#یورو_2024
💢سالها جامهای جهانی فوتبال، المپیک و دیگر رویدادهایی بزرگ ورزشی زمانی برای حملات ددمنشانه علیه مردم مظلوم #فلسطین بود.
⭕️این رویدادهای ورزشی به گونهای ظرفیتهای رسانهای و اجتماعی دنیا را به خود جذب میکرد که برای هیچکس قتلعامشدن مردم فلسطین هیچ ارزشی ندااشت.
⭕️مسابقات فوتبالی لیگ ملتهای اروپا موسوم به #یورو_2024 در حالی آغاز میشود که مردم دنیا علیه جنایات #رژیم_صهونیستی به پا خاستهاند.
✳️بشخصه به الطاف الهی امیدوارم که قلوب مردم دنیا را به گونهای هدایت کند که علیه ظلمهای رواشده به مردم مظلوم فلسطین به پا خیزند و مسابقات را به جهنمی برای #اسرائیل دوستان عالم تبدیل کنند و بهجدّ برای این امید دعا میکنم.
❇️در ساعات معنوی #روز_عرفه مردم مظلوم #فلسطین را فراموش نکنید و برای رهایی آنان دعا کنید.
#تحلیل_اجتماعی
#یورو_2024
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
1_11862982501.pdf
18.18M
📚کتاب رایگان #شهیدحسین_امیرعبداللهیان تالیف جدید #ناصر_کاوه خدمت شما دوستان و سروران گرامی تقدیم میگردد.
💡لطفا ضمن مطالعه، با بازنشر آن ما را در راه بازسازی معنوی و همچنین زنده نگه داشتن یاد و راه امام و شهدا، ما را یاری فرمائید.
✍ارادتمند ناصر کاوه
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
⭕️دلالتهای سخنی خاص از رهبر انقلاب در دیدار مدالآوران علمی
✏️ رهبر انقلاب:
الان هم ما یک استقلال سیاسیای خوشبختانه داریم. یعنی ایران، جمهوری اسلامی، نسبت به مسائل کلی دنیا دارای منطق و دارای حرف و دارای جایگاه مشخصی است.
ما در قضیه فلسطین حرف داریم، در قضایای آمریکا حرف داریم، در قضایای دنیا، در قضیه نظم نوین جهانی حرف داریم. حرف داریم در دنیا، یعنی حرفی که شنیده میشود داریم. در دنیا حرف ما را میشنوند و روی آن حساب میکنند. ممکن است قبول نکنند خیلیها، اما بالاخره روی این حرف حساب میکنند، این استقلال است.
✏️این را نباید از دست بدهیم؛ حالا هر دولتی که سر کار میآید یکی از مسائل مهمش باید این باشد که این استقلال سیاسیای که خوشبختانه بوجود آمده، این استقلال سیاسی را حفظ کنیم. ۱۴۰۳/۰۳/۲۶
❇️ضمیر مخاطبین این سخن باید به درد آید. رهبری بدون علت نکتهای را گوشزد نمیکنند. این سخنان معنای این را دارد که ایشان هم این خطر را احساس کردهاند که ممکن است جریانی رأی بیاورد و هیئتی به عنوان #دولت_چهاردهم سر کار بیاید که جایگاه سیاسی ایران را بهتمامه از بین ببرد.
🟤این دولت خاص میتواند عمق راهبردی #بریکس ، #شانگهای ، #وعده_صادق ، فروش آزادانه #نفت در عین تحریم، کنشهای سیاسی حمله به مقرهای #منافقین در آلبانی و فرانسه، پیوندهای مستحکم و راهکنشی (تاکتیکی) با کشورهای بزرگی همچون #روسیه ، #چین ، #ونزوئلا ، #پاکستان ، #هند ، #کوبا ، #عراق ، #سوریه ، #قطر ، #لبنان و الی ما شاءالله، خونهای به ناحق ریخته مردم مظلوم #غزه ، و هزاران دستاورد داخلی را به یکباره به نابودی بکشاند.
🟢🟣چرا این دولت خاص میخواهد تمامی این دستاوردها را به مرز نابودی بکشاند؟ پاسخ ساده است. چون دل در گرو تمدن غربی دارد. چون شیفته غرب و مظاهر آن است و در یک کلام چون #غرب_زده است.
🔲حال شما بیابید #پرتقال_فروش را...
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
#پدیده_مناظرات
⭕️از روز آخر ثبتنام و پس از آن از روز اعلام اسامی نامزدهای احراز صلاحیتشده قصد داشتم چند خطی در مورد آقای #مصطفی_پورمحمدی بنویسم.
💢او در آمار نظرسنجیها در پایینترین سطح ممکن قرار دارد؛ اما وجه توجه ویژهی راقم این سطور به او به چند دلیل است:
۱. او اخراجی سه جریان است: او به نوعی از دولت احمدینژاد، قوه قضائیه آملی لاریجانی و دولت روحانی اخراج شده است.
۲. مشی او به سبک اعتدالگرایان است.
۳. مشخص شد پشت سر او #حسامالدین_آشنا قرار دارد.
۴. حامیان ستادی و جریانی او (همانند خودش) اخراجیهای جریانات مختلف هستند.
۵. هیچ جریانی او را گردن نمیگیرد.
❗️در مناظره اول مشخص شد او #حسن_روحانی امروز است.
❗️او در عین مسؤول و مورد سوال بودن در جریان حمله به #سفارت_عربستان در دوربین زل میزند و آن را محکوم میکند. لازم به ذکر است آقای پورمحمدی در تاریخ ۱۲ دی ۱۳۹۴ وزیر دادگستری بود و جزئی از دولتی بود که نسبت به جمعکردن قضیه حمله به سفارت هیچ کاری (و موکدا عرض میکنم) #هیچ کاری انجام نداد.
❗️او از کلیدواژههای همه جریانها استفاده میکند. در مورد #کوروش فیلم ضبط میکند، در مناظره از رهبری دم میزند، از کلیدواژهی #تدبیر استفاده میکند، #تحریمها را نقد میکند، از #توان_داخلی میگوید و از همه مهمتر #داد میزند. اینها هر کدام ارجاع (رفرنس) به یک جریان است.
❗️از همه بدتر او فقط #اعتراض میکند. انگار نه انگار در تمامی عمر انقلاب بر کرسی مسوولیت تکیه زده و خود باید پاسخگو باشد. واقعا آیا او جای اعتراض دارد؟
💢پورمحمدی همان روحانی است. در شکل و شمایلی معترضتر.
♻️در آیندهای نزدیک بیشتر با او آشنا خواهید شد، چرا که سمت مشاورت او را #حسامالدین_آشنا به عهده دارد. پورمحمدی #پدیده_مناظرات است.
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
⭕️اندر مصائب شکلگیری منسکی دیگر؛ این بار #ایام_مسلمیه | بخش اول
🗓وقتی مریدان شاه صفی الدین اردبیلی برای به دست آوردن قدرت میجنگیدند، استفاده از یک عقیده مذهبی همچون یک کنشیار (کاتالیست) برای آنان عمل کرد. ترکهای قزلباش که علیه آققویونلوها میجنگیدند، شیعه امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب بودند و استفاده از قطبیّت علی (ع) مستمسکی بود برای بهخطکردن سربازانی که در مسلک صوفیگری طیّ طریق میکردند.
⚜این مبارزات به سرکردگی اسماعیل که توانست اردبیل و تبریز را به تصرف درآورد و در مدت کوتاهی ایران را به صورت یکپارچه ذیل حکومت خود گنجاند. و مذهب رسمی ایران پس از آن #تشیع شد.
⏺«به قدرت رسیدن صفویان پس از آشوبهای متعددی که در ایران آن روز وجود داشت از طرفی نتیجه تلاشهای شاهان صفوی و سربازان و سرداران قزلباش بوده است و از دیگر سو مرهون حمایتها، تلاشها و فعالیتهای علمای شیعی آن دوران میباشد. اما کار به همین جا ختم نمیگردد و علمای آن دوران خواست خود و درخواست شاهان صفوی به کمک دربار آمده و در شکلدهی به ساختار دیوانسالاری و حمایت از مردم و شریعت نقش اصلی را ایفا کردهاند» (بوذرینژاد و ایرانپور، 1401الف: 3).
💢«در زمان صفویه پس از آن که با تلاشهای شاه اسماعیل و شاهطهماسب و مساعدتهای محقق کرکی و شاگردان او دولت صفویه تشکیل و تثبیت شد، نوبت به شاهعباس رسید. در این زمان و بهخاطر اقتضائات خاص دوران وی برخی از علما با دربار در تعامل بودند، اما این به معنای تأیید تمامی احوالات و تصمیمگیریهای شاهعباس نبود و همواره مخالفتهای علما با امور مخالف با شریعت وجود داشت» (بوذرینژاد و ایرانپور، 1401ب: 52).
