فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فناوریهای اجتماعی بزرگ
از #خلاقیتهای کوچک
آغار میشوند
و #ارزشها را
در زندگی روزمره
#امتداد میبخشند؛
استقبالِ
خادمین چایخانه حرم امام رضا علیهالسلام
از عروس و داماد لبنانی؛
#دین_مولد_نوآوری_اجتماعی
#فناوریهای_خانواده
#نشاط_مومنانه
@HekmateFarhang
حکمت فرهنگ
مرکز ملّی مطالعات و سنجش دینداری برگزار می کند؛ کلاس:«نظریه جامعهشناختی دین با رویکرد عرفانی ابن
#هشتمین جلسه درسگفتار جامعهشناسی #دین، استاد پارسانیا، #امروز 8 بهمنماه، ساعت ۱۶ الی ۱۷:۳۰ برگزار خواهد شد.
@markazsanjeshdindari
🔸سیاستگذاری فرهنگی معماری خانه؛
▫️[23] فصل [في بيان أن المساكن قد تولّد في أهلها أخلاقا مختلفة]:
المساكن قد تولّد في أهلها أخلاقا مختلفة مثال ذلك أنّ مساكن الشعر و الجلود في الصحاري تولّد في أهلها ملكات التيقّظ و الحزم، و ربما يزداد الأمر فيه حتى يولّد الشجاعة و الإقدام، و المساكن المنيعة و الحصينة تولّد في أهلها ملكات الجبن و الأمان و التفزّع فواجب على المدبّر ان يراقب المساكن و لكن ذلك بالعرض و لأجل أخلاق أهلها و على سبيل الاستعانة فقط. (فارابی، فصول منتزعه، ص39، قرن چهارم هجری)
▫️خلاصه؛ از آنجا که ساخت مسکن در ایجاد اخلاق نیک و بد در انسان موثر است، پس بر مدبر و #شهریار لازم است برای تعالی اخلاق اهل شهر، بر چگونگی ساخت مراقبت کند.
عکس تیمچه امینالدوله کاشان از صادق میری.
@HekmateFarhang
چند یادداشت سخت ذهنم را مشغول کرده که مشغولیت این روزها امکان ظهورشان را نمیدهد، عناوینشان را مینویسم شاید روزی معنون هم حاصل شد:
صفر. دانشطلبهبودن؛ ضرورت، امکان، امتناع.
یک. اعتکاف سلوک آدممعمولیها.
دو. نسل اربعین، اعتکاف و حاجقاسم.
سه. مرگ منوتو، حماسه یا تراژدی!
چهار. چرا روایتهایمان، پیشرفت نمیکنند؟
پنج. در دهه فجر، چه چیزهایی نگوییم؟
هدایت شده از فلسفه زبان اسلامی
✅فوتبال در میانه نوآوری و کار آفرینی اجتماعی
جای خالی تأملات فیلسوفانه
✍️دکتر مجتبی رستمی کیا
◀️توپ فوتبال پلاستیکی دو لایه که با اندک پولی از مغازه سر کوچه تهیه می شد، چهار تا نیمه آجر برای مشخص کردن خطوط دروازه، همین کفایت می کرد برای اینکه یک ورزش جهانی شود. البته از سوباسا اوزارا و کاکرو یوگا نمی توان چشم پوشی کرد، نقش بزرگی بر ارزش شدن فوتبال در جامعه ما داشته اند.
🔸تنها ورزشی بوده است که در این سال ها اگر خوب بوده با آن شاد شدیم، و اگر بد بوده ناراحتمان کرده است، موقع بردهای حساس تیم ملی ما را به خیابان ها کشانده است و شادی کرده ایم، شیرینی پخش کرده ایم، به هم تبریک گفته ایم، حال ملی مان خوب شده است، تنها برنامه رسمی از صدا و سیماست که ببیندگان آن بعضا از نصف جمعیت ایران می گذرد.
🔸فوتبال زنجیره شغلی در ایران درست کرده است، گزینه اول بچه هایمان برای گذراندن اوقات فراغت شرکت در یکی از مدارس فوتبال است، از بازیکن، تا مربی، تا کادر فنی، تا چمن زن ورزشگاه، تا تدارکاتچی، تا بوفه دم ورزشگاه، تا خود ورزشگاه و نگهبانانش، تا مامورین تنظیم امنیت در ورزشگاه، تا سیستم حمل و نقل همه اهالی فوتبال به مکان تمرین ، زنگ در مدارس، پاتوقی برای دورهمی های دوستانه، تمرین کار مشارکتی و تیمی و ... نشان می دهد فوتبال علیرغم داشتن یک سازمان و ساختار منسجم در ایران، تبدیل به یک ارزش شده است.
