🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد
🎤 دنیس فرانسیس (رئیس مجمع عمومی سازمان ملل) (۲۲ نوامبر ۲۰۲۳): "قطعنامه اخیر مجمع عمومی که خواستار آتشبس بشردوستانه در غزه شده است، تنها نمونهای از این است که چگونه نهاد سازمان ملل (شامل تمام ۱۹۳ کشور عضو) وجدان جهانی را منعکس میکند.
➖ البته ما هرگز در قطعنامهها به اتفاق آرا نمیرسیم، اما وقتی میتوانید بیش از دو سوم آرا را به دست آورید، نشان میدهد که یک نماد، پیام، توافق و اجماع با اقتدار به دست آمده است.
➖ مجمع عمومی نهاد اصلی سیاستگذاری سازمان ملل است. جایی است که همه کشورهای عضو در مورد طیف کاملی از موضوعات پیش روی خود از جمله مسائل مربوط به صلح و امنیت، رأی برابر دارند.
➖ گرچه قطعنامههای مجمع غیرالزام آور هستند، اما آنها یک بیانیه سیاسی از سوی اکثریت اعضای جامعه بینالمللی محسوب میشوند".
#رئیس_مجمع_عمومی_سازمان_ملل_متحد
#آتش_بس_غزه
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هنر دارای گستره تاثیرگذاری بسیار وسیعی است که تاکنون در حوزه های کاهش جرم و به عنوان یک ابزار دیپلماتیک تاثیرگذار در روابط بین الملل و نیز ابزاری برای پیشبرد حقوق بشر در کشورها و نیز انتقاد از نقض حقوق بشر و یا اتهام زنی به وضعیت حقوق بشر در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته است.
در این میان، نقاشی و کاریکاتور و نیز هجویه های شعری بیشتر در حوزه حقوق بشر کاربرد داشته است.
در مقابل، حقوق بشر نیز حمایتهای خود را از برخی اقسام هنر روا داشته است؛ از جمله در قالب «آزادی مشارکت در زندگی فرهنگی» و «آزادی بیان». البته این آزادیها با محدودیتهایی به نام اخلاق حسنه، نظم عمومی و امنیت عمومی، در نظام بین المللی حقوق بشر مواجه است.
در تصاویر بالا میتوانید برخی از بنام ترین کاریکاتورهای حقوق بشری را ملاحظه بفرمایید.
#کاریکاتور
#هنر
#حقوق_بشر
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
زن، مظلوم همیشه تاریخ که "دنیای گذشته او را انسان نمی دید" و "دنیای متجدد او را زن نمی بیند"
🔹روزنامه گاردین در گزارشی از 20 هزار آزار جنسی زنان در بیمارستانهای انگلیس پرده برمیدارد (نگاه کنید به متن اصلی خبر:
https://www.theguardian.com/society/2023/may/23/nhs-staff-report-20000-claims-of-patient-sexual-misconduct-over-five-years
بر اساس آمارهای سال 2023 در ایالات متحده نیز هر 93 ثانیه، یک زن مورد تعرض جنسی قرار میگیرد. مطابق گزارشات سازمان ملل متحد در سال 2022، 89 هزار زن و دختر در سراسر جهان از روی عمد به قتل رسیدهاند، و تحلیل گزارش حاکی از قتل روزانه 133 زن و دختر به دست نزدیکان خود است که در قالب قتل خانگی یا توسط شریک جنسی آنان رخ میدهد. اخبار جهانی آکنده از این قبیل آمارها درباره وضعیت زنان است.
🔹علیرغم اینکه 25 نوامبر روز جهانی «رفع خشونت علیه زن» در تقویم میلادی ثبت گردیده است، کماکان جهان شاهد این حجم از خشونت و تعرض نسبت به زنان در جوامع مختلف میباشد.
#زنان
#خشونت_جنسی
# ۲۵_نوامبر
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
حق مادری ایمن (right to safe motherhood)
مادری ایمن برای همه زنان به عنوان یک حق اولیه انسانی توسط سازمان ملل متحد شناسایی شده است، با این حال بسیاری از جوامع هنوز این موضوع را به رسمیت نمی شناسند، و برخی منابع لازم را برای ارائه بهداشت باروری، زایمان و مراقبت کافی از نوزاد، تصویب نمی کنند. این حق عمدتا روی صحبتش با دولتها به منظور حمایت از حق مادر شدن در قالب ارائه خدمات بهداشتی و مالی است.
مطالعه این حق در قوانین برخی کشورها نشان میدهد که این حق مشتمل بر حقوق فرعی بسیاری است که در ذیل می آید:
1) حق بر سلامت باروری
2) حق دریافت خدمات مامایی و مراقبت های زنان و زایمان و مراقبتهای اورژانسی
3) ثبت آمار تولد نوزادان به منظور دریافت خدمات پس از زایمان
4) دریافت خدمات تنظیم خانواده؛ نه آنکه تنظیم خانواده به صورت اجباری اجرا شود و اجبار به استفاده از داروهای ضد بارداری شود.
5) حق مرخصی زایمان:
6) حق انجام ایمن سقط جنین در موارد ضروری و دریافت خدمات سقط جنین در این موارد و نه اینکه سقط جنین به زور انجام شود
7) ممنوعیت سقط جنین بعد از تشخیص جنسیت
#حق_مادری_ایمن
کانال عصر حقوق بشر
« تامین حق بر هویت کودک حاصل از روشهای نوین درمان ناباروری از منظر فقه و حقوق » موضوع نشستی است که شنبه 11 آذر ماه ساعت ۱۵ الی ۱۶:۳۰، به همت کارگروه سلامت گروه فرهنگی اجتماعی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی و ستاد راهبری سلامت حوزه های علمیه برگزار خواهد شد.
✴️ ارائه دهندگان:
دکتر محمد مهدی مقدادی (مدیر گروه فقه و حقوق بشر مرکز فقهی ائمه اطهار و دانشیار دپارتمان حقوق دانشگاه مفید)
حجت الاسلام دکتر حمید ستوده (استاد یار دانشگاه علوم پزشکی ایران)
✅ لینک شرکت بصورت مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/cmir
#رویدادهای_حقوق_بشری
#حق_هویت
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حقوق بشر در عبارات «معلم معروف قرآن»
در نماصدای بالا، به «قاعده اشتراک در حقوق» و امکان تاثیرگذاری برخی دوگانه ها همچون اقلیت/اکثریت دینی یا مجرم و غیرمجرم در برخورداری یا نفی برخی حقوق بنیادین اجتماعی و شهروندی اشاره شده است.
#حقوق_بشر
#حجت_الاسلام_قرائتی
#قاعده_اشتراک
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
سمن ها و سازمانهای مردم نهاد+ حقوق بشر
نگاهی به برخی فعالیت سمنهای خارجی در بازنمایی حقوق بشر و بشردوستانه در مساله فلسطین
🔸۱۵ نوامبر، انتشار دادههایی درباره بازجوییها، دستگیریها و کیفرخواستهای شهروندان فلسطینی اسرائیلی طی ماه گذشته از ۷ اکتبر تا ۷ نوامبر ۲۰۲۳ توسط مرکز حقوقی حقوق اقلیتهای عرب اسرائیل، Adalah)).
🔸۱۴ نوامبر، مستندسازی انتشار بیش از یکمیلیون مورد سخنان ابراز نفرت و تحریک به خشونت علیه فلسطینیها از ۷ اکتبر، در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی عبری زبان توسط مرکز عربی پیشرفته رسانههای اجتماعی.
🔸۹ نوامبر، مستندسازی افزایش خشونت شهرکنشینان علیه فلسطینیان در کرانه باختری در سایه جنگ غزه و تأثیر بر منطقه C از ۷ اکتبر توسط Peace Now.
🔸۱۵ نوامبر، ارسال نامه به وزرای امور خارجه چندین کشور و هشدار در مورد عواقب قانونی احتمالی مشارکت در جنایت نسلکشی توسط دولت اسرائیل علیه مردم فلسطین توسط موسسه قانون برای فلسطین.
🔸۱۳ نوامبر، استقبال سازمانهای حقوق بشر فلسطینی الحق، المیزان و مرکز حقوق بشر فلسطین در بیانیهای مشترک از ارائه لایحهای پارلمان بلژیک برای پیشنهاد ممنوعیت تجارت با شهرکها در سرزمینهای اشغالی.
🔸۱۰ نوامبر، اعلام امضای طومار برقراری آتشبس برای پایان دادن به رنج غیرنظامیان در غزه توسط بیش از یکمیلیون نفر از سراسر جهان توسط عفو بینالملل.
🔸۱۴ نوامبر، مستندسازی حملات اسرائیل به تأسیسات و پرسنل پزشکی نظام بهداشت و درمان غزه و اینکه این حملات باید بهعنوان جنایات جنگی مورد بررسی قرار گیرد توسط دیدهبان حقوق بشر و درخواست از کمیسیون مستقل بینالمللی تحقیق در مورد اراضی اشغالی فلسطین و دادگاه کیفری بینالمللی برای تحقیق درباره این حملات.
🔸۱۴ نوامبر، صدور فراخوانی برای تماس مردم با اعضای کنگره و درخواست رسیدگی به خشونت فزاینده شهرکنشینان در کرانه باختری که خطر بیثباتی بیشتر در بحبوحه جنگ جاری در غزه به همراه دارد توسط Americans for Peace Now.
🔸۱۳ نوامبر، شکایت مرکز حقوق اساسی به نمایندگی از سازمانهای حقوق بشر فلسطینی - ازجمله الحق و دفاع از کودکان بینالمللی- فلسطین - و فلسطینیهای غزه و ایالاتمتحده، در دادگاه فدرال ایالاتمتحده از رئیسجمهور بایدن و دیگر مقامات بلندپایه دولت آمریکا به دلیل همدستی و شکست آنها در جلوگیری از نسلکشی آشکار دولت اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه.
#سمن_ها
#حقوق_بشر
#حقوق_بشردوستانه
#فلسطین
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌎 ۳۰ نوامبر؛ روز جهانی یادبود کلیه قربانیان نبرد شیمیایی
🔸مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۵ میلادی با اکثریت آراء روز ۳۰ نوامبر (۹ آذر) را بهعنوان روز جهانی یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی نامگذاری کرد.
🔸همچنین اعضای سازمان ملل در همان سال در لاهه از بنای یادبودی برای بزرگداشت همه قربانیان جنگهای شیمیایی رونمایی کردند.
🔸پس از ۱۲ سال مذاکره، کنوانسیون سلاحهای شیمیایی (CWC) از سوی کنفرانس خلع سلاح در ژنو در ۳ سپتامبر ۱۹۹۲ به تصویب رسید؛ این کنوانسیون که در آوریل ۱۹۹۷ لازمالاجرا شد، نخستین توافقنامه خلع سلاحی است که در چارچوبی چندجانبه مورد مذاکره قرار گرفت و با منع توسعه، تولید، انباشت، نگهداری، انتقال یا استفاده از سلاحهای شیمیایی از سوی کشورهای عضو، حذف یک دسته کامل از تسلیحات کشتار جمعی را فراهم کرد اما این جنگافزارها همچنان در منازعات مسلحانه مورد استفاده قرار میگیرند و هر ساله بر شمار قربانیان آنها افزوده میشود. از جمله رژیم صهیونیستی در دور جدید جنگ علیه غزه چند بار از فسفر سفید برای هدف قرار دادن این منطقه استفاده کرده است.
🔰درباره این روز بیشتر بدانید:
https://www.un.org/en/observances/chemical-warfare-victims-day
#سلاح_های_شیمیایی
#کنوانسیون_منع_توسعه_تولید_انباشت_و_استفاده_از_سلاحهای_شیمیایی_و_انهدام_آنها
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
تاریخ انقضای قوانین اساسی: چند دقیقه در مورد اعتبار یا بی اعتباری قانون اساسی بعد از 44 سال
📌آیا پذیرفتن قانون اساسی سال 58 ایران، سرسپردن به اراده نسلهای قبلی و سلب حق تعیین سرنوشت از نسل فعلی است؟ آیا قانون اساسی برای ما معتبر است؟
۱. اولا تعیین سرنوشت به لحاظ حقوقی، مختص مردم یا ملت است که جمع نسلهای گذشته و حاضر و حتی آینده یا شهروندان یک جامعه سیاسی است (و نه نسل فعلی)
۲. قوانین اساسی در هیچ کشوری برای یک نسل نوشته نمی شوند بلکه برای نسلهای مختلف نوشته میشوند.
۳. تجدید نظرهای مکرر در قانون اساسی، ثبات و دوامی را که لازمه امنیت حقوقی یک جامعه است تحت تاثیر منفی قرار خواهد داد.
۴. نسلهای مختلف یک کشور، استمرار هویتی دارند و کمتر پیش می اید که افکار مردم یک کشور پس از 40 سال، کاملا متفاوت از مردم نسل اول بشود.
۵. انعطاف پذیری، اصلی مقدس و محترم است که قوانین اساسی باید آن را در درون خود پیش بینی کنند. امری که در اصل 177 قانون اساسی ایران نیز آمده است.
۶. براساس منطق عقل، هیچ حقی از جمله حق تعیین سرنوشت مطلق و بدون قید نیست (از جمله قید زمان) که در هنگام رای دادن مردم در کشورهای مختلف به قانون اساسی، مردم دست و بال خود در تغییر هر روزه یا هر ساله قانون اساسی را می بندند(اصل خودمحدودیتی)
۷. قانون، ذاتا دائمی است و موقت بودن قانون عارضه ای است که باید احراز و اثبات شود و تعیین محدوده زمانی برای اعتبار قانون اساسی، اعتراف به ناپایداری و سستی نظام حقوقی و سیاسی یک کشور است.
۸. رویه کشورهای دیگر نیز همین است که حتی گاهی مثل آمریکا قانون اساسی ۲۳۴ سال پیش خود را هنوز معتبر میدانند.
#روز_قانون_اساسی
#دوازدهم_آذر_ماه
#حق_تعیین_سرنوشت
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔎 نگاهی به اقدامات حقوقی انجام شده در دیوان کیفری بینالمللی در ماه گذشته (۲۰ اکتبر تا ۲۰ نوامبر) در راستای حمایت از حقوق بشر
➖ اگرچه دیوان کیفری بینالمللی با هدف اصلی مبارزه با بیکیفری و شناسایی مسئولیت ناشی از جرایم بینالمللی تاسیس شد، اما از طریق ایجاد پیوند میان صلح، امنیت بینالمللی و عدالت کیفری با حقوق بشر در ارتباط است.
➖ در حال حاضر دیوان ۱۷ پرونده در دست اقدام دارد.
این پرونده ها شامل موارد روی داده از نقض حقوق بشر در کشورهای جمهوری دموکراتیک کنگو (آغاز تحقیقات از آوریل ۲۰۰۴)،
اوگاندا (آغاز تحقیقات از ژانویه ۲۰۰۴)،
دارفور/ سودان (آغاز تحقیقات از مارس ۲۰۰۵)،
جمهوری آفریقای مرکزی (آغاز تحقیقات از دسامبر ۲۰۰۴)،
کنیا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از مارس ۲۰۱۰)،
لیبی (فوریه ۲۰۱۱)،
ساحل عاج (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ اکتبر ۲۰۱۱)،
مالی (آغاز تخقیقات از ژوییه ۲۰۱۱)،
جمهوری آفریقای مرکزی II (آغاز تحقیقات از مه ۲۰۱۴)،
گرجستان (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۷ ژانویه ۲۰۱۶)،
بوروندی (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۲۵ اکتبر ۲۰۱۷)،
فلسطین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۱)،
بنگلادش/میانمار، افغانستان، فیلیپین، ونزویلا (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ نوامبر ۲۰۲۱) و اوکراین (آغاز تحقیقات به دستور دادستان از ۳ مارس ۲۰۲۲) میباشد.
➖ اقدامات زیر فعالیتهای اخیر دیوان در طول ماه گذشته است. شایان ذکر است این پرونده مربوط به متهمین جرایم جنگی و یا جرایم علیه بشریت تحت صلاحیت دیوان می باشد:
▪️ تصمیمگیری در خصوص خاتمه دادرسی علیه وینسنت اوتی (متهم در وضعیت اوگاندا)
▪️ تصمیمگیری در مورد درخواست پاتریس ادوارد نگایسونا برای تمدید محدودیت های زمانی و نیز تصمیم گیری در مورد درخواستهای دادستانی برای تسلیم رسمی شهادتهای ضبط شده قبلی (متهم در وضعیت جمهوری آفریقای مرکزی II)
▪️ تصمیمگیری در مورد درخواست هیات کارشناسان بینالمللی مستقل کشورهای آمریکایی برای مرخصی در جهت ارائه مشاهدات خود در کمک به دادگاه (وضعیت در جمهوری بولیواری ونزوئلا)
#دیوان_کیفری_بین_المللی
#حقوق_بشر
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
روز معلولان (12 آذر) و نقایص نظام حمایتی از حقوق معلولان در ایران به روایت کانال عصر حقوق بشر
1. تشکیل دادگاههای تخصصی رسیدگی به حقوق معلولان
2. تغییر رویکرد دستگاه ها در حمایت از معلولان از رویکرد رفاه اجتماعی به رویکرد حقوق بشری
3. تغییر رویکرد نهادهای خدماتی در حمایت از معلولان از رویکرد پزشکی یا خیریه ای به معلولان به رویکرد اجتماعی
4. بازاندیشی میان دو مفهوم معلولیت و نیز مفهوم معلولیت ناشی از جنگ (مفهوم مقدس جانبازی) و تعیین نظام حقوقی مشترک و مستقل این دو.
5. لزوم توجه قانونگذار و دستگاه قضایی به درجه معلولیت و تنوع آن در بازتعریف مسئولیت کیفری و درجه معافیت معلولان از مسئولیت.
6. حمایت از شخصیت و اعتبار افراد معلول با توسعه فقهی گستره حمایتی جرم «قذف» و «توهین»
7. توسعه حمایت فرهنگی-کیفری از معلولان در قالب استماع دعاوی زندگی ناشی از خطا، دعوای تولد ناشی از خطا، دعوای تولد معلول ناشی از لقاح خطایی، دعوای مطالبه زیان ناشی از خلقت ناقص علیه پزشک و والدین و حکومت در موارد تراریخته و...
8. التفات قضایی به موازین حقوق بشری معلولان در حوزه حقوق خصوصی و کیفری؛ از جمله در صحت قراردادها و موارد فسخ نکاح و نیز صحت شروط ضمن عقد
9. امکان سنجی الزام به اعلام اجباری جرائم ارتکابی علیه معلولین و حتی اعلام قریب الوقوع بودن آن
10. امکان سنجی فقهی-حقوقی قابلیت ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت به عنوان مجازاتهای جایگزین
تصویر بالا: مضمون سوره عبس (در مورد معلولان) به روایت تصویر
#حقوق_معلولان
#دوازده_آذر
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔰 شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در روزهای اخیر
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۷ نوامبر خواستار انجام تحقیقات سریع، شفاف و مستقل در مورد اتهامات جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت شدند که از ۷ اکتبر در اسرائیل و اراضی اشغالی فلسطین انجام یافته است.
✳️ افتتاحیه سی و هفتمین نشست «کمیته حمایت از حقوق کارگران مهاجر و خانوادههای آنها» در ۲۷ نوامبر به منظور بررسی گزارشهای قرقیزستان، سائوتومه و پرنسیپ و اروگوئه.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق برگزاری تجمعات مسالمتآمیز» و «گزارشگر ویژه اعدامهای فراقانونی» در ۲۷ نوامبر اظهار داشتند که مقامات شیلی باید برای تضمین عدالت و پرداخت غرامت کامل برای قربانیانی که در جریان تظاهرات گسترده ۲۰۱۹-۲۰۲۰ شیلی متحمل نقض جدی حقوق بشر شدهاند، اقدامات فوری انجام دهند.
✳️ «گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در میانمار» و «گزارشگر ویژه تعهدات حقوق بشر در رابطه با بهرهمندی از یک محیط امن و پاک» در ۲۷ نوامبر هشدار دادند که کودتای نظامی در میانمار نه تنها باعث ایجاد یک بحران حقوق بشری و انسانی شده است، بلکه به آسیبپذیری آبوهوایی مردم این منطقه دامن زده است.
✳️ براساس گزارش منتشر شده ۲۸ نوامبر توسط «دفتر حقوق بشر سازمان ملل» و «دفتر هماهنگی سازمان ملل در هائیتی» خشونتهای گروهی در این منطقه به صورت تکان دهندهای افزایش یافته است.
✳️ «کمیته فرعی سازمان ملل متحد برای پیشگیری از شکنجه» در ۲۹ نوامبر اعلام کرد که علاوه بر بازدیدهای قبلی اعلام شده (آلبانی، بولیوی، گابن و مغولستان)، بازدید از کشورهای جمهوری دموکراتیک کنگو، یونان، هندوراس و نیجریه را نیز به برنامه خود در سال ۲۰۲۴ اضافه میکند.
✳️ با آغاز COP28، «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت مدافعان حقوق بشر» در ۳۰ نوامبر اظهار داشت که مدافعان حقوق بشر باید در صف مقدم نشست COP28، باشند. همچنین جمعی از کارشناسان حقوق بشر نیز از کشورها خواستند تا خروج از سوختهای فسیلی را تسریع بخشند.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل» در ۳۰ نوامبر از تصمیم دادگاه عالی روسیه برای صدور حکمی که میتواند منجر به ممنوعیت گروهها و انجمنهای دگرباشان جنسی شود ابراز تاسف کرد.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ نوامبر نسبت به تشدید خشونتها در سودان ابراز نگرانی کردند.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱ دسامبر، از سرگیری درگیریها در غزه را فاجعه بار دانست.
#شورا_و_کمیساریا
#اخبار_حقوق_بشر
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
💢 جنایتهای ناشی از نفرت و حقوق اقلیتها
🔻 نژادپرستی در سوئد در سالهای اخیر به شکلی چشمگیر به بخشی از زندگی روزمره اقلیتهای قومی و نژادی در این کشور تبدیل شده است.
🔻 سوئد در سالهای اخیر از طریق موضع گیریهای حقوق بشری تلاش کرد تا تصویری خوشایند از خود به جهان ارائه دهد، اما براساس گزارش اخیر شعبه سوئدی صندوق نجات کودکان، از هر چهار کودک با پیشینه مهاجر در سوئد یک کودک بهدلیل رنگ پوست یا مذهب مورد آزار نژادی یا حمله قرار گرفته است.
🔻 جدیدترین دادهها نشان میدهند که جنایتهای ناشی از نفرت در سوئد در گزارش یک دهه منتهی به ۲۰۱۸، در سطح ملی، ۲۰ درصد افزایش یافته است.
#جرایم_ناشی_از_نفرت
#سوئد
#اقلیتهای_قومی_و_نژادی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 بازجویی مجلس نمایندگان آمریکا از روسای سه دانشگاه هاروارد، پنسیلوانیا و امآیتی
موضع مجلس نمایندگان در پی اعتراضات دانشجویان و اساتید به جنایات اسرائیل در غزه بوده است و
در نهایت حکم به عزل هر سه رئیس دانشگاه داده میشود.
جلسه پرسش نامبرده از آن رو قابل انتقاد است که:
اولا حمایت از فلسطین لزوما به معنای انسان زدایی و یهود ستیزی به طور کلی نیست
و ثانیا آزادی بیان دانشجویان با کشتن یهودیان ملازمه ندارد.
سوم آنکه توضیحات رؤسای دانشگاه ها که انطباق بیشتری با موازین حقوق بشری قرار دارد، در سایه سوالات تلقینی و پاسخهای اجباری نادیده گرفته میشود.
#مجلس_نمایندگان
#فلسطین
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌎 نشست کاپ ۲۸ ( COP28) و مبارزه با تغییرات آب و هوایی
❇️ در حالیکه افزایش دمای جهانی همچنان به سطوح بی سابقهای میرسد، همه نگاهها به دبی (میزبان امسال COP28) معطوف است که در آن رهبران جهان از ۳۰ نوامبر تا ۱۲ دسامبر گرد هم آمدهاند تا راه حل بلندپروازانهای را برای مبارزه جهانی علیه تغییرات آب و هوایی ترسیم کنند.
🔹کنفرانسهای اقلیم سازمان ملل با عنوان COPs (نهاد عالی تصمیمگیری کنوانسیون تغییرات آب و هوایی سازمان ملل(UNFCCC))، گردهماییهای سالیانهای در مقیاس بزرگ هستند که بر اقدامات اقلیمی متمرکز میباشد.
🔹کنوانسیون UNFCCC در ۲۱ مارس ۱۹۹۴ برای جلوگیری از دخالت خطرناک انسان در سیستم آب و هوایی لازمالاجرا شد.
🔹این سند امروزه، توسط ۱۹۸ کشور تصویب شده و تقریبا عضویت جهانی دارد. توافقنامه پاریس ۲۰۱۵ مانند الحاقیه کنوانسیون عمل می کند.
🔹از زمان تصویب این توافقنامه در COP21 در سال ۲۰۱۵، کنفرانسهای بعدی حول محور اجرای هدف اصلی آن بود: توقف افزایش میانگین دمای جهانی به زیر ۲ درجه سانتیگراد و پیگیری تلاشها برای محدود کردن افزایش دما به ۱.۵ درجه سانتیگراد بیشتر از سطوح قبل صنعتی شدن.
🔹اکنون انتظار میرود که COP28 نقطه عطفی باشد که در آن کشورها نه تنها بر ماهیت انجام اقدامات اقلیمی قویتری تمرکز دارند، بلکه بر چگونی انجام آن هم توجه کنند.
🔹این نشست یک بررسی واقعی از اینکه جهان تا چه اندازه در مقابله با بحران آب و هوا پیشرفت کرده و چقدر اصلاح مسیر مورد نیاز است را در اختیار ما قرار میدهد.
🔹همانطور که چندین گزارش سازمان ملل نشان میدهد، جهان در مسیر دستیابی به اهداف توافقنامه پاریس نیست، اما امید این است که دولتها بتوانند در COP28 نقشه راهی را برای تسریع اقدامات لازم ترسیم کنند.
🔹در سال ۲۰۲۰، کشورها به صورت جداگانه برنامههایی را در سطح ملی با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانهای خود و انطباق با تأثیرات تغییرات آب و هوایی ارائه کردند.
🔹با برنامهریزیها برای دور بعدی در سال ۲۰۲۵، نتیجه این دور از کنفرانس میتواند کشورها را تشویق کند تا بلندپروازیها را افزایش دهند و اهداف جدیدی را که فراتر از سیاستها و تعهدات موجود هستند، تعیین کنند.
🔹هنوز هم می توان افزایش دما را به ۱.۵ درجه سانتیگراد محدود کرد و از بدترین تغییرات آب و هوایی اجتناب کرد، اما فقط با اقدامات اقلیمی چشمگیر و فوری زیر:
🔸کاهش ۴۵٪ انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۲۳۰ در مقایسه با سال ۲۰۱۰
🔸دستیابی به انتشار خالص صفر جهانی تا سال ۲۰۵۰
🔸انتقال عادلانه از سوختهای فسیلی (نفت و گاز) به منابع انرژی تجدیدپذیر
🔸افزایش سرمایه گذاری در سازگاری و انعطاف پذیری در برابر اختلالات آب و هوایی
🔹کنفرانس دبی لحظه ای تعیین کننده برای تبدیل برنامه های آب و هوایی به اقدامی بلندپروازانه و تغییر جریان در برابر بحران آب و هوایی است.
#کنفرانس_کاپ_28
#مبارزه_با_تغییرات_آب_و_هوایی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نشست آنلاین
"بر مدار فلسطین"
چهارشنبه ۲۲ آذر ساعت ۱۸
📍لینک حضود در نشست: https://event.alocom.co/class/devtest/khateno1
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نشست علمی
"حقوق و مقاومت زدایی از ارزش های خانواده"
⏰زمان : شنبه ۲۵ آذر ساعت ۱۰:۳۰
🔴لینک نشست:
http://live.wfrc.ac.ir
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
پرونده قضایی پرتاب کوتوله ها در فرانسه: تنش میان «آزادی قراردادی» و «کرامت انسانی»....
در این پرونده آدم های کوتوله همانند یک توپ جهت سرگرمی پرتاب میشدند و کوتوله ها از این طریق کسب درآمد می کردند.
از یک طرف موافقت و آزادی قرارداد کوتوله ها بر این امر و از طرف دیگر خدشه دار شدن شخصیت وکرامت انسانی مطرح بود.
بحث سر این بود که انسان نباید همانند شیء فرض شود و موافقت کوتوله ها بر این کار نمیتواند
امکان نقض حق کرامت انسانی را توجیه نماید.
دادگاه با اذعان به اینکه کوتوله با رضایت خود تن به این کارپردرآمد داده اند و این به نوعی انصراف از حق کرامت است، شکایت بعضی افراد را رد نمود.
برای دیدن متن پرونده نگاه کنید به لینک زیر:
(https://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-23517)
#کوتوله_ها
#حقوق_بشر
#رویه_قضایی
#کرامت_انسانی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای ۴ جولای: استقلال ملی، نسل کشی و هولوکاست
مجله آمریکایی فارین پالیسی اعلام کرد:
«جنایاتی که آمریکا علیه بومیان خود انجام داده، کاملا با تعریف نسل کشی در قوانین بین المللی مطابقت دارد» (نگاه کنید به: https://foreignpolicy.com/2021/10/11/us-genocide-china-indigenous-peoples-day-columbus/)
این استقلال از آن رو آمیخته با نسل کشی و غصب حقوق بومیان بوده که:
1) کشتن بومیان و سرخپوستان آمریکایی حتی برای مصارفی مانند ساخت چکمه های بلند
2) نابودی غذای بومیان؛ مثل کشتار گسترده گاومیش های کوهان دار به عنوان منبع تغذیه اصلی بومیان و نیز گرفتن زمینهای آنان
3) کاهش جمعیت ایالت کالیفرنیا از 150000 به 30000 نفر
4) عقیم سازی اجباری 47 درصد از زنان بومی از سال 1930
5) تصویب قانون حذف سرخپوستان در سال 1830 و محروم شدن 100000 نفر سرخپوست از سکونت در شرق آمریکا و انتقال اجباری آنها از سرزمین اجدادی خود به غرب رودخانه می سی سی پی
6) اجرای سیاست «زمین سوخته» از سال 1863: حذف اجباری قبیله ناواهو، سوزاندن خانه ها و محصولات کشاورزی، سلاخی دام ها و تخریب اموال
7) محروم سازی قبایل بومی از حق خودگردانی
8) از بین بردن هویت بومیان در زمینه فرهنگ، آموزش، زبان و مذهب با تصویب قانون تامین مالی تمدن در سال 1819.
و....
این در حالی است که تاسیس کشور، مشروعیت خود را از تامین و تضمین حقوق بشر میگیرد؛ نه استقلالی که بوی خون، غصب و نژادپرستی دهد. خون و غصب و نفی حقی که هیچگاه مرور زمان، آن را از بین نمی برد.
#استقلال
#هولوکاست_آمریکایی
#سرطان_نسل_کشی_اسرائیل_و_آمریکا
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
دولت و مالکیت مستقل باشگاه پرسپولیس ❤️و استقلال💙
🖌سازمان خصوصی سازی با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که ۵۱ درصد از سهام دو باشگاه واگذار خواهد شد. پیش از این، اولین بار و در اسفندماه سال ۱۴۰۰، ۱۰ درصد از سهام سرخابیها در فرابورس عرضه شد و پذیرهنویسی یک میلیارد و ۲۳۶ میلیون و ۹۹ هزار و ۶۵۶ سهم از سهام جدید شرکت سهامی عام فرهنگی ورزشی استقلال ایران و یک میلیارد و ۳۴ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۵۶۷ سهم از سهام جدید شرکت سهامی عام فرهنگی ورزشی پرسپولیس سرانجام در ۲۸ اسفند آن سال به پایان رسید.
🖍در جهان، پنج ساختار کلی برای نسبت میان دولت و نهاد ورزش وجود دارد:
1) کشورهایی که ورزش در آن تحت نظارت مستقیم دولت از طریق وزارتخانه هاست؛ مانند فرانسه و یونان.
2) کشورهایی که مدیریت راهبردی ورزش در آن ها توسط ایالت ها و استان ها صورت می گیرد مانند کانادا و استرالیا، گرچه ایالت ها به طور کلی از سیاست مرکزی پیروی می کنند.
3) کشورهایی که ورزش به دست سازمان های ملی نیمه مستقل یا شبه آژانس های نیمه مستقل هدایت می شود مانند اسپانیا و نیوزلند.
4) کشورهایی که اداره ورزش کاملا در دست سازمان های غیردولتی مستقل بوده و تنها در مواردی خاص از حمایت دولت برخوردار می شوند مانند آلمان و هلند.
5) کشورهایی که دولت نقش حداقلی در مدیریت ورزش دارد و مدیریت راهبردی ورزش به کمیته های ملی المپیک با هماهنگی و همکاری برخی مجامع ورزشی و فدراسیون های ملی ورزش سپرده شده است، مانند آمریکا و ایتالیا
#ورزش
#استقلال_از_دولت
#حقوق_ورزش
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔻فاطمه سلام الله علیها
تسلیت باد سالروز شهادت بانویی که به تنهایی، ایستاد در برابر:
1) تحریف #حق_جامعه آن زمان بر #حافظه_جمعی، یعنی تحریف غدیر خم و آخرین سخن پیامبر -صلیاللهعلیهوآله- که قوام و دوامِ هویّتیِ حقیقیِ اسلام، به آن گره خورده بود و بی آن، از دین، جز پوستهای ظاهری، چیزی نخواهد ماند.
2) بانویی که به تنهایی معترض بر نفی #شایسته_سالاری شد، تا مبادا امامت به خلافت کاسته شود و خطّی که نبوّت رقم زده در اختیار آنان که شایسته نیستند قرار بگیرد و دین از حقیقتش تهی شود.
3) و اعتراض غریبانه فاطمه، هجوم بر سر تاریخ سازی اقلیت و خواص منافقی است که با تاریخ سازی، #حق_بر_حقیقت و #حق_بر_هویت را نادیده انگاشته و با مسخ عوام در لحظۀ بحران، ایشان را با تحریف حقیقت، از #حق_بر_داشتن_جامعه_متعالی و #آزادی_حقیقی_تعیین_سرنوشت، محروم ساخته و جز دنباله رویی مطیع چیزی بر جای نمی گذارد و این است رمز تغییر و تبدل سریع جامعه غدیری به جامعه پساپیامبر آن روزگار.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
به مناسبت 27 آذر:
ایران و مبارزه با خشونت و افراطیگری
قطعنامه «یک جهان علیه خشونت و افراطیگری» با شماره A/RES/۶۸/۱۲۷ در روز چهارشنبه ۱۸ دسامبر سال ۲۰۱۳ در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد تا مانعی جدی بر سر راه تهدیدهای موجود برای صلح، امنیت، حقوق بشر و توسعه پایدار ایجاد کند.
ایران که بهعنوان قربانی بزرگ تروریسم، همواره برای مبارزه این بحران با پدیدههای مرتبط با آن در سطوح و ابعاد مختلف تلاش میکند، پیشنهاددهنده این قطعنامه بود.
جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۳ روز ۲۷ آذر (۱۸ دسامبر) را به مناسبت تصویب پیشنهاد ایران درباره «یک جهان عاری از خشونت و افراطیگری» در مجمع عمومی سازمان ملل، بهعنوان روز ملی مبارزه با خشونت و افراطیگری تعیین کرد.
#ایران
#مبارزه_با_خشونت_و_افراطی_گری
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld