محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
ساندیس خورها و پایان روحانی
🔹فریب خورده کسی است که بخواهد روی دیوار افراطیون مدعی اصلاحات یادگاری بنویسد. تا بتوانند به حساب او، از مناصب و بیت المال کام جویی می کنند، وقتی هم خرشان از پل گذشت، با یک تیپا دور می اندازند و همه خسارت ها و خیانت ها را پای او می نویسند.
♦️ تیر ماه 92 «عابد توانچه» عضو سابق دفتر تحکیم و انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر، درباره نسبت روحانی و اصلاح طلبان گفته بود: «اصلاح طلبان، نگاه ابزاری دوگانه به روحانی دارند. از یک طرف او را پس میزنند تا هزینهای پرداخت نکنند. از طرف دیگر تأیید میکنند... آنها به روحانی مثل ساندیسی نگاه میکنند که تا زمانی که آخرین قطره ممکن در او را میک نزنند، لوله ساندیس را از آن بیرون نخواهند کشید. وقتی مطمئن شوند دیگر نمیتوانند از روحانی استفادهای کنند، همان کاری را که با هاشمی کردند با او میکنند... اصلاحطلبان ميخواهند نهايت استفاده را بکنند اما جوابگوي کارنامه او نباشند.»
🔹افراطیون مدعی اصلاحات، پس از انتخابات سال 92 گفتند دولت روحانی، رحم اجاره ای ماست. و سال 96 گفتند ما اصلاح طلبان تضمین وعده های روحانی هستیم. نه عارف در سال 92 و نه جهانگیری در سال 96، بیش از 8 تا 10 درصد رای نداشتند که بخواهند به واسطه حمایت از آن دو، در انتخابات پیروز شوند.
♦️اما حالا همان ها می گویند "موضوع کاندیدای اجاره ای، توهین به اصلاحات است"! مفهوم این جمله آقای عارف که تا همین اواخر رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان بوده، این می شود که آقای روحانی در هفت سال سپری شده، مایه وهن و توهین بوده است!
🔹طبعا اولین شاکی و طلبکار از مدعیان اصلاح طلبی باید ملت و نظام باشند که چنین توهینی را به مدت هشت سال بزک و تحمیل کرده اند.
@IMANI_mohammad
شرط تامین ثبات اقتصادی:
مقاوم سازی در برابر پوپولیسم
🔹مربی آموزش رانندگی می گفت آدم های ناشی آن قدر با فرمان بازی می کنند که بالاخره تصادف می کنند. می گفت آدم ناشی، آن قدر از این طرف و آن طرف سبیلش می زند که از ریخت بیندازد. می گفت خیاط ناشی، قد شلوار را کوتاه و بلند می بُرد و مجبور می شود از این پا و آن پا کم کند!
♦️تیم اقتصادی روحانی، به اسم مهار تورم، اقتصاد را در رکودی عمیق بردند. با این وجود، نقدینگی را که از عوامل اصلی تورم است، 700 درصد افزایش دادند و بنابراین رکورد تورم را که متعلق به دولت هاشمی بود، جا به جا کردند! دستپخت هفت ساله، "رکود تورمی" بی سابقه است؛ هم چوب و هم پیاز!
🔹دولت برای نمایش انتخاباتی و سیاسی، کارت سوخت و سهمیه بندی را به مدت چهار سال حذف کرد که موجب قاچاق 144 هزار میلیارد تومانی شد. وقتی هم درمانده شد، مردم را در آبان 98 با سه برابر کردن قیمت بنزین غافلگیر کرد؛ فرصتی برای شبیخون و جنایت دشمن.
♦️دولت با تصمیم گیری کدخدا منشانه آقای روحانی در سال 97، نرخ دلار را 4200 تومان تعیین کرد و منابع ارزی محدود را به حراج گذاشت. 18 میلیارد دلار، ظرف دو ماه به جیب رانت خواران رفت.
🔹در واکنش به این اتفاق، اختصاص ارز دولتی برای واردات مایحتاج عمومی، بی سر و صدا متوقف شد. بنابراین تورم ناشی از سوء مدیریت ارزی، دو تورم را به مردم تحمیل کرد.
♦️دولت، هفت سال شعار شفافیت داد، اما ساز وکار های شفافیت ساز برای مبارزه با قاچاق، مانند ایران کُد و شبنم و کارت سوخت را حذف کرد. امسال هم که مدعی است سامانه جامع تجارت را پس از چهار سال، مجددا رونمایی کرده، خبری از خروجی واقعی این کار نیست.
🔹دولت برای تامین منابع خود، مردم را تشویق کرد در بورس سرمایه گذاری کنند، بدون آن که شفافیت را حاکم کرده و ارزش شرکت ها را واقعی کرده باشد. بورس دچار رشد حباب وار و انفجاری شد. اما به فاصله هفت ماه، در اثر تصمیمات متناقض آقای روحانی و برخی وزرا، ریزش های شدید را تجربه کرد و سرمایه گذارانِ متاخر، زیان هنگفتی را متحمل شدند.
♦️آنچه طی روزهای اخیر، موجب تلاطم بیشتر بورس شده، تحرکات نامتعارف دولت برای کاهش نرخ ارز (از جمله در ادبیات روحانی) است. اینجا هم رفتار بی ثبات و پر نوسان دولت در دو حوزه ارز و بورس، موجب تلاطم شده، بی آن که در قیمت های واقعی بازار، کاهش محسوسی اتفاق بیفتد.
🔹یک علت مهم تلاطمات اقتصادی پیاپی، گره زدن همه تدابیر اقتصاد کشور، به برجام و رفتار منافقانه دولت های غربی به ویژه آمریکاست؛ و حال آن که رژیم آمریکا، بدترین دوره عمر خود را به اعتبار درگیری با بحران چند لایه کرونایی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی می گذراند.
♦️اصرار بر اتکا به دشمن را نمی توان صرفا به ناشیگری نسبت داد. اکنون بیم آن می رود که مهندسی سیاسی (بخوانید سر هم بندی و صحنه آرایی) اقتصاد، خسارت هایی به مراتب بیشتر از آنچه پس از انتخابات 94 و 96 به کشور تحمیل کرد، به ارمغان بیاورد.
🔹نخبگان دلسوز باید مردم را برای مقاومت در برابر تحریف خطرناک آماده کنند. مسیر ثبات و مقاوم سازی اقتصاد، از متن مقاوم سازی مردم در برابر پوپولیسم غربگرا می گذرد. این کار، بر هر کار دیگری در انتخابات اولویت دارد.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
کناره گیری سومین رئیس بورس؛
مشکل از رئیس است یا نگاه دستوری؟
♦️حسن قالیباف اصل که ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ به ریاست سازمان بورس منصوب شده بود، امروز پس از نُه ماه، استعفای خود را تقدیم وزیر اقتصاد کرد. وی که مدیر عاملی بورس تهران را هم به مدت ۱۰ سال در کارنامه خود داشت، سومین نفری بود که در دولت روحانی به ریاست سازمان بورس منصوب شد.
🔹پیش از وی، شاپور محمدی سکاندار این سمت بود فروردین گذشته، از سمت خود کناره گیری کرد. محمدی به خاطر حاشیه های ایجاد شده، تصمیم به استعفا گرفت. وی از مرداد ۱۳۹۵ در این سمت بود و قبل از او، محمد فطانت، از سال ۱۳۹۳ ریاست سازمان را بر عهده داشت.
♦️سازمان بورس در یک سال اخیر، شوک های شگفتی را تجربه کرد؛ از چند برابر شدن و رشد انفجاری ارزش سهام شرکت ها تا سقوط چند صد هزار واحدی شاخص ها در چند ماه اخیر.
🔹فارغ از کارنامه هر یک از روسای سه گانه بورس در هفت سال گذشته، به نظر می رسد نگاه دستوری دولت و آقای روحانی به بورس، علت نوسان های شدید ( چه هنگام واگذاری سهام برخی شرکت ها و چه در زمان بد قولی های دولت و همچنین اتکای بیش از حد به برجام) باشد. اختلاف برخی وزارتخانه ها مانند نفت و نیرو و اقتصاد هم در این هیجان های تند موثر بوده است.
♦️رویکرد فرمایشی دولت به بورس، در حالی است که برخی دولتمردان مدعی اند اقتصاد باید غیر دستوری اداره شود و هر وقت هم تلاطم اقتصادی رخ می دهد، به ساز و کار بازار نسبت داده و از مسئولیت شانه خالی می کنند.
🔹نمایندگان مجلس، امروز وزیر اقتصاد را برای پاسخگویی درباره وضعیت بورس فرا خواندند و او باید راسا نقش خود و سهم دیگر دولتمردان در نابسامانی بورس را توضیح دهد.
@IMANI_mohammad
دولت با بورس چه کار دارد می کند؟!
♦️مردم باید از این اخبار متناقض درباره بورس و رئیس آن چه برداشتی بکنند:
🔹قالیباف اصل رئیس سازمان بورس : استعفا نداده ام و نمی دانم خبر استعفای مرا چه کسی منتشر کرده. شاید مرا برکنار کنند اما استعفا نداده ام.
🔹در حالی قالیباف اصل از منبع انتشار خبر استعفایش اظهار بی اطلاعی می کند که اصل خبر و نامه استعفا، توسط پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) وابسته به سازمان بورس،منتشر شد.
🔹سیاوش وکیلی مدیر روابط عمومی بورس: خبر استعفای دکتر حسن قالیباف اصل از پست ریاست سازمان درست است و در تارنمای رسمی سازمان بورس منتشر شده است.
🔹وزیر اقتصاد:
🔻بازار با قیمتگذاریهای کالاها میانه خوبی ندارد و به همین دلیل به اظهارات وزیر صنعت در باره موضوع فولاد واکنش نشان داد. و در میان فعالان بازار این نگرانی شکل گرفت که شاید این موضوع شروعی برای بقیه کالاها باشد.
🔻همچنین اجبار پالایشگاهها به توزیع قیر با نرخ دولتی و یا لغو معافیت مالیاتی شرکتهای معدنی روی بازار اثر منفی میگذارد، زیرا به سوددهی آنها آسیب میزند.
🔻مسئول صنعت بانکداری وزارت اقتصاد است نه بانک مرکزی؛ وقتی نرخ بهره بین بانکی ناگهان شبانه به بالای ۲۰ درصد میرسد این موضوع روی بازار اثر میگذارد.
🔻بازار سهام محلی برای کشف قیمت است و دولت باید کاری کند که این عملیات با کارآمدی انجام شود.
🔻چرا درباره استعفای شاپور محمدی رئیس سابق بورس دروغ گفته میشود که وزیر وی را برکنار کرده . روابط بنده با وی بسیار خوب بود و خود او با اصرار و به خاطر مسائل شخصی استعفا کرد.
🔹سوال مهم این است که آقای روحانی و وزرای اقتصاد و صمت و نفت و دیگر اعضای تیم اقتصادی، دقیقا دارند با سازمان بورس که می تواند نقطه قوت اقتصاد باشد، چه معامله ای می کنند؟
@IMANI_mohammad
.
نترکید یه وقت؟!
🔹همکار تیم عملیات روانی دولت و اصلاح طلبان توییت زده "(اگر) نرخ دلار کاهش یابد و به زیر 200 هزار ریال برسد و پایدار بماند، شرایط انتخابات تغییر می کند و تندروها دیگر شانسی در دولت آینده نخواهند داشت".
♦️اصلا هم به روی مبارک نیاورده که 20 هزار تومان، 4 برابر قیمتی است که مدعیان اصلاح طلبی ادعا می کردند اگر رئیسی بیاید، اتفاق می افتد!
🔹لابد از فردای انتخابات هم شروع می کنند به رهاسازی دوباره افسار دلار و رساندن قیمت به 50 هزار تومان؛ و گفتن این که: اگر نامزد دیگری سر کار می آمد، دلار 100 هزار تومان می شد(!)
♦️طنز ماجرا این است که در اثر تبلیغات دولت و اصلاح طلبان، افراد ساده دل حاضر در جشن خیابانی برجام، خیال می کردند قیمت دلار قرار است به هزار تومان یا پانصد تومان کاهش یابد. چی فکر می کردند و چی شد؟! حالا به همان ها می گویند که اگر توانستیم (موقتا تا شب انتخابات) دلار را به 6 برابر نرخ سال 92 برسانیم، خوشحال باشید.
🔹حالا یک حامی دولت، با دلار بیست هزار تومانی را اسباب خودنمایی انتخاباتی طیف متبوع خود می داند. نترکید از این همه اعتماد به نفس؟!
@IMANI_mohammad
کلاس چندم بودید
که این همه خسارت زدید؟!
🔹آقای روحانی امروز گفت "لایحه بودجه جای ادبیات غیرکارشناسی و شعار نیست. جای حساب و کتاب است. مردم از ما شعار نمیخواهند؛ بودجه خوب و زندگی بهتر می خواهند. (پیش بینی فروش) ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز ، یعنی فشار حداکثری شکست خورد. هر کسی چهار عمل اصلی را بلد باشد و کلاس دوم دبستان باشد، میتواند محاسبه کند که چه کردید. ما نفت را بر مبنای ۱۱ هزار ۵۰۰ حساب کردیم، شما قیمت دلار را ۱۷,۵۰۰ تومان حساب کردید. اینکه خیلی ساده است آدم ارزش پول ملی را کم کند".
♦️واقعا روحانی، اهل حساب و کتاب دقیق است که تضمین می داد دلار از قیمت 4700 تومان بالاتر نمی رود، اما تا 33 هزار تومان هم گران شد و ارزش پول ملی تا یک هفتم سال 92 سقوط کرد؟!
🔹روحانی و رئیس دفترش، اول سال مردم را تشویق می کردند سرمایه های شان را به بورس بسپارند اما حالا، پاسخگو نیستد و همه کاسه کوزه ها را گردن رئیس بورس شکستند.
♦️آنها درباره گرانی لجام گسیخته نیز همین کار را کردند و وزیر پیشین صمت را قربانی نمودند. براستی رکورد تورم 52 درصدی، جزو حساب کتاب های دقیق روحانی بود، یا هفت برابر شدن میزان نقدینگی و آثار تورمی بالای آن؟
🔹خروج آمریکا از برجام و تحمیل خسارات هنگفت به ایران، جزو محاسبات روحانی بود؟ یا کاهش فروش نفت به زیر سیصد هزار بشکه در اوایل امسال و تامین کسری بودجه، از طریق گران کردن چند باره کالاها؟
♦️بر باد دادن 18 میلیارد دلار ذخیره ارزی، رفتاری محاسبه شده و عقلانی بود که رانتی 130 هزار میلیارد تومانی برای یک اقلیت دو سه درصدی درست کرد؟ یا حذف بی سر و صدای ارز تخصیصی برای واردات کالاهای اساسی و تحمیل گرانی به مردم؟
🔹اگر همه این خسارت ها، با محاسبه و پیش بینی تدارک شده باشد که عین خیانت و جنایت است. اما اگر از سر بی درایتی و عجز در پیش بینی و محاسبه بوده، پس چرا روحانی، لاف حساب و کتاب می زند؟!
♦️او همین چند روز قبل وعده دلار 15 هزار تومانی را داد و با همین اظهار نظر، بورس را به مدت قریب به یک هفته دچار ریزش های بی سابقه کرد. بعد هم که دیدند کار خرابی شده، شایعه استعفای رئیس سازمان بورس را سر زبان ها انداختند.
🔹البته قالیباف اصل، ادعای استعفایش را رد کرد و گفت "استعفا نداده ام. شاید مرا برکنار کنند، اما استعفا نداده ام". با این وجود، او امروز برکنار شد اما ادعا گردید "شورای عالی بورس استعفای قالیباف اصل را پذیرفت"!
♦️چرا باید دیگران قربانی ندانم کاری های آقای روحانی و رئیس دفترش یا آقای نوبخت شوند؟ اگر روحانی درباره نرخ ارز، اهل دقت کارشناسی و محاسبه بود، دوباره مثل زمان مصاحبه با رشیدپور که استارت در رفتن فنر نرخ دلار شد، حرف نمی زند.
🔹تعین قیمت دوباره برای دلار از سوی روحانی در حالی است که همتی رئیس کل بانک مرکزی دیشب گفت: "نمی توانم بگویم قیمت واقعی دلار چقدر است. بگذارید بازار مشخص کند. نرخ ارز را بازار تعیین میکند".
@IMANI_mohammad
کدام برجام سرِ حال است؛
رافع تحریم یا مادر تحریم ها؟!
♦️آقای روحانی امروز گفت "ترامپ مُرد و برجام زنده ماند؛ برجام، سر حال تر از دیروز است. ترامپ برج ساز بود؛ سیاست بلد نبود، اما جدیدی ها بلدند"!
🔹این سخنان در حالی مطرح شد که چند ساعت قبل تر، وزیر خارجه جدید آمریکا تاکید کرد "ایران بزرگترین بانی تروریسم است". سناتور لندزی گراهام در جلسه سنا از بلینکن پرسید "آیا هنوز ایران را بزرگترین بانی تروریسم در دنیا میدانید؟" و او بلافاصله با قاطعیت گفت "بله!".
♦️بلینکن همچنین گفت "ما خواهان محدودیت های طولانی تر و قوی تر هستیم! بایدن معتقد است اگر ایران به توافق بازگردد، ما هم به توافق برمی گردیم. اما، همراه با متحدان مان، به عنوان سکویی برای یک توافق طولانی تر و قویتر برای رسیدگی به مسئله موشکی و فعالیت های بی ثبات کننده ایران استفاده خواهیم کرد".
🔹مفهوم سخنان بلینکن، تداوم رفتار خصمانه با ایران است. دولت ترامپ با هماهنگی دموکرات ها و جمهوری خواهان کنگره، تحریم های گسترده را به بهانه تروریسم و اقدامات بی ثبات کننده ایران به اجرا گذاشت.
♦️زیر سازی کاتسا (مادر تحریم ها) در دولت اوباما آغاز شده بود؛ همچنان که تحریم های سیسادا و آیسا و ویزا، یادگار دولت اوست. مجموعه این تحریم ها در واقع اعلام جنگ با ایران بوده و اقدامات خصمانه آمریکا ادامه خواهد داشت.
🔹از طرف دیگر حتی اگر تحریم های هسته ای هم تعلیق شود -که با اما و اگر روبه روست- انبوه تحریم های پسا برجامی و ضد برجامی سر جای خود است و هیچ تحریم نفتی و بانکی و مالی موثری لغو نخواهد شد. این البته ربطی به اقدامات فریبکارانه (شیرینی آدامسی) ندارد.
♦️اکنون باید از آقای روحانی پرسید که از کدام برجام زنده و سر حال حرف می زند؟ حقوق پایمال شده، یا تعهدات یکطرفه شده ایران؟!
🔹کاری که آمریکایی ها بلدند خدعه و کلاهبرداری است؛ اما روحانی، کاربلد کدام کار است؟ ایستادن پای خطوط قرمز منافع ملی؟ یا کمک به تداوم و تشدید تحریم ها به اعتبار ماندن در توافق به هر قیمت؟! به معنای دوم می توان گفت مادر تحریم ها و مایه زاد و ولد آن، خود برجام است.
♦️از یاد نمی بریم که ترامپ پیش از خروج از برجام، به واسطه خانم موگرینی از روحانی تضمین گرفت که ایران در برجام می ماند و پیمان شکنی آمریکا را پاسخ نمی دهد.
🔹 1500 تحریم این گونه توسط دولت اوباما و ترامپ روی هم انباشته شد تا هر کدام، فرصت باج خواهی جدید باشد. خوش بینانه اگر نگاه کنیم، آن که کار بلد نبود، آقای روحانی بود: با میراث برجامی "تحریم پلاس"؛ "برجام و تحریم به توان ده"!
@IMANI_mohammad
.
🔹ترامپ هم رفت تا مثل کارتر، ریگان، بوش پدر و پسر، بیل کلینتون و اوباما در تاریخ گم وگور شود؛
♦️اما انقلاب و جمهوری اسلامی ماندگار شد، ریشه دواند و در منطقه شاخ و برگ گستراند، در حالی که فراعنه آمریکا در این چهار دهه می گفتند کار جمهوری اسلامی ظرف چند هفته یا حداکثر چند ماه تمام است.
@IMANI_mohammad
استقبال داعشی از دولت بایدن
🔹بقایای داعش با به خاک و خون کشیدن بیش از 130 نفر در بغداد، به استقبال دولت دموکرات بایدن رفتند.
♦️دولت اوباما به معاونت بایدن، پایه گذار اصلی داعش بود.
🔹دولت بایدن (برای اخاذی از عربستان) اعلام کرد پرونده قتل خاشقچی را به جریان می اندازد؛
♦️اما درباره به خاک و خون کشیدن 130 شهروند عراقی سکوت کرد، چون تروریست ها را سرمایه خود می داند و داعش را با سرمایه گذاری عربستان عَلَم کرد.
🔹#ترور چهار دانشمند هسته ای ایران، خرابکاری هسته ای و #تحریم های گسترده، میراث دولت اوباماست.
♦️ و همین دولت بود که در اوج مذاکرات هسته ای در سال 93 و 94، تروریست های داعش را به عنوان تهدید امنیتی تا پشت مرزهای ایران کشاند.
🔹دولت ترامپ با وجود اختلافات اساسی با دموکرات ها، سعی کرد بقایای میراث تروریستی اوباما در عراق و سوریه را در یک سال اخیر گرد هم آورد و همان ها جنایت اخیر را مرتکب شدند
♦️آیا دولت آقای روحانی کلاهش را بالاتر می گذارد تا مانند پنج سال قبل، گرفتار خدعه و شبیخون دموکرات ها نشود؟!
@IMANI_mohammad
.
چرا اصرار دارند نفهمند؟!
♦️فرانسیس فوکویاما دو دهه قبل مدعی بود لیبرال دموکراسی آمریکا، قله و پایان تاریخ است؛ اما حالا می گوید نظام آمریکا تا ریشه پوسیده است.
🔹درخت وقتی تا ریشه پوسیده باشد، برای سقوط، به تکانه ای بند است
♦️این را خیلی ها در آمریکا فهمیده اند؛ اما آمریکا زدگان در ایران نمی خواهند بفهمند. چرا؟!
@IMANI_mohammad
شمارش معکوس
برای ششصد هزارمین قربانی
♦️جو بایدن: شیوع کرونا در آمریکا افزایش مییابد و شمار فوتیها از 600هزار نفر بالاتر میرود. ما در یک بحران ملی قرار بزرگ ترین بحران اقتصادی هستیم.
هشت میلیون آمریکایی منتظر دریافت کمک های مالی فوری هستند. اجاره ۱۴ میلیون مستاجر عقب افتاده و تهدید به اخراج از منازلشان شده اند.
🔹دانشگاه جان هاپکینز: تعداد قربانیان کرونا در آمریکا به 405هزار و 400 نفر رسید. این میزان تلفات، از تعداد نظامیان آمریکایی که در جنگ جهانی دوم کشته شدند، بیشتر است.
♦️برایان دیویس مدیر شورای اقتصادی کاخ سفید: امنیت غذایی و گرسنگی، یک بحران روزافزون در آمریکا است. اقتصاد آمریکا در یک وضعیت مهم قرار دارد. ما فرصتهای شغلی زیادی را از دست داده ایم. مردم آمریکا در حال آسیب دیدن هستند و هم اکنون به کمک نیاز دارند. درباره امنیت غذایی و گرسنگی که یک بحران روزافزون در آمریکا است، ۳۹ میلیون نفری هفته گذشته اعلام کردند غذای کافی ندارند. برنامه اصلی ما، مقابله با گرسنگی است.
@IMANI_mohammad