منابع:
1. بوذرینژاد، یحیی و حسین ایرانپور (1401الف)، «اعتبارسنجی فرضیات تأثیر منفی نهاد دین در زوال صفویه»، پژوهشهای علوم تاریخی، دورهی 14، شمارهی 1، صص: 15-1.
2. بوذرینژاد، یحیی و حسین ایرانپور (1401ب)، «پیامدهای سیاسی و اجتماعی اخباریگری در دورهی صفوی»، پژوهشهای ایرانشناسی، دورهی 12، شمارهی 1، صص: 66-45.
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
⭕️اندر مصائب شکلگیری منسکی دیگر؛ این بار #ایام_مسلمیه | بخش دوم
🔒پس از مدتی در درون حرکت علمی نهاد علمی شیعیان جریانی به نام #اخباریگری شروع شد. «در زمان رشد چشمگیر و بیش از انتظار اخباریگری، مردم ایران به تازگی به مذهب تشیع گرویده بودند. در این حالت، مجتهدان در تلاش بودند تا مردم را بر اساس اجتهادات و فتاوی هدایت کنند و به مسیر درست و ولایتالله رهنما باشند.
در جانب دیگر ماجرا، جریان اخباریگری با تخطئۀ عقل انسانی سخنانی دربارۀ تکیه به عقول معصومان مطرح ساختند و مردمی که تازه شیعه شده بودند و محبت اهلبیت را در دل داشتند، به سمتوسوی تعطیلی عقل خود و مجتهد کشاندند و سعی در قبولاندن اخباریگری به کل اجتماع کردند و تا حدودی هم موفق شدند. بدین صورت این جریان، هم جنبۀ سیاسی پیدا کرد و هم جنبۀ اجتماعی، و همین مسئله باعث شد در زمان بسیار اندکی، این جریان به نحوی گسترش یابد که تا حدود دویست سال بر حوزههای علمیه و جامعۀ شیعی ایران چنبره داشت و سبب اتفاقات عدیدهای شد» (بوذرینژاد و ایرانپور، 1401: 54).
✂️«ظاهر گرایی و بی اعتنایی به علوم عقلی منجلابی است که اگر گریبانگیر جامعهای شود، بازار هر گونه خرافهپرستی داغ و رواج اعتقادات بی اساس را تند میکند. در زمان صفویه، خرافاتی نه تنها در میان مسلمین بلکه در میان هندوها و ارمنیهای ایران پدید آمد (تاورنیه، 1336: 445؛ دلاواله، 1380: 74). در این دوره در میان مسلمین نیز برخی از شیوههای عزاداری شکل و طرح تازهای به خود گرفت. از همه مهمتر شیوههای عزاداری برای سیدالشهدا (علیه السلام) است که در این دوره دچار دگردیسی عجیبی شد.
شیوههای غیر معمولی همانند #قمهزنی از این دوره است که بدعتگذاری میشود و عزاداری ابا عبدالله الحسین ( علیه السلام) را به انحراف میکشاند (آژند 1358: 444-441). این نکته را نیز باید در نظر داشت که از این زمان است که به عزاداری ابا عبدالله «روضه خوانی» اطلاق شده و بسیاری از نقلهای ضعیف و بیاساس به مقاتل حضرت وارد میشود و سرمنشأ بسیاری از انحرافات بعدی میگردد. علاوه بر شیوههای غیرمعمولی که در میان عزاداریها شکل گرفته است، برگزاری مراسم و آیینهایی همانند «عمر کشان» و «عیدالزهرا» که به نوعی وهن دین محسوب میشود نیز ریشه در همین تاریخ دارد (کارری، 1348: 126)» (بوذرینژاد و ایرانپور، 1401: 64-63).
منابع:
1. آژند، یعقوب (1358)، نمایش در عصر صفوی، تهران: فرهنگستان هنر.
2. بوذرینژاد، یحیی و حسین ایرانپور (1401)، «پیامدهای سیاسی و اجتماعی اخباریگری در دورهی صفوی»، پژوهشهای ایرانشناسی، دورهی 12، شمارهی 1، صص: 66-45.
4. تاورنیه، ژان (1336)، سفرنامه تاورنیه، ترجمهی ابوتراب نوری، اصفهان: سنائی.
5. دلاواله، پیترو (1380)، سفرنامه پیترو دلاواله، ترجمهی محمود بهفروزی، تهران: قطره.
6. کارری، جملی (1348)، سفرنامه کارری، ترجمهی عباس نخجوانی و عبدالعلی کارنگ، تبریز: اداره کل فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی.
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
⭕️اندر مصائب شکلگیری منسکی دیگر؛ این بار #ایام_مسلمیه | بخش سوم
🔻این رویکرد در دوره #قاجار پیگیری شد و به مجالس عزاداری بدون حد و مرز و زیارترفتنهای خارج از شماره منتهی شد که یادداشت دیگری را میطلبد.
🔸قبل از انقلاب اسلامی در ایران جریاناتی همانند #انجمن_حجتیه در صدد ایجاد مناسکهایی همانند قرائت #دعای_ندبه و جشنهای #نیمه_شعبان در ضریب کشوری و پرحجم بودند و تا حدود زیادی هم موفق عمل کردند.
💢پس از انقلاب اسلامی تلاش برخی از متدینین احیای برخی از سنتهای دورههای گذشته است و در برخی موارد عبور از آنان هدف شده است. #دهه_محرم قرنها است توسط شیعیان گرامی داشته و در آن عزاداری میشود، اما پس از انقلاب اسلامی دهههایی همانند #فاطمیه ، #محسنیه ، #کرامت ، #ولایت و اخیرا #غدیریه و #ملسمیه باب شده است.
⭕️راقم این سطور کاری با وجه بدیعیّت و بدعت بودن یا نبودن این مناسک و وجوه فقهی آنها ندارد. تنها وجه اجتماعی این جریانات برای او مهم است. به راستی شرایط اجتماعی ایران از لحاظ چینش قومیتی مختلف و گرایشات جدید غیرمذهبی و رویکردهای #پست_مدرن جدید توان و تابآوری ایجاد این مناسک جدید را دارد؟
🖇پینوشت: در تاریخ 1403/03/26 جمعی از هیئات مذهبی سالروز شهادت جناب مسلم بن عقیل را در حرم مطهر حضرت معصومه در برنامهای با طول و تفصیل بسیار برگزار کردند و هنوز هم مراسماتی ذیل عنوان #ایام_مسلمیه در حال برگزاری است.
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
⭕️اندر احوالات گفتمان #شتر_گاو_پلنگ
🟧روی صحبتم با گفتمان دکتر #پزشکیان است.
🔸او از جانب جبههی اصلاحات برای تصدی منصب ریاستجمهوری معرفی شد و از او انتظار میرفت در باب #آزادی سخن بگوید.
🔸مشاورانش وزرا و نزدیکان اعتدالیون هستند، کسانی که سالها میگفتند راه ما از اصلاحطلبان جدا است.
🔸او آیه و روایت میخواند، آیه و روایتی که رفیق شفیقش مهرعلیزاده، بخاطر عالم بودن به همان آیه و روایت #شهید_رئیسی را بیسواد میخواند.
🔸در ستادهایش چادری و بیحجاب حضور دارند.
🔸در جواب همه چیز میگوید کارشناس نیست. حتی در میزگرد اقتصادی در مورد وزارت بهداشت و تعیین موارد مربوط به پزشکان از او سوال شد و در کمال طنّازی گفت کارشناس نیست😳. پس تو چیستی ای مرد؟
🟦در میزگرد سیاسی وقتی دکتر #فؤاد_ایزدی داشت کولاک میکرد، او دست و پا میزد که نمودارهای #ظریف را بگیرد و نشان دهد.
🔹همان نمایش مضحک #روحانی و #جهانگیری در مناظرات سال 1396. و نمودارهایی که تا سال 2020 بودند.
🔹طبق گفته آنتونی بلینکن بیشترین تحریم های نفتی در دولت بایدن انجام شد اما ایرانیها مصمم به فروش نفت هستند. حال آیا پیچ را بایدن شُل کرده است؟
🟨به نظر میرسد گفتمان دکتر #پزشکیان -اگر بتوان آن را گفتمان خواند- بیشتر یک #شتر_گاو_پلنگ است و چنگ زدن به صندلی قدرت تا راه برای نجات ایران...
💢به نمودارهای واقعی مؤسسه #شناخت در مورد آمار #تورم و #رشد_اقتصادی توجه کنید. #شهید_رئیسی تازه داشت #تورم دوستان، یاران و همراهان همیشگی جناب #ظریف را میخواباند.
