.
همه تبریک گفتند
آمریکا دهن کجی کرد!
🔻گر در خانه کس است/ یک حرف بس است.
🔹در حالی که سران کشورهای بسیاری در منطقه و جهان (از جمله چین، روسیه، عراق، سوریه، پاکستان، ارمنستان، تاجیکستان، مالزی، عربستان، قطر، امارات و...)، با رعایت آداب دیپلماتیک، پیروزی آقای پزشکیان را به وی تبریک گفتند، دولت مستکبر آمریکا، انتخابات ایران را زیر سوال برد!
🔻این واکنش خصمانه در کنار حمایت قبلی از گروهک های تحریمی، در حالی است که فضای رقابت انتخاباتی آمریکا، در قبضه رقابت مبتذل میان جو بایدن روانپریش، و ترامپ دیوانه (متهم به تجاوز) قرار دارد.
🔹واکنش توهین آمیز طرف آمریکایی در حالی است که عناصر عبرت نگرفته از بدعهدی های آمریکا، همواره تعامل ومذاکره چند باره با این رژیم عهدشکن را زمزمه می کردند.
🔻این دیسلایک (👎) آمریکا واجد معانی بسیاری است، اگر دیده عبرت بین در کار باشد.
@IMANI_mohammad
.
چون تعطیل بود
نتوانستند تبریک بگویند ؟!
🔻کانال حزب غربگرای "اتحاد ملت"، دیروز در توجیه این که چرا آمریکا و دولت های اروپایی (انگلیس و فرانسه و آلمان)، پیروزی آقای پزشکیان در انتخابات ایران را تبریک نگفته اند، نوشت: چون، شنبه تعطیلی آنهاست(!)
🔹اما دو نکته نقض در این باره وجود دارد. نخست این که همین کانال و امثال آن، در موضوعی تعطیلی پنج شنبه یا شنبه، بر روز شنبه تاکید کردند و خبر دادند که در تمام کشورهای شرق و غرب، روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است و ما با آنها هماهنگ نیستیم.
🔻بسیار خب! چگونه کشور های بسیاری در منطقه و جهان با وجود تعطیلی شنبه، خود را مقید دانستند به این که همان دیروز به آقای پزشکیان تبریک بگویند و فقط این چهار کشور متفرعن غربی نتوانستند؟!
🔹دوم؛ آمریکای تعطیل (با رئیس جمهور روان پریشش و در حالی که راب مالی نماینده ویژه در امور ایران، یک سال است برکنار شده) چرا همان دیروز توانست بلافاصله پس از اعلام نتیجه، سلامت و آزادی انتخابات ایران را زیر سوال ببرد، اما نتوانست طبق عرف دیپلماتیک، تبریک بگوید؟!
🔻نه عزیزان! اگر خود را به خواب نزده اید، بیدار شوید و دنبال ماست مالی رفتار متکبرانه چهار دولت غربی نباشید. آنها همان گونه که در برجام نشان دادند، کمترین احترامی برای ملت ایران و تعهدات خود قائل نیستند. رسانه های این چهار دولت در ایام انتخابات هم عمدتا دعوت به تحریم می کردند.
🔹دولت آمریکا ادعا کرد که کنار رای ندادگان و گروهک های تحریمی ایستاده. کنار مزدوران خود آری، اما کنار ملت ایران، قطعا نه! که اگر صداقت داشتند و میان مردم ایران تفاوتی قائل بودند، به مدت ۱۵ سالُ همه ملت ایران را تحت فشار تحریم -حتی در حد غذا و دارو- قرار نمی دادند و از باب اثبات صداقت هم که شده، به تعهدات شان در برجام پایبند می ماندند.
🔻نه، آمریکا و سه دولت اروپایی، بی چشم و رو تر و خبیث تر از این حرف ها هستند.
@IMANI_mohammad
.
🔻 رای آقای جلیلی در استان های اصفهان، بوشهر، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان، قم، کهکیلویه و بویر احمد، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد از آقای پزشکیان بیشتر بوده است.
🔹رای استان های آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل، نقش موثری در پیروزی آقای پزشکیان داشت.
@IMANI_mohammad
با نقشه خاتمی؛ پزشکیان
هرگز رئیس جمهور نمی شد
🔹آقای پزشکیان پس از پیروزی در انتخابات گفت:
🔻"قدردان وسعت نظر و گرهگشای مقام معظم رهبری هستم که در این انتخابات عرصه را برای مشارکت و رقابت و سلامت و نقشآفرینی بیشتر گشودند.
🔻اینکه رای ها درست خوانده شد به لطف مقام معظم رهبری بود. این هدایتی بود که رهبری داشتند، اگر به خاطر ایشان نبود، فکر نکنم اسم ما از این صندوق ها بیرون می آمد".
🔹در این که رهبری، پاسدار رای مردم و سلامت انتخابات هستند، تردیدی نیست. اما جفا و کم لظفی است که القا شود متولیان انتخابات، امانتدار رای مردم نیستند. در سلامت انتخابات همین بس که بارها نامزدهای رقیب هم، در عین ناباوری پیروز شده اند و نتیجه، در موارد متعدد قابل پیش بینی نبوده است.
🔹البته نگرانی آقای پزشکیان، یک ما به ازای واقعی دارد و آن کسانی مانند خاتمی هستند که سال ۱۳۸۸، هماهنگ با نقشه آمریکا و انگلیس و اسرائیل، در مقابل ۲۴/۵ رای میلیون اکثریت ملت، سر به آشوب گذاشتند، و کشور را گرفتار دو دستگی و سپس تحریم های گسترده دشمنانی کردند که از دیدن دودستگی، جرئت پیدا کرده بودند.
🔹آقای پزشکیان طی سه روز گذشته، دو بار با خاتمی ملاقات کرد، یعنی همان کسی که اگر بازیگری او و موسوی در نقشه آمریکایی- صهیونیستی پیش می رفت، نه اثری از امنیت و ثبات کشور باقی مانده بود و نه انتخابات، که آقای پزشکیان یا هر کس دیگر بخواهد انتخاب شود.
🔹خیرخواهانه باید به آقای پزشکیان یادآور شد که امثال خاتمی به شهادت گذشته شان، خیر خواه او و هیچ کس دیگری نیستند. بنابراین باید فاصله ایمنی لازم را با آنها حفظ کرد. و این جدای از این نکته مهم است که رئیس جمهور در مراوداتش نباید خود را وامدار کسی یا کسانی نشان بدهد. رئیس جمهور فقط وامدار مردم و نظام است.
@IMANI_mohammad
تجدید نظر می کنند؟!
🔻ظریف و روحانی و خاتمی و جهانگیری و زنگنه و آخوندی و...
🔻مسعود نیلی و عبده تبریزی و طبیبی و رنانی و غنی نژاد و...
🔻عباس عبدی و محمد فاضلی و محمد قوچانی و حسین انتظامی و ...
🔻روزنامه های اعتماد و شرق و هم میهن و سازندگی و...
🔻سایت ها و کانال های خبرآنلاین و انتخاب و عصر ایران و ...
🔹هیچ کدام نظری در این باره ندارند که نه آمریکا و نه سه دولت اروپایی حاضر نشده اند طبق عرف دیپلماتیک، حتی یک تبریک خشک و خالی درباره انتخاب آقای پزشکیان بگویند؟!
🔹چطور است که نشریات غربی، یکی در میان وعده تغییر از درون توسط پزشکیان را می دهند یا آرزوی آن را می کنند، اما حتی یکی از آنها حاضر نیست بنویسد و بگوید که آمدن پزشکیان، فرصتی برای احیای تعهدات طرفین در برجام است؟!
🔹سکوت سنگین مدعیان اصلاح طلبی را باید به چه چیزی تعبیر کرد؟ آیا مثلا اگر روسیه و چین و سوریه و عراق و دیگر متحدان یا شریکان ایران هم از تبریک گفتن استنکاف می کردند، بلکه انتخابات ایران را زیر سوال می بردند، شبه اصلاح طلبان غربگرا باز هم سکوت می کردند، یا گریبان چاک می زدند؟!
🔹به همه این جماعت، وقاحت صد باره دولت های غربی و بی محلی به تقلای شیدایان غرب را تسلیت می گوییم! باشد که از میان آنها، کسانی آزاده و منصف باشند و در شیدایی و شیفتگی نسبت به دشمنان عهد شکن ملت، ایران تجدید نظر کنند.
@IMANI_mohammad
.
🔻نمی دانم اطرافیان آقای پزشکیان این مواضع مشمئز کننده مقامات آمریکا را به ایشان منتقل می کنند یا نه؟!
🔹رحمت و رضوان خدا بر شهید رئیسی عزیز که در همان روزهای آغازین ریاست جمهوری، وقتی خبرنگار از او پرسید آیا حاضر به ملاقات با رئیس جمهور آمریکا هستید، با قاطعیت و بی هیچ درنگی گفت: خیر!
@IMANI_mohammad
.
🔹دو الگوی مدیریتی پیشروی پزشکیان
🔻یادداشت روز کیهان:
https://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
دو الگوی مدیریتی پیشروی پزشکیان-۱
برگزاری انتخابات برای انتخاب نهمین رئیسجمهور در کشورمان و تشکیل دولت چهاردهم، واجد معانی و آثار بسیاری است. بخشی از این معانی و آثار، حاصل است و برخی دیگر، میتواند در آینده پدیدار شود؛ بسته به این که رئیسجمهور و دولت جدید چه رویکردی را در پیش بگیرند.
۱) انتخابات در کشور ما در امنیت و آرامش کامل برگزار شد و این در حالی است که همین روزها، فرانسه، (نماد تاریخی دموکراسی غرب) همین روزها به بهانه انتخابات پارلمانی، دستخوش آشوب است. در آمریکا هم در حالی چند ماه بعد انتخابات برگزار میشود که انتخابات چهار سال قبل، به آشوب گسترده انجامید.
۲) جمهوری اسلامی در حالی در این ۴۵ سال، ۱۴ انتخابات ریاست جمهوری برگزار کرده، که از یکسو قدرتهای جهانی مصمم بودند کار او را ظرف سه تا شش ماه تمام کنند، و از سوی دیگر برخی تنگنظران سیاسی داخلی بدشان نمیآمد که اگر بتوانند، انتخابات را به تعطیلی بکشانند، یا از رونق بیندازند؛
شبیه روایتی که موسویخوئینیها درباره نگاه مرحوم هاشمی به انتخابات حداقلی و مخالفت قاطع رهبر انقلاب با آن موضع بیان میکند، و یا مخالفت برخی ناکامان انتخاباتهای مختلف با نتیجه آن، و همچنین خیز افراطیون مدعی اصلاحات برای تعطیلی انتخابات مجلس هفتم از طریق گروکشی و تهدید به استعفا در دولت و مجلس همسو.
در همه این موارد، رهبر انقلاب با قاطعیت تمام، از جمهوریت و اهمیت انتخابات و حاکمیت رای مردم دفاع کردند و اینگونه بود که دولتها و مجالسی با سلیقههای سیاسی کاملا متفاوت شکل گرفت.
۳) آقای پزشکیان پس از پیروزی در انتخابات گفت: «قدردان وسعت نظر و گرهگشایی مقام معظم رهبری هستم که عرصه را بر مشارکت و رقابت و سلامت نقش آفرینی بیشتر شهروندان و جریانهای سیاسی گشودند» و «اینکه رایها درست خوانده شد به لطف مقام معظم رهبری بود. این هدایتی بود که رهبری داشتند، اگر به خاطر ایشان نبود، فکر نکنم اسم ما از این صندوقها بیرون میآمد».
در این که رهبری، پاسدار رای مردم و سلامت انتخابات هستند، تردیدی نیست. اما کم لطفی است که تلقی یا تلقین شود متولیان انتخابات، امانتدار نیستند. دغدغه آقای پزشکیان، یک ما به ازای واقعی دارد و آن کسانی مانند خاتمی و موسوی و برخی افراطیون مدعی اصلاحات هستند که سال ۱۳۸۸، هماهنگ با نقشه آمریکا، انگلیس و اسرائیل، سر به آشوب گذاشتند.
آقای پزشکیان در حالی با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار رای (۲ میلیون و ۸۰۰ هزار رای بیشتر از آقای جلیلی) انتخاب شد که برخی مدعیان حمایت از وی، ۱۵ سال قبل با ادعای دروغین تقلب، زیر بار رای ۲۴/۵ میلیون نفری مردم (۱۱ میلیون رای، بیشتر از رقیب) نرفتند و کشور را به کام آشوب و بیثباتی کشاندند. پس از آن هم به تصریح گزارش مهر ماه ۱۳۸۸ روزنامه «لس آنجلس تایمز»، واسطههای برخی سران آشوب، به دولت اوباما مشورت دادند تا «تحریمهای فلجکننده» را علیه ملت ایران اعمال کند.
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
دو الگوی مدیریتی پیشروی پزشکیان-۲
۴) ملت و دولت ما، نه سر سوزنی به غرب بدهکاری دارند و نه به کسانی که میخواهند کشور را بدهکار دشمنان کنند. هیچ توجیهی ندارد که نان خود را سر سفره دولتهای غربی بگذاریم و با گردن کج منتظر باشیم تا به ما بگویند چه بکنیم و چه نکنیم. این فریبی بود که دولت برجام را به بیراهه کشاند.
زمانی که برجام منعقد شد، «جان ساورز» رئیس سازمان جاسوسی انگلیس مدعی شد «توافق اجازه میدهد تا ایران ظرف ۱۰- ۱۵ سال، به کشوری نرمال و میانهرو و کمتر تندرو تبدیل شود». میانهروی مطلوب انگلیس و آمریکا کدام است؟
آنها در اوج اجرای برجام، نه حتی اجازه دادند سفارت ما در لندن برای دریافت پول کارمندانش از ایران، یک حساب بانکی در لندن افتتاح کند و نه برای فرد معرفی شده از سوی دولت برای نمایندگی ایران در سازمان ملل (معاون دفتر روحانی) ویزا صادر کردند! پس منظورشان از میانهروی چیست؟!
آمریکا و انگلیس، ۷۱ سال قبل، حتی نخستوزیری کراواتی و سکولار به نام محمد مصدق را به عنوان سیاستمدار میانهرو در ایران به رسمیت نشناختند و او را با کودتا سرنگون کردند!
۵) همین روزها -در حالی که آقای پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی، برای مذاکره و احیای برجام تمایل افراطی نشان داده بود- آمریکا و سه دولت اروپایی حاضر نشدهاند طبق عرف دیپلماتیک، و مانند دیگر کشور ها، انتخاب او را تبریک بگویند، بلکه رسانههای آنها ظرف چند هفته منتهی به انتخابات، سرگرم حمایت از گروهکهای ورشکسته تحریمی بودند و نهایتا هم سخنگویان آمریکایی چند بار با وقاحت گفتند انتخابات ایران را به رسمیت نمیشناسند.
آیا همین رویکرد خباثت آلود کافی نیست تا یک بار دیگر، دشمنان و دوستان ایران را بشناسیم و به تکرار عبرتهای دولت «برجام و دیگر هیچ» برنگردیم؟
۶) دو الگوی مدیریتی بیشتر، پیش روی رئیسجمهور و دولت جدید نیست و به ناچار باید در یکی از این دو مسیر قدم بردارند:
- رویکردی که باور داشت دوران مدیریت، فرصتی محدود و مغتنم برای خدمت به مردم و آرامش بخشیدن به کشور است و نه بردن اختلافات سیاسی به میان مردم و مایوس و عصبانی کردن آنها، و رویکرد دیگری که بنیان مدیریت را بر پشت هم اندازی، مسئولیت ناپذیری، فرافکنی، بهانهتراشی، پمپاژ دعواهای سیاسی به جامعه، دو قطبیسازی و استهلاک ظرفیتها گذاشته بود.
- رویکردی که در طول این چند دهه معتقد بود باید در داخل و خارج تولید قدرت کرد (خودکفایی بنزین، تولید سوخت ۲۰ درصد، احیای صادرات نفت بدون برجام، واردات واکسن، خودکفایی گندم، افزایش ظرفیتهای نیروگاهی، ساخت پالایشگاهها، توسعه شبکههای آب و گاز و حملونقل و ترانزیت و تجارت خارجی، و تولید قدرتمندترین تسلیحات) تا دشمنان یقین کنند حربههایشان کُند شده و بنابراین در مقابل اقتدار ملت ایران کوتاه بیایند؛
و رویکردی که میگفت منابع اقتدار و پیشرفت را واگذار کنیم و رشد اقتصادی عاریتی بخریم و اگر تاثیر معامله در کوتاهمدت تمام شد، منابع قدرت باقی مانده را واگذار کنیم!
۷) رویکرد دوم اگر ادامه مییافت، باید پس از خلع قدرت، برای سر بریده شدن رو به قبله میشدیم. هیچ انسان شرافتمندی باورش نمیشود، اما نشریه غربگرای مدعی اصلاحات، در اوج یاغیگری ترامپ، تصویر دیدار تحقیرآمیز او با رئیس جمهور صربستان را بهانه کرد و نوشت:
«از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکرهکننده میپسندد، این است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي خود نشسته؛ اگر منافع صربستان چنين اقتضايي كند، بايد این اقدام را تمسخر كرد يا عقلانيتي سياسي خواند؟»!
۸) دولتی میتواند خدمتگزار مردم باشد که پشت قباله احزاب و حلقههای غنیمتطلب نرفته باشد. دولتهایی که از سوی غنیمتطلبان محاصره شدند و خواص زیاده خواه توانستند با ادعای سرمایهگذاری در انتخابات و سهامداری پیشاپیش، رئیسجمهور را بدهکار کنند، نهتنها موفق به خدمتگزاری نشدند، بلکه اختلاف شدید موتلفان سیاسی، دولت را به بن بست و ناکارآمدی کشاند.
این نکته تعیینکننده است که رئیسجمهور، خود را وامدار هیچ گروهی نشناسد، در حلقههای بسته کانالیزه نشود و بتواند وزیران و معاونان را در تراز جمهوری اسلامی (و نه دولت اجارهای احزاب) بچیند.
از همین جاست که معلوم میشود دولت قرار است در مسیر خدمت باشد، یا نه. مشاوران باید متنوع باشند و زیر نظر رئیسجمهور تعریف شوند، نه به عنوان حلقهای بسته و حاکم بر رئیس دولت؛ چنان که رئیس دولت اصلاحات را تهدید میکردند اگر تمکین نکند، او را از قطار پیاده میکنند! حکایت اطرافیان ناهمدل، حکایت شتر کژتابی است که دلش جای دیگری بود و مجنون را به سمت لیلی نمیبرد.
💢ادامه د ارد
@IMANI_mohammad
دو الگوی مدیریتی پیشروی پزشکیان-۳
۹) رئیس جمهور شهید، آیتالله رئیسی(ره)سه سال قبل در حالی سکان دولت را به دست گرفت که:
رئیس دولت قبل، وعده کرد همه تحریمها را یکجا لغو کند، اما دو برابر کرد؛
تورم را به ۶۰ درصد رساند و یک رکورد تازه ثبت کرد؛ ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه و ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به ارث گذاشت؛
ادعا کرد هم باید چرخ سانتریفیوژ بچرخد و هم چرخ اقتصاد، اما چرخ سانتریفیوژها و هشت هزار کارخانه را با هم از کار انداخت؛
ادعا کرد چنان مردم را سرشار از درآمد میکند که بینیاز از پول ناچیز یارانه باشند؛ اما قیمت بنزین را سه برابر کرد و نرخ ارز در دولت او تا ۹ برابر صعود کرد؛
بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار ارز دولتی را با ندانمکاری و به شکل عمدتا رانتی توزیع کرد، و سپس وقتی خزانه خالی شد، ارز ۲۰ قلم کالا (از مجموع ۲۴ قلم) را حذف کرد؛
خزانه را چنان تهی کرد که دولت بعدی، چارهای جز حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نداشت؛ چند نوبت ادعا کرد از رکود عبور کردیم، اما معدل رشد اقتصادی هشت ساله، تقریبا صفر (۶ دهم درصد) شد.
۱۰) پیش از شهید رئیسی، کسی بر مسند بود که حامیانش گفتند «برجام تنها پروژه او بود و پس از آن که به بنبست خورد، او هم تمام شد و هیچ همت و تدبیری برای تغییر ریل نداشت».
دولتمردانی که گفتند «واکسن، سوهان قم نیست» و «بدون حل شدن مشکل برجام و FATF نمیشود واکسن وارد کرد».
مدیرانی که منطقشان «نمیشود» و «نمیتوانیم» بود، از کثافتکاری خواندن ساخت پالایشگاه، تا مخالفت با نیروگاهسازی، و «مزخرف» خواندن مسکن مهر یا خودکفایی گندم.
دولتی که با برجام، تولید برق هستهای را متوقف کرد، و با توافق پاریس، تولید برق در نیروگاهها با سوخت فسیلی را! شهید رئیسی، چنین میراثی را تحویل گرفت و توانست بسیاری از چالشها را مهار کند، یا از شتاب ویرانگر آنها بکاهد.
۱۱) آقای رئیسی، یک اقتصاد بیمار اورژانسی را تحویل گرفت و در احیا و پایدارسازی حال آن (از جمله کاهش ناترازیها، از درآمدهای ارزی و ریالی تا مصارف برق و آب و گاز و..) تا حدود بسیار زیادی موفق عمل کرد.
دولت آقای رئیسی یک میدان مین ترکیبی را تحویل گرفت و کوشید مینهای در حال انفجار را یکی یکی خنثی کند.
صادرات نفت در اواخر دولت دوازدهم به زیر ۳۰۰ هزار بشکه سقوط کرده بود و کسانی مانند رئیس سازمان برنامه و بودجه میگفتند حتی اجازه فروش حداقلی نفت در ازای دریافت غذا و دارو را هم نداریم و نمیتوانیم حقوق کارکنان دولت را بپردازیم.
دولت رئیسی در حالی تشکیل شد که نقدینگی ده برابر شده، بدهی انباشته به ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده، خزانه ارزی صفر شده و سررسید اصل و سود اوراق واگذار شده به میزان ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بود.
دولت شهید رئیسی در کمتر از سه سال، بخش مهمی از بحرانهای کمرشکن را پشت سر گذاشت و رشد اقتصادی بالای ۵ درصد را تثبیت کرد.
این بدان معنا نیست که دیگر هیچ چالش و مشکلی وجود ندارد. مشکلات، متعدد است و تورم همچنان مردم را آزار میدهد.
اما مهم این است که کشور در مسیر رشد اقتصادی، مستقل از اخم و لبخند دشمنان ملت ایران قرار گرفته و اگر این مسیر بیاعتنا به تهدید و تطمیع، یا آدرسهای گمراهکننده جریان نفوذ تداوم پیدا کند، میتواند ظرف یکی دو سال، کام مردم را شیرین کند.
شرط موفقیت این است که باغ در حال آباد شدن و علف هرززدایی، دوباره دستخوش رهزنان عقل و تدبیر نشود.
💢یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
کارشناس بیطرف یا فعال سیاسی دارای حبّ و بُغض؟!؟ ♦️این که در گفت و گو با نامزدها از کارشناسان دعوت ش
.
🔻جزو کثیف ترین کاسبی ها یکی هم این است که در گفت و گوهای انتخاباتی تلویزیون با نامزدها، خود را #کارشناس جا بزنند، به یک نامزد پاس گل بدهند و ساق پای دیگر نامزد ها را نشانه بگیرند؛
🔹بعد از انتخابات هم، خبرگزاری زیر دست، برای شان پست وزارت کنار بگذارد!
🔻دولت هم به هیچ وجه شرکت سهامی و گوشت قربانی و طعمه نیست!
🔹عتاب امیر مومنان (ع) به اشعث بن قیس: "إِنَّ عَمَلَكَ لَيْسَ لَكَ بِطُعْمَةٍ وَ لَكِنَّهُ فِي عُنُقِكَ أَمَانَةٌ. همانا قدرتی که در دست توست، طعمه تو نيست، بلكه امانتى بر گردن توست". (نامه ۵ نهج البلاغه)
@IMANI_mohammad
خاموش و روشن شدن نابهنگام
🔹جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات دیروز ادعا کرد:
🔻"با روند فعلی حداکثر تا ۲۰ روز آینده در ماه مرداد، سدهای کارون ۴ و کارون ۳ به تراز حداقل خواهد رسید و ۳ هزار مگاوات از مدار خارج خواهد شد. تقریباً ۲۰ روز بعد سد شهید عباسپور و مسجد سلیمان از مدار خارج و تولید گتوند هم تقریباً صفر خواهد بود. این یعنی کابینه جدید با کسری ۸ هزار مگاوات انرژی برقابی کار خود را آغاز خواهد کرد. به زبان ساده، کارنامهسازی آقایان برای خود و بحرانسازی و ناراضیتراشی برای دولت جدید در اولین روزهای کاری در دستور کار است.".
🔹این اظهارات تحریف آمیز از سوی کسی انجام می شود که دولت متبوع وی (روحانی)، پایین ترین رکورد ساخت نیروگاه و تولید برق را در میان دولت های قبل و بعد از خود بر جا گذاشت و موجب ناترازی شدید شد.
🔻تعهد دولت روحانی درباره نساختن نیروگاه های فسیلی در قالب توافق آب و هوایی پاریس، در کنار تعطیلی برنامه هسته ای و امکان تولید برق هسته ای، موجب عقب افتادگی گسترده صنعت برق شد.
🔹با این حال دولت شهید رئیسی طی سه سال سال گذشته موفق شده بخشی از ناترازی را کاهش دهد و شرایط با ثبات تری را فراهم بکند.
🔻آقای رئیسی تیرماه سال گذشته اعلام کرد: "از ابتدای شروع کار دولت با ناترازی برق مواجه بودیم و در این مدت، هفت هزار مگاوات برق تولید و به شبکه تزریق شد، همچنان ۱۵ هزار مگاوات کم داریم و باید تولید برق تا ۳۵ هزار مگاوات افزایش یابد".
🔹با کم کاری شدید دولت روحانی، خاموشیهای گسترده، کشور را درگیر خود کرد و نارضایتی مردم را به دنبال داشت.
🔻این در حالی بود که توسعه شبکه برق کشور، تکلیف برنامه ششم توسعه بود. دولت روحانی مکلف به افزایش تولید ۲۵ هزار مگاواتی برق ظرف چهار سال منتهی به دولت شهید رئیسی بود، اما تنها ۱۱ هزار مگاوات افزایش تولید داشت.
🔹دولت احمدی نژاد طی ۸ سال توانست ظرفیت شبکه نیروگاهی را ۶۸ درصد توسعه دهد. دولت خاتمی در ۸ سال این ظرفیت را ۶۰ درصد و دولت هاشمی ۵۵ درصد توسعه داده بودند. اما در دولت روحانی فقط ۲۳ درصد افزایش ظرفیت شبکه نیروگاهی داشتیم.
🔻گفتنی است از شهریور سال ۱۴۰۰ تاکنون، ۳۱ واحد نیروگاهی جدید به ظرفیت ۵۱۹۶ مگاوات ساخته شده که در کنار ارتقای واحدهای موجود و رفع محدودیت ها، رقم افزایش ظرفیت نیروگاهی را به عدد ۷۱۰۰ مگاوات میرساند.
🔹تنها در یک سال دولت سیزدهم، معادل ۸۰ درصد کل دولت دوازدهم و ۷۰ درصد کل دولت یازدهم، تولید برق افزایش داشته است. همچنین در دولت سیزدهم ۳۹ نیروگاه حرارتی به شبکه برق متصل شده است.
🔻وزارت نیرو همچنین با روشهای تشویقی، بهکارگیری بهینه و با مدیریت ظرفیت موجود، و جابهجایی ساعت کار ادارات، تامین برق پایدار را مدیریت کرده است.
🔹با این اوصاف، امثال سخنگوی جبهه اصلاحات، زمانی که باید هشدار می دادند در حال بزک کردن عملکرد دولت روحانی بودند، اما اکنون که با همت دولت شهید رئیسی بخش مهمی از ناترازی های برق برطرف شده، به جای تشکر، تحریف و تخریب می کنند.
@IMANI_mohammad
.
۴ ضلعی ستاد ائتلافی
و بازار مکاره کاسبی پست
🔻پنج روز پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، تقریبا هیچ خبری از برنامه های آقای پزشکیان و ساز و کار چینش کابینه منشر نمی شود.
🔹پزشکیان جز حضور در حرم امام (ره) و چند دیدار، برنامه دیگری نداشته. قرار بود کنفرانس مطبوعاتی برگزار شود که لغو شد. گویا اطرافیان تمایل چندانی برای حضور وی در میان خبرنگاران ندارند. شنیده شده که او گفته حوصله مطالعه بولتن های خبری را ندارد و خواسته که خلاصه موارد مهم را به او بگویند.
🔻خبرها، غیر رسمی و در حد گمانه زنی است؛ از جمله درباره تیم تصمیم گیر اصلی. آذری جهرمی با رد برخی شایعات، علنا خبر از "کاسبی پست" داده و ضمن فیک خواندن برخی اخبار انتصابات از جمله "شورای سیاستگذاری دولت چهاردهم یا شورای انتصابات" نوشته است:
🔹"روال شفاف و مدل علمی و بروز انتخاب وزرا توسط رئیس جمهور منتخب بزودی اعلام خواهد شد. اما چرا این اخبار دست به دست می شود؟ عده ای از شوق خدمت! حاضرند هر وعده ای به هر کسی بدهند تا مثلا وزیر شوند. عده ای هم طالب این وعده هایند و امروز روز کاسبی آنهاست. لذا با خبرسازی، این بازار مکاره فاسد شکل می گیرد".
🔻بازار مکاره مورد اشاره جهرمی در فضای تاریکخانه ای شکل می گیرد. در ستاد ائتلافی، چند گروه بیشتر نیستد: آذری هایی مانند عبدالعلی زاده و مصطفی مولوی که گویا از معرکه گیری دیگران گله مند هستند، وزیران دولت روحانی، معدودی از منتسبان به لاریجانی، و طلبکار تر از همه: اصلاح طلبان.
🔹گویا هشدار آذری جهرمی بیشتر درباره گروه آخر است. در مقابل خبر می رسد که پدرخوانده های جبهه اصلاحات، پیروزی پزشکیان با فاصله نزدیک نسبت به رقیب را مدیون حمایت خود می دانند و توقع دارند که از آنها حرف شنوی داشته باشد. خاتمی ظرف دو روز دو بار با پزشکیان دیدار کرد.
🔻اصلاح طلبان بارها دولت روحانی را دولت و رحم اجاره ای خود خواندند که موجب خشم روحانی و مدیران همسو شد.
🔹اما گمانه زنی ها:
🔻عباس عراقچی، به عنوان نامزد تصدی وزارت خارجه به مجلس معرفی می شود. درباره ظریف احتمالات دیگری مطرح شده، از جمله معاون سیاسی یا دستیار پزشکیان و وزیر در سایه برای وزارت خارجه!
🔻برخی، تصدی معاون اولی توسط طیب نیا، آذری جهرمی و ظریف را زمزمه می کنند. در همین مدار شایعات، صالحیامیری (در کنار انتظامی و عباس صالحی) برای وزارت ارشاد مطرح است.
🔻گفته می شود پزشکیان ممکن است از برخی دولتمردان فعلی استفاده کند؛ البته این احتمال به شدت با مخالفت افراد ذی نفوذ در اطراف پزشکیان رو به رو است.
🔻گفته شده عبدالعلی زاده، نامزد ریاست دفتر پزشکیان است. اما برخی دیگر می گویند محسن حاجی میرزایی (وزیر آموزش و پرورش روحانی) با حمایت علی ربیعی، رئیس دفتر خواهد شد.
🔻برخی شایعات، از شورای موقت راهبردی خبر می دهند و این که کمیتههای سیاست داخلی و خارجی به محمدجواد ظریف، اقتصادی به طیبنیا، اجتماعی به ربیعی، زیربنایی به عبدالعلیزاده، و فرهنگی به صالحیامیری سپرده شده تا وزرای پیشنهادی را نهایی کنند.
🔻برخی دیگر از گمانه زنی ها، اسامی آذری جهرمی، محمد صدوقی ، قائم پناه و حسین علایی را به شورای ۹ نفره افزوده اند.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
نامزد حرفه ای وزارت!
🔹حالا که بازار سهم خواهی از دولت جدید ("کاسبی پست" و "بازار مکاره فاسد" به تعبیر آذری جهرمی) رونق گرفته، خبرگزاری خبرآنلاین هم سعی کرده از قافله جا نماند و حسین انتظامی را نامزد وزارت ارشاد کند!
🔹از شاهکارهای رسانه های تحت مدیریت انتظامی می توان به دو نمونه اشاره کرد، هر چند که موارد فراوان است:
🔻روزنامه خبر جنوب، وابسته به انتظامی، چهار سال قبل، هیلاری کلینتون را به جای ترامپ، رئیس جمهور آمریکا کرد! همان زمان، روزنامه انگلیسی آبزرور نوشت: "کلینتون ترامپ را شکست داد! البته در یک روزنامه ایرانی".
🔹خبر آنلاین، دیگر رسانه تحت نظر انتظامی، ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ در یادداشتی وقاحت آمیز نوشت:
🔻«جایزه بهترین کارگردانی برای روحانی؛ توزیع سبد کالا با شیوهای که انجام شد، نه اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیشبینی باشد. او دقیقاً همین ازدحام، دعوا و مرافعه و احیاناً له شدن در زیر دست و پا را پیشبینی میکرد و اصلاً آن را برای پیشبرد استراتژی خارجی خود لازم داشت.
🔻نگاه کنیم به اظهارات شرمن که گفته؛ «شما در اخبار دیدید ایران اخیراً به طور قابل مشاهدهای غذا بین مردم فقیر توزیع کرده تا نشان دهد کاهش محدود تحریمها، تاثیر مستقیم داشته».
🔻این دقیقاً همان نتیجهای بوده که روحانی از توزیع سبد کالا داشت... اگر با این نمایش بتوان جایزه اول بهترین اثر را در فستیوال سیاست جهانی به خود اختصاص داد، به تحقیر چند روزهای که بازیگران آن [مردم] شدند، میارزید»!
🔹یادآور می شود انتظامی در پوشش کارشناس، در گفت و گوهای انتخاباتی با نامزدها حاضر شد، اما در واقع نقش تخریب نامزدهای رقیب ائتلاف اعتدال و اصلاحات را ایفا کرد. او به زیگزاگ های تند سیاسی ظرف دو دهه گذشته در میان دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب معروف است.
@IMANI_mohammad
ساز و کار نشر پیام،
یک چالش بسیار مهم
🔻گاهی برخی از ما دینداران و طرفداران انقلاب، از برخی آحاد مردم شاکی می شویم که چرا در مواردی میان حق و باطل، به سمت طرف ناحق می غلتند؟ یک علت ماجرا به عدم توازن رسانه ای در ترویج شبهات و تحریفات، در مقابل ترویج واقعیات و حقایق بر می گردد.
🔹کسی در گوشه ای از جبهه حق، حرفی می زند یا می نویسد و به خودی خود -حتی اگر خیلی هم حرف حساب باشد و در استدلال و اتقان، موی لای درز آن نرود- معمولا کمتر مورد اهتمام جبهه انقلابی برای باز نشر قرار می گیرد و کمتر دیده می شود.
🔻تا کی؟ تا زمانی که جبهه دغلباز مقابل، همان گفته و نوشته را تقطیع و بازنویسی و تحریف می کند و ضریب می دهد؛ آن وقت عوام و خواصی که در معرض بمباران رسانه ای هستند، حساس می شوند و غالبا باور هم می کنند که سخن نسبت داده شده، عین کلام گوینده و نویسنده است؛
🔹فضای رسانه ای جدید، فضای محتواهای پفکی و فست فودی، شعبده بازانه، و بزن و در رویی است. سواد رسانه ای و دقت و حوصله بسیاری نیاز است که بخش عمده ای از مخاطبان (از عوام وخواص) فاقد آن هستند.
🔻اغلب این گونه است که مخاطبان، به گوینده و نویسنده ای که بیانش تحریف شده، یا برچسبی به او زده شده، بدگمان می شوند، بدون این که تحقیق کند و از حقیقت گفتار و نوشتار یا رویداد مطلع شود. این در حالی است که خداوند فرموده اگر فاسقی خبر آورد، تحقیق کنید. (و هر ادعایی را راحت نپذیرید)
🔹وقتی برخی از ما فعالان رسانه و سیاست، به سادگی درباره مطالب تحریف شده و شبهات و تشکیکات، منفعل می شویم، حال مردم عادی (ناوارد به راه و چاه "بازار مکاره رسانه و سیاست") چگونه باید باشد؟ و چگونه باید در فرآیند زمانی، بتوانند همچنان به رسانه ها و فعالان منتسب به جبهه انقلاب اعتماد کنند؟
🔻گفته یا نوشته ای، در یک گوشه از فضای رسانه ای منتشر می شود که حرف حساب هم هست، معمولا رسانه های خودی، به دلایل مختلف (کمبود مهارت، جا به جایی شتابان نیروها، و [...]) کمتر به باز نشر محتواها اهتمام می ورزند و بنابراین، بیش از چند هزار/ چند ده هزار بازدید (در موارد نادر، چند صد هزار/ میلیونی) صورت نمی گیرد.
🔹در مقابل، چند خط از همان گفته یا نوشته، تقطیع و تغلیظ و تحریف می شود و سپس در هزاران کانال، بر اساس ماموریت تعریف شده، توزیع می شود و در گروه ها سر ریز می گردد.
🔻سست ترین و ضعیف ترین مطالب (یا محتواهای تحریف شده) در دسترس صد ها هزار نفر یا بیشتر حتی در مناطق دور دست قرار می گیرد، و حال آن که کمتر کسی، اصل مطالب را می بیند یا به رویداد ها دسترسی پیدا می کند.
🔹این ناموازنه، هر روز و هفته و ماه و سال تکرار می شود و مثلا می شود یک دوره هفت، هشت ساله. مخاطبان کم توان از نظر ساواد رسانه ای، در این فرآیند زمانی، دائما نه با تصویر خود جبهه انقلاب و فعالان آن، بلکه با تصویر واژگونه و کاریکاتوری که دیگران ساخته اند، رو به رو می شوند.
🔻تلخ تر این که برخی از خود ما ها نیز، این تصویر سازی های وارونه و قالب بندی و تکرار شده را به جای خود واقعی اشخاص می پذیریم! "بس كه ببستند بر او برگ و ساز/ گر تو ببينى نشناسيش باز".
🔹مجال دو جبهه "تشکیک" و "تبیین" برابر نیست. شاید یک به هزار هم نیست. آن وقت برخی از ما، از عوام یا حتی برخی خواص فاقد دسترسی کافی، شاکی می شویم که چرا باطل را جای حق می گیرند. اصلا حق، یک هزارم باطل عرضه شده و در دسترس قرار گرفته است؟!
🔻باز مهندسی جبهه رسانه ای انقلاب برای انسجام و هم افزایی و همپوشانی بیشتر -به عنوان جایی که خاکریز اول دفاع و حمله است- از نان شب هم واجب تر است.
🔹اما در عین حال، این نکته مهم را باید یادآور شد که بی تردید، سرنوشت محتوم در افق تحولات زندگی بشر، فراز آمدن حق و به زیر کشیده شدن باطل است؛ و فقط دیر و زود آن است که معطل اهتمام وفاداران به جبهه احق است. و گرنه خداوند اراده فرموده که حق را آب حیات زندگی بشر، و باطل را جونان سراب و کف روی آب است قرار دهد؛ و آن که می ماند و به انسان سود می رساند، حق است.
🔻"... فَأَمَّا الزَّبَدُ فَيَذْهَبُ جُفاءً وَ أَمَّا ما يَنْفَعُ النَّاسَ فَيَمْکُثُ فِي الْأَرْضِ. کف های روی آب، به بیرون پرتاب میشوند، ولی آنچه به مردم سود میرساند، در زمین میماند". (آیه ۱۷ سوره رعد)
@IMANI_mohammad
.
🔻پس از آن که کیهان در گزارشی مستند تیتر زد "اسب زین شده زیر پای دولت چهاردهم"، برخی کانال های زنجیره ای ضمن تقطیع و تحریف، به تردید پرداختند.
🔹تفاوت عملکرد دو دولت روحانی و شهید رئیسی روشن است. با مرور همین تصاویر می توان فهمید که دولت شهید رئیسی، کشور را از یک فاجعه بزرگ عبور داده و وارد مسیری هموار کرده است.
🔻امروز، دولتمردان عزا نگرفته اند که نمی توانند نفت بفروشند و غذا و دارو وارد کنند؛ نمی توانند واکسن بخرند، ارز برای تامین واردات ندارند، در انتظار تورم سه رقمی هستند، می خواهند بی سر و صدا قیمت بنزین را سه برابر کنند، و یا سبد کالا برای تحقیر ملت ایران توزیع کنند تا روحانی بتواند همبن تحقیر (و کشته شدن چند نفر) را به عنوان علامت ضعف و بیچارگی، دستاویز مذاکرات التماسی با آمریکا کند! و بعد از پایمال شدن برجام توسط آمریکا هم به طرف ناتوان اروپایی تضمین بدهد که در توافق می ماند و تعهدات را یکطرفه اجرا می کند!
🔹فهم تفاوت دو دولت، این که کسری بودجه و تورم ۶۰ درصدی کاهشی شده، درآمدهای کشور به شکل پایدار درآمده، رشد اقتصادی به بالای ۵ درصد رسیده و ۸هزار کارخانه احیا شده، این قدر سخت است؟!
@IMANI_mohammad
.
آمار و ارقام چه می گویند؟
روند تولید و مصرف برق در کشور
🔻مصرف برق در کشور به بیش از ۷۷ هزار مگاوات رسیده و این در حالی است که در روزهای مشابه سال قبل، میزان مصرف ۷۱ هزار مگاوات بوده است؛ ۵ هزار مگاواتی افزایش.
🔹اهل فن می گویند: افزایش هر یک درجه دما در فصل تابستان، هزار و ۸۰۰ مگاوات به میزان مصرف برق در کشور اضافه می کند. روند افزایشی دما در کنار افزایش مصارف کارخانه ها، موجب افزایش مداوم مصرف برق در طول سال های اخیر بوده و حال آن که با بی تدبیر های دولت آقای روحانی، تولید برق به اندازه مصرف افزایش نیافت
🔻روند کل مصرف سالانه برق در کشور، از ۱۶۱۴۴۵ گیگاوات ساعت در سال ۱۳۸۷، به ۲۵۵۰۲۶ گیگاوات ساعت در سال ۱۳۹۶ رسید که نشاندهنده رشد متوسط سالانه ۲۵/ ۵ درصدی و رشد ۹۶/ ۵۷درصدی در طول یک دهه بود.
🔹در حالی که نیاز مصرف برق در سال ۱۳۹۸ به ۶۰ هزار و ۸۲۵ مگاوات رسیده بود، این میزان در سال ۱۳۹۹ با رشد ۵ درصدی، به ۶۳ هزار و ۸۵۴ مگاوات رسید و در سال ۱۴۰۰ به ۶۷ هزار و ۱۲ مگاوات افزایش یافت.
🔻همچنین ۳۰ مهر ۱۳۹۹ اعلام شد مصرف برق طی ۹ سال، رشد ۵۸ درصدی داشته است. اما متاسفانه تولید برق، در هشت سال دولت روحانی، به اندازه افزایش مصرف رشد نکرد و موجب ناترازی شدید و قطع گسترده برق در سال های پایانی دولت وی شد.
🔹آرش کردی مدیرعامل توانیر ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ درباره وضعیت مصرف برق در تابستان گفته بود: "نیاز مصرف برق در تابستان امسال به ۷۰ هزار مگاوات خواهد رسید که نسبت به سال گذشته ۴.۴۶ درصد رشد نشان میدهد".
🔻همچنین تیر ۱۴۰۲ اعلام شد: میزان مصرف برق کشور در تیر سال قبل، ۶۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات بوده و اکنون، ۵۷۰۰ مگاوات بر مصرف برق افزوده شده؛ ۹ درصد افزایش.
🔹۱۹ تیر ۱۴۰۳ هم اعلام شد که مصرف برق در کشور به ۷۶ هزار مگاوات رسیده که از رشد بیش از سیزده هزار مگاواتی نسبت به سال حکایت می کند.
🔻افزایش ظرفیت تولید برق در دوره روحانی فقط ۲۳ درصد بود، در حالی که در دولتهای نهم و دهم، ۸۵ درصد رشد داشت. عملکرد دولت روحانی، بدترین عملکرد دولت ها ظرف چند دهه گذشته بود
🔹برنامه ششم توسعه، دولت روحانی را مکلف کرده بود طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰، ظرفیت شبکه برق کشور را ۲۵ هزار مگاوات افزایش دهد، اما ظرفیت شبکه برق کشور در این مدت ۱۱ هزار مگاوات افزایش یافت؛ 14 هزار مگاوات کمتر!
🔻"همایون حایری" معاون وزیر نیروی دولت روحانی ۲۴ تیر ۱۴۰۰ در مجلس گفت: رشد مصرف انرژی در سالجاری نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته، در حالی که متوسط رشد مصرف چند چند سال گذشته زیر ۲ درصد بوده است. به ازای هر یک درجه افزایش دمای بیش از ۳۵ درجه، حدود ۱۵۰۰ مگاوات بر میزان مصرف برق افزوده خواهد شد.
🔹در این میان دولت شهید رئیسی با ساخت ۶ هزار مگاوات نیروگاه در سال اول فعالیت خود رکورد تاریخی افزایش ظرفیت تولید برق در کشور را که در سال ۸۹ به ثبت رسیده بود، ۱۰۶۵ مگاوات افزایش داد.
🔻آقای رئیسی تیرماه سال گذشته اعلام کرد: "از ابتدای شروع کار دولت با ناترازی برق مواجه بودیم و در این مدت، هفت هزار مگاوات برق تولید و به شبکه تزریق شد، همچنان ۱۵ هزار مگاوات کم داریم و باید تولید برق تا ۳۵ هزار مگاوات افزایش یابد".
🔹وزیر نیرو هم اردیبهشت امسال گفت گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است. از شهریور سال ۱۴۰۰ تاکنون، ۳۱ واحد نیروگاهی جدید به ظرفیت ۵۱۹۶ مگاوات ساخته شده که در کنار ارتقای واحدهای موجود، رقم افزایش را به عدد ۷۱۰۰ مگاوات میرساند.
@IMANI_mohammad
.
آمار و ارقام چه می گویند؟
روند تولید و مصرف برق در کشور
🔻مصرف برق در کشور به بیش از ۷۷ هزار مگاوات رسیده و این در حالی است که در روزهای مشابه سال قبل، میزان مصرف ۷۱ هزار مگاوات بوده است؛ ۵ هزار مگاواتی افزایش.
🔹اهل فن می گویند: افزایش هر یک درجه دما در فصل تابستان، هزار و ۸۰۰ مگاوات به میزان مصرف برق در کشور اضافه می کند. روند افزایشی دما در کنار افزایش مصارف کارخانه ها، موجب افزایش مداوم مصرف برق در طول سال های اخیر بوده و حال آن که با بی تدبیر های دولت آقای روحانی، تولید برق به اندازه مصرف افزایش نیافت
🔻روند کل مصرف سالانه برق در کشور، از ۱۶۱۴۴۵ گیگاوات ساعت در سال ۱۳۸۷، به ۲۵۵۰۲۶ گیگاوات ساعت در سال ۱۳۹۶ رسید که نشاندهنده رشد متوسط سالانه ۲۵/ ۵ درصدی و رشد ۹۶/ ۵۷درصدی در طول یک دهه بود.
🔹در حالی که نیاز مصرف برق در سال ۱۳۹۸ به ۶۰ هزار و ۸۲۵ مگاوات رسیده بود، این میزان در سال ۱۳۹۹ با رشد ۵ درصدی، به ۶۳ هزار و ۸۵۴ مگاوات رسید و در سال ۱۴۰۰ به ۶۷ هزار و ۱۲ مگاوات افزایش یافت.
🔻همچنین ۳۰ مهر ۱۳۹۹ اعلام شد مصرف برق طی ۹ سال، رشد ۵۸ درصدی داشته است. اما متاسفانه تولید برق، در هشت سال دولت روحانی، به اندازه افزایش مصرف رشد نکرد و موجب ناترازی شدید و قطع گسترده برق در سال های پایانی دولت وی شد.
🔹آرش کردی مدیرعامل توانیر ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ درباره وضعیت مصرف برق در تابستان گفته بود: "نیاز مصرف برق در تابستان امسال به ۷۰ هزار مگاوات خواهد رسید که نسبت به سال گذشته ۴.۴۶ درصد رشد نشان میدهد".
🔻همچنین تیر ۱۴۰۲ اعلام شد: میزان مصرف برق کشور در تیر سال قبل، ۶۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات بوده و اکنون، ۵۷۰۰ مگاوات بر مصرف برق افزوده شده؛ ۹ درصد افزایش.
🔹۱۹ تیر ۱۴۰۳ هم اعلام شد که مصرف برق در کشور به ۷۶ هزار مگاوات رسیده که از رشد بیش از سیزده هزار مگاواتی نسبت به سال حکایت می کند.
🔻افزایش ظرفیت تولید برق در دوره روحانی فقط ۲۳ درصد بود، در حالی که در دولتهای نهم و دهم، ۸۵ درصد رشد داشت. عملکرد دولت روحانی، بدترین عملکرد دولت ها ظرف چند دهه گذشته بود
🔹برنامه ششم توسعه، دولت روحانی را مکلف کرده بود طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰، ظرفیت شبکه برق کشور را ۲۵ هزار مگاوات افزایش دهد، اما ظرفیت شبکه برق کشور در این مدت ۱۱ هزار مگاوات افزایش یافت؛ 14 هزار مگاوات کمتر!
🔻"همایون حایری" معاون وزیر نیروی دولت روحانی ۲۴ تیر ۱۴۰۰ در مجلس گفت: رشد مصرف انرژی در سالجاری نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته، در حالی که متوسط رشد مصرف چند چند سال گذشته زیر ۲ درصد بوده است. به ازای هر یک درجه افزایش دمای بیش از ۳۵ درجه، حدود ۱۵۰۰ مگاوات بر میزان مصرف برق افزوده خواهد شد.
🔹در این میان دولت شهید رئیسی با ساخت ۶ هزار مگاوات نیروگاه در سال اول فعالیت خود رکورد تاریخی افزایش ظرفیت تولید برق در کشور را که در سال ۸۹ به ثبت رسیده بود، ۱۰۶۵ مگاوات افزایش داد.
🔻آقای رئیسی تیرماه سال گذشته اعلام کرد: "از ابتدای شروع کار دولت با ناترازی برق مواجه بودیم و در این مدت، هفت هزار مگاوات برق تولید و به شبکه تزریق شد، همچنان ۱۵ هزار مگاوات کم داریم و باید تولید برق تا ۳۵ هزار مگاوات افزایش یابد".
🔹وزیر نیرو هم اردیبهشت امسال گفت گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است. از شهریور سال ۱۴۰۰ تاکنون، ۳۱ واحد نیروگاهی جدید به ظرفیت ۵۱۹۶ مگاوات ساخته شده که در کنار ارتقای واحدهای موجود، رقم افزایش را به عدد ۷۱۰۰ مگاوات میرساند.
@IMANI_mohammad