چرایی و چگونگی
عملیات گازانبری غرب - ۱
اینکه معلمان، بازنشستگان، کارگران، کشاورزان و گروههای اجتماعی مشابه، با مشکلات اقتصادی دست به گریبانند، بر کسی پوشیده نیست. عیبی هم ندارد، بلکه بجا و مبتنی بر حق هم هست که دغدغهها و مشکلات خود را به گوش مسئولان برسانند و انتظار تدبیر و چاره جویی در حد مقدورات را داشته باشند. اصلا شان نزول مدیریت و مسئولیت، رسیدگی به مشکلات مردم بهویژه طبقات متوسط و پایین بهعنوان ولینعمت مسئولان است.
در عین حال چند سؤال و ابهام در این میان وجود دارد. نخست اینکه آیا نسبت به مشکلات باید رویکرد جزیرهای و صرفا صنفی داشت، یا اینکه در کنار طرح مطالبات صنفی، نباید از منافع و مصالح کلان ملی غفلت کرد؟ به عبارت دیگر باید مراقب بود با دمیدن در مشکلات صنفی و مطالبه اختصاص بودجه و منابع - که نوعا کمیاب و محدود هم هستند- نقض غرض نشود و برآیند مسیر چارهجویی، موجب مشکلات جدید (مثل تولید نقدینگی و تورم جدید و...) که دود آن در چشم همه می رود، نشود.
دوم؛ آیا تنها راه طرح مطالبات و مشکلات، تجمعات بیدر و پیکر خیابانی است که هیچکس مسئولیت راهاندازی و اتفاقات متن و حاشیه آن را بهعهده نمیگیرد، یا روشهای مدنیتر، مفیدتر و کمهزینهتر هم وجود دارد؟ مسئولیت انحراف این تجمعات و موجسواری دشمنان کلیت ملت ایران با کیست؟ آیا هزینههای هنگفت این موج سواری، جز از جیب ملت ایران پرداخت میشود؟
سوم؛ مشکلات اقتصادی، یکشبه نازل نشدهاند. بلکه خروجی مدیریت «ائتلاف اشرافی غربگرا» در طول هشت سال گذشته، در بسیاری از حوزهها، همین ناکارآمدی و انباشت و افزایش چالشها بوده است. با این وجود، آیا عجیب نیست که ناگهان در همین سه ماه ابتدایی تشکیل دولت جدید، حجم گسترهای از تجمعات به بهانههای مختلف، ساماندهی و تحریک و تشویق میشود و سپس با "مطالبه دزدی" توسط غربگرایان و ضد انقلاب، تبدیل به اغتشاش و ناامنی میشود یا خرج تکرار این گزاره القایی میشود که «هیچ چارهای نیست، باید مقابل آمریکا کوتاه آمد»؟!
در واقع وسط این هیاهو، آنچه گم می شود، سوء مدیریت فاحش اشرافیت غربگرا و حواله دادن علت مشکلات به منطق عقلایی «مقاومت ایران بر سر حقوق خود در برابر زیادهخواهی غرب» است. و حال آنکه هدر دادن انبوه منابع و فرصتهای موجود در کنار اصرار بر خود تحریمی، اصالتا به همین مدیریت قاصر و مقصر بر میگردد که با کارکرد خود، به حربه کُند شده تحریم، ضریب چند برابر داده است.
شاید یک تحلیل درباره موج تجمعات، این باشد که حجم مشکلات صنفی به حد انباشت رسیده و سرریز شده است، چنانکه مدیر معدوم کانال آمدنیوز فاش کرده بود انگیزه حمایت طیف متبوعش از انتخاب روحانی، تشدید ناکارآمدی و رساندن کشور به نقطه جوش بوده است(!)
اما تحلیل دیگری هم که تناقضی با تحلیل قبلی ندارد، این است که اردوگاه سیاسی بانی وضعیت موجود، هنوز ماموریتش را تمام و کمال انجام نداده و بنابراین مامور و مجبور است فاز دوم را پس از شکست در رساندن ایران به نقطه بیثباتی در دولت قبل، به اجرا بگذارد. کارشناسان و اهل فن میدانند که برجام، یک توافق صرف نبود، بلکه آغاز روند برجامیزاسیون برای به تحلیل بردن توانمندی های ایران بود. این روند هر چند خسارت های اقتصادی و دیپلماتیک و فرهنگی و امنیتی بسیاری به کشور ما زد، اما با تدابیر رهبر انقلاب، غیرت و همت برخی مدیران دلسوز، استقامت ملت، نتوانست برنامه «مهار ایران قوی» را در مقابل آمریکا به اجرا بگذارد.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
چرایی و چگونگی
عملیات گازانبری غرب - ۲
به شهادت کارشناسان غربی، ایران امروز در برابر آمریکا، به مراتب قویتر از ایران 8 سال قبل است و اغلب معادلات منطقه ای نه با نظر آمریکا، بلکه معطوف به اراده ایران پیش میرود.
ایران همچنین در همین چند ماه اخیر توانست با عبور از حصارهای تحریمی، در پیمان های منطقهای نقشآفرینی کند، قراردادهای اقتصادی متعدد منعقد یا تدارک کند، صادرات نفتی و غیرنفتی را به شکل چشمگیر افزایش دهد و بخشی از طلبهای ارزی خود از کشورها را وصول کند. در این روند بخشی از کسری های خزانه به شکل رو به رشدی در حال جبران شدن است. همچنین، ایران از یک سال قبل، با ابتکار عمل مجلس و تایید شورای عالی امنیت ملی، برخی محدودیتهای یکطرفه برجامی را متوقف، و به توسعه برنامه هستهای شتاب بخشیده است.
روی کار آمدن دولت جدید و انسجام قوای سهگانه، طبیعتاً میتواند موجب جهش در توانمندی و کارآمدی حاکمیتی شود. روند مثبت رویدادهای داخلی و خارجی، همچنان که کابوسی برای غرب است، اسباب سرشکستگی غربگرایان و ابطال گزارههای دروغین آنهاست.
این طیف با خود فکر میکنند اگر ملت و دولت ایران، بتوانند رشتههای دست و پاگیر «تحریف» و «خودتحریمی» را پاره کنند و از گردنه دشوار برخی چالشها در چند ماه پیش رو عبور کنند، موفقیتهای بزرگتری در سال جدید پیش روی شان خواهد بود. و در این صورت، هیچ پشمی به کلاه غرب و غربگرایان نمیماند.
بنابراین، ترفندی که تدارک کردهاند، عملیاتی کردن برخی مینهای کار گذاشته در زمین اقتصاد، پیش از جابهجایی دولت است. این نقشه با کمک رسانههای زنجیرهای در شایعه پردازی و تولید ترس و التهاب و بیاعتمادی و ناامیدی عملیاتی میشود.
آمریکاییها بارها تأکید کردهاند برجام (و برجامیزاسیون، شرطیسازی، تحریف و تحمیق مبتنی بر آن) دستاوردی طلایی در مهار ایران بود؛ و خروج طلبکارانه از آن - به امید به زانو درآمدن ملت و حاکمیت ایران در برابر «فشار حداکثری»- جز به رفتار تهاجمی و پیشرو حریف ختم نشد.
آنها اکنون پای میز مذاکره، دست پایین را دارند. آمریکا به اعتبار خیانت و عهدشکنی خود، پشت میز مذاکرات تحقیر میشود و همه دنیا هم حق را به ایران میدهند که بدون گرفتن تضمین معتبر، انتفاع واقعی و پایدار از وعده لغو تحریمها، و راستیآزمایی وعدههای جدید، اجازه بازگشت آمریکا و دسترسی به مکانیسم ماشه برجام را ندهد.
در مقابل نقشه غرب و پادوهای آنها این است: اول، فضاسازی در رسانههای غربی علیه تیم مذاکرهکننده ایران مبنی بر اینکه دنبال توافق و حل مسئله نیست. دوم، سوار شدن روی موج مشکلات صنفی و معیشتی و تولید فشار خیابانی از داخل، برای مجبور کردن ایران به تسلیم در مذاکرات، در ازای وعدههای هیچ و پوچ که نتیجه آن میتواند تشدید فشارهای اقتصادی در آینده باشد. این دو خط، به مثابه دو لبه یک قیچی در عملیات گازانبری دشمن عمل میکنند و متأسفانه، طیف اشرافیت آلوده و غربگرا در هر دو حوزه، در خدمت دشمن عمل میکند، بلکه حتی گرانیگاه این قیچی است. هدف اصلی از تحریک تجمعات و اعتراضات - در پوشش مطالبات غالباً به حق صنوف مختلف- ضربهزدن به خود ملت ایران است.
♦️روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
خائن در اندرونی خانه!
♦️سر برخی سیاسیون چگونه کلاه رفت؟ کسانی آنها را دوره کرده و مشورت می دادند که اسم ایرانی داشتند، اما آمریکایی تر از هر آمریکایی فکر می کردند.
🔹یکی اش علی واعظ، عضو گروه آمریکایی "بحران" (با هیئت امنایی جرج سوروس) که اواخر آذر ۱۳۹۲ به تهران سفر، و با مرحوم هاشمی گفت و گو کرد. گروه بحران، چند ماه قبل از توافق، متنی تقریبا مشابه متن دیکته شده برجام را منتشر کرده!
♦️واعظ قبلا با ارگان سیا (رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی)، بیبیسی و رویتر همکاری داشت. او اکنون در حالی که آمریکا، برجام را زیر پا گذاشته (نقض دو چندان حقوق ایران)، وقیح تر از خود آمریکایی ها مدعی شده:
🔹"اگر صاحبخانه [!] زد زیر قرارداد و شما را بیرون کرد، تقضیر بر گردن اوست. اما اگر شما در عین تخلیه منزل، زدید شیشه ها را شکستید، یخچال و گاز را درب و داغان کردید، و در کوچه ایستادید و گفتید تا یک قرارداد رهن به شما تحویل داده نشود، تکان نمی خورید، دیگر فقط صاحبخانه مقصر نیست"!
♦️از مامور و مزدور نشاندار دشمن توقعی نیست، اما چه کسانی این ماموران را تا اندرونی برخی سیاستمداران ما (امثال هاشمی و روحانی و خاتمی و ظریف و...) بردند؟!
@IMANI_mohammad
باربا صندوق خواران !
🔹"باربا پاپا عوض میشه"! شخصیت های خیالی انیمیشن"باربا پاپا" در وقت ضرورت، با گفتن مشابه این جمله، تغییر قیافه داده و به شکل دیگری در می آمدند.
♦️در عالم واقعیت هم، کاسبان سیاست بازی را می شناسیم که در دولت قبل، مرتکب فساد ۱۱ هزار میلیارد تومانی "صندوق ذخیره فرهنگیان" شدند، اما حالا با اعتماد به نفس و بدون هیچ خجالتی، ژست دفاع از حقوق معلمان و فرهنگیان را گرفته اند!
🔹بله، "باربا صندوق خواران"، خیلی راحت اموال فرهنگیان و معلمان را بالا کشیدند، اما راحت تر از آن، عوض شدند به "باربا طرفداران معلمان و فرهنگیان"!!
♦️آفتاب پرست هم به سرعت و مهارت اینها نمی تواند رنگ عوض کند؛ و از جایگاه متهم فساد، به جایگاه شاکی و طلبکار سُر بخورد!
@IMANI_mohammad
.
♦️این نقشه آبی (نشانه موفقیت ایران در مهار کرونا) را در عناوین مهم رسانه های بیگانه و نشریات غربگرا پیدا نمی کنید. چون ماموریت آنها، ناتوان نمایی ایران است و نه توانمندی دولت-ملت ایران! آنها دوست دارند ایران، روی خط قرمز و نارنجی بحران سیر کند، نه خط آبی آرامش و ثبات.
🔹به تعبیر اکبر گنجی: "ما كارمندان رسمي پروپاگانداي دولت ترامپ، جانسون، نتانياهو و بن سلمان هستيم. گمان باطل نكنيدكه مامخالف سياسي ومدافع حقوق بشر هستيم. وظيفه ما وحشت افكني است. ما تشنه مرگ و خون مردم ايرانيم. كاري را كه شديدترين تحريمها نتوانست انجام دهد، ما موظفيم با كرونا هراسي انجام دهيم».
@IMANI_mohammad
دو دوزه بازی افراطیون مدعی اصلاحات با لاریجانی
🔹بازی هر چند وقت یک بار غربگرایان و افراطیون مدعی اصلاحات با سوژه «علی لاریجانی»، در نهایت بیصداقتی انجام میشود.
♦️اخیرا نامه محرمانه شورای نگهبان به آقای لاریجانی (درباره دلایل عدم احراز صلاحیت وی در انتخابات ریاست جمهوری) و پاسخ وی به این نامه، در فضای مجازی منتشر شد. گفته میشود منتشرکننده نامه محرمانه و پاسخ آن، همان فرد (سعید. آ / از عناصر فراری مقیم فنلاند) و شبکهای است که پیش از این، فایل صوتی و محرمانه مصاحبه آقای ظریف با مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری را درز داده و منتشر کرده بود.
🔹البته جای سؤال است که نامه محرمانه شورای نگهبان به یک نامزد، چرا و چگونه از رسانههای بیگانه سر در میآورد؟ اما پرسش مهم تر این است که افراطیون غربگرا و مدعیان دروغین اصلاحات و اعتدال، از پنهان شدن پشت سوژه آقای لاریجانی کدام مقاصد را دنبال میکنند؟
♦️آنها همان طیفی هستند که پس از پخش برنامههای روشنگرانهای مثل هویت و کنفرانس برلین و...، در مجلس وقت و کف خیابان شعار میدادند «سیمای لاریجانی، تعطیل باید گردد». لاریجانی ضمنا همان کسی بود که در انتقاد به توافق نامتوازن روحانی با تروئیکای اروپایی در قالب توافقات سعدآباد و پاریس و بروکس (دولت اصلاحات) گفته بود «دُرّ غلتان دادیم و آب نبات گرفتیم».
🔹افراطیون مدعی اعتدال و اصلاحات به همین دلایل، کینه لاریجانی را در دل داشتند او اما به تدریج از میانه دهه 80 احساس کردند میتوانند به لاریجانی نزدیک شده و از ظرفیت وی استفاده کنند.
♦️در چنین فرآیندی بود کهکرباسچی دبیرکل کارگزاران آذر 94 در مصاحبه با شرق، ضمن نام بردن از لاریجانی گفت: "ما بعد از پیروزی در انتخابات 92 روش نامعقولی به کار نگرفتیم. دولت از طرف مقابل یارگیری کرده، مثلا در سیاست خارجی و برجام. در مجموع بازی طرفداران دولت در گروههای سیاسی به واسطه همین سربازگیری از جبهه مقابل بوده و در مجلس هم میتواند اتفاق بیفتد".
🔹اگر کرباسچی سال 94 مدعی یارگیری (سربازگیری از امثال لاریجانی) بود، چهار سال بعد، حسین مرعشی سخنگوی کارگزاران (دبیرکل فعلی حزب) درباره احتمال حمایت انتخاباتی از آقای لاریجانی به روزنامه اعتماد گفت «چه لزومی دارد به سمت اصولگرایان معتدل برویم؟ در دنیا مرسوم است که روی اسب برنده شرط میبندند. کارگزاران هم روی اسب بازنده شرط بندی نمیکند. آنها بازارشان را از دست دادهاند».
♦️اما چرایی پنهان شدن طیف مذکور پشت سوژه آقای لاریجانی را باید در ناکامی مطلق این طیف در انتخابات امسال جست و جو کرد. این طیف (از خاتمی و کروبی و جهانگیری و... گرفته تا 16 گروه اصلاحطلب، در انتخابات اخیر از آقای همتی حمایت کردند، اما نتوانستند بیش از ۲.۴۴۳.۳۸۷ رأی (حدود 8 درصد کل آراء ماخوذه) را در مقابل ۱۸.۰۲۱.۹۴۵ رای آقای رئیسی، به خود جلب کنند. این یک آزمون جدی بر سر مقبولیت آنها نزد مردم بود.
🔹در عین حال باید توجه داشت که فارغ از تصمیم شورای نگهبان، بر اساس اغلب نظرسنجیها، آقای لاریجانی هم فاقد رای چشمگیر بود. چنانکه طبق نظرسنجی مرکز افکارسنجی ایسپا (نزدیک به دولت و اصلاحطلبان) که 25 اردیبهشت انجام شد، 7 درصد گفته بودند قطعا و به احتمال زیاد، و 16 درصد تا حدودی احتمال دارد به آقای لاریجانی رای بدهند. آنها هم که اصلا به او رای نمیدادند (رای منفی)، بالای 41 درصد بود.
♦️همچنین اصلاحطلبان متعددی مثل آقای زیباکلام بارها گفتهاند «مردم دیگر به اصلاحطلبان رای نمیدهند. لاریجانی تایید صلاحیت هم میشد، رای نداشت. دلم میخواست از لاریجانی بپرسیم به چه امیدی نامزد شده است؟».
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
♦️بورس از کجا ضربه خورد؟
♦️چگونه احیا میشود؟
🔹روزنامه کیهان:
https://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
بورس از کجا ضربه خورد؟
چگونه احیا میشود؟ - ۱
🔹یکی از جفاهایی که برخی مدیران در دولت سابق مرتکب شدند، خلافگویی و خلافنمایی واقعیات بود. وهم و خیال، «واقعیت» جا زده شد و رونماهای اقتصاد آراسته شد، بیآنکه پایههای آن تقویت شود. در شرایطی که زنجیره سوءتدبیرها، تیشه به ریشه اقتصاد میزد، وانمود میشد اقتصاد رونق گرفته است.
🔹یکی از شعبده بازیهای پر هزینه، درباره بورس اتفاق افتاد. قاعده همهجایی بورس این است که رونق یا رکود آن، نسبت مستقیمی با رونق و رکود اقتصادی دارد. اما سال 98، در حالی که اقتصاد ایران به اعتبار معطلی چندین ساله در مذاکرات و برجام، دچار رکود شدید شده بود، بورس هیجانی شد.
🔹دولت با تزریق برخی حمایتها و آراستن بورس، مردم را تشویق میکرد همهچیز خود را به بورس بسپارند؛ و حال آنکه سازوکار بورس و شرکتهای زیرمجموعه آن، فاقد شفافیت لازم بود. دولت میخواست بیآنکه به اقتصاد سامان بدهد، رونق بورس را بازنمایی کند(!)
🔹در اوج رکود اقتصادی، بورس از زمین و سکه و طلا و ارز هم جلو زد و سودآورترین بازارها شد. بخشی از مردم هم بیتوجه به هشدار کارشناسان و براساس دعوتهای پیاپی دولتمردان، به خیال کسب سود بیشتر، اقدام به فروش همه مایملک خود و خرید سهام کردند. حبابی بزرگ شکل گرفت و در عرض یک سال ترکید. آنچه میخوانید، روایتی از این ماجراست:
۱) اظهارنظرهای آقای روحانی و برخی دولتمردان در دو مقطع رشد بورس و سقوط آن، کاملاً متفاوت است. یکی تشویق علیالاطلاق مردم به سرمایهگذاری در بورس است و دومی، پس از آنکه سرمایهگذاران متضرر شدند، دادن هشدار دیرهنگام است.
روحانی حتی ۱۶ مرداد ۹۹ (چند روز قبل از آغاز سقوط بورس) گفته بود: «با شرایطی که بورس نشان می دهد، اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم باید همهچیز را به بورس بسپارند»!
او حتی پس از شروع ریزش، رفتاری پرخاشگرانه در قبال هشدارها داشت، چنانکه 30 شهریور 1399 گفت «اینکه آمار تورم نشان داد علیرغم مشکلاتی که در اسفند و فروردین داشتیم، تورم ما کاهشی بود ، دومرتبه عصبانی میشوند و میگویند چرا در دنیا همه بدبخت شدند، وضع شما خوب شد؟ خوب شد، چه کار کنیم؟ شما اگر ناراحت هستید، گوش نکنید و راهش این است که در گوشتان یک پنبه بگذارید، این حرفهای خوب را نشنوید. بورس ما خوب شده، عصبانی هستند و میگویند بورس تمام دنیا بههمریخته، چرا بورس ایران خوب است؟».
۲) در نتیجه ورود نقدینگی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی، شاخص بورس تا رقم ۲ میلیون واحد هم صعود کرد. طبق آمار رسمی، بازدهی بورس در ده سال گذشته، (به اعتبار جهش در ابتدای سال 99)، رشد 967 واحدی را نشان میداد. بورس، تبدیل به پرسودترین بازار شده بود؛ حتی بالاتر از بازار سکه، ارز، مسکن، خودرو و سپرده بانکی. این اتفاق خوبی بود، مشروط بر اینکه در خدمت حمایت از تولید درمیآمد.
خبرگزاری دولتی ایرنا تیر ماه 99، در گزارشی درباره رونق بورس نوشته بود: «رشد ۹۶۷ درصدی شاخص بورس در دولت تدبیر و امید نمایان است. شاخص ضریب نفوذ بازار سرمایه از نزدیک به ۶.۵ میلیون نفر در سال ۱۳۹۲، به بیش از ۱۱ میلیون نفر تا پایان فروردین۱۳۹۶ رسید. این عدد در سال ۱۳۹۹ با اجرایی شدن آزادسازی سهام عدالت، به حدود ۶۰ میلیون نفر رسیده است».
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
بورس از کجا ضربه خورد؟
چگونه احیا میشود؟ - ۲
۳) اما روایتهای دیگری هم از واقعیت ماجرا منتشر شده است. خیلیها مانند روزنامه «تعادل» (دو قلوی اقتصادی "اعتماد") معتقدند:
«دولت روحانی پس از تامین مالی از بورس، تیر خلاص را به سرمایه مردم زد. از ابتدای سال ۱۳۹۹ شاخص بورس رو به افزایش بود. شاخص کل از ۵۰۸ هزار واحد در ابتدای ۹۹، به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد در نیمه مرداد افزایش یافت و باعث روی آوردن عده زیادی از مردم به بورس شد. بعد از استقبال قابل توجه مردم، دولت از میانه راه با توجه به منفی شدن تراز اقتصادی و کسری بودجه، اقدام به فروش بخشی از سهام خود کرد.
استقبال مردم و ورود حجم عظیمی از نقدینگی، در صورت برنامهریزی درست و هدایت آن، میتوانست موقعیت مناسبی را در جهت حمایت از تولید فراهم کند؛ اما متأسفانه برنامهریزی نشد... اختلاف بین دو وزارت نفت و اقتصاد که باعث اعلام خبر عدم عرضه دارا دوم شد، و همچنین اختلاف وزارت صمت و اقتصاد بر سر قیمتگذاری دستوری فولاد، به سرعت بر جریان نقدینگی و رفتار سهامداران تأثیر گذاشت و بسیاری را متضررکرد... کار دولت با بازار سرمایه، پس از مرتفع کردن نیازهای مالی، به اتمام رسیده بود و تیر خلاص را به قلب این بازار نشانه رفت، طوری که ریزش تاریخی بی سابقه طی ۵۳ سال گذشته رقم خورد. مجموع تامین مالی دولت در سال ۹۹ از بازار سرمایه، حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است».
۴) از سوی دیگر، آقای همتی رئیس بانک مرکزی روحانی، 30 اردیبهشت امسال در جمع عدهای از مدیران بازار سرمایه خبر داد: «رشد پایه پولی از اول ۹۸ تا بهمن ۹۸، حدود ۱۰ واحد درصد بود؛ اما در بهمن و اسفند ۹۸، به ۲۰ درصد رسید. در بهار ۹۹، معادل ۸۰ هزار میلیارد تومان عرضه مازاد پول ایجاد شد و اقتصاد تاب تحمل چنین نقدینگی فاقد پشتوانهای را نداشت».
او همچنین 26 خرداد 1400 گفت: «باید صادقانه به مردم گفت که دو عامل، باعث افزایش بیرویه شاخص بورس شد. عامل اول، رکود شدید که باعث شده بود همه به دنبال مفری برای ایجاد درآمد باشند. ایجاد انتظارات تورمی شدید و تحریک آن با مطالبی که از زبان حتی برخی اقتصاددانان گفته شد، آتش تهیه این رشد کذایی بود.
عامل دوم، بیتدبیری و کجفهمی برخی دولتمردان از رشد بورس، که بر تحریک روزانه مردم برای سرمایه گذاری در بورس تأکید کردند. شاخص سهام در طول نیمه دوم ۱۳۹۸ و چهار ماه ابتدای ۱۳۹۹، روندی را شروع کرد که با هیچ عامل بنیادی اقتصادی (رشد نقدینگی و نرخ تورم، نرخ ارز، رشد اقتصادی و...) سازگاری نداشت و مصداق بارز شکلگیری حباب بود و با ترکیدن آن، زیان سختی به بخش از سرمایهگذاران وارد شد.
دو عامل انتظارات تورمی و دعوت دولت برای ورود به بورس که نوعی حمایت ضمنی (به قول استادان مالی نوعی اختیار معامله ضمنی برای خرید سهام به آخرین قیمت معامله شده) تلقی میشد، به همراه رفتار گلهای در معاملات بازار سهام، میتوانست قیمت سهام را شدیدا و بهصورت حبابی افزایش دهد و انفجار ابرحباب آن بسیار محتمل بود. این، امری مسلّم و اجتنابناپذیر بود... اگر کسی تصور میکرد که ابرحباب بورس نمیترکد، از مطالعه تاریخ حبابها و مطالعه اقتصاد کلان محروم بوده است».
۵) حالا یکبار دیگر نقل قولهای ذکر شده از آقای روحانی در ابتدای این روایت را بخوانید! او حتی 29 اردیبهشت 1400 - روزی که شاخص کل، یکی از سنگینترین ریزشها را شاهد بود و به محدوده یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد سقوط کرده بود- مدعی شد «بازار سرمایه را به اوج رساندیم، حالا یک فراز و نشیبی دارد!
روحانی فقط 17 تیر ماه 1400، یعنی یک ماه مانده به پایان دولتش، حرفی را گفت که باید در ابتدای دعوتش از مردم میگفت: «بورس امروز یک بازار مهمی است، البته مردم وقتی میخواهند در بورس وارد شوند، همه سرمایه خود را نباید در بورس بیاورند، باید در حدی بیاورند که فراز و نشیب بورس زندگی آنها را به هم نزند».
۶) بورس مانند هر بازار دیگری نوسان دارد و نمیتواند فقط سودآور باشد. بورس در عین حال میتواند به جذب نقدینگی سرگردان در خدمت حمایت از تولید کمک کند، مشروط بر اینکه سازوکارهای آن به علاوه سود و زیان واقعی شرکتها شفاف شود، راه دستکاری توسط برخی رندهای بازار مسدود گردد، و ضمنا دولت، نگاه قبلی به این بازار را تغییر دهد.
این تلقی که میشود به موازات زیان سهامداران سود کرد، نگرش خسارتباری است که به اعتماد ضروری مردم به «نهاد دولت» آسیب زد. ضمنا در منطق اقتصادی درست، دولت قرار نیست تضمینکننده سود دائمی سهامداران، از جیب بقیه مردم (به قیمت نابودی آینده) باشد. آنچه برعهده دولت است، برقراری سلامت و شفافیت در سازوکارها در جهت رونق اقتصاد کشور است، چنانکه دادوستدی رشددهنده و «بُرد- بُرد» میان اقتصاد ملی و بورس شکل بگیرد.
@IMANI_mohammad
دیدار مدیران سابق با رهبری
رویدادی عجیب، یا متعارف؟!
🔹یکی از همکاران رسانه ای دفتر رئیس جمهور سابق توییت زده: "حتی اگر از اصل دیدار یک ساعته حسن روحانی با رهبر معظم انقلاب هیچ خبری منتشر نشود، اصل خبر پیام مهمی برای اهالی سیاست دارد".
♦️بر خلاف ادعا، چیز عجیب و غریبی نیست. روحانی که تازه ریاست را واگذار کرده؛ رهبر انقلاب، با آقایان هاشمی رفسنجانی، خاتمی و احمدی نژاد و دیگر صاحب منصبان دارای رده های به مراتب پایین تر هم، حتی سال ها بعد از این که دوره مسئولیت آنها تمام شده بود، دیدار می کرده اند؛ مگر این که کسی، کارش به یاغیگری آشکار در کف خیابان کشیده باشد.
🔹چنان دیدار هایی، به خودی خود، فضیلت یا موقعیت و مصونیتی برای چهره های سیاسی ایجاد نمی کند. مالک اشتر و عمار یاسر و محمد ابن ابی بکر، و اشعث بن قیس و ابوموسی اشعری و حتی معاویه و عمرو عاص، بار ها با امیر مومنان (ع) ملاقات کردند. آیا شان و جایگاه این دیدار کنندگان متفاوت، به صرف این دیدار، هم تراز شد و مثلا ابوموسی به جایگاه مالک رسید؟!
♦️ابوسفیان و اُبیّ بن کعب و سعد ابی وقاص وقاص و طلحه و زبیر هم، بارها مثل علی بن ابیطالب (ع) و جناب حمزه و سلمان و ابوذر، با پیامبر (ص) دیدار کرده بودند. علی (ع) و سلمان و ابوذر کجا، و دیگران کجا؟!
🔹آیا ملاقات با پیامبر (ص) برای سلمان و ابوذر، چک سفید امضا برای هر نوع رفتاری بود، یا ملاقات های مکرر طلحه و زبیر و سعد و اُبیّ با حضرت، مایه عاقبت به خیری و نجات شان را فراهم کرد یا این که مایه بستن راه عذر بر آنها شد و در سرانجام کار که صرفا برای پرهیزگاران است، با آنها بر مبنای همین دیدار ها احتجاج خواهد شد؟!
♦️یادآور می شود طیف سیاسیون مدعی اصلاحات و اعتدال، بعد از پایان دوره ریاست آقای روحانی، فضاسازی گسترده ای را درباره سپردن ریاست "مجمع تشخیص مصلحت نظام" به وی راه انداختند که البته راه به جایی (حتی در حد عضویت در "مجمع") نبرد.
🔹جالب این که روحانی در دوران ریاست جمهوری خود -حتی در اواخر ریاست مرحوم هاشمی- از شرکت در جلسات "مجمع" طفره می رفت و عملا اصرار داشت مجمع را کم اهمیت نشان داده و به حاشیه بیاندازد!
@IMANI_mohammad
جبران بازی در زمین اسرائیل
اعلام بیزاری از رژیم صهیونیستی
کیهان/
بازی بازیکن سابق تیم ملی و مربی فعلی تیم ملی امید، با لباس منقش به پرچم رژیم صهیونیستی، با واکنشهای متفاوت مواجه شد. عدهای این کار را عامدانه دانستند اما برخی هم گفتند او خبر نداشته و به همین دلیل در میانه بازی سعی داشته با دست، پرچم رژیم صهیونیستی را بپوشاند. اما این موضوع چگونه قابل راستیآزمایی و فیصله است؟
ماجرا از آنجا آغاز شد که خبر آمد تیم منتخب ستارگان عرب و ستارگان جهان، روز جمعه 26 آذر در دیداری نمادین به مصاف هم میروند. فدراسیون جهانی فوتبال(فیفا) تدارککننده انجام این بازی و قطر میزبان مسابقه بود. اما از همان ابتدا ماجرا بودار بود. چنانکه یک تبعه رژیم کودککش صهیونیست به نام اورام گرانت اسرائیلی بهعنوان مربی تیم منتخب جهان معرفی شد. سپس معلوم شد که فیفا عمدا پرچم رژیم اشغالگر قدس را روی لباس تیم عربها گنجانده است.
دقیقاً به همین علت هم بود که سه اسطوره تیم ملی الجزایر به نام رابح ماجر، رفیق صیفی و رفیق هلیش، بهدلیل حضور آورام گرانتِ صهیونیست، از حضور در بازی انصراف دادند. (تیم ملی الجزایر هم چند روز بعد، قهرمانی خود در اولین جام عرب را به مردم فلسطین تقدیم کرد.) نواف التمیاط عربستانی، عماد الحوسنی عمانی، و یونس محمود عراقی هم که در این بازی شرکت کردند، پرچم صهیونیستی منقش روی پیراهن خود را در حمایت از فلسطین پاک کردند. برخی میگویند مهدویکیا هم پرچم را خط زده و حال آنکه در تصویر او با اینفانتینو رئیس فیفا، خط خوردگی دیده نمیشود.
یونس محمود بازیکن سابق تیم ملی عراق که در بازی حضور داشته، میگوید: قبل از بازی متوجه شدیم پیراهن نمادین فیفا منقش به پرچم اسرائیل است. البته اولین کسی که این موضوع را متوجه شد سامی الجابر عربستانی بود. او به ما هشدار داد. ما در رختکن درباره این موضوع بحث و گفتوگو کردیم. ما بهعنوان کشورهای عربی و در یک تورنمنت عربی بودیم. با مشورت همدیگر، تصمیم گرفتیم تا پرچم رژیم اشغالگر را از پیراهن پاک کنیم و وارد زمین شویم.
قرائن نشان میدهد همه صحنهسازی مدیر فیفا، برای مشروعیت دادن به رژیم جنایتکار و بیریشه صهیونیستی بوده است. این رژیم، همچنان که به جنایتکاری و اشغالگری در میان ملتها معروف است، دشمن ملت ایران هم شناخته میشود. رژیمیکه به نقشآفرینی در ترور دانشمندان ایرانی و سردار سلیمانی و اقدامات خرابکارانه اعتراف کرده و ضمنا بانی کارشکنی علیه احقاق حقوق ملت ایران در مذاکرات هستهای دو دهه گذشته بوده است. این رژیم نامشروع به واسطه نفوذ مافیایی لابی صهیونیستی ایپک در آمریکا، حامی اصلی تشدید تحریمها علیه ملت ایران بوده و اخیرا هم لاف حمله به تاسیسات هستهای ایران را پیش کشیده است.
با وجود چنین واقعیتهای روشنی، سؤال این است که سرمربی تیم ملی امید چرا باید در یک بازی بیربط به ایران (تیم ستارگان عرب)، با لباس منقش به پرچم رژیم صهیونیستی و در مقابل تیمی با مربیگری یک صهیونیست بازی کند؟ آیا اعتبار او متعلق به خود وی بوده که اینگونه خرجها شود؟
برخی در این ماجرا با خوش بینی می گویند «مهدویکیا برخلاف حاشیه سازی ها، از ابتدای بازی نسبت به حک شدن پرچم اسرائیل در کنار 210 پرچم دیگر کشورهای عضو فیفا از جمله ایران و فلسطین، حساسیت نشان داده و سعی در پوشاندن آن داشته است. بین دو نیمه او در کنار سامی الجابر در حال خوش و بش کردن است که در مواجهه با دوربین فیفا، قسمتی که پرچم رژیم صهیونیستی قرار دارد را مچاله میکند تا واکنش خود را به این اقدام نشان دهد». بنابر این روایت، مهدویکیا باید در طول 90 دقیقه بازی باید دستش بر روی پرچم صهیونیستی بوده باشد(!)
برخی برای بدگمانی خود دلیل دارند و به حمایت مهدویکیا از بازی دو بازیکن دیگر در خارج کشور مقابل تیم رژیم صهیونیستی در گذشته اشاره میکنند و اینکه او منتقدان را در ماجرای اخیر، متهم به دورویی کرد. البته در مقابل، کسانی هم به حضور وی در منزل شهید مدافع حرم سردار رضا فرزانه در سال 97 و دیدار با خانواده شهید استناد میکنند. و یا ابراز خوشحالی وی پس از زدن آن گل خاص به تیم ملی آمریکا در جام جهانی 1998 فرانسه را نشانه وطن پرستیاش میشمارند.
بهنظر میرسد در ماجرای اخیر، اولا بیش از مهدویکیا، مدیران فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش مقصر هستند و باید پاسخگو باشند. اما این قصور و تقصیر مدیران ذیربط، رافع مسئولیت سرمربی تیم امید نیست. ثانیا حداقل انتظار ولو با نگاه خوشبینانه به ماجرا و برای اینکه افکار عمومی باور کند ورود به تلهگذاری صهیونیستها و حامیانشان از سر غفلت و بیمیلی بوده، این است که مهدویکیا صریحا نسبت به رژیم اشغالگر قدس (بانی انواع جنایتها در حق ملت ایران) اعلام بیزاری کند و توپ را به زمین صهیونیستهای بیآبرو برگرداند.
@IMANI_mohammad
حمله نیابتی به جهش صادرات ایران - ۱
🔹رویکرد "بزرگ نمایی خبر های منفی"، و "کوچک نمایی یا سانسور اخبار مثبت و امیدوار کننده"، رویکرد نا متوازنی است که رسانه های کاگزار آن را در موضع اتهام جدی قرار می دهد.
♦️صادرات، گلوگاه رشد و تنفس اقتصاد هر کشور است. سه دولت آمریکا در دهه گذشته (اوباما، ترامپ و بایدن) با تشدید تحریم ها تحت عنوان "فلج کننده" و "فشار حداکثری" سعی کردند راه تنفس اقتصاد ایران را ببندند.
🔹آنچه به بیشترین کمک را به تحریم ها کرد و به آن ضریب داد، سوء مدیریت برآمده از انفعال یا اعتماد به دشمن بود؛ که مقدمات خود تحریمی را در قالب رها سازی واردات و قاچاق (عدم حمایت از تولید)، کوتاهی در دیپلماسی اقتصادی، و تضعیف صادرات فراهم کرد.
♦️تجربه تلخ برجام، به پویشی ملی برای معطل نماندن در برجام و اهتمام به خنثی سازی تحریم ها منتهی شد. نتیجه این پویش، موفقیت چشمگیر در دیپلماسی اقتصادی و افزایش صادرات به ویژه ظرف چند ماه اخیر است.
🔹ایران ضمن اهتمام به تعامل جدی تر با سازمان هایی مثل شانگهای و اکو، به بهسازی مراودات تجاری با همسایگان و کشورهای دارای منافع مشترک پرداخت.
♦️اهتمام به اتصال خط ریلی شلمچه به بصره که تنها 32 کیلومتر ریل نیاز دارد و ایران را از مسیر عراق به سوریه و مدیترانه متصل می کند؛ و نیز، راه اندازی خط ریلی اسلام آباد- تهران- استانبول، از جمله تدارکاتی است که می تواند محوریت ایران در اتصال شرق به غرب، و جنوب به شمال آسیا را عملیاتی تر کند.
🔹در همین مدت، توافقات جداگانه ااقتصادی با چین، روسیه، عراق، سوریه، ترکیه، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، پاکستان و... انجام شده یا در حال انجام است.
♦️خروجی این اصلاح رویکرد، افزایش درآمد ارزی کشور در نُه ماه گذشته به 40 میلیارد دلار است و حال آن که کل درآمد ارزی سال 99، حدود 36/5 میلیارد دلار بوده است.
🔹صادرات کشور در پایان آبان ماه، رکورد 27 ماه گذشته را شکست. جحم تجارت خارجی هم با ثبت رقم 63/1 میلیارد دلار در 8 ماه، رشد 40 درصدی را تجربه کرد، که به شهادت محافل غربی، به معنای موفقیت ایران در عبور از تحریم ها بود.
♦️در همین حال، بنا بر اعلام معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه، "صادرات به همسایگان در ۲ ماه ابتدایی فعالیت دولت جدید، تا 40 درصد رشد داشت و امیدواریم تا پایان سال، به 50 درصد افزایش یابد".
🔹آمار ها می گوید فروش نفت ایران که حتی تا 50 هزار بشکه پایین آمده بود، جهش چشمگیر داشته و به بالای یک میلیون بشکه رسیده است. در عین حال، صادرات فرآورده های نفتی و پتروشیمی، به مراتب بیشتر از صادرات نفت بوده، که قابلیت عبور موفق تر و پر درآمد تر را از حصار تحریم ثابت می کند.
♦️از سوی دیگر، بنابر آمار رسمی گمرک، از ابتدای سال تا پایان آذر ماه، 122 میلیون و 500 هزار تن کالا به ارزش 72 میلیارد دلار بین ایران و سایر کشورها مبادله شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، از 11 درصد افزایش وزنی و 38 درصد رشد ارزش مالی خبر می دهد. این رقم احتمالا تا پایان سال، به 98 میلیارد دلار خواهد رسید.
🔹در 9 ماهه ابتدایی امسال، 9 میلیون و 158 هزار تن کالا از کشورمان ترانزیت شده و پیش بینی می شود تا پایان سال، به 12میلیون و 400هزار تن برسد.
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
حمله نیابتی به جهش صادرات ایران - ۲
♦️خبر خوب دیگر این که 22/4 میلیارد دلار ارز صادرات غیرنفتی ظرف هشت ماه ابتدایی سال به کشور باز گشته، که از رشد 70 درصدی حکایت می کند. در همین دوره، صادرات کالا های ایرانی به کشورهای عضو اکو، 58درصد از نظر وزن و 60 درصد از لحاظ ارزش رشد داشته است.
🔹بنابر اعلام خزانه دار اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، "صادرات ایران به عراق در سه ماه اخیر، ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یافته و عراقی بخش زیادی از بدهی خود را پرداخت کرد". همچنین حجم مبادلات ایران و روسیه در سال میلادی جاری به ارزش 3/6 میلیارد دلار، رشد 87 درصدی را در مقایسه با سال قبل نشان می دهد.
♦️یک دلیل عمده در این موفقیت که آغاز خروج از رکود مزمن، و ورود تدریجی به دوران رونق اقتصاد را نشان می دهد، اهتمام دولت به مهار پاندمی کروناست؛ مصیبت بزرگی که اقتصاد های بسیاری را در دنیا به کام رکود کشانده. اکنون به مدد الهی، آمار مرگ و میر روزانه کرونا به 34 نفر رسیده که کمترین آمار در 580 روز گذشته است.
🔹این موفقیت ها، به مفهوم گل و بلبل شدن همه چیز نیست. مشکلات مزمن بسیاری بر جای مانده که نیازمند چاره جویی است. اما نفس این موفقیت های چشمگیر، از درستی رویکرد جدید "دولت-ملت ایران" حکایت می کند؛ و طبیعی است که غرب سیطره جو و عهد شکن را به دست و پا بیندازد.
♦️دستپاچه شدن دشمن طبیعی است. آنچه غیر طبیعی می نماید، رفتار شبکه رسانه ای خاصی است که نام ایرانی را یدک می کشد، اما همان انگاره های عملیات روانی دشمن را بازگو می کند؛ موفقیت های بزرگ در عبور از سد تحریم و کرونا را کتمان می کند، اما ضعف ها و اشکالات را هزار برابر بزرگتر و برجسته می کند؛
🔹وقتی کرونا در اثر بی تدبیری قتل عام می کند، در فضای غم و مصیبت (در حد خفه کردن افکار عمومی) می دمد، اما وقتی ایران بر خلاف آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان، بر بحران فائق می آید، اجازه ندارد این موفقیت بزرگ را بازگو کند؛
♦️به صادرات 4/5 میلیون تن محصولات کشاورزی از ابتدای سال -که می تواند در صورت تدبیر و حمایت، سه تا چهار برابر شود و به عنوان پیشران، موجب رونق اقتصاد شود- نمی پردازد؛ اما برگشت خوردن مثلا بار فلفل دلمه ای یا کیوی را طوری برجسته سازی می کند که گویا راه صادرات بسته شده، یا تکام محصولات صادراتی دیپورت شده است!
🔹این در حالی است که برگشت خوردن برخی محصولات، برای همه کشورها اتفاق می افتد و امر رایجی است. برگشت خوردن مثلا بار چند کانتینر کجا، و صادرات 4/5 میلیون تُن محصولات کشاورزی کجا؟! یا مثلا مقایسه کنید با 9 میلیون و 158 هزار تن کالای ترانزیت شده .
♦️اگر آمریکا می خواست صادرات ایران را "ترور اعتبار" کند، آیا غیر از همین جنجالی که رسانه های های اجاره ای کردند انجام می داد؟ و آیا هدف این مدل شانتاژ، جز بستن راه تنفس اقتصاد ایران است؟ کار برخی رسانه های زنجیره ای در واقع، "پاتک نیابتی" به تکاپوی موفق ایران در حوزه دیپلماسی اقتصادی است.
🔹این اعتراف تلخ اصلاح طلب فراری، اکبر گنجی را نباید هرگز فراموش کرد که نوشت: "ما كارمندان رسمي پروپاگانداي دولت ترامپ، جانسون، نتانياهو و بن سلمان هستيم. گمان باطل نكنيدكه مامخالف سياسي ومدافع حقوق بشر هستيم. وظيفه ما وحشت افكني است. ما تشنه مرگ و خون مردم ايرانيم. كاري را كه شديدترين تحريمها نتوانست انجام دهد، ما موظفيم با كرونا هراسي انجام دهيم".
@IMANI_mohammad
.
دلالان خروج ارز و مالباختگی مردم
🔹خبر آنلاین در گزارشی با عنوان "در ترکیه چه میگذرد؟ املاک ایرانیها را به نصف قیمت میخرند"، نوشت:
♦️"قوانین ترکیه در قبال مهاجران تبعیض آمیز است. بسیاری از مردم ترکیه بیکارند و اخذ اقامت، هیچ تضمین شغلی برای ایرانیان ندارد. در چند سال اخیر تبلیغات قابل توجهی برای سرمایهگذاری به گوش رسیده و این در حالی است که ترکیه شاهد کاهش تاریخی ارزش لیر است. همزمانی افزایش تبلیغات و بحران ارزی، این شائبه را تقویت کرده که ترکیه برای جذب سرمایه همسایگان نقشههای خطرناکی دارد. ترکیه بیش از گذشته برای سرمایهگذاری نامطمئن است. مهاجران در ترکیه حق فروش ملک خود را تا ۳ سال ندارند، وگرنه مجوز اقامتش باطل میشوند. خانههای مهاجران نصف قیمت خریداری میشود. ترکیه ۴۵۰ میلیارد دلار بدهی دارد و سررسید بازپرداخت ۲۲۰ میلیارد دلار فرارسیده است".
🔹این رد گم کنی در حالی است که خبرگزاری وابسته به برخی مدیران دولت روحانی، سال گذشته تبلیغات خرید ملک در ترکیه را منتشر و تشویق به انتقال ارز می کرد!
♦️جا دارد مراجع قضایی و امنیتی، رسانه های دلال انتقال ارز به ترکیه و دوبی و... را تحت پیگرد قرار دهند.
@IMANI_mohammad
.
♦️گزارش مستند کیهان
🔹حماسه 9 دی ملت ایران
بساط کدام خیانت را جمع کرد؟
https://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
شغل رسمی: جاسوسی!
ماموریت: شکستن حرمت دین
♦️دوازدهمین سالگرد یوم الله و حماسه 9 دی، مجالی برای طرح یک سوال مهم است. حجم خیانت سران و مدعیان جنبش سبز چه قدر است؟
🔹آیا تصادفی و اتفاقی بود که روز ششم دی 88 (مصادف با عاشورا و روز شهادت امام حسین علیه السلام) مرتکب آن حرمت شکنی بی سابقه و هلهله و کف و سوت و آتش زدن کتیبه ها و و موکب های عزاداری شدند، یا آن ماجرای تلخ، نوک کوه یخ نفاق بود که بعد از هشت ماه سر برآورد تا ثابت کند شعار "یا حسین- میرحسین" و لاف خط امام (ره)، صرفا نقابی برای ارتکاب خیانت های دامنه دار بوده است؟
♦️آنچه فتنه سبز را به هزیمت کشاند و بانیان و دست اندرکاران آن را مورد لعنت ابدی مردم قرارداد، ماهیت دین ستیز و ضد ایرانی آن بود.
🔹مجید محمدی از اعضای موثر حلقه کیان است؛ یکی از چند حلقه اصلی سازمان دهنده آشوبهای نیابتی 78 و 88 که طیفی از سران حزب مشارکت، سازمان مجاهدین انقلاب، گروهک ملی-مذهبی و... در آن گرد هم آمده بودند. وی پس از خروج از کشور در خدمت برخی مراکز آمریکایی درآمد. این حامی فتنه سبز، اواخر مهر ماه 1388 در وبسایت رادیو فردا نوشت:
♦️«اعضای جنبش سبز اهل ریاضت نیستند. میخواهند با شورت کوتاه و تاپ بیرون بیایند. میخواهند سینه بزنند و اگر هوس کردند، لیوان شرابی بنوشند... آنها در ملأ عام روزه خواری میکنند و نصرمن الله و فتح قریب سر میدهند. در نماز جمعه با کفش و به صورتی مختلط پشت سر هاشمی نماز میخوانند و جای صلوات، سوت و کف میزنند"!
🔹همین عضو حلقه کیان 19 دی 1388 به دنبال اعلام عدم صلاحیت آقای صانعی برای مرجعیت از سوی جامعه مدرسین ، در وبسایت رادیو فردا مدعی شد «با این موضع جامعه مدرسین، تنها نامی از مرجعیت مانده و نهاد مرجعیت شیعه در جمهوری اسلامی تخریب شده است». مقارن همین ایام، برخی آشوبگران در خیابان شعار میدادند « مجتهد واقعی/ منتظری، صانعی». اسلام شراب و دامن کوتاه و روزه خواری علنی دیگر نیازی به مجتهد و روحانی و شیخ نداشت؛ مگر برای زدن ریشه اصل اسلام!
با دین خدا هر که در افتاد، بر افتاد
♦️همین مهره سازمان سیا وعضو شبکه کیان، 4آبان 88 پس از مشاهده افول فتنه سبز، در رادیو فردا اعتراف کرد:
🔹«اسلامگرایی جدیترین مانع و مخاطره برانگیزترین مشکل در برابر جنبش سبز است. ریشههای فرهنگی و اجتماعی که به تأسیس و تداوم جمهوری اسلامی منجر شدند هنوز در جامعه ایران زندهاند. آنچه خطر جدی در برابر جنبش سبز است، نام جمهوری اسلامی نیست بلکه اسلامگرایی است که در ایران قوی است. در ضرورت جدی گرفتن اسلامگرایی و اهمیت آن همین بس که بیش از سه دهه، حکومت را سر پا نگه داشته است. این ایدئولوژی از نفس نیفتاده و بر زمین زدن و ضربه فنی کردن آن کاری است بس دشوار. نقطه حساس و بنیادین جمهوری اسلامی نه مقام ولی فقیه یا شخص ]آیتالله[ خامنه ای، بلکه اسلامگرایی است».
♦️این عضو حلقه کیان 12 دي ماه 1389 درپي اعدام یک جاسوس رژيم صهيونيستي، از اصل "شغل جاسوسی" دفاع کرد و در رادیو فردا نوشت «جاسوسي در دنياي امروز يك شغل است، نه يك عمل غيراخلاقي(!) در بازار اطلاعات، همه درپي عرضه و كسب اطلاعاتند»!! این باور برخی گردانندگان فتنه سبز بود.
@IMANI_mohammad
راز حمایت گروه های های تروریستی
از موسوی و فتنه سبز
♦️جنبش سبز یکی از پیچیده ترین عملیات های کودتای رنگی بود که غرب ترتیب داده بود. در این عملیات در کنار نفاق جدید، طیف گروهک های سلطنت طلب، التقاطی (ملی-مذهبی)، و تروریستی (ریگی، سازمان منافقین و...) نقش آفرینی می کردند.
🔹در کف خیابان اعضای گروهک تروریستی دوشادوش فتنه گران مشغول خرابکاری و تحریک به آشوب و ترور و حمله به مساجد بودند و برخی از همان ها از جمله در حرمت شکنی روز عاشورا بازداشت شدند. اما موسوی عناصر حرمت شکن را "مردمان خداجو" خواند! جالب این که مریم قجر عضدانلو ابریشمچی (بیوه رجوی) 17 آگوست 2014 در گفت و گو با شبکه العربیه تصریح کرد "وقتی میرحسین موسوی خواستار رد نظام آخوندی شد، ما از او حمایت کردیم".
♦️عجیب تر این که "فائزه هاشمی" از عناصر فعال در فتنه، پس از آزادی از زندان دوبار اعلام کرد "در بازداشت با دوستان خوب بهایی و سازمان مجاهدین خلقی رفیق شدم؛ البته بابا می گوید به آنها نگو مجاهدین خلق اما من آنها را با همین نام صدا می کنم". منافقین 17 هزار شهروند ایرانی را با قساوت تمام به شهادت رسانده اند.
@IMANI_mohammad
اوباما: پس از جنبش سبز
تصمیم به تحریم گرفتیم
♦️باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به هنگام وقوع فتنه سبز، بعد ها در کتاب خاطرات خود تصریح کرد "اگر جنبش سبز( آشوب 88) در ایران رخ نداده بود، دولت من تصمیم به اعمال تحریم های سخت نمی گرفت... تحریمهای دوره بوش سمبلیک بود؛ تحریم های سخت را من اعمال کردم.".
🔹رابرت گیتس رئیس سازمان سیا 10 روز پس از آشوب فتنه گران در روز قدس و دادن شعار نه غزه نه لبنان به شبکه CNN گفت «در حال حاضر به دلیل شکافهای عمیق در ایران، تحریم اثرگذارتر از گذشته است. ما در حال حاضر شکافهایی را در ایران شاهدیم که در 30 سال گذشته بیسابقه است".
♦️روزنامه لسآنجلس تایمز 10 مهر 88 نوشت: «برخلاف غرور ملی ایرانیها، اپوزیسیون و جنبش سبز از فشار غرب راضی است. یکی از مخالفان میگوید افشای وجود یک نیروگاه هستهای جدید، بر فشارها خواهد افزود و همین موجبات رضایت جنبش سبز را فراهم میکند. امااغلب ایرانیها مخالف سازش بر سر برنامه هستهای هستند؛ این یک حس ملی است که حتی قبل از انقلاب هم وجود داشته است... افرایم هالوی رئیس اسبق موساد میگوید امیدوارم با افزایش فشار غرب، نارضایتی در داخل ایران پا بگیرد.»
@IMANI_mohammad
ارتباط با دفتر نخست وزیر؛
20 سال شبکه سازی آمریکا
🔹مایکل لدین مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا به فاصله 4 ماه، 2 بار درباره شجرهنامه «جنبش سبز» مصاحبه و سخنرانی کرد. او هفتم دی 89 در بنیاد FDD (دفاع از دموکراسی) گفت:
♦️«روزی ما خواهیم نشست و در مورد تاریخ پنهان جنبش سبز صحبت خواهیم کرد و همه شما خواهید گفت که این جنبش از سال 2009 (1388) شروع شد اما من به شما میگویم که ما میدانیم و میتوانیم مستند کنیم که ریشه این حرکت به اواسط دهه 1980 میلادی ]سالهای 1365-66 شمسی[ برمیگردد و در طول مراحل مختلف، تکامل پیدا کرده است. من حرفهای بیشتری برای گفتن در این باره دارم اما همین جا سخنانم را قطع میکنم».
🔹لدین 6 مهر همان سال در گفتوگو با رادیو فردا و با اشاره ماجرای مذاکرات محرمانه مکفارلین تصریح کرده بود «آنچه من به آن اعتقاد داشتم، وجود افرادی است که خواهان رابطه با آمریکا بودند. این افراد چه کسانی بودند؟ کسانی که ما با آنها وارد گفتوگو شدیم؛ افرادی از دفتر نخستوزیری بودند، از دفتر میرحسین موسوی و اطرافیانش".
♦️15 اردیبهشت 93 «محسن-کنگرلو» مشاور امنیتی موسوی در زمان نخستوزیری با روزنامه شرق مصاحبه کرد و گفت «من در کارهای اطلاعاتی و امنیتی، مشاور مهندس موسوی بودم، قضیه سفر و مذاکرات مکفارلین هم امنیتی تلقی میشد و من فرد مورد اعتماد مهندس موسوی بودم... من از طرف آقای موسوی اختیار داشتم که به آقای هاشمی هم گزارش بدهم... هیئت آمریکایی ریسک کرد و به ایران آمد. ما عمداً گفتیم که با پاسپورت ایرلندی بیایند؛ اگر با پاسپورت آمریکایی میآمدند، از همان مقصد لو میرفتند».
@IMANI_mohammad
مبداء پیام: اسرائیل
محتوا: تقلب در انتخابات ایران!
🔹حسنین هیکل روزنامهنگار ارشد مصری تیرماه 1388 در گفتوگو با شبکه الجزیره خبری قابل تامل را بازگو کرد؛ «فقط دو روز مانده به انتخابات ایران، 18 هزار پیام با موضوع تقلب و ضرورت اعتراض به آن در اینترنت و شبکه توئیتر منتشر شد که بعدها مشخص شد این پیامها از سوی کاربرانی در اسرائیل توئیت شدهاند.
♦️اسرائیل با سقوط رژیم پهلوی نفوذ خود را از دست داد و به دنبال بازیابی آن نفوذ است. ایران به گونهای که انتظار نمیرفت، مورد هدف و حمله قرار گرفت اما با وجود ناآرامی پدید آمده، یکپارچه و منسجم است. این، یک جنگ بدون مرز علیه ایران است. هزاران سایت اینترنتی قبل و بعد از انتخابات ایران فعال شدند و هدف آنها ایجاد التهاب و تحریک به آشوب بود. کنگره آمریکا 400 میلیون دلار برای براندازی در ایران اختصاص داد".
@IMANI_mohammad
نقشه اتاق فکر فتنه در لندن
"انتقام از آیت الله خمینی" بود
🔹سایت «جرس» به عنوان ارگان حلقه لندن و با مدیریت کدیور، در تاریخ 5 خرداد 1392، مقالهای تحت عنوان «آیتالله خمینی در برابر آیتالله خمینی» منتشر کرد که ماهیت منافقانه سران جنبش شبز را بیشتر نشان می دهد. این مقاله خواستار انتقام از امام و رهبری به واسطه تحریف مکتب امام (ره) توسط امثال خاتمی و موسوی و برخی منسوبان به امام شده بود:
🔻"ما محتاج نظریهای مناسب با فضای سیاسی برای گذار هستیم. این گذار باید بر گسل شکاف میان اطرافیان آیتالله خمینی رخ دهد. یک دسته از شاگردان آیتالله خمینی همراه آقای خامنهای هستند. دسته دیگر در عوض، چند سال است (خصوصا پس از جنبش سبز) به دموکراسیخواهی [!!] نزدیک میشوند.
🔻در این دسته موسوی و کروبی و خاتمی و هاشمی و بیت خمینی هستند. استراتژی ما باید مانور روی این شکاف باشد. باید کمک کرد تمایز این دو دسته هر روز واضحتر شود. در این دید نباید با آیتالله خمینی همان معاملهای را کرد که با آقای خامنهای میکنیم. آقای خمینی را باید به عنوان بخشی از تاریخ نقد کرد، منتها توجه کرد که او به همراه بیتش همچون متنی است که دو قرائت هرمنوتیکی کاملا متضاد از آن میشود کرد...
🔻البته که دموکراسی تعریف مشخصی دارد و یحتمل، دموکراسی دینی بیمعناست. با این حال آقای خمینی و مجموعه سخنان او در وضعیت کنونی سیاست ایران، حکم متن مقدس قرآن یا انجیل را دارد. در قرآن و انجیل هم آیاتی داریم که به خونریزی و قتل تشویق میکند و هم آیاتی که به رحمت و بخشش و نوعی انسانگرایی توصیه میکند.
🔻یک راه برخورد این است که نگاهی ذاتگرا داشته باشیم و بگوییم این متون کلا تولیدکننده خشونتاند. یک راه دیگر هم همین است که همچون نواندیشان دینی بر آیات انسانگرایانه این متون مقدس بیشتر تاکید کنیم و به عنوان مثال آیات جهاد و خونریزی را تاویل کنیم (مثلا آنها را فقط مربوط به زمان خاص نزولشان بدانیم) در یک جامعه مذهبی روش دوم بیشتر جواب میدهد"!
🔹جرس در توضیح بیشتر مینویسد:
🔻«محتملا در وضعیت خاص ایران تا اطلاع ثانوی آیتالله خمینی حکم متن مقدسی را دارد که باید آن را به نفع خود تأویل کرد. هیچ اندیشیدهایم چرا عده زیادی در میان اندیشمندان دنیا از لاک گرفته تا مارتین لوتر و سروش و مجتهد شبستری کوشیدهاند بگویند دین با دموکراسی یا حقوق بشر سازگار است، به جای اینکه بر تضاد این دو به نحوی ذاتگرایانه انگشت نهند؟
🔻یکی از توجیههای مهم این رویکرد آن است که توجه شود دین از منظر هویتی برای بسیاری از انسانها مهم است، و بر این اساس بهتر است دموکراسیخواهان یا حقوق بشر دوستان بهجای آنکه خود را در برابر دین قرار دهند، از نیروی آن استفاده کنند. هکذا است داستان آقای خمینی در وضعیت بغرنج کنونی ما در ایران...
🔻قرار نیست دموکراسی را با معیار خاتمی و هاشمی بسنجیم. البته که دموکراسی معیارهایی مستقل دارد. بلکه قرار است کوشش کنیم شکاف طرفدار دموکراسی- استبداد را عمیقتر کنیم.
🔻در این نگاه اصلاحطلبانی چون هاشمی یا خاتمی در حال شدن و تغییر به واسطه فشار از سوی بدنه حامیشان نگریسته میشوند نه هویتهایی لزوما ثابت. برای این شدن و تغییر البته آنان را باید مورد خطاب قرار داد و نقد کرد. تغییرات موسوی و کروبی پس از جنبش سبز، مثالهای امکان چنان تغییری است.»
@IMANI_mohammad
🔹برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات مثل زیباکلام و...، جوری خوردن زهر ماری را توجیه می کنند که ظاهرا باید قبل از هر نوبت اظهار نظر، یک تست الکل از آنها گرفته شود!
♦️این قدر بی مبالات؟!
@IMANI_mohammad
.
فتوشاپ نبود؛ معادله ساز بود
🔹صدای آمریکا، بی بی سی، رادیو فردا، دویچه وله، رادیو اسرائیل و... تا همین چند سال قبل که از اولین موشک های ماهواره بر یا موشک های دوربرد ایران رونمایی شد، می گفتند تصاویر، "فتوشاپ" است و ایران محال است بتواند چنان موشک هایی را بسازد.
♦️حالا همین رسانه ها، مجبورند اظهار نگرانی دولت های متبوع خود از پیشرفت های موشکی ایران را بازتاب دهند و به روی خود نیاورند که ایران وارد باشگاه کشورهای پرتاب کننده ماهواره به فضا شده، یا موشک های دوربرد قوی و نقطه زن تولید کرده است.
🔹حالا شبکه سی ان ان به نقل از رابین رایت ستون نویس نشریه نیویورکر می گوید "ایران در حال حاضر ، بزرگترین برنامه موشکی در خاورمیانه را دارد". و فرانس ۲۴ در گزارشی در این باره می نویسد "ایران با پرتاب ماهواره تحقیقاتی، موازنه را در بحبوحه مذاکرات تغییر داده است".
♦️همین چند روز قبل بود که نیویورک از قول ژنرال مککنزی»، فرمانده نیروهای تروریست آمریکا در غرب آسیا نوشت: "ایرانیها در حمله به پایگاه عینالاسد، هر جا را که خواستند زدند. آنها میتوانند حملاتشان را با دقت و در حجم بالا انجام دهند".
@IMANI_mohammad