب من سوال کردن بگو من نزدیکم اگر کسی از من بخواهد من اجابت میکنم.
(15)
رابطه بهتر با فرزندان
برای ایجاد رابطه ای بهتر با فرزندان چند راهکار عملی پیشنهاد می شود:
اختصاص زمان و مکانی مناسب برای وقت گذراندن با فرزندان. فرزندان ما نیازمندند تا زمان خاصی را فقط و فقط در خدمت آنان باشیم به دور از گوشی و لپ تاب و تلویزیون و ... . می توانیم با هم به پارک، خیابان، طبیعت و .... برویم و از با هم بودن و اختصاصی گفتگو کردن لذت ببریم. این مساله به جلب اعتمادشان کمک خواهد کرد. (در مورد مبحث اعتماد سازی در آینده صحبت خواهم کرد.)
با فرزندتان در مورد مسائلی که به آن ها علاقه نشان می دهد، گفتگو کنید. نظر کارشناسی خود را با لحن و توضیحات مناسب سن فرزند بیان کنید. اشکالی ندارد در بعضی از موارد اختلاف نظر داشته باشید. نفس گفتگو مهم است.
لطفا عواطف و احساسات خود را در قالب کلمات بیان کنید و یا آنها را در آغوش بگیرید. بچه ها از بوسیده شدن، ماساژ ، و قلقلک دادن خوششان می آید. از این راهکارها برای استحکام روابط خود با فرزندتان کمک بگیرید.
(ادامه دارد....)
حواسم بهت هست!
https://eitaa.com/HeartVSmind
(16)
کتاب بهترین دوست و همدم کودکان
با توجه به رواج تکفرزندی کودکان در عصر امروزی، کتاب میتواند بهترین همدم و دوست کودکان باشد. بجای تماشای بیش از حد کارتون و انجام بازیهای کامپیوتری، که موجب تنبلی ذهن، عصبی شدن و چاقی مفرط در کودکان میشود، تلاش کنید تا برای کودکانتان سرگرمی های مفیدی فراهم کنید. برای مثال آنها را با خواندن کتاب آشنا کنید.
حواسم بهت هست!
https://eitaa.com/HeartVSmind
حالا که صحبت از کتاب و کتابخوانی شد، شما را به دیدن تصاویری از بزرگترین کتابخانه شناور جهان که در سال 2010 در یکی از بنادر مالزی پهلو گرفته بود، دعوت می کنم.