آتشبس یا ادامه نبرد؟
دورنمای جنگ نامتعارف -۳
۸) "تامیر هایمان" رئیس موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل، که سابقه ریاست اطلاعات ارتش را دارد، به شبکه ۱۲ این رژیم گفت:
"ما می دانیم که طرف مقابل، هم ما را تمسخر می کند و هم بی رحم است. هر روز که می گذرد اعصاب ما را (بیشتر) خراب می کند. آنها با همین روش با ما بازی خواهند کرد. درباره این که چه چیزی خوب یا بد است، باید زمان بگذرد. ما جایگزین های موجود را نمی دانیم. در مذاکرات بین جنگ، به زمان نیاز داریم تا در مقایسه ببینیم چه چیزی خوب بوده یا نبوده. یحیی سنوار، ما را در سیرک خود به تمسخر گرفته است. (در مقایسه با آتش بس) توافق دومی وجود ندارد که بخواهد معیار بهتر بودن قرار گیرد. این حرف ها غیر واقعی است. تیم مذاکره کننده ما توانسته بهترین توافق ممکن را بکند".
۹) جبهه داخلی رژیم صهیونیستی، پیش از جنگ، گسیخته بود و این از هم گسیختگی، شدید تر هم خواهد شد. روزنامه معاریو دیروز به نقل از «موشه یعلون» وزیر جنگ اسبق نوشت: "کابینه نتانیاهو به دست وزیران دارایی و امنیت داخلی اداره می شود و نمی تواند تصمیم بگیرد تا ما را از بحران خارج کند و نجات دهد".
یعلون، به همراه " ایهود باراک، گابی اشکنازی، بنی گانتز و گادی آیزنکوت"، جزو پنج رئیس سابق ستاد کل ارتش است که اوایل شهریور پارسال، به جوسازی علیه ایران و توافق احتمالی آمریکا با ایران پرداختند، اما تاکید کردند: «فقدان همبستگی داخلی در اسرائیل، تهدیدی بزرگ تر از این است که ایران در آستانه اتمی شدن قرار دارد".
شبیه همین هشدار را "ایهود اولمرت" نخست وزیر اسبق گفت که معتقد بود: «بزرگ ترین خطر راهبردی پیش روی اسرائیل، رسیدن دوباره نتانیاهو به قدرت بود. این، از برنامه هسته ای ایران خطرناک تر است و همه باید روی این تهدید متمرکز شوند. او بود که موجب خروج آمریکا از توافق و شتاب بیشتر برنامه هسته ای ایران شد».
۱۰) رژیم صهیونیستی حتی پیش از جنایت جنگی و نسل کسی اخیر، متهم به آپارتاید بود، آن هم از سوی کسی با مختصات "تامیر پاردو"، که نوامبر ۲۰۱۰ (آذر ۱۳۸۹) توسط نتانیاهو به ریاست موساد منصوب شد و تا ژانویه ۲۰۱۶ (دی ماه ۱۳۹۴) که این سمت را ترک کرد، مرتکب جنایات بسیاری علیه ملت ایران شد.
پاردو چند ماه قبل اذعان کرد: "اسرائیل در سایه چند دستگی بی سابقه، وارد مرحله خود ویرانگری شده و در لبه پرتگاه قرار دارد. در شرایطی که دشمنان، منتظر ساعت صفر نابودی ما هستند، به کشوری تکه و پاره تبدیل شدهایم" و "رفتار اسرائیل در کرانه باختری، آپارتایدی است. مسیر فروپاشی پرشتاب، دیگر جای هیچ توجیهی را برای ائتلاف باقی نمی گذارد. هر روز که می گذرد به پایان رؤیای صهیونیسم نزدیک می شویم".
آسوشیتدپرس درباره این سخنان نوشته بود: لحن تامیر پاردو به شدت تند بود و با توجه به پیشینه او، این سخنان از اهمیت بالایی برخوردار است".
💢 یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
میدری: ۱۱۷ کشور مجبور شدهاند سن بازنشستگی را افزایش دهند
♦️معاون وزیر رفاه در دولت روحانی گفت: اصلاحاتی مشابه با اصولی که در برنامه هفتم توسعه میبینید، در ۱۱۷ کشور دنیا هم اجرا شده است؛ یعنی همه کشورها ناگزیر شدند سن و سابقهای را که فرد مشمول بازنشستگی میشود، افزایش دهند.
🔹به گزارش روزنامه شرق، احمد میدری، معاون وزیر رفاه در دولت قبل، گفت: در سال 92 دو ماه بعد از اینکه بنده معاون رفاه شدم، سازمان برنامه گزارشی را داده بود که صندوقهای بازنشستگی ما با این مشکلات مالی روبهرو هستند و باید در مقررات تجدیدنظر کرد.
♦️صندوقهای بازنشستگی به چند علت با بحران روبهرو شدهاند. یکی تحولات جمعیتی که در ایران و جهان رخ داده. ایران جزو کشورهایی است که با پدیده افزایش طول عمر روبهرو بوده و بعد از انقلاب این روند کاملا مشهود است.