#دروغ_نگوییم
✍🏻حسین ایرانپور
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
*▀▄█▌ اصلاحاتچی عصبانی*
دکتر حامد حاجیحیدری؛ فقط ایدهای برای تأمل بیشتر
▬ هر گاه، یک اصلاحاتچی عصبانی میبینم، یاد «صبوحی» میافتم...
▬ یادم هست نیکمرد زیباروی و خوشفکری به نام آقای صبوحی، ورودی ۱۳۷۳ دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، از جبهه و اسارت، بدون فک پایین برگشته بود؛ از آنها بود که به قول ابراهیم حاتمیکیا، «تیپ رفته بودند و گردان برگشته بودند»، و پس از بازگشت، ...
▬ در همان اوان خیز اصلاحات، در سال ۱۳۷۵، دریافته بودند که گویا، جوانی و سلامت خود را برای «رهایی» برخی دختران و پسران در برقراری روابط ناسالم گذاشتهاند، لااقل مطابق «قرائت»ی که کارگزاران و اصلاحاتیان از حجاب و اخلاق و قواعد حکمرانی ولنگار مردمسالار، به نام «سروش» عرضه میکردند. آن موقع هم، اصلاحاتیان، با چنگ انداختن به حکم قرآنی «حجاب»، قصد داشتند به حیات سیاسی نفاقآلود و دروغین خویش، تنفسی مصنوعی ببخشند ... خلاصه، حس بدی برای امثال آقای «صبوحی» بود؛ از دست رفتن جوانی و سلامت و ... فقط به قیمت «رهایی» برخی دختران و پسران... همین؟! آنها تیپ رفته بودند و گردان برگشته بودند، و پیکر خونین برادران خود را در آغوش خویش برگردانده بودند، و حالا میدیدند که آرمانها به قیمت بقای یک جریان سیاسی عمیقاً نفاقآلود حراج شدهاند... و در گرماگرم اولین «فتنه» کلاسیک پس از انقلاب در سال ۱۳۷۸، هیچ چیز، به خوبی فیلم «آژانس شیشهای» وضع و حال امثال آقای صبوحی را آشکار نمیکرد ...
▬ و در آن وضع،...
▬ اصلاحاتچیها امثال «صبوحی» را به «آرامش» و «رفتار مدنی» دعوت میکردند...
▬ «صبوحی»، جوانی و سلامت خودشان و از آن مهمتر، دوستان و همرزمان خود را از دست داده بودند و پس از بازگشت از جبهه، همه آنچه برای آن جنگیده بودند را در حال چپاول اصلاحاتچیها میدیدند، و مدام به «آرامش» و «رفتار مدنی» دعوت میشدند...
▬ حالا، یک «اصلاحاتچی» پیدا شده که نه فوج فوج پیکر بیجان برادرانش را به دست خود برگردانده، نه فک پایین خود را از دست داده، ... بلکه حداکثر «از دانشگاه اخراج شده» و این اخراج هم برایش بدجوری نون کرده و سر و شکلش مطلقاً به بیکارهای بیپول و فلکزده نمیخورد و از قرار معلوم خون دلار به زیر پوستش خزیده و خوب آب و رنگی به صورت دارد...
▬ خلاصه...، روزگار چرخید و چرخید، تا کسانی که روزی انقلابیهای مظلوم و مقتدر را متهم به رفتار غیرمدنی میکردند، به غیرمدنیترین رفتارها آلوده شوند؛
▬ معجزه الهی را ببینید که انقلابیهای مظلوم و مقتدر که حاصل هزاران خون مقدس را در خطر میدیدند، و با خون دل، تاب از کف داده بودند ولی به «آرامش» و رفتار «مدنی» دعوت میشدند، امروز را دیدند که این «مدنی»های پیشین، اینچنین «غیرمدنی» هستند و «غیرمدنی» بودن خود را فریاد میزنند...
هو العلیم
www.PhiloSociology.com
✍🏻دکتر حامد حاجی حیدری؛ عضو هيئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour
24.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️آیتالله میرباقری در برنامه جریان:
🔰تفسیر آیات مورد استناد #محمدجواد_ظریف برای صلح و برقراری عهد با کسانی که عهد خود را مرتبا نقض میکنند!
#سرگشته
https://eitaa.com/Hossein_iranpour