.
نقش شوخی و جدی
در شطرنج مدعیان تکنو کراسی
🔹حزب اشرافی کارگزاران و دیگر اصلاح طلبان، دهه ها ادعای تکنوکراسی (فن سالاری) داشتند و تا مرز ادعای "ختم انقلاب" پیش رفتند. آنها نه تنها پایبندی به امام خمینی نشان نمی دهند، بلکه در بسیاری از موضوعات زاویه دارند.
♦️با این وجود، بازی شبه تکنوکرات ها با سید حسن خمینی، به شوخی شبیه است. آیا فرد کار نابلدی را که هیچ سابقه مدیریتی و اجرایی - و حتی کارمندی یک اداره- ندارد، می شود برای مدیریت یک بخشداری نامزد کرد؛ نامزدی ریاست جمهوری به کنار!
🔹این تعریف جدیدی از تکنو کراسی (مدیریت متخصصان) است که مدعیان آن سال 76 سراغ خاتمی، و سال 92 و 96 (با وجود عارف و جهانگیری) سراغ روحانی رفتند و بعدا که صدای مردم درآمد، خاتمی و روحانی را اردک لنگ یا عاریه ای نامیدند؟
♦️اگر بی کفایتی روحانی، موجب شده محبوبیت مدعیان اعتدال واصلاحات به زیر 7 درصد برسد، سید حسن می تواند گرفتاری حاصل از ناکارآمدی (اشرافیگری و غرب گرایی) را حل کند؟ اگر نمی تواند، چه هدفی از این بازی دارند؟ استفاده به عنوان مُهره پیاده ای که باید در شطرنج انتخاباتی"ائتلاف حاکم بر دولت" قربانی شود؟!
@IMANI_mohammad
اگر می بُرد هم، باخته بود
♦️کیمیا علیزاده که توسط همسرش برای پناهندگی و برداشتن حجاب فریب خورد، در قالب تیم پناهندگان فدراسیون جهانی، در مسابقات قهرمانی اروپا از تکواندوکار کرواسی با نتیجه ۱۰ بر صفر شکست خورد و حذف شد.
🔹 اما او حتی اگر می برد هم، باخته بود. وقتی کسی دین و وطن را فروخت، چه چیزی می ماند برای خریدن؟ سعدی رحمت الله علیه می فرماید: "جان در حمایت یک دم است و دنیا وجودی میان دو عدم. دین به دنیا فروشان خرند، یوسف بفروشند تا چه خرند؟! اَلَم اَعهَد اِلَیکُم یا بَنی آدَمَ اَن لاتَعبُدوا الشَّیطانَ؟".
♦️البته راه توبه و جبران خطا برای هر انسانی باز است. و امید که او از چنگال مافیایی که او را گروگان گرفته اند، رهایی یابد.
@IMANI_mohammad
♦️قربانیان امروز سوء مدیریت به سبک آقای "به نظر من از پیک کرونا عبور کردیم؛ ۲۵۸ نفر!
🔹این رقم که به حدود هفتاد نفر رسیده بود، ظرف سه هفته، سه و نیم برابر شد.
♦️می شد با یکی دو ماه تدبیر و تحمل، رقم قربانیان را به حداقل ممکن رساند و نقطه پایانی بر زیان ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی اصناف از قِبَل کرونا گذاشت؛ تا آن شنبه ای که وعده داده شد همه چیز درباره کرونا عادی شود، فرا برسد.
🔹اما سوء تدبیر سوال برانگیز موجب شد شمار قربانیان، دوباره تصاعدی شود و رکود اقتصادی حاصل از کرونا، ماندگار.
♦️زمانی فرشاد مومنی اقتصاد دان، این جماعت را لیبرال های نادان و مغروری خوانده بود که در حال آینده فروشی هستند.
🔹اما باورش سخت است که این همه بی تدبیری -با عقبه ماجرای بنزین و بورس و برجام و...- صرفا از سر نادانی و غرور باشد.
@IMANI_mohammad
🔹انتخابات ۲۸ خرداد
کدام برنامه؟ کدام کارنامه؟
♦️یادداشت روز کیهان:
http://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
انتخابات ۲۸ خرداد
کدام برنامه؟ کدام کارنامه؟ - ۱
رئیسدولت سیزدهم، حدود دو ماه دیگر انتخاب خواهد شد. این انتخابات، هم از زاویه قدرتنمایی ملی در برابر فشارهای دشمنان اهمیت دارد، و هم میتواند نقطه پایان بر سوءمدیریت برخی مدیران بگذارد و شروع یک دگرگونی جدی در روند مدیریت اجرایی - به موازات تحولات پدید آمده در دستگاه قضایی و مجلس طی دو سال اخیر- باشد.
موضوع انتخابات برای دشمنان ملت ایران، به قدری جدی است که سفیر فرانسه در تهران، در گفتوگو با یک روزنامه میگوید «تلاش میکنیم برجام قبل از انتخابات ریاستجمهوری ایران احیا شود». و البته آن روزنامه شبهاصلاحطلب دلیلی نمیبیند که بپرسد «اگر صداقت داشتید، چرا در این چند سال، کار دیگری جز زیر پا گذاشتن توافق به همراه آمریکا نکردید؟ یا؛ چه تضمینی وجود دارد که بلافاصله پس از انتخابات، به همان خیانتهای گذشته برنگردید».
کشور ما در این دوره پنج ساله پسابرجامی، بهخاطر خدعه و خیانت غرب، از صدها میلیارد دلار تجارت و درآمد محروم شد و حجم تحریمها چند برابر افزایش یافت. از دشمن که توقعی نبود. آنها از همان هشت سال قبل، بنا را بر کشیدن ترمز پیشرفتهای ایران گذاشته بودند و ضمنا ناباورانه آرزو میکردند طرف ایرانی در نقشهشان بازی کند و اقتصاد را در وضعیت «تعلیق و انتظار» فرو ببرد.
بنابراین امروز هم عجیب نیست که نگران سرنوشت همین مدیریت پیر و خسته،اشرافی و نفوذزده، و فشل باشند؛ مدیریت نقیضگویی که هشت سال است یکی در میان میگوید:
«- رئیس جمهور فرانسه گفت یکی از اهداف ما برای کار با ایران، ایجاد اشتغال برای جوانان ایران است.
-هیچ کس در دنیا، دلسوز ما و دنبال حل مشکلات ما نیست، ما باید مشکلاتمان را خودمان حل کنیم.
-علاوهبر اینکه یکی از مقامات اروپایی در جلسه خصوصی به من گفت، رئیسجمهور فرانسه هم خصوصی و هم در مصاحبه مطبوعاتی در حضور من گفت که در سال ۹۱ ما پنج کشور به اتفاق هم تصمیم به حمله و جنگ با ایران گرفته بودیم، فقط درباره زمانش بحث میکردیم؛ اما وقتی شما رئیسجمهور شدید، دیدیم شرایط عوض شده، ما هم دست نگه داشتیم تا ببینیم شرایط جدید چه میشود.
- در اجلاس شانگهای دو نفر از سران دنیا به ما گفتند، شما در مسئله برجام، پیروز اخلاقی تاریخ هستید.
-کشورها مگر دیوانهاند با شما (آمریکا) که برجام را زیر پا گذاشتید، مذاکره کنند؟
-من عمامه دارم و کلاه سرم نمیرود... بعضی میگویند ما در برجام سر آمریکا کلاه گذاشتیم.
-آمریکاییها گفتند اول ملاقات کنیم، بعد راجع به تحریم بحث کنیم؛ میخواستند نسبت به هوش ایرانی تردید کنند! ما دیگر حاضر نیستیم کلاه سرمان برود.
-یک ساعت هم در برداشتن تحریمها نباید تاخیر کرد... آمریکا آمده توبه کند؛ میگوید هل لی من توبه»!
3- فهرست طولانی بیتدبیریها (از اعتماد به دشمن در برجام تا حراج 18 میلیارد دلار ذخائر ارزی ظرف دو ماه، گران کردن ناگهانی بنزین، دادن شوکهای ویرانگر به بورس و صفهای کذایی مرغ)، همچنان برای مردم ما معماست. نه برای عوام و نه خواص ما قابل هضم نیست که درست در متن مذاکرات مربوط به برجام چه در سال 92 و چه سال 99، مردم مجبور به ایستادن در صفهای کذایی میشوند؟
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
انتخابات ۲۸ خرداد
کدام برنامه؟ کدام کارنامه؟ - ۲
اما اندکی که تامل میکنید، بهخاطر میآورید تحلیل آمیخته با خبر تلخی را که خبرگزاری خبرآنلاین، 19 بهمن92 منتشر کرد:
«توزیع سبد کالا با شیوهای که انجام شد، نه یک اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیشبینی باشد. او دقیقا همین-ازدحام، دعوا و مرافعه و احیانا له شدن زیر دست وپا- را پیش بینی میکرد. روحانی به یک نمایش برای ارائه در جشنوارههای خارجی نیازمند بود؛ اینکه مردم حاضرند برای چند کیلو مرغ و برنج باهم درگیر شوند. درست است که روش توزیع چندان مناسب نبود، اما اگر بتوان جایزه فستیوال جهانی را به خود گرفت، به تحقیر چند روزهای که بازیگران آن شدند، میارزید»!
حقیقتا تهدید کرونا خطرناکتر است یا مدیری که بر خلاف کارشناسان میگوید «از پیک کرونا عبور کردیم» و درست به وقت هوشیاری و احتیاط، دستور «راحت باش» در مقابل تهدید جاری را میدهد؟ از همین زاویه نگاه، اوباما و بایدن خطرناکترند، یا کسانی که درباره دشمن نقابدار گفتند دشمن نیست و دوست است و بسیار هم مودب است؟
چه خون دلی خورده بود سردار سلیمانی عزیز (ره) که با همه کتوم بودن و رازداری و فرو خوردن ناراحتیها گفت «در خط مقدم جنگ با دشمن، نباید دو صدا بلند شود و کسانی بگویند او دشمن نیست، دوست است. اگر صاحبمنصبانی آدرس غلط دادند و در جامعه دو صدایی در مقابل دشمن درست کردند، مرتکب خیانت شدهاند».
5- علت این سوء مدیریت زنجیرهای را هر چه بدانیم، اتفاق نظر کمسابقهای در میان مردم وجود دارد که باید نقطه پایان بر چنین مدیریتی گذاشت و کدام فرصت، شایستهتر از انتخابات؟
اما در مقابل تبیین این واقعیت، موج سیاسی- رسانهای پر حجمی وجود دارد که شبانهروز، برای نا امید کردن مردم از تغییر یا ترساندن آنها از عواقب «جرئت تغییر»، عملیات میکند. مواجهه با این حجم از وارونهپردازی و تحریف، حتما سازماندهی و بسیج ملی ظرفیتها را نیاز دارد. دشمن و قشون رسانهایاش با همه توان به میدان آمدهاند تا بسیج ملی شایستهای صورت نگیرد.
در مقابل، همه نخبگانی که دل در گرو عزت و اقتدار و پیشرفت کشور دارند، باید به شکل همافزا و همپوشان در میانه میدان روشنگری حاضر شوند. امید و انگیزه دادن به مردم برای تغییر و رفع نابسامانیها، همت و تدبیر میخواهد. از جمله این طراحیها، شفافسازی کارنامه دوجریان «اسلامی- ایرانی» و «اشرافی- غربگرا» در زمینه پیشرفت یا پسرفت کشور است.
راستی آزمایی «وعدهها» و «برنامه آینده» هر یک از جریانها و نامزدهای فعال در انتخابات، با تبیین «کارنامه گذشته» آنها میسر است. آنچه میتواند امید واقعی به مردم بدهد و موجب افزایش توام با عقلانیت مشارکت به عنوان نیاز همیشگی کشور شود، مرور کارنامه خدمات هر کدام از افراد در معرض نامزدی و طیفهای حامی آنهاست.
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
انتخابات ۲۸ خرداد
کدام برنامه؟ کدام کارنامه؟ - ۳
مرور خدمات انجام گرفته در همین سالهای «محاصره دشمن و خود تحریمی داخلی»، اسناد متقنی است بر این ادعا که میشود به جای فشلی و گردن کج کردن به سمت دشمن و ضعف متصاعد از آن، شجاعانه و مدبرانه، تهدید و تحریم را تبدیل به فرصت سازندگی کشور کرد.
مقایسه کنید تحریم راهبردی بنزین در ده سال قبل را که با همت برای خودکفایی در تولید (و سهمیهبندی هوشمندانه) نقش بر آب شد؛ و ماجرای شگفت سه برابر کردن ناگهانی قیمت بنزین را.
باید پرسید واقعا مدیریت تولید مرغ و تخممرغ دشوارتر است، یا تولید بنزین و سوخت بیست درصد رآکتور تهران و محصولات نانو و موشکهای پیشرفته؟ صرفهجویی روزانه چند ده میلیون لیتری بنزین از طریق تولید و مقابله با قاچاق کجا، که روزانه صدها میلیارد تومان آورده برای کشور داشت؟ و هزینه قاچاق 144 هزار میلیارد تومانی سوخت ظرف چهار سال، ناشی از حذف کارت سوخت کجا؟
در همین دوره که صدها کارخانه و کارگاه تولیدی در اثر سوء مدیریت «برجام و دیگر هیچ»، تعطیل شد یا چوب حراج خورد و به رانتخواران رفت، مدیران غیرتمندی هم در دستگاه قضایی، مجلس، کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و... بودند که استان به استان، به واحدهای تولیدی سرکشی کردند، درد دلها را شنیدند، مدیران محلی را به صف کردند و توانستند بالغ بر دو هزار واحد تولیدی تعطیل، نیمه تعطیل، و یا چوب حراج خورده را احیا کنند.
هم چرخ تولید به حرکت در آمد و هم از شغل مولد دهها هزار کارگر صیانت شد. به اینها علاوه کنید رسیدگی سپاه و نیروهای جهادی به مناطق سیل زده و زلزلهزده را که موجب شده تا نشاط زندگی تدریجا به این مناطق برگردد.
اگر روحیه خدمتگزاری جهادی، مبارزه پیشگیرانه با فساد و باز توزیع عادلانه فرصتها، در مقیاس مدیریت اجرایی سرلوحه امور قرار بگیرد، قطعا دستاوردها هزاران برابر بیشتر خواهد بود. این واقعیت را باید به تصویر کشید.
شرط مهم تغییر سازنده و امیدبخش، همدلی و همافزایی همه نیروهایی است که به آرمان «ایران قوی و پیشرفته» باور دارند و حاضرند برای تدارک آن از خودگذشتگی نشان دهند. «دولت جوان حزباللهی»، شخص نیست و به جناح خاصی هم تعلق ندارد.
تیم همفکر و همدل و هم افزاست. همه باید به میدان بیایند؛ شرط در میانه میدان بودن فقط نامزدی نیست. میشود نامزد نبود، اما از حقانیت مسیر مستقل ملت ایران در تراز انقلاب دفاع کرد. نباید این گونه باشد که رجال سیاسی و حامیان آنها مثلا فقط در فصل انتخابات و صرفا در صورت نامزدی آن فرد، انگیزه فعالیت را داشته باشند.
@IMANI_mohammad
سه خرابکاری در نطنز
و چهار پاسخ مقتضی آن - ۱
♦️بر خلاف برخی فضا سازی، اقدامات تروریستی و خرابکارنه هسته ای، نه مستقلا توسط اسرائیل بلکه مشترکا توسط آمریکا و اسرائیل و با همکاری برخی سرویس های جاسوسی اروپایی انجام می شود.
🔹ماجرای دیروز در تاسیسات نطنز، نه اولین بلکه سومین اقدام خرابکارانه ظرف دهه گذشته است. نوبت دوم، ۱۲ تیر ۱۳۹۹ بود که اقدام خرابکارانه در مرکز مونتاژ سانتریفوژ رخ داد. نوبت اول، اواسط تیرماه ۱۳۸۹ بود که تاسیسات نطنز مورد حمله سایبری قرار گرفت. بانی این حمله، دولت اوباما بود و اسرائیل نیز مشارکت داشت.
♦️دو اقدام خرابکارانه از سه مورد، در دوره دموکرات ها و با نقش آفرینی آنها انجام شده است. نشریه دیلی بیست دو سال پس از ماجرای سال ۸۹ فاش کرد که دستور حمله سایبری به سیستم کامپیوتری تأسیسات هستهای نطنز را باراک اوباما صادر کرده است.
🔹همچنین وب سایت خبری یاهونیوز دو سال قبل گزارشی منتشر کرد که نشان می داد حمله استاکس نت، با درخواست سیا و موساد و مشارکت هلند، انگلیس، آلمان، و فرانسه عملیاتی شده است.
♦️در این گزارش از یک مهندس اجیر شده توسط سرویس اطلاعاتی هلند، به عنوان عامل نفوذی سیا و موساد نام برده و تصریح شده بود فرد نفوذی، داده های حساس برای ورود بدافزار استاکسنت به تاسیسات نظنز را در اختیار واشنگتن قرار داده و سپس به وسیله یک حافظه فلش بدافزار را وارد تاسیسات کرده است.
🔹برخی محافل سیاسی و رسانه ای توجیه کننده مذاکره، هم در ماجرای دیروز و هم در ماجرای تیر ماه و همچنین ترور شهید فخری زاده، ادعا کردند که این اقدامات تروریستی و خرابکارانه منحصرا کار اسرائیل، و برای کارشکنی علیه مذاکره ایران و آمریکاست !
♦️به دروغ ادعا کردند این تله نتانیاهو است و بنابراین ایران نباید وارد تله اسرائیل شد. حتی در موضوع ترور شهید سلیمانی هم گفتند این، "تله تنش" است که ترامپ چیده و ما نباید وارد تله او شویم. به عبارت دیگر، در برابر ضرباتی که وارد می شود، هیچ برخورد تادیبی و مجازات بازدارنده ای با اسرائیل نداشته باشیم.
🔹به غلط، اسم این نسخه نفوذ زده منفعلانه را هم "صبر راهبردی" گذاشتند. حتی هنگامی که آمریکا از برجام خارج شد و سه کشور اروپایی هم عهد شکنی کردند، ادعا شد نباید واکنش متقابل نشان دهیم. بلکه باید با صبر استراتژیک داشته باشیم؛ چرا که اروپایی ها قول داده اند ظرف دو ماه جبران کنند(!)
♦️دولت با این توجیه موهوم، برجام را دو سال و نیم، به شکل یکطرفه اجرا کرد و حال آن که تحریم ها، از دولت اوباما و سپس ترامپ، به شکل فزاینده چند برابر شده بود.
🔹خروجی این نسخه، ارائه تضمین به صهیونیست ها، اوباما، ترامپ و بایدن است که هر غلطی انجام دهید، ما شما را با توجیه خود در "حاشیه امنیت" قرار می دهیم و بنابراین خاطرتان برای ایراد ضربات بعدی و خدعه و عهد شکنی آسوده باشد!
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
سه خرابکاری در نطنز
و چهار پاسخ مقتضی آن -۲
♦️اگر تا امروز درباره موضوع "نفوذ" غفلت شده، از امروز باید به شکل کلان و قاطع با این عارضه خطرناک برخورد کرد. هیچ یک از سه اقدام خرابکارانه علیه نطنز، توسط موشک دشمن انجام نشده، بلکه پای عوامل نفوذی در میان بوده است. این را نمی شود صرفا به فلان کارمند یا مهندس مجموعه نسبت داد.
🔹نکته مهم تر، دعوت به انفعال در مقابل خباثت مشترک آمریکا و اسرائیل است. یکی از اهداف مذاکرات مزمن برجامی، سرگرم سازی و غافل کردن مسئولان ما از عملیات موازی دشمن است است. کانه غرب وقتی مذاکره می کند، دنبال دوستی و حل مسئله است و بنابراین دشمنی نمی کند.
♦️برجام با همه اهمیتش برای غرب، یک ایستگاه و ابزار است، نه هدف و مقصد. آنها به موازات سرگرم کردن هشت ساله دولت ما در مذاکرات، به نفوذ در عمق و هدف گرفتن اقتدار فنی و اقتصادی و نظامی و منطقه ای ما از این طریق اهتمام داشته اند.
🔹در واقع مدل خرابکاری از درون، از طریق نفوذ دادن ویروس (عنصر) خرابکار، نقشه موثر و تکراری آنهاست. ضربات موثری را که از این طریق می شود وارد کرد، هیچ بمب و موشکی نمی تواند.
♦️آنها گوشه ای از قدرت نظامی ایران را در سرنگونی گلوبال هاوس، موشکباران قدرتمند عین الاسد و دیر الزور، و همچنین قدرت نمایی فرزندان مقاومت در لبنان و یمن دیده اند و حاضر نیستند با چنین قدرت ویرانگری همآوردی کنند.
🔹آنها افرادی را داخل ایران می شناسند که به دلایل مختلف، ویروسی و آلوده شده اند؛ کسانی که حاضرند "گرا"ی خرابکاری بدهند، دیگرانی که حاضرند از داخل به توانمندی ها ضربه بزنند؛
♦️ طیف سومی هم هستند که به محض هر اقدام خصمانه "دشمن، میان اسرائیل، دولت و کنگره آمریکا، و دموکرات ها و جمهوری خواهان (و حتی برخی دولت های اروپایی) فاصله گذاری می کنند؛ حال آن که همه اینها در زدن ضربه به ایران اتفاق نظر دارند و حداکثر، تقسیم کار کرده اند کدام ضربه بزند، و کدام نقش پلیس خوب یا بد را در مذاکرات بازی کند.
🔹اکنون وقت انجام چند کار است. نخست، توقف مذاکرات و برداشتن همه تعلیق های هسته ای. آمریکا و تروئیکا باید صراحتا درباره سه خرابکاری و یک اقدام تروریستی مورد اشاره اعلام موضع کنند؛ دوم، تدارک ضربات نامتقارن به نیروها و مراکز و منافع آمریکا در منطقه.
♦️سوم، مجازات بدون معطلی رژیم صهیونیستی و زدن ضربات دردناک به آن، که در اتفاقات اخیر -به تلویح و تصریح- خود را متهم ماجرا نشان می دهد. درباره قدرت بازدارنده کشور و کاربست آن بهنگام خبط دشمن، به هیچ وجه نباید مسامحه و کوتاهی کرد.
🔹اما از همه مهم تر، شناسایی و انهدام شبکه نفوذی است که در دو حوزه خرابکاری و ماست مالی ماجرا نقش بازی می کند.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
دائم رنگ عوض می کنند؛
مراقب بند بازان سیاسی باشیم
♦️در جهاد دانشگاهی، به اصلاح طلبان و خاتمی گرایش داشت. در انتخابات سال 84، نشریه "رصد" را که مدیر مسئول و صاحب امتیازش بود، در خدمت ستاد انتخاباتی هاشمی رفسنجانی قرار داد، و سرمقاله ای نوشت تحت عنوان "نوبت هاشمی است چندی".
🔹اما با پیروزی رقیب، احمدی نژادی دو آتشه شد. او با همین فیگور، معاون خبرگزاری ایرنا و سپس مدير عامل موسسه صندوق بازنشستگي صنايع مس کشور شد. حالا یار غار احمدی نژاد، مشایی و بقایی شده بود. نمی دانم اسم این روند را نفوذ باید گذاشت، یا ابن الوقتی و فرصت طلبی.
♦️هر چه بود، او تبدیل به حامی دو آتشه حلقه سه نفره پس از بروز انحرافات جدی در این حلقه شد. مرداد 95 هنگامی که نگارنده، مطالبی را درباره انحرافات پدید آمده در احمدی نژاد منتشر کرد، همین حامی دو آتشه، با جمع کردن برخی حامیان دو آتشه یا مغرض، حملاتی را برای گم کردن ردّ انحراف سامان داد.
🔹آن روز بحث جدی میان نیروهای انقلابی پدید آمده بود که آیا احمدی نژاد، همان انقلابی 84 تا 88 است؛ یا پا در مسیری دیگر نهاده. چند سالی زمان لازم بود تا حقیقت آشکار شود؛ همان گونه که برای پدیداری انحرافات منتظری و خاتمی و موسوی و هاشمی، زمان لازم بود. فی تَقّلُبّ الاَحوالِ عُلِمَ جَواهِر الرِّجال.
♦️همین هشت نه ماه قبل بود که بند باز قصه ما مدعی شد "ترامپ جنایتکار (آمر ترور سردار سلیمانی)، حُرّ بن یزید ریاحی است"! ...اما اکنون در آستانه انتخاباتی دیگر همان حامی دو آتشه هاشمی و احمدی نژاد، مجددا ریل عوض کرده است.
🔹او اکنون برخی حقایق درباره احمدی نژاد را -البته احتمالا با چاشنی اغراق و دروغ- بازگو می کند. انحراف احمدی نژاد (و در آن طرف، تیم روحانی و ائتلاف مدعی اعتدال و اصلاحات) که آشکار است. اما باید مراقب بندبازان سیاسی و نفوذ طلبانی بود که با اغراض مختلف، دائما رنگ و ریل عوض می کنند.
@IMANI_mohammad
چند نکته درباره توصیه پدرانه
رهبر انقلاب به سید حسن خمینی - ۱
🔹سایت جماران (وابسته به مجموعه تحت مدیریت سید حسن خمینی، دیشب این خبر را از قول سید یاسر خمینی (برادر سید حسن) منتشر کرد:
🔻"حاج حسن آقا، امروز مطابق دیدارهای نوبه ای خود با رهبری به دیدن ایشان رفتند که طی این ملاقات، رهبر انقلاب کاندیداتوری ایشان در انتخابات را به #صلاح ندانستند و با بیان اینکه حاج حسن آقا را #مانند_فرزند_خود می دانند، از ایشان خواستند در شرایط فعلی به این عرصه ورود نکنند. با توجه به این #توصیه، طبیعی است که اخوی یقینا تصمیمی برای کاندیداتوری ندارند".
🔹کسانی سعی کردند این موضوع را نشانه ای از نقش آفرینی مستقیم و مصداقی رهبر انقلاب در انتخابات وانمود کنند؛ از جمله ادعا شد: "ماجرای انصراف سید حسن خمینی از کاندیداتوری بر اساس صلاحدید رهبری، شاهدی بر نقش مهم و بی بدیل رهبری در همه شئون نظام و وضعیت کشور است و بیانگر این که تفکیک حوزه اختیارات و مسئولیتهای رهبری از قوه مجریه و یا دیگر نهادها ادعایی بدون دلیل است"!
🔹این ادعا از جهات متعدد خلاف حقیقت است. اولا رهبر انقلاب هر گاه نامزد هایی خدمت ایشان رسیده اند، فرموده اند "نه می گویم بیایید، نه می گویم نیایید". نفیا یا اثباتا سخنی نگفته اند.
🔹همچنین موارد بسیاری بوده که نامزد ها درباره انتخابات، دیدار یا مشورتی با رهبری نداشته اند؛ بعضا تایید صلاحیت شده اند و بعضا رد. یعنی دیدار یا عدم دیدار با رهبری، تاثیری در روند بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان نداشته و شورا در انجام مسئولیت خود، مستقل عمل کرده است.
🔹ثانیا اولین بار نیست که رهبری به نامزدی که مشورت می خواهد، مشورت می دهد و توصیه ای مطرح می کند. چنان که در ماجرای مشورت آقای احمدی نژاد اتفاق افتاد. این مشورت از سر مصلحت فرد یا کشور و یا هر دو است.
🔹فرق است میان "مشورت" با "امر و نهی". دومی الزامی و حتی ابتدا به ساکن است و اولی، مطابق اراده طرف مشورت گیرنده؛ و او مختار است به مشورت عمل کند یا نکند. (هر چند که از نگاه مومنانه، عقل حکم می کند انسان به مشورت و خیر خواهی مولای خود اهتمام داشته باشد).
🔹ثالثا، رفتار رهبر انقلاب با سید حسن (فرزند حاج سید احمد آقا و نوه امام)، چنان که سید یاسر هم اشاره کرده، رفتار پدر و فرزندی است. رهبر انقلاب همچنان که دلسوزانه و مصلحت اندیشانه، فرزندان خود را از گرفتن منصب و ورود در رقابت ها و کش و قوس های رایج سیاسی بر حذر داشته اند، به یادگار امام نیز همان مشورت و نصیحت را روا داشتند.
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
چند نکته درباره توصیه پدرانه
رهبر انقلاب به سید حسن خمینی - ۲
🔹نکته چهارم، مطالبه و انتظار حضرت امام خمینی (ره)، از فرند و نوادگان خویش است. ایشان در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۶۰، نامه ای خطاب به سد حسین خمینی، فرزند شهید حاج آقا مصطفی (ره) نوشتند که در آن مشفقانه تصریح شده بود:
🔻"من میل دارم کسانی که به من مربوط هستند در این کوران های سیاسی وارد نشوند. من امید دارم که شما مجاهدت در تحصیل علوم اسلامی، با تعهد به اخلاق اسلامی و مهار کردن نفس اماره بالسوء، برای آتیه مورد استفاده واقع شوی. من علاوه بر نصیحت پدری پیر به شما امر شرعی میکنم که در این بازیهای سیاسی وارد نشوی و واجب شرعی است که از این برخوردها احتراز کنی".
🔹حضرت امام پیش و بیش از آن، از این که حاج سید احمد آقا بخواهد منصبی در نظام بگیرد یا وارد بازی های سیاسی شود، بر حذر داشتند و انصافا حاج سید احمد آقا (ره) نیز در دل سپردن به نظر امام، سنگ تمام گذاشتند و جریان های فرصت طلب و امثال بنی صدر را ناکام کردند.
🔹نکته ششم و پایانی، عمل سید حسن خمینی به وصیت مهم حاج سید احمد آقا (ره) است؛ آنجا که تصریح می کند:
🔻"به حسن و برادرانش اين توصيه را مينمايم كه هميشه سعي كنند در خط رهبري حركت كنند و از آن منحرف نشوند كه خير دنيا و آخرت در آنست و بدانند كه ايشان موفقيت اسلام و نظام و كشور را ميخواهند.
🔻هرگز گرفتار تحليلهاي گوناگون نشوند كه دشمن در كمين است! امروز بايد در كنار نظاممان پشت سر رهبري قرار بگيريم. رهبر ما شاگرد امام است. رهبر ما از چهرههاي شناخته شده انقلاب كه ساليان سال در زندانهاي رژيم سفاك پهلوي به سر برده.هيچكس حق شكستن حريم رهبري را ندارد. حرمت رهبري نظام اسلامي، از اصول خدشه ناپذير انقلاب اسلامي ماست. همه بايد به دستورات رهبري عمل كنند.
🔻ما امروز موظف هستيم پشت سر مقام رهبري حضرت آيت الله خامنهاي حركت كنيم. هر چه ايشان گفت، گوش كنيم، اگر روزي حركت ما با حركت ولي نخواند، بدانيد كه نقص از ماست!
🔻قاطعتر پشت سر رهبري باشيم و نگذاريم رهبرمان احساس تنهايي كنند. همانطور كه نگذاشتيد امام احساس تنهايي كند. اطاعت از خامنهاي، اطاعت از امام است. هر كس منكر اين معنا شود، مطمئن باشيد در خط امام نيست و هر كس بگويد كه اطاعت از امام غير از اطاعت از حضرت آيت الله خامنهاي است در خط آمريكاست!
🔻من بعد از رحلت امام، با خدا و امام عهد كردهام كه كوچكترين قدمي را عليه رهبري و برخلاف رهبري و حتي برخلاف ميل رهبري برندارم و اگر شما مردم هم چنين پيماني را تجديد كنيد، مطمئن باشيد كه ما در تمام زمينهها بر آمريكا پيروز مي شويم".
@IMANI_mohammad
سهم آمریکا، اسرائیل
و متهم سوم در انفجار نطنز
♦️کسانی که می گویند ضربه دشمن را پاسخ ندهید، مامور دشمن یا مهره بازی او هستند.
🔹و کسانی که می گویند انفجار نطنز، کار اسرائیل برای جلوگیری از مذاکره ایران و آمریکاست، دانسته یا ندانسته، رد پای آمریکا در این اقدام تروریستی را پاک می کنند.
♦️سرویس جاسوسی آمریکا اگر متهم اول انفجار نطنز نباشد -چنان که سال 89 در ماجرای خرابکاری ویروسی نقش اول را داشت- شریک جرم شبکه جاسوسی و خرابکاری های مشترکی است که موساد و ام آی سیکس هم در آن عضویت دارند.
🔹اسرائیل، حداکثر سگ زنجیری آمریکاست و نباید در بازی سران مستاصل این رژیم که تلاش می کنند اسرائیل درمانده را توانمند نشان دهند، افتاد.
♦️بدترین ضربات، نه به خاطر توانمندی حریف، بلکه خیانت در داخل اتفاق می افتد. ضربه ای که وطن فروشان نفوذی وارد می کنند، هیچ دشمن بیرونی نمی تواند.
🔹زدن ردّ وطن فروش های نفوذی از همه مهم تر است. این رد پا به محافلی می رسد که هر وقت آمریکا و اسرائیل مرتکب جنایت و خسارتی می شوند، اینها بلافاصله می گویند صبر استراتژیک پیشه کنید و در تله طرف مقابل نیفتید!
♦️معنای این حرف یکی بیشتر نیست: معطل کردن جبهه خودی و اطمینان دادن به دشمن، حاکی از این که شما خاطر جمع باشید و هر غلطی خواستید، بکنید. ما برای شما حاشیه امنیت می تراشیم! سهم این شبکه در خرابکاری ها کمتر از دو متهم خارجی نیست.
@IMANI_mohammad
♦️غنی سازی 60 درصد جای خود، مجازات عاملان آمریکایی و صهیونیستی خرابکاری در نطنز هم جای خود.
🔹برخی منابع خبری از هدف قرار گرفتن کشتی hyperion متعلق به شرکت اسرائیلی "PCC" در سواحل فجیره امارات متحده عربی خبر می دهند.
@IMANI_mohammad
نطنز از کدام کوچه ضربه خورد؟
♦️آقای روحانی امروز گفت: "چرا از مذاکرات می ترسیم، مگر قرآن نمی گوید با کفار جدال احسن کنیم؟ مگر آمریکا کیست. در برجام با آنها مذاکره کردیم و آنها را سر جای خود نشاندیم. برخی میگویند دست ظالم باید قطع شود، منتها می گویند در اردیبهشت و خرداد کراهت دارد. بگذارید در تیر خوب است. در ۱۰۰ روز اول تحریمها را شکستیم؛ دست ما را باز بگذارید تا در ۱۰۰ روز آخر هم بشکنیم. اگر صهیونیستها توطئه کردند، پاسخ خواهیم داد؛ اولین گام همین IR-6 و غنیسازی ۶۰ درصدی بود".
🔹گوینده این سخنان متاسفانه در دنیا به عنوان فردی "فاقد پرستیژ" شناخته می شود که خط قرمزی (جز مذاکره برای مذاکره و اجرای برجام به هر قیمت) ندارد. برجام با همین ارزیابی از فردای روز اجرا، توسط دولت اوباما زیر پا گذاشته شد.
♦️تحریم های ویزا، سیسادا و آیسا، و دیپورت حمید ابوطالبی -نماینده ویژه روحانی برای سازمان ملل -محصول این محاسبه است. خروج ترامپ از برجام نیز با اطمینان از همین روحیه انجام گرفت و به تحریم های کاتسا ختم شد.
🔹این خط قرمز نداشتن، ابتدا به محروم کردن ایران از مزایای اقتصادی توافق انجامید و سپس، سایه تهدید های امنیتی را بر سر کشور کشاند. ترور شهیدان سلیمانی و فخری زاده، خرابکاری تیر ماه گذشته و خرابکاری چند روز قبل در نطنز، پیامد بعدی ماجراست.
♦️ضعف شخصیت و سکوت روحانی در برابر چند برابر شدن تحریم ها، خسارتبار بود. اما از آن خسارتبار تر، بی تفاوتی و کرخت شدگی در برابر موج ترور و خرابکاری هاست؛ و اگر دست اقتدار و انتقام نظام نبود، قطعا ابعادی چند برابر پیدا کرده بود.
🔹مذاکرات اگر بنا بر ادعای تیم روحانی، برای لغو تحریم ها یا برداشته شدن سایه تهدید از سر کشور بوده باشد بود، مدت هاست سالبه به انتفای موضوع شده و ضد کارکردی عمل می کند.
♦️طبق وعده تیرماه 94 روحانی، همه تحریم ها باید در روز اجرای برجام برداشته شده باشد. از صد روز اول، 2800 روز گذشته و انبوهی خسارت روی دست کشور مانده، اما روحانی پشت به واقعیات، تابلوی مذاکره نشان می دهد؛ بلافاصله پس از ضربه جریان نفوذ!
🔹اگر خروج ترامپ کارشکنی بود، چرا تیم روحانی و ظریف اصرار دارند تحریم های افزوده شده در دوران اوباما را پنهان کنند؟ و چرا مصرّند تداوم تحریم ها توسط بایدن را نادیده انگارند و همچنان از مذاکره دم بزنند؟! توافق موجود مذاکره نمی خواهد.
♦️ترور دانشمندان هسته ای و خرابکاری ویروسی در نطنز (سال 89) توسط دولت اوباما و با مشارکت صهیونیست ها انجام شد. اقدام تروریستی اخیر نیز با هماهنگی آمریکا و اسرائیل انجام شده، اما اصرار مشکوکی وجود دارد بر این که آمریکا را طرفدار مذاکره و اسرائیل را ضد مذاکره وانمود کند!
🔹اصرار بر جدا دیدن دشمنان مشترک که با تقسیم کار عمل می کنند، بدتر از ضربه ای است که شبکه نفوذ و خرابکاری زده است. بلکه از همین نوع کوچه باز کردن هاست که دشمن جرئت می کند توافق را زیر پا بگذارد و ضربات امنیتی بزند. این همان کار خطرناکی است که شهید سلیمانی درباره اش هشدار داد:
♦️«در خط مقدم جنگ با دشمن، نباید دو صدا بلند شود و کسانی بگویند دشمن نیست، دوست است. اگر صاحب منصبانی آدرس غلط دادند و در جامعه دو صدایی در مقابل دشمن درست کردند، مرتکب خیانت شدهاند. کوچه دادن به دشمن، بدترین نوع خیانت است. ترویج فهم غلط از دشمن، حساسیت جامعه را از بین بردن، سرد کردن و در درون آن تفرقه درست کردن، خیانت است».
@IMANI_mohammad
سوء محاسبه پیک نیکی؛ اعتراف یواشکی!
🔹آقای روحانی صبح امروز گفت "برخی فکر میکنند چون عید نوروز بوده و عدهای به سفر رفتهاند. گرفتار موج شدهایم. دنیا با یک موج جدیدی مواجه شده است".
♦️وزارت بهداشت چند ساعت بعد اعلام کرد در شبانه روز گذشته، ۳۰۴ هموطن در اثر ابتلا به کرونا جان باختند. یعنی بیش از چهار برابر ایام پیش از نوروز.
🔹آقای روحانی به فاصله سه هفته، حرف خود را عوض کرد. او که ۷ فروردین گفته بود "به نظر بنده از پیک کرونا عبور کرده ایم، در جهان و نه فقط ایران"، امروز خبر داد "گرفتار موج شدهایم. دنیا با یک موج جدیدی مواجه شده است".
♦️او امروز با زبان بی زبانی و بدون سر سوزنی خجالت و پشیمانی اذعان کرد ارزیابی چند هفته قبلش خلاف واقع بوده است؛ بنابراین درست می گفته اند همه کارشناسان و مسئولان وزارت بهداشت که درباره تشدید موج جدید به واسطه برداشتن محدودیت های سفر هشدار می دادند.
🔹محدودیت های موثری که درست در شب عید به دستور روحانی برداشته شد و موج سفرها را به دنبال داشت، متهم اول در افزایش صعودی مبتلایان و قربانیان است. متاسفانه عواقب تصمیمات بی پایه و پر خطری که آقای روحانی پیشه می کند، گریبانگیر مردم می شود اما برای شخص او عبرت نمی شود.
@IMANI_mohammad
یک عبرت شش ساله؛
مذاکرات چگونه فرسایشی می شود؟ -۱
♦️تیم مذاکره کننده، ملاحظات حکیمانه رهبر انقلاب را مراعات نکرد که پس از توافق، مجبور شده ظرف شش سال گذشته سالی چند بار، برای واداشتن طرف مقابل به اجرای تعهداتش مذاکره کند، بی آن که موفقیتی حاصل شود.
🔹عبرت ها را نباید دوباره تجربه کرد. شش سال قبل در اثر فضا سازی غلط، توافقی نامتوازن توسط تیم آقای ظریف انجام شد. مذاکره کننده گان با فشار دولت، امتیازات را نقد دادند و شش سال بعد را سرگم عرق ریختن، برای نقد کردن وعده های طرف مقابل شدند؛ بدون عایدی. آنها وعده فروختند و ما خریدیم!
♦️تیم ما در همین چند دور مذاکرات برجامی در وین، راستی آزمایی کرده و دستش آمده که آمریکا نمی خواهد تحریم ها را به شکل موثر بردارد. به تعبیر رهبری پیشنهادهای متکبرانه آمریکا، حتی ارزش نگاه کردن هم ندارد.
🔹هدف آمریکا از ورود دزدانه (و غیر مستیم) به مذاکرات کمیسیون مشترک برجام این است که اولا در مرور زمان و بدون پرداخت هزینه، خود را عضوی از برجام جا بیندازد که قبل از برداشتن تحریم ها، حق دارد طرف مذاکرات باشد. این هدف، به خاطر کوتاهی طرف ایرانی عملا در حال تحقق است!
♦️هدف دوم، فرسایشی کردن مذاکرات، برای عقب راندن ایران از حقوق خویش است که مطابق آن، همه تحریم های پسا برجامی اوباما و ترامپ باید یکجا و به شکل قابل راستی آزمایی برداشته شود.
🔹آقای عراقچی درباره نشست دیروز وین می گوید"اروپایی ها نه تنها اقدام خرابکارانه نطنز را نادیده گرفتند، بلکه سرگرم اعمال تحریم های جدید بودند؛ این قطعاً تضعیف مذاکرات و برجام است. آمریکایی ها باید همه تحریم ها را بردارند . ما به لیست تحریم ها نیاز داریم؛ فهرستی که تهیه می شود باید کامل باشد".
♦️به عبارت دیگر، هنوز لیست تحریم ها مشخص نیست! "وانگ کان" نماینده چین در مذاکرات هم گفت: گروه کارشناسی هسته ای، بسیار جلوتر از گروه لغو تحریم ها هستند. آمریکا نه تنها باید تمامی تحریم ها را بردارد، بلکه همچنین باید دست درازی قضایی علیه نهادها و اشخاص ثالت را متوقف کند".
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
یک عبرت شش ساله؛
مذاکرات چگونه فرسایشی می شود؟ - ۲
🔹چرا باید گروه کارشناسی مربوط به تعهدات ایران، بسیار جلوتر از گروه لغو تحریم ها باشد؟! جز به خاطر کوتاهی هیئت ایرانی؟ مرور این تحولات، حرکت مذاکرات در مسیر فرسایشی را نشان می دهد. دور جدید وقت کشی ها در حالی است که اروپایی ها سه سال قبل، دو ماه از ایران مهلت گرفتند تا تعهدات خود را عملی کنند.
♦️آنها بعد از چند ماه، وعده راه اندازی کانال اس پی وی را دادند و هفت هشت ماه بعد، پیشنهاد کانال اینستکس را مطرح کردند؛ اما به هیچ کدام عمل نکردند. دولت وقت آمریکا نیز با واسطه تراشی از فرانسه و ژاپن و سوئیس و...، نمایش مذاکره را دائما سر پا نگه می داشت و ضمنا از ایران می خواست از حقوق خود کوتاه بیاید.
🔹مذاکرات سه ساله -و به عبارت دیگر، هشت ساله- به حد اشباع رسیده، اما غرب اصرار دارد همان بازی را بازسازی کند. بازی مار و پله ای که ایران برای برداشته شدن تحریم ها (تعهد شش سال قبل غرب) باید بازی را از خانه اول شروع کند و امتیازات واگذار کرده را به فراموشی بسپارد!
♦️تیم ما در همین چند دور مذاکره اخیر راستی آزمایی کرده و دستش آمده که آمریکا نمی خواهد تحریم ها را به شکل موثر بردارد. بیش از این نباید در زمین و نقشه آمریکا بازی کرد.
🔹رهبر انقلاب روز چهارشنبه فرمودند "سیاست کشور را ما اعلام کردیم و به مسئولین هم گفتهایم؛ هم از نزدیک گفتیم، هم با نوشته گفتیم، هم در جلسات گفتیم، هم در صحبت عمومی گفتیم؛ خب حالا تشخیص مسئولین ما این است که برویم مذاکره کنیم تا همین سیاست را اِعمال کنیم؛ ما بحثی در این زمینه نداریم، منتها باید مراقبت بشود که مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرفها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. اینکه آمریکاییهای دائم اسم مذاکره را میآورند، این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقّی را قبول کند؛ نه، می خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند! آمریکا زورگو و تحمیلکننده است و مسئلهاش این است. بنابراین پیشنهادهایی هم که می کنند، غالباً پیشنهادهای متکبّرانه و تحقیرآمیزی است که حتّی قابل نگاه کردن نیست".
@IMANI_mohammad
🔹غرق مصنوعی؛ مذاکرات و انتخابات
♦️یادداشت روز کیهان:
http://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
غرق مصنوعی؛ مذاکرات و انتخابات - ۱
یک نگرانی مهم غرب درباره ایران، انتخابات ریاستجمهوری است؛ اینکه ریل دولت با رای مردم تغییر کند و دولتی باورمند به ظرفیتهای بزرگ ملت ایران، سکان اداره کشور را به دست بگیرد.
این به معنای پایان وضعیت هشتساله «انفعال، معطلی و انتظار» است. دولتی جوان و با انگیزه، و دارای روحیه خودباوری ملی، بیتردید دست روی دست نخواهد گذاشت تا غربیها به هر نحو که خواستند در اجرای توافق موش بدوانند. بلکه اصلا همه مسئولیتها را بار وزارت خارجه و برجام نخواهد کرد و پاسخ هر مطالبه اقتصادی و اجتماعی را به برجام و وعده برداشتن تحریمها حوالت نمی دهد.
تغییر ریل، همچنین به این معناست که دولت جدید، چون خود را گروگان توافق یکطرفه نمیداند، پاسخگوی مردم میشود و حس نشاط و امید واقعی را که مقدمه هر حرکت ملی است، در کالبد جامعه میدمد.
از نگاه غرب، تغییر ریل دولت در ایران، متوقف به نوع فهم افکار عمومی است. اگر مردم به این ارزیابی رسیده باشند که ایران، قدرتمند است و ظرفیت قوی تر و روئین تن شدن در برابر فشارها را دارد، آنگاه بر تغییر ریل اهتمام میکنند و جنبش ملی ذیل شعار «تغییر برای ایران قوی» شکل میگیرد.
اما اگر بتوان ذهن آنها را این گونه دستکاری کرد که «کشور شما، درمانده و بیچاره است»، در آن صورت، انفعال فعلی توجیه میشود و عاقلانه به نظر میآید.
از نگاه دشمن، باید به مردم ایران قبولاند که کشورشان درمانده است. از یک سو باید تولید رنج و محرومیت و مصدومیت نمود و از طرف دیگر، تصویرسازی کرد. کنارش هم گفت که اگر کوتاه میآمدید، گرفتار نبودید! این، برنامه سلب روحیه از یک ملت مستقل است. بردن او در شرایط غرق مصنوعی، به کمک عواملی در داخل که عرصه معیشت را سخت میکنند. این مهندسی، راه اجرای بازی «پلیس بد- پلیس خوب» را باز میکند.
کشور ما تا قبل از برجام، هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا بود و اکنون نیز با وجود سوء مدیریت اقتصادی، در رتبههای 22 تا 26 (بر اساس شاخصهای متفاوت) ارزیابی میشود.
برجام و برجامیزاسیون، با اقتصاد ما چه کرد که دچار این پسرفت شد؟ مگر نه اینکه قبل از برجام در سالهای 90 تا 92 با وجود همه تحریمهای فلجکننده دولت اوباما، توانسته بودیم به رتبه هجدهم اقتصادی دست پیدا کنیم؟
چه شد که امروز بازگشت به همان شرایط اقتصادی پیشابرجام برای برخی دولتمردان تبدیل به آرزو شده و بعد از هشت سال خودرایی و سوءمدیریت، میگویند چند سال طول میکشد تا به وضعیت اقتصادی سال 90 یا 92 برگردیم؟! آیا غیر از این است که تمام فرصت هشتساله را با همین تعلیق و انتظار، و وعده این صد روز یا صد روز بعدی، تباه کردهاند؛ و حال آنکه میشد صرف اجرای دو برنامه چهارساله درونزا برای رونق اقتصادی کرد؟
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
غرق مصنوعی؛ مذاکرات و انتخابات - ۲
دو ماه دیگر، زمان انتخابات در ایران است. غرب نه میخواهد از اخلاق مستکبرانه کوتاه بیاید و حق ملت ایران را به او بدهد و نه میخواهد مردم ایران به این نتیجه برسند که چاره خروج از گرفتاری هشت ساله، تغییر رویکرد دولت است.
راه جایگزین آنها این است که شرایط به شکل اتاق بازجویی و غرق مصنوعی انگارهسازی شود. از یک طرف و تا نزدیکی انتخابات، سوء مدیریت به علاوه تروریسم اقتصادی و سودجویی دلالان زالوصفت، تسمه از گرده مردم بکشند و از طرف دیگر، کسانی باشند که در این تنگنای رنج و فشار، نقش پلیس خوب یا واسطه دلسوز(!) را ایفا کنند و مثل یک سوپرمن وارد میدان شوند.
فشارهای تحریمی سال 90 تا 92 توسط دولت اوباما که پس از برجام، با فشارهای تحریمی آیسا و سیسادا ادامه یافت، و سپس، فشارهای تحریمی دولت ترامپ که تا امروز توسط دولت بایدن حفظ شده، یک هدف بیشتر نداشته؛ به ملت ایران بقبولاند که بیچاره و ناچار از تسلیم است.
اما دست ملت ایران در همه این سالهای بیمهری برخی مدیران، بسته نبود. مدیران و کارآفرینان پرتلاشی هم بودند که محاصرهها را شجاعانه شکستند و «ما قدرتمندیم و میتوانیم» را چنان به نمایش گذاشتند که تحسین جهانی و ناله دشمن را برانگیخت.
شهید سلیمانی و همرزمانش نشان دادند که حتی در مصاف نظامی نابرابر با دشمن، چگونه میتوان حماسهای پیروز را رقم زد و تبدیل به شخصیت محبوب و قهرمان ملی شد.
شهید شهریاری و همسنگرانش با خون خویش امضا کردند که میتوان حصار تحریمها را شکست و با درنوردیدن مرز فناوریهای پیشرفته، سوخت بیست درصد را برای تولید رادیوداروها تولید کرد.
اگر طهرانیمقدمها، موشکهای قدرتمند نقطهزنی ساختند که توانست تور راداری و پدافندی پیشرفته آمریکا را بدرد و امنترین دژ منطقهایاش در عینالاسد را درهم بکوبد، مجاهدان مسئولیتشناس دیگری بودند که پالایشگاه ستاره خلیجفارس را در اوج تحریمها برافراشتند، کشور نیازمند واردات بنزین (تحریم شده) را به صادرکننده بنزین تبدیل کردند و تحریم را دو بار زیر پا گذاشتند.
اگر مدیریت اشرافیتزده، در بحبوحه مذاکرات به دروغ میگفت خزانه خالی است، مدیران غیوری بودند که خط قرمزهای اشرافیت را زیر پا گذاشتند و دانه درشتها را پای محاکمه آوردند تا معلوم شود دهها هزار میلیارد تومان از سرمایهها و اموال و امکانات بیتالمال، در دوره تحریم دشمن، هزینه کامجویی اشرافیت بدمست شده است.
در همین دو سال اخیر به همت دستگاه قضایی، دو هزار واحد تولیدی تعطیل، نیمهتعطیل و یا غارت شده، به چرخه اقتصاد کشور برگشت و شغل دهها هزار کارگری را احیا کرد که تقریبا امیدی به احیای معیشت خود نداشتند.
این اتفاقات در حالی رخ داد که برخی متولیان امور در دولت، اهتمام و همراهی نداشتند. بنابراین اگر اختیارات فراوان دولت در اختیار خدمتگزاران با انگیزه و شجاع و خطرپذیر و نامعادله به هم زن قرار بگیرد، می تواند حصارهای خود ساخته را در هم بشکند و فشارهای خصمانه دشمن را بیرمق کند.
@IMANI_mohammad
تله توافق به هر قیمت؛
عراقچی از کدام تفاهم می گوید؟
🔸آقای عراقچی دیروز گفت"به نظر می رسد #تفاهم_جدیدی در حال شکل گرفتن است و اشتراک در هدف نهایی بین همه وجود دارد و مسیری که باید طی شود مسیری است که مقداری شناخته شده تر است. البته #اختلاف_نظرهای_بعضا_جدی وجود دارد. ما فکر میکنیم مذاکرات به مرحله ای رسیده که #نگارش_متن، حداقل در حوزه هایی که اشتراک نظر وجود دارد شروع شود".
🔸مشابه این سخنان هرگز از سوی مذاکره کنندگان مقابل عنوان نشد. بلکه جو بایدن دیروز گفته بود "هنوز زود است که معلوم شود مذاکرات برای احیای توافق موفق خواهد شد یا نه. ما برای بازگشت به توافق، #امتیازات_عمده" نخواهیم داد".
🔸مگر ایران، امتیاز جدیدی می خواهد؟ آمریکا اگر صداقت داشته باشد، باید به تعهداتش برگردد و همه 1500 تحریم دولت ترامپ، به علاوه تحریم های پسا برجامی دولت اوباما را بردارد.
🔸اما دولت بایدن، اولا می گوید بسیاری از این تحریم ها را بر نمی دارد و ثانیا نام انجام تعهد نقض شده خود را "امتیاز" می گذارد! پس از آن هم می گوید "امتیازات عمده" نخواهد داد؛ یعنی اگر هم امتیازی بدهد، جزئی و حاشیه ای خواهد بود که مغایر با مطالبه مشروع جمهوری اسلامی است.
🔸با وجود این واقعیات روشن، آقای عراقچی از کدام "تفاهم جدید" سخن می گوید؟! "جدید" نسبت به کدام تفاهم قبلی؟ جز برجام، توافق دیگری هم هست؟ اگر موضع آمریکا تا این حد متصلب و زورگویانه است، آقای عراقچی از کدام تفاهم حرف می زند که می توان نگارش آن را آغاز کرد؟!
🔸به یاد بیاوریم تحلیل وبسایت رادیو فرانسه را که مهر 92 نوشت: "ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با #فروشنده_بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از #فروش_حقوق_ملی میبیند. طبق این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، فروشنده، قیمت را کمتر خواهد کرد».
🔸صورت مسئله، نباید به خاطر فرسایشی شدن مذاکرات در طول سه سال اخیر، گم شود: آمریکا در پنج ساله پس از برجام، ابتدا تدریجا و سپس به کلی، تعهدات خود را زیر پا گذاشت و اکنون ادعا می کند می خواهد به توافق برگردد؛
🔸بنابراین منطقا باید "همه" تحریم های پسا برجامی اوباما و ترامپ را "یکجا" و نه تدریجا لغو کند؛ سپس، ایران راستی آزمایی کند که آیا موانع صادرات نفتی و غیر نفتی برداشته شده و می تواند با درآمد هایش تجارت کند و میزبان سرمایه گذاری خارجی باشد؟ پس از این مرحله، ایران نیز به تعهدات خود بر می گردد.
🔸تفاوت تعهدات ما و آمریکا این است که آژانس، از ما طلبکاری می کند؛ اما هیچ نهادی (حتی شورای امنیت)، آمریکا را به خاطر نقض تعهدات مواخذه نمی کند. بنابراین ما باید بیشتر سخت گیری کنیم تا کلاه پنج سال قبل دوباره سر کشور نرود.
🔸ایران نه امتیاز جدید (و جزئی) می خواهد و نه نیازمند به اصطلاح "مشوق" است؛ ضمن این که نمی پذیرد سابقه عهدشکنی آمریکا با تفاهم جدید (گام به گام) پاک شود و چند ماه بعد، با عضو طلبکار برجام (!) رو به رو باشد که حالا نگرانی اش نسبت به انتخابات ایران هم برطرف شده و می تواند کارشکنی های تحریمی را از سر بگیرد.
@IMANI_mohammad
پاسخ روحانی به یک سوال:
کدام تحریم ها باید یکجا لغو شود؟
🔹تحریم هایی را که دولت بایدن باید بردارد تا بتواند به برجام برگردد، روشن است: همه تحریم های پسا برجامی اوباما و ترامپ که مانع استفاده ایران از حقوق برجامی می شود. ضمن این که معنا ندارد یک تحریم را با برچسب هسته ای بردارند و همان یا بیشتر را با بهانه ای دیگر برگردانند. در این صورت، برجام کمترین ارزشی برای ایران ندارد.
♦️برخی خبرهای جسته و گریخته، از عقب نشینی تیم مذاکره کننده در وین از حقوق ایران حکایت می کند. خط قرمز های نظام در این زمینه روشن است و این بار، اجازه عدول از این خطوط قرمز منافع ملی داده نخواهد شد.
🔹در عین حال، همین خطوط قرمز را می توان لا به لای اظهارات صریح سال۹۴ آقای روحانی به هنگام اعلام برجام و جشن پیرامون آن پیدا کرد. او ۲۰ فروردین۹۴ در مراسم روز ملی فناوری هسته ای اعلام کرد: «ما هیچ توافقی را امضاء نخواهیم کرد، مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق، #تمامی_تحریمهای_اقتصادی، همان روز و #بالمرّه (یکجا) #لغو شود.»
♦️روحانی همچنین ۲۳ تیر ۹۴ در گفتوگوی مستقیم به مناسبت امضای برجام تاکید کرد: "عیدانه فراوان شد، تا باد چنین بادا... امروز به ملت شریف ایران اعلام میکنم که طبق توافق، در روز اجرا (دی ماه ۹۴) تمامی تحریمها لغو خواهد شد. تمام تحریمهای اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حملونقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها بالمره (یکباره) لغو خواهد شد و نه تعلیق. امروز روزی است که قدرتهای بزرگ اعلام کردهاند همه تحریمها برداشته و شرایط عادی در روابط با ایران آغاز خواهد شد".
🔹او همچنین ۱۷ خرداد۹۴ در مراسم روز ملي محيط زيست گفت "اینکه می گوییم تحریم ظالمانه باید از بین برود، بعضی ها چشم هایشان را زیاد نچرخانند! تحریم ها باید از بین برود تا #سرمایه بیاید. تا مسئله محیط زیست حل سود. تا اشتغال جوانان و صنعت حل شود. تا آب خوردن مردم حل شود. تا #بانک های ما احیا شود".
♦️با این تصریحات، تیم مذاکره کننده حق ندارد با هیچ توجیهی (از جمله تقسیم تحریم ها به ترامپی و اوبامایی، هسته ای و غیر هسته ای، قابل برداشتن و غیر قابل برداشتن، زمان بر و...) از لغو کامل تحریم های مالی و بانکی ونفتی کوتاه بیاید؛
🔹در صورت هر نوع عقب نشینی، این آقای روحانی است که باید رسما از مردم عذرخواهی و اذعان کند همه آن در باغ سبز نشان دادن ها و وعده ها، دروغ بوده و او در خدعه و کلاهبرداری آمریکا علیه ملت ایران شراکت کرده است.
@IMANI_mohammad