.
چرا سانسور کردند؟!
🔹نشریات، سایت ها و کانال های متعلق به مدعیان اصلاح طلبی، همواره اعتمادبه آمریکا را بزک کرده اند. اما هیچ کدام آنها حاضر نشدند این تصویر پر معنا را گه ده ها میلیون بار میان مردم دست به دست شد، منتشر کنند.
♦️چرا؟ چون می دانستند در چشم مردم چه قدر منزجر کننده است. در عین حال اگر می توانستند، مشابه همبن تصویر را برای آقای روحانی می ساختند؛ چنان که دنبالش بوده اند.
🔹این جماعت دوست داشتند رئیس جمهور ما با همین وضعیت تحقیر شدگی، مقابل رئیس جمهور آمریکا بنشیند. برخی از این فعالان سیاسی ماموریت شان، تدارک همین موقعیت تحقیر آمیز است. و برخی دیگر، دست که خوب است، حاضرند بر پای دولتمردان آمریکا هم بوسه بزنند.
♦️اگر غیر از این بود، لا اقل این تصویر عبرت آموز را منتشر و اعلام بیزاری می کردند.
@IMANI_mohammad
🔹پشت در کیست؟ چرا میترسند؟
♦️یادداشت روز کیهان
http://kayhan.ir/fa/news/197717/پُشت-در-کیست-چرا-میترسند-یادداشت-روز
@IMANI_mohammad
پُشت در کیست؟ چرا میترسند؟
🔹مهمترین خسارتی که مدیریت ائتلافی مدعی اصلاحات و اعتدال به کشور زد، چه بود؟ امروز قاطبه مردم، خسارت های اقتصادی این طیف را در قالب تورم و رکود گسترده و گرفتاری های مربوط به اشتغال و ازدواج و مسکن لمس می کنند.
♦️خسارت های امنیتی بزرگی هم به کشور وارد شد که بخش کوچکی از آن برای مردم آشکار شده و اگر نبود قدرت بازدارندگی نظام و بازوان قدرتمند آن، حتما کشور به واسطه رویکرد برخی مدیران منفعل، عرصه دستدرازی نظامی دشمن می شد.
🔹اما بخش سوم خسارتها که از همه مهم تر است، خسارتهای فرهنگی و شخصیتی است. دشمن پس از آنکه شکست های بزرگی را متحمل شد و اوج گیری پیشرفت های کشورمان را در دهه سوم انقلاب (و آغاز دهه چهارم) دید، به جنگ نرم و جنگ هیبریدی (ترکیبی ) متوسل شد.
♦️هدف، انهدام امید و اراده و اعتماد به نفس ملت ایران و اعتمادش به مسئولان برای حل مشکلات بود. بزرگ ترین خسارت مدیریت غربگرا و اشرافیتزده، در همین مصاف اتفاق افتاد. مشی آنها چنان ضد کارکردی بود که توانست دستمایه جنگ روانی دشمن قرار بگیرد.
🔹ناامید کردن مردم، کشتن انگیزه در جوانان، و تزریق روحیه «ما نمیتوانیم»، همان بود که دشمن می پسندید. همینها، ادبیات ما بیچارهایم را تبدیل به راهبرد انتخاباتی و سپس مذاکره کردند و بنابراین تیم مذاکرهکننده، دستبسته پای میز مذاکره رفت.
♦️موقعیت اجتماعی طیف مذکور، پس از یک دوره صعودعوامفریبانه به جایی رسیده که روزنامه شرق مینویسد «در عالم پزشکی به امید نجات بیمار به او تنفس مصنوعی میدهند. وضعیت اصلاحطلبان، شباهت به بیماری پیدا کرده که برای نجاتش به او تنفس مصنوعی میدهند».
🔹 روزی نیست که این بیشفعالان سیاسی به سمت چند شخصیت فعال یا نهاد اجتماعی و فرهنگی و سیاسی شلیک نکنند. اما حقیقت این است که از سایه کابوس وار کارنامه خویش گریزانند، بیآنکه نجاتی از این مالیخولیا متصور باشند. «هر عمل از خیر و شر، کز آدمی سر می زند- آن عمل مُزدش به زودی پشت در در می زند».
♦️مید انند با مردم چه کردهاند و مردم درباره آنها چه قضاوتی دارند. با این حال حمله به مجلس و دستگاه قضایی و شورای نگهبان و شخصیت های انقلابی را ترجیح می دهند.
🔹گاهی آژیر میکشند که چرا روابط مجلس و شورای نگهبان - دو بازوی نهاد تقنین و نظارت- خوب شده و به جای تقابل فرسایشی، به همفکری و همافزایی رسیده است! مجلس یازدهم، هنوز آغاز به کار نکرده بود، به منتخبان جدید حمله کردند که چرا کاری برای مردم نمی کنید؟ مجلس که افتتاح شد، رفتند سراغ داغ کردن نزاع در انتخابات هیئترئیسه. وقتی سنگ روی یخ شدند، گفتند اصلا اینها با هم ساخت و پاخت کردهاند!
♦️وقتی هم دیدند شماری از نمایندگان، به میان مردم و کارگران و تولیدکنندگان و کارآفرینان می روند، شروع کردند به جنجال؛ که چه نشسته اید، برای بازدید میدانی تا خوزستان و سیستان و بلوچستان رفتهاند! به روی خود نیاوردند که نمایندگان، در قبال همه ملت و کشور مسئولند.
🔹رکن مردمسالاری، غیر از مردم است؟ مردم فقط سر صندوق رای محترمند و بعد از آن، باید با آنها مانند افراد مبتلا به بیماری واگیر رفتار کرد؟ اما اگر مراد از پوپولیسم، وعدههای عوامفریبانه و غیرواقعی است، چه کسی پوپولیستتر از خود شما که هفت سال، درِ باغ سبز نشان دادید اما درهای گرفتاری را گشودید؟!
@IMANI_mohammad
پروتکل مدیریتی؛
خط شکن یا برج عاج نشین؟!
🔸ملت ما، بارها پیروزی در جنگهای نابرابر را تجربه کرده. فرماندهان رشید ما، پیش از همه به خط می زدند و صف شکن بودند، سپس به نیروها می گفتند پشت سر ما بیایید. این رفتار بسیج کننده، همان رمز موفقیت و محبوبیت کم نظیر حاج قاسم سلیمانی است.
🔸اما مدیرانی هم هستند که کلی توجیه درباره ضرورت فلان تدبیر می آورند و مخاطب را تشویق به قبول آن می کنند؛ در عین حال، حاضر به نیمساعت حضور نمادین میدانی برای زدودن نگرانی های محتمل نیستند. جالب اینکه همین طیف، به دیگران میگویند اگر به میان مردم و میدان مشکلات رفتید، رفتار انتخاباتی است! انگار فقط فصل انتخابات باید به میان مردم رفت و وعدههای قلنبه سلنبه داد.
🔸خرداد 98 از معاون حقوقی رئیس جمهور پرسیدند «اگر اختیارات کافی ندارید، چرا در انتخابات وعده های بسیار دادید؟» و او گفت «شما انتخابات بدون وعده در دنیا دارید؟ آن وقت دیگر انتخابات نمی شود. مگر می شود بگویی من در انتخابات شرکت می کنم اما کار خاصی نمی توانم انجام دهم؟»
🔸میان مردم رفتن، پیشکش! چرا باید وزیر شاکی باشد که نمیتواند ده دقیقه با مافوق خود ملاقات کند و مشکلات را بازگو کند؟ دفتر سخنگوی دولت ۱۶ خرداد ۱۳۹۸ اعلام کرد وزیر آموزش و پرورش استعفا داده و رئیسجمهور با این استعفا برای کاندیداتوری مجلس موافقت کرده . اما اکنون آقای بطحایی درباره علت واقعی استعفا می گوید:
💢«من یادداشتی را خدمت آقای رئیسجمهور نوشتم. وقت شان اجازه نداد که من خدمت شان برسم و توضیحات را حضورا عرض بکنم. آقای رئیسجمهور این وقت را نداشتند. اعتراف می کنم به من برخورد. توضیح داده بودم که رتبهبندی معلمان این طور... یک نامه محرمانه هم گذاشتم رویش که حضور در مجلس را بهانه کردم برای اینکه فضاسازی نشود.
