.
پول نفت برای کپی کاران BBC و VOA!
🔹یک صفحه کامل آگهی از طرف " «شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مسجد سلیمان» (زیر مجموعه وزارت نفت) برای روزنامه زنجیره ای غربگرا!
♦️ریختن پول بیتالمال در قالب آگهی در حلقوم روزنامه غربگرا در حالی است که این روزنامه، روزانه مطالب متعددی شامل تحریف و وارونهنمایی واقعیات، تبرئه و توجیه سیاستهای ضد ایرانی آمریکا و اروپا، تخطئه مواضع نظام در برابر زورگویی غرب، تشکیک در مبانی اسلام و انقلاب، دروغ پراکنی و تشویش اذهان و... منتشر میکند، به نحوی که اغلب سوژههای اصلی مورد پردازش، با رسانههای بیگانه و ضد انقلاب، همپوشانی دارد.
🔹 برخی از عناصر فراری نشریات زنجیرهای از جمله روزنامه اعتماد، از رسانههای ضد انقلاب مانند VOA، BBC، رادیو فردا، ایران اینترنشنال و... سر در آوردهاند.
♦️چند سال قبل، فاش شد که روزنامه اعتماد مطالب و تحلیل های بی بی سی فارسی را عینا اما بدون ذکر منبع منتشر می کرد!
@IMANI_mohammad
چک بلا محل برجام؛
تقلّب دوباره شریکان جرم
🔹یک روزنامه غربگرا نوشته:
🔻"چرا در یک دولت مذاکره حرام و در دولت بعدی مذاکره و یا هر کلمه و واژه دیگری به جای مذاکره حلال است؟ دولت رئیسی و تیم مذاکره کننده هستهای به ملت توضیح دهد وقتی قرار است همان پیشنویس دولت روحانی و ظریف در مذاکرات برجام ادامه پیدا کند پس چرا اجازه ندادید دولت قبل کار را تمام کند؟ چرا اقتصاد و معیشت اکثریت ملت را فدای ادبیاتِ قدرتتان کردهاید؟
🔻چطور و چگونه و به چه دلایلی حرامها در دولت روحانی، در دولت رئیسی به حلال تبدیل شده است؟ اگر هم بگوئید مذاکرهای صورت نگرفته است و هر چه هست با واسطه صورت میگیرد، با پس و پیش کردنِ کلمات و جملات نمیتوانید واقعیت موجود را کتمان کنید؛ چرا که طرفهای اصلی مذاکرات برجام ایران و آمریکا هستند!".
🔹اولا آقای روحانی، دوره هشت ساله دولتش را در "مذاکره و دیگر هیچ" سپری کرد. نویسنده چگونه می تواند به این سادگی خلاف بگوید و بر مبنای دروغ مسلّم، استدلال کند؟!
🔹ثانیا مذاکره در مفهوم عام، یک موضوع است، مذاکره با آمریکا، چیز دیگر. و البته هر دو مورد در دولت روحانی اتفاق افتاد و کار حتی بعضا به مغازله و اعتماد بی حد و حصر رسید؛ یکی، اوباما را بسیار مودب می نامید، دیگری روی امضای کِری قسم می خورد، سومی (مرحوم) ادعا می کرد آمریکا بدعهدی های توافق موقت را جبران می کند؛ و...
🔹ثالثا جای شاکی و متهم، و بدهکار و طلبکار با این فضا سازی ها عوض نمی شود. زمانی که غربگرایان در شیپور مذاکره با آمریکا می دمیدند، هشت سال قبل بود. اما اکنون باید پاسخگو باشند که چرا "مذاکره به هرقیمت، توافق به هر قیمت و اجرای یکطرفه به هر قیمت" در دستور کارشان بود؟ و چرا بی سابقه ترین رکود و تورم ها را با دو برابر تحریم بیشتر نسبت به قبل از برجام، سر سفره مردم و اقتصاد کشور آوردند؟!
🔹وقتی کسی با وعده های فریبنده، چکی را خرج می کند که بلا محل است و برگشت می خورد (به شهادت صاحب نظران، از ابتدا هم معلوم بود بلا محل است)، نمی تواند طلبکاران شود که درباره آداب معامله و مذاکره و بده بستان کلاس بگذارد! متهم چک بی محل، فقط باید ضمن ابراز شرمندگی، بدهی اش را صاف کند.
🔹رابعا در پیش نویس کذایی شش دور مذاکره، نه موضوع لغو تحریم ها به درستی تعیین تکلیف شده بود، نه راستی آزمایی و نه اخذ تضمین معتبر برای عدم تکرار عهدشکنی غرب. این مصیبت البته حاصل دیکته نویسی در اصل مذاکرات برجام، و مایه شرمندگی بزک کنندگان آن است.
🔹خامسا مسئله امروز، مذاکره نیست؛ خساراتی است که غربگرایان به اعتبار اعتماد به امضای کری و اوبامای مودب (!) پدید آورده اند. آقای روحانی حتی پیش از گستاخی پایانی آمریکا، به خانم موگرینی برای عدم خروج از برجام حتی در صورت خروج آمریکا و بازگشت تحریم ها، تضمین داد و ترامپ را تشجیع به زیر پا گذاشتن تعهدات کرد.
🔹مسئله امروز، مذاکره نیست. مذاکره به توافقی قابل نقض توسط آمریکا ختم شده است. آمریکا، اکنون ناچار است به تعهداتش برگردد تا بتواند به تادیب و تحقیر شدگی خود ساخته در پشت در مذاکرات پایان دهد. و در این مسیر نمی تواند شرط بگذارد یا چانه زنی کند. چانه زنی مربوط به دوره پیش از مذاکره و توافق است.
🔹غربگرایان از مخمصه خود ساخته آمریکا با خبرند و با ترفند "ضرورت مذاکره دوباره"، می خواهند کار آمریکا را بدون پرداخت هزینه عهدشکنی گذشته و بدون ارائه تضمین برای در آینده راه بیندازند! بازگشت آمریکا به توافق، مذاکره نمی خواهد، صداقت و عقب نشینی از "مرزشکنی توافق" می خواهد که ندارد.
@IMANI_mohammad
انتقامگیری از سپاه پاسداران
به نیابت از آمریکا
تکذیب فضاسازی مسموم سایت انصافنیوز درباره ماجرای هواپیمای اوکراینی، پرونده رویکردهای وطن فروشانه سایت اجارهای را مجددا باز کرد.
این سایت اخیرا ضمن مصاحبه با پدر دو تن از شهدای سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی، ادعا کرده بود پدافند سپاه پاسداران، هواپیما را عمدا و به عنوان سپر انسانی زده است. انصاف نیوز و روزنامه اجارهای شرق همچنین با انتساب نقل قول دروغ به مقامات سپاه مدعی شدند «میگویند اگر این هواپیما نمیافتاد، جنگ سختی همان روز بعد اتفاق میافتاد. آمریکا حمله میکرد و جان ده میلیون نفر به خطر میافتاد» یا «اگر اینها نبودند چه جنگی میشد؟ و اگر این سانحه رخ نمیداد ۱۰ میلیون نفر کشته میشدند و این واقعه باعث شد که این جنگ رخ ندهد»!
این فضاسازی، بلافاصله با استقبال رسانههای ضد انقلاب مثل بیبیسی و صدای آمریکا (به عنوان سفارش دهندگان اصلی) قرار گرفت. هرچند سخنگوی سپاه، رسما ادعای مطروحه را تحریف شده و خلاف واقع دانست، اما مرور سوابق سایت انصافنیوز نشان میدهد که اتفاق فضاسازی مسموم اخیر، صرفا یک خطا نیست. این سایت تابستان ۹۲ تاسیس شد اما یکبار، به مدت هشت ماه توقیف و رفع شد.
سایت اجارهای مذکور، دو ماه قبل هم مصاحبهای را با «مژگان (اورلی) نوی» افسر واحد ۸۲۰۰ اطلاعات ارتش اسرائیل انجام داده و منتشر کرد اما با ایرانی تبار و منتقد معرفی کردن او سعی کرد، به عبارت جعلی «شهروند اسرائیل» مشروعیت بخشد و ضمنا روابط داشتن با رژیم صهیونیستی را توجیه کند. اورلی نوی در مصاحبه ۲۶ ژوئن ۲۰۲۰ با رک مدیا رسانه ژیان قمیشی، اعتراف کرد که با سرویس جاسوسی اسرائیل کار میکند.
انصاف نیوز همچنین پیش از این ضمن مصاحبه با فائزههاشمی، از قول وی از آرزوی ابقای ترامپ در ریاست جمهوری آمریکا دفاع کرد و نوشت انتخاب دوباره ترامپ و تداوم فشارهای تحریمی او شاید میتوانست جمهوری اسلامی را مجبور به تغییر سیاست کند(!)
از دیگر تحرکات قابل تامل سایت آلوده، گفتوگو با کاوه مدنی (معاون سازمان محیط زیست و جاسوس) پس از فرار از کشور بود.
نکته جالب در رویکرد اخیر برای عمدی نشان دادن سرنگونی هواپیمای اوکراینی و تخریب وجهه سپاه این است که انصاف نیوز دو سال قبل در بازخوانی حمله آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران بر فراز خلیجفارس در تیر ماه 67، به نقل از مقامات آمریکایی، علت حمله را فشار روانی پرسنل بر ناو وینسنس بهدلیل وضعیت جنگی ذکر میکند. در مقدمه این بازخوانی، نویسنده با اشاره به جنگ نفتکشها و با تاکید خاصی سعی دارد همان گفته مقامات آمریکایی درباره وضعیت جنگی را توجیه کند.
مطابق آنچه که در گزارش خود انصافنیوز آمده، آنچه که مقامات آمریکایی به عنوان وضعیت جنگی(برای شلیک به هواپیما) نامگذاری کردهاند و انصاف نیوز هم سعی در القای آن به مخاطب داشته، دارای فواصل زمانی طولانی (چند ماهه) بوده است. حال آنکه فاصله زمانی بین حمله موشکی به عین الأسد و سقوط هواپیمای اوکراینی، فقط چند ساعت بود. یعنی اگر به استرس و شرایط روحی ناشی از وضعیت جنگی باشد، وضعیت جنگی در مورد هواپیمای اوکراینی به مراتب بسیار قابل پذیرشتر است، که انصاف نیوز سعی در القای خلاف آن دارد.
انصاف نیوز در دو مطلب به فاصله چند سال، شلیک آمریکائیها به هواپیمای مسافربری ایرانی که عمدی بوده را بهدلیل چند حادثه به فاصله زمانی چند ماهه، با گزاره شرایط جنگی توجیه میکند اما حادثه هواپیمای اوکراینی را عمدی جلوه میدهد. چرا؟!
علت را باید در لاشخور صفتی رسانههای اجارهای و عقدهگشایی علیه سپاه پاسداران به نیابت از آمریکاییها جست و جو کرد.
یادآور میشود محاسبه اصلی دولت آمریکا در ترور سردار شهید سلیمانی، انتقال پیام ضعف به ملت- دولت ایران و تشدید دودستگی حاصل از آن بود. اما اتفاقات بعدی، کاملا محاسبات آمریکا را به هم زد.
اولا مراسم تشییع این قهرمان ملی، به فوران همدلی کمنظیر ملت ایران در انزجار از آمریکا و مطالبه انتقام، و همچنین توقف تعهدات برجامی یکطرفه انجامید. ثانیا حمله موشکی سپاه به پایگاه فوقمدرن عینالاسد، بدترین و تحقیرآمیزترین ضربه به آمریکا پس از جنگ جهانی دوم را رقم زد. در واقع با آن حمله موشکی موفق به عینالاسد، هیبت نظامی آمریکا فرو ریخت.
به نظر می رسد پادوهای رسانهای و اجارهای آمریکا ماموریت دارند با ناخن کشیدن به زخم سقوط هواپیمای اوکراینی و بازماندگان شهدای این حادثه تلخ، دو شکست راهبردی آمریکا در زمینه ایجاد دودستگی در افکار عمومی ایران و شکست نظامی را جبران کنند و به جای آمریکا، از سپاه پاسداران (مدافعان امنیت ملی) و «شهید سلیمانی» انتقام بگیرند.
کیهان
@IMANI_mohammad
ادعای "انصاف نیوز/ شرق"
چرا هم دروغ و هم جنایت است؟
1) سخنگوی سپاه پاسداران اعلام کرده که ادعای منتشر شده در سایت انصاف نیوز و روزنامه مشرق تحریف شده و خلاف واقع است. اصلا نه در مرام نظام و سپاه است و نه دلیلی دارد که یک فرمانده نظامی در دیدار خانواده ای داغدار بگوید "اگر این هواپیما نمیافتاد و اینها (قربانیان) نبودند، جنگ سختی همان روز بعد اتفاق میافتاد. آمریکا حمله میکرد و ۱۰ میلیون نفر کشته میشدند و این واقعه باعث شد که این جنگ رخ ندهد»!
کدام عقلی امضا می کند که چنین حرفی به خانواده قربانی زده شود؟ اصلا "10 میلیون کشته" از کجا آمده و چگونه محاسبه شده؟! مگر کل کشته های جنگ 20 ساله آمریکا در افغانستان و عراق چقدر بوده؟
چند آمار: "بر اساس آمار پنتاگون، تعداد تلفات انسانی جنگ افغانستان در 18 سال گذشته 157 هزار نفر بوده است. ویکیپدیا هم می گوید در طول جنگ در افغانستان ۱۷۴٬۰۰۰ نفر کشته شده اند.
براساس آمار دانشگاه براون تخمین زده میشود ۲۴۱۰۰۰ نفر در جنگ عراق جان باخته و صدها هزار فرد به علت گرسنهگی، بیماری و جراحت ناشی از جنگ ویرانگر قربانی شدهاند.
پایگاه تحلیلی آمریکایی «خانه شفاف سازی اطلاعات» اعلام کرد: شمار عراقیهایی که در حمله آمریکا کشته شدند، به یک میلیون و 455 هزار و 590 نفر رسید.
تحقیقات «هزینههای جنگ» دانشگاه براون تخمین زده است که بیش از یک میلیون نفر در این جنگ، جان خود را از دست دادهاند.
یک گزارش دیگر نشان میدهد بین ۸۹۷ هزار تا ۹۲۹ هزار نفر در این جنگ کشته شدهاند".
با چه برآوردی و در حالی که دست ایران هم مثل افغانستان و عراق خالی نبود، می توان ادعا کرد در جنگ با آمریکا 10 میلیون نفر کشته می شدند؟!!!!! دروغ بودن یک خبر از این روشن تر؟!
2) درباره سوابق خباثت های انصاف نیوز باید گفت این سایت، رسانه به مفهوم متداول آن نیست. از مصاحبه با "اورلی (مژگان) نوی" افسر واحد ۸۲۰۰ اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی به عنوان "شهروند اسرائیل" و "طرفدار عادی سازی روابط" بگیرید، تا توجیه جنایت آمریکا در سرنگونی ایرباس ایرانی، و مصاحبه با فائزه هاشمی و تاکید بر این که کاش ترامپ دوباره انتخاب می شد و فشار های تحریمی را بیشتر می کرد، بلکه نظام مجبور به تغییر سیاست هایش می شد!
چنین رسانه هایی، ماموریت رادیو اسرائیل و bbc و voa و رادیو فردا را انجام می دهند؛ منتها با نام و نقاب ایرانی.
3) خانواده شهید و داغدار بودن در ماجرای تلخ هواپیمای اوکراینی، دلیلی نمی شود که فرد مجوز داشته باشد هر طور خواست تهمت پراکنی کند و رسانه هم علیه مدافعان امنیت کشور در خط مقدم منتشر کند.
4) این که عناصر همگرا با ضد انقلاب و رسانه های نیابتی (پایگاه های رسانه ای دشمن)، سراغ برخی خانواده ها بروند که به هر دلیل (درست یا نادرست) مسئله دار شده اند، آنها را پخت و پز کنند، تحلیل های وارونه به خورد شان بدهند و در یک فرآیند چند هفته ای تا چند ماهه برای مصاحبه علیه نظام و انقلاب آماده کنند، امری مسبوق به سابقه است. البته در طرف مقابل، بعضا نواقصی در رویکرد رسانه ای و تعامل با افکار عمومی وجود دارد که میدانی فراخ را در برابر ضد انقلاب برای موج سواری و لاشخور بازی قرار می دهد.
5) وقوع خطای انسانی در وضعیت جنگی محتمل و در دنیا مسبوق به سابقه است. منطقا به خطای خاطی رسیدگی می شود که بعضا توام با سخت گیری و بدبینی هم هست. اما هیچ جای دنیا، مدافعان کشور در خط مقدم جنگ را زیر آتش بار سنگین رسانه ای -چنان که در دو سال اخیر و درباره موضوع هواپیما شاهدش بوده ایم- نمی گیرند. بلکه حتی اگر آمریکا باشد، مدال هم می دهند و تشویقش هم می کنند؛ چون معتقدند کسی که در خط مقدم جنگ است، نباید دچار تردید شود و دستش بلرزد.
6) نکته مهم در تحلیل تکاپوی رسانه ای ضد انقلاب، این بخش از ماجراست:
"محاسبه دولت آمریکا در ترور سردار شهید سلیمانی، انتقال پیام ضعف به ملت- دولت ایران و تشدید دودستگی حاصل از آن بود. اما اتفاقات بعدی، کاملا محاسبات آمریکا را به هم زد.
اولا مراسم تشییع این قهرمان ملی، به فوران همدلی کمنظیر ملت ایران در انزجار از آمریکا و مطالبه انتقام، و همچنین توقف تعهدات برجامی یکطرفه انجامید. ثانیا حمله موشکی سپاه به پایگاه فوقمدرن عینالاسد، بدترین و تحقیرآمیزترین ضربه به آمریکا پس از جنگ جهانی دوم را رقم زد. در واقع با آن حمله موشکی موفق به عینالاسد، هیبت نظامی آمریکا فرو ریخت.
به نظر می رسد پادوهای رسانهای و اجارهای آمریکا ماموریت دارند با ناخن کشیدن به زخم سقوط هواپیمای اوکراینی و بازماندگان شهدای این حادثه تلخ، دو شکست راهبردی آمریکا در زمینه ایجاد دودستگی در افکار عمومی ایران و شکست نظامی را جبران کنند و به جای آمریکا، از سپاه پاسداران (مدافعان امنیت ملی) و «شهید سلیمانی» انتقام بگیرند".
@IMANI_mohammad
روشن.mp3
10.85M
.
🔹قطعه صوتی ماندگار حامد زمانی درباره شهید احمدی روشن
♦️رهبرا! من مصطفایی دیگرم فرمان بده...
🔹21 دیماه، دهمین سالگرد شهادت مصطفی احمدی روشن و رضا قشقایی.
@IMANI_mohammad
مشاور روحانی
چه چیزی را انکار میکند؟!
روایت سردار حاجیزاده از محتوای انتقادی برخی سرداران سپاه پاسداران و از جمله سردار سلیمانی با آقای روحانی، با واکنش منفعلانه حسامالدین آشنا مواجه شد.
او که زمان ریاست روحانی، عنوان مشاور را داشته، در توییتی نوشت «گفتوگو میان رؤسای جمهور و فرماندهان نظامی بهصورت فردی یا جمعی مرسوم است؛ اما نقل قول از جلسهای محرمانه و از شخصی دیگر در فقدان او دور از امانتداری است. قاعدتاً جلسات رسمی ضبط شده، اپراتور اشتباه نکرده و چیزی هم پاک نشده است. شما فقط مجازید بگویید که خودتان در آن جلسه چه گفتید!».
اگرچه حسامالدین آشنا با توییت خود سعی کرده در موضع اعتراضی و انتقادی سردار سلیمانی نسبت برخی مواضع روحانی تشکیک و تردید کند، اما حتی مواضع علنی آن شهید بزرگوار نیز از همین عدم رضایت حکایت میکند. چنانکه مهرماه 95 هشدار داد «در خط مقدم جنگ با دشمن، نباید دو صدا بلند شود و کسانی بگویند دشمن نیست، دوست است. خوارج، محصول ترویج همین نگاه بودند. اگر صاحب منصبانی آدرس غلط دادند و در جامعه دوصدایی دشمن درست کردند، مرتکب خیانت شده اند. کوچه دادن به دشمن، بدترین نوع خیانت است. ترویج فهم غلط از دشمن، حساسیت جامعه را از بینبردن و در درون آن تفرقه درست کردن، خیانت است». بیتردید، روحانی مخاطب اول و مصداق کامل این اعتراض سردار سلیمانی بود.
آن شهید والامقام همچنین 9 اسفند 97، از سادهاندیشی درباره برجام برحذر داشت و گفت: «برای دشمن، این برجام، سه ضلعی است نه یک ضلعی. اوباما فکر میکرد به مرور زمان به دو ضلع دیگر میرسد، اما آدم عجولی که آمده، اصرار دارد به سرعت برسد و تصورش این بود که میرسد. اینکه اصرار میکنند بر برجام 2 در منطقه، برای این است که می خواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، بخشکانند. اگر العیاذبالله ما رفتیم و در برجام2 شرکت کردیم، به همین تمام میشود؟ نه، برجام اصلی در داخل ایران است. تلاش آنها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام سه هم خواهند داشت، چون معتقدند چشمه باید خشکانده شود و این چشمه، ایران است.».
همچنین ماجرای گلایه سردار سلیمانی از اعتماد به آمریکاییها در جریان مذاکرات ژنو و غفلت از تجهیز تسلیحاتی داعش در موصل، معروف است که آقای امیرعبداللهیان روایت کرد.
از سوی دیگر نقش انفعال و سوءمدیریت دامنهدار روحانی در تشجیع آمریکا بهقدری انکارناپذیر است که حتی آقای علی مطهری نایبرئیس مجلس دهم و از حامیان جدی آقای روحانی تصریح کرده است: «حوادث آبان 98 که بیشتر ناشی از بیتدبیری دولت بود، این خیال را در سر تندروهای آمریکایی پدید آورد که پایگاه اجتماعی جمهوری اسلامی کاهش یافته و وقت مناسبی برای ترور سردار سلیمانی است. قبل از آن، به خود جرأت این کار را نمیدادند البته با تشییع پرشکوه آن عزیز، واقعیت را دریافتند».
روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
راز دست و پا زدن غربگرایان:
فاصله محبوبیت ۷ تا ۹۰ درصد
🔹فعالان طیف غربگرا در موضوع شهید سلیمانی، درمانده شده اند. آنها یک دهه تقلّا کردند تا مرام و منطق او را ترور شخصیت کنند. اما با وجود تخریب ها، محبوبیت او در نظرسنجی های داخلی و خارجی، به ۸۳ تا ۹۰ درصد افزایش یافت.
🔹ترور جنایتکارانه آمریکا، محبوبیت سردار را افزون تر کرد. بنابراین، غربگرایانی که یک دهه موازی تروریست ها حرکت کرده بودند، ریل را عوض کردند و مدعی شدند "جریان انقلابی، شخصیت ملی و فراجناحی سردار را به نفع جناح خاص مصادره می کند و حال آن که او شخصیتی ملی است". طیف غربگرا ادعا کردند شهید سلیمانی با آنها هم افق بوده است. اما این ادعا هم دوام نیاورد و تخریب ها از سر گرفته شد.
🔹اخیرا سردار حاجی زاده در گفت و گو با کیهان، محتوای جلسه چند تن از سرداران سپاه با آقای روحانی را بازگو کرد:
🔻«حاج قاسم مخالف وابستگی و سازش بود. او در آن جلسه خیلی صریح حرف زد... پیام جلسه این بود که آقای روحانی ما کمک شما هستیم. آدم نباید خود زنی کند. ما میخواهیم به دولت کمک کنیم. برای ما مهم نیست کدام دولت باشد؛ هر دولتی باشد وظیفه میدانیم کمک کنیم. دیدید در بحرانهایی که پیش آمد مانند سیل و زلزله و مسائل مختلف واقعاًً سپاه پای کار بود...
🔻عین جمله حاج قاسم این بود: آقای روحانی! میخواهی مسیر احمدینژاد را بروی؟ تو هم میخواهی مثل او بشوی؟ مردم به تو رأی دادهاند و رئیسجمهور شدی بیا دست به دست هم دهیم، کمک کنیم کشور را درست کنیم. برای چه خودزنی میکنی؟ برای چه هر روز به خودمان حمله میکنی؟ بیا مشکلات را حل کنیم».
🔹با روشن شدن این موضوع که شهید سلیمانی از رویکرد های تفرقه افکنانه انتقاد کرده، برخی فعالان اشرافیت غربگرا از یکسو به انکار انتقاد سردار سلیمانی پرداختند؛ و طیف دیگر، به سپاه حمله کرده و مدعی شدند که فرماندهان سپاه، علیه منتخب مردم کارشکنی کرده اند. (انگار رای مردم، چک سفید امضا ست!)
🔹سردار سلیمانی طبق نظرسنجی های دولت روحانی و موسسه گالوپ، حتی قبل از شهادت، محبوب ترین شخصیت در ایران بود. آقای ظریف هم در فایل صوتی کذایی اذعان می کند:
🔹"قبل از شهادت شهید سلیمانی در تمامی نظرسنجیها از سال ۹۶ تا ۹۹، محبوبیت من از ۹۰، آمد روی ۶۰ درصد، و محبوبیت شهید سلیمانی رفت روی ۹۰ درصد. مردم ما قهرمان بودن در منطقه را م یپسندند. ما هم نوکر مردم و هم نوکر آنچه می پسندند، هستیم".
🔹در مقابل محبوبیت فزاینده شهید سلیمانی، محبوبیت روحانی به اذعان اصلاح طلبانی مثل علی صوفی و حسن رسولی، به ۱۰ و سپس ۷ درصد تنزل کرده بود. مردم در سلیمانی، صداقت و پاکباختگی و پرهیز از امتیاز طلبی را می دیدند؛ اما ضد همین ارزش ها را در مدعیان اعتدال و اصلاحات می یافتند.
🔹در حالی که سلیمانی با وجود تحریف و ترور شخصیت، قهرمان می شد، طیف اشرافیت غربگرا به اعتبار عملکرد خویش، به ضد قهرمان تبدیل شده و مورد انزجار مردم قرار گرفتند.
🔹آنها در حالی می خواهند انتقام این رشد افکار عمومی را از سپاه پاسداران بگیرند، که خود مقصرند. علت بیقراری و بیش فعالی شان هم این است که می دانند با نتیجه معکوس گرفتن از پروژه تحریف، به معنای شکسته شدن شیشه عمر غربگرایی است.
@IMANI_mohammad
تنوع گزینه ها و دست پُر در مذاکرات
♦️در میدان جنگ باشید یا پشت میز مذاکره، فرقی نمی کند. تولید قدرت و تنوع بخشی به گزینه های در دسترس، شرط عقل است. این همان کاری است که دولت جدید می کند و دولت سابق، یا غافل بود، و یا نمی خواست بکند.
🔹دولت جدید، مجال سیاست را نه خطی و تک گزینه ای، بلکه چند بُعدی و تو در تو می بیند. به همین دلیل هم توانسته در همین مدت کوتاه چهار پنج ماه، صادرات نفتی و غیر نفتی را با وجود تداوم تحریم ها، بیش از 40 درصد افزایش دهد.
♦️هم با دولت های اروپایی تعامل داشته -بی آن که معطل پیشنهاد های سر کاری مثل SPV و INSTEX بماند- هم قرار داد های جدید با همسایگانی مثل ترکمنستان و جمهوری آذربایجان و ترکیه و پاکستان و عراق منعقد کرده، و هم دیپلماسی اقتصادی را با سازمان اکو و شانگهای و چین و روسیه عملیاتی کرده است.
🔹به اینها علاوه کنید وحدت و انسجام سیاسی در داخل کشور و هم افزایی دستگاه ها که تاثیر خود را در افزایش توانمندی های فنی و هسته ای و نظامی نشان داده است.
♦️با چنین رویکرد متنوعی در تولید و افزایش قدرت است که می توان در مذاکرات وین هم، با دست پُر و بدون شتابزدگی شرکت کرد و عملا به آمریکایی ها تفهیم کرد که دوره توافق به هر قیمت و هر چه عجولانه تر(!) به سر آمده است.
🔹احتمالا به همین دلیل هم هست که ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دیروز گفت: "تعیین ضربالاجل یا جدول زمانی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات وین ممکن نیست".
@IMANI_mohammad
.
تعطیل!
🔹لابد دیروز، نه پالایشگاه نفت خام فوق سنگین "قشم" افتتاح شد که در مرحله اول، ظرفیت پالایش روزانه ۳۵ هزار بشکه نفت را دارد و سالانه می تواند ۸۵۰ میلیون دلار ارز آوری داشته باشد؛
♦️نه خبر افزایش ۴۰ درصدی صادرات نفتی و غیر نفتی (بی اعتنا به تحریم های آمریکا) مهم بود؛ نه سفر وزیر خارجه به پکن و آغاز اجرای سند همکاری ۲۵ ساله میان ایران و چین اهمیت خبری داشت؛
🔹نه سفر استانی رئیس جمهور و دیدار با مردم و فعالان اقتصادی هرمزگان اهمیت داشت، و نه آبی ماندن نقشه کرونایی کشور در مقایسه با نقشه قرمز آمریکا و برخی کشورهای اروپایی.
♦️این هم نوعی از بُخل و حسادت است. دریغ کردن رویداد های مهم و امیدوار کننده از مخاطب؛ در روزگاری که مردم از اتفاقات بی خبر نمی مانند. نوعی خودزنی رسانه ای از سر غیظ و کینه توزی!
🔹اگر قرار است روزنامه های غربگرا در عصر انفجار اطلاعات، اخبار مهم را سانسور کنند، پس کارویژه و ماموریت شان چیست؟ شاید هم خیال می کنند هنوز، دوره دولت سابق است و برخی مدیریت ها، نه فقط جمعه ها تعطیل هسند، بلکه قرار است در طول ماه و سال هم معطل باقی بمانند!
@IMANI_mohammad
🔹میانداری ایران
در قرن جدید آسیایی
♦️یادداشت روز کیهان ؛
https://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
میانداری ایران
در قرن جدید آسیایی - ۱
۱- «ایالات متحده آمریکا» و «اتحاد جماهیر شوروی»، ۷۶ سال قبل با پیروزی در جنگ جهانی دوم، نظم جهانی تازهای را پایهگذاری کردند. ابرقدرت در این نظام دو قطبی، قدرت حاکم بر هر یک از دو قطب بود. آنها به مدت ۴۶ سال همدیگر را مهار میکردند؛ اما هنگامی که شوروی در سال ۱۹۹۱ فروپاشید، یاغیگری آمریکا آغاز شد. از چکسلواکی و صربستان، تا اوکراین و گرجستان و قرقیزستان، با انقلاب رنگی یا مداخله نظامی، در برابر بلوک آمریکا سپر انداختند. ریاست گورباچف و سپس یلتسین موجب شد شوروی، از هم بپاشد و به روسیه ضعیف و فاقد اعتماد به نفس تبدیل شود. غرب تا پشت مرزهای روسیه پیش رفت و حتی پیگیر کودتای مخملی در مسکو و پکن بود. این پیشروی، استراتژیستهای آمریکایی را بر آن داشت تا در آستانه قرن ۲۱، پروژههای تجاوزگرانهای مانند «قرن جدید آمریکایی»، «پایان تاریخ»، «جنگ تمدنها»، «جنگ جهانی چهارم» (طرح حمله به ۲۴ کشور اسلامی)، «خاورمیانه جدید و تغییر نقشه آن» را در دولت بوش به اجرا بگذارند و سپس، نقشه «جنگ جهانی سوم» (جنگ نیابتی در عراق و سوریه) را در دولت اوباما عملیاتی کنند.
۲- نقطه ثقل این تحرکات، غرب آسیا بود. آمریکا اگر کانون منابع طبیعی، و چهار راه ارتباطات جهانی را قبضه میکرد، میتوانست عرصه را برای رقبای شرقی و حتی غربی تنگ کند و کدخدای جهان شود.
نه روسیه و چین و نه هیچ کشور دیگری، جرأت مواجهه با این یاغیگری را نداشت. بیتردید، مقاومت حکیمانه ایران بود که جنگ ترکیبی آمریکا را به هزیمت کشاند. آمریکا برای «جنگ جهانی چهارم» و فقط در حوزه نظامی، ۷ هزار میلیارد دلار خرج کرد. اما ایران، ترمز او را کشید. ما در این مواجهه تمدنی با تاختوتاز مغول وار، هرگز معطل همراهی هیچ دولتی نماندیم. اگر در برابر نقشههای شومی مانند «جنگ جهانی سوم و چهارم» قد علم کردیم و ورق را به نفع خود و ملتهای منطقه برگرداندیم، به تنهایی تصمیم گرفتیم و حال آنکه روسیه و چین و دیگران با وجود تهدید منافع شان، به دلایل مختلف منفعل بودند. جمهوری اسلامی بود که با وجود مهارت حریف، آمریکا را به نقطه «زوال راهبرد» رساند.
۳- اوایل اردیبهشت ۱۴۰۰، گزارش سالانه «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» درباره چالشهای پیش رو منتشر شد: «ایران بهدلیل تواناییهای پیشرفته نظامی، شبکههای گسترده نیابتی و شرکا و تمایل به استفاده از زور علیه نیروهای آمریکایی، رقیب اصلی منافع ما در خاورمیانه است. هدف استراتژی امنیت ملی ایران، تضمین تداوم حاکمیتی، حفظ ثبات داخلی، تأمین موقعیت خود به عنوان قدرت مسلط منطقه و دستیابی به رونق اقتصادی است. تهران مجموعهای پیچیده از تواناییهای دیپلماتیک، نظامی و امنیتی را در اختیار دارد؛ برای دستیابی به اهداف، نیروهای نامتعارف و متعارف، شرکا و نیابتی را آموزش میدهد و میتواند هزینههای زیادی را به دشمنانش تحمیل کند. تهران در حال افزایش تعامل با شرکا و نیابتیها برای تضمین نفوذ طولانیمدت است. ایران استراتژیهای اقتصادی را برای دور زدن تحریمها با کشاندن آن به سراسر جهان اجرا کرده و به کاهش تعهدات برجامی ادامه میدهد. تهران از روابط خود برای به چالش کشیدن حضور ما در منطقه و تشویق به عقبنشینی استفاده کرده است. بزرگترین نیروی موشکی منطقه، قادر به موشکباران اهداف ۲۰۰۰ کیلومتری است و بارها اراده خود را در این باره نشان داده است. ایران به افزایش کُشندگی، پایداری و دقت انواع موشکها و تبدیل آنها به قارهپیما ادامه میدهد. ایران دائما از نیروی دریایی برای نظارت بر عملیات دریایی ما و متحدانمان استفاده میکند. ایران احتمالا طی سال آینده، با احیای اقدامات هستهای، حملات نیابتی و سایبری، به فشارهای ما پاسخ بدهد. پنتاگون با تهدید اطلاعاتی پیچیده از طرف تعداد فزاینده بازیگران رو به رو است. دشمنانی مثل چین، روسیه و ایران، بخش عمده این تهدید هستند».
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
میانداری ایران
در قرن جدید آسیایی - ۲
۴- عجیب نیست که باراک اوباما در کتاب خود (یک سرزمین موعود) درباره ایران نوشت «در دوران زمامداری، گاهی سناریوهای مختلف مناقشه با ایران را شبیهسازی میکردیم و من همیشه از آن جلسات، غمگین خارج میشدم؛ چون میفهمیدم که اگر جنگ علیه ایران ضرورت یابد، تقریبا همه چیزهایی که میکوشیدم برای آمریکا محقق کنم، نابود میشد». یا اینکه؛ «در سال ۲۰۱۱ گزینههای ما در سوریه، به شکل دردناکی بسیار محدود بود. این کشور از سوی روسیه، ایران و حزب الله حفاظت میشد». ضربهای که آمریکا میخواست با راهانداختن چند جنگ به ایران بزند و گریبان خودش را گرفت، چیزی نبود که بخواهد با برجام جایگزین شود. آمریکا، برجام را نه مسیر تنشزدایی، بلکه اسب تروای رخنه در قدرت ایران میدانست. آنها در حالی به کمک فضا سازی غربگرایان، برجام را روی میز گذاشتند، که یقین داشتند تحریمها در حال فروپاشی است.
جان کری ۶ فروردین ۹۴ گفت: «شکست مذاکرات، موجب فروپاشی رژیم تحریم ها خواهد شد. تحريمها نمیتواند مانع ایران شود، طرفهای ديگر مذاکرات هم از تحريم دست خواهند کشيد و به ما میگويند شما کار خود را بکنید، ما هم کار خود را میکنیم». وندی شرمن هم ۹ آبان ۹۴ در کالج دارموت تایید کرد: «به هنگام مذاکره با ایران، نشانههای فروپاشی تحریمها آشکار شده بود و فکر نمیکنم برقرار میماند. ما شاهد نشانههایی از شکاف بر سر تحریم، به ویژه درباره واردات نفت از ایران بودیم». برجام، نقطه پایان بر زیاده خواهی آمریکا نمیگذاشت، بلکه استخوانی لای زخم و گروگانی برای طلبکاری جدید بود. به این معنا، خروج گستاخانه ترامپ، تله را به هم زد. تیم ترامپ با مشاهده رویکرد منفعلانه برخی مدیران ما، تصور کرده بود میتواند به واسطه حداکثری کردن فشار، ایران را زودتر از پا درآورد. مشوّق او در این گستاخی، تضمینی بود که فدریکا موگرینی گرفته بود: «من از روحانی ضمانت گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریمها، به برجام پایبند بماند»!
۵- خطای محاسباتی و شتابزدگی ترامپ، پروژه برجامیزاسیون را بههم ریخت. «ویلیام برنز» که در گذشته، معاونت وزارت خارجه و هدایت بخشی از مذاکرات با ایران را بر عهده داشته، در دولت بایدن به ریاست سازمان سیا رسید. او مدتها قبل از ریاست سیا، به سیانان گفت: «سیاست فشار حداکثری، قماری پرریسک است. این رویکرد، خسارت زیادی دارد؛ از جمله تعمیق شکاف با متحدان. همچنین به مرور، تحریم را به عنوان ابزار دیپلماسی آمریکا تضعیف میکند. با این روند ممکن است روزی شاهد آن باشیم که نه تنها روسیه و چین، بلکه دوستان اروپایی هم برای کاهش آسیبپذیری در برابر تحریم گام بر میدارند». او همچنین گفته بود: «خروج از برجام در بلندمدت، تأثیر تحریمهای یک جانبه را کاهش میدهد. پس از ۵ یا ۱۰ سال بیدار خواهیم شد و همان طور که وزیر خارجه آلمان هم گفت، شاهد کشور های زیادی خواهیم بود که دنبال راههایی برای عبور از فشار مالی آمریکا هستند».
۶- اما این سخنان و مشابه آن از سوی بایدن در نکوهش فشار حداکثری، مربوط به قبل از ریاست بود. برنز سال گذشته در نشست سنا که به بررسی صلاحیت او برای ریاست سیا اختصاص داشت، ضمن عبور از برجام گفت «نظر من همیشه این بوده که باید راهبردی جامع و فراتر در قبال ایران داشته باشیم که جلوگیری از برنامه هستهای فقط یکی از ابعاد آن است. این راهبرد باید با ساخت موشک بالستیک و اقدامات بیثباتکننده ایران در منطقه مقابله کند. حتی اگر ایران به پایبندی به برجام برگردد، لازم است چارچوبی برای ایجاد محدودیت های قوی تر و طولانیتر هستهای و رسیدگی به سایر اقدامات تهدیدآمیز آن داشته باشیم. این هدف در حرف آسانتر از عمل است، اما راهبرد ما باید همین باشد». ادامه سیاست احمقانه ترامپ در دولت بایدن، سند دیگری بر این مدعاست که هیئت حاکمه آمریکا به مرحله «زوال راهبرد» - به عنوان مقدمه زوال امپراتوری- رسیده است.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
میانداری ایران
در قرن جدید آسیایی - ۳
۷- ویلیام برنز در همان نشست سنا، درباره چالشهای پیشرو گفته بود: «وضعیت دنیا، بسیار پیچیده و رقابت محور شده. تهدیدهای آشنا کماکان حضور دارند؛ از تروریسم تا اشاعه هستهای، روسیه، کره شمالی و ایران. چین هم یکی از بزرگترین چالشهای ما محسوب میشود». بر این مبنا، تعاملات راهبردی در جهان فراغرب، حکم مرگ و زندگی را برای آمریکا دارد. اخبار مربوط به تضعیف آمریکا و انتقال قدرت از غرب به شرق، واقعیتی انکارناپذیر است و پیاپی بر زبان سیاستمداران غربی جاری میشود، ولو محافل غربگرا را دچار حملات عصبی کند: «فدریکا موگرینی: قدرت رهبری آمریکا در حال زوال، و قدرتش در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست».
«نیکولا سارکوزی: محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن». «جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است. شیوع بیماری کرونا، نقطه عطفی برای تغییر موازنه قدرت، از غرب به شرق است». «ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا، زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جدیدی را شکل دهند. بازیگران غیرغربی، امور بین المللی را شکل میدهند. برخی از اساسی ترین ارکان غرب و نظم جهانی، تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار، و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط ایران و روسیه فراهم کرد».
۸- کشورهای قدرتمندی که منافع شان مورد تهدید آمریکا و غرب بوده، طبیعی است که به تعاملات اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی روی آورند. و از آن طبیعیتر، خشم فزاینده آمریکا و غرب در قالب حملات رسانهای نیابتی به روابط «جهان فرا غرب» است. آنها میدانند که اگر این همکاریها عمق پیدا کند، مقاومت منطقهایِ بر پا شده از سوی ایران، ابعاد فرا منطقهای پیدا خواهد کرد و دیگر دولتها نیز تشویق به صیانت از منافع خود در برابر قلدری آمریکا خواهند شد. علت آتش بار سنگین رسانهای علیه همکاریهای راهبردی ایران با روسیه و چین، بر این مبنا قابل تحلیل است.
۹- صاحب نظران بسیاری در دنیا اذعان دارند که اگر مقاومت موفق ایران در غرب آسیا نبود، آمریکا میتوانست چین و روسیه (و حتی متحدانی مثل فرانسه، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و هند) را تحت فشار موثر قرار دهد. کاخ سفید با تسلط بر ۶۰ درصد منابع انرژی جهان، میتوانست انتظارات خود را دیکته کند. فقط یک قدرت نوظهور بود که ترمز آمریکای یاغی را کشید و بدین معنا، بسیاری در شرق و غرب عالم، مدیون ایستادگی ایران هستند. ایران، ضمنا در حالی که جادههای ترانزیتی تهران- بغداد- دمشق- بیروت را تا کنار دریای مدیترانه امتداد میدهد، یا خطوط ترانزیت ریلی را فعالتر میکند، میتواند شمال و شرق آسیا را به غرب و جنوب متصل کند و امکان کم نظیری از مبادلات اقتصادی را فراهم سازد. دیپلماسی فعال و همهجانبه نظام، بسی فراتر از مهار تحریمهاست و میتواند ضمن شتاب بخشیدن به تحولات نظم جهانی، ایران را به میاندار اقتصاد منطقه تبدیل کند. به همین علت هم با بمباران تبلیغاتی کم سابقه مواجه است. این حجم از تقلّای دشمن و پادوهای آن-تفالههای آمریکا به تعبیر حضرت امام (ره)- از درستی مسیر حکایت دارد و خبر از پیروزیهای بزرگ در آینده میدهد.
@IMANI_mohammad
یک قطره نفت هم نمیفروختیم
اما خیلی زیاد میفروختیم(!)
اظهارات مقامات دولت سابق درباره میزان فروش نفت ظاهرا از قاعده خاصی پیروی نمیکند.
دیروز پس از آنکه اعلام شد صادرات نفت ایران 40 درصد افزایش پیدا کرده و تمام درآمد آن هم به کشور بر میگردد، آقای همتی رئیسکل بانک مرکزی در دولت سابق گفت: میتوان حدس زد که منظور سال 1400 نسبت به سال گذشته بوده است. این موضوع از این منظر که میتواند تاثیر تحریمها را بر بودجه و اقتصاد کشور را کمتر کند، خبر امیدبخشی است. اما نکته مهم این است که در سال 2021 نسبت به سال 2020 قیمت جهانی نفت و فرآوردههای نفتی بیش از 60 درصد رشد داشته است بنابراین اگر هیچ تلاشی هم نمیکردیم، با همان صادرات سال قبل میتوانستیم نزدیک 60 درصد رشد در آمد داشته باشیم. بنابراین سؤال مهم من از دولت سیزدهم این است که سهم تلاش دولت سیزدهم در خنثیسازی تحریم چهاندازه بوده است؟
این سخنان و القای اینکه اگر دولت روحانی هم سرکار بود، درآمد نفت افزایش یافته بود(!) در حالی است که آقای نوبخت رئیسسازمان برنامه و بودجه، سال گذشته گفته بود «شدیدترین مرحله تحریم نفت در برابر غذا بود، اما الان در شرایطی هستیم که این بیانصافها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمیدهند و اگر هم بهفروش میرسد، امکان تبادل مالی نباشد».
البته همین آقای نوبخت،۲۴ تیر ۹۵ هنگام بزک کاری برجام ادعا کرده بود: «اگر برجام نبود، امروز باید نفت در برابر غذا را تحمل میکردیم»!
یادآور میشود بیژن زنگنه وزیر نفت هم ۲۸ خرداد ۹۸ در مجلس گفته: «امروز، هیچ نفتی نمیتوانیم بفروشیم، حتی اگر بفروشیم، پولش را نمیتوانیم بیاوریم».
همچنین محمد جواد ظریف سه سال قبل در پاسخ خبرنگار روزنامه سوئیسی تاگس انسایگر که پرسید «صادرات نفت ایران از 2.5 میلیون بشکه در روز به بیش از یک میلیون کاهش یافته؛ آیا این در دراز مدت کافی است؟»، گفته بود «خیر، این کافی نیست و کمتر از میزانی است که ما در دوران تحریمهای سازمان ملل و قبل از توافق (برجام) می فروختیم».
مجموعه این اظهارات، درستی سخنان آقای همتی را رد میکند. اما حتی اگر فرض بگیریم سخن او درست است، باید پرسید چگونه است که هر گاه عناصر غربگرا در ایران سر کار میآیند قیمت نفت در دنیا سقوط میکند، اما وقتی که آنها کنار میروند (مثلا پس از دولت خاتمی یا روحانی)، قیمت نفت سیر صعودی پیدا میکند؟!
در واقع، ادعای تنش زدایی یکطرفه به جای منطق تهدید زدایی، و رویکرد منفعلانه «بهانهزدایی» به جای دیپلماسی فعال و تهاجمی، نوعا به نفع غرب و ضد منافع اقتصادی ایران عمل کرده است.
گفتنی است دولت روحانی پس از خروج آمریکا از توافق و در مذاکره با اروپا، ضمن تنازل از حقوق برجامی، به راهاندازی کانالهای موهنی مثل اس پی وی و اینستکس هم رضایت داده بود، اما اروپا حتی به همان وعده هیچ و پوچ هم عمل نکرد. طبق این وعدهها قرار بود اروپا درآمد فروش نفت ایران به طرف ثالث را دریافت کند و در ازای آن، غذا و دارو به ایران بفروشد!
روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
♦️رابطه معکوس مدیریت غربگرایان و قیمت نفت.
https://kayhan.ir/fa/news/234581/رابطه-معکوس-مدیریت-غربگرایان-و-قیمت-نفت
@IMANI_mohammad
.
♦️گزارش، فقط گزارش هایی که شما ها درباره "فتح الفتوح" بودن برجام و شکستن شاخ غول می دادید!
🔹در عمل و وقتی کار از کار گذشت، ثابت شد که برجام، معامله نقد در برابر نسیه و چک بی محل لغو تحریم هاست؛ بدون تضمین، بدون پیش بینی تادیه خسارت، بدون امکان شکایت موثر، بدون توازن در تعهدات و ناهمزمان در اجرای آن!
♦️درباره کدام یک از منافذ برجام به مردم گزارش دادید؟ اصلا کاری جز نثار فحش و تهمت به صاحب نظران منتقد هم بلد بودید؟!
🔹زبان دراز و دستان آلوده به خیانت، حکایت شماست.
♦️راستی امروز 27 دی، قرار بود طبق تقویم برجام، "روز اجرای توافق" باشد؛ دو ماه پس از آن که ایران همه تعهداتش را یکجا انجام داد و ضمن انتقال 97 درصد ذخائر اورانیوم غنی شده به خارج از کشور، 15 هزار سانتریفیوژ خود را اوراق کرد و در رآکتور اراک بتن ریخت.
🔹البته روز اجرای توافق -به مفهوم لغو همه تحریم ها که وعده روحانی بود- هرگز فرا نرسید. شش سال از آن روز گذشت، در حالی که تحریم ها بیش از دو برابر قبل از برجام شده است!
@IMANI_mohammad
انگار نه انگار
که چنین روزی هم بوده!
♦️رسانههای بزککننده برجام، دیروز را در سکوت و سانسور خبری برگزار کردند. دیروز 27 دیماه، طبق «برنامه جامع اقدام مشترک/ برجام»، سالگرد «روز اجرای توافق» بود. تیم مذاکرهکننده ظریف، برخلاف نام غلطانداز «برنامه اقدام مشترک»، پذیرفت که ابتدا طرف ایرانی تمام تعهداتش را به شکل نقد، یکجا، غیرقابل برگشت (یا با امکان بازگشت طولانیمدت) و در کمتر از دو ماه انجام دهد.
🔹این روند که از جمله شامل انتقال 9700 کیلو گرم (97 درصد ذخائر) اورانیوم غنیشده به خارج از کشور، اوراق کردن و ازهمگسیختن 15هزار سانتریفیوژ از مجموع 19هزار سانتریفیوژ، و بتنریزی در رآکتور اراک بود، 27 مهرماه 94 آغاز و تا 26 دیماه به انجام رسید.
♦️تازه پس از واگذاری نقد همه این امتیازات قرار بود، روز 27 دیماه 94، «روز اجرای توافق» برای لغو تحریمها باشد؛ روزی که هرگز فرا نرسید؛ نه در دولت اوباما و نه در دوره ترامپ و بایدن! دولت آمریکا از همان ابتدا به تعبیر آقای صالحی که خود از مذاکرهکنندگان بود، «دبّه» کرد.؛ تعلیق را جایگزین لغو تحریمها کرد و در ازای نمایش تعلیق یک تحریم، یک یا چند تحریم دیگر را به اجذا گذاشت!
🔹تحریمهای آیسا، سیسادا، ویزا و همچنین تدارک تحریمهای کاتسا، محصول این دوره دغلکاری دولت آمریکاست. پس از آن هم که ترامپ روی کار آمد، به واسطه کسب اطمینان از اینکه دولت روحانی در صورت خروج آمریکا و بازگرداندن تحریمها، از توافق خارج نمیشود، اقدام به خروج از برجام و زیرپا گذاشتن تمام تعهدات کرد. خانم موگرینی میگوید او این تضمین را از روحانی گرفته بود!
♦️مرور زمان آشکار کرد که برخلاف تبلیغات دهانپرکن درباره فتحالفتوح بودن برجام، این توافق پر از خسارت برای کشور بوده و منافذ بسیاری دارد. از جمله اینکه فاقد تضمین، و مکانیسم شکایت موثر برای مطالبه حقوق و خسارات ایران است، توازن ندارد، تکلیف لغو تحریمها در آن معلوم نشده بلکه به نحوی تنظیم شده که طرف مقابل توانسته در همین دوره اجرا، تحریمها را از 800 مورد به بیش از 1700 مورد افزایش دهد!
🔹این فاجعه در حالی رقم خورد که آقای روحانی چندبار گفته بود همه تحریمها در روز اجرای توافق لغو خواهد شد؛ از جمله:
♦️۲۰ فروردین۹۴ در مراسم روز ملی فناوری هستهای: «ما هیچ توافقی را امضاء نخواهیم کرد، مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق، تمامی تحریمهای اقتصادی، همان روز و بالمرّه (یکجا) لغو شود».
🔹۲۳ تیر ۹۴ در گفتوگوی مستقیم به مناسبت امضای برجام: «عیدانه فراوان شد، تا باد چنین بادا ... امروز به ملت شریف ایران اعلام میکنم که طبق توافق، در روز اجرا (دیماه ۹۴) تمامی تحریمها لغو خواهد شد. تمام تحریمهای اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حملونقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها بالمره (یکباره) لغو خواهد شد و نه تعلیق».
♦️روزنامههای بزککننده برجام، شش سال قبل در تاریخ 27 دی ماه، تیتر و عکس تمام قد صفحه اول خود را به عناوین اغواکننده اختصاص داده بودند؛ تیترهایی مانند: «اعتماد: صبح بدون تحریم»، «شرق: اینک بدون تحریم»، «قانون: خلاص شدیم»، «ایران: فروپاشی تحریم»، «آفتاب یزد: تحریم رفت»، «آرمان: تحریمها به تاریخ پیوست»، «همدلی: تحریم تمام شد»، «ابتکار: تحریمها هم رفت»، و...
🔹این روزنامهها اما دیروز در ششمین سالگرد «روز اجرای برجام» ترجیح دادند رویشان را سمت دیگری بچرخانند و به یاد مخاطبان نیاورند که چگونه به کلاهبرداری آمریکا کمک رساندند.
♦️روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
بالاتر از موشک
🔹کوبندگی پهپاد ها و موشک های مقاومت، به جای خود محفوظ!
♦️اما دست بزن مقاومت، فقط پهپاد ها و موشک های نقطه زن نیست.
🔹از این تسلیحات مدرن مهیب تر، شجاعانی هستند که در برابر عربده مستکبران قد خم نکردند؛
♦️مظلومانی که نه فقط طاغوت های سعودی و اماراتی را ادب کردند؛ بلکه حقارت سیستم راداری و پدافندی فوق مدرن آمریکا را نشان دادند.
🔹آنها پیروان راستین امیر مومنان (علیه السلام) هستند که در خطبه ۹ نهج البلاغه فرمود: "وَ قَدْ أَرْعَدُوا وَ أَبْرَقُوا وَ مَعَ هَذَيْنِ الْأَمْرَيْنِ الْفَشَلُ وَ لَسْنَا نُرْعِدُ حَتَّى نُوقِعَ وَ لَا نُسِيلُ حَتَّى نُمْطِرَ .
♦️دشمنان غرّش کردند و با این همه فشل ماندند. و ما غرّش نمی کنیم، مگر که بباریم و نمی باریم مگر اینکه سیل جاری سازیم".
🔹این سنگ مقاومت و این کاخ شیشه ای مزدوران آمریکا و اسرائیل!
@IMANI_mohammad
.
قیمت نفت؛ مذاکره و موشک!
♦️قیمت نفت به بالاترین رقم از سال ۲۰۱۴ (آبان۱۳۹۲) رسید؛ یعنی زمانی که دولت خوش بین به غرب در ایران، با هیاهو، آماده توافق موقت با آمریکا می شد.
🔹دولت ما در این مدت، به نفع غرب به بازار آرامش داد، بی آن که منافع ما تامین شود. ابتدا قیمت۸۷ دلاری نصف شد. ما و سایر صادر کنندگان، برای همان درآمد سابق، باید دو برابر نفت می فروختیم!
♦️پس از آن هم که وابسته برجام شدیم، آمریکا زیرش زد و کوشید صادرات نفت ما را به صفر نزدیک کند. بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار کاهش درآمد، حاصل بازی به روش مطلوب دشمن بود
🔹اما اکنون با وجود اینکه ایران توانسته صادرات ۵۰ هزار بشکه ای نفت را به بالای یک میلیون بشکه برساند (عرضه بیشتر در بازار)، قیمت نه تنها کم نشده، بلکه فزونی هم گرفته و پیش بینی می شود به ۱۰۰ دلار هم برسد.
🔹نکته مهم تر، تحلیل رویتر از علت ماجراست: "به دنبال تنشها در خاورمیانه از جمله حملات حوثیها به امارات، قیمت نفت به بالاترین حد در هفت سال اخیر رسید".
♦️آن مرحوم نیست ببیند که روزگار آینده، روزگار مذاکره به پشتوانه قدرت موشکی است؛ نه مذاکره از موضع ضعف.
@IMANI_mohammad
.
دو روش فروش نفت
با اجازه و بدون اجازه آمریکا!
🔹زمین تا آسمان فرق می کند که در برابر زورگویان دغلکار دنیا، با بی اعتمادی و اقتدار ظاهر شوید؛ یا از موضع خوش خیالی و اظهار ضعف و انفعال .
♦️قیمت نفت با برجام، نصف شد و به جایی رسیدیم که معاون آقای روحانی بگوید "اجازه فروش حتی یک قطره نفت، و در ازای غذا و دارو را هم به ما نمی دهند"!
🔹اما اکنون، در حالی که بی اعتنا به تحریم ها و وقت کشی آمریکا درباره احیای برجام، یک میلیون بشکه نفت می فروشیم، قیمت جهانی نفت نیز به رکورد ۸۷ دلاری آبان۱۳۹۲ باز گشته است.
@IMANI_mohammad
.
بدحال اورژانسی!
🔹خبرگزاری/کانال "خبرآنلاین" نوشت: "کیهان بعد از نگرانی برای روسیه،حالا غصه چین را می خورد". کانالهای اجاره ای هم عینا کپی کرده اند!
🔻کیهان نوشته: "هجمه عجیب غربگرایان به بزرگترین شریک تجاری اروپا! آمریکا واروپا و هواداران آنها، با همکاری بلندمدت ایران وچین مخالفند. غربیها خیلی بهتر ازما از جایگاه بیبدیل چین درجهان آگاهند، قراردادهای پرحجم آنها بیانگر واقعبینی و فهم درست از نقش چین دردنیاست. چین به بزرگترین شریک اروپا تبدیل شد و آمریکا را به رتبه دوم فرستاد.
🔻کشور، دهههاست، با رفتار قهرآمیز غرب روبهروست و با بازنگری در سیاست خارجی، درصدد ارتقای جایگاه از شریک رده پایین به دوست و همکار در روابط با چین است.
🔻در شرایطی که آمریکا با فشار تحریممیخواهد اقتصاد مارا درتنگنا قرار دهد، هر تدبیر ضدتحریمی بشدت با پروپاگاندای غربی روبرو میشود تا به موضوعی سیاه وضدملی تبدیل شود".
🔹با مزه اینکه کیهان، این متن را از خبرآنلاین بازنشر کرده و آدرس هم داده است!
🔹با این وصف، گویا گردانندگان برخی رسانه های اجاره ای حال مساعدی ندارند و نیازمند مراقبت های ویژه هستند.
@IMANI_mohammad
.
آلفرد جانسونِ خودمونه که؟!
🔹آقای زیباکلام قبل از اظهار نظر درباره هر موضوعی، ابتدا باید از باب قاعده "اعتراف العقلاء علی انفسهم جائز"، تست الکل بدهد.
♦️و دوم توضیح درباره یک پرسش: در هشت سال گذشته در چه حال و روز نامناسب عقلی بوده که مغز او به شعار "نه شرقی، نه غربی" و کج کارکردی دولت وقت قد نمی داد؟
🔹سوم؛ او احتمالا در اثر زوال حافظه به یاد نمی آورد که آذر ماه 92 در روزنامه شرق، از "دیپلماسی مثبت"، به عنوان نظریه شامخ خود دفاع کرده و نوشته بود:
♦️"اگر نامم به جای صادق، آلفرد یا دیوید، و نام فامیلی من هم به جای زیباکلام، جانسون یا اسمیت بود و به جای استاد دانشگاه تهران در دانشگاه «ییل» یا «استنفورد» تدریس میکردم، در آن صورت حتما برای وضع نظریه «دیپلماسی مثبت» در برابر «دیپلماسی منفی» در ایران به عنوان یک نظریهپرداز، شهره خاص و عام میشدم! و حتما صدها رساله فوق لیسانس و دکترا در خصوص بسط و تبیین نظریه دیپلماسی مثبت و منفی و انطباق آن با شرایط ایران و... به نگارش درآمده بود. اما خب اسمم صادق است و در محله بازارچه آبمنگل تهران بزرگ شدهام".
@IMANI_mohammad