🔸فوتبال امروز فراتر از یک ورزش به یک ارزش تبدیل شده است، به یک فناوری اجتماعی تبدیل شده است که بسیاری از جنبش ها را راهبری خواهد کرد. محمل ارزش های دیگری همچون غرور ملی و احیای امر ملیت نیز هست که خب تخصص علوم اجتماعی هاست و شایسته نیست من خیلی به آن بپردازم.
🔸فوتبال امر معمولی نیست و بیش از هر زمان دیگری نیاز به تفکر فیلسوفانه دارد. اگر فوتبال را امر مدرن بدانیم، به نظرم بیشترین امر مدرنی است که ارزشش به کوچه های خاکی و زمین های ساده مدارس کشیده شده است، از این جهت با فیلم و سینما و تئاتر و حتی تلویزیون قابل مقایسه نیست. این ارزش جالب است با همان سادگی ترویج شده است و از دنیای پر زرق و برق مدرنیته و مصرف گراییش چندان خبری نیست و هنوز هم ارزان ترین ورزش ایران است.
🔸حتی فوتبال نقش جدی خود را در فضای مجازی نیز به دست آورده است، کنسول های بازی، پلتفرم های بازی و .. هنوز هم طرفداران جدی دارد و یحتمل در دنیای هوش مصنوعی قوی هم ربات _ فوتبالیست ها قرار باشد نقش آفرینی کنند. و این همه یعنی فوتبال خیلی خاص است، خیلی خاص!
🔸 خیلی علاقمندم که روزی « معناشناسی فوتبال» را بنویسم، فکر می کنم حتی واکاوی معانی و دلالت ها و واقعیت های اجتماعی این ورزش هم هیجان انگیز و نوستالژیک باشد.
———————
فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
حکمت فرهنگ
✅فوتبال در میانه نوآوری و کار آفرینی اجتماعی جای خالی تأملات فیلسوفانه ✍️دکتر مجتبی رستمی کیا ◀️تو
بازخوانی فناوریپایه پدیدههای اجتماعی جهان مدرن، امکان نسبتیابی آنها با منفعت و سعادت جهان فرهنگیمان رو دوچندان فراهم میکند.
حکمت فرهنگ
مرکز ملّی مطالعات و سنجش دینداری برگزار می کند؛ کلاس:«نظریه جامعهشناختی دین با رویکرد عرفانی ابن
#نهمین جلسه درسگفتار جامعهشناسی #دین، استاد پارسانیا، #امروز ۲۹ بهمنماه، ساعت ۱۶ الی ۱۷:۳۰ برگزار خواهد شد.
@markazsanjeshdindari
جناب آقای الکساندر دوگین عزیز
احتراما
از دعوت محبت آمیز شما برای شرکت در دومین همایش بینالمللی نهضت جهان چند قطبی صمیمانه متشکرم و ازاین که به دلیل برخی ناهماهنگی ها نتوانستم در همایش حضور به هم برسانم عذرخواهی میکنم و بدین وسیله مقاله کوتاهی را که در آن همایش در ذیل محور «غرب پس از هژمونی. آیا می توان تمدن اروپا را نجات داد؟» قصد ارائه داشتم با عنوان «#هویت و آینده تمدن #غرب» تقدیم میکنم.
حمید پارسانیا
۸/اسفند/۱۴۰۲
@parsania_net
@HekmateFarhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸کمک به اطعام مردم سلحشور غزه؛
الحمدلله، موسسه خیریهی «اُمّاليتامىٰ خديجة الكبرىٰ سلاماللهعلیها» با اشراف آیتالله عابدی اقدام به جمعآوری کمکهای نقدی و انتقال آنها به منطقه رفح برای #تامین و #توزیع غذای گرم میان مسلمان شریف و غیور فلسطین نموده است.
شما هم میتوانید با #واریز وجه و #ارسال این پست به دیگران در این امر #عبادی-سیاسی شریک باشید؛
▫️شماره کارت:
5022291329674046
6104338926896834🔹لینک و جزئیات حسابها ▫️ پاسخ به #سوالات: (برای مشاهده فیلم پاسخ، روی شماره سوال کلیک کنید) سوال اول: به کدام منطقه در غزه کمکرسانی انجام میشود؟ سوال دوم: کمکهای مالی چطور به غزه ارسال میشود؟ سوال سوم: چرا به شمال غزه کمکی ارسال نمیشود؟ سوال چهارم: آمار کلی جمعآوری کمکها تا به امروز چقدر است؟ سوال پنجم: مشکل محدودیت تراکنش در بعضی ساعات به چه علت است؟ اطلاع و مشاهده گزارش اطعام: 🆔 @bonyadkhadijah ✅ پیشنهاد میکنم با بازنشر این پست در کانالها و گروههای خود، مشارکت در این امر عبادی-سیاسی را ترویج دهید.
May 11
هدایت شده از ایران آینده🇮🇷
❓شنبه یا پنجشنبه
💡 تاملی بر فهم زمان در حکمرانی فرهنگی
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
🔍 بررسی پیامدهای لایحه تعطیلات آخر هفته
🔸 نشست حضوری
🗓 شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
⏱ ساعت ۱۴ الی ۱۸
📍قـــــم ، بلوار نیایش
سالن جلسات پژوهشکده باقرالعلوم (ع)
📌پخش از طریق:
🌐 www.skyroom.online/ch/pajooh/neshast
#نشستهایایرانآینده
#ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
🔸 تجربه سیاست حجاب و #دوراهیهای سیاستپردازی؛
▫️سیاست پاسخی تفاهمساز به یک مشکل عمومی است. از این رو سیاستنامهها هر اندازه هم گسترده و پرجزئیات باشند، در دل خود، واجد یک گزینش کلیدی هستند. این گزینش به صورت صریح یا ضمنی، دوراهی مهمی را برای #کنش اجتماعی در پدیدهی مورد سیاست #تنظیم و یک راه را #ترجیح میدهند، پس از آن همه جزئیات درصدد اثبات و تثبیت آن گردش سیاستی مهم خواهد بود.
▫️نکته دیگر آنکه سیاست ضرورتا باید بر کنش جمعیت وسیعی تأثیر بگذارد. جمعیت مخاطب سیاست، حداقل به دو گروه اصلی و کرانهای تقسیم میشوند؛ جمعیت #کرانهای، گروهیاند که دارای رفتار افراطی هستند و جمعیت #اصلی، عموما از انحرافرفتاری کمتری برخوردارند؛ گزینش سیاستی باید به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر کنش جمعیت اصلی تأثیر بگذارد.
▫️پس از فراز و فرودهای یکساله در بازنگری سیاست #حجاب در ایران و طرح دوراهیهای متعدد، یکی از مشهورترین و البته اولین دوراهی سیاستی، محور گردش سیاستی حجاب ایران قرار کرفت، دوراهی #جرم-تخلف.
▫️حسب ماده ۶۳۸ و تبصره ذیل آن، بیحجاب، #جرم تلقی شده است و مراجع قضایی موظف به پیگیری و طی مراحل قضایی آن و تنظیم مجازات مرتبط هستند؛ اما حسب سیاست و قانون جدید، بیحجابی در جمعیت اصلی، #تخلف است و پلیس رأسا، مبتنی بر سامانههای رصدگر، اقدام به جریمه متخلفین در حوزه حجاب را بر عهده دارد.
▫️نکته مهم اینکه، هرچند بحثهای زیادی در باب عدم بازدارندگی #مبلغ جریمه در ماده ۶۳۸ شد، اما عملا همان مبلغ در قانون جدید تثبیت شده است.
▫️قانون جدید، برای جمعیت کرانهای همچون مروجان بیحجابی، شیوه و مبالغ متفاوتی را در نظر گرفته است، اما سیاستها با تاثیر بر جمعیت غالب، به سرانجام میرسند.
▫️من هم همراه با حجتالاسلام محبی، این گردش سیاستی را راهحل مسأله بیحجابی در ایران نمیدانم؛ البته راهحل را هم چیزی غیر از نظر ایشان میدانم؛
با این وجود، این تجربهی مغتنمی است که برای تسریع در تصمیمات سیاستی باید نخست #دوراهیهای مهم را شناخت و به آنها پرداخت تا چنین زمان مهمی از دست نرود و با #امکانسنجیهای واقعی بتوان، موفقیت طرفین گردشهای سیاستی را ادراک کرد.
پ.ن: فایل صوتی ضمیمه، گزارش حجتالاسلام محبی از تحولات اخیر سیاست حجاب است.
@HekmateFarhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸کمکهای مردمی به شمال غزه رسید؛
موسسه خیریهی «اُمّاليتامىٰ خديجة الكبرىٰ سلاماللهعلیها» با اشراف آیتالله عابدی اقدام به جمعآوری کمکهای نقدی و انتقال آنها به منطقه #رفح و #شمال برای #تامین و #توزیع غذای گرم میان مسلمان شریف و غیور فلسطین نموده است.
شما هم میتوانید با #واریز وجه و #ارسال این پست به دیگران در این امر #عبادی-سیاسی شریک باشید؛
▫️شماره کارت:
5022291329674046
6104338926896834▫️لینک و جزئیات حسابها 🔸پاسخ به سوال: کمک به اطعام مردم غزه آیا به مقاومت مردم غزه کمک میکند؟ اطلاع و مشاهده گزارش اطعام: 🆔 @bonyadkhadijah ✅ پیشنهاد میکنم با بازنشر این پست در کانالها و گروههای خود، مشارکت در این امر عبادی-سیاسی را ترویج دهید.