۳ گزارش و یک پرسش درباره وارونگی برجامی
🔹 ۱- "الی لیک" تحلیلگر آمریکایی که رابطه نزدیکی با دولت ترامپ دارد، در "بلومبرگ ویو" بر یک واقعیت مهم و تلخ تاکید کرده است: "باید با حفظ سیاست ابهام، در برجام بمانیم. سیاست آمریکا تاکنون موفق بوده و ایران بدون آنکه شاهد سیل سرمایهگذاری خارجی باشد، به برجام پایبند مانده است. ترامپ با ایجاد تردید درباره ماندن در توافق و شبههآفرینی در قراردادهای اقتصادی، توانسته سرمایهگذاران را از ورود به ایران هراسان کند. ترامپ با حفظ همین سیاست، در ماه آینده هم به این بهانه که مذاکرات با اروپاییها برای اصلاح برجام پیشرفت داشته، به حضور در برجام ادامه دهد، اما در عین حال اعلام کند که ممکن است هر لحظه از توافق خارج شود".
♦️ ۲- جان کری وزیر خارجه پیشین آمریکا (که امضای او از جانب عضو ارشد ایم مذاکره کننده ما #تضمین شمرده می شد)، گفته است: "برجام سختگیرانهترین توافق در کره زمین است. اگر ما از این توافق کنار بکشیم، ٣٠ سال طول میکشد تا یک رئیسجمهور دیگر بتواند با ایرانیها بر سر میز مذاکره بنشیند. اگر به بندهای منقضیشونده برجام انتقاد داریم، چرا میخواهیم زمان را ١٥ سال به جلو برویم و کاری کنیم که این موضوع (رفع محدودیتهای هستهای ایران) همین الان اتفاق بیفتد؟". جان کری پیش از این هم گفته بود "ایرانی ها و دیگران می گفتند 150 میلیارد دلار پی از توافق گیرشان می آید اما واقعا چه قدر پول به آنها رسید؟ من به شما می گویم 5 میلیارد دلار".
🔹 ۳- رویترز امروز خبر داده است: "اتحادیه اروپا در حال بررسی اعمال تحریمهای موشکی جدید علیه ایران است. تلاش میشود این تحریمها تا پیش از نشست ۲۷ فروردین وزرای خارجه اتحادیه نهایی شود. اروپا قصد ندارد تحریمهای رفعشده ذیل برجام را بازگرداند، بلکه اسامی چند فرد که به عقیده اروپا در برنامه موشکی و حمایت ایران از نظام سوریه ایفای نقش کردهاند، در فهرست تحریم قرار میگیرد".
🔴 این سه خبر در کنار هم روشن می کند که قصد مشترک آمریکا و اروپا، بازگرداندن بلکه تشدید تحریم ها در کنار پایبند نگاه داشتن ایران به محدودیت ها و ممنوعیت های شدیدا سخت گیرانه برجام است. به عبارت دیگر، ایران بدون اینکه از حداقل سود و عایدی برجام برخوردار شود، همچنان هزینه ها و عقب افتادن های حاصل از آن را در حوزه های فنی و اقتصادی و سیاسی به جان بخرد. غرب بدین معنا، محتوای برجام را که ادعا می شده برد-بردی است، یک جا از آن خود کرده و پوسته آن را برای ایران گذاشته است. بلکه از برجام، زنجیر و ترمز برای پیشرفت ما ساخته است.
🔵 کدام عقلی تعهد بدون عایدی و سراسر مزاحمت و محدودیت را که مصداق واقعی #خسارت_محض است، امضا می کند؟ چرا غرب تصور می کند کسانی در ایران به هر قیمت و با وجود هر نوع نقض و مصادره به مطلوب توافق توسط حریف، باز هم به آن تن می دهند؟ چه کسانی آمریکا و اروپا را به محاسبه غلط و از سر گستاخی نسبت به ملت ایران تهییج می کنند؟ گزارش چند هفته قبل #جامعه_اطلاعاتی_آمریکا به کنگره در این زمینه قابل تامل است:
https://t.me/IMANImohamad51/3594
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
پوپولیسم هوشمند؛ انتخابات آمریکا و ایران
♦️ #پوپولیسم_هوشمند ، چند ماه است ذهن صاحب نظران اجتماعی و سیاسی را در دنیا به خود مشغول کرده است. این نوع از مهندسی افکار عمومی، بر مدیریت داده ها و تلقی ها و علایق عمومی در فضای مجازی متکی است. مدیران شبکه های اجتماعی در اقدامی دو سویه، هم علایق و سلایق عمومی را بر اساس رفتار مجازی انبوه کاربران شناسایی می کنند، هم علاقه و سلیقه و نیاز می سازند و هم با فروش اطلاعات پردازش و جمع بندی شده کاربران به برخی ستاد های انتخاباتی، در کانالیزه کزدن انبوه رای ها نقش ایفا می کنند. http://fi9.ir/yoroqf
🔹گفته می شود تیم ترامپ از این طریق و به واسطه به خدمت گرفتن شبکه هایی نظیر فیس بوک توانسته، افکار عمومی آمریکا را به سوی خود بکشاند و انتخابات ریاست جمهوری را برنده شود. پس از این پیروزی بود که نشریاتی مانند نیوزویک و اکونومیست ...، نگران غلبه اغواگری های پوپولیستی و انحراف و تباهی دموکراسی در غرب شدند. چنان که نیوزویک در گزارش مفصلی تاکید کرد انبوه داده ها و اطلاعات مهندسی شده در فضای مجازی هوشمند، در حال فاسد و نابود کردن دموکراسی است. نیوزویک این گرفتاری بزرگ را #شست_و_شوی_مغزی (BRAIN WASHED) نامید.
♦️اکنون که ترامپ و فیس بوک و پوپولیسم به نگرانی بزرگ دموکراسی در دنیا تبدیل شده اند، آیا ما نباید نگران تاثیر مخرب فضای مجازی بر انتخابات و مردم سالاری خود باشیم؟ براستی پوپولیسم هوشمند معطوف به شبکه تلگرام، چه قدر در انتخابات 96 اثرگذار بود؟
🔹آیا اندیشمندان مستقل امور سیاسی و اجتماعی به برآورد دقیق در این زمینه و تهدیدی های ناشی از آن می پردازند؟ آیا به نام عقلانیت و تدبیر، با امواج پوپولیسم هوشمندی مواجه نشدیم و همین، مدیریت اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و دیپلماتیک ما را دچار خسارت های جدی نکرد؟!
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
خطشکن... مانند پدر _۱
1- فرزندان معمولا نسبتی به پدر میرسانند و رنگ و بویی از او دارند؛ راست گفته حکیم فردوسی که سرود «پسر کو ندارد نشان از پدر- تو بیگانه خوانش، نخوانش پسر». خداوند هنگامی که در آن تلاطم سهمگین طوفان، تعلق خاطر حضرت نوح به پسر سرکشش را دید، فرمود «انه لیس من اهلک. انه عمل غیرصالح. او از خاندان تو نیست؛ او عمل ناصالح است». اگر پیامبر اعظم(ص) فرمود «انا و علیٌ اَبَوا هذه الاُّمهًْ. من و علی پدران این امت هستیم»، ما چه نسبتی به این پدران میرسانیم؟
2- خداوند درباره حال و روز پیامبر اعظم(ص) نسبت به امت فرمود «عزیزٌ علیه ما عَنِتُّم. سخت و سنگین است بر او هر آنچه شما را رنج میدهد» و «ای پیامبر! نزدیک است خود را به خاطر مردم به هلاک افکنی». در زیارت روز مبعث نیز خطاب به امیر مومنان(ع) عرض میکنیم «کنتُ للمومنین اباً رحیماً اذ صاروا علیک عیالا... برای مومنان پدری مهربان بودی هنگامی که خانواده و عائله تو شدند، پس بر دوش کشیدی بارهای سنگینی را که از تحمل آن ناتوان شدند. و صیانت کردی هر آنچه تباه کردند یا اهمال ورزیدند. و کمر همت بستی آن هنگام که ترسیدند. و بلندهمت و شکیبا بودی زمانی که جزع و فزع کردند. و بر کافران، عذابریزان و سرسخت و خشمگین بودی و برای مومنان، باران رحمت». پدران راستین اینگونهاند؛ کانون عاطفه و سپر بلا برای خانواده و فرزندان؛ و کانون غیرت و غضب و قاطعیت در مقابل اغیار و کینهجویان.
3- فرزند صاحبفهم، حتی اگر کوتاهی و خطایی هم مرتکب شده باشد و مورد عتاب و مواخذه قرار گیرد، تاب و طاقت دوری گزیدن از پدر را ندارد. به قول حافظ «جور از حبیب خوشتر، کز مدعی مدارا». معاذالله که پدر مهربان امت، جور و جفایی بکند، اما میتوان گفت «اخم از حبیب خوشتر، کز مدعی مدارا». ما را اگر به سیره و سبک زندگی و حکمرانی امیر مومنان علیهالسلام مواخذه کنند یا با ریزبینی بسنجند، هزار بار شرف دارد به اینکه به سیاق حکمرانی ماتریالیستهای غرب یا شرق بسنجند و تحسین و تجلیل کنند. آیا شجاعتش را داریم، خود را به پدر مهربان امت بعد از پیامبر(ص) عرضه کنیم و بر ترازوی او وزن شویم؟ و آیا همتش را داریم که عتاب شویم اما همت به جبران کنیم؟ یا خدای ناکرده چنان- مانند برخی انقلابیون سابق و دنیازده و راه کج کرده- بر باطل لجاجت میکنیم تا در زمره «لیس من اهلک. انه عملٌ غیرصالح» درآییم؟ سوال سختی است، به گدازندگی آتش کوره که طلا را در آن فرو برند تا ناخالصیاش بریزد و عیار واقعی آن نمودار گردد.
4- خوش گفت جناب مولوی که مشتاقانه و آمیخته با رنج و هجر سرود؛
بنمای رخ که باغ و گلستانم آرزوست
بگشای لب که قند فراوانم آرزوست
ای آفتاب حسن برون آ دمی ز ابر
کان چهره مشعشع تابانم آرزوست
... والله که شهر بی تو مرا حبس میشود
آوارگیّ کوه و بیابانم آرزوست
زین همرهان سست عناصر دلم گرفت
شیر خدا و رستم دستانم آرزوست
زین خلق پرشکایت و گریان شدم ملول
آن های و هوی و نعره مستانم آرزوست
... گوشم شنید قصه ایمان و مست شد
کو قسم چشم، صورت ایمانم آرزوست
5- وقتی از «شیر خدا» سخن میگوییم، از خیال و رویای ذهنی سخن نمیگوییم، از انسانی سخن به میان میآوریم و با نام و یاد او مست میشویم که در این دنیای پرزرق و برق و فریب، زندگی کرد و با عمل خویش، گفتارش را تصدیق کرد. این سبک زندگی، هرچند پررنج، اما شوقانگیز است و برای همین، مسلمان و غیرمسلمان، هر کس که خصائل و فضائل او را میشنود، زبان به تحسین او میگشاید. او قلهای است که هر بلندهمتی را به اوج خویش فرا میخواند و میکشاند. او سرآمد جاذبههای والای انسانی است.
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
خط شکن ... مانند پدر _۲
6- کم پیش آمده که حضرت ابوتراب(ع) از خود بگوید. اما آنجا که والی منصوب او (عثمانبن حُنیف) بر سر سفره اشراف نشست و برای ساعاتی از پابرهنگان و مستضعفان غافل شد، در مقام عتاب نوشت «برای هر مامومی امامی است که به او اقتدا میکند و از دانش او نور میگیرد. بدانید امام شما از دنیا به دو جامه فرسوده و از خوراک آن به دو قرص نان بسنده کرده است». بلافاصله فرمود «بدانید که شما توانایی چنین قناعتی را ندارید» اما تکلیفی را که میدانست طاقت آن را داریم، از ما- همه فرزندان و پیروان خویش- مطالبه کرد؛ «ولکن اعینونی بورع ٍ و اجتهادٍ و عفهٍْ وسداد. اما مرا یاری کنید [و میتوانید؛ که اگر نمیتوانستید مطالبه نمیکردم] با پارسایی و سختکوشی و پاکدامنی [بلکه پرهیز از همه حرامها در مقام قدرت و امکان[ و درستکاری (محکم و استوار انجام دادن کارها». (نامه 45 نهجالبلاغه)
7- توده مردم بیپشت و پناه؛ یا اشراف و متنفذان و خواص زیادهخواه؟ هیچ حاکم و صاحب منصبی نیست که به این دو راهی سخت برسد و بتواند هر دو مسیر را با هم طی کند. توده مردم معمولاً سر و زبان و بسط یدی ندارند تا حق خویش را بخواهند یا زبان به اعتراض بگشایند و حق خود را بستانند؛ برعکس خواص زیادهطلب و گردن کلفت و پر هیاهو. پدر ما امیر مؤمنان(ع) هر قدر در مقابل گردن کلفتها، شجاع و نستوه و نفوذناپذیر بود، در قبال مردم بیپشت و پناه، تواضع میکرد بلکه تمام عمر، خدمتگزاری و پیشمرگیشان را کرد. در خلوت با خواص یا مشاوران- آنجا که مردم نبودند و چشم و گوششان به اتاقهای مذاکره و تصمیمگیری و تصمیمسازی قد نمیداد- میشنید که میگویند «دستکم اجرای حق را عطف به گذشتهها نکن؛ شتر دیدی ندیدی! اغماض کن تا فلان و بهمان نیز به تأیید حکومت نوپای تو برخیزند» اما برمیآشفت و میفرمود «آیا به من امر میکنید پیروزی را با ستم بر رعیتی که بر آنها حکومت دارم، طلب کنم. به خدا سوگند تا دنیا دنیاست چنین نخواهم کرد» (خطبه 126 نهجالبلاغه). اما این منطق را فقط برای دیگران جاری نکرد، که حتی حرارت آتش را به برادر فقیرش عقیل هم چشاند. مردی چنین رها شده از قید و بندها، میتوانست بدون لکنت، در مقابل دعوت مفسدان و زراندوزان و رندان سیاست برای ائتلاف بگوید «و ما کنتُ مُتخذ المضلّین عَضُداً. من گمراهان را به یاری نمیگیرم».
8- مالک اشتر را که به امارت مصر میفرستاد، دو سفارش به او کرد؛ یکی درباره توده مردم و دیگری خواص. فرمود «مهربانی و محبت و نرمی با مردم را در قلبت جاری کن و با آنان مانند درنده خونخواری نباش که خوردن آنها را غنیمت میشمارد؛ چرا که مردم دو گروهند؛ اِمّا اَخٌ لک فیالدّین او نظیرْ لک فیالخلق. یا برادر دینی تو هستند و یا مانند تو در آفرینش» (نامه 53 نهجالبلاغه). کدام انسان بیخبر از دین است که خطبه 27 نهجالبلاغه را درباره حمله دشمنان به منطقهای مرزی انبار بشنود و حقیقت آن را در زندگی امیر مؤمنان جویا شود اما شوریده و شیدای مروت آن حضرت نشود؟ «شنیدهام یکی از دشمنان بر زنی از اهل ذمه (غیر مسلمان) وارد شده و خلخال و دستبند را ربوده و آن زن جز اینکه انا لله (آیه استرجاع) بگوید و از او ترحم بخواهد، چارهای نداشته است... اگر مرد مسلمانی از این غصه و اندوه بمیرد، نزد من مورد ملامت نیست بلکه سزاوار ستایش است».
9- سفارش دوم در عهدنامه مالک را درباره نگه داشتن جانب عدالت و رضایت عمومی، و واگذاشتن جانب خواص فرمود «و باید دوستداشتنیترین امور نزد تو، میانهترین آنها در حق و فراگیرترینشان در عدالت و جامعترین در زمینه رضایت توده مردم باشد؛ چرا که نارضایتی و خشم عمومی، رضایت خواص را از بین میبرد و نارضایتی خواص با وجود رضایت عمومی بخشوده و قابل اغماض است. و در میان مردم برای حاکم، کسی پرخرجتر از خواص در هنگام آسایش، و کم یاریتر به هنگام بلاد، و ناخوش شمارندهتر درباره انصاف، و پر اصرارتر هنگام خواستن، و قدرنشناستر هنگام اعطا، و عذرناپذیرتر هنگام محروم کردن، و بیطاقتتر در ناگواریهای روزگار نیست».
در ذیل همان نامه به یک شاخصه مهم اشاره کرد و فرمود «برای مراجعه نیازمندان زمانی را اختصاص بده... و برای آنها در مجلس عمومی بنشین تا برای خداوند تواضع کنی. و اطرافیانت را دور ساز، تا آن نیازمندان بدون لکنت زبان سخنشان را بگویند؛ زیرا همانا از پیامبر(ص) شنیدم که مکرر میفرمود هیچ امتی اگر حق ضعیف آن از قدرتمندش بدون لکنت زبان گرفته نشود، به قداست و پاکی نخواهد رسید». و البته که در مقابل اشرافیت صاحب نفوذ و زیادهخواه، جانب مردم را گرفتن، برای امیر مؤمنان(ع) هزینههای سخت داشت.
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
خط شکن ... مانند پدر _۳
10- علی(ع) اگر اصرار نمیکرد، که بر قبیل ولید ابن عقبه ابن ابیمعیط (والی کوفه و برادر رضاعی خلیفه سوم) به خاطر شرابخواری، حد الهی را جاری سازد یا بیتالمال به غارت رفته را از امثال مروان و ولید بازپس بگیرد یا از ریختن بیتالمال در آغوش بیعت کنندگانی چون زبیر و طلحه امتناع نمیکرد، لابد کار به فتنه و جنگ جمل نمیکشید. میگفتند دشمنتراشی نکن. اما در چنان رویکردی او دیگر امیر مؤمنان و پناه پابرهنگان نبود، که فرمود «آیا به این بسنده کنم که گویندامیر مؤمنان است و در ناگوارهای روزگار، شریک و اسوهای برای مردم ضعیف نباشم و مانند چهارپایان سپری کنم؛ در چنان حالتی چشم علی روشن باد که بخواهد به شیوه چرندگان زندگی کند»! این چنین بود که به اصرار، مجازات الهی را بر ولید جاری کرد حال آن که میفرمود «قریش بعد از این من را جلاد خواهد خواند». قاطعیت بر سر احکام الهی و حقوق عمومی، هزینه داشت و ترور شخصیت و متهم شدن به خشونت و جلادی و سختگیری و سیاستنشناسی و بیذکاوتی و حتی جنایت و ترور (دروغ کشتن خلیفه!) کمترین آن بود. اما او مصداق اتمّ این آیه الهی بود که «یا ایهاالذین آمنوا من یرتدّ منکم عن دینه فسوف یأتیالله بقوم یحبّهم و یحبّونه، اذلهًْ علیالمؤمنین اعزهًْ علیالکافرین یجاهدون فیسبیل و لایخافون لومهًْ لائم... از سرزنش ملامتگران نمیهراسند» (آیه 54 سوره مائده). بنابراین نه در برابر انقلابیهای اشرافیتزده و امتیازطلبی مانند طلحه و زبیر مجامله کرد، نه با امویان و آل ابوسفیان، و نه با جماعت خوارجی که ادعای انقلابیگری داشتند اما با واسطه در خدمت اردوگاه شام درآمده بودند و اصرار بر بغی و محاربه و فساد فیالارض داشتند؛ چند هزار نفر از این خروج کنندگان علیه حاکمیت را در نبرد نهروان به هلاکت رساند؛ و فرمود «چشم فتنه را از حدقه درآوردم و جز من کسی نمیتوانست».
11- فرزندان صالح باید خصائل پدر را در دو موقعیت متضاد رحمت و شدت به ارث برده باشند؛ باید که خطشکن و جو شکن و پر از امید و ایمان و انگیزه باشند. بعد از نبرد نهروان بود که فرمود «فقُمتُ بالامرحین فشلوا و تَطلّعتُ حین تَقَبُّعوا... به اقامه امرالهی برخاستم، زمانی که دیگران فشل شدند. هنگامی که مردم از ترس پنهان میشدند، من خود را آشکار کردم. و زمانی که به لکنت افتاده بودند، سخن گفتم. و هنگامی که از حرکت بازمانده بودند، به نور الهی حرکت کردم... مانند کوهی که طوفانها او را به حرکت درنیاورد» (خطبه 37 نهجالبلاغه). حزبالله غالب و مفلح، همان که نسبت به امیر مؤمنان میرساند، همین روزها و ماههاست که باید گروه خون جاری در رگهای خویش را نمایان کند. به اعتبار تشخیص و به میدان آمدن و ضربت بهنگام علیعلیهالسلام در روزسخت احزاب، آیه نازل شد که «خداوند کافران را با تمام خشمشان باز گرداند بیآنکه خبری عایدشان شود و مؤمنان را از جنگ (حتمی) بینیاز کرد» و همین باید تبدیل به الگوی سبک زندگی حزباللهی و انقلابی در روزگار خطیر امروز شود؛ بصیرت، شجاعت و خطشکنی.
... السلام علیک یا ولیالاولیاء. السلام علیک یا سید الشهداء. السلام علیک یا آیتالله العظمی... السلام علیک یا امیرالمؤمنین... السلام علیک یا من کفی الله المؤمنین القتال به یوم الاحزاب... پدر مهربان امت: سلام! تولدت و روزت مبارک!
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
پیام رسان ایرانی یا خارجی؛ چند پرسش مهم
✍️ پیام رسان ایرانی یا پیام رسان خارجی؟ از زمانی که زمزمه فیلترینگ تلگرام به را افتاده، این پرسش دو گانه نیز نقل محافل شده است. طرح درست صورت مسئله، نیمی از پاسخ است و هنگامی که غلط طرح شود، قطعا به پاسخ درست ختم نخواهد شد.
♦️اولا آیا تعبیر #فیلترینگ_تلگرام عبارت درستی است؟ ما اکنون با #اشغال_سایبری روبرو هستیم. هر ملت آزاده و عزتمندی اگر از اشغال قلمرو خویش توسط بیگانه آن هم از جنس بیگانه دارای سابقه تعدی و دشمنی آگاه شود، کامش تلخ و منزجر می شود و اگر بتواند به مقابله با اشغالگر بر می خیزد؛ چنان که جوانان ما با در جنگ تحمیلی هشت ساله کردند.
🔹ثانیا چرا برخی محافل سیاست باز- از سلطنت طلبان و سازمان تروریستی منافقین و گروهک نهضت آزادی گرفته تا مدعیان اصلاح طلبی و اعتدال و عدالت خواهی در حلقه انحرافی- پیام رسان بیگانه را امن و مطمئن معرفی می کنند و پیام رسان های ایرانی را نا امن و تحت رصد می خوانند و پرهیز می دهند؟ آیا کسی از حراج انبوه اطلاعات ملی در فضای مجازی عاریتی بی خبر است؟ یا می تواند پیوند مدیران پیام رسان های معروف با وزارت خارجه و سرویس جاسوسی آمریکا یا برخی رژیم های همسو را انکار کند؟
🔸با فرض بی خبری، کسی از خود نمی پرسد چرا در وضعیت تحریم های همه جانبه که حتی دارو و بنزین و اقلام نرم افزاری و صنعتی دارای کاربرد دوگانه را هدف قرار داد، فضای مجازی از تحریم مستثنا شده و حتی یارانه های ده ها میلیارد دلاریی برای آن اختصاص داده می شود تا بدون کمترین هزینه، از آن استفاده کنیم؛ بلکه حتی فیلتر شکن هم برای ما تولید می کنند؟!
♦️آنها که گندم را در دریا می ریزند و به گرسنگان دنیا نمی دهند، تا مبادا قیمت ها پایین بیاید، چگونه در این یک مورد سخاوتمند شده اند؟ مخالفان پیام رسان های بومی و طرفدار پیام رسان های بیگانه، باید به روشنی بگویند قرار است کدام رفتار قانون شکنانه و ضد امنیتی انجام دهند که از پیام رسان امن داخلی به زیر چتر پیام رسان بیگانه می گریزند؟
🔹آنها با بیگانگان متخاصم و سرویس های جاسوسی کدام افق مشترک را تعریف کرده اند که زیر چتر #اشغالگران_سایبری احساس امنیت می کنند؟ آیا این جماعت، شبیه همان وطن فروشانی نیستند که در جنگ علیه ملت ها، بر تانک اشغالگران مهاجم سوار شدند؟! سازمان منافقین سوار بر تانک های صدام را به یاد بیاورید!
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
چک های برگشتی ات را پاس کن!
✍️ چرا برخی مدعیان اصلاح طلبی در ماه های اخیر، مواضع رادیکال و ساختار شکنانه می گیرند؟ این پرسش در طول 20 سال گذشته که چپ های سوپر راست شده، ادعای اصلاح طلبی کرده اند، همواره یک پاسخ مشترک داشته است: ناکارآمدی مدیریتی این طیف و ناراضی و شاکی شدن مردم. این طیف هر گاه مدیریت اجرایی را در اختیار گرفته اند، عیار کفایت و کارآمدی نداشته شان -با وجود ادعا و لاف های گزاف- آشکار شده است.
♦️در چنین موقعیت هایی، یا باید سرشان را از شرمندگی پایین می انداختند و عذرخواهی و استعفا می نمودند. و یا اینکه "بچه پر رو بازی"! در می آوردند و با گستاخی و به اشتباه انداختن مردم، از پاسخگویی شانه خالی می کردند. آنها نوعا، رویکرد دوم را ترجیح داده و همواره پس از یک دوره نمایش بی عرضگی، به مسئله سازی و ساختار شکنی و فرافکنی مسئولیت متوسل شده اند.
🔹آخرین نمونه، سرنوشت پروژه بزک شیطان بزرگ و شریک قابل اعتماد ساختن از آمریکا با ادعای برد_برد و رفع تحریم ها و رونق اقتصادی بود. اکنون در حالی که بخش اعظم دستاورد برنامه هسته ای را بر باد داده اند، دشمن در حال بدعهدی و تشدید تحریم هاست؛ قدرت خرید مردم و ارزش پول ملی به جای اینکه افزایش یابد، رو به کاهش گذاشته و دلار 3300 تومانی به 5200 تومان رسیده است. شرکت ها و کارخانه ها نیز سخت ترین وضعیت رکود را تجربه می کنند.
♦️باز هم قافیه شعر افراطیون تنگ آمده است. تاج زاده ها اگر سر سوزنی انصاف و شرافت و صداقت داشتند، حتما باید از خجالت آب می شدند و عذر تقصیر می آوردند. اما چون به دغلبازی و لا ابالی زیستن معتاد شده اند، به ناچار دم از لزوم برجام های تازه می زنند و مدعی بی اختیاری دولت می شوند. آیا به کلاهبرداری که چک های قبلی اش بارها بلا محل و بی پشتوانه از آب در آمده و برگشت خورده، اعتماد می کنند و وعده و چک جدید را می پذیرند یا به او می گویند اول برو چک های برگشتی ات را پاس کن؟!
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
شما خودت را اذیت نکن!
🔴 یک جوری خبر جایگزینی زنگنه با جهانگیری در معاون اولی روحانی را منتشر کرده اند و سپس با یک روز فاصله، دروغ سیزده می خوانند که انگار بقیه گزارش ها و وعده ها و اخبارشان درباره رفع تحریم و رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال و افزایش قدرت خرید مردم و مهار تورم و برداشتن تهدید های غرب از سر کشور، راست و درست بوده است.
🔵 مردم 4-5 سال است عادت کرده اند هر روز از شما چند دروغ سیزده بشنوند و چند صباح بعد، دروغ بودنش آشکار شود. آره داداش! شما خودتان را با احساس مسئولیت و اعلام دروغ بودن دروغ هایتان اذیت نکنید. مردم فرضشان همین است که چوپان دروغگو، پیش شما لنگ می انداخت و طفل دبستان شما بود، مگر اینکه از دست شما در برود و خلافش ثابت شود. آره عزیز جان! شما خودت را اذیت نکن!
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
با شعار "آمریکا گاو است"
می خواستند بن سلمان شوند؟! -۱
✍️ هیجان مذاکره با آمریکا وقتی در اوج بود و دل جماعتی برای نرم کردن دل آمریکا غنج می رفت، کسانی از همین خوش خیالان سهل اندیش - اگر نگوییم ماموریت دار- گفتند "آمریکا گاو است و می توان او را دوشید". اوایل آبان 92 هنگامی که توافق موقت ژنو در حال نهایی شدن بود، عطاءالله مهاجرانی (از اعضای مؤثر دولتهای کارگزاران و اصلاحات و مردی که سیاستمدار شدن را محصول نوشیدن شیر دراز گوش در صباوت میدانست!) با همین مضمون دست به قلم برد.
♦️او در وبلاگ خود (مکتوب) نوشت: «منوچهر دعوتم کرد به شام در رستورانی در فیلادلفیا رستوران موشولو! کشتی که برای همیشه لنگر انداخته بود و به ساحل چسبیده بود. گفت: عطا به این دوستانت بگو، آمریکا مثل یک گاو شیرده هست، اسرائیلیها مدام دارند میمکند، آن قدر به پستانهای گاو مک زدهاند که شیر رنگ خون هم گرفته است. شما چسبیدید به شاخ این گاو، سی سال تمامه هی با این شاخ در تقلایید. بابا منفعت ملت ما در استفاده از شیرش هست!».
🔹اسفند 93 همین مضمون را غلامرضا انصاری (نماینده سابق اصلاحطلب و عضو شورای شهر تهران) طی مناظرهای در دانشگاه آزاد مشهد بازگو کرد؛ «به جای اینکه با شاخ آمریکا خودمان را درگیر کنیم، از پستانش استفاده کنیم». در همین حیص و بیص گروهک انحرافی موسوم به ایثارگران اصلاحطلب در فیسبوک نوشت «متأسفانه سهم ما از آمریکا، شاخ گاو شده در حالی که اگر مدیریت و هوش به خرج دهیم میتوانیم مانند کره و ژاپن و چین آمریکا را بدوشیم»! http://fi9.ir/3zbber
🔸مدتی بعد یک سایت حقالعمل کار متظاهر به حمایت از دولت (عصر ایران) مدعی شد باید رویکرد عربستان به آمریکا را در پیش بگیریم. این طیف بی تعارف، چیزی از بن سلمان جوانک عیاش و کم شعور دربار سعودی کم ندارند؛ کسی که اخیرا هم اعلام کرد رژیم صهیونیستی را به رسمیت می شناسد. اما برخورد آمریکا با بن سلمان چه بوده است؛ دوشیدن و سواری گرفتن و تحقیر .
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
با شعار "آمریکا گاو است"
می خواستند بن سلمان شوند؟! -۲
♦️ترامپ امروز در جریان نشست خبری مشترک با سران لتونی، لیتوانی و استونی گفت: «من میخواهم از سوریه خارج شوم. گاهی وقت بازگشت به میهن است. می خواهم از سوریه خارج شویم و به کشورمان بازگردیم، می خواهم کشور خود را بازسازی کنم، هفت تریلیون دلار صرف کردیم اما هیچ چیزی نگرفتیم. ما در این مورد خیلی جدی فکر میکنیم و بهزودی در این مورد تصمیم قطعی خواهیم گرفت. من به ریاض گفتم اگر میخواهید در اینجا بمانیم، پس هزینهاش را بپردازید".
🔹دونالد ترامپ چند هفته قبل هم در دیدار با محمد بن سلمان، سخنانی صریح گفت که از دوشیدن بی وقفه رژیم سعودی حکایت می کرد: "عربستان سعودی جزو خریداران بزرگ ما بوده است. [خطاب به بن سلمان] یکی از سرمایهگزاریهای بزرگ شما خرید سهام و اقلام مختلف و تولید شغل برای آمریکاییها است. من در ماه می در ریاض بودم. صدها میلیارد دلار به ایالات متحده #بازگرداندیم. ما این را میدانیم و آنها هم میدانند".
🔸ترامپ سپس با نشان دادن چند لوح درباره خریدهای سعودی گفت: «اینها بعضی از چیزهایی هستند که از ما خریده اند. اگر بر حسب دلار اینها را بررسی کنید، این یکی سه میلیارد دلار است، آن 533 میلیون دلار و آن یکی 525 میلیون دلار. این پولها برای شما چیزی نیست؛ بیشتر بخرید... این 880 میلیون دلار، این 645 میلیون دلار، این یکی 6 میلیارد دلار...». http://fi9.ir/oeg732
♦️ترامپ همان کسی بود که در آغاز ریاستش گفت "پل ها و مدارس و جاده های ما فرسوده شده اند و ما هزینه تعمیر آنها را نداریم". اما همین دولتمردی که در آمریکا به حماقت و بلاه شناخته می شود، صدها میلیارد دلار از عربستان دوشیده و اصرار دارد همین دوشیدن را دوباره ادامه هم بدهد و به رخ گاو سعودی هم بکشد.
🔹آری وقتی مدعی سیاست، جاه طلب های فاقد شعور و بی غیرتی مانند بن سلمان باشند، می توان پالان هم بر پشت شان گذاشت و عکس یادگاری گرفت؛ چه رسد به دوشیدن. لابد بن سلمان هم در عیاشی شبانه با هم پالگی هایش می گوید "دیدید چه پلتیکی زدیم و دل از گاو آمریکا یی ربودیم"!
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
رندان مدعی اصلاح طلبی سال 84 گنجی (اکبر پونز) را فریب دادند تا انتحار کند اما او بو برد و بالاخره خود را نجات داد .
حالا همین کار را با بقایی می کنند.
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
♦️ذوق مرگ شدن فرقه ورشکسته و تروریستی منافقین از تحرکات فریب خوردگان فرقه انحرافی.
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
ادعا نکردند. با خون پاک خویش، پای #بسیجی بودن امضا زدند.
باور داشتند به فرموده امام؛ "پشتیبان #ولایت_فقیه باشید تا آسیبی به مملکت شما نرسد".
طوبی لهم و حسن مآب.
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
300 امضا کردید؟ تقبل الله!
اما به کدام طرف شلیک می کنید؟! -1
✍️ منتظر امام زمان (عج)، علامت و مختصات دارد. او در روزگار غیبت، با ولایت فقیه آزموده می شود. درک و بصیرت که نباشد، به جای اینکه گریبان سرکشان را بگیری، سرباز همان ها می شوی و پای نامه سرگشاده به ولی فقیه را امضا می کنی. مرحبا! شما به عدد 313 نزدیک شده اید؛ 300 امضا. اما برادر سر تفنگت را سمت دیگری بگیر! هیچ رزمنده صاحب شناختی، لوله تفنگ را سمت خود نمی گیرد و شلیک نمی کند. نام این کار انتحار است نه رزمندگی!
♦️بارها در طول 4 دهه گذشته دیده ایم عناصر و حلقه های سیاست بازی را که از درون فروریخته اند و به دلیل همین بدحالی و وارونگی، خبر از فروپاشی قریب الوقوع نظام داده اند. از نهضت آزادی و مجاهدین خلق تا باند مهدی هاشمی معدوم و چپ و راست های پشیمان و این آخری، فرقه انحرافی متظاهر به عدالت خواهی که به انواع مفاسد اقتصادی و سیاسی آلوده است.
🔹رهبر انقلاب با وجود همه ناملایمت ها و دشمنی ها و کم کاری و کج بازی ها، به پشتوانه مدد الهی و میلیون ها انسان پای کار بشارت می دهند که افق روشن است و فردای این ملت، بهتر و روشن تر از امروز خواهد بود؛ اما سران سیاست باز و از درون تهی حلقه انحرافی، وعده ای را که رسانه های فارسی زبان بیگانه و گروهک های ورشکسته به تقصیر، 39 سال است هر 3 ماه یک بار تکرار و تمدید می کنند، طوطی وار بازگو می کنند. که چی؟ که "رژیم"، سه یا شش ماه دیگر سقوط می کند!
🔸تمام هنرشان (مانند همه فتنه زدگان و فتنه گران قبلی) این است که در درون اردوگاه خودی مسئله بسازند و فشار را از روی دشمن و جریان همسو با آن بردارند. دقیقا شبیه موقعیت نشناسی و نافرمانی و معارضه ای که جریان آلوده و نفوذ زده خوارج، در اوج پیروزی در جنگ صفین، در درون اردوگاه امیر مومنان (ع) راه انداختند. دل امام در دو جنگ جمل و خوارج، خون شد از نافرمانی و تردید و شبهه افکنی همین جماعت مقدس نما که معیار و ترازشان همه چیز و همه کس بود جز ولایت و بصیرت.
♦️خوب هایشان همان ها بودند که به تعبیر رهبر انقلاب «در روایت دارد که آمدند خدمت حضرت و گفتند: «یا امیرالمؤمنین ـ یعنى قبول هم داشتند که امیرالمؤمنین است ـ انا قد شککنا فى هذا القتال» ما شک کردیم. ما را به مرزها بفرست که در این قتال داخل نباشیم!» (دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری، 2 مهر 1388)
300 امضا کردید؟ تقبل الله!
اما به کدام طرف شلیک می کنید؟! -2
♦️از اینها بدتر، امثال حارث بن حوت هستند؛ کسی که مدام در تردید و تشکیک بود و هر چه استدلال می شنید، باز هم به حرکت از سر تحیر و شخص زدگی (به جای رفتار از سر بصیرت و اصول) ادامه می داد و سرانجام در زمره خوارج درآمد. وسط جنگ جمل که مواجهه با صحابی دنیاطلب و پیمان شکنی مانند زبیر سیف الاسلام و طلحه بود، با گستاخی به امام گفت "أَ تُرَانِی أَظُنُّ أَصْحَابَ الْجَمَلِ كَانُوا عَلَى ضَلَالَةٍ . آیا می پنداری كه من اصحاب جمل (طلحه و زبیر و عائشه ) را بر ضلالت و گمراهى می دانم؟! (گمراه نمی دانم. چون انقلابی و صحابه یا همسر پیامبر ص بوده اند).
🔹امام در پاسخ فرمود "اى حارث تو به زیر خود نظر كردى (کوته بینانه نگریستی نه ژرف اندیشانه) و به بالایت نگاه نكردى، پس حیران و سرگردان ماندى. تو حقّ را نشناختى تا اهلش را بشناسى، و باطل را نشناختى تا پیروش را بشناسى. حارث (براى تبرئه خود) گفت: "من همراه سعید بن مالک (سعد بن مالک، مشهور به سعد ابى وقاص) و عبدالله بن عمر کناره گیرى مى کنم". امام فرمود: «سعید (سعد) و عبدالله بن عمر حق را یارى نکردند و باطل را نیز خوار نساختند ». (نهج البلاغه، حکمت 262)
🔸تاریخ روایت می کند که سالها بعد، چون حجّاج داخل مكّه شد و ابن زبیر را دار زد، عبد اللّه ابن عمر نزد او آمد وگفت "دستت را بده تا براى عبد الملك با تو بیعت نمایم كه رسول خدا فرمود من مات و لم یعرف إمام زمانه مات میتة جاهليّة. حجّاج پایش را دراز كرد و گفت پایم را بگیر و بیعت كن. ابن عمر گفت ریشخند می كنى؟ حجّاج گفت: اى احمق قبیله عدىّ! با علىّ بیعت نكردى و امروز چنین می گویى. آیا علىّ امام زمان تو نبود .سوگند بخدا براى حرف پیامبر نزد من نیامده اى بلكه از ترس این درخت كه ابن زبیر بر آن آویخته آمده اى.
300 امضا کردید؟ تقبل الله!
اما به کدام طرف شلیک می کنید؟! -3
♦️مگر می شود مدعی باشی که #بسیجی هستی اما اهل تشخیص و مرزبندی بر اساس معیار ولایت نباشی؟ مقتدای حکیم انقلاب 24 مهر 1391 در دیدار بسیجیان خراسان شمالی فرمودند "بصیرت به معنای این است که شما خط درگیری با دشمن را تشخیص دهید؛ کجا با دشمن درگیری است؟ بعضیها نقطهی درگیری را اشتباه میکنند؛ خمپاره و توپخانهی خودشان را آتش می کنند به سمت یک نقطهای که آنجا دشمن نیست، آنجا دوست است... خط درگیری با دشمن را مشخص کنیم.
🔹گاهی هست که یک نفری در لباس خودی است، اما حنجرهی او سخ
ن دشمن را تکرار می کند! خب، او را باید نصیحت کرد؛ اگر با نصیحت عمل نکرد، انسان با او باید حد و مرز تعریف کند؛ خط فاصل. جدا می شویم. اگر بناست شما با همان احساساتی که رژیم صهیونیستی نسبت به جمهوری اسلامی دارد - ولو با یک ادبیات دیگری - بخواهی در مقابل جمهوری اسلامی بایستی و حرف بزنی، خب با رژیم صهیونیستی چه فرقی داری؟ اگر با همان منطقی که آمریکا در مقابل جمهوری اسلامی عمل می کند، شما بخواهی با آن منطق با جمهوری اسلامی تعامل کنی، خب شما با آمریکا فرقی نداری".
🔸ایشان دردیدار مردم نوشهر و چالوس به تاریخ 15 مهر 88 نیز ملاک ظریف و مهمی را یادآور شدند "بصیرت وقتى بود، غبارآلودگى فتنه نمی تواند گمراه کند، به اشتباه بیندازد. اگر بصیرت نبود، انسان ولو با نیت خوب گاهى در راه بد قدم می گذارد. شما در جبهه ى جنگ اگر راه را بلد نباشید، اگر نقشه خوانى بلد نباشید، اگر قطب نما در اختیار نداشته باشید، یک وقت نگاه می کنید مى بینید در محاصره ى دشمن قرار گرفته اید؛ راه را عوضى آمده اید، دشمن بر شما مسلط می شود. این قطب نما همان بصیرت است"
♦️حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار مردم قم (19 دی 95) نیز متذکر شدند "اگر نشناختیم، گاهی ممکن است به دشمن کمک هم بکنیم. بارها من عرض کردهام، اگر در جبههی جنگ، سرباز رزمنده خوابش ببرد، بعد از خواب بیدار بشود گیج و ویج، نمیداند چه کار میکند، توپخانه را روشن کند، ممکن است به خودی ضربه بزند. شما اگر ندانی دشمن کدام طرف است، دوست کدام طرف است، توپخانه را که روشن کردی، به جای اینکه به دشمن بخورد، به دوست می خورد؛ بصیرت که لازم است برای این است".
🔹حتما بدفهمی و کژتابی برخی مدعیان انقلابیگری، کام اهل ولایت را تلخ می کند. اما از واقعیت گریزی نیست. اگر قرار بود همه مدعیان پیروی از ولایت و انقلابی بودن، پای کار تشخیص و بصیرت و اطاعت بمانند، کار به غیبت امام عصر (عج) و طولانی شدن عصر انتظار نمی کشید. این عصر، روزگار آزمون های بزرگ و سخت در کوره گدازان فتنه های پیاپی برای ساخته شدن مردانی استوارتر از پاره های پولاد است.
✅ماموریت تبعیت از ولایت فقیه، تمرین بزرگ آخرالزمان است و چیره شدن 40 ساله بر دکانداری و معرکه گیری انواع متظاهران بی صداقت انقلابیگری از طریق تبعیت از ولی فقیه، بزرگ ترین بشارت نزدیکی روزگار شیرین ظهور خواهد بود ان شاء الله.
♦️در پرانتز باید گفت؛ نمی توان درباره همه آن 300 نفری را که خود را عضو سابق بسیج دانشجویی معرفی کرده و در دفاع از سرکرده حلقه انحرافی، نامه خطاب به رهبری را امضا کرده اند یا امضایشان به اجبار و اصرار پای نامه آمده، یک قضاوت کرد. اما طراحان اصلی این شعبده بازی برای خارج کردن عنصر منحرف از انزوا و بی اعتنایی عمومی، قطعا کاسبانی هستند که به رسم همه منافقین، نعل وارونه زده و نقاب بسیجی بودن بر چهره آویخته اند؛ چرا که خود هیچ آبرویی ندارند.
🔹کاش امضا کنندگان یا تهیه کنندگان نامه، اگر احمدی نژاد و حلقه اطرافش را معصوم نمی پندارند، و برای نشان دادن صداقت خود،در نامه ای سرگشاده خطاب قرار دهند و بپرسند چرا از سال 89- 90 همزمان با تشدید فشار اقتصادی دشمن، بر نیمه تعطیل کردن مدیریت اجرایی و رها کردن امر اصرار کردید و ضمن سرپیچی مکرر از اوامر و نصایح رهبری، بر حاشیه سازس سیاسی-فرهنگی و غافل کردن اذهان از تحرکان جریان فتنه و تجدید سازمان آن اهتمام ورزیدید؟ و چرا امروز به جای مواجهه با فتنه گران، به مواجهه و تشکیک در ولایت و رهبری اصرار دارید؟
https://eitaa.com/IMANI_mohammad
سوءمدیریت با اقتصاد چه کرد؟
کمیابی سرمایه و سیلاب نقدینگی!
✍️ تناقض های اقتصادی عجیبی در دولت آقای روحانی رخ داده است. گفتند تزریق پول به حوزه مسکن - که 250 شاخه شغلی و صنعتی را فعال می کرد، مردم را صاحبخانه می نمود و به اقتصاد رونق می داد- موجب افزایش نقدینگی و تورم می شود؛ پس باید نقدینگی را جمع کرد تا تورم مهار شود.
📊 وقتی شروع به این سیاست انقباضی کردند، رکود اقتصادی را شدت بخشیدند! اما با این وجود، در حالی که در آغاز دولت دوازدهم، نقدینگی در آغاز دولت یازدهم 430 هزار میلیارد تومان بود ، ظرف 5 سال، رقم نقدینگی سرگردان را به 1460 هزار میلیارد تومان یعنی بیش از سه برابر رساندند! این نقدینگی تورم زا و سرگردان کجا رفت؟
♦️مدتی به سوداگری و گران کردن زمین و مسکن، و بنابراین، منجمد کردن این بازار برای عامه مردم پرداخت، سپس در دو سال گذشته به ویژه 6 ماه اخیر، بازار طلا و ارز را هدف قرار داد. بنابراین از سال گذشته، تورمی هم که به قیمت تحمیل رکود ویرانگر به اقتصاد، کاهش یافته بود، رو به افزایش گذاشت و مثلا در بخش مسکن به بالی 25 درصد رسید. همزمان 60 درصد از ارزش پول ملی در برابر ارز خارجی کم شد و دلار 3700 تومانی به 6200 تومان رسید! عجیب اینکه دولت در همین دوره، در به در جذب سرمایه گذار خارجی بود ... آنچه خود داشت، ز بیگانه تمنا می کرد!
🔸عجیب تر از همه، بازگشت به مراتب رادیکال تر به سیاست های کنترلی و نظارتی است که زمانی نه چندان دور مورد تمسخر قرار می دادند؛ از جمله دستوری کردن نرخ ارز، اولویت بندی و سهمیه بندی در واگذاری آن، و استفاده از پلیس و نیروهای امنیتی. در مقابل جنگ ارزی دشمن البته طبیعی هم هست؛ اما چرا پس از آن همه خسارت آفرینی؟
🔹آیا نمی شد فقط با رونق بخشیدن به بخش مسکن از طریق حمایت از سرمایه گذاران داخلی و انتقال سرمایه های سرگردان به این بخش، هم به اقتصاد رونق داد، هم مشکل مسکن را چاره جویی کرد و هم از آشفتگی بازار ارز مانع شد؟ چرا هم به سیلاب نقدینگی و هم قحطی منابع سرمایه گذاری دامن زدند؟ فقط به خاطر اینکه دستور نانوشته داشتند برای ناسزاگویی علیه مدیریت قبل از خود، به هر قیمت؟ آنها تبر به خود می زدند و البته اقتصاد کشور.
https://eitaa.com/IMANI_mohammad