💢طی چند ساعت بدون اینکه به من بگویند، گفتند با استعفا موافقت شده. میتوانستم یک سری مصاحبه کنم اما نکردم. به عنوان وزیری که سکان تعلیم و تربیت کشور را به دستش سپردید، آیا این قدر ارزش ندارد که 10 دقیقه به او فرصت بدهید و بیاید و توضیحاتش را به شما بدهد؟!»
🔸قوه قضائیه از زمستان 97، دستخوش تحولات مثبت بسیاری شده است. عزم بهبود روندهای قضایی، کوتاه کردن دست مفسدان دانهدرشت، و ارتباط مستقیم و مداوم با مردم در دوردستترین نقاط و شنیدن مشکلاتشان، در اولویت قرار گرفت.
🔸اکنون نیز چند ماه است برخی منتخبان مجلس جدید، به مسابقه خدمت پیوستهاند و میکوشند ضمن سرکشی به مناطق دور و نزدیک، به وظایف نظارتی و صیانتی خود عمل کنند.
🔸سایر مدیران هم میتوانند به این پویش و مسابقه مبارک بپیوندند تا امید و اعتماد مردم احیا شود و از این طریق، بسیجگریهای بزرگ ملی برای از هم گسیختن حلقههای تنگنای اقتصادی فراهم شود. مردم، شیرینی این مسابقه را میچشند و از جا بر میخیزند. این همافزایی متقابل مردم و مسئولان میتواند حصار تحریم و خودتحریمی را در هم بشکند.
@IMANI_mohammad
.
خط قرمز
♦️این یکی خط قرمز، هیچ شوخی ندارد؛ حتی شما واسطه محترم! شما آن طرف خط، ما این طرف خط!
🔹کاش خطوط قرمز منافع ملی نیز همین قدر حیاتی و مهم شمرده می شد. آن وقت سفیر سوئیس نمی توانست با چند کارتن دارو، عکس یادگاری بگیرد یا وزیر خارجه اش، کانال تقریبا هیچ دارویی را فاکتور کند.
♦️به قول آن عالم مبارز دوره قاجار، نان خودمان را نباید سر سفره اجنبی بگذاریم و دسترنج خود را با منت بخوریم.
🔹اگر خطوط قرمز منافع ملی رعایت می شد، غرب نمی توانست امتیازات نقد را یک جا بگیرد و بعد به قول آقای صالحی "دبّه" کند و ما دنبال بسته های پر از خالی یا کانال های مسدود مثل اس پی وی و اینستکس برویم.
@IMANI_mohammad
چرا مجلس را به توپ بستند؟
✍️ رو راست بودن با مخاطب، شرط اول کار رسانه ای است. متاسفانه طیف ورشکسته به تقصیر در انتخابات، همچنان اصرار دارد درباره مجلس نوپا مخاطب فریبی کند.
🔹انتخابات تازه به پایان رسیده و هنوز چهار ماه تا تشکیل مجلس در خرداد 99 زمان باقی بود که طیف مذکور گفتند چرا مجلس کاری برای معیشت مردم نمی کند! هفت سال، به معیشت مردم آسیب زدند که شش هفت برابر شدن قیمت هاو رکود تورمی سنگین، حاصل آن است. با این وجود، می گویند چرا مجلس ظرف سه ماه، اقتصاد را سامان نداده است؟
♦️اگر کسی چند سال در کشور نبوده باشد و طلبکاری رسانه های زنجیره ای را ببیند، تصور می کند دولت و مجلس در اختیار طیف مقابل این جماعت بوده و اینها به خود اجازه می از سالها مدیریت طرف مقابل بر دولت و مجلس حساب بکشند! وانگهی؛ انگار مسئول مستقیم تنظیم معیشت مردم، مجلس است و نه دولت.
🔹همین ها مدتی است یک یا چند نماینده را بدل از مجلس می گیرند و با همین بهانه، لیاخوف وار مجلس نوپا را به توپ اتهام و تخریب می بندند؛ و حال آن که غیر از تصدی دولت، مجلس دهم نیز در اختیار آنها بوده است.
♦️مجلس، 290 دارد که هر کدام در اظهار نظر و تدوین طرح و سوال آزادند. طبق ماده 131 آیین نامه داخلی، هر طرحی صرفا با امضای پانزده نماینده می تواند به مجلس ارائه شود و پس از اعلام وصول، به کمیسیون مربوط ارجاع می شود تا با حضور مقام دولتی ذی صلاح بررسی شود.
🔹پس از این بررسی که ممکن است با ردّ همراه باشد، طرح تازه به مجلس می آید و مورد شور و بررسی مجدد قرار می گیرد. ممکن است رد شود. و اگر رای آورد، به شورای نگهبان ارسال می شود تا از نظر انطباق با شرع و قانون اساسی مجددا رسیدگی شود و در صورت تایید، تبدیل به قانون شود.
♦️با وجود این فرآیند طولانی، رسانه های زنجیره ای، اینجا هم فریبکاری می کنند. اگر نماینده ای نظر خود را بیان می کند یا عده ای از آنها طرحی را تدوین می کنند، بلافاصله همین شبکهء به هم زنجیر شده طبق دستور اتاق عملیات، به تحریف و تخریب متوس شده و مجلس را به توپ می بندند!
🔹این که چند نماینده ایده ای برای اصلاح قانون انتخابات مجلس یا ریاست جمهوری و یا مسائل مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی داشته باشند، طبیعی است. و طبیعی هم هست که این طرح ها در فضای عمومی مورد نقد و بررسی و تایید یا تخطئه قرار بگیرد.
♦️اما این که به صرف ارائه یک طرح از سوی مثلا پانزده بیست نفر، صدها روزنامه و سایت و کانال شروع به تحریف و تخریب اصل مجلس کنند، قبل از هر چیز، از بی صداقتی و تصمیم بر معارضه با پارلمان (خانه ملت/ رکن دموکراسی) حکایت می کند.
🔹پارلمان، پشتوانه مهم دموکراسی است و جز دیکتاتور ها با آن معارضه نمی کنند. اینها همان جماعتی هستند که در دولت خاتمی لایحه افزایش اختیارات دولت را با ویژگی امکان وتوی تصمیمات مجلس و قوه قضائیه نوشتند اما ناکام ماندند!
♦️رفتار عقده گشایانه علیه اصل مجلس، در حالی است که طیف مذکور در انتخابات تهران به جای یک لیست، چند لیست ارائه کرده بودند اما نفر اول و مشترک آنها (مجید انصاری معاون حقوقی و پارلمانی دولت و عضو مرکزیت مجمع روحانیون) نتوانست بیش از 67 هزار رای کسب کند.
🔹این در حالی بود که محمد رضا عارف نفر اول همین طیف، چهار سال قبل توانسته بود بالای یک میلیون و ششصد هزار رای کسب کند. اما بد عملی فراکسیون امید و دولت، موجب روگردانی مردم شد.
♦️کار آشفتگی و سرخوردگی در این طیف به جایی رسید که عارف و موسوی لاری به نشانه اعتراض، از ریاست و معاونت "شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان" استعفا دادند و شورای تحت نظر خاتمی عملا فرو پاشید.
🔹واکنش مردم به کنش خسارتبار مجلس و دولت، طبیعی ترین اتفاق بود. اما آیا انتقام این واکنش را باید از مجلس گرفت؟ لابد بله!
♦️مجلس جدید امید هایی را برانگیخته و البته بار بر زمین مانده بسیاری دارد که باید با پرهیز از حواشی و تمرکز بر اولویت بندی درست به مقصد برساند. طبعا چنین ماموریت مهمی، دشمنی های بزرگ را هم به دنبال دارد و نباید از کینه توزی ها ترسید.
@IMANI_mohammad
وعده دان مردم پر شد؛ تدبیر را نوبر کنید!
🔸از روز 15 مرداد ماه گذشته که آقای روحانی خبر از طرح دولت برای گشایش اقتصادی داد، ثبات نسبی بازار بورس و ارز و خودرو و... به هم خورده است. استارت این کار را مخالف خوانی وزیر نفت با واگذاری سهام پالایشگاهی زد که وعده آن از سوی دولت داده شده بود.
🔸مجددا از وعده گشایش اقتصادی، آثار تورمی آن برای مردم مانده و این نسل چند سونامی هایی است که بی تدبیری دولت به علاوه یلگی فضای مجازی، سودجویی دلالان، و مجال یافتن اتاق جنگ اقتصادی دشمن برای موج سواری و اخلال پدید می آورد.
🔸نوبت اول، سال 92 و در تبلیغات انتخاباتی بود که آقای روحانی گفت آن چنان رونقی ایجاد بکنیم که مردم از پول ناچیز یارانه بی نیاز شوند. کار به شرطی سازی اقتصاد کشور رسید و نتیجه تلخ آن در قالب رکود تورمی، سر سفره مردم آمد. چرخش اقتصاد کشور هفت سال معطل لبخند و اخم و دلبری و خیانت غرب ماند.
🔸اکنون نیز یک ماه است وعده گشایش اقتصادی آقای روحانی، تلاطمی جدید را موجب شده است. آیا از سر ناشیگری و بی تدبیری است؟ حرف درست زدن را بلد نیستند، حرف نزدن را هم بلد نیستند؟ حتما باید با ندانم کاری، عصا زیر بغل دولت ورشکسته و ناکام آمریکا بگذارند؟
🔸مردم از عده اشباع شده اند؛ باید تدبیر را نوبر کرد. راه رونق و گشایش اقتصادی که با توجه به ظرفیت های بی نظیر موجود، شدنی هم هست، مسیر دیگری است و متاسفانه دولت هنوز اراده بازگشت به آن را پیدا نکرده است.
🔸این مسیر منحصرا، اقتصاد مقاومتی درونزا، مبتنی بر حمایت از پیشران های تولید و تسهیل کسب و کار به موازات مبارزه بی امان با مجاری تولید فساد و رانت و مفت خوری و دلالی است. رویکردی غیر از این موجب خواهد شد تن مردم با هر وعده بلرزد.
@IMANI_mohammad
.
ای ظهور تو شباب زندگی...
🔹هست معشوقی، نهان اندر دلت/ چشم اگر داری، بیا بنمایمت
♦️عاشقانِ او ز خوبان، خوب تر/ خوشتر و زیباتر و محبوبتر
🔹دل ز عشق او توانا میشود/ خاک، همدوش ثریا میشود
🔹روز محشر، اعتبار ماست او/ در جهان هم، پرده دار ماست او
♦️مست چشم ساقی بطحاستیم/ در جهان مثل می و میناستی
🔹شور عشقش در نی خاموش من/ می تپد صد نغمه در آغوش من
♦️من چه گویم از تولایش که چیست/ خشک چوبی در فراق او گریست
🔹هستیِ مُسلم، تجلی گاه او/ طورها بالد ز گرد راه او
پیکرم را آفرید آئینه اش/ صبح من از آفتاب سینهاش
♦️ابر آذار است و من بستان او/ تاک من نمناک از باران او
🔹چشم در کشت محبت کاشتم/ از تماشا حاصلی برداشتم
♦️خاک یثرب از دو عالم خوشتر است/ ای خنک شهری که آنجا دلبر است
🔹ای ظهور تو شباب زندگی/ جلوه ات تعبیر خواب زندگی
♦️ای زمین از بارگاهت ارجمند/ آسمان از بوسهی بامت بلند
شش جهت روشن ز تاب روی تو/ ترک و تاجیک و عرب، هندوی تو
🔹در جهان، شمع حیات افروختی/ بندگان را خواجگی آموختی
✅ علامه اقبال لاهوری
#لبیک_یا_رسول_الله
#انا_عبد_من_عبید_محمد
#من_محمد_ص_را_دوست_دارم
@IMANI_mohammad
یادداشت روز کیهان .pdf
234.5K
✅ انحراف جریانهای سیاسی
چگونه قابل تشخیص است؟
@IMANI_mohammad
انحراف جریانهای سیاسی
چگونه قابل تشخیص است؟
🔸خداوند است که «لا يَشْغَلُهُ سَمْعٌ عَنْ سَمْعٍ» است. شنيدن چیزی، او را از شنيدن چیزی ديگر، مشغول و منصرف نمى كند. ما انسانها ظرفیت محدودی برای تمرکز داریم و نوعا، یک یا چند مسئله، ذهنمان را از مسائل دیگر منصرف میکند.
🔸جامعه هوشیار، مسائل را اولویتبندی میکند و نمیگذارد مسائل فرعی و حواشی، موجب غفلت از اولویتها شود. در مقابل، بدخواهان با استفاده از ظرفیت کسانی که به این اولویتبندی پایبندی نشان نمیدهند، میکوشند جامعه هدف را از اولویتها و تهدیدها غافل کنند. اما اولویتها کدام است؟ و برای حفظ اولویتها، جریانهای سالم را چگونه باید از جریانهای انحرافی، بدلی و یا نفوذزده و آلوده بازشناخت؟
🔸کشور، درگیر جنگی همهجانبه با دشمنان تاریخی خود است. این جنگ، هنگامی موثر واقع شد که کسانی نسخه اعتماد به دشمن را پیچیدند. اکنون خسارتها و عبرتهای این اعتماد در حال آشکار شدن است.
🔸مردم در متن زندگی خود، نتایج تلخ این نسخه مسموم را درک میکنند. باید راه تداوم این تهدید بزرگ را بست اما همچنان، مسیر اعتماد بیشتر به دشمن توجیه میشود و همین تحریف، موجب ماندگار شدن آثار تحریم خارجی و خودتحریمی شده است.
🔸در مقابل، ظرفیتهای بزرگی در داخل و خارج کشور پدید آمده که با آنها میتوان حصار تحریم را شکست، به زندگی مردم رونق داد و شکستهای بزرگ را به دشمن تحمیل کرد. شرط موفقیت این است که فعالان عرصه سیاست و رسانه، افکار عمومی را سرگرم نکنند و مانع از عبرتاندوزی عمومی نشوند.
🔸بازشناسی جریانهای سالم از آلوده، در قالب طرح برخی سؤالات میسر است: حلقه یا طیف مورد بررسی، با چه کسانی در حال منازعه است و با کدام طیف، کنار آمده و معارضه نمیکند، یا در حال همپوشانی است؟ با چه کسانی مرزبندی دارد و چه کسانی، از خروجی رفتار او سود میبرند؟ دشمن با آنها مرزبندی دارد یا ترویجشان میکند؟
🔸فقط تخریب میکنند یا جایگزین و بدیل هم دارند؟ بزرگ و هدایتگرشان کیست؟ تحلیلها و دادههای آنها را چه کسانی و چرا تامین میکنند؟ به احکام شرع و قانون و لوازم حق و انصاف و اخلاق پایبندی دارند؟ مصلحت به مفهوم عقلی و دینی آن را میپذیرند یا نه؟
🔸قادرند مسائل اصلی را از فرعی و اولویتها را از حواشی تشخیص دهند یا خیر؟ موجب بصیرت و تعمیق آگاهی عمومی و مرزبندی با دشمنان میشوند؛ یا فضا را غبارآلود و انباشته از شبهه میکنند که بستر فتنه و بههمریختگی اجتماعی و سیاسی است؟ روشنگری میکنند یا پردهدری؟
@IMANI_mohammad
نقشه سربازگیری دشمن
آزادیخواه و عدالت طلب نمی شناسد
🔹جریانسازی اجتماعی و سیاسی در تاریخ معاصر ما -صرفنظر از اینکه طرفدار حق بوده باشد یا دستساز جبهه باطل- همواره تحت لوای آرمانهایی مانند «عدالت»، «آزادی»، «توده»، «خلق» و «مردم» انجام شده است. خیلی وقتها، نیت بانیان تشکیلات مثبت بوده اما به دلایل مختلف، در میانه راه منحرف شدهاند یا هدف اعلامی، دزدیده و مصادره شده است.
♦️فلسفه تشکیل انجمن حجتیه در میانه دهه 30 شمسی، دفاع از مهدویت و اسلامیت در برابر نفوذ بهائیت انگلیسی در ارکان رژیم پهلوی بود. بنابراین خیلی از متدینین حامی آن شدند. اما حجتیه دستخوش نفوذ قرار گرفت و تبدیل به پرچمی انحرافی در مقابل پرچم قیام لله و مقابله با استکبار شد.
🔹موسسان «نهضت آزادی» در آغاز دهه 40، داعیه آزادی و استقلال منافع ملی را داشتند و در عین حال، به خاطر تاکید بر اهمیت مذهب، از طیف مصدق و جبهه ملی لائیک انشعاب کردند. اما نفوذزدگی فردی و فرهنگی، این گروه را در تله سفارت آمریکا انداخت و از آنها، جریان معارض با انقلاب اسلامی ساخت.
♦️نهضت آزادی در آغاز، چنان وجههای داشت که خوبانی مانند آیتالله طالقانی و شهیدان چمران و رجایی با آن همکاری داشتند و انقلابیون، مهندس بازرگان را برای تصدی نخستوزیری به امام خمینی(ره) پیشنهاد کردند. اما تفکر التقاطی و عدم مرزبندی، موجب سربازگیری دشمن از این گروه شد.
🔹«سازمان مجاهدین خلق» با شعارهای سوپرانقلابی از جمله مبارزه با امپریالیسم و احقاق عدالت و حقوق خلق، برخی جوانان آرمانخواه را جذب کرد و حتی برخی همراهان انقلاب را تحت تاثیر رفتارهای مهیج خود قرار داد. شهید والامقام رجایی که خود در اثر نفوذ عضو همین سازمان به عمق دولت به شهادت رسید، دو هفته قبل از شهادت، درباره نفاق «سازمان» گفت:
♦️«واقعا یک مجاهد نیست از خودش بپرسد که سازمان مجاهدین خلق! دشمن خلق را تو چه کسی تشخیص دادی؟ آیا در این دو سال و نیم شد که یک آمریکایی را بکشی؟ و بگویید ما ضدآمریکایی هستیم؟ آیا شد که یک ساواکی را بکشی؟ آیا شد که یک سرمایهدار صهیونیست استثمارگری را بکشی و بیایی و بگویی که انقلابی هستی؟ اما بهشتی را کشتی!...
🔹امروز فرانسه و آمریکا و آلمان مشتاقند که این انقلاب شکست بخورد. کاری هم با رجایی و بهشتی و خامنهای [اشاره به ترورهای تیرماه 60] ندارند. آنها با انقلاب کار دارند... شما میتوانید بگویید کشتن خامنهای برای شما لازمتر از کشتن یک آمریکایی یا یک ساواکی یا یک اسرائیلی بوده؟ حقیقت این است که آن خلق قهرمانی که شما بالای اعلامیههایتان مینویسید، چیزی جز سازمان مجاهدین نیست».
@IMANI_mohammad
روشنفکران جرئتش را دارند؟
🔹حزب توده، از دیگر عبرتهای تاریخ معاصر است. آن قدر جذاب که خیلیها مانند جلال آلاحمد را مجذوب خود کرده بود. بازار روشنفكري خلقي و «تودهبازي» داغ بود. آنها كه خيلي روشنفكرند و سر پرشوري داشتند، به این حزب پيوسته بودند؛ و یکی از آنها، آلاحمد جوان بود:
💢«روزگاري بود و حزب تودهاي و حرف و سخني داشت و انقلابي مينمود و ضد استعمار حرف ميزد و مدافع كارگران و دهقانان بود و دعواهايي ديگر و چه شوري انگيخته بود و ما جوان بوديم و عضو آن حزب بوديم و نميدانستيم سر نخ دست كيست و جوانيمان را ميفرسوديم و تجربه مياندوختيم.
💢براي خود من اما روزي شروع شد كه مأمور انتظامات يكي از تظاهرات حزبي بودم كه به نفع مأموريت كافتارادزه براي گرفتن نفت شمال راه انداخته بوديم. از در حزب (خيابان فردوسي) تا چهارراه مخبرالدوله با بازوبند انتظامات چه فخرها كه به خلق نفروختم، اما اول شاهآباد چشمم افتاد به كاميونهاي روسي پر از سرباز كه ناظر و حامي تظاهر ما كنار خيابان صف كشيده بودند كه يكمرتبه جا خوردم و چنان خجالت كشيدم كه تپيدم توي كوچه سيد هاشم و بازوبند را سوت كردم». (در خدمت و خيانت روشنفكران، جلد2، صفحه 175)
🔹آلاحمد پرسشی مهم را پيش كشيده که میتوان امروز هم از همه مدعیان آوانگاردیسم و مخالفخوانها با جمهوری اسلامی پرسید: «مولوي در بحبوحه حمله مغول، فرهنگ ملت را حفظ كرد. آيا روشنفكر امروز جرئت و لياقت اين را دارد كه بنشيند و در مقابل هجوم غرب كه قدم اول غارتش، بيارزش ساختن همه ملاكهاي ارزش سنتي است، چيزي را حفظ كند يا چيزي به جاي آن بگذارد؟».
🔹آیا هدف، فقط ویرانگری است یا صیانت از مصالح ملی هم برایشان اهمیت دارد؟ اگر به این دومی باور داشته باشند که نباید جمهوری اسلامی را به عنوان دژ صیانت از کشور تخریب کنند. برخی مخالفخوانیها (چه با ژست اصلاحطلبی و آزادیخواهی و چه با ادعای عدالتخواهی) دقیقا در مسیر ویرانیطلبی کورکورانه است؛ مانند کاری که مهرههای انتحاری در منطقه مرتکب شدند و سودش را آمریکا و انگلیس و اسرائیل بردند.
@IMANI_mohammad
این آرمان خواهان سهم شیطانند
🔹آزادیطلبی و عدالتخواهی مبتنی بر دین و انصاف و اخلاق، یک مسیر است؛ و پردهدری، بیاخلاقی و ظلم به نام مطالبه عدالت و آزادی، مسیری دیگر. این دومی، مصیبت است. به ویژه اینکه انهدام سرمایههاست، نه آباد کردن، بهبود بخشیدن و بهتر کردن آنها. هنرشان، شبههافکنی، غبارآلود کردن فضا و بسترسازی برای فتنهانگیزی است.
♦️البته درباره مدعیان عدالت و آزادی نمیشود یکسان قضاوت کرد. عدهای «انگیزه» و «رفتار» منصفانه دارند و شایسته تمجید. عدهای انگیزه سالم دارند اما در مصداق به خطا میروند؛ یا در اولویتبندی و تشخیصِ اصلی از فرعی و اولویت از حاشیه دچار اشتباه میشوند.
🔹عدهای هم، عدالت یا آزادی را صرفا دستاویز قرار دادهاند؛ نشان به آن نشان که هر وسیله و ابزاری را در خدمت هدف مباح میشمارند و توجیه میکنند. شماری از آنها، با دشمن مرزبندی ندارند و وقتی در این باره نصیحت میشوند، با تمسخر، آن را موضوعی کمارزش میشمارند. و بالاخره، گروهی از مدعیان، نفوذیاند و ماموریت ایجاد انحراف و سواری گرفتن از افراد کمتجربه و پرشور را دارند.
♦️آنها که مرزبندی با دشمن را رعایت نمیکنند و با پشت کردن به غیرت، در زمین غیر بازی میکنند، یا هماهنگ با پیادهنظام دشمن، آتش تهیه میریزند، قطعا راه به مفسده میبرند.
🔹امیر مومنان و امام حسین (علیهماالسلام) که قله حرّیت و عدالتخواهی هستند، در برابر وسوسه همکاری با غیر، این آیه شریفه را متذکر شدند که «وما کُنتُ متّخِذَ المُضِّلینَ عَضُدا. من گمراهان و گمراهکنندگان را به یاری نمیگیرم».
♦️آزادیخواهی و عدالتخواهی کجا و سوژه دائمی رسانههای ضد انقلاب شدن کجا؟ تصادف، یک بار، ده بار، صد بار! کسانی که پا در مسیر مبارزه و آرمانخواهی میگذارند، باید قبل از هر چیز از خود بپرسند خطدهنده و هدایتگر ما کیست؟ و سود و زیان رفتار ما به کدام اردوگاه میرسد؟
🔹امیر مومنان(ع) خطاب به انقلابینماهای خوارج که بازیچه اردوگاه شام شده بودند، فرمود «وَ إِیَّاکُمْ وَ الْفُرْقَهًْ فَإِنَّ الشَّاذَّ مِنَ النَّاسِ لِلشَّیْطَانِ کَمَا أَنَّ الشَّاذَّ مِنَ الْغَنَمِ لِلذِّئْبِ. از تفرقه و جدایی برحذر باشید که جداشده از جمعیت (اسلام)، بهره شیطان است، چنان که گوسفند دور مانده از گله، نصیب گرگ». (خطبه ۱۲۷ نهجالبلاغه).
@IMANI_mohammad
.
مگه چشه؟
🔹تصورش را بکنید: تصویر و متن ترجمه شده یک نشریه ایرانی را به رئیس سازمان سیا یا پمپئو و ترامپ و الیوت ابرامز نشان می دهند که در آن نوشته شده:
♦️"آيا اقداماتي از جنس كنش رييس جمهور صربستان را بايد مايه شرمساري او دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي خود نشسته؛ اگر منافع صربستان چنين اقتضايي كند، بايد این اقدام را تمسخر كرد يا عقلانيتي سياسي خواند؟! ووچيچ در بلندمدت سياستمداري خواهد بود سرافراز و متعهد به منافع ملي، حتي اگر در كوتاهمدت بيهنران مدعي او را به باد تمسخر گيرند"!
🔹مجله گروهک "اتحاد ملت" در آغاز تحلیل خود می نویسد از نگاه رسانه های منتقد "عکسی که ترامپ از مذاکره و مذاکرهکننده میپسندد، این است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ".
♦️فکر می کنید این نوشته تهی از شرافت و غیرت، چه حسی به دولتمردان آمریکایی می دهد؟ آیا آنها را وحشی تر و گستاخ تر نمی کند؟ نشریه حزب اتحاد ملت (جایگزین حزب منحله مشارکت) با کدام هدف، این پالس را فرستاده که آماده به جان خریدن خفّتی مثل ذلت مقام صرب هستند؟
🔹آنها اعتراف می کنند که هدف شان از فشار بر روحانی برای قبول مذاکره با ترامپ، حضور در کدام صحنه آرایی بوده: تحقیر شدن محض برای مصرف انتخاباتی ترامپ و تمام! همین ها قبلا هم مدعی شده بودند باید مذاکره کرد و گرنه جنگ می شود!
♦️اما دولتمردان آمریکا، قطعا گروهک مورد بحث را با ملت ایران اشتباه نمی گیرند. چه این که می دانند آنها ماموران خودشان برای اجرای برخی پروژه ها هستند. یک سند این که وقتی آمریکا نقشه بی ثبات سازی کشورهای محور مقاومت را به اجرا گذاشت، گروهک اتحاد ملت عینا مثل مهره های سیا در عراق و لبنان رفتار کرد.
🔹بقایای حزب بعث در عراق و گروهک های سمیر جعجع و ولید جنبلاط در لبنان، همزمان در متن آشوب های مهندسی شده، خواستار استعفای دولت مستقر شده بودند؛ ولو در لبنان، دولت سعد حریری از خودشان بود!
♦️در ایران هم بلافاصله پس از آشوب افکنی دشمن، نشریه صدا ابتدا شایعه سازی کرد و سپس راسا خواستار استعفای روحانی شد. آنها قبلا روحانی و دولتش را اجاره ای و کاتالیزور نامیده بودند!
🔹آنها حالا می گویند گوسفندشدن چه عیبی دارد؟ ظاهرا از بن سلمان تقلید کرده اند که پذیرفت ترامپ، او را گاو شیرده صدا بزند؟ البته بن سلمان نگفت اما اینها علنا می گویند برده شدن چه ایرادی دارد؟ حکایت همان است که پرسیدند شیری یا روباه...؟ و طرف گفت"مگه خر چشه؟"!
@IMANI_mohammad
به خدمتگزار ساده نیازمندیم
🔹با ایجاد دوقطبی های کاذب، شاید بشود مردم را فریب داد و انتخابات را برد؛ اما با تکرار این شگرد پس از رسیدن به منصب، نمی شود مشکلی از مشکلات روزمره معیشت مردم را حل کرد.
♦️این دقیقا همان کاری است که ائتلاف مدعی اصلاحات و اعتدال در سال های 92 و 94 و 96 کرد و تا می توانست فضای افکار عمومی را از دو قطبی های جعلی انباشت. مردم باید از جلیلی و قالیباف و رئیسی و نیروهای انقلابی می ترسیدند تا ائتلاف اشرافیت بتواند قدرت را قبضه کند.
🔹بنابراین بخشی از مردم به خیال این که اگر ائتلاف اعتدال و اصلاحات رای نیاورد زندگی و معیشت شان به هم می ریزد، به نامزدهای آن در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شورای شهر رای دادند.
♦️ادعا می شد اگر غیر از این ائتلاف سر کار بیایند، دلار پنج هزار تومان و پراید بیست میلیون تومان می شود؛ در پیاده روها دیوار می کشند و عرصه زندگی را بر مردم تنگ می کنند. اما مردم دیدند که واقعیت، عکس این فضا سازی بود.
🔹دیدند اتفاقا کسانی که دغدغه گره گشایی از زندگی مردم و برداشتن حصار ها و مضیقه ها را دارند، آنهایی هستند که باور انقلابی و اسلامی دارند. دیدند بیت المال را چه کسانی به تاراج سپردند و چه کسانی اهتمام به پس گرفتن آن دارند.
♦️دوره تازه ای در حال شروع است، اما اشرافیت مدعی اعتدال و اصلاحات، جز بازسازی ملال آور همان دو قطبی های اشباع شده نزد مردم، کار دیگری بلد نیستند. نمی فهمند که آن عملیات روانی اگر به کار رقابت انتخاباتی می آمد، به درد مدیریت و تدبیر امور مردم نمی خورد و گرهی از مشکلات شان باز نمی کند.
🔹مسابقه خدمت با همه دشواری هایی که اشرافیتِ تن پرور و سربار در مقابل آن پدید آورده، آغاز شده و اگر ائتلاف اشراف نتواند لا اقل تظاهر به حضور در این میدان مسابقه کند، طرف مقابل در دو قطبی "مردم- مشکلات" محسوب خواهد شد؛ که شده.
♦️شعبده بازی های هنرمندان عملیات روانی، دیگر نه تازگی و جذابیتی برای سرگرم کردن دارد و نه در ازای تماشای آن، مشکلی از مشکلات زندگی عامّه برطرف می شود.
🔹مردم، دیگر شعبده باز و بازیگر سیاسی -یا به قول کارگردان فیلم روحانی: "شومن"- نمی خواهند؛ در انتظار مدیرانی هستند که برای شان نوکری و خدمتگزاری کنند و با آنها یکدل و بی شیله و پیله باشند.
@IMANI_mohammad
دو نکته مهم در سخنان بایدن
🔹آخرین اظهارات جو بایدن نامزد دموکرات ها در انتخابات آمریکا، دو خبر در درون خود دارد که بشارت برای ملت ماست و ضمنا مشت بزک کنندگان ایرانی دموکرات ها را باز می کند.
♦️خبر اول او این است: "فشار حداکثری ترامپ علیه ایران شکست خورد. حقیقت این است که کارزار فشار حداکثری، یک امتیاز برای تهران و یک شکست برای منافع آمریکا بود. سیاستهای ترامپ باعث نزدیکتر شدن روسیه و چین به ایران شده و روابط فراآتلانتیک را متزلزل کرده است".
🔹او سپس، خباثت دموکرات ها را که توسط بزک کنندگان وطن فروش ایرانی، سانسور یا تحریف می شود، این گونه بروز می دهد؛ "روش هاى زيركانه تر و هوشمندانه تری هم براى #سخت_گيرى علیه ايران وجود دارد".
♦️تا پرده تحریف دریده نشود، حصار تحریم ها و خودتحریمی داخلی شکسته نخواهد شد. تحریف موجب شد اوبامای پایه گذار تحریم های فلج کننده -و سپس ویزایی و کاتسا و آیسا- دوست و شریک جا زده شود. نا امیدی مطلق از دشمن غدّار، سر آغاز همه فتوحات است. نباید گذاشت این سرمایه عبرت عمومی دوباره غارت شود.
@IMANI_mohammad
تردیدی در تلافی نیست اما...
🔹جناب سید حسن نصرالله دقیق فرمود "ارزش کفش حاج قاسم بسیار بیشتر از ترامپ و پمپئو است". آن وقت یک پیر زن (سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی) را به تلافی خفه کنیم که چه بشود؟!
♦️تاوان این جنایت، اخراج آمریکا از منطقه است؛ آرمانی که شهید عزیز ما جان گرامی خویش را پای آن گذاشت. و چنین خواهد شد ان شاء الله.
🔹سلیمانی و هم رزمانش، ابهت ابرقدرت بلامنازع را پیش چشم همه دنیا شکستند و این ابهت، بازسازی شدنی نیست. سلیمانی آمریکا را در عراق و افغانستان و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن تحقیر کرد.
♦️او قدرت پیروز جنگ جهانی دوم را در جنگی که غربی ها جنگ جهانی سوم می خواندند، به هزیمت کشاند. و حالا فقط باید آخرین کار باقی مانده بر عهده اش را به سرانجام می رساند:
🔹نثار جان پر جراحت خویش به پیروی از سالار شهیدان (ع) و جاری کردن خون تازه غیرت در رگ های صدها هزار جوان انقلابی.
♦️آثار مبارک خون شهید سلیمانی نه فقط آمریکا، که خود شیطان را پشیمان خواهد کرد؛ ان شاء الله. خداوند در قرآن فرمود "أَمْ يُرِيدُونَ كَيْدًا ۖ فَالَّذِينَ كَفَرُوا هُمُ الْمَكِيدُونَ. یا که میخواهند با تو مکر بورزند و نقشه بکشند؟ کافران، خود به مکر (و انتقام حق) گرفتارند".
@IMANI_mohammad
راز شانتاژ درباره مجازات یک قاتل
۱- قصاص شدن یک قاتل در ایران، به خودی خود برای آمریکا یا فرانسه، انگلیس و آلمان اهمیت ندارد. در این کشورها روزانه ده ها نفر بدون جرم و محاکمه در دادگاه، با قساوت تمام توسط پلیس به قتل می رسند؛ آب هم از آب تکان نمی خورد و هیچ یک به دیگری اعتراض نمی کند. اصلا نرخ شان همین است؛
۲- در عین حال برای آمریکا و سه دولت اروپایی مهم است که از کاه کوه بسازند و با بازی رسانه ای درباره مجازات یک قاتل که در دادگاه ایران محکوم به قصاص شده، خباثت بزرگ خویش در زیر پا گذاشتن تعهدات برجامی را به حاشیه بیندازند. تا اینجا قابل فهم است؛
۳- اما نکته عجیب، ضریب دادن برخی محافل داخلی به رذالت غرب است. فلان گروهک ورشکسته تروریستی یا سلطنت طلب مامور و معذور است. اما برخی شبه اصلاح طلبان چرا به خدعه دشمن ضریب می دهند؟ چون پای خودشان درباره آراستن وعده های دروغ برجامی گیر است و مورد اعتراض مردم هستند؟ یا فراتر از این، مامورند برای جنایتکاران داعشی و منافقین حاشیه امنیت بسازند؟
@IMANI_mohammad
1952_23315.pdf
515.8K
.
🔹حال اقتصاد چگونه خوب میشود؟
♦️ روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
حال اقتصاد چگونه خوب میشود؟ - ۱
🔹اقتصاد هر کشور، با تولید قدرتمند میشود. و هر چه قدرتمند شد، در برابر تهدیدها و آسیبها، مصونیت بیشتری پیدا میکند. یک مسئولیت مهم هر دولتی، حباب زدایی از اقتصاد و واقعی کردن آن برای برنامهریزی در جهت بهبود روندهاست.
♦️دولت آقای روحانی در هر دو حوزه، به خطا عمل کرد: در تقویت تولید کم گذاشت یا خلاف اقتضائات آن رفتار کرد؛ اما در مقابل، اقتصاد را از حباب انباشت. دمیدن حباب در پیکر اقتصاد، با وعدههای انتخاباتی آغاز شد و سپس با هفت قلم آراستن برجام، شدت گرفت.
🔹برخی مدیران، گردش کار پیچیده اقتصاد را در «برجام و امکان خام فروشی نفت» خلاصه کردند. آنها همین حالا هم همه افتخار شان به رشد اقتصادی سال 95 است اما نمیگویند که این «رشد بیکیفیت»، عمدتا مربوط به افزایش درآمد نفت بود. (بگذریم که یک سال بعد، موعد انتخابات ریاستجمهوری در ایران میرسید و این موضوع، برای تداوم روند مطلوب غرب در زمینه تضعیف قدرت ایران مهم بود)
♦️فروش نفت که دو برابر شد، دولت قبل از هر چیز، دروازه واردات را گشود. مدلی از «تنظیم بازار» که زحمتی نداشت، اما چشم و دهان پرکن بود. مانند مُسکّنی که درد را موقتا کاهش دهد و بیمار را از اصل بیماری غافل سازد. توسعه واردات به چه قیمتی اتفاق افتاد؟ به قیمت زمین خوردن تولید ملی و تضعیف بنیه اقتصاد کشور.
🔹رفتارهای تبلیغاتی بر تدابیر آمیخته با زحمت غلبه کرده بود. سهمیهبندی بنزین و کارت سوخت ناگهان حذف شد و بلافاصله قاچاق سوخت دوباره رونق گرفت؛ خسارت حداقل روزانه 100 میلیارد تومانی به مدت چهار سال. برندها و مارکهای تجملاتی خارجی در ازای درآمد نفت به کشور سرازیر شد.
♦️واردات راهبردی و فنی همچنان تحریم بود؛ اما واردات و قاچاق کالاهای مصرفی دارای مشابه داخلی یا تجملی، آزاد. تولید در این روند، تبدیل به کاری پر ریسک شد؛ در مقابل دلالی و سوداگری که با عنایت به شوکهای تورمی ناشی از ضعف تولید، پر سود و بدون ریسک به نظر میرسید!
🔹تلختر اینکه سوداگران و فعالان اقتصاد زیرزمینی، معمولا مالیات شان هم نزدیک به صفر بوده؛ بر عکس تولیدکنندگان. خود محرومیتی از درآمدهای مالیاتی هم یکی از عواقب اتکا به نفت فروشی و وابسته کردن اقتصاد به یارانه پنهان حاصل از این نوع مدیریت است.
♦️بختک «پرداخت یارانه پنهان و غیر هدفمند» از طریق درآمد نفتی، دوباره روی اقتصاد ما افتاده بود. بنزین را گران وارد کردند و ارزان، دست قاچاقچیان یا پر مصرفهای بیعار سپردند!
🔹درآمد ارزی کمیابی را که قرار بود چندی بعد در مضیقه قرار بگیرد، به قیمت نابودی کسب و کار و تولید ملی، دست واردکنندهها و دلالان ارز دادند تا از رانتش برخوردار شوند و تورم را سر سفره مردم بگذارند!
♦️وقتی زلف همه چیز اقتصاد به درآمد نفت گره زده شد، معلوم است که با مضیقه این درآمد یا دستکاری شدن و نوسان نرخ دلار، عرض و طول اقتصاد (با بهانه و بیبهانه) دستخوش تلاطم میشود و حال آنکه بخش عمدهای از اقتصاد، ارتباطی به ارز ندارد.
🔹در متن همین سوء تدبیر، 18 میلیارد دلار به قیمت 4200 تومان ظرف دو ماه حراج شد و 27 میلیارد دلار را هم مدعیان واردات بیهیچ ضابطهای دریافت کردند؛ اگر خواستند کالا وارد کنند، اگر هم میل شان نکشید، به نرخ آزاد در بازار بفروشند و بیهیچ زحمتی، در ازای هر دلار 15 هزار تومان کاسب شوند!
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
حال اقتصاد چگونه خوب میشود؟ - ۲
🔹چرا چنین شد؟ چون درآمد موقت نفت، برخی مدیران را سرمست کرده و از آیندهنگری باز داشته بود؛ حتی زمانی که ترامپ چنگ و دندان نشان میداد. درآمدهای ارزی، به خیال رو به راه کردن حال اقتصاد، صرف واردات بیرویه یا حراج در بازار شد؛ غافل از اینکه حال اقتصاد با تولید خوب میشود. رونق تولید است که قدرت خرید مردم را حفظ میکند و اگر بر عکس عمل کردیم، خروجی همه اینها در قالب کاهش قدرت خرید مردم (ارزش پول ملی) پدیدار خواهد شد.
♦️تصور میکنید بعد از پنج سال، حال و روز اقتصاد چگونه باید میبود؟ رکود تورمی کمسابقه. دولت اما باز هم در حباب دمید. در حالی که اقتصاد کشور رکود کامل را تجربه میکرد، بورس دچار هیجان شد. بورس با هجوم مردم برای خرید سهام رونق گرفت. چه کاری بهتر از هدایت نقدینگی سرگردان به بورس؟
🔹اما جذب نقدینگی برای کدام کار؛ حمایت از تولید به جبران پنج سال کم کاری؟ یا تامین کسری بودجه حاصل از سوء تدبیرهای خود دولت و درآمدزایی به قیمت ایجاد انتظارات بیجا در زمینه سود سریع و چند برابری خرید سهام؟
♦️در ادامه هم، تبلیغات غیر واقعی چنان شدت گرفت که ظرف چند ماه، شاخصهای بورس بیش از سه برابر (300 درصد) رشد کرد، بیآنکه در حوزه تولید و کسب و کار، رونقی اتفاق افتاده باشد. مدیران ذی ربط در اینجا هم به جای واقعی کردن بورس و شفافیت بخشیدن به آن، تماشاچی هیجان بیقاعده بورس بودند!
🔹باز هم حبابی بر حبابها افزوده شد تا در قالب ریزش ارزش سهام نمایان شود. وعدههای عملی نشده مانند طرح گشایش اقتصادی و عرضه سهام پالایشی هم مزید بر علت و بهانه شوک اخیر شد.
♦️طبیعتا تصمیمات ابهام برانگیزی مانند برداشت از صندوق توسعه ملی یا مجوز سرمایهگذاری بانکها در بورس، اگر هم به عنوان مُسکّن عمل کند و از آثار تورم زای آن هم اغماض کنیم، نمیتواند جای تدابیر واقعی را پر کند.
🔹نتیجه طبیعی سوء تدبیر چند ساله، همین است که روزنامه اعتماد از قول نظرسنجی مرکز دولتی ایسپا بنویسد:
«69 درصد مردم معتقدند وضع اقتصادی، پنج سال قبل (پیش از برجام) بهتر بود و وضع زندگی نسبت به 5 سال پیش بدتر شده. فقط 12 درصد گفتهاند که وضع شان بهتر شده است. 87 درصد مردم خواستار نظارت دولت بر قیمتها هستند.
53 درصد مردم، علت اصلی مشکلات را ناکارآمدی برخی مدیران و 22 درصد هم تحریمها عنوان کرده و 25 درصد هم دلایل دیگر را برشمردهاند. 55 درصد معتقدند دولت توانمندیهای زیادی در کمک به بهبود وضع زندگی مردم دارد. همچنین 80 درصد معتقدند دولت باید در حد زیاد برای رونق کسب و کار دخالت و نظارت کند».
♦️برخی دولتمردان که متبخترانه و با سیاهنمایی مطلق علیه مدیریت قبل از خود میگفتند «به عقب بر نمیگردیم»، اکنون میگویند مدتها طول میکشد تا به وضعیت و درآمدهای سال 90 برگردیم. رفتار این طیف، عبرتی بزرگ است.
🔹بیتردید، کشور ما میتواند به رونق اقتصادی به مراتب بالاتر از گذشته برگردد، مشروط بر اینکه مدیران، «حمایت از رونق و جهش تولید» را بر هر تدبیر دیگر اولویت دهند. ضمن تسهیل کسب و کار، با موانع این رونق (فساد و رانت و واردات بیرویه و قاچاق) بجنگند؛ و دیپلماسی اقتصادی را برای رونق صادرات و ارزآوری غیر نفتی، عملیاتی کنند.
♦️مقدمه این کار، ناامیدی مطلق از غرب، و مرزبندی عمومی با هر کسی است که واقعیات را «تحریف» و موجب تداوم «تحریم» میشود یا به آن ضریب میدهد. قبل از هر چیز باید با ادبیات تحریف و آدرسهای گمراهکننده جنگید. این، لازمه دفاع در برابر جنگ اقتصادی دشمن است. ضمنا باید کارکرد خسارت بار خط نفوذ در حوزه اقتصادی و مدیریتی را بازخوانی کرد.
@IMANI_mohammad
توافق "کمپ دونالد"؛ کارکرد و ضد کارکرد
🔹مقامات امارات و بحرین دیشب در حضور دونالد ترامپ، با نتانیاهو توافق صلح امضا کردند. ترتیب دهنده نمایش، کسی است که تا قبل از گریبانگیری کرونا توانسته بود به واسطه دوشیدن عربستان و دیگران، صدها میلیارد دلار پول مفت به آمریکا ببرد.
♦️اما او اکنون با بیکاری 55 میلیون نفر و تقریبا همین تعداد بی خانمان و گرسنه دست و پنجه نرم می کند. ده ها شهر و ایالت آمریکا پنج ماه است دستخوش آشوب گسترده شده. در حالی که ۴۸ روز به انتخابات مانده، بایدن در نظر سنجی ها با اختلاف ۶ درصد پیش افتاده است.
🔹ترامپ نیازمند پیروزی در سیاست خارجی است؛ او چند نوبت در برابر ایران و چین و روسیه شکست خورد. پروژه فشار حداکثری ناکام ماند و نتوانست ایران را به تسلیم و مذاکره وادارد. تحرکات وی در شورای امنیت هم موفق نبود.
♦️نمایش دیشب توافق در این میان، "به از هیچ" است؛ به ویژه اگر بتواند ظرفیت لابی صهیونیستی ایپک را به نفع کمپین انتخاباتی ترامپ بسیج کند.
🔹عین همین دستاورد، مورد نیاز نتانیاهو است. او نه توانست از گزند گروه های مقاومت فلسطینی بکاهد و نه به اقتصاد بحران زده اسرائیل سامان بدهد و مدت هاست با آشوب های خیابانی دست به گریبان است.
♦️اما طرف سوم نمایش دیشب، رژیم های امارات و بحرین هستند که بی هیچ اختیاری، وادار به انتحار در مقابل چشم ملت های مسلمان و عرب منطقه شده اند.
🔹آنها بی تردید از این خیانت ، بهره ای جز خسارت نخواهند برد؛ و گرنه اسرائیل به هیچ کشوری، نصیبی جز خیانت و خسارت نرسانده است. آنها پای اسرائیل را به منطقه باز می کنند و بنابراین باید تاوان پیامدهای خیانت را هم به جان بخرند.
♦️در عین حال از چشم اندازی بالاتر، اتفاق تازه رخ نداده است. امارات و بحرین و عربستان، سالیان متمادی و به شکل مخفیانه به ملت های منطقه خیانت می کردند و حالا آن را علنی کرده اند. این شفافیت صحنه و فرونشستن غبار فتنه، اتفاقا رویداد خوبی است. آنها دیگر نمی توانند خود را دوست ملت فلسطین و ملت های مسلمان منطقه که اسرائیل را دشمن می دانند، جا بزنند.
🔹اما یک سوال کارکردی درباره توافق: آیا کشورهای دیگر می توانند حاکمیت یک ملت را به اشغالگران بفروشند؟ اگر این کار شدنی بود که از هفتاد سال قبل، انگلیس و آمریکا و فرانسه، و سپس مصر و عربستان و اردن، بارها فلسطین را فروخته و اسرائیل را به رسمیت شناخته بودند.
♦️پس چرا درد بی درمان رژیم جعلی برطرف نشده، بلکه رو به وخامت گذاشته است؟ مذاکره و معاملات متعددی که در کمپ دیوید، اسلو، مادرید، شرم الشيخ، طابا، ژنو، آناپوليس و واشنگتن برای فروش فلسطین انجام شد، نتوانست مقاومت را نابود کند. آخرین بار ادعای "معامله قرن" به سرانجام نرسید و کوه هیاهو موش زایید.
🔹وضعیت اسرائیل آن قدر به هم ریخته است که ظرف یک سال و نیم اخیر مجبور شده سه بار انتخابات زودرس پارلمانی برگزار کند و از نو، دولت تشکیل دهد.
♦️دیشب همزمان با برگزاری سیرک سازش در کاخ سفید، شهرهای صهیونیست نشین اشدود و عسقلان هدف حملات موشکی مقاومت قرار گرفت تا یادآور شود روزگار تعیین تکلیف دیگران سپری شده است.
🔹با اتفاقاتی که ظرف سال های اخیر در فلسطین و لبنان و سوریه رخ داده، رژیم اشغالگر روی امنیت و ثبات را نخواهد دید. بیش فعالی آنها در میانه مرداب مرگ، فقط ممکن است اجل برخی رژیم های مرتجع را نزدیک تر کند. ماجرای دیشب بر خلاف تصور اولیه، جبهه مقاومت را تقویت خواهد کرد.
@IMANI_mohammad
.
شکست خورده!
🔹ترامپ مقابل ایران شکست خورد.
🔹ترامپ مقابل چین شکست خورد.
🔹ترامپ مقابل روسیه شکست خورد.
🔹ترامپ مقابل کره شمالی شکست خورد.
🔹ترامپ در شورای امنیت شکست خورد.
♦️آیا او می تواند دیکته به حرین و امارات و دومنیکن را به عنوان دستاورد سیاست خارجی فاکتور کند؟
🔹ترامپ درباره ابرقدرتی چی فکر می کرد و چی شد؟! آن اوایل که سر کار آمده بود، حتی به چین زور می گفت و پای میز مذاکره می آورد.
♦️اما حالا رونویسی از توافق های مرُده و پوسیده ای مثل کمپ دیوید، اسلو، مادرید، شرم الشيخ و آناپوليس را تنها دستاورد خارجی خود می داند.
@IMANI_mohammad
قُبح نسخه پیچی از موضع حیرت؛
چند ملاحظه درباره الزام قانونی حجاب - ۱
🔹یک فعال فرهنگی اخیرا برای چندمین بار از قانون الزامی بودن حجاب انتقاد کرده و گفت این قانون موفق نبوده بلکه از عوامل ترویج بی حجابی بوده است. ایشان همچنین ادعا کرده هفتاد درصد مردم مخالف این الزام هستند. او در عین حال، قائل به این است که عصر غیبت امام زمان (عج)، "عصر حیرت" است.
♦️ابهام اول: انسانی که احساس حیرت می کند، باید توقف کند و برای دیگران نسخه نپیچد؟ یا باید تهور به خرج بدهد و نسخه تجویز کند؟ کسی می تواند بگوید فلان کار درست نیست و بهمان کار درست است که یقین دارد، نه حیرت. مگر این که گفته شود دیگران متحیرند و من موقن و مطمئن!
🔹محتمل است انسان دچار تشکیک و تردید و شبهه شود. اما در همان حال نمی تواند حکم و امر و نهی کند و با قاطعیت درباره رفتار دیگران قضاوت نماید. "شبهه و پرسش" را باید پاسخ داد؛ اما شبهه، افاده علم نمی کند. برخی منتقدان، شک و شبهه را متهوّرانه در قالب یقین و حکم اجرایی تجویز می کنند!
♦️منتقد محترم ابتدا باید برای حیرت خود چاره اندیشی کند و سپس آدرس به دیگران بدهد. مگر این که از گارد و قالب حیرت بیرون آمده باشد و به این ژست پایان دهد. یا بگوید ادعای مطلقیت عصر حیرت را پس گرفته و خود را استثنا می داند. در این صورت زیر بنای ادعای خود را سست کرده است.
🔹سوال دوم: حد یقف این دعوت به عقب نشینی از احکام دین کجاست؟ و این نسخه چه تفاوتی با آرزو و دیکته دشمنان دین (و گروهک هایی مانند بهائیت و انجمن حجتیه) درباره تعطیل کردن احکام الهی دارد؟ آیا این نسخه، بازی نقشه دشمن نیست؟ رفتار پاس و آبشاری با "غیر متخاصم"، نه معقول است و نه مشروع و غیرتمندانه.
♦️سوم: ادعای مخالفت 70 درصدی با الزام حجاب هیچ سندیتی ندارد. مرکز مورد استناد منتقد محترم (پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت ارشاد) با رد این ادعا اعلام کرده "بر اساس نتایج پیمایش این موسسه، 53.1 درصد مردم موافق الزام حجاب بوده اند و تنها 22.2 درصد با آن مخالفت کردهاند".
🔹اما حتی اگر نگاه اکثریت گرایانه محض داشته باشیم و از الزام شرعی اغماض کنیم، باز هم هر حاکمیتی، مسئولیت های الزام آور اجتماعی دارد که با تصور اکثریت گرایی تعطیل نمی شود.
♦️از این منظر، اغلب قانون گذاری ها، معطوف به اعمال مضیقه و محدودیت نسبت به آزادی است و طبعامخالفت بسیاری از مردم (و گاه اکثریت آنها) را موجب می شود. آیا حکومت ها به صرف این، از اعمال مسئولیت های حاکمیتی چشم می پوشند؟!
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad