چه کسانی بهانه دست FATF می دهند؟
♦️آقای روحانی امروز در توجیه همکاری با FATF گفت "نباید اجازه دهیم اتهام پولشویی در سیستم بانکی به ما بچسبد".
🔹دولت در هفتمین سال فعالیت خود به سر می برد. واقعی ترین کار برای مبارزه با فساد، ارتشاء، کار چاق کنی و پولشویی، این بود که آقای روحانی و همکارانش، دست متخلفان دانه درشتی مانند حسین فریدون را از کوتاه می کردند.
♦️فساد و اخلالی که عناصر متنفذ و نزدیک به دستگاه اجرایی در سیستم بانکی پدید آورند، با هیچ تخلف دیگری قابل قیاس نیست. این، فریدون ها هستند که دست مافیای FATF بهانه می دهند.
🔹عناصر متنفذ، بانک مرکزی و بانک هایی مانند ملت و ملی و رفاه و تجارت را به زد و بند های خود با بدهکاران کلان بانکی و رانت طلبان آلوده نموده و حتی جرئت کردند مدیر بانکی بگمارند تا بتوانند از قبل آنها زد و بند کنند.
♦️مبارزه با فساد، نیازمند مرزبندی دولت با همین متخلفان ذی نفوذ است و نه همکاری با دار و دسته راهزنان بین المللی که FATF را پوششی برای کامل کردن محاصره اقتصادی ایران قرار داده اند.
@IMANI_mohammad
.
اگر پینوکیو افسانه نبود...
🔹خدا رحم کرده داستان دماغ پینوکیو که برای هر دروغ، یک سانتی متر دراز تر می شد، واقعیت ندارد.
♦️فکرش را بکنید آقای جهانگیری تا حالا چند بار مطلب خلاف واقع و گل درشت گفته است؟! اگر قرار بود او جای پینوکیو باشد، چه اتفاقی می افتاد؟!
@IMANI_mohammad
.
🔻شبکه ای که ظرف ۱۰ سال ساخته شد🔻
🔹نیما زم مدیر کانال (شبکه عنکبوتی) آمدنیوز، مخزن الاسرار اطلاعات درباره پیوند اپوزیسیون و برخی چهره های نقابدار داخلی با سرویسهای جاسوسی متخاصم است. او امشب گوشه ای از این اطلاعات سرّی را بازگو کند.
♦️ممکن است بگویند ادعا درباره دیگران مسموع نیست و ارزش حقوقی ندارد. این سخن، درست است؛ مشروط بر این که ادعا، مستند به اسناد و مدارک نباشد. اما وقتی سر پل ارتباطات، اسناد را هم واگذار کرده باشد، آن وقت داستان فرق می کند.
🔹نیما زم، مخزن الاسرار اطلاعات مربوط به زد و بند برخی عناصر در بدنه اجرایی با سرویس های جاسوسی متخاصم غربی است. آیا با انفجار اطلاعات رو به رو هستیم؟ احتمالا تخلیه اطلاعات مخزن کامل شده اما انتشار اطلاعات، تدریجی و با ملاحظه جمیع مصالح خواهد بود.
♦️قیافه کسانی که آمدنیوز را مخفیانه از داخل تغذیه می کردند، دیدنی است. وقتی این شبکه پنهان، تکانده شود، نقاب را از چهره کدام وطن فروشان کنار خواهد زد؟
🔹زمانی آمریکایی ها گفتند برای فتنه ناکام سبز در سال ۸۸، بیست سال تدارک کرده بودند که سوخت شد. ۱۰ سال بعد، به نظر می رسد شبکه ای پیچیده تر لو رفته است.
@IMANI_mohammad
لایک روحانی، لایک !
ترامپ هم مثل اوباما استقبال کرد
🔹دولت آمریکا مجددا از شعار #تعامل آقای روحانی به روش خاص خود استقبال و آن را لایک 👍 کرد. دولت آمریکا با عدم صدور روادید برای هیئت ایرانی، مانع از شرکت وزیر اقتصاد کشورمان در نشست "بانک جهانی" شد.
♦️اولین بار، آقای "سیف" رئیس قبلی بانک مرکزی، فروردین ۱۳۹۵، در حاشیه جلاس بانک جهانی تصریح کرد "اجرای برجام، #تقریباً_هیچ دستاورد اقتصادی برای ایران نداشته است".
🔹سه سال بعد و در حالی که آقای روحانی مدعی شعار تعامل با آمریکاست، دولت آمریکا برای دومین بار علیه حضور هیئت ایرانی در یک همایش جهانی کارشکنی کرد.
♦️ماه گذشته نیز دولت آمریکا تا روز آخر سفر روحانی و شرکت در نشست سازمان ملل، از صدور ویزا امتناع کرد؛ به نحوی که بنابر اعلام سخنگوی دولت، روحانی از سفر منصرف شده بود و سرانجام، هیئت ایرانی، نصف و نیمه به نیویورک رفت.
🔹اما کارشکنی ویزایی، مخصوص دولت ترامپ نیست. دولت اوباما هم به حمید ابوطالبی (معاون سیاسی دفتر روحانی) که به عنوان نماینده ایران در دفتر سازمان ملل معرفی شده بود، ویزا نداد.
♦️این در حالی بود که روحانی، اوباما را به واسطه 15 دقیقه مکالمه تلفنی، #بسیار_مودب نامیده و برجام را با دولت او منعقد کرده بود. اوباما در ادامه #تعامل از نوع آمریکایی، حتی #ممنوعیت_ویزایی برای اتباع 38 کشور در صورت سفر به ایران را هم به اجرا گذاشت.
🔹این اقدام، نقض صریح برجام و به منزله کارشکنی در برابر سفر هیئت های اقتصادی کشورها به ایران بود و تاثیر منفی خود را هم گذاشت. دولت اوباما همچنین زیر ساخت تحریم های گسترده موسوم به کاتسا و آیسا را فراهم کرد و دولت ترامپ، همان ها را به اجرا گذاشت.
♦️این شش سال تجربه پیاپی، تنها از قلدری و توهین و عهدشکنی سیستماتیک دولت های آمریکا حکایت می کند. اما متاسفانه آقای روحانی، همچنان مدعی تعامل است. آیا جز دیپلماسی التماسی و به جان خریدن تحقیر و اهانت، نام دیگری بر این رفتار می توان گذاشت؟
🔹چرا دولتمرد ما مجال چنین توهین هایی را فراهم می کند؟ چرا به جای طلبکاری از دشمن، توپ را به زمین خودی بر می گرداند و ادعا می کند کسانی در داخل نمی گذارند تعامل کنیم؟! آن وقت در معامله جدید می خواهد کدام باج را بدهد و #تقریبا_هیچ جدیدی را برای مردم کادو کند؟
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
یک سوپرمن دیگر ؟!
🔹آذری جهرمی وزیر ارتباطات، ضمن انتشار تصویر انیمیشینی و سوپرمنی از خود در توییتر که او را در قالب قهرمان نشان می دهد، نوشت "وضعیت این روزهای من، بشکن رو بزنم؟".
♦️از صدقه سر سوء مدیریت او، شرکت های تحت نظارت و مدیریت وزارت ارتباطات بارها بر مردم اجحاف مالی و اطلاعاتی کرده اند. در آشوب افکنی سال 96، مسیر و منفذی که دشمن از آنجا به اقتصاد و سیاست ما شبیخون زد و خسارت انبوهی وارد کرد، فضای مجازی عاریتی بود.
🔹فضایی که بومی سازی و امن و قانونمند سازی آن بر عهده جناب وزیر بود اما کوتاهی کرد. دست بر قضا، همان کانالی آشوب را کلید زد که هفت، هشت ماه قبل تر، 24 ساعته از دولت در انتخابات ریاست جمهوری حمایت می کرد و رقبا را می نواخت!
♦️آخرین باری که از یک دولتمرد، تصویر سوپرمن در نشریات و رسانه های حامی دولت ساخته شد، اردیبهشت پارسال و بهنگام واگذاری بدون محدودیت دلار به قیمت 4200 تومان بود. http://fi9.ir/0lzw9r
🔹روزنامه های حامی دولت، روز اول اعلام این تصمیم، جهانگیری را سوپرمن نشان داده و این تصمیم مشعشع را از جمله به وی نسبت دادند. تصمیمی که رانت 200 هزار میلیارد تومانی به کام رانت خواران ریخت و تورم 43 درصدی را سر سفره مردم گذاشت.
♦️روزنامه حزب کارگزاران که پارسال، جهانگیری را سوپرمن نشان داده بود، دو ماه قبل بدون نام بردن از مسئول این خسارت بزرگ اعتراف کرد:
🔹" 18 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی به کشور بازنگشته است. یعنی با قیمت متوسط دلار 12 هزار تومانی، نزدیک 216 هزار میلیارد تومان از منابع سوخت شد. این عدد برابر با نیمیاز بودجه کل کشور است. حدود 72 برابر هزینهای که ایران در جنگ تحمیلی پرداخت و 15 برابر هزینه سیل بهار ".
@IMANI_mohammad
.
تاریخ مصرف شان تمام شد
🔹وقتی تاریخ مصرف گماشتگان یا سازشکاران با غرب به سر می رسد، در زیر پا گذاشتن و قربانی کردن او معطل نمی کنند.
♦️فرقی نمی کند ابوبکر بغدادی باشد، یا سعد حریری؛ صدام حسین باشد یا معمر قذافی.
🔹کاش همه آنها که نوکری غرب را به جان می خرند، از این سرنوشت شوم و پر تکرار درس بیاموزند و ملت و مملکت خود را به آمریکا و انگلیس و اسرائیل و عربستان نفروشند.
@IMANI_mohammad
اعتراضات اقتصادی در عراق
کدام محافل را باید هدف بگیرد؟
✍️ اگر از عقبه سیاسی و خارجی مهندسی آشوب در عراق صرف نظر کنیم، ابعاد اقتصادی آن، نکات قابل تاملی در خود نهفته دارد.
🔹این ابعاد از آن جهت مهم است که با شناسایی عوامل فقر و بیکاری و فساد اقتصادی موجود، می توان طیف های سیاسی بانی اعتراض را راستی آزمایی کرد و اعتراضات را متوجه کانون اصلی مشکلات کرد.
♦️حزب بعث از سال ۱۹۶۸ با کودتا بر عراق حاکم شد. صدام حسین نیز سال ۱۹۷۹ با کودتا حاکم شد و او با همراهی حزب بعث، تا ۲۰۰۳ حاکم بلا منازع بر سیاست و اقتصاد عراق بودند.
🔹یعنی حزب بعث، به مدت سی و پنج سال بر عراق مسلط بود و ساختار اقتصاد این کشور، متاثر از مفاسد همین حزب است که امروز در پشت صحنه به عنوان عامل نیابتی عربستان و آمریکا در تحریک به آشوب عمل می کند.
♦️صدام و حزب وی، دو جنگ را به ملت ایران (۱۹۸۸–۱۹۸۰) و کویت (جنگ خلیج فارس- ۱۹۹۱ میلادی) تحمیل کردند و دوبار هم با تهاجم آمریکا مواجه شدند.
🔹 آمریکا، صدام را برای حمله به ایران تحریک و حمایت کرد اما هنگامی که صدام یاغیگری پیشه کرد، کشور عراق با تهاجم از پیش طراحی شده شبکه "صهیونیسم_مسیحی (آمریکا و انگلیس و عقبه صهیونیستی) مواجه شد . این جنگ ها موجب ویرانی زیر ساخت های عراق و نابودی درآمدهای این کشور ظرف 4 دهه شد.
♦️در کنار صدام و بعثی ها، آمریکا و عربستان، متهمان اول نابودی اقتصاد عراق پس از سقوط صدام هستند. آنها القاعده و داعش و سایر گروه های تروریستی را بالغ بر یک دهه به ملت عراق تحمیل کردند که هم نابودی منابع اقتصادی را در پی داشت و هم امنیت تولید و سرمایه گذاری داخلی و خارجی را از بین برد.
🔹خیانت بعدی آمریکا، غارت بخشی از درآمد های نفتی عراق است. گفته می شود آنها یک سوم از درآمد فروش نفت عراق را به عنوان هزینه های جنگ و سرنگونی صدام، برای خود بر می دارند و در واقع از سر سفره مردم دریغ می کنند.
♦️خیانت دیگر آمریکا و متحدانش، تحریک طایفه گری و اختلافات قومی و مذهبی و رسمیت بخشیدن به این اختلافات در قانون اساسی جدید است که موجب شده تا مکانیزم هر شهروند یک رای و حاکمیت تمام عیار و منسجم اکثریت عملی نشود. این موجب می شود با حاکمیتی نا منسجم و کم کارآمد مواجه باشیم.
🔹اجمالا این که آمریکا، عربستان، حزب بعث و بقایای رژیم صدام، و حامیان سیاسی- مالی گروه های تروریستی مانند داعش، متهمان اصلی نابسامانی های اقتصادی امروز عراق هستند.
♦️بنابراین، فلش اصلی اعتراضات درست و سالم باید متوجه همین کانون ها شود که دست بر قضا، دست پیش گرفته و می خواهند با مصادره به مطلوب و منحرف کردن اعتراضات مشروع مردم، موج سواری کنند.
🔹اکنون زمان آن است که جریان های سالم و مردمی در عراق، اعتراضات را به مسیر اصلی برگرداندند. تابلوی اعتراضات باید مرگ بر آمریکا و عربستان و انگلیس و مرگ بر حزب بعث و داعش باشد.
@IMANI_mohammad
چقدر بیشتر بدهید
یک لیوان شیر میدوشید؟! - ۱
دولت آمریکا همچنان که با جنگ جهانی دوم، تبدیل به ابرقدرت و امپراتور غرب شد، برای ملت ما نیز در بحبوحه همین جنگ، تبدیل به مسئله شد. در شهریور 1320 بود که نظامیان آمریکا به همراه متفقین (انگلیس و شوروی) به اشغال ایران پرداختند. در واقع از 8 دهه قبل، آمریکا بهعنوان معارض برای ما مطرح شد. خسارتهای آنی اشغالگری به یک طرف؛ اما آنچه آمریکاییها به همراه انگلیس برای 35 سال بعدی در مسیر سیاست ایران برجای گذاشتند، خسارت بزرگتری بود: کنار زدن شاه قبلی و گماشتن فرزند او به عنوان اختیاردار اقتصاد و سیاست و امنیت و فرهنگ ایران.
این تاریخ 78 ساله، به دو فصل تقریباً 40 ساله تقسیم میشود. 38 سال از شهریور 1320 تا آبان 1358 که هنوز سفارت آمریکا در تهران دایر بود، و 40 سال از تسخیر لانه جاسوسی تا امروز. تسخیر لانه جاسوسی در این میان یک سرفصل دورانساز و پراهمیت است، چنان که در کلام امام خمینی(ره) بهعنوان انقلاب دوم و بزرگتر از انقلاب اول یاد شد. آنها که روایت تاریخ تقابل و تعامل ما با آمریکا را از روز تسخیر سفارت آغاز میکنند، اولین تحریف را همینجا (روایت ماجرا از میانه آن) مرتکب میشوند. نوعاً هم کسانی هستند که دم از ملیگرایی (ناسیونالیسم) و آزادی و دموکراسی میزنند. اما چرا شروع روایت ماجرا از میانه آن؟ اگر رفتار مردم مبنای قضاوتهاست، چرا نمیگویند که چه شد مردم ما انقلاب کردند، یک سال هم با حسنظن و اغماض، سفارت آمریکا را تحمل نمودند و پس از آنکه دیدند ردپای بسیاری از فتنهانگیزیها و آشوبافکنیها از قلب پایتخت تا استانهای مرزی، به پایگاه جاسوسی آمریکا در تهران ختم میشود، به کانون توطئه هجوم بردند؟
آیا برای ملیگراها، دموکراتها و لیبرالها، اشغال ایران توسط بیگانه مهم نبود؟ تعطیلی حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش و گماشتن یک زمامدار از سوی آمریکا و انگلیس چطور؟ اگر موافق آن جبّاریت هستند، دیگر بحثی با آنها باقی نمیماند و آنها حق ندارند از وطن و آزادی و رأی و حق حاکمیت مردم حرف بزنند یا امروز درباره چگونگی تعامل با آمریکا، صاحب نظریه و ادعا باشند. آیا میشود از آزادی وحق نقد و انتقاد و اعتراض سخن گفت اما در عینحال چشم بر کارنامه 35 ساله آمریکا در دوره پهلوی دوم بست که سازمان مخوف امنیتی مانند ساواک را برای شاه راه انداخت تا بدتر از بنسلمانهای امروزی، هر مخالفی را سرکوب و سلاخی کنند؟!
این فجایع را شاید برخی مدعیان روشنفکری و سیاستمداری نخواهند ببینند اما استخوان در گلو و خار در چشم یک ملت برای 4 دهه بوده؛ همچنان که 12 سال پس از اشغال، وقتی ملت ایران اراده کردند نفت خود را از چنگ انگلیس بیرون آورند و ملی کنند، دیدند که آمریکا نه کنار نهضت مردم و نخست وزیر برآمده از آن (دکتر مصدق) بلکه کنار شاه ایستاد و کودتای 28 مرداد را ترتیب داد که سرآغاز اختناقی عمیقتر به مدت 25 سال بود. انقلاب اسلامی در چنین متن غیرقابل تحملی پدید آمد. با این وجود، ملت ما از بهمن 57 تا آبان 58 به آمریکاییها فرصت داد تا مسیر خود را اصلاح کنند؛ چیزی که با جوهره استکبار سازگار نبود و با توطئههای پیاپی همراه شد. تجربه کودتای 28 مرداد میگفت یا باید ریشه خارجی استبداد را زد و یا اینکه پایگاه جاسوسی آمریکا، خیانت سال 32 را تکرار میکند و نهضت را مجددا به هزیمت میکشاند. لانه جاسوسی درچنین روندی تسخیر شد و سرآغاز فتوحات بزرگ تا به امروز بوده است.
چهل ساله دوم، واجد چند ویژگی مهم است. اولا دشمنیهای آمریکا همچنان با مقیاسهای متفاوت ادامه داشته است. ثانیا مسیر تحولات، برخلاف اراده و میل آمریکا پیش رفته است. ایران به اشغال در نیامده، مستعمره آمریکا نشده، استقلال رأی داشته، مردم رأسا مسیر حرکت کشور را تعیین کردهاند، کشور پیش رفته و سرآمد طیفی از پیشرفتهای سیاسی، نظامی، اطلاعاتی، فنی و علمی در جهان شده و اراده ما بر اراده آمریکا در اغلب حوزهها غلبه کرده است. ما صدام را به رغم میل آمریکا به هزیمت کشاندیم و در ادامه همین روند بود که چند ملت دیگر منطقه یکی بعد از دیگری، سیطره آمریکا و گماشتگانش را به هم زدند. این روند در مقابل چشم استراتژیستهای جهانی به اندازه کافی گویاست که به نسبت چهل سال قبل، کدام طرف قدرتمند شده و کدام طرف به ضعف و ناتوانی افتاده است؟ آمریکاییها و متحدان انگلیسی و صهیونیست آنها رسما از ارتکاب جنگجهانی سوم و چهارم در منطقه حرف زدند اما سرانجام آن، سفر دزدانه رئيسجمهور آمریکا به عراق و توییت او بود مبنی بر اینکه «غمانگیز است؛ پس از هزینه هفت تریلیون دلاری در جنگهای منطقه، باید با هواپیمای چراغ خاموش به عراق بروم.»
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
چه قدر بیشتر بدهید
یک لیوان شیر می دوشید؟! - ۲
اما اجازه دهید روی ابعاد ایرانی بحث متمرکز شویم. طی 4 دهه گذشته، هر چند وقت یک بار، کسانی در عرصه سیاست در رسانه ظاهر شده و گفتهاند با آمریکا میشود تعامل و معامله و تنشزدایی کرد. گفتهاند چرا باید با در پیش گرفتن رویکرد تقابل، برای کشور هزینه درست کنیم؟ چرا همهاش باید با شاخ آمریکا ور برویم و حال آنکه میشود اظهار نرمش کرد و بعد، او را دوشید؟! استنادشان هم به لبخندهای رئيسجمهور دموکرات و سیاهپوستی بود که شعار تغییر میداد و مدعی تعامل و کاهش تنش با ایران بود. عنایت داشته باشیم شعار «تعامل» - که اخیرا از سوی یک دولتمرد در دانشگاه تهران مطرح شد- مربوط به امروز نیست که بخواهد به عنوان نوبرانه تجربه شود، بلکه امروز روز پاسخ گرفتن و درس آموختن است؛ هر چند که قبیل همین تعاملهای یکطرفه و پرخسارت، در دولتهای سازندگی و اصلاحات نیز تجربه شده و پاسخهای تلخ یکنواختی به همراه داشته است.
آنچه در این تقلای ششساله به نام «تعامل» جالب است، تلاش برای تشبیه امثال آقایان روحانی و ظریف به دکتر محمد مصدق بود. و حال آن که سرنوشت مصدق- فارغ از این که چه قضاوتی درباره خدمت یا خیانت او داشته باشیم- بیشتر مایه عبرت است تا الگو و سرمشق. اساسا یک علت مهم اراده مردمی برای تسخیر لانه جاسوسی، پیشگیری از بلایی بود که آمریکاییها در بحبوحه نهضت نفت، سر دولت مصدق آوردند. البته خود مصدق در پدید آمدن این فاجعه مقصر بود، او در حالی به آمریکا اعتماد کرد که آمریکا با گماشتن محمدرضا پهلوی و همراهی با انگلیس در 12 سال گذشته، نشان داده بود طرف چه کسی است. 60 سال پس از کودتای 28 مرداد، کسانی در سیاست ایران تصور (یا تلقین) میکردند که میشود با رژیم آمریکا تعامل و توافق برد-برد کرد!
جای سؤال است که رئیس جمهور یا وزیر خارجه ما در یک نظام مستقل و اسلامی چگونه تصور کردند میتوان به قول و قرار با آمریکا اعتماد داشت، حال آن که همین آمریکا به دولتمرد سکولاری مانند مصدق رحم نکرده بود؟! مصدق نه عبا و عمامه داشت و نه ذیل حکومتی مستقل و اسلامی تعریف میشد اما تحمل نشد. آمریکاییها نه تنها به مصدق خیانت کردند که به خیلیهای دیگر در دنیا خیانت نمودند. از برخی دولتهای اروپایی بگیرید تا مالزی و ترکیه، و معمر قذافی و صدام در لیبی و عراق. هر کس در دنیا جانب احتیاط را رعایت نکرد و به مفهوم دقیق کلمه به آمریکا «تکیه» کرد، دیر یا زود، خنجر خورد. و هر چه این اتکا بیشتر بود، خیانت هم افزونتر بود. شما ببینید با مهرههایی مانند ابوبکر بغدادی و حریری چه معاملهای کردند و یا چه رفتار تحقیرآمیزی نسبت به گماشتهای مثل بنسلمان سعودی دارند که در همین یکی دو سال اخیر، بالغ بر 450 میلیارد دلار را در حلقوم آمریکاییها ریخته اما رسماً نشان «گاو شیرده» دریافت کرده است.
مدعیان خیالاندیش «تعامل»، با چنین رژیم فزونخواهی، چه معاملهای میتوانند بکنند تا دل زمامداران آمریکا را به دست بیاورند؟ اگر پاداش باج 450 میلیارد دلاری، «گاوه شیرده» خطاب شدن است و این که «باید بیشتر بپردازید»، در کشور ما برخی سیاسیون چگونه فکر میکنند که هنوز هم میگویند «برجام، معامله حداقلی بود. اگر بیشتر میخواهید، باید بیشتر بپردازید. بیشتر در برابر بیشتر»؟! در دستگاه فکری آمریکاییها، طرف مقابل هر چه بیشتر بپردازد، باید بیشتر تحقیر شود و اصلاً لذتش برای آنها، همین زیادهطلبی است. این اصل مخصوص دوره ترامپ نیست و در دوره اوباما نیز حاکم بود. چنان که پس از برجام، در ماجرای ندادن ویزا به نماینده ایران در سازمان ملل (حمید ابوطالبی معاون دفتر روحانی) نشان دادند و با اجرای محدودیت ویزا برای اتباع 38 کشور در صورت سفر به ایران، تکمیل کردند. در همان دوره بود که دولت آمریکا زیرساخت تحریمها را با تحریمهای گسترده مانند کاتسا و آیسا توسعه داد و تحریمهایی که بعداً توسط دولت ترامپ اعمال میشود، صرفاً اجرایی کردن آنهاست. تفاوت مهم ترامپ با اوباما این است که او نقابی را که بر چهره آمریکا زده بودند و غلطانداز مینمود، کنار زده و رو بازی میکند.
معامله متناسب با آمریکا، مقاومت و بیاعتنایی -دست رد به فریب مذاکره زدن- و ضربت بازدارنده در برابر فشار و ضربه است. اجرای منطق اقدام متقابل متأسفانه چند سال به تأخیر افتاد و خسارت به بار آورد. با آمریکا باید کاری کرد که به تشکر بیفتد (نظیر تشکری که ترامپ پس از اسقاط پهپاد جاسوسی به خاطر سرنگون نکردن هواپیمای سرنشیندارش از ایران کرد) و نه امتیازدادنی که بوی خون را به مشام گرگها برساند و حریصتر کند. و مهمتر از این که کلید حل مشکلات اقتصادی را باید در داخل جستوجو کرد و نه در لوزان و نیویورک.
♦️یادداشت روز کیهان♦️
@IMANI_mohammad
۱۹ماه انفعال؛ گروگان گیری شده است؟! - ۱
✍️ ۱۹ماه از اعلام ابطال برجام توسط دولت آمریکا می گذرد. آمریکا از نگاه آقای روحانی، طرف اصلی توافق بود، چنان که گفت "آمریکا کدخداست و اروپایی ها آقا اجازه هستند".
🔹وقتی آمریکا از برجام خارج شد و تحریم ها را برگرداند، برجام از اعتبار افتاد؛ چنان که اروپایی ها، همکاری اقتصادی با ایران را به تقریبا هیچ رساندند و نه تنها مقابل تحریم ها نایستادند، بلکه با آمریکا همراهی کردند که لغو یکطرفه قراردادها و توقیف نفتکش حامل نفت ایران در جبل الطارق از آن جمله است.
♦️عایدی ما در دوره اجرای برجام، به تصریح رئیس سابق بانک مرکزی #تقریبا_هیچ بود و در دو سال اخیر به #هیچ_مطلق بلکه #خسارت_محض گرایش پیدا کرد. بنابراین از اردیبهشت سال گذشته انتظار می رفت دولت، ولو برای حفظ توافق هم که شده، اقدام متقابل و موثر انجام دهد.
🔹به اصرار آقای روحانی، دوازده ماه به انفعال مطلق و امید بستن به وعده های اروپا درباره راه اندازی کانال های مالی موسوم به #اس_پی_وی و سپس #اینستکس سپری شد.
♦️اروپا اما گاه، همین بسته های پر از خالی را گروگان گرفت و خواستار تمکین ایران مقابل FATF شد و گاه، مشروط به مذاکره درباره توانمندی نظامی و نفوذ منطقه ای ایران کرد. آخر سر هم تله گذاری کرد تا شاید روحانی، خواسته صرفا انتخاباتی ترامپ برای عکس یادگاری را بپذیرد!
🔹از اردیبهشت امسال، دولت تحت فشار و مطالبه و انتقاد افکار عمومی، بنا را بر اقدام متقابل گذاشت اما به جای اقدام موثر و بازدارنده -که جز در قالب #شوک_متقابل قابل تعریف نیست- اقدامات کم اثر و هر دو ماه یک بار را در پیش گرفت.
♦️دولت، امروز در آستانه اجرای گام چهارم مد نظر خود است. در این مدت، درصد غنی سازی از 3/5 به 4 درصد رسیده و میزان ذخایر نیز، اندکی از سقف 300 کیلو گرم عبور کرده است.
🔹اروپا و آمریکا ظاهرا هر بار غُر می زنند اما به این شکل واکنش راضی هستند؛ چنان که سایت فرارو از سایت های حامی دولت نوشت "سه گام قبلی دولت در اعتراض به نقض تعهدات، #سمبلیک ارزیابی شده است. یک دیپلمات فرانسوی به خبرگزاری رویترز گفت تخطیهای ایران، سیاسی و سمبلیک بوده است".
♦️آقای روحانی درباره گام چهارم می گوید "در فردو ۱۰۴۴ سانتریفیوژ داریم؛ در برجام قرار بر این بوده این سانتریفیوژها بچرخند اما گازی به آنها تزریق نشود. گامی که برمیداریم گازدهی به سانتیریفیوژها در فردو است".
🔹بنابر اعلام رئیس سازمان انرژی اتمی "غنی سازی تا ۵ درصد در تاسیسات فُردو آغاز میشود". این در حالی است که ما در فردو، غنی سازی بیست درصد انجام می دادیم.
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
۱۹ماه انفعال؛ گروگان گیری شده است؟! - ۲
♦️پالس هایی که دولت پس از نوزده ماه می فرستد، امید به احیای منافع حداقلی برجام (وعده دولت) را کمرنگ می کند. آقای روحانی می گوید "مقاومت، زمینه را برای #مذاکره میسازد و مذاکره از مقاومت بهره برداری می کند".
🔹اما رفتاری که اروپایی ها آن را #سمبلیک ارزیابی کنند، مانند گلوله مشقی است. یا مثل شلیک قُمپز است که توپی در می شود اما بدون محتوا و تاثیر! معلوم است که طرف مقابل، دلیلی برای بازگشت به تعهدات خود نبیند.
♦️تعبیر مذاکره از سوی آقای روحانی، پالس غلط دیگری است که تامین منافع ملی را هر چه دشوارتر می کند. دولتمردان در گذشته می گفتند -اما اکنون دیگر عنوان نمی کنند- "برجام، قابل مذاکره و چانه زنی مجدد نیست".
🔹وقتی روحانی می گوید "مقاومت، زمینه را برای مذاکره فراهم میسازد"، نه تنها ضربِ اقدام بازدارنده را می گیرد، بلکه برجام را بی اعتبار تر از گذشته می کند. این روش اگر جواب می داد، آمریکا و دولت های اروپایی را برای نقض تعهدات و طلبکاری، گستاخ تر نمی کرد.
♦️رئیس دفتر رئیسجمهور در پاسخ این سوال که آیا با توجه به پایان اقدامات فنی در کاهش تعهدات برجامی، ممکن است به پیش از برجام باز میگردیم؟، اظهار داشت "خیر. فعلا که برجام سر جای خود قرار دارد و فقط آمریکا بیرون رفته و خیلی مانده به خروج ازبرجام برسیم".
🔹عباس آخوندی وزیر مستعفی هم اخیرامدعی شد: "هیچگاه نباید پیشگام خروج از توافق باشیم. استراتژی ما نباید تابعی از رفتار آمریکا و حتی اروپاییها باشد. خانم مرکل در اظهار نظر جالبی گفت ایران میتواند حتی اگر همه از توافق خارج شوند، به تنهایی باقی بماند. این حرف خیلی مهمی است. ما هیچوقت نباید از توافق خارج شویم".
♦️وقتی برخی دولتمردان به جای مطالبه حقوق ایران، خط قرمز خود را ماندن به هر قیمت در توافق قرار دهند، معلوم است آمریکا و اروپا به تعهدات خود عمل نکنند و بر فشارها برای امتیازگیری بیفزایند. اصرار بر این خطای راهبردی، خسارت های بیشتر را موجب می شود.
🔹همان زمان که آمریکا، توافق را کان لم یکن کرد، برجام به پایان رسید. اکنون تحریم ها در سقف خود اعمال می شود و بنابراین دلیلی برای ماندن ما در برجام وجود ندارد.
♦️پس از نوزده ماه، وقتی پاسخ بازدارنده ای از سوی دولت داده نمی شود، آیا نباید نگران باشیم که غرب، برجام را تبدیل به ابزار گروگان گیری و گروکشی کرده است؟! در این عملیات گروگان گیری دشمن، باید نگران اراده و استقلال رای دولت بود.
@IMANI_mohammad