.
چرا نام"امام"، زیبنده بود؟
♦️فرخ نگهدار رئیسگروهک فدائیان خلق مدت هاست در لندن اقامت دارد و از چپ کمونیستی به لیبرالیسم گرایش پیدا کرده و با شبکه بی بی سی همکاری می کند.او 14 بهمن 1390 در گفت و گو با سایت میهن وابسته به اپوزیسیون خارج کشور درباره نفوذ امام خمینی، نکات قابل تاملی را بازگو کرد؛
🔹«من از وقایع 15 خرداد 42 فهمیدم آیتالله خمینی نفوذ فوقالعاده در کشور دارد و تکیه او بر تودههای تهیدست است؛ در مقابل شاه که تکیهگاه مردمی نداشت و قدرت او ناشی از حمایت خارجی بود. سال 1349 در اطراف دهات بین قم و کاشان همراه دوستم احمد اشرف سفر میکردیم و میدیدم در خانه روستائیان هم عکس آقای خمینی روی دیوار بود و سخنش اعتبار داشت.
♦️من کاملاً عنوان «امام» را برای او انتظار داشتم. او سد بزرگ و شکستناپذیر شاه را شکست. این ایجاب میکرد نامی مانند رهبر و امام برای او انتخاب شود. ارزیابی مسعود رجوی نادرست بود. ما نیروی سازماندهی و مقاومت در برابر انقلاب را نداشتیم. ما نفهمیدیم که نباید در مقابل استقرار نظام ایستاد.»
@IMANI_mohammad
.
ریچارد نیکسون: مردم ایران
انقلاب را با عشق و ایمان پذیرفتند
🔹ریچارد نیکسون، چند ماه پس از کودتای 28 مرداد 32 که به ابقای دیکتاتوری پهلوی انجامید، به عنوان معاون رئیس جمهور آمریکا به تهران سفر کرد. این سفر با اعتراض دانشجویان همراه بود و به شهادت 3 دانشجو انجامید.
🔹او که در فاصله سالهای ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۴ به ریاست جمهوری رسید، در کتاب «1999، پیروزی بدون جنگ» درباره ماهیت انقلاب اسلامی می نویسد:
🔻«انقلاب ایران درظاهر جنبه ضد استبدادی داشت، اما در واقع، انقلابی علیه مدرنیته و ارزشهای غربی بود. انقلاب همان قدر که از سرمایهداری تنفر داشت، از کمونیسم متنفّر بود. هر دو را دو روی سکه مادیگرایی میدید.
🔻جوانان از انقلاب حمایت کردند، نه برای اینکه خواهان آزادی، شغل، مسکن و لباس بهتر بودند؛ انقلاب کردند چون چیزی را می خواستند تا به آن بیش از مادیگرایی معتقد باشند.
🔻مردم ایران، همان چیزی را به دست آوردند که انقلاب قول داده بود... جای انکار نیست که انقلاب اسلامی یک انقلاب واقعی اندیشهها را ارائه داد و آنها آن را با عشق و ایمان پذیرفتند».
@IMANI_mohammad
۴۲ ساله شدیم؛ حکمت متعالیه انقلاب -۱
♦️انقلاب اسلامی با وجود همه خباثتها و نیرنگهای دشمنان، 42 ساله شد و حال آن که مستکبران، مطابق توطئههای خود، هر سال گفتند جمهوری اسلامی، ظرف چند هفته تا چند ماه دیگر سقوط میکند.
🔹انقلاب اسلامی با عزت ماند، در حالی که هفت رئیس جمهور آمریکا و دیکتاتور جنایتکار عراق گم و گور شدند؛ استکبار شوروی فرو پاشید و استکبار آمریکا دو پاره شده و در منطقه غرب آسیا تحقیر میشود.
♦️یقینا اگر انقلاب اسلامی، ترمز یاغیگریهای آمریکا را نمیکشید و پروژههای پیاپی آنها را که یک قلمش هزینه 7 هزار میلیارد دلاری در جنگهای اخیر است، بر باد نمیداد، آمریکا با مصیبت های بی سابقه سالیان اخیر دست به گریبان نمی شد.
🔹ماندگاری انقلاب و قویتر شدن آن در مقابل ضعف روز افزون دشمنان، یک معیار مهم برای قضاوت است. اقتدار جمهوری اسلامی، بر نارضایتی مستکبران افزوده و همین، سند دیگری بر درستی مسیر نهضت است.
♦️دوام انقلاب با وجود شدت و کثرت دشمنیها، به معجزه شبیه است و از «حکمت متعالیه» ای حکایت میکند که بر رویکرد آن حاکم است. این حکمت را امام خمینی (رضوانالله تعالی علیه) بنا گذاشت و امام خامنهای (حفظه الله تعالی) رفعت بخشید.
🔹اوایل دی۱۳۹۸ نشریه فارین پالیسی در گفتوگو با رئول مارک گرکت افسر سابق سیا، از او پرسید «رهبر ایران چگونه ترامپ را شکست داد؟». گرکت در پاسخ، با وجود عقدهگشایی، اذعان کرد:
♦️«من میتوانم بر مبنای مستندات آماری بگویم که رهبر ایران قطعا برتر از ترامپ و در نقطه مخالف او قرار دارد». گرکت سپس از «30 سال رهبری هوشمندانه» آیتالله خامنهای یاد کرد و گفت؛ «بدون شک، او قهرمانی جدی و موفقترین رهبر خاورمیانه از جنگ جهانی دوم به این طرف است. او فوقالعاده باهوش و از مهارتهای ممتاز و استعدادهای عالی برخوردار است».
🔹همچنین پس از سفر آبه شینزو نخست وزیر ژاپن به تهران که حامل پیام ترامپ بود و پاسخ حکیمانه رهبر انقلاب به وی، دیوید ایگنیشس در واشنگتن پست نوشت:
♦️«آبه شینزو در ایران بود تا پیام ترامپ را به رهبر ایران بدهد. اما آیتالله خامنهای درخواست ترامپ را رد کرد... صدای رهبر معظم ایران را نمیتوانستیم شفافتر از این بشنویم. در صدای او میتوان بازتاب این عبارت آیتالله خمینی را شنید که گفت آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند. ایران، اعتماد به نفس قابل توجهی دارد».
🔹شبکه عملیات روانی دشمن و بازیخوردگان آن، انقلاب را عقیم و ناکام وانمود میکنند و حال آن که انقلاب در کنار ریزشها، نسل به نسل و نو به نو، میوههای بینظیر داده و سرآمد آن، پرورش انسانهایی پاکیزه و توانمند در تراز شهیدان سلیمانی و شهریاری و فخریزاده و انبوهی از نخبگان گمنام و خدمتگزار است.
♦️ایران در طول تاریخ ، کجا سردار گرهگشایی مانند حاج قاسم سلیمانی و همسنگران او را به خود دیده بود؟ بله ریزشها و انحراف و خیانت برخی همراهان هم بوده، اما با رویشها و موفقیت ها قابل قیاس نیست.
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
۴۲ ساله شدیم؛ حکمت متعالیه انقلاب -۲
🔹در یک مسابقه، معمولا نگاه «درسآموز» به پیشتازان است و اگر نگاهی به جاماندگان و عقبافتادگان و درجازدگان هم بشود، صرفا «عبرتآموزی» است. سقوطکردگان نمیتوانند الگو باشند یا مایه ناامیدی شوند؛ مادام که چشمه خدمات و توفیقات خدمتگزاران -تا سر حد جان فشانی- در جوشش است.
♦️انقلاب اسلامی، پیشتازان پیشرو بسیاری دارد که صادقانه برعهد نخستین وفادار ماندهاند، و دیگرانی که ولو زمانی پیش آمدند، به علل مختلف عقبگرد زده و یا در مسیرهای انحرافی افتادهاند. انقلاب را با ریزشها و لغزشها و انحرافها نمیسنجند.
🔹این افراد هستند که با سنجه انقلاب سنجیده میشوند. انقلاب اسلامی، آن قدر انسان تربیت یافته و به ترازهای بالا رسیده دارد که بتوان بر سلامت و اتقان و پیشروندگی مستمرش با وجود همه موانع معارض یقین کرد.
♦️بعضی سیاستمداران و سیاستبازان، بیآنکه زحمتی کشیده و خدمتی کرده باشند و در حالی که خود یا اطرافیانشان سرگرم کامجویی بودهاند، نق میزنند؛ «چهل سال انقلابی بودن بس است! چهل سال است میگویید در شرایط حساس کنونی و دیگر کافی است».
🔹اما رادمردانی هم هستند که بدون نامجویی و هیاهو، بار مسئولیتهای بزرگ را در برابر دشوارترین بحرانها بر دوش کشیدهاند و با این وجود، با نشاط تمام میگویند تازه رسیدهایم به آغاز رسالتی بزرگ.
♦️صحنه معروفی است که از شهید سلیمانی میخواهند پشت صندلی بلندتر (صندلی ریاست) بنشیند و او صندلی را پس میزند. او سپس در حین جلسه، درباره اقتضائات گام دوم انقلاب میگوید:
🔹«سرِ دفاع از انقلاب، ما تازه رسیدیم به نقطه شروع. علمای ما میفرمایند چهل سالگی، در واقع دورهای بوده که پیامبران به نبوت میرسیدند. انقلاب ما تازه به نبوت خودش رسیده، شروع ولایت و کارش است. خیلی آمادگی میخواهد و این آمادگی باید تا لحظه ظهور و برقراری حکومت امام عصر(عج) ادامه پیدا کند».
♦️این سرمایه اطمینان و نشاط از کجا میآید که خستگی و فشلی و انفعال را میتاراند؟ آرامش و ثبات روحی در تندباد معارضهها، رهآورد بیعت صادقانه با ولی خداست.
🔹همراهان پیامبر (ص) در سفر حج، در حالی که توسط مشرکان محاصره شده بودند و بیم جنگ و نابودی میرفت، پیمان بستند تا پای جان از رسول خدا (ص) تبعیت کنند.
♦️این تصمیم صادقانه، بشارت آرامش و اطمینان و پیروزی بزرگ (فتح مکه) را به ارمغان آورد: «لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ إِذْ يُبَايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَهًْ فَعَلِمَ مَا فِي قُلُوبِهِمْ فَأَنْزَلَ السَّكِينَهًْ عَلَيْهِمْ وَأَثَابَهُمْ فَتْحًا قَرِيبًا وَمَغَانِمَ كَثِيرهًْ يَأْخُذُونَهَا وَكَانَ اللَّهُ عَزِيزًا حَكِيمًا». فتح بزرگ مکه، پیامد آن عهد مؤمنانه در روز خطر بود.
@IMANI_mohammad
بیانیه نه؛ باید تحریم ها را بردارند
🔹آقای ظریف در مصاحبه با سی ان ان گفت: "دولت آقای بایدن می تواند همین امروز بیانیه بدهد که می خواهند به برجام برگردند. ما هم در سطح رئیس جمهور اعلام خواهیم کرد به محض این که آنها برگردند، تعهدات را در دستور کار قرار می دهیم. می توان مکانیسمی برای همزمان کردن یا هماهنگ کردن این موضوع داشت".
♦️این سخنان، با بی دقتی، و خلاف عقلانیت و موضع رسمی نظام است. آمریکا خدعه و نقض عهد کرده و بنابراین، اوست که ابتدا باید اعتماد ایران را جلب کند. جبران ماجرا هم به این نیست که بایدن #بیانیه بدهد. بیانیه و امضای بایدن، تضمین نیست.
🔹آمریکا با خروج از برجام، حقوق ایران را زیر پا گذاشت و حالا آنچه مهم است، برداشتن تحریم هاست و نه صرف اعلام بازگشت به توافق، که آمریکا را از حق استفاده از مکانیسم ماشه (بازگرداندن خودکار تحریم ها بدون نظر شورای امنیت) برخوردار می کند!
♦️تیم مذاکره کنندمتاسفانه در نگارش توافق، خطوط قرمز را رعایت نکرده و پذیرفت که ایران ظرف دو ماه تمام تعهدات را انجام دهد و پس از آن، تازه "روز اجرای توافق" فرا برسد. بنابراین طرف مقابل، از اجرای تعهداتش سر باز زد.
🔹با این تجربه، اکنون باید در عمل معلوم شود تحریم ها برداشته شده و ایران بتواند بدون مانع، صادرات نفتی و غیر نفتی داشته باشد، پول آن را در اختیار بگیرد و در شبکه های بانکی جهانی بدون مانع، تجارت کند. ایران تنها در این صورت است به اجرای کامل تعهدات برمی گردد.
✅ رهبر انقلاب 19 دی امسال در تبیین سیاست نظام درباره برجام فرمودند:
🔻بحث می کنند که آمریکا برگردد به برجام یا برنگردد. ما هیچ اصرار و عجلهای نداریم که آمریکا به برجام برگردد؛ اصلاً مسئله ما این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد.
🔻آنچه مطالبه منطقی و عقلانی ماست، رفع تحریمهاست؛ تحریمها باید برداشته بشود. این حقّ غصبشده ملّت ایران است؛ چه آمریکا، چه اروپا -که آویزان و دنبالهروِ آمریکا است- وظیفه دارند این حقّ ملّت ایران را اداء کنند.
🔻#اگر_تحریمها_برداشته_شد، خب برگشت آمریکا به برجام معنایی خواهد داشت -البتّه مسئله خسارتها جزو مطالبات ماست و در مراحل بعدی دنبال خواهد شد- امّا اگر چنانچه تحریمها برداشته نشد، برگشت آمریکا، به نفع ما که نیست، به ضرر ما هم ممکن است باشد.
🔻تصمیم مجلس و دولت در باب لغو تعهّدات برجامی،کاملاً تصمیم منطقی و عُقلایی است. وقتی طرفِ مقابل، تقریباً به هیچ کدام از تعهّدات خودش عمل نمی کند، معنی ندارد که جمهوری اسلامی به همه تعهّدات خودش در برجام عمل کند؛
🔻لذا از مدّتی پیش تدریجاً بعضی از تعهّدات را لغو کردند، اخیراً هم تعهّدات دیگری را کنار گذاشتند. و البتّه #اگر_چنانچه_آنها_به_تعهداتشان_برگردند،
ما هم به تعهّداتمان برمی گردیم؛.
🔻 بنده از اوّل هم همین را گفتم. از اوّلی که برجام مطرح شد، بنده گفتم که تعهّد در مقابل تعهّد؛ متناظر، کار آنها در مقابل کار ما؛ هر کاری که ما بنا است بکنیم، باید طرف مقابل هم متناظر با آن کار را بکند؛ خب #این_اول_کار_انجام_نگرفت_حالا_بایستی_انجام_بگیرد".
@IMANI_mohammad
رد کلیات لایحه بودجه ؛
دفاع از مردم به جای عوام فریبی
🔹آقای روحانی بیش از شش سال را با خودکامگی سر کرد و مجلس نهم و دهم در این راه، دنباله رو وی بودند. زیر پا گذاشتن برجام توسط غرب در حوزه خارجی، و سوء مدیریت اقتصادی شدید در حوزه داخلی، محصول آن خودکامگی است. اما اکنون مجلسی سر کار است که نمی گذارد با سرنوشت مردم و مصالح کشور بازی شود.
♦️بودجه کشور را نمی شود روی ابرها نوشت و در سر رسید واقعیات، اقتصاد را گرفتار شوک ناشی از سقوط در چاه کرد. بودجه باید عملیاتی، و دقیق و روشن در دخل و خرج نوشته شود، نه با درآمدهای خیالی و کسری چند صد هزار میلیاردی.
🔹این لایحه غیر واقعی که درآمدهای نفتی را بیش از دو برابر ارقام واقعی برآورد کرده بود، یادآور وعده های سال 92 است؛ ایامی که گفتند به اقتصاد، رونقی بی سابقه می دهند و مردم و کشور را از درآمد سرشار می کنند، اما رکورد های تورمی و کسری های درآمدی بی سابقه را به یادگار گذاشتند!
♦️لایحه آن قدر سُست و غیر قابل دفاع بود که روحانی نه هنگام تقدیم آن و نه امروز به هنگام بررسی کلیات در صحن علنی خانه ملت، حاضر نشد به مجلس برود و از آن دفاع کند.
🔹البته برخی تحلیل گران می گویند روحانی حالا که دستش از کارنامه قابل دفاع خالی است و مقبولیت او در نظرسنجی ها به زیر هفت درصد رسیده، از رد شدن لایحه ناراحت نمی شود و این اتفاق را بهانه ای برای جنجال و فرار به جلو می داند.
♦️شاید این گونه باشد. اما مصالح کشور را نمی شود قربانی بازی های سیاسی کرد. اگر به سیاست بازی بود، مجلس می توانست لایحه را یکجا تایید کند و مسئولیت عواقب آن را متوجه دولت بداند. اما نمی شود کشور را با عوام فریبی اداره کرد و مردم را با شوک سنگین سوء مدیریت اقتصادی تنها گذاشت.
🔹لایحه ای که رد شد، پیامدهای تورمی بی سابقه (بالای 50 درصد) را به همراه داشت و کشور را با بردن در مسیری انحرافی ، در مضیقه می انداخت. لایحه چنان مغلوط و مسموم بود که می توانست رمق را از اقتصاد کشور بگیرد و فرصتی برای شارژ فشار های کم رمق شده دشمن شود.
♦️اکنون که کلیات لایحه بودجه رد شده، دولت باید بر اساس ماده ١٨٢ آيين نامه داخلي مجلس، لايحه يک يا سه دوازدهم به مجلس ارائه كند.
🔹امید است پس از آن و با تشکیل دولت جدید بتوان برای اصلاح ساختار بودجه و خروج از بودجه نویسی آرزو اندیشانه و از سر اضطرار، تدبیری کارساز اندیشید.
@IMANI_mohammad
پاسخ نوبختی به نوبخت!
♦️نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه : آقای قالیباف از آن گزارش بکلی سری خبر داری. درآمد صد و چند میلیارد دلاری کشور به چند میلیارد دلار کاهش پیدا کرده. نمی توانم عدد رو به شما بگم که بعد از سه سال محاصره که ذخایرمان را استفاده کردیم، در چه شرایطی هستیم!
🔹رئیس مجلس در پاسخ به نوبخت: اگر میدانید که در صادرات نفت در وضعیت فروش حداقلی به سر میبرید و با سختی و مشکلات رو به رو هستید چرا در لایحه خود پیشنهاد فروش ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه را پیشنهاد دادید؟
🔹براساس آنچه که پیشنهاد دادید، هزینههای واقعی و قطعی را در لایحه بودجه الزامی کردید، این دوگانگی را چطور مجلس باید حل کند؟ مجلس فروش نفت قطعی را براساس یک میلیون بشکه و نهایتاً تا ۱.۵ میلیون بشکه پیش بینی کرده است؛ البته ما خوشحال میشویم که صادرات نفتمان به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه برسد.
🔹آقای نوبخت در اظهارات خود گفتند «مشکلات لایحه بودجه باید بین دولت و مجلس حل شود»، مجلس اصلاحاتی در لایحه دولت انجام داده اما دوستان در دولت با این اصلاحات مخالفت کردهاند؛ این اشکال در مجلس اثر میگذارد.
♦️می گویند "الزموهم بما الزموهم انفسهم. افراد را با آنچه خود را ملزم می دانند و قبول دارند، ملزم کنید". آقای نوبخت وقتی می گوید نمی توانند نفت بفروشند و درآمد صد میلیارد دلاری نفت شده چند میلیارد دلار رسیده، چرا در لایحه، فروش نفت را بیش از دو برابر رقم امسال بودجه -که محقق هم نشد- نوشته اند؟!
@IMANI_mohammad
.
آزمون غیرت
♦️اسدالله اسدی #دیپلمات_ایرانی پس از دو سال بازداشت و اذیت و آزار در آلمان و بلژیک، به ۲۰سال حبس محکوم شد.
🔹نقض صریح کنوانسیون ۱۹۶۱ وین توسط آلمان و بلژیک، با کوتاهی وانفعال وزارت خارجه ما مواجه شده؛
♦️تنها عکس منتشره از او، همین عکس زندان است! خوش غیرت ها! لااقل عکسی از همکار مظلوم خود منتشر کنید، حمایت پیشکش!
🔹مقایسه کنید با بازداشت سفیر انگلیس در دی ماه 98، به هنگام تحریک به آشوب در مقابل دانشگاه امیر کبیر و آزادی او به فاصله چند ساعت؛
♦️یا دیپلمات ها و جاسوسان متخلفی که با وجود اقدام علیه امنیت ملی کشورمان، با اغماض آزاد شدند و دولت های متبوع شان با جدیت پیگیر سرنوشت آنها بودند.
🔹آیا وزارت خارجه ما نمی خواهد حتی از حداقل حقوق همکار دیپلمات خود صیانت کند؟!
♦️این ماجرا دیگر ماجرای ویزا ندادن و تروریست لقب دادن آمریکا به نماینده ایران برای دفتر سازمان ملل (سعید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور) نیست که بخواهند با بی تفاوتی برگزار کنند.
@IMANI_mohammad
شَر خَران و شیدایان؛ همان ماجرای همیشگی
♦️اگر جمع بزنیم، آقایان روحانی و ظریف و ربیعی و واعظی و ربیعی در این چند ماه، بیش از دویست بار، از پیروزی بایدن استقبال کرده و با اشتیاق و التماس و شتابزدگی، خواستار بازگشت به برجام شده اند؛ بلکه حتی پیشاپیش خبر ازبازگشت آمریکا به توافق داده اند!
🔹اما در مقابل، دولت گرفتار و بحران زده آمریکا با همه نیازش، مبتنی بر بدیهیات دیپلماسی رفتار کرده و در رفتارش، بی نیازی و عجله نداشتن را نشان داده است. اما چرا؟
♦️علت این رفتار نا متوازن را که مقدمه توهین و طلبکاری است، وبسایت رادیو فرانسه مهر ماه 92 در ارزیابی روحیات تیم روحانی توضیح داده است. آن زمان، برخی دولتمردان و رسانه های همسو، برای بیچاره نمایی کشور مسابقه گذاشته بودند، ادعای خالی بودن خزانه را مطرح می کردند و ضمنا، گشایشی رویایی را به واسطه بستن با کدخدا به تصویر می کشیدند.
🔹در کوران چنان رویکرد مبتذلی بود که وبسایت رادیو فرانسه نوشت: "ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با #فروشنده_بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از #فروش_حقوق_ملی میبیند. طبق این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، فروشنده، قیمت را کمتر خواهد کرد».
♦️با این روانشناسی است که وزیر خارجه جدید آمریکا و مشاور امنیت ملی بایدن می گویند عجله ای برای بازگشت به توافق ندارند. دقیقا مثل سال 92 تا 94 که بر خلاف هیجان زدگی طرف ایرانی برای "توافق به هر قیمت"، اعلام کردند "توافق نکردن، بهتر از توافق بد است".
🔹آیا سپری شدن هفت سالِ پر عبرت، زمان کمی برای درس آموختن و تکرار نکردن خطا های پر خسارت قبلی است؟ چرا هیچ تجربه و شناختی درباره شَر خر های شرور آمریکایی، در ذهن برخی دولتمردان ما انباشته نمی شود؟ ساختار ذهن آنها چه قدر ویروسی است که به جای گرفتن گریبان طرف کلاهبردار، دوباره از سر شیفتگی و شیدایی و دستپاچگی با آنها رو به رو می شوند؟
@IMANI_mohammad
مجنون هم نشدید!
🔹بایدن در نطق تبیین سیاست خارجی خود ، حتی یک بار هم به نام برجام اشاره نکرد.
♦️این بی اعتنایی را مقایسه کنید با هیجان بلا وجه برخی دولتمردان ما که سوزن شان روی نام بایدن و دموکرات ها گیر کرده!
🔹به قول بابا طاهر عریان؛"چه خوش بیمهربانی هر دو سر بی- که یکسر مهربانی دردسر بی"!
♦️البته با با طاهر در ادامه می گوید "اگر مجنون دل شوریدهای داشت- دل لیلی از آن شوریده تر بی".
🔹اما ما در ماجرای برجام، با هیجانی یکطرفه در حد تحقیر دیدن و توهین شنیدن رو به رو هستیم.
♦️واقعا راز دلبستگی و دلگرمی یکطرفه به آمریکای بدعهد و بدکاره چیست؟!
@IMANI_mohammad
رفتار بایدن؛ VS رفتار روحانی!
♦️در گزارش های امنیتی سال گذشته آمریکا، از ایران در کنار چین و روسیه به عنوان یکی از سه تهدید و چالش قدرتمند پیش روی آمریکا یاد شده است؛
🔹اما بایدن در سخنرانی خود درباره سیاست خارجی ترجیح داد نامی از ایران یا توافق نقض شده (برجام) نیاورد تا این موضوع پر اهمیت را به عنوان مسئله ای که برایش مهم است، وانمود نکند و نخواهد برایش هزینه ای بپردازد.
♦️در مقابل، برخی سیاستمداران ما چنان با ذوق زدگی کودکانه درباره روی کار آمدن بایدن و توهم بازگشت آمریکا به برجام سخن گفته اند و لایحه بودجه سالیانه را بر مبنای همین رویا اندیشی رمانتیک نوشتند، که نزدیک است ایران از طرف طلبکار با دست برتر، به طرف بدهکار از موضع پایین تبدیل شود!
🔹معنای این که ما دنیا دیده ایم و دیپلماسی را می شناسیم، یعنی همین رفتار نا متوازن و موهن در حق ملت ایران و نظام مقتدر جمهوری اسلامی؟! جای وقار و متانت، و عزت، حکمت، مصلحت، در این رویکرد عقیم کجاست؟
@IMANI_mohammad
.
.
تشویق خبرگزاری دولتی
به خروج ارز و خرید ملک در ترکیه!
🔹«من با سرمایهگذاری اندک در استانبول، خانه خریدم و زندگی خود را آغاز کردم.» این متن، از سوی سازمان های ترکیهای برای جذب سرمایه از ایران منتشر نشده، بلکه روزانه توسط خبرگزاری دولتی خبرآنلاین منتشر می شود!
♦️خبرگزاری دولتی (تیم معزّی، انتظامی، مهاجری) به جای هشدار درباره عواقب خروج سرمایه و بلوکه کردن آن در کشور دیگر، این کار ترویج هم میکند و این در حالی است که چند بازیگر سینما اخیرا به خاطر تبلیغ مشابه برای امارات، از مردم عذرخواهی کردند.
🔹در متن خبر که در ستون وبگردی منتشر شده، آمده است: «فرصت استثنایی برای اخذ شهروندی و پاسپورت ترکیه»!
♦️این تبلیغات مشکوک در حالی انجام میشود که در صورت وقوع هر نوع کلاهبرداری یا حتی تصمیمات حاکمیتی علیه صاحبان املاک، دست خریداران به جایی بند نیست.
🔹خبرآنلاین، سال 92 نیز به هنگام توزیع نامناسب سبد کالا مدعی شد اتفاقاتی مانند ازدحام در صفها و حتی زیر دست و پا ماندن و احیانا کشته شدن افراد، برای جشنوارههای سیار خارجی و اثبات ناچاری دولت روحانی برای مذاکره و توافق با آمریکا میارزد(!)
♦️کیهان
@IMANI_mohammad