🔹افزایش طول عمر جمعیت به این معنی است که صندوقهای بازنشستگی سالهای بیشتری را باید به بیمهشدگان مستمری بپردازند. مسئله صندوقهای بازنشستگی یک بحران جهانی است و همواره این سؤال مطرح بوده که چه باید کرد.
♦️اصلاحاتی مشابه با اصولی که در برنامه هفتم توسعه میبینید، در ۱۱۷ کشور دنیا هم اجرا شده؛ یعنی همه کشورها ناگزیر شدند سن و سابقهای را که فرد مشمول بازنشستگی میشود، افزایش دهند.
🔹بحران صندوقهای بازنشستگی و اصلاحات مربوط به آن، نُرم جهانی است، اما در ایران به دلیل سیاستهایی که در جهت جلب آرای عمومی توسط سیاستمداران یا گروههای فشار تحمیل شده، صندوقها بیشتر دچار بحران شدهاند.
♦️از همان دهه ۵۰ که درآمد نفت افزایش پیدا میکند، شرایط بازنشستگی را تسهیل کردهایم. در حدود حق بیمه ۹۰۰هزار نفر از ۱۴ میلیون بیمهشده سازمان تأمین اجتماعی برعهده دولت است، این تعداد در 37 رشته صنفی هستند که از پرداخت حق بیمه معاف هستند.
🔹مسئلهای به نام مشاغل سخت و زیانآور وجود دارد که بر اساس قانون اگر جایی مثل معادن مشمول فعالیت سخت و زیانآور باشد، دولت باید سیاستهای ایمنی کار را افزایش بدهد. سخت و زیانآور بودن یک شغلُ بستگی به قدرت چانهزنی آن صنف دارد و امتیازاتی تبعیضآمیز است.
♦️در ابتدای سال 1390 معادل 14درصد بازنشستگان مشمول مشاغل سخت و زیانآور بودند، در سال ۱۴۰۰ به ۵۰درصد رسید. مثلا کارکنان یک کارخانه تحت فشار نمایندگان از این قوانین مستثناء میشوند و اینها همه بار مالی شدیدی به صندوقها وارد میکند.
🔹سیاست جلب آرای عمومی و همچنین ارائه کارنامه مردمپسند توسط دولتهای وقت، عاملی بوده که صندوقها را با بحران روبهرو کرده است؛ تفکرشان بر این بوده که زودتر بازنشسته کنیم تا از افراد جوان در کار استفاده کنیم، اما بحران صندوقها را به دنبال داشته است.
♦️عامل مهم دیگر، نحوه مدیریت ذخایر صندوقهای بازنشستگی است. بیراهه نیست اگر بگوییم به دلیل فساد و سوءمدیریت، ذخایر صندوقهای بازنشستگی بهرهور و سودآور نیستند. سازمان تأمین اجتماعی بیش از 370، صندوق کشوری ۱۷۰ و صندوق نفت 100 شرکت دارد.
🔹به خاطر اینکه سیاستهای تورمی، داراییها را از بین نبرد و بتوان پابهپای تورم ارزش داراییها را حفظ کرد، شرکتداری در سازمان تأمین اجتماعی و سایر صندوقها باب شد. به این دلیل وارد بنگاهداری شدند، اما خود منشأ مشکلات عدیده شد.
♦️۲۰درصد بودجه دولت صرف کمک به صندوقهای بازنشستگی میشود که حجمش تقریبا به اندازه استقراض از بانک مرکزی است؛ یعنی کل کسری بودجهای که دولت در یک سال میتواند داشته باشد. این حجم از کمک در مقایسه با کشورهای دیگر بسیار زیاد است.
🔹در سال ۱۳۸۴ کمک به این صندوقها کمتر از پنج درصد بود و امروز به ۱۹ تا ۲۰درصد رسیده است. اگر صندوقهای بازنشستگی اصلاح نشوند نه با تورم و نه با بیکاری نمیتوان مقابله کرد.
♦️کسری بودجهای که صندوقها بر بودجه دولت تحمیل میکنند، از طریق استقراض تأمین میشود و هر دولتی اگر بخواهد نرخ تورم را کنترل کند، باید دست به اصلاح صندوقهای بازنشستگی بزند.
🔹یک قاعده خیلی روشن برای صندوقها در دنیا وجود دارد. با یکسوم حقوق، 30 سال بازنشستگی میدهند. اما چطور ممکن است در ایران 20 سال بازنشستگی دهند و 40 سال بتوانند حقوق کافی داشته باشند. این اصلا شدنی نیست.
♦️از سال 1350 با افزایش درآمدهای نفتی، دولتها خطا کردند. چرا مشاغل خبرنگاری، پستچی، پرستار سخت و زیانآور اعلام شده و در 45سالگی بازنشسته میشوند؟! یعنی 20ساله وارد بازار کار میشوید و بعد از 25سال بازنشسته میشوید. این افراد واقعا خانهنشین میشوند؟! همه میدانیم که اینطور نیست!
@IMANI_mohammad
طلبکاری عجیب پس از صفر کردن رشد اقتصادی و فروش نفت!
روزنامه اعتماد در ادامه بهانهجوییها مدعی شد آمار رشد اقتصادی اعلام شده با کیفیت نیست.
این روزنامه نوشت: گزارش مرکز آمار ایران حاکی است که بخش بزرگی از رشد اقتصادی تابستان امسال متکی به فروش «نفت» و البته بخش «خدمات» بوده. در عین حال، دو بخش کشاورزی و صنعت شرایط سختی را در تابستان امسال تجربه کردهاند.
در تابستان امسال تنها رشد اقتصادی بخش «نفت و گاز» نسبت به فصل بهار بالاتر بوده است. نرخ رشد اقتصادی بخش نفت و گاز بالاترین رشد اقتصادی میان سایر اجزای اقتصاد در دومین فصل سال جاری به شمار میرود. به طوری که مسئول 3.4 واحد از رشد 7.1 درصدی است. خدمات هم که 54 درصد اقتصاد ایران را تشکیل میدهد، با 7.5 درصد رشد باعث 4 واحد درصد رشد در کل اقتصاد ایران شده است.
اعتماد میافزاید: مصرف خانوارها دربرگیرنده هزینه خانوار بابت خوراکی و نوشیدنیها، پوشاک و کفش، مسکن، بهداشت، حملونقل و ارتباطات، تفریح و فرهنگ، هتل و رستوران و... میشود. این شاخص در شش ماهه اول امسال 7.5 درصد رشد کرده در حالی که در شش ماه اول سال گذشته 9.3 درصد رشد کرده بود. بنابراین تقریبا دو درصد پایینتر از نیمه اول سال گذشته شده است.
این روزنامه همچنین نوشت: چرا رشد اقتصادی در تابستان امسال کیفیت ندارد؟ چون متکی به نفت و فروش آن به مشتریان چینی و با تخفیفهای بالا بوده، چون عددهای رشد در بخش صنعت بسیار پایین است.
درباره تحلیل روزنامه اعتماد، چند نکته شایان یادآوری است. نخست این که گردانندگان روزنانه مذکور در هشت سال دولت روحانی و مجیزگویی مطلق آن دولت، نه یادشان بود رشد اقتصادی را به «با کیفیت» و «بیکیفیت» تقسیم کنند و نه حتی دلیلی میدیدهاند که اعتراف کنند معدل رشد اقتصادی آن هشت سال 6 دهم درصد (نزدیک به صفر بوده) است!
ثانیا در دولت قبل هم فروش نفت در محاسبه رشد اقتصادی لحاظ میشد و با این وجود آن رکورد عجیب و غریب «6 دهم درصد» را بر جا گذاشتند علت روشن این است که اقتصاد را کاملا با برجام قفل کردند و پس از سرخوشی دروغین برجامی، به جایی رساندند که کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومانی و بدهکاری 1500 هزار میلیارد تومانی را به ارث گذاشتند.
ثالثا دادن تخفیف برای فروش نفت هم سنت دولت آقای روحانی است و با این وجود چنان خام فریبهای دولت آمریکا شدند که ناگهان خود را در حصار تحریمهای دو برابر شده یافتند و رئیس سازمان برنامه و بودجه وقت اعلام کرد حتی یک قطره نفت هم نمیتوانیم بفروشیم.
نکات بسیاری که فقط چند نمونه از آن عنوان شد، نشان میدهد که عملکرد دولت فعلی را باید با عملکرد بشدت منفی و مخرب دولت قبلی مقایسه کرد و فهمید که روند اقتصادی کشور با همه دستاندازها و موانع به ارث رسیده از دولت برجام و دیگر هیچ، رو به رشد و مثبت است.
در عین حال باید توجه داشت که میراث تورمی بیسابقه، مانع از شتاب رشد اقتصادر در بخشهای مختلف است اما در اینباره هم امثال روزنامه اعتماد به جای ادا و اطوار طلبکاری، باید برای میراث تورمی 60 درصدی و هشت برابر کردن نقدینگی و رکوردهای کسری تورمساز شرمنده باشند.
مخاطبان پیگیر میدانند که بهنگام حراج دهها میلیارد دلار ذخائر ارزی توسط دولت قبل به قیمت 4200 تومان، محافلی مانند روزنامه اعتماد در حال تصویرسازی مثبت برای جهانگیری و روحانی (متهمان ماجرا) بودند و حال آن که همان ریخت و پاشها و تولید کسری و تورم، ریلگذاری رشد اقتصادی منفی و کمبود منابع برای سرمایهگذاری و رشد و رونق اقتصادی بود.
محافلی مانند روزنامه اعتماد، حکایت همان قاتلی را دارند که بیش از خانواده مقتول و قربانی، شیون و زاری میکنند!
@IMANI_mohammad
.
جمع بندی آمریکا و اسرائیل
۵۴ روز پس از "طوفان الاقصی"
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/4527
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. جمع بندی آمریکا و اسرائیل ۵۴ روز پس از "طوفان الاقصی" https://eitaa.com/IMANI_mohammad/4527 @IM
جمع بندی آمریکا و اسرائیل
۵۴ روز پس از "طوفان الاقصی"
♦️بنیامین نتانیاهو بارها اعلام کرد: "جنگ بدون نابودی حماس، متوقف نخواهد شد". اما جو بایدن امروز گفت: "ادامه جنگ در غزه، به معنای تحقق خواسته های حماس، و همان چیزی است که حماس می خواهد".
🔹دولت بایدن، مدیریت جنایت جنگی علیه مردم غزه را در اختیار داشت و اجازه توقف بمباران ها را نداد. اما هنگامی که ضربات جبهه مقاومت، از لبنان و عراق و یمن شدت گرفت، معادله فرق کرد. ترکیب این حملات، بیش از اسرائیل، ابرقدرتی ۷۰ ساله آمریکا را نابود کرد.
♦️معنای حرف بایدن این است که حماس، کاملا استوار است و آرزو پروری اسرائیل درباره نابودی حماس، لاف گزاف بوده است.
🔹همزمان، پنتاگون با ادبیاتی آمیخته با ذوق زدگی اعلام کرده است: "از زمان آغاز توافق آتشبس در غزه، نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، مورد هیچ حملهای قرار نگرفتهاند". این پایگاه ها دست کم ۷۱ بار هدف حملات و تلفات و خسارات گسترده قرار گرفتند.
♦️این همان آمریکایی است که در جنگ جهانی دوم، به بهانه حمله انجام شده به بندر پرل هاربر، حمله اتمی کرد و ژاپن را به تسلیم واداشت. و نیز، آمریکایی که با بهانه قرار دادن ماجرای ۱۱ سپتامبر، افغانستان و عراق را به فاصله دو سال اشغال کرد.
🔹از سوی دیگر، پس از آن که چند هفته جنایت در غزه هیچ دستاوردی نداشت و ته مانده آبروی رژیم صهیونیستی در دنیا را تبدیل به ابراز انزجار ملت ها کرد، اختلافات در اسرائیل درباره ادامه جنگ یا آتش بس شدت گرفت.
♦️ادامه جنگ، همچنان که نفرت جهانی را افزون تر می کند، به خسارات اسرائیل شدت خواهد بخشید؛ خساراتی که ممکن است هدف گرفتن یا توقیف چند کشتی تجاری اش یا حمله به بندر ایلات در جنوب و عمق مرز های شمالی، در برابرش کوچک باشد.
🔹در همین حال، اعلام آتش بس بدون اشغال غزه یا نابودی حماس و توقف حملات موشکی، اعتراف به شکست کامل است. "ایتمار بن گویر"، وزیر امنیت داخلی اسرائیل دیروز گفت: "توقف جنگ علیه غزه، یعنی انحلال دولت اسرائیل به رهبری نتانیاهو"
♦️سرتیپ "یوسی کوپرواسر"، رئیس سابق "تحقیقات اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل" هم به شبکه BBC گفته است: "جنگ غزه، یک شکست فضاحت بار است؛ تمام نهادهای اطلاعاتی ما شکست خوردند".
🔹همزمان، ژنرال ذخیره "اسرائیل زیوه" می گوید "اگر حماس موفق به توقف جنگ شود، پیروز خواهد بود.دستاورد عملیات 7 اکتبر از سوی جهان عرب، حزبالله و محور ایرانی، یک دستاورد بسیار مهم تلقی میشود. حماس، قدرت خود را حفظ کرده و گروگان ها را در اختیار دارد. یعنی اینکه به پیروزی رسیدهاست".
♦️بدین ترتیب، صهیونیست ها و حامیان آنها معتقدند، چه جنگ از سر گرفته شود و چه آتش بس ادامه پیدا کند، حماس و متحدانش پیروز میدان هستند؛ میدانی که در آن، نه فقط ارتش جنایتکار صهیونیست، بلکه با آمریکا و ناتو (انگلیس و فرانسه و آلمان) می جنگیدند.
🔹عملیات ۵۴ روز قبل طوفان الاقصی، نقشه ها و رشته های چند ده ساله آمریکا و اسرائیل را پنبه کرد.
@IMANI_mohammad
12.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
💢 سردار نوعی اقدم روایت می کند:
🔹آن روز که گردان خط شکن در مخمصه عملیات گیر افتاد؛
♦️و درس بزرگی که شهید باکری، به فرمانده مغرور گردان داد.
@IMANI_mohammad
بازداشت و مبادله اُسرا
اسرائیل بازی را بُرد یا باخت؟
🔹رژیم صهیونیستی پس از یک هفته آتش بس، حمله به غزه را از سر گرفت.
♦️شاید کسانی بگویند نتانیاهو زرنگی کرده و به همان اندازه که ظرف یک هفته اسیر آزاد کرد، در کرانه باختری اسیر گرفت و به زندان انداخت.
🔹صهیونیست ها از ۷ اکتبر ، ۳۳۹۰ فلسطینی را بازداشت کرده اند تا مثلا دست شان پُر باشد. این اقدام اولا متضمن یک اعتراف بزرگ است و آن این که یقین دارند در جنگ پیروز نخواهند شد و ناچارند برای مذاکره و مبادله، تدارک کنند!
♦️رژیم صهیونیستی در عین حال، در یک دور باطل، کاهنده و کوته بینانه گرفتار شده؛ و مصلحت آتی را پای زرنگی دم دستی قربانی می کند.
🔹اسرائیل حتی اگر فلسطینیان را زندانی نمی کرد، برای آنها یک زندان بزرگ بود؛ چه رسد به این که صهیونیست ها برای آنها "زندان در زندان" بسازند و تحت فشار مطلق قرار بدهند و به حد انفجار برسانند.
🔹به چند آمار تکان دهنده دقت کنید:
🔻" تا قبل از بازداشت های اخیر، ۴۹۰۰ اسیر فلسطینی در زندان های اسرائیل به سر می برند؛ که ۱۰۰۰ نفر از آنها " بازداشتی اداری " بودندند؛ بازداشتی بهطور نامحدود و بدون اتهام!
🔻در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹، بالغ بر۶۷۰۰ فلسطینی بین ۱۲ تا ۱۸ سال توسط اسرائیل دستگیر شدند.
🔻«فرانچسکا البانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل: اسرائیل از سال ۱۹۶۷، بالغ بر یک میلیون فلسطینی از جمله دهها هزار کودک را بازداشت کرده و اکنون، ۵۰۰۰ فلسطینی از جمله ۱۶۰ کودک در بازداشت بسر میبرند. ۱۱۰۰ نفر بدون هیچ اتهام و محاکمهای بازداشت هستند.
🔻باشگاه اسیران فلسطینی: اسرائیل از سال ۲۰۱۵ تا پایان ماه مارس ۲۰۲۱، بیش از ۹ هزار کودک فلسطینی را زندانی یا بازداشت کرده است".
🔹اسرائیل در این سال ها در حال متراکم کردن ظرفیت های مقاومت ملت فلسطین و رساندن آن به نقطه انفجار بوده است. این انزجار متراکم و انباشته قطعا قدرتمند تر از اورانیوم غنی شده و بمب اتمی است.
♦️صهیونیست ها در طول این سال ها، فلسطینیان عادی و بی تجربه را بازداشت کرده و در زندان، از آنها ده ها هزار مبارزان کارکشته سیاسی و نظامی ساخته اند؛ از رزمندگان آماده عملیات استشهادی، تا فرماندهان میدان، که ایمان شان تقویت شده و ترس شان ریخته است.
🔹دیروز، در عملیات شهادت طلبانه در قدس، چهار صهیونیست کشته و شش نفر بشدت زخمی شدند. مجریان عملیات، دو برادر بودند که سالها در بازداشت و اسارت صهیونیست ها قرار داشتند.
♦️قساوت و بلاهت رژیم صهیونیستی، از میلیون ها شهروند فلسطینی، رزمنده ساخته؛ و فقط دو میلیون نفر آنها در غزه، با مقاومت مظلومانه، در حال تحقیر ارتش اسرائیل و آمریکا هستند. حماسه بزرگ، در حال ساخته شدن است.
@IMANI_mohammad
رادیو فردا: اقدامات مقاومت یمن فشار مضاعف بر آمریکاست
رادیو فردا ارگان سازمان سیا، برخورد مقتدرانه مقاومت یمن با رژیم صهیونیستی و حامیانش را «قلدری دریایی» خواند.
وبسایت رادیو فردا از قول «فابین هینتس»، پژوهشگر انستیتوی بینالمللی مطالعات استراتژیک در برلین نوشت: اگر به آنچه محور مقاومت خوانده میشود نگاه کنیم، با یک مشکل خیلی جدی مواجه هستیم. اسرائیل در حال یک جنگ تمامعیار در غزه است. ایدئولوژی محور مقاومت، مبارزه با اسرائیل است.
حزبالله تواناییهای پیچیدهای دارد، اما اگر از این تواناییها استفاده کند، خطر افزایش شدید تنش را دارد که میتواند بر حزبالله و در مقیاس بزرگتر بر ایران تأثیر بگذارد. در نتیجه، ریسک افزایش تنش از لبنان بسیار بالاست.
اما یمن، آنجایی است که وضعیتش جالب است. چون وقتی حوثیها سطح تنش را افزایش دهند، ریسک جدیای آنها را تهدید نمیکند. من فکر نمیکنم سعودیها بخواهند که عملیات نظامی خود را علیه حوثیها به دلیل موشکپرانی آنها یا حمله به کشتیها از سر بگیرند.
مسلما بین ایران و یمن، ارتباطاتِ طولانی بین دو طرف وجود دارد. ایرانیها در نفوذ و تأثیر بر این گروهها بسیار خوب عمل کردهاند. ویدئوهای حوثیها را که ببینید، تصاویری از حزبالله و سلیمانی در آن گنجانده شده. یا مثلاً رهبر حوثیهادوست دارد مدل حسن نصرالله رفتار کند؛ حتی در اصطلاحاتی که استفاده میکند.
اما همزمان این هم شاهدی قطعی برای این نیست که آنها دستورات ایران را اجرا میکنند. میتوان آنها را عضوی بسیار فعال از محور مقاومت قلمداد کرد، اما نمیدانیم این چقدر به معنای تبعیت تمام و کمال از دستورات تهران است.
حوثیها عموماً به کشتیهایی که به اسرائیل ارتباط دارند، حمله کردهاند. این همان کاری است که ایرانیها هم انجام دادهاند. حمله با هلیکوپتر به کشتی متعلق به تاجر اسرائیلی چیزی است که قبلا از ایرانیها در خلیجفارس دیدهایم.
همچنین سلاحهایی که حوثیها به نمایش گذاشتهاند، تقریباً همگی ساخت ایران یا توسط یمنیها در آن کشور و با کمک ایران ساخته شدهاند. حوثیها اگرچه در یک تحریم دریایی قرار دارند و نمیتوانند موشکهای ضدکشتی به دست آورند، اما میزان معتنابهی از این موشکها، مین و قایقهای تندرو را به نمایش گذاشتهاند.
آنها توانایی چشمگیری برای عملیات ضد کشتیها دارند. ظن من این است که تلاشی از سوی ایران در جریان است که این مدل از «قلدری دریایی» را به یک راهآب بسیار حیاتی دیگر در یمن صادر کند.
آمریکا پهپاد و موشک پرتابشده از سوی حوثیها را سرنگون کرده. اما مشکلش این است که یک قدرت جهانی است، تعهدات زیادی دارد و نمیتواند هر لحظه همه جا باشد و از همین رو فشار مضاعفی بر نیروهای آمریکایی در منطقه وارد میشود.
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
اسرائیل درمانده شد؛ جنگ
یک تا ده سال طول میکشد
🔹تحلیلگران صهیونیست به روزنامه فایننشالتایمز گفتند جنگ در غزه ممکن است یک سال یا بیشتر طول بکشد. همزمان، رئیسجمهور فرانسه درباره یک دهه جنگ هشدار داد.
♦️در حالی که مقامات صهیونیست در آغاز حمله به غزه پیشبینی کرده بودند ظرف چند روز تا چند هفته پیروز شوند، فایننشالتایمز از قول منابع اسرائیلی مطلع نوشت: پیشبینی میشود جنگ، یک سال یا بیشتر ادامه خواهد داشت.
🔹یک منبع آگاه گفت: «این یک جنگ بسیار طولانی خواهد بود. ما در حال حاضر حتی به نیمه راه دستیابی به اهداف خود نزدیک نشدهایم.
زمانبندی عملیات اسرائیل متغیر است و عواملی مانند پیشرفت عملیات در زمین، فشار بینالمللی و فرصتهایی برای آزادی گروگانها در تعیین آن مؤثر است.»
♦️منابع فایننشالتایمز احتمال میدهند عملیات زمینی با شدت بالا احتمالاً به چند ماه دیگر نیاز خواهد داشت. یکی منبع مطلع از مذاکرات آمریکا و اسرائیل گفت:
🔹«این جنگ در چند هفته تمام نخواهد شد. پس از آن، مرحله انتقال و تثبیت با شدت نظامی کمتر وجود خواهد داشت که میتواند تا اواخر سال ۲۰۲۴ ادامه یابد. برخلاف عملیاتها و جنگهای نظامی پیشین، یک مقام اسرائیلی اشاره کرد که نقطه پایان قطعی وجود نخواهد داشت.»
♦️یکی دیگر از افراد مطلع گفت: ارتش اسرائیل، همچنان عملیات در شمال غزه را ناقص میداند و میگوید تصرف شهر غزه هنوز به پایان نرسیده و به طور کامل فتح نشده. احتمالاً ۴۰درصد کار فقط انجام شده. برای کل شمال، احتمالاً تا یک ماه دیگر، زمان نیاز خواهد بود.
🔹در همین حال، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، هشدار داد: هدفگذاری اسرائیل برای نابودی حماس میتواند میتواند به معنای جنگی باشد که ده سال طول میکشد.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
در تاسیس شبکه متحدان
ایران موفقتر از آمریکا عمل کرد
شرکتکنندگان در میزگرد شورای روابط خارجی آمریکا، به ارزیابی نفوذ گسترده ایران در خاورمیانه و علاقهمندیهایش در جنگ غزه و پیوندهایش با حماس پرداختند.
در این میزگرد که «رابین وایت عضو شورای روابط خارجی»، «سوزان مالونی، معاون مؤسسه بروکینگز»، و «ولی نصر مشاور ارشد دو دولت اوباما» حضور داشتند، مالونی گفت: استراتژی ایران بسیار واضح است که نیابتیها را با هدف آزمایش اراده ایالات متحده برای اعمال فشار بر ایران بهکار میگیرد. ایران می خواهد حضور نظامی آمریکا را از منطقه پاک کند. آنها دیدند که ایالات متحده، ناوها را به مدیترانه و خلیجفارس منتقل میکند. آنها خواستند علامت بدهند که شما هم در این معرکه در خطر هستید.
ولی نصر، هم در ادامه میزگرد گفت: نقش کلی ایران در این موضوع، بخشی از یک جنگ سایه طولانیتر با اسرائیل است. در واقع آنها شروع به افزایش فشار در چارچوب راهبرد مبارزه با اسرائیل کردند، به ویژه پس از کشته شدن دانشمند هستهای خود، و به ویژه روشی که اسرائیلیها در مورد آن رجزخوانی کردند.
سپس یکسری حوادث صنعتی، حملات به مراکز پهپادی و سانتریفیوژهای ایران رخ داد. این راهبرد همیشگی ایران بوده که باید اسرائیل را در مرزهای خودش مشغول نگه داشت چرا که اگر در مرزهای خودش مشغول نباشد، در مرزهای ما مشغول خواهد بود. اما فکر میکنم که نحوه وقوع این حمله، آنچه حماس انجام داد، اینکه چگونه اطلاعات و ارتش اسرائیل را تحقیر کرد، و سپس نحوه واکنش اسرائیل به آن، چیزی نیست که به نظر من تهران محاسبه کرده باشد.
ایرانیان هم دارند نوعی بازدارندگی را اعمال میکنند و تیرهای اخطاری را به آمریکا شلیک میکنند. فکر نمیکنم در حال حاضر هدفشان این باشد که آمریکاییها را بکشند، بلکه این است که بگویند اگر شما از خط قرمز عبور کنید،، اگر اساسا از هر تفاهمی که در عمان حاصل شده بود، عقبگرد کنید، در آن صورت پیامدهایی خواهد داشت. پس فکر میکنم این یک اخطار مستقیم است.
رابین رایت هم در میزگرد مذکور اظهار کرد: من در سال ۱۹۸۲ در بیروت بودم، زمانی که سربازان آمریکایی به عنوان حافظ صلح آمدند و نهایتا مجبور به ترک لبنان شدند. آنها به مجموعه هدفهای کاملاً تازهای برای حمله تبدیل شدند.
فکر میکنم ایرانیان بسیار باهوش بودهاند، همانطور که همیشه هستند. آنها ما را غافلگیر کردند و به جای مواجهه و درگیر شدن مستقیم در منطقه غزه یا درگیری سطح بالاتری در این جنگ، به سراغ آمریکاییهایی رفتهاند که در سوریه و عراق ستقر هستند.
هدف آنها، همانند بیروت، تحقق خروج آمریکاییهاست. فشاری وارد میکنید و آمریکا نمیخواهد نیروهای بیشتری را گسیل کند یا خود را آسیبپذیرتر کند. پس ایرانیان امیدوارند که آمریکا، بخشی یا شاید بیشتر نیروهای خود را خارج کند.
وی همچنین گفت: ایران در اتحادسازی محور مقاومت، درخشان عمل کرده. آمریکا برای تشکیل ناتو، سراغ کشورهایی رفت که از نظر سیاسی همساز بودند یا یک دستورکار مشترک برای دوران پساجنگ دوم جهانی داشتند. ایران دست به کار شد و این گروههای مسلح را شکل داد. حزبالله را خلق کرد، بسیج مردمی در عراق، حمایت از حوثیها.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
تحلیل وارونه و از پله دوم
درباره کسری بودجه
🔹روزنامه اعتماد به ارائه تحلیلهای تحریفآمیز از عملکرد اقتصادی دولت ادامه میدهد. این روزنامه نوشت:
🔻"رئيس سازمان برنامه گزارههايي را اظهار داشتند كه قابل توجه است: «۲۸درصد منابع بودجه امسال محقق نشده است/ سال گذشته به علت حذف ارز حمايتي، فشار اقتصادي زيادي به مردم تحميل شد/ سياست كنترل تورم نتايج رضايتبخشي را به دنبال نداشته/ اگر ميخواستيم گشادهدستي كنيم بايد نرخ حقوق و دستمزد را ۲۵ تا ۳۰درصد افزايش ميداديم؛ اما دولت به دنبال محبوبيت كاذب نيست.»
🔻محقق نشدن ۲۸درصد منابع درآمدي بودجه، رقم بسيار بالايي است. اين كسري بزرگ چگونه تامين شده؟ آيا هزينهها كم شده يا استقراض صورت گرفته؟ چرا اين درآمد محقق نشده بود؟ آيا از ابتدا صوري و بيش برآورد شده بود يا آنكه در عمل نتوانستند آن را محقق كنند؟ چه تضميني براي جلوگيري از تكرار اين وضع در بودجه سال آينده وجود دارد؟».
🔹درباره این تحلیل باید گفت که نشریات زنجیرهای مایلند تحلیل را از پله دوم و بدون مقایسه وضعیت فعلی با وضعیت دولت سابق ارائه کنند.
🔻میزان کسری بودجه در سال 1392 که دولت روحانی آغاز به کار کرد، 53هزار میلیارد تومان بود، اما هشت سال بعد (سال 1400) که آن دولت به پایان رسید، رقم کسری به 480هزار میلیار تومان رسیده بود؛بیش از 900 درصد افزایش.
🔻ضمنا آقای روحانی، مدیریت دولت را با تورم 60درصد افزایش داد و بدین ترتیب با ملاحظه این نرخ، منصفاً رقم کسری بودجه در سال 1401 باید به رقم 768هزار میلیارد و امسال با محاسبه تورم 45درصدی، به حدود 1100هزار میلیارد تومان میرسید.
🔻اما با وجود میراثهای خسارتبار دولت سابق مانند بدهکاری 1500هزار میلیاردی و سررسید 500هزار میلیاردی سود اوراق، مجموعه تدابیر دولت توانست رقم کسری بودجه را سال گذشته در سقف ۳۰۴هزار میلیارد تومان و تا مهرماه امسال در سقف ۳۴۰هزار میلیارد تومان محدود کند.
🔻هرچند این ارقام همچنان رقم قابلتوجهی است، اما در مقایسه با رهاشدگی میزان کسری بودجه در دولت قبل، زمین تا آسمان فرق دارد. بنابر اعلام آقای منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه، 28درصد بودجه محقق نشده است. وی در عین حال نکات دیگری را گفته که روزنامه اعتماد دوست ندارد منتشر کند؛ از جمله:
🔻«هدف ما این است که بودجه 1403 را بالای 90 و 95 درصد عینا اجرا کنیم. اجرای ما از بودجه 1402 تاکنون حدود 73درصد است. پیشبینی میکنیم با توجه به منابعی که وصول میشود تا پایان سال عملکرد بودجه را به 88 تا 90درصد برسانیم».
🔹همچنین باید به روزنامه اعتماد، این عملکرد های دولت فعلی را یادآور شد:
🔻تسویه ۴۶۴هزار میلیارد تومان از بدهیها و تعهدات دولت قبل.
🔻تسویه ۲۷۰هزار میلیارد تومان بدهی سود اوراق.
🔻تسویه ۱۰۰هزار میلیارد تومان بدهی به صندوقهای بازنشستگی.
🔻اختصاص ۴۰هزار میلیارد برای رتبهبندی معلمان.
🔻تسویه ۵۴هزارمیلیارد بدهی به بانک مرکزی.
🔹از سوی دیگر، در مقام مقایسه میتوان، عملکرد بودجهای دولت سابق را متذکر شد. به عنوان یک نمونه و بر اساس گزارش تفریغ بودجه ۹۹؛ «دولت (روحانی) فقط ۲۸درصد احکام قانون بودجه را رعایت کرده و در اجرای ۷۲درصد دیگر تخلف داشته است».
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
روشنگری و نقد، یا دغلبازی؟!
🔹حامیان اشرافیت غربگرا ماموریت دارند، از تشکلی به نام "جبهه پایداری"، لولوی سر خرمن بسازند. هر جا هم که لازم شد، بی مضایقه، افراد را به این تشکل محدود و معدود سیاسی منتسب کنند و با توهین و تهمت از خجالت شان در بیایند! این، مصداق واقعی "تحمیق مخاطب" است.
♦️یک روز ادعا می کنند جبهه پایداری، دولت را قبضه کرده ! روز دیگر می گویند دنبال کودتا در دولت است و رئیسی آنها را رانده است! روز بعدی ادعا می کنند دولت و جبهه پایداری می خواهند در انتخابات علیه قالیباف کودتا کنند!
🔹یکی از اعضای کادر رسانه ای مدعیان اعتدال، به تازگی نوشته: "با اطلاع میگویم آقای پرویز فتاح، اعضای تشکل مرموز جبهه پایداری را در مناصب متعدد ستاد اجرایی گماشته و این روند ادامه دارد. این اقدام در آستانه دو انتخابات آتی یعنی افزایش ثروت یک تشکل قارونی و مستحکم کردن تفکر انحرافی در کشور. فتاح بازیگردان است یا بازی خورده؟".
♦️می شود منتقد یک تشکل بود و نقد کرد. اما غبار آلود کردن فضا چرا؟ "تشکل مرموز" یعنی چه؟ اگر گوینده مدعی است که "اطلاع دارد"، چرا منصوبین آقای فتاح را به طور مشخص نام نمی برد و نمی گوید ایراد هر کدام شان چیست؟ و چرا نسبت آنها را با "جبهه پایداری" بیان نمی کند؟ اسامی اعضای مرکزیت این تشکل که روشن است.
🔹اصلا چرا حاضر نیستند یک بار با صداقت و شفافیت، فهرستی از افرادی را که در کشور پست گرفته و ضمنا عضو جبهه پایداری باشند، منتشر کنند؟!
♦️او همچنین رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) را به "افزایش ثروت یک تشکل قارونی" متهم می کند؛ بی آن که حتی نام یکی از مصادیق ادعایش را عنوان کند! اگر نام این رفتار رسانه ای، دغلبازی و تقلب و تهمت نیست، پس چیست؟!
🔹وی، سال ها نانخور و وامدار دولتی بوده که بده بستان های بسیاری را -از برادر و دستیار رئیس جمهور وقت تا خویشاوندان برخی از وزرا و معاونین- به یادگار گذاشته و شماری از آنها هم محکوم شده اند. چرا سراغ همان ها نمی رود. ثروت های قارونی که قرمز و آبی ندارد، دارد؟!
♦️آیا تفکر انحرافی، بالاتر از آنچه همین جماعت در نابودی اقتصاد کشور و آسیب به اعتقادات مردم به نمایش گذاشتند، وجود دارد؟!
🔹در موضوع "تحمیق سیاسی مخاطبان" از سوی کارگزاران رسان های اشرافیت غربگرا، پیش از این چند یادداشت مستند منتشر شده، که آدرس آنها برای مطالعه تقدیم می شود:
🔻نعل وارونه افراطیون غربگرا با اسم رمز «خالص سازی»
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/4286
🔻دوره گردی سیاسی و عملیات روانی گل درشت!
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/4261
🔻راز گشایی تیتر ها از معمای اختلاف افکنی
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/4270
@IMANI_mohammad