این سمفونی را هرگز از یاد نبریم
🔹بخشی از مردم ما را فریب دادند تا برای تعطیلی توانمندی هسته ای و واگذاری امتیاز به دشمن جشن بگیرند. چگونه؟ با این دروغ که دلار 3700 تومانی با توافق، 500 یا 1000 تومان می شود. اما زمستان 96 که برجام بود دلار تا مرز 6 هزار تومان - و سپس تا 18 هزار تومان- بالا رفت.
♦️اکنون مجددا سفر دو مقام ژاپنی و آلمانی را که هیچ اختیاری ندارند، بهانه کرده اند تا با دستکاری نرخ ارز، چنین القا کنند که مذاکره با آمریکا و توافق (باج دادن یکطرفه) ، حال اقتصاد را خوب می کند. آقای روحانی درست گفت که مذاکره مجدد با دولتی که توافق موجود را زیر پا گذاشته، #دیوانگی است. https://twitter.com/a63214370/status/1137975826799091712
🔹هر وقت وسوسه شدیم توانمندی بازدارنده و عزت و اختیار و اقتدار خود را نقد بدهیم و وعده نسیه بگیریم، تصاویر جشن کذایی با سمفونی "خر برفت و خر برفت و خر برفت" را به یاد بیاوریم.
@IMANI_mohammad
دوباره نکُشین، بگین پرستو بود؟!
🔹تصاویر مهمانی سفارت ایتالیا، عناصر معارض را کنار زنان نیمه برهنه نشان می دهد.
♦️لابد به تریج قبا و غیرت مدعیان وطن دوستی بر نمی خورد و ما هم فعلا با غیرت نابود کاری نداریم.
🔹اما امیدواریم، دوباره جنازه دیگر روی دست مردم نگذارند و بعدش بگویند #پرستو بود، کشتیمش، خوب کاری هم کردیم!!
♦️اجمالا این که وحشی نباشند و همان حقوق ادعایی فمینیسم را لااقل اندازه حقوق حیوانات مراعات کنند.
@IMANI_mohammad
پس برای چی مذاکره می کنی؟!
🔹پس از 13 ماه بدعهدی، وزیر خارجه آلمان می گوید "نمی توانیم برای حفظ برجام معجزه کنیم"!
♦️چه کسی از شما معجزه خواست؟ توافقی را امضا کرده اید و باید ملتزم باشید؛ یا بگویید نمی توانیم و توافق، فسخ است.
🔹وقتی تا این حد ناتوان و بی اختیار هستیدید، چرا مذاکره می کنید یا از مذاکره جدید سخن می گویید؟ با این وصف، اصلا برای چه آمده ای؟
♦️طبق مبانی علم حقوق، معامله و قرارداد با فرد فاقد اراده و اختیار، از اعتبار ساقط است. "قرار" را با طرف صاحب اراده و اختیار می گذارند.
@IMANI_mohammad
.
دیپلماسی یعنی حراج غیرت و عزت ؟!
🔹قرار بود دیپلماسی در خدمت اقتدار و استقلال و عزت ملت ایران باشد. اما مدتی است برخی سفارت خانه های خارجی در پوشش مهمانی، اقدام به برگزاری پارتی های مختلط می کنند و شئونات ملی و اسلامی را زیر پا می گذارند، یا برخی فعالان سیاسی و فرهنگی را به خدمت می گیرند، تابعیت می دهند و برای نفوذ و اثرگذاری در ایران استفاده می کنند.
♦️قبلا تصاویر نامناسبی از یک برنامه در خانه سفیر سوئد منتشر شده بود و اخیرا تصاویر زنان نیمه عریان در مهمانی باغ سفارت ایتالیا به نمایش در آمده است. استرالیا، انگلیس، فرانسه و برخی کشورهای دیگر اروپایی هم در پوشش مهمانی و آشنایی و تقدیر از هنرپیشگان و ... فعالند. و البته برخی کشورهای آسیایی.
🔹 چند روز قبل در یک پارتی شبانه در ولنجک که همراه با سرو مشروبات الکلی و مواد مخدر بود، دو دیپلمات سفارت هلند و انگلیس دستگیر شدند. در این پارتی مختلط، چند بازیگر زن و مرد نیز حضور داشتند. دیپلمات انگلیسی، فیبی ایوانز، رایزن اقتصادی سفارت است.
♦️آیا نظارتی بر این مراودات افسار گسیخته وجود ندارد؟ چرا شئونات اسلامی در برخی از این مهمانی ها زیر پا گذاشته می شود؟ چرا به غیرت برخی مدیران و فعالان رسانه ای بر نمی خورد که سفارتخانه ها تا مرز برگزاری پارتی های مستهجن پیش رفته اند؟!
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
ماس ماسک!
🔹قدیم ترها که هنوز دست شان رو نشده بود، با تبلیغات می آمدند و می گفتند بسته پیشنهادی همراه خود دارند؛ زمان می برد تا بسته و پکیج های کذایی را باز و سبک و سنگین کنند. اما ظاهر وزیر خارجه آلمان این بار به باطنش نزدیک شده بود. آقای ماس حتی همان ماس ماسک همیشگی را هم نداشت. خود خالی اش را آورده بود.
♦️ همین جور دست خالی و دست در جیب وارد فرودگاه شد. اما با وجود همین دست خالی، لاف هم زد و از ایران خواست در برجام بماند. آخر سر نیز همان گونه رفت که آمده بود؛ دست خالی.
🔹ماجرا آن قدر روشن بود که دویچه وله رسانه دولتی آلمان نوشت "ماس با دست خالی به تهران رفت و با دست خالی هم بازگشت. سفر او این موضوع را روشن کرد که نقش اروپا در خاورمیانه چندان موثر نیست. ماس بیشتر از اینستکس، کار دیگری نمی تواند بکند. تاکنون حتی یک تبادل مالی هم به وسیله این کانال انجام نشده است".
♦️دولتی که به خاطر شکست در جنگ جهانی دوم و اتهام ارتکاب هولوکاست، زیر مهمیز دایمی آمریکا و صهیونیست هاست، چه اراده و اختیاری مستقلی می تواند داشته باشد؟ و با فرد فاقد اراده مستقل، چه قول و قراری می توان گذاشت؟
🔹با وجود این واقعیت ها، یک چیز عجیب است و آن نخوت و تبختر بی مبنای آقای ماس است، که وقتی خبرنگاران را می بیند، از موضع تبختر و در اقدامی به دور از آداب، دست در جیب می کند.
♦️شده حکایت کسی که وسط اتوبوس، سرش را بالا گرفته بود؛ دو دستش را هم باز کرده و به کمر زده بود. یکی از مسافران گفت؛ "جای بقیه رو تنگ کردی، دستاتو بنداز!". ... طرف، سرش را پایین آورد، نگاهی به خودش کرد و یکهو گفت؛ اِ... پس هندونهها کو؟! http://fi9.ir/1ethgl
🔹آخر چه کاری بود؟! اصلا چه آمدنی بود و چه رفتنی؛ آقای ماس؟ شاید هم باید ممنون او باشیم که با آمدنش نشان داد ماس ماسک واقعی چه شکلی و چه جوریاست!
♦️معنای #ماس_ماسک در لغت نامه های معین و دهخدا: وسیله بی اهمیت ، ابزاری بی ارزش و ناکارآمد.
@IMANI_mohammad
نقشه شرطی سازی
با سیاست و اقتصاد ما چه کرد؟
✍️ روند تورم افسار گسیخته بلافاصله پس از انتخابات ریاست جمهوری 96 اوج گرفت. در کمتر از دوسال، نرخ ارز 4 برابر شد، 400 درصد افزایش. مسکن و خودرو بیش از 200 درصد تورم؛ و اقلام مصرفی مردم بیش از این ارقام و درصدها.
🔹یک علت این بود که برخی سیاسیون، خاطر شان از انتخابات آسوده شده بود. علت مکمل و اصلی تر این بود که بخشی از روند کنترل تورم، صحنه آرایی بود و بخشی دیگر، سیاست هایی که در کوتاه مدت تورم را مهار می کرد اما در میان مدت موجب رکود تورمی سنگین می شد.
♦️پروژه های عمرانی بسیاری مانند مسکن مهر که چرخ 250 شاخه صنعتی و تولیدی را به حرکت در می آورد، در تیراژ میلیونی شغل درست می کرد و موجب کاهش تقاضا در بازار و کاهش تورم می شد، تعطیل شدند. با این توجیه که تزریق نقدینگی چند هزار میلیارد تومانی، تورم تولید می کند.
🔹اما در همین دولت، نقدینگی از 430 هزار میلیارد به 1800 هزار میلیارد تومان رسید. در عین حال، به علت شرایط دولت ساخته "تعلیق و انتظار معجزه برجام" و تعطیلی تولید، رکود شدید حاکم شد. در عین حال نقدینگی فزاینده، سراغ بخش های دلالی غیر مولد رفت. انقباض دولت که به فضای اقتصادی هم سر ریز می شد، با انبساط سیلاب نقدینگی سرگردان همراه شده و مصیبت رکود و تورم را با هم آورده بود!
♦️اما از همه بدتر، هم سویی دانسته یا ندانسته برخی مدیران با راهبرد دشمن و طیف غربگرا مبنی بر "شرطی سازی" مردم و تصمیم گیران به مذاکره و توافق یکطرفه با آمریکا و اروپا بود.
🔹بمباران شدید رسانه ای در جریان بود و برخی مدیران و سیاسیون هم در تدارک آن نقش ایفا می کردند. تروریست ها و اخلالگران اقتصادی هم در این میان فعال بودند.
♦️اخلالگران ضمن دستکاری در قیمت ارز و از این قبیل، به بازار و مردم و مسئولان چنین تلقین می کردند که هر وقت بوی سفرهای دیپلماتیک و مذاکره و توافق می آید، حال اقتصاد خوب می شود و هر وقت می خواهیم پای حداقل حقوق خود بایستیم یا در برابر تهدید دشمن از خود اقتدار نشان دهیم، نرخ ارز به هم می ریزد و بازار ملتهب می شود!
🔹این روند، فروردین 94 و سپس تیر ماه همان سال اوج گرفت. فضای تبلیغاتی چنان شدید بود که برخی شهروندان در جشن خیابانی بر اساس جو تبلیغاتی موجود، دلار را با اسکناس 500 یا هزار تومانی نشان دادند. حاکی از این که قیمت دلار به یک سوم یا یک ششم کاهش می یابد!
♦️کسی نگفت که در شرایط تحمیل رکود به تولید ملی و گسترش بی رویه واردات که بنیه اقتصاد ملی را به قهقرا می برد و تبدیل به طفیلی اقتصاد خارجی و دیپلماسی التماسی می کرد، چگونه امکان دارد ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم افزایش پیدا کند؟!
🔹استدلال های رایج اقتصادی در دنیا را کمتر کسی می شنید. فقط وعده بود و هیجان. ادعا می شد پس از توافق، هر ماه 6 میلیارد دلار جرینگی به کشور سرریز می شود(!) 150میلیارد دلار پول بلوکه شده به علاوه 200 میلیارد دلار سرمایه خارجی به ایران می آید(!) بوئینگ آمریکا و ایرباس فرانسه برای فروش 200 فروند هواپیما به ایران مسابقه گذاشته اند(!) قرارداد 5 میلیارد دلاری با شرکت توتال امضا شد و انبوه قراردادهای مشابه خارجی (بدون حضور شرکت های ایرانی) در راه است. و ...
♦️نه کسی از چند و چون قرارها پرسید، و نه از ضمانت اجرا و نه از نابودی ظرفیت های اقتصادی داخلی که مورد بی مهری قرار می گرفت. صرف آمد و شد هیئت های خارجی، از تیر تا اسفند 94 که انتخابات مجلس برگزار می شد، برای مردم فاکتور شد. http://fi9.ir/87qz68
🔹سال 95 هم گفته شد، گلابی های باغ برجام، سال 96 و 97 به بار می نشیند، بنابراین مردم در انتخابات ریاست جمهوری 96 حق انتخاب ندارند وحالا که برنامه هسته ای را داده اند، ناچارند پای همین روند بمانند تا خیرش را بخورند... اما مردم از بعد انتخابات 96، به تدریج میوه تلخ درخت شرطی شدن راچشیده اند تا به امروز.
♦️چرا؟ چون برخی مدیران ما به جای اهتمام به رونق اقتصاد ملی (که هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیاست) و توسعه دیپلماسی عزتمندانه و حکیمانه در جهان غیر غرب، همچنان معطل اخم این یا لبخند آن دولت غربی هستند. رندان معارض با نظام و انقلاب هم که حتی سرنوشت ملت و اعتبار دولت نیز برایشان مهم نیست، همچنان با الّا کلنگ دلار بازی می کنند تا دولت و دیگر نهادها جرئت نکنند به بازی فریبکارانه دشمن در حوزه تولید اعتیاد و شرطی سازی به انفعال و سازش یکطرفه پایان دهند.
@IMANI_mohammad
چرنوبیل تر از گاندو ها ؟!
✍️ بر خلاف ناتوی نظامی که مدتهاست در وضعیتی باتلاقی کاری از پیش نمی برد، ناتوی فرهنگی پرکار است. پخش سریال "بازی تاج و تخت" (Game of Thrones) به پایان نرسیده بود که بلافاصله "چرنوبیل" (Chernobyl) محصول شرکت HBO نظر مخاطبان را در دنیا به خود جلب کرد.
🔹ادعا شده در حالی که تماشاگران در پی اعتراض برای تغییر در سریال بازی تاج و تخت بودند، «چرنوبیل» توانست در صدر رتبهبندی سریالهای محبوب در سایت IMDb قرار بگیرد و «افسار گسیخته» و «بازی تاج و تخت» را پشت سر بگذارد.
♦️این مینی سریال 5 قسمتی، به فاجعه اتمی شهر چرنوبیل در اوکراین (شوروی سابق) می پردازد که از آن به عنوان بزرگ ترین فاجعه اتمی تاریخ یاد شده. این فاجعه سال 1986 رخ داد.
🔹چند سال قبل هم در اوج کش و قوس های ما با آمریکا و اروپا، فضای تبلیغاتی سنگینی شکل گرفت، مبنی بر اینکه ایران باید از خیر 160 مورد کاربرد برنامه هسته ای بگذرد، چون یک روز در اوکراین فاجعه چرنوبیل رخ داده است!
♦️این درست مثل این است که بگوییم چون پالایشگاه هایی آتش گرفته و به اطراف خود خسارت زده اند، کشورها نباید پالایشگاه داشته باشند؛ بلکه خانه ها نیز نباید گاز کشی شوند، چون اگر منفجر شوند، ویرانی بسیاری دارند.
🔹جالب اینکه بزرگ ترین و بیشترین تاسیسات اتمی به علاوه زرادخانه های نظامی هسته ای، در آمریکا و اروپا قرار دارد. اما در این میان، برای یک حادثه در تاریخ یک امپراتوری سابق سریال ساخته می شود.
♦️فاجعه چرنوبی دستمایه سریال سازی در سطح جهانی قرار می گیرد؛ اما دو جنایت ارادی با خساراتی به مراتب هولناک تر و صدها هزار کشته، که توسط ابرقدرتی دیگر در قالب بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی اتفاق افتاده، سانسور می شود.
🔹چرایی ماجرا تا این جا روشن است. ابرقدرتی که ده ها سال است به ایران و دیگر ملت های منطقه جنگ تحمیل کرده و با سر شکستگی رو به رو شده، نیازمند آن است تا نفس داشتن برنامه هسته ای صلح آمیز توسط ایران را موجب تهدید منطقه بلکه خود مردم ایران جا بزند. بنابراین باید "چرنوبیل" بسازد و نه "هیروشیما و ناکازاکی".
🔸اما آنچه عجیب بلکه مشکوک است، استقبال مشاور رئیس جمهور از سریال خوش ساخت آمریکایی است. آقای آشنا پس از آغاز پخش سریال مذکور نوشت"تماشا و عبرت گرفتن از سریال چرنوبیل برای اهالی سیاست و دولت و حکومت بسیار مناسب است. عصارهاش، این یک جمله است: "تاوان دروغ چیست. ؟What is the cost of lies". این سوال تکاندهندهای است".
🔹او چند روز بعد نوشت: "وقتی آن توییت را نوشتم، برخی این توصیه را نادیده و برخی دیگر آن را به سخره گرفتند. پیام محوری این مجموعه کوچک تلویزیونی همان است که در کلیپ #سقوط [با ایفای نقش امیرناظمی معاون فعلی وزیر ارتباطات] مورد تأکید قرار گرفت و برخی با تأویلی نابجا و ناروا از آن فرار و هشداردهندگان را ناجوانمردانه متهم به عدم وفاداری کردند".
♦️آشنا می افزاید "حرف این است که برای پیشگیری از بحران و در حین مدیریت بحران، بیش از هر چیز با مشکلات ارتباطی مواجه خواهیم شد و تنها تدبیر کارگشا مشورت، صراحت، دقت و خوب گوشدادن به کسانی است که از دانش و تجربه کافی برخوردارند".
🔹حتما پنهان کاری -جز در ملاحظات و استثنائات خاص- مضرّ است و حتما حفظ ارتباط با مردم و مشورت با اهل فن و شنیدن از آنها، خوب بلکه لازم است. اما به شهادت آنچه در اثر سوء مدیریت در این شش سال بر کشور رفته، طیف آقای آشنا و کارکردشان، مصداق همان چیزی است که وی مدعی تخطئه آن است؛ دروغ و خلاف گویی، پنهان کاری، مشورت ناپذیری، برتابیدن نظرات کارشناسی ولو از داخل دولت، و وقت نگذاشتن برای عام منتقدان و مدیران زیر دست که حتی صدای مرحوم هاشمی و ناطق نوری و دیگر حامیان دولت را هم درآورد و موجب استعفای برخی وزرا شد.
♦️در مجالی به وسعت گنجایش چند کتاب، می توان ثابت کرد که خسارت های رویکردی و عملکرد برخی مدیران دولتی و مشاوران و دستیاران اطراف آنها، به مراتب بدتر از چرنوبیل بوده و علت اول آن، پوپولیسم و سیاست بازی و اعتماد به دشمنانی بود که آدرس خود اخلالگری و خود ویرانگری می دادند. http://fi9.ir/hi4zzo
🔹از دل برجام و متن و روح و الصاقات آن، حتما چند "چرنوبیل"، "افسار گسیخته" و "بازی تاج و تخت" در می آید. فقط درباره "تاوان دروغ" های هم طیفان آقای آشنا می توان بالغ بر 10 جلد کتاب نوشت؛ والبته درباره نفوذ با واسطه ناتوی اطلاعاتی و اخلال در دستگاه محاسباتی. یکی اش همین ماجرای نفوذ "گاندو" (جیسون رضائیان).
@IMANI_mohammad