دو نکته درباره یک خرابکاری سایبری
🔹درباره حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت و توقف فعالیت چند ساعته آن، چند نکته گفتنی است.
♦️نکته اول، اهمیت روز افزون - و واجب تر از نان شب- شبکه ملی امن و باثبات "اطلاعات و ارتباطات" است. هر قدر میزان وابستگی به شبکه های عاریتی بیگانه را کاهش دهیم، امنیت اطلاعاتی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی ما بیشتر خواهد شد.
🔹حمله و خرابکاری سایبری با اهداف گوناگون، به یک رویه در حال گسترش در دنیا تبدیل شده و حتی آمریکا و برخی دولت های اروپایی و رژیم صهیونیستی که خود بزرگ ترین راهزنان و مهاجمان سایبری در دنیا محسوب می شوند، از حملات سنگین متقابل و خسارت های حاصل از آن در امان نمانده اند.
♦️در عین حال جنگ های سایبری، همه کشورهای آینده نگر و هوشیار را بر آن داشته که تا می توانند از میزان وابستگی به شبکه های ارتباطی و اطلاعاتی عاریتی بکاهند.
🔹نکته دوم، درباره هدف حمله است. برخی تحلیل کرده اند که این خرابکاری همزمان با دومین سالگرد شوک بنزینی سال 98 و شبیخون امنیتی دشمن با همین بهانه، در صدد احیای همان خاطره و همان حوادث تلخ است.
♦️در عین حال، هدف دیگری را هم می شود احتمال داد و آن سنگ اندازی در مقابل اهتمام دولت جدید برای انجام برخی اصلاحات ضروری اقتصادی است. مشکلاتی مانند مدیریت غیر هوشمند منابع ارزی یا همان ارز 4200 تومانی که سه سال است به طور ثابت اجرا می شود و به اعتبار نابسامانی، موجب هدر رفت چند صد هزار میلیارد تومان شده، بی آن که تاثیر روشنی در مهار قیمت ها بگذارد.
🔹طبعا انجام اصلاحات ضروری مانند اصلاح ساختار بودجه، کاهش روند دور ریز منابع عمومی، ساماندهی قیمت و نظام واگذاری ارز، اصلاح نظام های بانکی و مالیاتی و یارانه ای و نظایر آن، نیازمند کار کارشناسی دقیق، اتخاذ تدابیر کارآمد و پیش بینی ساز و کار های جایگزین است.
♦️اما ضمنا ثبات سیاسی و آرامش روانی جامعه، پیش درآمد این ضرورت است. به نظر می رسد هدف برخی شایعه سازی های انبوه -سازمان یافته و دروغ- درباره قیمت بنزین و حذف ناگهانی ارز دولتی و... نهایتا خرابکاری سایبری و ایجاد زحمت برای مردم، سنگ اندازی در برابر روند اهتمام به اصلاحات درست است.
🔹"اصلاحات هوشمند اقتصادی"، اگر قرار باشد درست برنامه ریزی و بدون مزاحمت ها پیش برود، در یک روند سه چهار ساله می تواند نسخه مرگ تحریم ها را بپیچد و کشوری را که تا همین چند سال قبل، هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا بوده، به جایگاه برتر و با ثبات تر برساند.
@IMANI_mohammad
حملات سایبری مهم
ظرف یک سال گذشته در دنیا
🔹حملات سایبری، به اتفاقی پر حجم و رزمره در دنیا تبدیل شده و آمریکا و رژیم صهیونیستی هر چند پیشگام برخی از خرابکاری ها و حملات سایبری بوده اند، اما از ضربات متقابل در امان نمانده اند.
♦️به این چند خبر که در طول یک سال گذشته منتشر شد، عنایت کنید:
- برخی گمانهزنیها حاکی است خرابکاری در تاسیسات هستهای نطنز، صرفا یک قطع برق عادی نبوده و تعداد زیادی سانتریفوژ به وسیله شوکهای مغناطیسی، سوختهاند.
- وب سایت خبری یاهونیوز: حمله استاکس نت به تاسیسات نطنز، با درخواست سیا و موساد و مشارکت هلند، انگلیس، آلمان، و فرانسه عملیاتی شد. یک مهندس اجیر شده توسط سرویس اطلاعاتی هلند، داده های حساس برای ورود بدافزار استاکسنت به تاسیسات نظنز را در اختیار واشنگتن قرار داد و سپس به وسیله یک حافظه فلش بدافزار را وارد تاسیسات کرد.
- ۲۰۰ شرکت آمریکایی هدف حمله سایبری قرار گرفتند.
- در پی حمله سایبری به بزرگترین خط لوله انتقال سوخت در آمریکا، کاخ سفید در ۱۷ ایالت حالت اضطراری اعلام کرد. خط لوله کلونیال، ۴۵ درصد از سوخت شرق آمریکا را تامین میکند و ۸۸۵۰ کیلومتر طول دارد و روزانه سوختی معادل ۲.۵ میلیون بشکه از طریق آن به بخشهای مختلف به ویژه نیویورک منتقل میشود.
- روزنامه هآرتص: دهها وبسایت وابسته به شرکتهای دولتی و خصوصی اسرائیل، توسط چین مورد حمله سایبری قرار گرفتهاند. شرکت امنیت شبکه «فایرآی» همی گوید این حملات از سال ۲۰۱۹ آغاز شده و هکرها بهدنبال سرقت اطلاعات و اسرار تجاری بودهاند.
- جروزالم پست: اطلاعات محرمانهای که احتمالا گونن سگو وزیر سابق در دولت اسرائیل در اختیار ایران قرار داده، میتواند از برای حملات موشکی یا سایبری به زیرساختهای انرژی اسرائیل استفاده شود.
- حمله سایبری به تاسیسات برق اسرائیل، باعث خاموشی گسترده در تل آویو، حیفا، اور شلیم (قدس اشغالی) و برخی شهرهای دیگر شد.
- جروزالم پست: هکرهای ایرانی در حملات سایبری گسترده، 80 شرکت اسرائیلی را هدف قرار دادند. اولین حمله، شرکت نرم افزاری Amital Data و حدود 40 مشتری آن ربوده و هدف دوم، آزمایشگاه هابانا (Habana)، تولید کننده پردازنده متعلق به شرکت اینتل. حمله مهاجمان با سرعت بسیار بالا و نگران کننده و بسیار گسترده بوده است.
- شرکت امنیت سایبری اسرائیل «پورتناکس» در حمله سایبری هک شد. پورتناکس دارای مجموعه بزرگی از صدها مشتری مهم از جمله شرکت نظامی «اِلبیت سیستمز» است. چند روز قبل از این حمله، صنایع هواوفضای اسرائیل هک شده بود. بیش از یک ترابایت اطلاعات شامل اسناد، پروژهها و فایلهای کدگذاری از سِرورهای این شرکت خارج شده است.
-روزنامه صهیونیستی کالکالیست:به سرورهای دهها شرکت واردکننده تجهیزات نظامی حساس اسرائیل حمله سایبری شده است. هکرها ممکن است اطلاعاتی که دارای ارزش راهبردی باشد، به سرقت برده باشند
- وزیر آب و انرژی رژیم صهیونیستی: سازمان آب اسرائیل آمادگی لازم در برابر حملات سایبری ایران را ندارد و با یک حمله سایبری پیچیده زیرساخت های توزیع آب این رژیم مختل میشود و آب ساکنین مناطق اشغالی سمی میشود.
- رئیس بخش دفاع سایبری اسرائیل : ما در حال حاضر با حملات بی امان از طریق شبکه دشمنان گمنام، از ایران و بسیاری از نقاط جهان مبارزه می کند. سناریوی ترسناک یک حمله سایبری میتواند تا ۲ میلیارد دلار به اقتصاد ما ضربه بزند. در حین جنگ غزه هکرها موفق به نفوذ به ۲۰۰ سرور موجود در اسرائیل شدند
- منابع اسرائیلی می گویند دهها نهاد و مرکز این رژیم هدف حمله سایبری چینیها قرار گرفته است. آنگونه که شرکتها اعلام کرده است، اسرار تجاری، طرحها و اطلاعات این شرکتها به سرقت رفته است.
- روزنامه آلمانی زود دویچه تسایتونگ : ایران میتواند حملات سایبری ویرانگری انجام دهد. کارشناسان امنیت شبکه میگویند، حمله استاکسنت به تأسیسات هسته ای ایران در دولت اوباما مانند کاتالیزوری در جهت توسعه توان سایبری ایران عمل کرد. ایران اکنون توان حملات سایبری پیشرفته دارد. ترامپ هم مجوز حمله بیسروصدای دیگری را داده بود. حملات اخیر سایبری آمریکا فصل جدیدی از یک جنگ دیجیتالی است که میان ایران و آمریکا در نهان جریان دارد. آغاز این جدال، از سال ۲۰۰۹ بود که آمریکا و اسراییل با بدافزار استاکسنت به تأسیسات نطنز نفوذ کردند. در سال ۲۰۱۲ ایران برای نخستین بار نشان داد چگونه قابلیتهای خود را برای حمله سایبری بهبود بخشیده است. آمریکا ایران را متهم به ساخت ویروس شامون کرده که هزاران دستگاه رایانه شرکت نفت آرامکو را آلوده کرد. مهاجمان ابتدا به اهدافی در خاورمیانه حمله کردند و دامنه حملاتشان اکنون به آمریکا هم رسیده؛ از جمله حملههای انسداد سرویس توزیع شده (DDOS) به بانکهای آمریکایی... خطر یک حمله سایبری ویرانگر از سوی ایران علیه آمریکا وجود دارد.
@IMANI_mohammad
سایبر زیستی و نا هوشمندی؟!
🔹برخی تحلیل گران درباره خرابکاری دیروز در سامانه هوشمند سوخت گفتند تا شبکه ملی اطلاعات امن و به روز نداشته باشیم، امکان اثرگذاری این قبیل حملات بالا خواهد بود.
♦️برخی دیگر پاسخ دادند چون سامانه، آفلاین بوده، ربطی به شبکه های خارجی ندارد و نباید از اتفاق دیروز، ضرورت کاهش وابستگی به شبکه های عاریتی را استخراج و بر شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد.
🔹درباره منشاء خارجی یا داخلی این اتفاق هم -که از سوی دبیر شورای عالی فضای مجازی، به "حمله سایبری توسط یک کشور خارجی" تعبیر شد- مجادلاتی پدید آمد. لا به لای بحث ها معلوم شد درباره مسئول امنیت سامانه هم اختلاف نظر هایی وجود دارد!
♦️اولا اغلب ما حاضر نیستیم اطلاعات مهم و اسرار مان را به "غیر" - چه رسد بیگانه متخاصم- بسپاریم. اگر کسی سفره دلش را پیش هر کس و ناکس باز کند یا اسرارش را روی دایره بریزد، رفتارش حمل بر نقصان عقل می شود؛ چه رسد به این که بخواهیم بساط اطلاعات و ارتباطات ملی را سر سفره بیگانگان پهن کنیم.
🔹ثانیا مصداق "شبکه ملی اطلاعات"، این نیست که یک سامانه "مثلا هوشمند" را سال ها به روز رسانی نکنیم! دولت قبل با حذف سهمیه بندی و کارت سوخت در سال 94، به سامانه مذکور بی اعتنایی کرد و پس از چهار سال، همزمان با تصمیم ناگهانی سه برابر کردن قیمت بنزین و احیای سهمیه بندی، از همان سامانه خاک خورده بهره گرفت.
♦️شبکه ملی اطلاعات، بسیار قیمتی است. اما نه از جنس فرش عتیقه ای که یک بار تولید می شود و دیگر دست به تار و پود آن نمی زنند! از مقتضیات شبکه اطلاعات "هوشمند و تراز"، روزآمد سازی و به روز رسانی در جهت صیانت دائم آن است.
🔹به استناد خلل ها و نواقص شبکه به روز نشده، نمی توان گفت که شبکه های ملی هم مثل شبکه های خارجی آسیب پذیرند، و بنابراین ترجیحی وجود ندارد. تفاوت مهم در این است که خلل های شبکه ملی را می توان شناسایی و برطرف کرد، اما در قبال میزبان بیگانه، هیچ اختیار و امنیتی وجود ندارد.
♦️حمله سایبری با وجود انگیزه خبیثانه مهاجمان، این حُسن را دارد که ما را متوجه کمین بدخواهان در قبال فضا های به ظاهر امن سایبری می کند. اگر چنین خباثت هایی اتفاق نیفتد، شاید بسیاری از ما حواس مان نباشد که دشمن داریم و دشمن، در قبال فضای سایبری که بستر اصلی زندگی شده، عملیات می کند.
🔹اما درباره منشاء حملات سایبری از این دست، الزامی ندارد که دشمن راسا از مبداء واشنگتن و لندن و تل آویو اقدام کند. به عنوان مثال، یاهو نیوز شهریور 98 درباره حمله سایبری سیا و موساد به تاسیسات نطنز در سال 89 نوشت:
🔻"ویروس استاکس نت، به منظور خرابکاری در برنامه هستهای ایران راه اندازی شد و به طور موثر آغازگر #جنگ_سایبری و دیجیتالی در قرن ۲۱ بود. شخصی که این بدافزار را به تاسیسات نطنز انتقال داد، از سوی سازمان سیا و موساد اجیر شده بود.
🔻یک مهندس استخدام شده از سوی سرویس جاسوسی هلند به آمریکایی ها گفت که کدهای هدف مورد نظر را به سیستمهای سایت نطنز از طریق یک فلش USB منتقل کنند. سیا و موساد از طریق این مهندس مکانیک شاغل در نطنز، سلاح دیجیتالی را به داخل منتقل کردند.
🔻کار او به عنوان مهندس مکانیک، شامل نصب سانتریفوژ نمی شد، اما در موقعیتی مناسب برای جمع آوری اطلاعات تنظیم سیستم های آنجا قرار داشت و چند ماه، چند بار به نطنز بازگشت. اطلاعاتی که او فراهم کرد، به مهاجمان کمک کرد بدافزار خود را #روزآمد کنند و دقت لازم برای انجام حمله را بالا ببرند.
🔻به گزارش شرکت امنیت سایبری سیمانتک، ویروس استاکس نت یک بار در مه ۲۰۰۶ و بعد در فوریه ۲۰۰۷ #روزآمد شده بود. آمریکا و اسرائیل در این عملیات از هلند و آلمان و فرانسه و انگلیس برخوردار بودند".
@IMANI_mohammad
.
🔹دشمن، بدتر از این نمی توانست به نقشه "تکرار فتنه آبان 98" گند بزند.
♦️با اخلال سایبری در سامانه سوخت، برای ملت و دولت ما زحمت درست کرد؛ اما از درایت، همدلی و اهتمام همین مردم و دولت تودهنی خورد.
🔹دشمن، خباثتش را نشان داد؛ اما آرزویش بر عکس از آب در آمد.
♦️عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد.
@IMANI_mohammad
دهن کجی شبکه آمریکایی
این بار به ٣٤٠ هزار دنبال كننده
🔹شبکه اينستاگرام، صفحه روزنامه كيهان را بست و دسترسی مدیران صفحه را نیز قطع کرد. کیهان در اینستاگرام ٣٤٠ هزار نفر دنبال كننده دارد.
🔹این رفتار سانسور گرانه، به رویه ای دامنه دار در شبکه های آمریکایی تبدیل شده است. برخی اخبار چند سال اخیر را مرور کنید:
🔻فیسبوک، ۹۳ حساب مرتبط با ایران را مسدود کرد. ۱۹۴ حساب در اینستاگرام هم مسدود شد.
🔻فیس بوک و توییتر، ۶۵۲ حساب کاربری ایرانی را بستند.
🔻توییتر، ۲۸۰۰ حساب کاربری ایرانی مسدود کرد.
🔻توییتر، حساب کاربری باشگاه خبرنگاران جوان و خبرگزاری مهر را از دسترس خارج کرد.
🔻اینستاگرام، هشتگ "#می_آیم_چون" را که دعوت عمومی به جشن و راهپیایی 22 بهمن 97 بود، بست.
🔻اینستاگرام، دسترسی شبکه پرس تی وی (با ۱۵۶ هزار دنبال کننده) را به حساب کاربری خود قطع کرد.
🔻شرکت گوگل، حساب کاربری شبکههای خبری "پرس تیوی" و "هیسپان تیوی" را در یوتیوب و جیمیل بست.
@IMANI_mohammad
🔻 توئیتر، حساب کاربری شبکه العالم با بیش از ۷۰۰ هزار دنبال کننده را بست.
🔻اینستاگرام صفحه رسمی "شبکه خبر" را بست.
🔻واتساپ وابسته به شرکت فیس بوک، حساب کاربری دهها خبرنگار فلسطینی را به خاطر پوشش سرکوبگری های اسرائیل بست.
🔻توئیتر، خبرنگار آمریکاییِ افشاکننده تعداد زخمی ها در حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد را بست.
🔻اینستاگرام، صفحات آقایان رئیسی، محسنی اژه ای، ولایتی، رضایی و... را بست.
🔻اینستاگرام، حدود ۱۰ هزار حساب کاربری ایرانی را با دنبال کنندگان میلیونی بست.
🔻 اینستاگرام، صفحه سخنگوی (اسبق) وزارت خارجه ایران را بست.
🔻اینستاگرام، پیج خبرگزاری اصلاح طلب ایلنا و سایت انتخاب را به دلیل انتشار اخبار مربوط به سردار سلیمانی بست.
🔻اینستاگرام، صفحات خبرگزاری های مهر تسنیم را بست.
🔻اینستاگرام، پیج روزنامه جوان با٧٠هزار فالوئر را بست.
🔻اینستاگرام، صفحه مادر ایرانی-آمریکایی کشته شده در کابل را بست.
🔻اینستاگرام، پیج برخی کسبوکارهای ایرانی از جمله دیجیکالا، دیوار و اسنپ را بست.
🔹پیش از این، آذری جهرمی وزیر وقت ارتباطات در واکنش به بستن صفحات مرتبط با نام شهید سلیمانی در اینستاگرام نوشته بود :«وقتی دهان یک مرد را میبندی، به دنیا میگی از چیزی که او ممکنه بگه، می ترسی».
🔹حرف درستی استی است اما رویکرد منفعلانه در قبال زورگویی شبکه های عاریتی، کفایت نمی کند. اولا باید با قاطعیت با این شبکه ها سخن گفت و برای شان شرط گذاشت؛ چه این که آنها به خاطر دسترسی ده ها میلیون کاربر ایرانی، عایدی های بسیار هنگفتی دارند. ثانیا باید تدبیر اساسی برای شبکه مطمئن اطلاعات کرد.
@IMANI_mohammad
.
🔹احمق تر از دزدان دریایی انگلیسی، آمریکایی ها هستند. آنها به خاطر داشتند که ۱۲ ژانویه ۲۰۱۶، چگونه ۱۰ تفنگدار متخلف شان در نزدیکی جزیره فارسی به اسارت نیروی دریایی سپاه در آمدند.
♦️دیده بودند که وقتی دزدان انگلیسی، راه را بر نفتکش حامل نفت ایران در تنگه جبل الطارق (مجاورت دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس) بستند، چه معامله تحقیر آمیزی با نفتکش و یگان دریایی بریتانیای کبیر (!) شد که انگلیس را واداشت نفتکش ایران را آزادکند تا به مقصد خود در سوریه برود.
🔹احمق های درجه یک آمریکایی با این همه وسوسه شدند در دریای عمان -درست زیر پنجه اقتدار ایران- وارد تنش بر سر نفتکش مصادره شده از سوی ایران شوند!
♦️پیامد بلاهت مشخص بود: فراهم کردن فرصت برای قدرت نمایی ایران و فرار ناو آمریکایی پس از چند ساعت تنش. ماجرا به قدری تحقیر آمیز بود که آمریکا مجبور شد آن را پنهان کند.
🔹این ضرب شست را به سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک و موشکباران عین الاسد اضافه کنید؛ و البته تیر غیب پهپادهای مهاجم مقاومت که پایگاه اشغالگران در التنف (مرز سوریه و عراق ) در هم کوبید.
@IMANI_mohammad
ناوگان حمار!
♦️آمریکا در ماجرای نفتکش و نفت دزدی، دو نوبت سیلی خورد؛ یکی ده روز قبل که مغلوب نقشه هوشمندانه و مهارت و اقتدار (عقلانیت انقلابی) سپاه پاسداران شد؛ و نوبت دوم، امروز که در مقابل عملیات رسانه ای گرفتار آمد و مجبور شد مقابل دیدگان افکار عمومی دنیا، در میان باتلاق خود ساخته دست و پا بزند.
🔹اقدام سپاه به یک معنا، تلافی هوشمندانه گستاخی چند ماه قبل آمریکایی ها در دست درازی به محموله نفتی فروخته شده ایران به ونزوئلا بود. آمریکا اما این بار در دریای عمان، خود در دام افتاد و ناوگانش مجبور شد در برابر قدرت نمایی سپاه تسلیم شود.
♦️دقت کنید: ناوگان آمریکا ده روز قبل، به مدت شش ساعت با نیروی دریایی سپاه دست و پنجه نرم کرده و سرانجام در وضعیتی تحقیر آمیز، مجبور شده نفت و نفتکش را برای ایران بگذارد و عقب نشینی کند؛ بی آن که صدایش را دربیاورد. خزیدن به تاریکی و پنهان داشتن فاجعه!
🔹اما حالا که ماجرا با روشن شدن نور افکن ها و انتشار تصاویر غیر قابل انکار رو شده، آمریکایی های نابغه (!) تغییر فاز داده و روایت های بامزه ای منتشر می کنند؛
♦️نیوزویک به نقل از یک مقام پنتاگون خبر می دهد "نیروهای ایرانی هفته گذشته یک نفتکش را در دریای عمان توقیف کردهاند و نیروهای آمریکایی، فقط حادثه را تماشا نموده و با نیروهای سپاه پاسداران مقابله نکرده اند".
🔹شش ساعت حضور در مجاورت نیروهای ایرانی برای تماشای چی؟! بخوانید وضعیت دزد شوکه و میخکوب، پس از گرفتار شدن!
♦️از آن طرف، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته "ایران یک نفتکش تحت پرچم #ویتنام را در دریای عمان توقیف کرده"، تا بار تحقیر را از دوش واشنگتن بردارد و چنین وانمود کند که ماجرا ربطی به آمریکا ندارد. باز هم جای سوال باقی است که: پس ناوهای آمریکا در آن شش ساعت، چه غلطی می کرده اند؟
♦️آنها دقیقا مشغول ارتکاب چه کاری بوده اند که با محاصره نفتکش مذکور و عملیات هلی برن تکاوران قهرمان ایرانی مواجه شده، شش ساعت کلنجار رفته و سرانجام با دریافت پیام های تهدید و پُر زور یافتن سُنبه طرف ایرانی، عقب نشینی را بر درگیری بیشتر ترجیح داده اند؟!
🔹"مانند حمار در باتلاق"، حکایت وضعیت مقامات آمریکایی پس از دریافت دو سیلی آبدار مرحله ای از سپاه پاسداران است. این سیلی در دو نوبت نواخته شد؛ اولی خورد و دومی، صدا کرد!
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
بازگشت همزمان به برجام
چرا بی معنا و نا ممکن است؟
🔹برجام اگر خردمندانه تنظیم شده بود، تعهدات ایران باید پس از اجرای تعهدات غرب -یا دست کم، همزمان- اجرا می شد و طرف غربی تضمین معتبر می داد. تعهدات ایران، نقد و غیر قابل بازگشت، یا دیر بازگشت بود؛ و تعهدات آمریکا و غرب، نسیه و روی کاغذ، و به سادگی، قابل بازگشت.
♦️اما این انتظار معقول، در برجام کاملا بر عکس نوشته شد. دولت روحانی، همه تعهداتش را در واگذاری یا بتن ریزی و تعلیق 95 درصد برنامه هسته ای کشور، از اواخر مهر تا 27 دی 94 به انجام رساند؛ تا تازه پس از آن، نوبت "روز اجرای توافق"! برسد و دولت ایران، دنبال حقوق حداقلی خود بدود.
🔹شش سال پس از آن ماجرای عبرت آموز، مقامات آمریکایی در حالی که همچنان مشغول دبّه کردن هستند، هر چند وقت یک بار، ادعای بازگشت همزمان را پیش می کشند. چنان که سخنگوی وزارت خارجه شان گفته؛ "معتقد به بازگشت متقابل به توافق هستیم".
♦️اجرای متوازن و متقابل تعهدات، اقتضای روز اول اجرای یک توافق است، نه متناسب با دوره عهدشکنی یک طرف. وقتی یک طرف توافق، قلدری به خرج داد و به شکل یکطرفه از آن خارج شد، نمی تواند توقع بازگشت همزمان را داشته باشد.
🔹طرف عهدشکن، صداقت و پایبندی اش را زیر سوال برده و نشان داده قابل اعتماد نیست؛ همچنان که معلوم کرده توافق، در قبال تعهدات او به اندازه کافی الزام آور و تضمین شده نبوده است.
♦️بنابراین، اولا لازم است او ابتدا اجرای تعهدات خود را از سر بگیرد و در یک بازه زمانی معقول راستی آزمایی (اعتبار سنجی) شود؛ ثانیا ساز و کار های قوی تضمین و تادیه خسارت در صورت نقض مجدد، از وی اخذ شود.
🔹نکته مهم دیگر، مکانیسم ماشه برای امکان احیای خودسرانه تحریم های شورای امنیت است که دولت آمریکا به خاطر خروج از برجام، دسترسی به آن را از دست داده و حالا می خواهد این دسترسی را با عملیات فریب جدید -به نام بازگشت سریع تر به توافق- احیا کند.
♦️طرف ایرانی در کنار خسارت های هنگفت شش سال توقف برنامه هسته ای، متحمل بالغ بر 150 تا 200 میلیارد دلار خسارت اقتصادی ناشی از عهدشکنی آمریکا (و غرب) شده و طرف مقابل باید پاسخگوی ایراد این خسارت باشد.
🔹به عبارت دیگر، نمی شود به واسطه احیای نصف و نیمه تعهدات، روند خسارت های ایران تداوم یابد، و طرف غربی صرفا بتواند موقعیت ایراد خسارت بیشتر از طریق ساز و کار معیوب برجام را به دست آورد.
@IMANI_mohammad
.
مصیبت عقده ای ها
🔹فرانسه لابد پشتگرم به همین آدمها توانست خون آلوده به ایران بفروشد و چوب لای چرخ مذاکرات بگذارد، و با این وجود، قراردادهای پرسود ببندد؛ هروقت هم سبیلش از طرف دیگران چرب شد، بدون پرداخت خسارت، زیر تعهداتش بزند.
♦️اظهارات وزیر خارجه فرانسه در مهمانی شام سفارت این کشور (بهمن95) را مقارن با انجام رزمایش مشترک با آمریکا در خلیجفارس به یاد بیاورید: تجار فرانسوی با نگرانی پرسیده بودند که آیا بر روابط تأثیر نمیگذارد.؟ "آیرو" پاسخ داده بود: من هیچ نگرانی ندارم. مقامات دولت ایران در هیچیک از جلسات برنامهریزی سفر، متعرض مانور نشدند. آنها به این سفر احتیاج دارند و مطمئنم هیچ اعتراضی نخواهیم شنید.
🔹راز خقارت را در این یادداشت روزنامه شرق (آذر 92 ) پیدا کنید : "اگر نامم به جای صادق، آلفرد یا دیوید، و فامیلی من هم به جای زیباکلام، جانسون یا اسمیت بود و به جای دانشگاه تهران در ییل یا استنفورد تدریس میکردم، برای وضع نظریه دیپلماسی مثبت در برابر دیپلماسی منفی به عنوان یک نظریهپرداز، شهره خاص و عام میشدم! اما خب اسمم صادق است و در محله آبمنگل تهران بزرگ شدهام"!
@IMANI_mohammad
🔹عصای موسی
چگونه دوباره اژدها شد؟
♦️یادداشت روز کیهان:
https://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
به هم ریختگی راهبردی
آمریکا در مصاف با ایران - ۱
راهبردها را باید بر اساس برآیند آنها سنجید. راهبرد برای تخلیه هیجان تدوین نمیشود؛ که اگر چنین شد، استراتژی به استراگیجی تغییر ماهیت میدهد.
این، حکایت بههم ریختگی سیاست آمریکا در غرب آسیا بهویژه در قبال ایران است. آمریکا در دو دهه گذشته، به هیچ ابزاری برای مهار جبهه مقاومت دسترسی نداشت، مگر آنکه آن را در حد افراط به کار بست.
اما اکنون روزی نیست که چند تحلیل درباره شکست راهبردی آمریکا و اسرائیل، و قویتر شدن جبهه ایران، در محافل غربی منتشر نشود. بهعنوان مشت نمونه خروار، این تحلیلها را مرور کنید:
1) بنیاد کارنگی: چند دهه تحریم آمریکا برای مهار ایران شکستخورده و نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه افزایش یافته است.
2) نشریه فارن افرز: تحریمهای آمریکا علیه ایران، از سر درماندگی است. آمریکا بیش از اندازه به ابزار تکبعدی تحریم تکیه کرده؛ چنانکه در دوره اوباما، سالانه ۵۰۰ نهاد را به بهانههای مختلف تحریم کرد و در دور ترامپ دو برابر شد.
بایدن هم، تحریمهای جدیدی را اعمال کرد؛ اما شواهد نشان میدهد تحریم، اغلب موثر نبوده است. استفاده از تحریم ارتباطی با اثربخشی آن ندارد، بلکه همه چیز به افول آمریکا برمیگردد که دیگر نمیتواند مانند قبل اعمال قدرت کند. رؤسایجمهور مأیوس آمریکا، اکنون تیر کمتری در کمان دارند. اما تحریم نه تنها
افول آمریکا را آشکار میکند، بلکه باعث تسریع آن میشود. این ابزار، دائما کسلکنندهتر میشود و اوضاع را بدتر میکند. چین و روسیه با خوشحالی برای همکاری با بازیگران تحت تحریم وارد عمل میشوند. احتمال دارد متحدان و شرکا هم خسته شده و از آمریکا فاصله بگیرند.
3) مجله نیوزویک: گزارش دولت بایدن درباره تحریمها، اعتراف به شکست این سیاست است. با این وجود، دولت آمریکا مثل یک کودک وابسته به آبنبات، با تحریم خو گرفته و با وجود شکست، حاضر به کنار گذاشتن نیست. تحریمهای آمریکا در دو دهه اخیر ده برابر شده.
اما دیر یا زود، وقتی فقط یک چکش داشته باشید، هر مشکلی را مثل میخ میبینید. آمریکا از برجام خارج شد و علاوه بر تحریمهای سابق، تحریمهای جدیدی را اعمال کرد. اما ایران پس از دو سال تحمل بدعهدی اعلام کرد از تعهدات داوطلبانه در برجام فاصله میگیرد که در نتیجه آن، گسترش سطح غنیسازی است.
4) اندیشکده کوئینسی: افراط در تحریم، آمریکا را ضعیف، و ایران را قوی کرد. تحریم نادرست، نتوانست مانع از گسترش برنامه هستهای شود، بلکه موجب تهاجمیتر شدن رفتار ایران در حملات نیابتی به نیروهای آمریکا و برخی نفتکشها و تأسیسات نفتی شد.
تحریمها مانع از فعالیت شبکه نیابتی ایران نشد. هدف تحریم دیگر، فشار برای برانگیختن آشوب در ایران بود اما در نهایت، نتیجه معکوس داشت و قدرت نظامیترین عناصر سیاست ایران را تثبیت کرد.
تحریمها اعتماد به جایگزینهای میانهرو را تضعیف کرد. انتظار کاخ سفید برعکس از آب درآمده و ایران در حال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود و خروج از وابستگی به درآمد نفت است.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
به هم ریختگی راهبردی
آمریکا در مصاف با ایران - ۲
5) روزنامه تایمز اسرائیل: پهپادهای ایران بیترمزتر از موشکهاست. این پهپادها به شکل روزافزون، به لبنان و غزه ارسال رسیده است.
6) روزنامه اسرائیل هیوم: حمله به پایگاه نیروهای آمریکایی در التنف (مرز عراق و سوریه)، ضرب شست و پیام هشداری به آمریکا و اسرائیل بود. در شرایط عادی، حمله نیروهای نیابتی ایران به یک پایگاه آمریکایی، میتواند تنش قابل توجهی را برانگیزد، اما دولت آمریکا اکنون، نه انرژی و نه ارادهای برای مقابله با ایران ندارد.
حمله به پایگاه التنف به تواناییهایی اشاره میکند که ایران و متحدانش دارند. ایران سعی میکند آمریکا را خسته کند و هنگامی که خسته شود، نهایتا مجبور است عراق را هم مثل افغانستان ترک کند.
7) مجله نیوزویک: پیام حمله به پایگاه تنف، ضرورت خروج زودتر آمریکا از سوریه است. آمریکا به بهانه داعش میخواست نفوذ ایران را مهار کند؛ اما شکست خورد و نفوذ ایران تقویت شد. با حملات پیاپی به نیروهای آمریکا، سؤال بزرگی پدید آمده؛ آیا ارزشش را دارد؟
آمریکا در جنگ علیه سوریه شکست خورد. ایران با خونسردی عمل میکند. اکنون زمان آن رسیده که با واقعیت مواجه شویم؛ واقعیت همانگونه که هست، - نه آنطور که دوست داریم- باید قبل از اینکه شکست به فاجعه ختم شود، نظامیان را از سوریه خارج کنیم.
8) ) نیویورک تایمز: آمریکا دیگر قادر به درگیری با ایران نیست. خروج آمریکا از افغانستان، موجب تغییر شرایط منطقه شد. عربستان و امارات میدانند با خروج برادر بزرگتر، دیگر قادر به خصومت سابق با ایران قدرتمند نخواهند بود.
آمریکا سالهاست از داوری در خاورمیانه خسته شده؛ عقبنشینی اوباما از منطقه و عدم تمایل ترامپ به انتقام گرفتن از حملات علیه تاسیسات نفتی عربستان، سند این ادعاست. بایدن فقط نظم جدید را قانونی کرد. اکنون دولت سوریه تثبیت شده و دولتهای متخاصم، در حال برقراری رابطه هستند.
9) گزارش شرکت مایکروسافت: مهاجمان سایبری مرتبط با ایران، به دهها شرکت نظامی آمریکا و اسرائیل حمله کرده و موفق به نفوذ در آنها شدهاند. زنجیرهای از حملات، از ماه ژوئیه صدها حساب متعلق به شرکتهای نظامی آمریکا و اسرائیل، بنادر مهم خلیج فارس و شرکتهای حمل و نقل دریایی بینالمللی را هدف قرار داده است.
این شرکت ها همچنین در زمینه تولید هواپیماهای بدون سرنشین و ماهوارهها فعالیت میکنند. حملات احتمالا برای ردیابی سرویسهای امنیتی دشمن و سازمانهای حمل ونقل دریایی و تقویت برنامه امنیتی خود صورت گرفته است. این دسترسی میتواند به ایران در تقویت برنامه ماهوارهایاش کمک کند».
10) شبکه صهیونیستی آی 24: «ایرانیها سالهاست به لایههای مختلف اطلاعاتی اسرائیل نفوذ کردهاند. قدرت سایبری پیشرفته ایران، با قدرت سایبری آمریکا مقایسه میشود».
@IMANI_mohammad
عصای موسی
چگونه دوباره اژدها شد؟ -۱
🔹تصورش را بکنید: اگر فرعون با ادعای «انا ربّکم الاعلی»، ساحران بزرگ را از سراسر مصر برای مصاف با حضرت موسی(ع) فرا نمیخواند و مردم را نمیترساند، آیا چنان مجالی فراهم میآمد تا پیامبر خدا، به اذن الهی اعجاز کند، «عصای موسی» تبدیل به اژدهایی شود که همه بافتههای ساحران فرعون را ببلعد و ساحران در برابر عظمت این رویداد، به سجده بیفتند و ایمان بیاورند؟
🔹برای چندمینبار، کلاه از سر یوزی رابین مدیر سابق برنامه موشکی اسرائیل افتاد، وقتی سال گذشته خبر رسید که ماهواره نظامی ایران در مدار قرار گرفته و هر 90 دقیقه یکبار از فراز تاسیسات اسرائیل عبور می کند. او تیرماه 1394 در جمع افسران نیروی هوایی آمریکا گفته بود:
🔹«ایرانیها به خوبی در جریان تحولات موشکی هستند. آنها فاتح 110 را برای شکست سامانههای موشکی ساختهاند و بهعنوان یک مهندس باید بگویم به خوبی کار کردهاند. با افزایش دقت موشکها، آنها حالا میتوانند یک بلوک شهری را نابود کنند. باورکردنی نیست: موشکهای بالستیک ایران در حجم بالا در حال تولید، ذخیره و حتی صادرات است. ایران نیازی به سلاح هستهای ندارد. آنها میتوانند با موشکهای 2000 کیلومتری نقطهزن، اسرائیل را فلج کنند. آنها از موشک سومار رونمایی کردند که با موتور جت متفاوت از نمونه روسی، دستاوردی بزرگ است. من به احترام افرادی که این کار را انجام دادند، کلاه از سر برمیدارم. این دستاوردها در شرایط تحریم به دست آمده است».
🔹دشمن چه فکر میکرد و چه شد؟ به تعبیر قرآن کریم؛ «ام یریدون کیدا. فالذین کفروا هم المکیدون. آیا اراده مکر دارند؟ بلکه کافران، هدف مکر الهی هستند». در میان شادی احمقهای درجه یک آمریکایی از ترور سبعانه سردار سلیمانی، سناتور کریس مورفی درست گفت که هشدار داد:
🔹«ژنرال سلیمانی بهعنوان یک شهید، میتواند برای آمریکا به مراتب خطرناکتر باشد. سؤالی که باید از خود بپرسیم این است که او زمانی که زنده بود، خطرناکتر بود یا الان که کشته شده؟».
🔹پس از این جنایت بیسابقه در دیماه 98، ورق برگشته و ضربات وارده بر هیمنه آمریکا به شکل بیسابقهای شدت گرفته است. سناتور مورفی سال گذشته هم گفت «پرتاب ماهواره نظامی، سندی بر این واقعیت است که سیاست دولت ترامپ، فقط به تقویت ایران انجامیده و باعث شده تا تهاجمیتر عمل کند. در مقایسه با ۴ سال گذشته، ایران در خاورمیانه تقریبا از هر جهت قدرتمندتر، و آمریکا ضعیفتر شده است».
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
عصای موسی
چگونه دوباره اژدها شد؟ - ۲
🔹آمریکا و اسرائیل خیال میکردند ایران پس از ترور سردار سلیمانی، منفعل میشود. اما رویای آنها کابوس شد، وقتی دیدند مردم ونزوئلا، تصویر سردار سلیمانی را کنار قهرمانان آمریکای لاتین گذاشتهاند.
🔹ایران را تحریم کردند اما به برکت خون شهدا و پایمردی نیروهای وفادار به آنان، صادرات نفت ایران تا لبنان و ونزوئلا گسترده شد. پیش از آن هم، فروش بنزین را تحریم کردند تا ایران را فلج کنند، اما به همت فناوران خود، نه فقط تولیدکننده، بلکه صادرکننده بنزین شدیم.
🔹هر سه دولتهای اوباما، ترامپ و بایدن، مرتکب حمله سایبری شدند، ایران بدلش را زد و از تهدید، فرصتی بزرگتر ساخت. برجام را تلهای برای فریب و اسارت بیپایان ملت ایران میخواستند، اما روحیه استکباریشان، اسباب بیاعتمادی ملت ما را فراهم کرد که یک پیامد راهبردی آن، تغییر بنیادین در رویکرد مجلس و دولت ظرف دو سال اخیر بود.
🔹منطق جمهوری اسلامی، ضد حمله راهبردی با غلبه بر راهبرد دشمن است؛ همان که شهید سلیمانی گفت: «من با تجربه میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد، در خود فرصتها نیست. اما شرط آن، این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم.».
🔹تقلای انگلیس و سپس آمریکا برای راهزنی نفتی و همچنین رفتار مذبوحانه رژیم صهیونیستی در ایجاد ناامنی برای نفتکشهای حامل نفت ایران، فرصتی شد تا دستان قدرتمند ایران برای نقشآفرینی گستردهتر در صحنه جهانی گشوده شود و خط قرمزهای موهوم قدرتها را بشکند.
🔹از گلوبال هاوک تا عینالاسد، از عملیات مقاومت در جولان اشغالی علیه تاسیسات صهیونیستی، تا عمق فلسطین اشغالی، و از پایگاه اشغالگران در التنف تا ضرب شست به ناوگان آمریکا در دریای عمان، شواهد انکارناپذیر درباره تغییر معادلات هستند.
🔹اگر دزدان دریایی انگلیس، راه را بر نفتکش حامل نفت ایران در جبلالطارق نمیبستند، ایران چگونه میتوانست نفتکش انگلیسی را متوقف و ناوگان نظامی بریتانیای کبیر(!) را چنان تحقیر کند که مجبور به آزاد کردن نفتکش حامل نفت ایران به سوریه شوند؟
🔹و اگر احمقتر از آنها، ناوگان آمریکا در ماجرای سرقت نفت ایران درگیر نمیشد، همسنگران شهید سلیمانی چگونه میتوانستند ضمن تحقیر ناوگان یانکیها، چنان درباره نفتکش حامل نفت سرقتی اعمال قانون کنند که کاخ سفید ناچار از کتمان ماجرا شود؟!
@IMANI_mohammad
هدف اصلاح طلبان چیست؛
لغو تحریم، یا بسط ید آمریکا؟ -۱
🔹جبهه اصلاحات در بیانیه ای مدعی شده "موفقیّت دیپلماتیک دولت سابق از سوی مدعیان سیاست انقلابی تخریب شد و به فرجام دلخواه دست نیافت... در دولت جدید امید میرفت دستگاه دیپلماسی به تلاش های جدّی برای رفع تحریم های خانمانسوز بپردازد، که چنین رویکردی در حاکمیت ملاحظه نمیشود. در شرایطی که ملّت با مشکلات طاقت فرسای اقتصادی دست به گریبان است، هرگونه درنگ در بازگشت به برجام، جز خسارت به بار نخواهد آورد".
♦️ابطحی، رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات هم می گوید "یه دوست اصفهانی را خلبان نمی خواست سوار کند، گفت یک سوال می پرسم جواب دادی می برم: پسر عموی خاله حضرت عیسی اسمش چی بوده. گفت بگو مِخَی نبری. راحت تره. حالا وزارت خارجه گفته آمریکا ضمانت بدهد که دولت بعدی از برجام بیرون نیاید. خوب بگین برجام نمی خواهیم".
🔹"خود می کشند و خود تعزیه می دارند"، حکایت اشک تمساح مدعیان اصلاح طلبی است. برخی از آنها پس از شکست در فتنه 88، گرای "تحریم های فلج کننده" را به دولت اوباما دادند و از فشار دشمن، سکویی برای برنده شدن در انتخابات 92 و 94 و 96 ساختند.
♦️سپس پرچم مذاکره را برافراشتند و برجام بی تضمین و بی چفت و بست را سوغات آوردند که خروجی آن، فراهم کردن مجال برای عهدشکنی آمریکا و دو برابر شدن تحریم ها بوده است. با همه اینها باز هم می گویند زودتر و به هر قیمت -حتی بدون گرفتن تضمین و بدون لغو تحریم ها- مذاکره و توافق کنید!
🔹اینها همان هایی هستند که سال 92 وقتی صاحب نظران منتقد می گفتند از آمریکا تضمین بگیرید، پاسخ می دادند "امضای کری تضمین است"؛ اما حالا که خدعه و خیانت آمریکا آشکار شده و دریافت تضمین، اهمیت مضاعف پیدا کرده، سپر بلای آمریکا می شوند و می گویند "خب بگویید برجام نمی خواهیم"!
♦️بر خلاف ادعای ابطحی، و به اذعان تریتا پارسی (از دوستان ظریف در لابی نایاک) و دیگران، دولت بایدن حاضر نیست حتی درباره عدم تکرار عهدشکنی در دوره خود تضمین بدهد!
🔹بنابراین فضاسازی جبهه اصلاحات برای مذاکره و توافق با همین شرایط، صرفا تقلایی برای بازگرداندن بی هزینه آمریکا به برجام ارزیابی می شود؛ فرآیندی که در آن، نه تنها تحریم ها لغو نمی شود، بلکه دسترسی آمریکا به مکانیسم ماشه (بازگشت خودکار و قانونی همه تحریم های شورای امنیت) را فراهم می کند!
♦️افراطیون مدعی اصلاحات، کارنامه سیاهی در خیانت به ملت ایران و بازیگری در نقش پادوی دشمن دارند؛ این چند سند را که مشت نمونه خروار است، ببینید:
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
هدف اصلاح طلبان چیست؛
لغو تحریم، یا بسط ید آمریکا؟ -۲
💢نیکآهنگ کوثر همکار و یار غار مهدی هاشمی در سازمان بهینهسازی مصرف سوخت: من و مهدی با هم در تماس بوده ایم. او زنگ زد، از من خواست راجع به بحث تحریم، کسانی را در آمریکا ببینم. می خواست بداند در واشنگتن چه کسانی را می شود به تحریم های سنگین تر تشویق کرد. او با آدمهای مختلفی درباره تحریم صحبت کرده بود... 13 اکتبر 2010 از دوبی زنگ زد و خواست با مقام های وزارت خزانه داری ارتباط برقرار کنم. معتقد بود تحریم ها برای ضربه به حاکمیت و دولت [احمدینژاد] بسیار موثر هستند.
💢روزنامه لس آنجلس تایمز، مهر 88 از زبان جان هانا مقام آمریکایی: مطمئناً پیامی که از گردهمایی فعالان اپوزیسیون ایران-که درمیان آنها افراد نزدیک به رهبری جنبش سبز حضور داشتند- شنیدم، این بود که تحریم باید اعمال شود و باید هرچه شدیدتر باشد؛ تحریم باید بصورت شوک وارد شود که فلج کند و نه به صورت واکسن.
💢اوباما در کتاب خاطرات: اگر آشوب 88 در ایران رخ نداده بود، دولت من تصمیم به اعمال تحریم های سخت نمی گرفت... تحریمهای دوره بوش سمبلیک بود؛ تحریم های سخت را من اعمال کردم.
💢فائزه هاشمی عضو مرکزیت کارگزاران در گفت و گو با انصاف نیوز: "دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود؛ به خاطر فشارهایی که ترامپ به ایران میآورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا می کرد، بالاخره ما مجبور می شدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم"!
💢سرمقاله مجله صدا ارگان حزب اتحاد ملت (حزب مشارکت سابق): از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکره کننده می پسندد، این (تصویر ملاقات رئیس جمهور صربستان) است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی كند، بايد آن را تمسخر كرد، يا عقلانيتي سياسي خواند؟(!)
💢اکبر گنجی: ما كارمندان رسمي پروپاگانداي دولت ترامپ، جانسون، نتانياهو و بن سلمان هستيم. گمان باطل نكنيدكه مامخالف سياسي ومدافع حقوق بشر هستيم. ما تشنه مرگ و خون مردم ايرانيم. كاري را كه شديد ترين تحريمها نتوانست انجام دهد، ما موظفيم با كرونا هراسي انجام دهيم.
@IMANI_mohammad
تصویر انکار ناپذیر
معادله قدرت در غرب آسیا
🔹وزیر خارجه امارات که دولتش یکی از تامین کنندگان جنگ علیه سوریه بود، دست از پا دراز تر به دمشق رفت و با بشار اسد ملاقات کرد.
♦️برخی دولت های عربی دیگر مانند اردن و مصر و... هم که سرشکستگی آمریکا را دیدند، طی چند ماه اخیر، هیئت هایی را برای تجدید روابط به دمشق فرستاده و یا سران آنها (مانند شاه اردن) با اسد تماس گرفته اند..
🔹فقط می ماند این شکر خوری گزاف مقامات آمریکا، انگلیس، فرانسه، اسرائیل، ترکیه و سعودی که در سینه تاریخ، به حقارت ثبت شد:
🔻Obama: Assad Must Go.
🔻Hillary Clinton : Syria's Assad Must Go.
🔻Trump Says He Wanted to Kill Assad.
🔻Tillerson: Assad Must Go.
🔻Biden says 'Assad must go'
🔻 Senator Lankford: Assad Must Go.
🔻Senator McCain: Assad Must Go.
🔻 Boris Johnson says Assad must go.
🔻 Macron : 'Assad must go'
🔻 Netanyahu: Assad must go.
🔻 Israeli Defense Minister: Assad Must Go.
🔻 Erdogan: Assad Must Go.
🔻 Saudi Arabia: Assad Must Go.
🔹آمریکا در حالی دچار هزیمت بی سابقه شد، که هنری کیسینجر (وزیرخارجه اسبق آمریکا) و موشه یعلون (وزیر جنگ سابق اسرائیل)، جنگ سوریه را "جنگ جهانی سوم" خوانده بودند.
♦️آمریکا و متحدانش، شکست را به جان خریدند، چون یک اَبَر قهرمان به نام سلیمانی و همرزمانش اراده کردند به فرمان مقتدای انقلاب اسلامی، نگذارند صهیونیسم مسیحی، نقشه شوم "تغییر نقشه خاورمیانه" و "جنگ جهانی چهارم علیه کشورهای اسلامی" را پیش ببرد؛ و به مدد الهی پیروز شدند.
🔹این، واقعی ترین و غیر قابل انکار ترین تصویر از دگرگونی معادله قدرت در منطقه غرب آسیاست.
@IMANI_mohammad
سند محکومیت غربگرایان:
"آمریکا نمی تواند تضمین بدهد"!
🔹غربگرایان، برای این که بار خیانت و عهدشکنی آمریکا در برجام را سبک کنند و ضمنا مطالبه تضمین از سوی ایران را مخدوش نمایند، ادعا می کنند دولت آمریکا نه از طرف دولت بعدی و نه کنگره، نمی تواند درباره لغو تحریم ها و عدم تکرار خروج از توافق "تضمین" بدهد. ضمنا می گویند برجام، معاهده نیست و به تایید کنگره نرسیده، بنابراین دولت آمریکا، تعهد قانونی نسبت به برجام ندارد(!)
♦️این سخنان، فاجعه تمام عیار است و نه تنها آمریکا و غربگرایان را نمی رهاند، بلکه سرشکسته تر می کند؛ نخست این که این ادبیات، تاکید بر "بی اختیار بودن" دولت آمریکاست. به بیان دیگر، دولت آمریکا ناتوان از مذاکره یا انجام تعهد است؛ و بنابراین، مذاکره و توافق با آن، بیهوده _بوده_ است.
🔹دوم؛ برجام، سند ضمیمه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است و دولت ها -از جمله آمریکا که پایه گذار شوراست- قانونا ملزم به مراعات برجام هستند. برجام، صرفا توافق دو یا چند دولت محسوب نمی شود.
♦️سوم؛ اگر قرار است با هر تغییر در کنگره یا کاخ سفید، مقامات آمریکایی، سردی و گرمی شان بشود، اصلا توافق و قول و قرار با دولت آمریکا چه معنا و ارزش و اعتباری دارد؟!
🔹مفهوم دیگر ادعای غربگرایان این است که اعتماد به وعده های دولت آمریکا و بستن توافق برجام، از ابتدا اشتباه بوده است.
♦️اگر دولت آمریکا نمی تواند تعهد (وعده) اش را تضمین کند، پس غربگرایان چرا اصرار دارند آمریکا را بدون این که برای لغو تحریم ها و عدم تکرار عهدشکنی تضمین و تعهد بدهد، به برجام برگردانند و دوباره امکان دسترسی به مکانیسم ماشه (امکان بازگرداندن خودکار تحریم های شورای امنیت) را به او بدهند؟ وطن فروشی و خیانت از این روشن تر؟
@IMANI_mohammad
حذف ارز 4200 تومانی، نه و آری!
🔹حذف ارز 4200تومانی، هم ضرورت دارد و هم بدون تامین الزامات آن، نقض غرض است.
♦️گفتن اینکه 60 میلیارد دلار در 3 سال هدر رفت اما گرانی مهار نشد و رانت چند صد هزار میلیاردی را برای رانت خواران فراهم کرد، کفایت نمی کند.
🔹شرط حذف یارانه پنهان، ارائه یارانه هدفمند صرفا به دهک های واقعا نیازمند است و پیش نیاز چنین کاری، شناسایی دهک ها و خانواده هاست.
♦️ضمنا پیشاپیش باید راه بهانه جویی و آثار روانی چنان کاری در ایجاد تورم جدید هم بسته شده باشد.
🔹حذف رانت از ارز دولتی، اقدام درستی است؛ اما ذیل اصلاحات اقتصادی کلان تر (از جمله هدفمند سازی پرداخت یارانه، اصلاح نظام های مالیاتی و بانکی، اصلاح ساختار بودجه شرکت های دولتی، نظام توزیع، بهرهوری، و تقویت پول ملی) می گنجد.
♦️این اصلاحات، کل به هم پیوسته است و باید ذیل راهبرد کلان اجرایی شود؛ و گرنه ابتر می ماند یا حتی به نقض غرض منجر می شود.
🔹حکایت برخی اتفاقات که در سه دهه گذشته به نام اصلاحات اقتصادی رخ داد، حکایت آن دو نفری بود که یکی زمین را می کند و خاکش را خالی می کرد، و دومی همان خاک ها را داخل گودال می ریخت! نفر سومی هم بود که باید لوله را کار می گذاشت اما سر کار نیامده بود.
♦️برخی بحران های اقتصادی و اجتماعی در دولت های مدعی سازندگی و اصلاحات و اعتدال ( و تا حدودی دولت مدعی عدالت و مهرورزی)، به دلیل همین عدم تمهید مقدمات رخ داد. البته سهم لیبرال ها و کاپیتالیست ها و اشرافیت سیاسی، در این بحران سازی منحصر به فرد است.
🔹همان ها در دوره دولت نهم، به جای این که از هدفمند سازی یارانه ها حمایت کنند، چنان غوغای سیاسی و رسانه ای به راه انداختند که دولت منفعل شد و یارانه 45 هزار تومانی را علی السویه به همه اختصاص داد و همان رویه غلط بعد از گذشت بیش از یک دهه، همچنان برقرار است!
♦️تلخ و گزنده این که وقتی کارشناسان در دولت سابق خواستار شناسایی دهک های برخوردار و حذف یارانه آنها شدند، مدیران ارشد دولت گفتند ما به حساب و زندگی افراد سرک نمی کشیم!
@IMANI_mohammad
.
مجسمه های وقاحت
و توهین به شعور ملت
🔹روزنامه اعتماد به طعنه تیتر زده؛ "دلار 4200 تومانی، استخوانی در گلوی دولت". بله "ارز جهانگیری"! استخوان در گلوی دولت و پیش از آن، در گلوی ملت است.
♦️کاش روزنامه آقای حضرتی (رفیق فابریک شهرام جزایری) شهامت داشت و می نوشت که چگونه سه سال قبل، سوء تدبیر دولت مدعی اصلاحات و اعتدال را بزک کردند؛ تصمیم مصیبت باری که حاصل آن بر باد دادن 60 میلیارد دلار بود. در مقابل بیش از پانصد هزار میلیارد تومان رانت برای رانت خواران فراهم کردند.
🔹کاش صداقت داشتند و می نوشتند که سه سال قبل وقتی دولت روحانی، قیمت 4200 تومان را تعیین کرد -و حال آن که در بازار به چهار تا پنج برابر آن نزدیک می شد- نشریات اصلاح طلب چگونه از معاون اول روحانی، سوپرمن ساختند!
♦️آنها هنگام تحویل دولت، قیمت دلار را به تقریبا هفت برابر ارز 4200 تومانی رسانده بودند؛ و حال آن که در تبلیغات 6-7 سال قبل وانمود می کردند نرخ دلار به 500 تومان یا هزار تومان کاهش می یابد!
🔹هر چه زمان سپری می شود، بیشتر به این کلام حکیمانه ایمان می آوریم، که اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعاً شکست خواهد خورد.
@IMANI_mohammad
🔹امیدها و الزاماتِ
اصلاحات اقتصادی هوشمند
♦️یادداشت روز کیهان:
https://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad