موفقیت نسبی ایران
و ناکامی آمریکا در مهار کرونا
🔹دو سال پس از شیوع کرونا و در حالی که ایران پیش از آمریکا گرفتار این بیماری عالمگیر شد، آمار قربانیان در دو کشور قابل توجه است.
♦️جمعیت آمریکا 333 میلیون و جمعیت ایران 84 میلیون نفر است. آمریکا 4 برابر ایران جمعیت دارد اما تعداد قربانیان کرونا در این کشور، بیش از 5 برابر (نزدیک 6 برابر) آمار ایران است: ایران 130 هزار نفر، و آمریکا 800 هزار نفر قربانی کرونا.
🔹این در حالی است که در اثر خباثت تحریمی آمریکا، واکسیناسیون در ایران با یک سال تاخیر انجام شد و آمریکا در معرض تحریم قرار نداشت.
♦️فقط در یازده ماهه سال جاری میلادی، 450 هزار نفر در آمریکا به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
🔹همین هفته های اخیر در حالی که آمار روزانه قربانیان کرونا در آمریکا به طور متوسط به 1600 نفر رسیده، آمار مشابه در ایران به کمتر از پنجاه نفر (امروز 42 نفر) کاهش یافته است. تعداد قربانیان چند هفته اخیر آمریکا، بیش از 30 برابر آمار ایران است و حال آن که جمعیت آمریکا چهار برابر جمعیت ایران است.
@IMANI_mohammad
خودکشی با نون اضافه!
🔹"نفتالی بنت" نخست وزیر اسرائیل، به خاطر این که معلوم شده یکی از سرنشینان هواپیمایش در سفر به ابوظبی کرونا داشته، فورا خودش را قرنطینه کرده؛ آن وقت با این حجم از مرگ هراسی که درباره صهیونیست ها زبانزد است، چند روز یک بار هم درباره جنگ با ایران بلوف می زند!
♦️همین چند روز قبل بود که کنستانتین سیفکوف، نائب رئیس آکادمی دانش موشکی و توپخانه ای روسیه، به شبکه روسیا الیوم گفت: "ایران یکی از چهار قدرت موشکی دنیاست و اگر حمله کند، اسرائیل دیگر قابل سکونت نخواهد بود".
🔹می گویند یک نفتالی دیگری، رفته بود روی ریل قطار دراز کشیده بود و چند قرص نان هم زیر سرش گذاشته بود. به او گفتند اینطوری که می میری؟! جواب داد "اتفاقا اومدم خود کشی کنم!".
♦️دوباره پرسیدند "پس این نان ها برای چیه؟". گفت: "اومدیم و قطار، چند روز پشت سر هم از اینجا عبور نکرد؛ من که نباید از گشنگی بمیرم، باید بمیرم؟!".
@IMANI_mohammad
چرایی و چگونگی
عملیات گازانبری غرب - ۱
اینکه معلمان، بازنشستگان، کارگران، کشاورزان و گروههای اجتماعی مشابه، با مشکلات اقتصادی دست به گریبانند، بر کسی پوشیده نیست. عیبی هم ندارد، بلکه بجا و مبتنی بر حق هم هست که دغدغهها و مشکلات خود را به گوش مسئولان برسانند و انتظار تدبیر و چاره جویی در حد مقدورات را داشته باشند. اصلا شان نزول مدیریت و مسئولیت، رسیدگی به مشکلات مردم بهویژه طبقات متوسط و پایین بهعنوان ولینعمت مسئولان است.
در عین حال چند سؤال و ابهام در این میان وجود دارد. نخست اینکه آیا نسبت به مشکلات باید رویکرد جزیرهای و صرفا صنفی داشت، یا اینکه در کنار طرح مطالبات صنفی، نباید از منافع و مصالح کلان ملی غفلت کرد؟ به عبارت دیگر باید مراقب بود با دمیدن در مشکلات صنفی و مطالبه اختصاص بودجه و منابع - که نوعا کمیاب و محدود هم هستند- نقض غرض نشود و برآیند مسیر چارهجویی، موجب مشکلات جدید (مثل تولید نقدینگی و تورم جدید و...) که دود آن در چشم همه می رود، نشود.
دوم؛ آیا تنها راه طرح مطالبات و مشکلات، تجمعات بیدر و پیکر خیابانی است که هیچکس مسئولیت راهاندازی و اتفاقات متن و حاشیه آن را بهعهده نمیگیرد، یا روشهای مدنیتر، مفیدتر و کمهزینهتر هم وجود دارد؟ مسئولیت انحراف این تجمعات و موجسواری دشمنان کلیت ملت ایران با کیست؟ آیا هزینههای هنگفت این موج سواری، جز از جیب ملت ایران پرداخت میشود؟
سوم؛ مشکلات اقتصادی، یکشبه نازل نشدهاند. بلکه خروجی مدیریت «ائتلاف اشرافی غربگرا» در طول هشت سال گذشته، در بسیاری از حوزهها، همین ناکارآمدی و انباشت و افزایش چالشها بوده است. با این وجود، آیا عجیب نیست که ناگهان در همین سه ماه ابتدایی تشکیل دولت جدید، حجم گسترهای از تجمعات به بهانههای مختلف، ساماندهی و تحریک و تشویق میشود و سپس با "مطالبه دزدی" توسط غربگرایان و ضد انقلاب، تبدیل به اغتشاش و ناامنی میشود یا خرج تکرار این گزاره القایی میشود که «هیچ چارهای نیست، باید مقابل آمریکا کوتاه آمد»؟!
در واقع وسط این هیاهو، آنچه گم می شود، سوء مدیریت فاحش اشرافیت غربگرا و حواله دادن علت مشکلات به منطق عقلایی «مقاومت ایران بر سر حقوق خود در برابر زیادهخواهی غرب» است. و حال آنکه هدر دادن انبوه منابع و فرصتهای موجود در کنار اصرار بر خود تحریمی، اصالتا به همین مدیریت قاصر و مقصر بر میگردد که با کارکرد خود، به حربه کُند شده تحریم، ضریب چند برابر داده است.
شاید یک تحلیل درباره موج تجمعات، این باشد که حجم مشکلات صنفی به حد انباشت رسیده و سرریز شده است، چنانکه مدیر معدوم کانال آمدنیوز فاش کرده بود انگیزه حمایت طیف متبوعش از انتخاب روحانی، تشدید ناکارآمدی و رساندن کشور به نقطه جوش بوده است(!)
اما تحلیل دیگری هم که تناقضی با تحلیل قبلی ندارد، این است که اردوگاه سیاسی بانی وضعیت موجود، هنوز ماموریتش را تمام و کمال انجام نداده و بنابراین مامور و مجبور است فاز دوم را پس از شکست در رساندن ایران به نقطه بیثباتی در دولت قبل، به اجرا بگذارد. کارشناسان و اهل فن میدانند که برجام، یک توافق صرف نبود، بلکه آغاز روند برجامیزاسیون برای به تحلیل بردن توانمندی های ایران بود. این روند هر چند خسارت های اقتصادی و دیپلماتیک و فرهنگی و امنیتی بسیاری به کشور ما زد، اما با تدابیر رهبر انقلاب، غیرت و همت برخی مدیران دلسوز، استقامت ملت، نتوانست برنامه «مهار ایران قوی» را در مقابل آمریکا به اجرا بگذارد.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
چرایی و چگونگی
عملیات گازانبری غرب - ۲
به شهادت کارشناسان غربی، ایران امروز در برابر آمریکا، به مراتب قویتر از ایران 8 سال قبل است و اغلب معادلات منطقه ای نه با نظر آمریکا، بلکه معطوف به اراده ایران پیش میرود.
ایران همچنین در همین چند ماه اخیر توانست با عبور از حصارهای تحریمی، در پیمان های منطقهای نقشآفرینی کند، قراردادهای اقتصادی متعدد منعقد یا تدارک کند، صادرات نفتی و غیرنفتی را به شکل چشمگیر افزایش دهد و بخشی از طلبهای ارزی خود از کشورها را وصول کند. در این روند بخشی از کسری های خزانه به شکل رو به رشدی در حال جبران شدن است. همچنین، ایران از یک سال قبل، با ابتکار عمل مجلس و تایید شورای عالی امنیت ملی، برخی محدودیتهای یکطرفه برجامی را متوقف، و به توسعه برنامه هستهای شتاب بخشیده است.
روی کار آمدن دولت جدید و انسجام قوای سهگانه، طبیعتاً میتواند موجب جهش در توانمندی و کارآمدی حاکمیتی شود. روند مثبت رویدادهای داخلی و خارجی، همچنان که کابوسی برای غرب است، اسباب سرشکستگی غربگرایان و ابطال گزارههای دروغین آنهاست.
این طیف با خود فکر میکنند اگر ملت و دولت ایران، بتوانند رشتههای دست و پاگیر «تحریف» و «خودتحریمی» را پاره کنند و از گردنه دشوار برخی چالشها در چند ماه پیش رو عبور کنند، موفقیتهای بزرگتری در سال جدید پیش روی شان خواهد بود. و در این صورت، هیچ پشمی به کلاه غرب و غربگرایان نمیماند.
بنابراین، ترفندی که تدارک کردهاند، عملیاتی کردن برخی مینهای کار گذاشته در زمین اقتصاد، پیش از جابهجایی دولت است. این نقشه با کمک رسانههای زنجیرهای در شایعه پردازی و تولید ترس و التهاب و بیاعتمادی و ناامیدی عملیاتی میشود.
آمریکاییها بارها تأکید کردهاند برجام (و برجامیزاسیون، شرطیسازی، تحریف و تحمیق مبتنی بر آن) دستاوردی طلایی در مهار ایران بود؛ و خروج طلبکارانه از آن - به امید به زانو درآمدن ملت و حاکمیت ایران در برابر «فشار حداکثری»- جز به رفتار تهاجمی و پیشرو حریف ختم نشد.
آنها اکنون پای میز مذاکره، دست پایین را دارند. آمریکا به اعتبار خیانت و عهدشکنی خود، پشت میز مذاکرات تحقیر میشود و همه دنیا هم حق را به ایران میدهند که بدون گرفتن تضمین معتبر، انتفاع واقعی و پایدار از وعده لغو تحریمها، و راستیآزمایی وعدههای جدید، اجازه بازگشت آمریکا و دسترسی به مکانیسم ماشه برجام را ندهد.
در مقابل نقشه غرب و پادوهای آنها این است: اول، فضاسازی در رسانههای غربی علیه تیم مذاکرهکننده ایران مبنی بر اینکه دنبال توافق و حل مسئله نیست. دوم، سوار شدن روی موج مشکلات صنفی و معیشتی و تولید فشار خیابانی از داخل، برای مجبور کردن ایران به تسلیم در مذاکرات، در ازای وعدههای هیچ و پوچ که نتیجه آن میتواند تشدید فشارهای اقتصادی در آینده باشد. این دو خط، به مثابه دو لبه یک قیچی در عملیات گازانبری دشمن عمل میکنند و متأسفانه، طیف اشرافیت آلوده و غربگرا در هر دو حوزه، در خدمت دشمن عمل میکند، بلکه حتی گرانیگاه این قیچی است. هدف اصلی از تحریک تجمعات و اعتراضات - در پوشش مطالبات غالباً به حق صنوف مختلف- ضربهزدن به خود ملت ایران است.
♦️روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
خائن در اندرونی خانه!
♦️سر برخی سیاسیون چگونه کلاه رفت؟ کسانی آنها را دوره کرده و مشورت می دادند که اسم ایرانی داشتند، اما آمریکایی تر از هر آمریکایی فکر می کردند.
🔹یکی اش علی واعظ، عضو گروه آمریکایی "بحران" (با هیئت امنایی جرج سوروس) که اواخر آذر ۱۳۹۲ به تهران سفر، و با مرحوم هاشمی گفت و گو کرد. گروه بحران، چند ماه قبل از توافق، متنی تقریبا مشابه متن دیکته شده برجام را منتشر کرده!
♦️واعظ قبلا با ارگان سیا (رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی)، بیبیسی و رویتر همکاری داشت. او اکنون در حالی که آمریکا، برجام را زیر پا گذاشته (نقض دو چندان حقوق ایران)، وقیح تر از خود آمریکایی ها مدعی شده:
🔹"اگر صاحبخانه [!] زد زیر قرارداد و شما را بیرون کرد، تقضیر بر گردن اوست. اما اگر شما در عین تخلیه منزل، زدید شیشه ها را شکستید، یخچال و گاز را درب و داغان کردید، و در کوچه ایستادید و گفتید تا یک قرارداد رهن به شما تحویل داده نشود، تکان نمی خورید، دیگر فقط صاحبخانه مقصر نیست"!
♦️از مامور و مزدور نشاندار دشمن توقعی نیست، اما چه کسانی این ماموران را تا اندرونی برخی سیاستمداران ما (امثال هاشمی و روحانی و خاتمی و ظریف و...) بردند؟!
@IMANI_mohammad
باربا صندوق خواران !
🔹"باربا پاپا عوض میشه"! شخصیت های خیالی انیمیشن"باربا پاپا" در وقت ضرورت، با گفتن مشابه این جمله، تغییر قیافه داده و به شکل دیگری در می آمدند.
♦️در عالم واقعیت هم، کاسبان سیاست بازی را می شناسیم که در دولت قبل، مرتکب فساد ۱۱ هزار میلیارد تومانی "صندوق ذخیره فرهنگیان" شدند، اما حالا با اعتماد به نفس و بدون هیچ خجالتی، ژست دفاع از حقوق معلمان و فرهنگیان را گرفته اند!
🔹بله، "باربا صندوق خواران"، خیلی راحت اموال فرهنگیان و معلمان را بالا کشیدند، اما راحت تر از آن، عوض شدند به "باربا طرفداران معلمان و فرهنگیان"!!
♦️آفتاب پرست هم به سرعت و مهارت اینها نمی تواند رنگ عوض کند؛ و از جایگاه متهم فساد، به جایگاه شاکی و طلبکار سُر بخورد!
@IMANI_mohammad
.
♦️این نقشه آبی (نشانه موفقیت ایران در مهار کرونا) را در عناوین مهم رسانه های بیگانه و نشریات غربگرا پیدا نمی کنید. چون ماموریت آنها، ناتوان نمایی ایران است و نه توانمندی دولت-ملت ایران! آنها دوست دارند ایران، روی خط قرمز و نارنجی بحران سیر کند، نه خط آبی آرامش و ثبات.
🔹به تعبیر اکبر گنجی: "ما كارمندان رسمي پروپاگانداي دولت ترامپ، جانسون، نتانياهو و بن سلمان هستيم. گمان باطل نكنيدكه مامخالف سياسي ومدافع حقوق بشر هستيم. وظيفه ما وحشت افكني است. ما تشنه مرگ و خون مردم ايرانيم. كاري را كه شديدترين تحريمها نتوانست انجام دهد، ما موظفيم با كرونا هراسي انجام دهيم».
@IMANI_mohammad
دو دوزه بازی افراطیون مدعی اصلاحات با لاریجانی
🔹بازی هر چند وقت یک بار غربگرایان و افراطیون مدعی اصلاحات با سوژه «علی لاریجانی»، در نهایت بیصداقتی انجام میشود.
♦️اخیرا نامه محرمانه شورای نگهبان به آقای لاریجانی (درباره دلایل عدم احراز صلاحیت وی در انتخابات ریاست جمهوری) و پاسخ وی به این نامه، در فضای مجازی منتشر شد. گفته میشود منتشرکننده نامه محرمانه و پاسخ آن، همان فرد (سعید. آ / از عناصر فراری مقیم فنلاند) و شبکهای است که پیش از این، فایل صوتی و محرمانه مصاحبه آقای ظریف با مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری را درز داده و منتشر کرده بود.
🔹البته جای سؤال است که نامه محرمانه شورای نگهبان به یک نامزد، چرا و چگونه از رسانههای بیگانه سر در میآورد؟ اما پرسش مهم تر این است که افراطیون غربگرا و مدعیان دروغین اصلاحات و اعتدال، از پنهان شدن پشت سوژه آقای لاریجانی کدام مقاصد را دنبال میکنند؟
♦️آنها همان طیفی هستند که پس از پخش برنامههای روشنگرانهای مثل هویت و کنفرانس برلین و...، در مجلس وقت و کف خیابان شعار میدادند «سیمای لاریجانی، تعطیل باید گردد». لاریجانی ضمنا همان کسی بود که در انتقاد به توافق نامتوازن روحانی با تروئیکای اروپایی در قالب توافقات سعدآباد و پاریس و بروکس (دولت اصلاحات) گفته بود «دُرّ غلتان دادیم و آب نبات گرفتیم».
🔹افراطیون مدعی اعتدال و اصلاحات به همین دلایل، کینه لاریجانی را در دل داشتند او اما به تدریج از میانه دهه 80 احساس کردند میتوانند به لاریجانی نزدیک شده و از ظرفیت وی استفاده کنند.
♦️در چنین فرآیندی بود کهکرباسچی دبیرکل کارگزاران آذر 94 در مصاحبه با شرق، ضمن نام بردن از لاریجانی گفت: "ما بعد از پیروزی در انتخابات 92 روش نامعقولی به کار نگرفتیم. دولت از طرف مقابل یارگیری کرده، مثلا در سیاست خارجی و برجام. در مجموع بازی طرفداران دولت در گروههای سیاسی به واسطه همین سربازگیری از جبهه مقابل بوده و در مجلس هم میتواند اتفاق بیفتد".
🔹اگر کرباسچی سال 94 مدعی یارگیری (سربازگیری از امثال لاریجانی) بود، چهار سال بعد، حسین مرعشی سخنگوی کارگزاران (دبیرکل فعلی حزب) درباره احتمال حمایت انتخاباتی از آقای لاریجانی به روزنامه اعتماد گفت «چه لزومی دارد به سمت اصولگرایان معتدل برویم؟ در دنیا مرسوم است که روی اسب برنده شرط میبندند. کارگزاران هم روی اسب بازنده شرط بندی نمیکند. آنها بازارشان را از دست دادهاند».
♦️اما چرایی پنهان شدن طیف مذکور پشت سوژه آقای لاریجانی را باید در ناکامی مطلق این طیف در انتخابات امسال جست و جو کرد. این طیف (از خاتمی و کروبی و جهانگیری و... گرفته تا 16 گروه اصلاحطلب، در انتخابات اخیر از آقای همتی حمایت کردند، اما نتوانستند بیش از ۲.۴۴۳.۳۸۷ رأی (حدود 8 درصد کل آراء ماخوذه) را در مقابل ۱۸.۰۲۱.۹۴۵ رای آقای رئیسی، به خود جلب کنند. این یک آزمون جدی بر سر مقبولیت آنها نزد مردم بود.
🔹در عین حال باید توجه داشت که فارغ از تصمیم شورای نگهبان، بر اساس اغلب نظرسنجیها، آقای لاریجانی هم فاقد رای چشمگیر بود. چنانکه طبق نظرسنجی مرکز افکارسنجی ایسپا (نزدیک به دولت و اصلاحطلبان) که 25 اردیبهشت انجام شد، 7 درصد گفته بودند قطعا و به احتمال زیاد، و 16 درصد تا حدودی احتمال دارد به آقای لاریجانی رای بدهند. آنها هم که اصلا به او رای نمیدادند (رای منفی)، بالای 41 درصد بود.
♦️همچنین اصلاحطلبان متعددی مثل آقای زیباکلام بارها گفتهاند «مردم دیگر به اصلاحطلبان رای نمیدهند. لاریجانی تایید صلاحیت هم میشد، رای نداشت. دلم میخواست از لاریجانی بپرسیم به چه امیدی نامزد شده است؟».
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
♦️بورس از کجا ضربه خورد؟
♦️چگونه احیا میشود؟
🔹روزنامه کیهان:
https://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
بورس از کجا ضربه خورد؟
چگونه احیا میشود؟ - ۱
🔹یکی از جفاهایی که برخی مدیران در دولت سابق مرتکب شدند، خلافگویی و خلافنمایی واقعیات بود. وهم و خیال، «واقعیت» جا زده شد و رونماهای اقتصاد آراسته شد، بیآنکه پایههای آن تقویت شود. در شرایطی که زنجیره سوءتدبیرها، تیشه به ریشه اقتصاد میزد، وانمود میشد اقتصاد رونق گرفته است.
🔹یکی از شعبده بازیهای پر هزینه، درباره بورس اتفاق افتاد. قاعده همهجایی بورس این است که رونق یا رکود آن، نسبت مستقیمی با رونق و رکود اقتصادی دارد. اما سال 98، در حالی که اقتصاد ایران به اعتبار معطلی چندین ساله در مذاکرات و برجام، دچار رکود شدید شده بود، بورس هیجانی شد.
🔹دولت با تزریق برخی حمایتها و آراستن بورس، مردم را تشویق میکرد همهچیز خود را به بورس بسپارند؛ و حال آنکه سازوکار بورس و شرکتهای زیرمجموعه آن، فاقد شفافیت لازم بود. دولت میخواست بیآنکه به اقتصاد سامان بدهد، رونق بورس را بازنمایی کند(!)
🔹در اوج رکود اقتصادی، بورس از زمین و سکه و طلا و ارز هم جلو زد و سودآورترین بازارها شد. بخشی از مردم هم بیتوجه به هشدار کارشناسان و براساس دعوتهای پیاپی دولتمردان، به خیال کسب سود بیشتر، اقدام به فروش همه مایملک خود و خرید سهام کردند. حبابی بزرگ شکل گرفت و در عرض یک سال ترکید. آنچه میخوانید، روایتی از این ماجراست:
۱) اظهارنظرهای آقای روحانی و برخی دولتمردان در دو مقطع رشد بورس و سقوط آن، کاملاً متفاوت است. یکی تشویق علیالاطلاق مردم به سرمایهگذاری در بورس است و دومی، پس از آنکه سرمایهگذاران متضرر شدند، دادن هشدار دیرهنگام است.
روحانی حتی ۱۶ مرداد ۹۹ (چند روز قبل از آغاز سقوط بورس) گفته بود: «با شرایطی که بورس نشان می دهد، اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم باید همهچیز را به بورس بسپارند»!
او حتی پس از شروع ریزش، رفتاری پرخاشگرانه در قبال هشدارها داشت، چنانکه 30 شهریور 1399 گفت «اینکه آمار تورم نشان داد علیرغم مشکلاتی که در اسفند و فروردین داشتیم، تورم ما کاهشی بود ، دومرتبه عصبانی میشوند و میگویند چرا در دنیا همه بدبخت شدند، وضع شما خوب شد؟ خوب شد، چه کار کنیم؟ شما اگر ناراحت هستید، گوش نکنید و راهش این است که در گوشتان یک پنبه بگذارید، این حرفهای خوب را نشنوید. بورس ما خوب شده، عصبانی هستند و میگویند بورس تمام دنیا بههمریخته، چرا بورس ایران خوب است؟».
۲) در نتیجه ورود نقدینگی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی، شاخص بورس تا رقم ۲ میلیون واحد هم صعود کرد. طبق آمار رسمی، بازدهی بورس در ده سال گذشته، (به اعتبار جهش در ابتدای سال 99)، رشد 967 واحدی را نشان میداد. بورس، تبدیل به پرسودترین بازار شده بود؛ حتی بالاتر از بازار سکه، ارز، مسکن، خودرو و سپرده بانکی. این اتفاق خوبی بود، مشروط بر اینکه در خدمت حمایت از تولید درمیآمد.
خبرگزاری دولتی ایرنا تیر ماه 99، در گزارشی درباره رونق بورس نوشته بود: «رشد ۹۶۷ درصدی شاخص بورس در دولت تدبیر و امید نمایان است. شاخص ضریب نفوذ بازار سرمایه از نزدیک به ۶.۵ میلیون نفر در سال ۱۳۹۲، به بیش از ۱۱ میلیون نفر تا پایان فروردین۱۳۹۶ رسید. این عدد در سال ۱۳۹۹ با اجرایی شدن آزادسازی سهام عدالت، به حدود ۶۰ میلیون نفر رسیده است».
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad