مردم به اخبار منفی علاقه ندارند
اما مگه دست خودشونه؟!
♦️شبکه دولتی انگیس بر خلاف رویه مسموم خود علیه افکار عمومی ایران میگوید: «مردم دیگر علاقهای به خواندن اخبار ناراحتکننده و منفی ندارند.»
🔹وبسایت بیبیسی نوشت: در چند سال اخیر، میل به آگاهی از اخبار کاهش شدیدی پیدا کرده. مردم از خبرهای ناراحتکننده مانند ماجراهای جنگ در اوکراین پرهیز میکنند. پژوهشی جهانی نشان میدهد که در شش سال اخیر تعداد افرادی که بهطور جدی پیگیر اخبار بودهاند تا حدود یکچهارم کاهش پیدا کرده است.
♦️بهگزارش مؤسسه رویترز دانشگاه آکسفورد، حدود ۴۸% افراد در سراسر جهان بهطور جدی پیگیر و علاقهمند به اخبار هستند. درحالیکه در سال ۲۰۱۷ این میزان ۶۳ درصد بود. در انگلیس این نسبت بهطورمتوسط ۴۳% است که از نسبت جهانی هم کمتر است.
🔹پژوهشگران مؤسسه رویترز اعلام کردهاند که خاطبان «در ادامه خودداری از قرار گرفتن در معرض اخبار ناراحتکننده برای حفظ سلامت روانی خود بهطور گزینشی از خبرهایی در مورد جنگ در اوکراین و بحران افزایش هزینههای زندگی پرهیز میکنند».
♦️بیش از نیمی (56%) از افرادی که در نظرسنجی شرکت کردهاند نگران تشخیص درستی و نادرستی اخبار آنلاین هستند که نسبت به گذشته افزایش دو درصدی داشته است.
🔹پسندیدن و به اشتراک گذاشتن و اظهارنظر پای پستهای خبری هم در شبکههای اجتماعی کاهش پیدا کرده. فقط حدود ۱۰% از افراد در انگلیسجزو «کاربران فعال» شبکههای اجتماعی بهحساب میآیند که بیشتر آنها مردان سالمندی هستند که نظرات و باورهای سیاسی دارند و بهطور معمول تحصیلکردهتر از عموم مردم هستند.
♦️یکی از دلایل چنین تغییری، رواج و افزایش روزافزون احساس مسموم و ناسالم بودن فضای گفتوگوها و اظهارنظرات در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توئیتر است».
🔹این گزارش درباره پرهیز مردم از اخبار منفی در حالی است که بیبیسی غیر از پمپاژ اخبار منفی، جعل خبر دروغین و منفی برای مردم ایران را هم مجاز میشمارد.
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
💢 تهدید جدی ایران؛
علت برخورد آلبانی با منافقین
اقدام تلافیجویانه ایران علیه زیرساختهای آلبانی در واکنش به اقدامات ضدایرانی سازمان منافقین، دولت آلبانی را به برخورد با اعضای این سازمان واداشت.
آلبانی از سال ۲۰۱۳ و در پی تعطیلی اردوگاه سازمان در عراق، به درخواست آمریکا، میزبانی نزدیک به 3 هزار عضو سازمان را در اردوگاهی موسوم به اشرف ۳ برعهده گرفت.
به گزارش بخش آلبانیایی رادیو اروپای آزاد، در ماههای اخیر، گروه هکری «قیام تا سرنگونی» مسئولیت حملات سایبری را علیه جمهوری اسلامی بر عهده گرفته که واکنشهای ایران به آن، موجبات نگرانی در آلبانی را بهوجود آورده است. از جمله حملات سایبری سنگینی که سال گذشته علیه زیرساختهای دولتی آلبانی صورت گرفت.
در حکم دادگاه ویژه بدوی مبارزه با فساد و جرایم سازمانیافته آلبانی آمده است: پس از قطع روابط دیپلماتیک تیرانا و تهران، تهدیدها برای انجام حملات احتمالی از جمله پهپادی علیه سازمان در خاک آلبانی افزایش یافته. همچنین وزارت خارجه ایران، در پیامی شفاهی اعلام کرده که سه تیم تروریستی آموزش دیده در اردوگاه آلبانی را اخیراً دستگیر کرده است.
از دادههای پلیس آلبانی نتیجهگیری میشود که اعضای مستقر سازمان مجاهدین در آلبانی، هدف ایران به نظر میرسند.
مجموعه این نگرانیها ورود پلیس به اردوگاه اشرف را رقم زد. به گفته فرمانده کل پلیس، در جریان بازرسی از اردوگاه، ۹۶ رایانه، ۴۹ لپتاپ، دو تبلت و سه کارت حافظه همراه با مقادیر زیادی اسناد مکتوب ضبط شد. اعضای سازمان، سعی در سوزاندن اسناد و مدارک داشتهاند.
مقامات آلبانی گفتند اعضای سازمان، مظنون به چندین فقره تخلف کیفری، از جمله موضوع «تحریک به جنگ» هستند. آنها، موضوع را در سطحی میدانند که میتواند آلبانی را در معرض خطر جنگ یا مداخله قدرت خارجی قرار دهد.
این جرمی سنگین و مجازات آن حداقل ۱۵ سال زندان است. این که آلبانی به گروه برانداز پناه داده، تیرانا را در تیررس قرار داده است.
حمله سایبری مخرب سال گذشته، نمونه بارز نوع تهدیداتی است که آلبانی با آن مواجه است. دولت آلبانی سال گذشته مجبور شد نشست سازمان را به دلیل تهدیدات تروریستی لغو کند.
مقامات آلبانی حدود یک دهه پیش موافقت کردند که به گروه مجاهدین پناه بدهند اما به شرطی که از مشارکت در برخی فعالیتها خودداری کند. اگر سوءظن استفاده این گروه از خاک آلبانی برای انجام حملات سایبری یا طرحریزی و تأمین مالی فعالیتهای تروریستی اثبات شود، احتمالاً موقعیت آنها به خطر میافتد. چنین فعالیتهایی نه تنها توافقنامه را نقض میکند، بلکه تهدیدی آشکار برای امنیت ملی آلبانی است.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
فقط از یک گروه بر می آمد!
🔹کانال های غربگرا نوشته اند "نیروهای واگنر، شامل ۴ کاروان نظامی و ۱۵۰ تا ۴۰۰ خودروی زرهی، با سرعت حداکثری در اتوبان به سمت مسکو در حرکتند".
♦️اینها البته کپی کاری از محصولات اتاق جنگ ناتو است و گرنه واگنری ها آن قدر تجربه دارند که توهم نزنند و خیال نکنند با ۲۵ هزار نفر می توانند حتی به صدها کیلومتری مسکو نزدیک شوند. فاصله روستوف (محل استقرار واگنر) تا مسکو ۱۱۰۰ کیلومتر است.
🔹در دنیا فقط یک گروه مزدوران را پیدا می کنید که توهم فتح اتوبانی را داشته باشد و آن سازمان منافقین است!
♦️رجوی در نشست توجیهی فرماندهان، هدف فروغ جایدان را «تصرف ۴۸ ساعته تهران» عنوان کرده و گفته بود: «فقط یک ابرقدرت میتواند کشوری را ظرف این مدت تسخیر کند».
🔹نقشههای جامانده، مسیر حرکت را «چهار زبر- کرمانشاه- همدان- سه راهی بوئینزهرا- کرج و میدان آزادی» نشان میداد!
♦️آنها مرداد ۱۳۶۷، بالغ بر ۱۵ هزار تروریست را به تله ای خود ساخته فرستادندکه موجب هلاکت ۲۰۰۰ نفر از نیروها و فرماندهان، و مجروحیت و اسارت دست کم هزار نفر دیگر شد. در برخی گزارشها، آمار تلفات تا چهار هزار نفر هم ذکر شده است.
@IMANI_mohammad
مچل!
♦️مچل شدن برخی محافل غربگرا، نقد ترین نتیجه نمایش گروه واگنر در روسیه بود.
🔹می گویند انسان را برق بگیرد، اما جو نگیرد!
♦️در سبک سری و و پیادگی غربگرایان همین بس که خیال کردند یک گروه پیمانکار نظامی می تواند با ۲۵ هزار نیرو براندازی کند.
🔹حتی نوشتند کار روسیه و پوتین تمام است! بی آنکه توجه کنند آمریکا و انگلیس، برخلاف آنها، کاملا با احتیاط موضع گرفتند.
♦️در هر صورت، باید خطاب به این محافل گفت تقلا و بیش فعالی شما خیلی تاثیرگذار بود؛ خسته نباشید!
@IMANI_mohammad
تحلیلگر آمریکایی: بایدن با حقارت
در حال امتیاز دادن به ایران است
متیو کانتینتی تحلیلگر «موسسه امریکن اینترپرایز» نوشت: به عنوان یک مقام ارشد امنیت ملی تصور کنید! یک قدرت خارجی با دیدگاه انقلابی چند دهه تلاش کرده تا قدرت و اتحادهای آمریکا را در یک منطقه حساس تضعیف کند. این کشور، به حمایت و هدایت نیروهای نیابتی میپردازد که نیروهای آمریکایی را کشتهاند یا معلول کردهاند.
هدف آن کشور بیرون راندن ایالات متحده از خاورمیانه و نابودی نزدیکترین متحد آمریکا در منطقه است. این کشور پهپادها و سایر تسلیحاتی را که روسیه برای تداوم جنگ اوکراین مورد استفاده قرار میدهد، تامین میکند.
آیا شما تمایل دارید با چنین رژیمی توافق کنید؟ اگر پاسخ مثبت است، میتوانید منتظر یک شغل کوتاهمدت و ناخوشایند در وزارت امور خارجه جو بایدن باشید. چرا که او با دادن جایزه به ایران برای اقدامات نامطلوب مختلف آن، در آستانه خیانت به کنگره قرار دارد.
براساس گزارشها، بایدن آماده است تا در ازای آزادی زندانیان، توقف حملات شبه نظامیان به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، همکاری با آژانس، نفروختن موشک به روسیه و توقف غنیسازی بیش از ۶۰ درصد، میلیاردها دلار به ایران بپردازد.
بایدن نمیتواند این معامله را یک توافق بنامد زیرا میخواهد آن را از بررسی کنگره دور نگاه دارد. قانون بازبینی توافق ایران در سال ۲۰۱۵، رئیسجمهور را از لغو تحریمهای هستهای بدون تایید کنگره منع میکند. اقدام خطشکنانه بایدن، اگرچه هوشمندانه است، اما تاثرآور نیز میباشد.
معاملهای که جرأت نمیکنند نام آن را به زبان بیاورند، قدرتی نخواهد داشت. این معامله به طور کامل به حسن نیت «آیتالله علی خامنهای» زیرک بستگی خواهد داشت.
او به این شرط اجازه توافق را داده که زیرساختهای هستهای ایران پابرجا بماند. لحظهای که بایدن به منطق پرداخت بیشتر به ایران شک کند، رهبر ایران یک بار دیگر چرخیدن سانتریفیوژهای خود را شروع خواهد کرد و اگر گروههای شبهنظامی به آمریکاییها شلیک کنند- او میتواند بگوید هیچ کنترلی روی آنها ندارد.
این توافق، توافق نیست، چون در آن چیزی در مورد مرگبارترین نماینده ایران، حزبالله، یا در مورد رفت و آمد هواپیماهای بدون سرنشین ایران چیزی گفته نشده است.
این نادیده گرفتن با عادت ناخوشایند بایدن برای فروختن متحدان آمریکا از جمله دولت افغانستان، مردم لبنان، سوریه و البته اسرائیل، یا اوکراینیها همخوانی دارد.
رشوه بایدن یعنی همان چیزی که «ریچارد گلدبرگ»، آن را استراتژی «پرداخت کن و دعا کن» برای تقویت ماشین ترور ایران، به این امید که هستهای نشود – از نظر دامنه محدود و فاقد پاسخگویی است و هدف استراتژیک ندارد. اهداف آن سیاسی هستند.
بایدن میخواهد خاورمیانه را پیش از انتخابات ۲۰۲۴ آرام نگه دارد. او با وجود کمکهای ایران به روسیه، اجازه داد تا مذاکرات در عمان ادامه یابد.
چرا دولت او از تنشزدایی بین عربستان و ایران استقبال کرد و چرا او تسلیم حقارت پرداخت به سرکشان، به خاطر قول آنها برای رفتار خوب در چند حوزه مشخص شده است؟
این تا حدی به کاهش انتظارات مربوط است. بایدن پول میپردازد تا صرفا بماند. این نیز عرصه دیگری از حماسه بیکفایتی بایدن است.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
خائنتر از پریگوژین یهودی - ۱
واشنگتنپست و نیویورکتایمز میگویند «مقامات آمریکایی، از تصمیم یوگنی پریگوژین، فرمانده گروه واگنر برای شورش مطلع بودهاند». مارگاریتا سیمونیان، سردبیر راشا تودی و رئیس تلویزیون دولتی روسیه هم گفته است: «شکی نیست که شورش اخیر گروه واگنر علیه کرملین، توسط سرویسهای مخفی آمریکا، انگلیس و شاید یکی از کشورهای خاورمیانه سازماندهی شده بود».
آیا پریگوژین از سوی سرویس های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس فریب داده شده بود، اما از ادامه بازی منصرف شد؟ یا این که با غرب هماهنگ نبود، اما حرکت بدی را شروع کرد که بازی در زمین غرب و خیانت به کشورش در بحبوحه جنگ محسوب میشد؟ وزیر خارجه آمریکا دیروز گفت «آشوب ایجاد شده به دست واگنر که چالشی بیسابقه را برای پوتین رقم زد، ممکن است هنوز تمام نشده باشد و هفتهها یا ماهها ادامه یابد». آیا این فقط یک احتمال است، یا خبر از آرزو و نقشه شکست خورده دولت آمریکا میدهد؟!
هر چه بود، رئیس واگنر پس از چند ساعت جوگیری و معرکه گیری، کوتاه آمد و غائلهای را که میتوانست خسارت راهبردی برای کشورش به همراه داشته باشد، به پایان برد. این را مقایسه کنید با برخی مشابههای ایرانی که یا رسما به خدمت سیا و موساد و MI6 درآمدند؛ و یا رفتارشان خیانت به کشور و کمک به دشمنان بود، اما پس از تجربه اولین ناکامیها، سر عقل نیامدند و خیانتهای بعدی را هم مرتکب شدند.
اولین آنها، سازمان منافقین است که ادعای انقلابیگری و مبارزه برای خلق را داشت و لاف مبارزه با امپریالیسم میزد، اما سرکرده آن مسعود رجوی، از زمان زندان در قبل از انقلاب، به خدمت ساواک شاه در آمده و از مرگ نجات یافته بود. رجوی و اطرافیانش، برای ارضای جاهطلبی و گرفتن پول و خدمات، به هیچ سفارش خارجی برای جنایت و خیانت علیه مردم خود، نه نگفتند: جاسوسی، آدمکشی و ترور، خرابکاری، آشوبافکنی و حتی حمله به خاک خود، به نیابت از صدام. نکبتی که اعضای این گروهک جنایتکار و وطن فروش، اخیرا در اردوگاه آلبانی متحمل شدند، از حوادث عبرتآموز تاریخ معاصر است.
دومین گروهی که مانند منافقین، روی امثال گروه واگنر را سفید کردند، طیف منافقین جدیدی هستند که از متن جمهوری اسلامی بیرون آمدند، اما بر اساس پروژه یا از سر جاه طلبی و لجاجت و کینه و حسادت و انواع رذایل اخلاقی دیگر، پذیرفتند در زمین دشمنان تاریخی ایران نقشآفرینی کنند. مجنون های واگنری، در کمتر از ۲۴ ساعت سر عقل آمدند و از موضع خودزنی بلاهت آمیز عقب نشستند؛ اما ما در ایران، بدتر از واگنرها را سراغ داریم که با دروغ تقلب، انتخابات سال ۱۳۸۸ را به آشوب کشاندند و هشت ماه تمام، در حالی که یقین کرده بودند پشتشان را خالی کردهاند، رفتارهای دشمن شادکن علیه ملت ایران را شدت بخشیدند.
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
خائنتر از پریگوژین یهودی - ۲
پریگوژین، حداکثر رئیس یک گروه پیمانکار نظامی است، اما ما در کشور خود سیاستمدارانی مثل موسوی و خاتمی را سراغ داریم که حماسه مشارکت ۴۰ میلیونی (۸۵ درصدی) مردم ایران را با یک دروغ محض درباره تقلب، تبدیل به تهدید امنیت ملی کردند و نمایندگان آنها در دیدار مقامات آمریکایی، برای انتقام از شکست در مقابل ملت ایران در کف خیابان، گرای «تحریمهای فلجکننده» را به تیم اوباما و هیلاری کلینتون دادند.
لس آنجلس تایمز، ۲۸ مهر ۱۳۸۸ از زبان جان هانا مقام آمریکایی نوشت: «مطمئناً پیامی که من از گردهمایی اخیر فعالان اپوزیسیون ایران- که در میان آنها بعضی شخصیتهای نزدیک به رهبری جنبش سبز حضور داشتند- شنیدم، این بود که تحریم باید اعمال شود و این تحریم باید هرچه شدیدتر باشد؛ تحریم ضعیف و یا تدریجی، فقط به رژیم این امکان را میدهد که با وضعیت جدید خودش را تطبیق دهد. آنها گفتند برای اینکه تحریم مؤثر باشد، باید به صورت شوک وارد شود که فلج کند و نه به صورت واکسن... برخی از آنها نگرانند که رژیم بر اثر حمله نظامی فلج نشود و به جای آن، جنبش سبز سرکوب شود. با وجود این نگرانی، آنها پیشنهاد دادند بمباران همزمان تأسیسات هستهای و مراکز سپاه پاسداران و بسیج- هر چند که تعدادی از مردم را هم نابود کند- موجبات جمع کردن بساط حکومت به دست مخالفان را تسریع خواهد کرد»!
ما واگنرهای ایرانی را سراغ داریم که قبل و بعد از برجام، به آمریکاییها پیغام دادند از تحریمها دست نکشد، شاید که ملت ایران به ستوه آمدند و شورش کردند! واگنرهایی را میشناسیم که همین پاییز پارسال، به جای ایستادن کنار کشور و ملت خود، کنار اشرار تروریست و گروهکهای تجزیهطلب ایستادند و تا جایی که میتوانستند، کشور را طبق نقشه سیا و موساد و MI6، در کام ناامنی و التهاب اقتصادی حاصل از آن بُردند.
برای ملت ما پدیده خیانت، چیز عجیبی نیست. ما خیانت کشمیری و کلاهی در دفتر نخستوزیر و حزب جمهوری اسلامی را تجربه کردهایم؛ همانگونه که استخدام مستقیم و غیر مستقیم رئیسجمهور بنیصدر، ناخدا افضلی، تیمسار مدنی و بعدها برخی مدیران را دیدهایم که در بحبوحه تهاجم سنگین آمریکا و اروپا، به جای دفاع از کشور، سر توپخانه را به سمت جبهه داخلی گرفتند و از کف خیابان تا کریدورهای سیاسی (در دولت و مجلس و رسانهها)، مهندسی بلوا کردند.
ما تجارب بسیاری را در مواجهه با خائنان به کشور، از سر گذراندهایم و از بسیاری از کشورها در این زمینه آبدیدهتر هستیم. سران نفاق قدیم و منافقین جدید، آبروی هر چه واگنر و پریگوژین در دنیا هست را پیشاپیش خریدهاند! اینان همان کسانی هستند که روز شنبه، هنگامی که از خیانت سرکرده گروه واگنر به کشور خود با خبر شدند، عنان از کف دادند و با ذوق زدگی آمیخته با توهم نوشتند واگنر تا چند ساعت دیگر مسکو را فتح میکند و این ایران است که باید جام زهر را در مقابل آمریکا سر بکشد! در میانشان، مشاور ارشد دولت سابق و روزنامهنگار ارشد هم بود.
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
خائنتر از پریگوژین یهودی - ۳
نابغهها و اَبَر استراتژیستها (!!) با این پیشگویی هیجانزده، روی سیاه سرکرده سازمان منافقین را سفید کردند که مرداد ۱۳۶۷ و در نشست توجیهی فرماندهان سازمان برای حمله به ایران، هدف عملیات «فروغ جاویدان» را «تصرف ۴۸ ساعته تهران» عنوان کرده و گفته بود: «فقط یک ابرقدرت میتواند کشوری را ظرف این مدت تسخیر کند»! نتیجه این مزدوری بلاهتآمیز، گسیل ۱۵ هزار تروریست از مسیر «چهارزبر- کرمانشاه- همدان- سه راهی بوئینزهرا- کرج و میدان آزادی» برای فتح دو روزه تهران بود؛ اما آنها در همان تنگه چهارزبر (مرصاد) گرفتار شدند و حدود ۲۰۰۰ نفر تلفات دادند. در برخی گزارشها، آمار تلفات تا چهار هزار نفر هم عنوان شده است.
تاریخ ایران، پر از خیانت پریگوژینهایی مثل ابراهیمخان کلانتر، و جانوسیار و ماهیار است. لطفعلیخان زند اگر مقابل خواجه بیصفتی چون آغا محمدخان قاجار شکست خورد و ظرف ۱۳۰ سال حکومت قاجار، حداقل ۴۰ درصد خاک ایران به اشغال اجنبی رفت،
زیر سر خیانت صدر اعظمی به نام ابراهیمخان کلانتر بود که درِ قلعه ورودی شیراز را در بحبوحه جنگ به روی لطفعلیخان زند بست. ناصرالدین شاه چند دهه بعد گفته بود: «من فراموش نمیکنم این یک یهودی، حاج ابراهیم کلانتر بود که کمک کرد قاجارها سلطنت را به دست آورند». بله دست بر قضا، ابراهیمخان کلانتر
هم مثل پریگوژین، یهودی بود. همچنین، «جانوسیار» و «ماهیار» هم دو سردار هخامنشی هستند که نامشان به خیانت جنگی در تاریخ مانده است. چهار قرن پیش از میلاد، هنگامی که اسکندر مقدونی علیه ایران لشکرکشی کرد، این دو به مملکت خود خیانت کردند اما پس از پیروزی اسکندر، توسط خود او به دار کشیده شدند. حکیم قاآنی ضمن یادآوری این خیانت به دارا (داریوش سوم)، میگوید «رسم عاشق نیست با یک دل، دو دلبر داشتن- یا ز جانان یا ز جان بایست دل برداشتن/ ناجوانمردی است چون جانوسیار و ماهیار- یار دارا بودن و دل با سکندر داشتن/ یا اسیر حکم جانان باش یا در بند جان- زشت باشد نوعروسی را دو شوهر داشتن».
💢 یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
.
کاسب برجام
و بانگ بی هنگام
🔹توییت زده: "کمبود برق داریم، مردم ۶ صبح سرکار بروند. کمبود گاز داریم، مردم لباس گرم بپوشند. حقوق کفاف نمی دهد، مردم دو وعده بخورند. برای اداره کشور، راهکاری جز در تنگنا گذاشتن مردم و پندهای اخلاقی به فکر آقایان نمیرسد".
♦️اما آقای پدرام سلطانی، در هشت سال دولت روحانی، نه تنها یاد اقتصاد کشور و معیشت مردم نبود، بلکه ماله دستش بود و بی تدبیری های دولت "برجام و دیگر هیچ" را توجیه می کرد.
🔹او به مفهوم دقیق کلمه، یکی از"کاسبان برجام" است؛ حداقل یک میلیون دلار ارز دولتی دریافت کرد که ما به التفاوت همین یک قلم رانت در بازار آزاد، ۲۰ میلیارد تومان است.
♦️او حتی یکبار به اظهارات وقیحانه وزرای نفت و نیرو و مسکن روحانی در تمسخر ساخت پالایشگاه و نیروگاه و مسکن اعتراض نکرد، اما حالا نتایج همان بی کفایتی را به دولت مستقر نسبت می دهد!
🔹به قول جناب حافظ گویا: "می با دیگری خوردهست و با ما سر گِران دارد".
@IMANI_mohammad
اکونومیست: تفاهم با ایران
خطرناک است؛ اما چارهای نیست
🔹یک نشریه اروپایی میگوید توافق جدید آمریکا با ایران، و پاداش دادن به ایران برای کاهش رفتارهای خطرناک این کشور، خطرناک است اما آمریکا چاره دیگری ندارد.
♦️اکونومیست نوشت: برنامه هستهای ایران به سرعت حرکت میکند. از آنجا که در حال حاضر مذاکرات حداکثری غیرممکن است، تداوم تهدید برنامه هستهای ایران، میتواند به سبب اقداماتی نظیر حمله آمریکا، خاورمیانه را درگیر یک جنگ جدید کند. به همین دلیل، اینکه دولت بایدن بهدنبال کاهش تنش است، اقدام خوبی است.
🔹از سال 2018، زمانی که دونالد ترامپ، با بیمبالاتی، از برجام خارج شد، محدودیتهای برنامه هستهای ایران کمتر شده. براساس برجام، برخی از تحریمهایی که علیه ایران وضع شده بود، لغو شد و در مقابل، تهران موافقت کرد که حداقل تا سال 2030 به مجموعهای از تعهدات پایبند باشد، از جمله اینکه غنیسازی اورانیوم خود را تا 3.67 درصد محدود کند و بازرسیهای سرزده را بپذیرد.
♦️ایران پس از خروج آمریکا از توافق، با تسریع برنامه غنیسازی و ایجاد تهدیداتی از طرق دیگر، به خروج آمریکا از برجام واکنش نشان داد. تهران، پهپادهایی برای استفاده در جنگ علیه اوکراین به روسیه داده است.
🔹تفاهمات جدیدی که در حال حاضر آمریکا و ایران درباره آن مذاکره میکنند، به منظور کاهش تنش است. براساس این تفاهم، ایران غنیسازی اورانیوم را در محدوده 60 درصد نگه میدارد و فراتر نمیرود.
♦️در مقابل، آمریکا تا حدودی تحریمها را کاهش میدهد، برای مثال به عراق و کره جنوبی اجازه میدهد 10 میلیارد دلار از داراییهای مسدودشده ایران را آزاد کنند.
🔹در واقع این تفاهمات، به ایران برای کمی کاستن از رفتارهای خطرناکش، پاداش میدهد. اگر گزینههای جایگزین را در نظر نگیرید، نتیجه حاصل از این تفاهم، وحشتناک به نظر میرسد.
♦️سیاست ترامپ برای فروپاشی جمهوری اسلامی از طریق تحریم، شکست خورده است. صادرات نفت، در سال گذشته سه برابر شده و به بیش از 1.5 میلیون بشکه در روز رسیده است.
🔹برجام، مرده و زمان گریز هستهای ایران دیگر یک سال نیست و به چند روز کاهش یافته است. حامیان توافق (برجام) در تهران، قدرت خود را از دست دادهاند.
♦️گزینه نظامی نیز گزینه بهتری نیست. ایران ممکن است در پاسخ به چنین حملهای، یک جنگ منطقهای راه بیندازد. اولویت آمریکا، کمک به اوکراین و بازداشتن چین از پیشروی در آسیاست. چیزی که به هیچ وجه آمریکا نمیخواهد، یک جنگ دیگر در خاورمیانه است.
@IMANI_mohammad
💢 گزارش دویچه وله از
رشد چشمگیر صادرات نفت ایران
آمارهای بینالمللی از اوجگیری صادرات نفت و میعانات گازی ایران به بالای ۱.۵ میلیون بشکه در روز خبر میدهد.
شرکت مشاوره انرژی بینالمللی «وورتکسا» میگوید، صادرات روزانه نفت ایران در ماه مه نسبت بهآوریل ۲۰۰ هزار بشکه و نسبت به متوسط صادرات ایران در ۱۲ ماه گذشته ۴۰۰هزار بشکه رشد داشته است. صادرات روزانه نفت ایران در ماه گذشته، بالاترین رقم از نوامبر سال ۲۰۱۸ است. متوسط صادرات نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه در دوران قبل از تحریمها به ۳۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۲۰ رسیده بود.
دویچه وله (آلمان) ضمن انتشار این خبر نوشت: افزایش صادرات نفت ایران برای دیگر رقبا مشکل بزرگی نیست، اما افزایش تولید نفت ایران چرا؛ چون اوپک و کشورهای همپیمان در تلاش هستند تا تولید جهانی نفت را کنترل کنند.
بر اساس گزارش بلومبرگ و رویترز، تولید نفت ایران در ماه گذشته با جهشی چشمگیر به ۳ میلیون بشکه در روز رسیده است. پیشتر ایران در تلاش بود تا ذخایر نفت بیمشتری انبارشده درتانکرهای نفتی لنگرانداخته در خلیجفارس یا آبهای آسیای شرقی را به فروش برساند.
بر اساس آمارهای شرکت کپلر، ذخایر نفت و میعانات گازی ایران از ۸۰ میلیون بشکه در ابتدای سال گذشته، به زیر ۵۰ میلیون بشکه در ماه مه رسیده است. وورتکسا میگوید، هفته گذشته این رقم به زیر ۳۸ میلیون بشکه کاهش یافت؛ موضوعی که شتاب رشد چشمگیر صادرات نفت ایران را تایید میکند.
اطلاعات شرکت وورتکسا نشان میدهد که ایران در سال جاری ۲۰ نفتکش، از جمله ۱۳ نفتکش عظیم، به ناوگان دریایی خود اضافه کرده و به همین خاطر قدرت مانورش در حملونقل نفت ایران به بازارها افزایش یافته است.
اوپک به همراه کشورهای همپیمان به رهبری روسیه از سال ۲۰۱۶ برای تقویت قیمتهای جهانی نفت، تولید خود را کاهش داده است. آخرین تصمیم کاهش بیشتر تولید، فوریه امسال برای کاهش ۲.۵ میلیون بشکه ای بود. البته ایران، ونزوئلا و لیبی، از این تعهدات مستثنا هستند.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
پیدا و پنهان سومین استعفا
در میان سران اصلاحطلبان
کانالهای اصلاحطلبان نوشتند «در دومین جلسه جبهه اصلاحات، آذر منصوری با اکثریت آرا به عنوان رئیس انتخاب شد».
این خبر حاوی چند خبر و تحلیل است. اولا بنابر اعلام احمد شریف عضو جبهه اصلاحات، منصوری تنها نامزد بود و با این وجود، بخشی از ۴۶ عضو این گروه، با ریاست دبیرکل حزب اتحاد ملت (حزب پدر خوانده) مخالفت کردهاند.
ثانیا، ریاست وی به خاطر این است که بهزاد نبوی پس از استعفای چهارماه قبل، حاضر نشد به هیچ قیمتی دوباره به ریاست برگردد. حسن رسولی، عضو جبهه اصلاحات گفته؛ «در جلسه هرچه اصرار کردیم، نبوی قبول نکرد».
به گزارش روزنامه آرمان، «بهزاد نبوی آبان سال گذشته اعلام کرد قطعا نمیتوانیم با معترضان کف خیابان که شعارهای براندازانه میدهند، همسو شویم. بحث محافظهکاری نیست؛ ما شعارهای آنان را قبول نداریم. ما میخواهیم در چارچوب نظام، اصلاح کنیم. نمیخواهیم دینامیت زیر ساختمان بگذاریم. این سخنان، انتقاداتی را درپی داشت».
همچنین حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران، اواخر اسفند پارسال گفته بود: «بعضی از دوستان اساساً معتقدند که ادامه ریاست آقای نبوی مناسب با فضای سیاسی پسامهسا نیست؛ در واقع فضا رادیکالتر شده. آقای نبوی همیشـه در شرایط اجمـاع آرا رئیس میشد. اگر اجماع نباشد، ایشان از پذیرش مجدد مسئولیت پرهیز میکند. جبهه اصلاحات چند عضو حقوقی دارد که به رغم اینکه اقلیت خیلی کوچکی هستند اما صدای خیلی بلندی دارند. آنها گاهی اوقات مطالبی را میگویند که شنیدن این نـوع پرخاشها خیلی شایسته نبوده است. از این جهت برای ایشان دلخوری به وجود آمده است».
این دو تحلیل نشان میدهد که بهزاد نبوی عملا از سوی عناصر تندروتر مجبور به کنارهگیری شده است. او، حریف برخی عناصر رادیکالتر نشده و بنابراین ناچار شده همانند عارف و موسوی لاری، عطای ریاست را به لقای آن ببخشد؛
تندروهایی که جبران بیکفایتیهای هشت ساله خود و نارضایتی مردم را به جای عذرخواهی، در فریبکاری ایجاد بلوا و بیگاری دادن بیشتر به آمریکا و غرب دیدهاند.
بر این مبنا، به نظر میرسد جبهه اصلاحات، تحت فشار اقلیت پدرخوانده قرار است بر حجم رفتارهای رادیکالیستی بیفزاید و از این جریان، گروهکی برانداز بسازد. در همین زمینه روزنامه اعتماد، درباره «خطر تندروي براي جريان اصلاحات» هشدار داده و نوشت: يكي از خطراتي كه آسيبهاي زيادي را متوجه اصلاحات كرده، برخي تندرويها در اين جريان است. اين خطر همچنان جريان اصلاحطلب را تهديد ميكند».
گفتنی است بهزاد نبوی، سومین چهره مستعفی در میان سران ادارهکننده تشکیلات اصلاحطلبان است. پس از انتخابات مجلس سال۱۳۹۸ هم، عارف و موسویلاری، از ریاست و نایبرئیسی «شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان» (شعسا) استعفا دادند و شعسا از هم پاشید.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
خیانت فربه سازی
رسانه های معارض
🔹رهبر انقلاب امروز در دیدار مسئولان دستگاه قضایی تذکر دادند:
♦️"حفاظت از امنیت روانی جامعه یکی از موارد احیای حقوق عامه است. اینکه یک عده با استفاده از فضای مجازی یا غیرمجازی روی اعصاب مردم راه بروند و امنیت ذهنی مردم را بهم بزنند و مردم را بترسانند، این خلاف مقتضی احیای حقوق عامه است. قوه قضائیه باید با برنامهریزی، انضباط و با قاعده وارد بشود".
🔹این چندمین بار طی ماه های اخیر است که ایشان به مسئولیت صیانت از امنیت روانی جامعه در مقابل خط تحریف و فریب و هرس افکنی توجه و تذکر می دهند.
♦️در همین حال، متاسفانه برخی عناصر ناسالم یا غافل و مقصر، در مراکزی مانند "برخی شرکت های تابعه شستا"، "همراه اول"، "ستاد اجرایی فرمان امام (ره)"، "بانک شهر" و برخی شرکت ها، بانک ها و موسسات مشابه، در پوشش آگهی، رسانه های مغرض و معارض و زاویه دار مثل اعتماد، سازندگی، انتخاب، عصر ایران و دنیای اقتصاد و... را تامین مالی می کنند.
🔹مسئولان مقصر در این مراکز باید بازخواست شوند و روند مذکور، هر چه سریع تر متوقف شود.
@IMANI_mohammad
.
💢 درد زایمان اروپای جدید
♦️پاریس تا یکی دو سال قبل، روز های شنبه نا آرام می شد. اما حالا آشوب و شورش، نه به این شهر محدود مانده، و نه شنبه و جمعه و پنج شنبه می شناسد.
🔹با وجود اینکه اروپایی ها، جور آمریکا را در ماجرای جنگ افروزی در اوکراین می کشند، امانوئل ماکرون اعلام کرده: «آمریکا، گاز را ۳ تا ۴ برابر گرانتر به اروپا می فروشد». به بیان دیگر، آمریکا حتی به نزدیک ترین متحدان اروپایی خود رحم نمی کند.
♦️آشوب و بحران هایی که در برخی کشورهای اروپایی می گذرد، درد زایمان "اروپای جدید" است. نیکلا سارکوزی رئیس جمهور اسبق فرانسه، تیر ماه سه سال قبل گفت:
🔹«محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم.
♦️متن تحلیل را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/4188
@IMANI_mohammad
💢 درد زایمان اروپای جدید -۱
🔹پاریس تا یکی دو سال قبل، روز های شنبه نا آرام می شد. اما حالا آشوب و شورش، نه به این شهر محدود مانده، و نه شنبه و جمعه و پنج شنبه می شناسد.
♦️اگر قبلا افزایش سن بازنشستگی و بحران اقتصادی، موضوع اعتراضات بود، حالا قتل نوجوان۱۷ ساله با شلیک عمدی پلیس، آتش اعتراضات را شعله ور تر کرده است.
🔹معترضان خشمگین، به برخی مراکز دولتی حمله ور شده و از جمله ساختمان های شهرداری در «وال فورت» پاریس و لیل در شمال فراسه را به آتش کشیده اند. صد ها خودرو، اتوبوس و تراموا هم در آتش خشم معترضان سوخته اند. گزارش هایی از نابود کردن دوربینهای مدار بسته منتشر شده است.
♦️شرایط چنان به وخامت گراییده که در برخی شهر ها، از ساعت ۹ شب تا ۶ صبح، منع رفت و آمد شبانه (حکومت نظامی) اعلام شده است.
🔹فقط دیشب ۶۶۷ از سوی پلیس و نیروهای امنیتی بازداشت شدند. بیشتر آنها جوان زیر ۲۰ سال هستند. بیش از ۴۰ هزار نفر نیروی امنیتی، نظامی و پلیس در خیابان ها مستقر شده اند.
♦️پاریس، چهار ماه قبل شاهد تظاهرات چند میلیون نفری در اعتراض به شرایط بحران زده اقتصادی و اجتماعی بود؛ اما اعتراضات به جایی نرسید و افزایش سن بازنشستگی به اجرا در آمد.
🔹دولت ماکرون با وجود اعتراضات گسترده، فقط به ۸ میلیون نفر، کوپن های ۵، ۲۰ و ۳۰ یورویی داده، و حال آن که آمار نیازمندان، چندین برابر بیشتر، و قیمت ها بسیار بالاتر است.
♦️افزایش بیسابقه قیمتها، قبوض سنگین برق و گاز و آب، تعطیلی پمپ بنزینها و درماندگی شهروندان، که بخشی از آن متاثر از نتایج جنگ اوکراین است، بیثباتی را در پی داشته است. در برخی ایام، مترو هاُ قطار ها و ۴۵۰۰ پمپ بنزین با تعطیلی مواجه شدهاند. مشابه این شرایط، در برخی کشورهای دیگر اروپایی حاکم شده است.
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
💢 درد زایمان اروپای جدید -۲
🔹با وجود اینکه اروپایی ها، جور آمریکا را در ماجرای جنگ افروزی در اوکراین می کشند، امانوئل ماکرون اعلام کرده: «آمریکا، گاز را ۳ تا ۴ برابر گرانتر به اروپا می فروشد». به بیان دیگر، آمریکا حتی به نزدیک ترین متحدان اروپایی خود رحم نمی کند.
♦️در چنین شرایط به هم ریخته ای، عجیب نیست که وقتی ماکرون به پکن سفر کرد، حساب خود را از آمریکا جدا کرد و خواستار احیای توازن تجاری با چین شد.
🔹او در بازگشت از چین هم گفت: «اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به دنبالهروی آمریکا مقاومت کند، وابستگی خود را کاهش دهد و از کشیدهشدن به رویارویی چین و آمریکا اجتناب کند. خطر بزرگ این است که وسط بحران هایی گیر بیفتیم که بحران ما نیست. اروپایی ها نمی توانند بحران در اوکراین را حل کنند، پس چطور میتوانند درباره تایوان بگویند که اگر اشتباهی انجام دهید، ما آنجا خواهیم بود؟! اگر تنش ها بین آمریکا و چین داغ شود، ما زمان و منابع لازم برای تأمین خود را نخواهیم داشت. اروپا باید وابستگی به دلار را کاهش دهد».
♦️آشوب و بحران هایی که در برخی کشورهای اروپایی می گذرد، درد زایمان "اروپای جدید" است. نیکلا سارکوزی رئیس جمهور اسبق فرانسه، تیر ماه سه سال قبل گفت:
🔹«محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن ترامپ، علت وخیم شدن شرایط غرب نیست، بلکه نشانه آن است».
♦️دولتمردان فرانسوی و اروپایی اگر زیرک و آینده نگر باشند، بیش از این، زمان را برای تعامل سازنده با قدرت های نوظهوری مانند ایران از دست نمی دهند.
🔹فرانسوی ها اگر درایت داشتند، برای احیای اقتصاد خودشان هم که شده، قراردادهای پر سود توتال و پژو و رنو با ایران را تحت فشار آمریکا به هم نمی زدند و خود را از فرصت شراکت متقابل محروم نمی کردند تا امروز شاهد شورش و آشوب در پاریس باشند.
@IMANI_mohammad
.
تسلیت!
♦️ظاهرا باید به برخی رسانه ها تسلیت گفت که دولت فرانسه، با بی سابقه ترین اعتراضات ظرف ۲۰ سال اخیر دست به گریبان است. این رسانه ها هیچ تصویر و تیتر برجسته ای درباره اتفاقات مهم فرانسه منتشر نکردند
🔹۸۷۵ بازداشتی، صد ها مجروح، در آتش سوختن چند هزار خودرو و اتوبوس و تراموا، حمله به ساختمان های دولتی، اعلام منع رفت و آمد شبانه، به خیابان آوردن ۴۰ هزار نیروی امنیتی و پلیس، و تهدید مردم به استفاده از همه ابزار های سرکوب، بخشی از اتفاقات چند روز اخیر فرانسه است که این بار به خاطر کشته شدن جوان ۱۷ ساله با شلیک عمدی پلیس رخ داده است.
🔹دیشب هم در چهارمین شب اعتراضات،۴۵ هزار نیروی پلیس در خیابان ها مستقر بودند و ۹۹۴ نفر را بازداشت کردند.
♦️محافلی که درباره آشوب در فرانسه، سر خود را زیر برف کرده امد، همان هایی هستند که پاییز پارسال به سرویس های جنایتکار غربی برای آتش افروزی و آشوب افکنی در ایران بیگاری دادند.
🔹آنها حالا کمتر از ماکرون عزادار نیستند. کُند ذهن تزین افراد هم پی برده اند که غرب در بستر دگرگونی نظم جهانی، آبستن تحولات مهمی است و ممکن است به یتیم شدن غرب پرستان ختم شود.
@IMANI_mohammad
زامبی سازی مجاز و غیر مجاز !
🔹امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه، پس از نشست امنیتی اضطراری برای مهار اعتراضات گفت: شبکه های اجتماعی، بازی های رایانه ای و الکل، مسبب اصلی شعله ور کردن شورشها در سراسر فرانسه هستند.
♦️این سخن، اولا سر پوش گذاشتن بر ریشه های عمیق نارضایتی در فرانسه است. نارضایتی فزاینده ای که بر بستر بحران اقتصادی، شکاف طبقاتی و شکاف اجتماعی، شکل گرفته است.
🔹ثانیا دنیا دار مکافات است و کسانی که برای دیگران چاه می کنند، دیر یا زود، خودشان هم گرفتار خواهد شد. "این جهان، کوه است و فعل ما ندا/ سوی ما آید، نداها را صدا".
♦️دولت فرانسه امروز، کمی از جنایت بسیاری را که بارها -از جمله پاییز سال گذشته- همراه آمریکا و انگلیس و اسرائیل، علیه ملت ایران مرتکب شد، می چشد. جنایتی که بر بستر فریب و تحمیق و تحریک در شبکه های مجازی، طراحی شد.
🔹ثالثا؛ تفاوت ما و فرانسه در این است که اغتشاشات سال گذشته در ایران، دارای مهندسان و حامیان خارجی بود، اما آشوب در فرانسه، کاملا خود جوش و بومی است.
♦️رابعا؛ اگر فضای مجازی و مشروبات الکلی، این قدر منگ کننده و آسیب آفرین است، چرا محافل غربگرا در ایران، بر ولنگاری مطلق رسانه ای و اخلاقی اصرار دارند؟ فقط برای عیاشی و هرزگی، یا برای منهدم کردن بنیان های اعتقادی، به عنوان مقدمه نقشه ویرانی ایران؟!
🔹خامسا؛ آیا کسی از زنده بودن امثال خاتمی، حجاریان، عباس عبدی، صادق زیباکلام، محمود صادقی و نظایر آنها خبر دارد؟ چرا اینها حتی کلمه ای درباره آشوب زدگی قبله آمال شان، بر زبان نمی آورند؟!
♦️چرا نه در حمایت از مردم فرانسه موضع می گیرند و نه سرکوبگری دولت فرانسه را -که حامی آنها در اغتشاشات سال گذشته بود و عناصر فراری این طیف را پناه داد- محکوم می کنند؟ اگر هم مردم فرانسه را "اوباش الکلی" می دانند، باز هم اعلام کنند.
🔹سادسا؛ امثال عباس عبدی که مدعی ضرورت فروش مشروبات الکلی بهداشتی (!) به مردم بودند، باید به تبعیت از ماکرون بگویند که این مشروبات، بهداشتی و غیر بهداشتی ندارد و به گواهی رئیس جمهور فرانسه، عقل را زایل می کند و از شهروندان، زامبی می سازد!
@IMANI_mohammad
زمستان سخت
و تابستان داغ اروپا - ۱
۱) بیش از ۲۰ شهر فرانسه، دستخوش اعتراضات گسترده است. وخامت اوضاع موجب شده تا دولت در این مناطق، حکومت نظامی و منع رفت و آمد اعلام کند. ۴۵ هزار نیروی امنیتی با خودروهای زرهی در معابر مستقر شدهاند. اتحادیۀ پلیس میگوید «در جنگ چریکی و خیابانی هستیم». بالغ بر ۲۰۰۰ نفر بازداشت، و صدها نفر زخمی شدهاند. چند هزار خودرو و ساختمان دولتی در آتش سوخته است. معترضان، نه سری دارند، نه شبکهای از سیاستمداران پشت آنهاست و نه از سوی سرویسهای خارجی هدایت میشوند.
۲) پاریس چهار ماه قبلُ شاهد تظاهرات چند میلیون نفری در اعتراض به شرایط اقتصادی و اجتماعی بود؛ اما به جایی نرسید. گزارش نیویورکتایمز درباره وضعیت فرانسه قابل تامل است: «طی چند شب، اعتراضات به شکلی تماشایی بالا گرفته است. از تولوز و لیل تا مارسی و پاریس، برخی معترضان به ایستگاههای پلیس حمله کردهاند. هیچ نشانهای از کاهش خشم مردم در سرتاسر فرانسه به چشم نمیخورد. قتل جوان ۱۷ساله- که از نظر بسیاری، شبیه اعدام در ملاعام بود- افراطیترین شکل خشونت را آشکار کرد و مانند کاتالیزور نارضایتی بود. شخصیت های راست، از دولت میخواهند معترضان را سرکوب کند. اما معترضان و خشم آنها هیچ جا نمیرود. جیگوی، یکی از هزاران معترض میگوید: من یک بزرگسال کاملاً بالغ هستم، اما هر زمان که خانه را ترک میکنم، مادرم عصبی به نظر میرسد. وقتی از من میخواهد مراقب باشم، به وضوح لرزش صدایش را حس میکنم. ما خسته شدهایم. فرانسه، سالها مانند زودپز بوده و هر لحظه ممکن است #منفجر شود».
۳) رئیسجمهور فرانسه، اعتراضات را به «شبکههای اجتماعی، بازیهای رایانهای و الکل» نسبت داده و اتحادیۀ پلیس فرانسه، معترضان را «اراذل و اوباش» خوانده است. مقامات فرانسوی میگویند بیشتر معترضان، جوان و نوجوان هستند؛ همان که پاییز گذشته بهعنوان «نسل Z»، در ایران مورد تمجید قرار گرفته و تحریک به آشوب میشدند. بعید است در میان دولتمردان فرانسوی کسی باشد که سنتهای الهی را درک کند. اما نظام فرانسه، تاوان بخش کوچکی از خیانت خود در حق ملتهای دیگر (ایران، لبنان، سوریه، عراق، لیبی و الجزایر) را میپردازد. «هر عمل از خیر و شر، کز آدمی سر میزند/ آن عمل مزدش به زودی، پشت در، در میزند».
۴) ابعاد بحران، عمیقتر از ماجرای قتل نوجوان ۱۷ ساله و فراتر از مرزهای فرانسه است. اتفاقات اخیر، پیش درآمد زلزلهای بزرگتر در اروپاست. این، درد زایمان «اروپای جدید» و «نظم تازه جهانی» است. اروپا، درگیر #بحران_ترکیبی شده: بحران هویت، بحران معنویت ناشی از لیبرالیسم افسار گسیخته، بحران اجتماعی، بحران امنیت، بحران اقتصاد، و از همه مهمتر، بحران استقلال (از آمریکا و صهیونیسم بینالملل) که بحران سیاستگذاری و راهبرد را موجب شده است. زمانی تصور میشد اوکراین، تنها قربانی آمریکا در تلهگذاری برای روسیه است. اما اوکراین، تنها قربانی جاهطلبی آمریکا نبود و اقتصاد و امنیت آلمان و فرانسه و دیگران نیز قربانی شد.
۵) «زمستان سخت»، عبارتی نبود که مخالفان غرب جعل کرده باشند؛ هشدار صریح مقامات اروپایی بود. جوزپ بورل، ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ گفت: «زمستان سختی در انتظار اروپاست». همچنین بوریس جانسون نخستوزیر اسبق انگلیس، ۱۹ آذر ۱۴۰۱ گفت: «زمستان امسال برای کشورهایی که به گاز روسیه وابسته هستند، بسیار دشوار خواهد بود». اما وقتی همین ادبیات در رسانههای ایران بازتاب یافت، محافل غربگرا به دست و پا افتادند. آنها، چون جرات نمیکردند بگویند اربابان غربی غلط کردهاند که گفتهاند زمستان سخت در انتظارشان است، نام هشدار دهندگان را حذف کردند و به رسانههای ایرانی حملهور شدند! رسانههای غربگرا حالا پنج روز است که از زدن یک تیتر و تصویر برجسته درباره وضعیت در حال انفجار فرانسه عاجزند.
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
زمستان سخت
و تابستان داغ اروپا -۲
۶) نشریه اکونومیست اواخر آذر پارسال، طرح «اروپای یخ زده» را بر صفحه اول خود نشانده و نوشت: «دنیا چگونه پشت اروپا را خالی کرد؟ آمریکا، اروپا را قربانی منافع خود کرد». این نشریه، چند ماه قبل هم در مقایسهای تطبیقی نوشت: «۶۸ هزار نفر زمستان گذشته در اروپا، به علت هزینههای بالای انرژی جان باختند؛ بیشتر از
۶۰ هزار قربانی کرونا »! رئیس آژانس بینالمللی انرژی، هشدار داده که زمستان امسال برای اتحادیه اروپا، سختتر خواهد بود. عبارت «زمستان سخت»، یک کلیدواژه و اسم رمز، فراتر از مشکل گاز و برق و هیزم، و نشانگر اوضاع به هم ریخته دولتهای اروپایی بود. آنها زیر بار دیکتههای آمریکا، روسیه را تحریم کردند؛ اما در واقع به پای خود شلیک کردند.
شبکه سیانان سال گذشته گزارش داده بود؛ «جنگ اقتصادی علیه روسیه کارساز نیست و به ضرر غرب خواهد بود. با توجه به افزایش قیمت انرژی، پیشبینی میشود روسیه درآمد بیشتری از نفت و گاز، نسبت به پیش از جنگ کسب کند: ۲۸۵ میلیارد دلار، در مقایسه با ۲۳۶ میلیارد دلارِ سال قبل ».
۷) سیانان همچنین گزارش داده: «پیامدهای جنگ اوکراین و بحران انرژی برای غرب، خسته کننده و طاقت فرسا شده است». وبگاه هیل (وابسته به کنگره آمریکا) هم در تحلیلی مینویسد: «آثار تحریمها ضدروسیه، مانند یک بومرنگ به سمت غرب بازگشته است». رسانههای بسیاری در غرب میگویند روسیه برای دور زدن تحریمها، از تجارب مهم ایران، الگوبرداری کرد.
این، جدای از ماجرای دلارزدایی در میان کشورها، به عنوان یکی دیگر از شاخصههای عبور از نظم آمریکایی است. در حالی که حتی عربستان، برای زدودن توهین «گاو شیرده»، به تعامل با چین و روسیه و ایران پرداخته، دولتهای اروپایی همچنان در حال بیگاری دادن به آمریکا (بدهکارترین دولت با 31 هزار میلیارد دلار بدهی) هستند. خبرگزاری بلومبرگ، میزان خسارت اروپا از جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ را بالغ بر یک تریلیون دلار عنوان کرد. وبگاه شبکه آلمانی «n-tv» نیز، به نقل از پژوهش اندیشکده اقتصادی «کولونیا» پیشبینی کرده اروپا امسال، با ضرر جبران ناپذیر ۱۰۰۰ میلیارد دلاری مواجه شود.
۸) در وضعیت بیارادگی و بیگاری، اقتصاد آلمان که در حال پیشرفت بود، گرفتار دومین فصل رکود ظرف شش ماه گذشته شده و در عین حال، ۱۰۰ میلیارد یورو برای افزایش بودجه نظامی هزینه کرده است. موسسه تحقیقاتی ZEW، از قول اقتصاددانان گزارش داده: «تورم بالا و اختلال و نگرانی در عرضه انرژی، اقتصاد آلمان (بزرگترین اقتصاد اروپا) را به سمت طوفانی بزرگ میراند».
در انگلیس هم در کمتر از یک سال، سه دولت تغییر کردند و آمار ورشکستگی شرکتها، رکورد ۱۳ ساله را شکست. از آوریل تا ژوئن امسال، ۵۶۲۹ شرکت ورشکسته شدند. بوریس جانسون نخستوزیر سابق، آبان پارسال هشدار داده بود: «شرایط ماههای آتی، شاید بسیار دشوار شود. قبضهای انرژی، اشک انگلیسیها را درخواهد آورد». بیبی سی، چند ماه قبل گزارشی منتشر کرد با عنوان: «افزایش هزینههای زندگی. از هر پنج انگلیسی، یک نفر غذای تاریخ مصرف گذشته میخورد».
دقیقا یک سال قبل، اوضاع چنان در هم شد که جانسون را ناچار به استعفا کرد. همان زمان، نشریه «میدل ایست آی»، گزارشی را با عنوان «احمقِ محبوبِ میلیونرها» منتشر کرد؛ و مجله اشپیگل تیتر زد: «دلقک میرود و آشفتگی برجا میماند». پس از استعفای اجباری جانسون، دولت لیز تراس روی کار آمد که بیش از ۴۳ روز دوام نیاورد و جای خود را به ریشی سوناک داد. (تراس، پریروز در ازای دریافت پول، در تجمع یک گروهک تروریستی ضدایرانی در حومه پاریس سخنرانی کرد).
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
زمستان سخت
و تابستان داغ اروپا -۲
۶) نشریه اکونومیست اواخر آذر پارسال، طرح «اروپای یخ زده» را بر صفحه اول خود نشانده و نوشت: «دنیا چگونه پشت اروپا را خالی کرد؟ آمریکا، اروپا را قربانی منافع خود کرد». این نشریه، چند ماه قبل هم در مقایسهای تطبیقی نوشت: «۶۸ هزار نفر زمستان گذشته در اروپا، به علت هزینههای بالای انرژی جان باختند؛ بیشتر از
۶۰ هزار قربانی کرونا »! رئیس آژانس بینالمللی انرژی، هشدار داده که زمستان امسال برای اتحادیه اروپا، سختتر خواهد بود. عبارت «زمستان سخت»، یک کلیدواژه و اسم رمز، فراتر از مشکل گاز و برق و هیزم، و نشانگر اوضاع به هم ریخته دولتهای اروپایی بود. آنها زیر بار دیکتههای آمریکا، روسیه را تحریم کردند؛ اما در واقع به پای خود شلیک کردند.
شبکه سیانان سال گذشته گزارش داده بود؛ «جنگ اقتصادی علیه روسیه کارساز نیست و به ضرر غرب خواهد بود. با توجه به افزایش قیمت انرژی، پیشبینی میشود روسیه درآمد بیشتری از نفت و گاز، نسبت به پیش از جنگ کسب کند: ۲۸۵ میلیارد دلار، در مقایسه با ۲۳۶ میلیارد دلارِ سال قبل ».
۷) سیانان همچنین گزارش داده: «پیامدهای جنگ اوکراین و بحران انرژی برای غرب، خسته کننده و طاقت فرسا شده است». وبگاه هیل (وابسته به کنگره آمریکا) هم در تحلیلی مینویسد: «آثار تحریمها ضدروسیه، مانند یک بومرنگ به سمت غرب بازگشته است». رسانههای بسیاری در غرب میگویند روسیه برای دور زدن تحریمها، از تجارب مهم ایران، الگوبرداری کرد.
این، جدای از ماجرای دلارزدایی در میان کشورها، به عنوان یکی دیگر از شاخصههای عبور از نظم آمریکایی است. در حالی که حتی عربستان، برای زدودن توهین «گاو شیرده»، به تعامل با چین و روسیه و ایران پرداخته، دولتهای اروپایی همچنان در حال بیگاری دادن به آمریکا (بدهکارترین دولت با 31 هزار میلیارد دلار بدهی) هستند. خبرگزاری بلومبرگ، میزان خسارت اروپا از جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ را بالغ بر یک تریلیون دلار عنوان کرد. وبگاه شبکه آلمانی «n-tv» نیز، به نقل از پژوهش اندیشکده اقتصادی «کولونیا» پیشبینی کرده اروپا امسال، با ضرر جبران ناپذیر ۱۰۰۰ میلیارد دلاری مواجه شود.
۸) در وضعیت بیارادگی و بیگاری، اقتصاد آلمان که در حال پیشرفت بود، گرفتار دومین فصل رکود ظرف شش ماه گذشته شده و در عین حال، ۱۰۰ میلیارد یورو برای افزایش بودجه نظامی هزینه کرده است. موسسه تحقیقاتی ZEW، از قول اقتصاددانان گزارش داده: «تورم بالا و اختلال و نگرانی در عرضه انرژی، اقتصاد آلمان (بزرگترین اقتصاد اروپا) را به سمت طوفانی بزرگ میراند».
در انگلیس هم در کمتر از یک سال، سه دولت تغییر کردند و آمار ورشکستگی شرکتها، رکورد ۱۳ ساله را شکست. از آوریل تا ژوئن امسال، ۵۶۲۹ شرکت ورشکسته شدند. بوریس جانسون نخستوزیر سابق، آبان پارسال هشدار داده بود: «شرایط ماههای آتی، شاید بسیار دشوار شود. قبضهای انرژی، اشک انگلیسیها را درخواهد آورد». بیبی سی، چند ماه قبل گزارشی منتشر کرد با عنوان: «افزایش هزینههای زندگی. از هر پنج انگلیسی، یک نفر غذای تاریخ مصرف گذشته میخورد».
دقیقا یک سال قبل، اوضاع چنان در هم شد که جانسون را ناچار به استعفا کرد. همان زمان، نشریه «میدل ایست آی»، گزارشی را با عنوان «احمقِ محبوبِ میلیونرها» منتشر کرد؛ و مجله اشپیگل تیتر زد: «دلقک میرود و آشفتگی برجا میماند». پس از استعفای اجباری جانسون، دولت لیز تراس روی کار آمد که بیش از ۴۳ روز دوام نیاورد و جای خود را به ریشی سوناک داد. (تراس، پریروز در ازای دریافت پول، در تجمع یک گروهک تروریستی ضدایرانی در حومه پاریس سخنرانی کرد).
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
جاعلِ جایزه بگیر
جایی در فرانسه ندارد
♦️هر دو دودند اما، این کجا و آن کجا؟
🔹در بحبوحه حوادث دی ماه ۹۶، عکسی در رسانههای غربی به عنوان نماد اعتراض ایرانیان منتشر شد که تصویر دختر مثلا معترضی را با مشت گره کرده و در میان دود نشان می داد.
♦️عکاس که نه، طراح صحنه، یلدا معیری همکار نشریات زنجیره ای بود. او که با عکس جعلی، کاسبی کرده بود، بعد از آن که آب ها از آسیاب افتاد، اذعان کرد: دود نشان داده شده در عکس، مربوط به کپسول آتش نشانی بوده و نه گاز اشک آورِ القا شده!
🔹جالب این که همین فرد دغلباز، ضمن تامین سوژه برای جروزالم پست و آسوشیتد پرس و...، از انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی هم جایزه گرفت!
♦️تفاوت تصاویر این روزهای اعتراضات فرانسه با ایران، این است که آنجا ژورنالیست وطن فروش کم پیدا می شود تا صحنه آرایی و جعل عکس کند و معدود تصاویر منتشره، واقعی است. بماند که مثلا تشییع جوان۱۷ ساله قربانی شلیک پلیس، در سانسور کامل برگزار شد.
🔹تفاوت دوم این است که رسانه های غربی، هر قدر در قبال اتفاقات ایرانُ دروغ بافی و بزرگ نمایی می کنند، در قبال اتفاقات اروپا، مامور کوچک نمایی و سانسور هستند.
@IMANI_mohammad
۶ روز، یک میلیارد دلار خسارت
۱۵۰ روز، چند میلیارد دلار؟!
«رئیسجنبش کارآفرینان فرانسه» به روزنامه «پاریزین» گفت: طبق تخمینها، اعتراضات و آشوبهای شش روز اخیر، بیش از یکمیلیارد یورو (۱.۰۹ میلیارد دلار) خسارت به اقتصاد فرانسه وارد کرده است. این حجم خسارت، غیر از خساراتی است که به صنعت گردشگری وارد شده است.
فرانسه هفتمین، و ایران، بیست و دومین اقتصاد بزرگ دنیاست. تولید ناخالص داخلی فرانسه، ۲۵۰۰ میلیارد دلار است. همچنین صندوق بینالمللی پول، تولید ناخالص داخلی ایران را ۱۵۹۶ میلیارد دلار عنوان برآورد کرده است. اگر ۶ روز ناآرامی در فرانسه (بدون بنزین روی آتش ریختن و ضریبدهی خارجی) موجب حداقل یک میلیارد دلار خسارت شده، پنج ماه (۱۵۰ روز) آشوب افکنی ترکیبی با هدایت آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان و اسرائیل، چقدر خسارت برای اقتصاد ایران به همراه داشت؟!
این پرسش از آن جهت مهم است که متاسفانه در ارزیابی جهش تورم از اوایل مهر ۱۴۰۱، نسبت به نقش « آشوب ترکیبی»، غفلت یا تغافل صورت میگیرد. جریان غربگرایی که بعدها برای جهش تورم اشک تمساح ریخت، همان جریان بانی آشوبها در پاییز و بهمن و اسفند سال گذشته بود. در واقع هم کشته بود و هم تعزیه میداشت!
ماموریت این جریان در ابتدای سال گذشته بر اساس شگرد راه بینداز و جا بینداز، « تورم سهرقمی» بود اما چون موفق نشد، فاز اغتشاشات را کلید زد تا روند بهبود شاخصهای اقتصادی را منفی کند.
این، در کنار تحریمهای دشمن، جنگ اقتصادی تحمیلی و مضاعفی بود که خسارات گسترده برجای گذاشت؛ چنانکه رادیو فردا، ارگان سازمان سیا، اواسط آبان ۱۴۰۱، گزارشهایی را با عنوان «جهش ۱۶ درصدی نرخ دلار از آغاز اعتراضات» و «رکود ۸۰ تا ۹۰ درصدی بازار لوازم خانگی؛ اعتراضات اخیر بر رکود بازار دامن زد» منتشر کرده و به شکل سربسته، به گوشهای از آثار مخرب اغتشاشات پرداخته بود.
جهش قیمت ارز و التهابات ناشی از آن، یکی از عوارض تشدید جنگ ترکیبی دشمن در پاییز سال گذشته بود و این در حالی بود که همان زمان (اواسط آبان)، صندوق بینالمللی پول گزارش میداد: ایران با ذخائر ارزی 122 میلیارد دلاری، عنوان سومین کشور بزرگ دارنده ذخایر ارزی در منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی (پس از عربستان و امارات) است.
این نکته مهم را هم باید متذکر شد که خیانت و خسارت ناشی از رفتار غربگرایان، صرفا به تورمِ پدید آمده و پسرفت اقتصادی ناشی از اغتشاشات منحصر نمیشود. بلکه مدیریتاشرافی، با هشت سال سوء مدیریت اقتصادی، جهش تورم را مهندسی و ریلگذاری کرد. این مهندسی، در قالب رکود تورمی شدید و تعطیلی تولید، کسری بودجه ۴۸۰ هزارمیلیارد تومانی، بدهی ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومانی، ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سررسید چهار ساله اوراق فروخته شده، نقدینگی ۱۰ برابر شده، و تورمهای ۷ تا ۱۰ برابری در اقلام مختلف قابلاندازهگیری بود.
دولت، با وجود کسری کمرشکن، بالغ بر ۱۱۰ هزار میلیاردتومان از بدهیهای دولت قبل را تسویه کرد؛ و ضمنا برخی تکالیف قانونی دشوار مانند متناسبسازی حقوق معلمان (و بازنشستگان و کارمندان) را به اجرا گذاشت. بار مالی این تکالیف، بیش از ۶۰ هزارمیلیارد تومان بود و برخی کارشناسان، آن را یکی از عوامل کسری بودجه و دارای آثار تورمی میدانند.
عجیب اینکه جریان غربگرا در عین حال که در دوره مدیریت خود به مطالبات اقشاری مانند معلمان و بازنشستگان و کشاورزان رسیدگی نکرده بود، در بحبوحه اغتشاشات پارسال تلاش کرد همین مطالبات انباشته را هم چاشنی تشدید اغتشاشات کند!
این نکته هم گفتنی است که دولت سال گذشته، با وجود تشدید جنگ ترکیبی دشمن و خیانت برخی گروههای داخلی، توانست درآمدهای نفتی را ۱۷ میلیارد دلار افزایش دهد (گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا). صادرات غیر نفتی هم افزایش چشمگیری نسبت به دو سال قبل داشت.
با وجود التهاب افکنیهای موذیانه دشمن و مزدوران آن و همچنین تداوم تحریمها، تدابیر و تلاشهای دولت توانست رشد اقتصادی ۴.۷ درصدی را در پاییز سال گذشته به ثبت برساند. (گزارش بانک جهانی از «دورنمای اقتصادی جهان»)
دولت در عین حال در همین سال دشوار، به تکمیل بسیاری از زیرساختها در زمینه گسترش دیپلماسی تجاری و تنوع بخشی به شرکای خارجی به ویژه در میان همسایگان، بهبود مسیرهای ترانزیت ریلی و جادهای، پایدارسازی و تنوع بخشی به منابع درآمدی کشور، افزایش تولید برق و گاز، گسترش طرفیتهای پالایشگاهی، توسعه ظرفیتهای تامین و مدیریت منابع آبی، شفافسازی سازوکارهای اقتصادی، و تسهیل کسب و کارها پرداخته که تدریجا در حال به نتیجه نشستن و ثمر دادن است.
.
قطعا اگر خیانت بیثباتسازی با شگردهای مختلف نبود، اقتصاد کشور رونق بیشتری میگرفت و میتوانست تورم را به شکل محسوسی کاهش دهد.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
💢 ما از آن روز که در بند توییم، آزادیم
🔹السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَميرَ الْمُؤْمِنِينَ. السَّلامُ عَلَيْكَ يَا سَيِّدَ الْمُسْلِمِينَ، وَيَعْسُوبَ الْمُؤْمِنِينَ، وَ إِمامَ الْمُتَّقِينَ، وَ قائِدَ الْغُرِّ الْمُحَجَّلِينَ، وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ
🔹من از آن روز که در بند توام آزادم
پادشاهم که به دست تو اسیر افتادم
🔹همه غم های جهان هیچ اثر می نکند
در من از بس که به دیدار عزیزت شادم
🔹خرّم آن روز که جان می رود اندر طلبت
تا بیایند عزیزان به مبارک بادم
🔹من که در هیچ مقامی نزدم خیمه انس
پیش تو رخت بیفکندم و دل بنهادم
🔹دانی از دولت وصلت چه طلب دارم، هیچ
یاد تو مصلحت خویش ببرد از یادم
🔹به وفای تو کز آن روز که دلبند منی
دل نبستم به وفای کس و در نگشادم
@IMANI_mohammad
جوخههای ترور امید
و مأموریت مسمومسازی -۱
۱) امید و نشاط و شادمانی ملت ایران، دشمن دارد؛ چون ملت ما دشمنانی عنود دارد. دشمنانی که حال و روز خوبی ندارند و در میانه پریشان حالی، از این که ملت ایران را پرنشاط ببینند، دوچندان کلافه میشوند. آنها، ایران را بههم ریخته و ناامن میخواستند، اما خود گرفتار شدند.
وضعیت بالینی معارضان نه فقط خوب نیست بلکه بدحالی،گریبانشان را گرفته است. بنابراین وقتی جشن و شادمانی ملت ایران در عید امامت امیرمومنان(ع) را میبینند، کُفری میشوند.
آن از حال و روز آمریکا که پشت سر هم طی دهه اخیر، شکستهای تحقیرآمیزی را تجربه کرده و رقیبانش در حیاطخلوتهای او مانور پیروزی میدهند، آن از وضعیت اروپای بیمار که به خاطر ترکیب و تصاعد بحرانها به نقطه انفجار رسیده، آن از شکست نقشه نتانیاهو در غزه و جنین و تشدید بحران داخلی در تلآویو، این هم از حال و روز اپوزیسیون بخت برگشته ایرانی، که لافزنترینشان، بهخاطر تحمیل خسارات هنگفت به دولت میزبان (آلبانی) توبیخ و تحقیر شد.
۲) در بازنمایی وضعیت غرب، روایت روزنامه گاردین کفایت میکند که اواخر فروردین امسال نوشت:
«فلاکت و زوال بر غرب حاکم شده است. حرکت رو به جلو و پیشرفت، نه تنها متوقف، بلکه معکوس شده. معیار مرگ و زندگی را در نظر بگیرید: دولت بریتانیا پس از کاهش بیسابقه امید به زندگی از زمان جنگ جهانی دوم، مجبور شد افزایش سن بازنشستگی را به تعویق بیندازد. در آمریکا، امید به زندگی طی دو سال، دو سال کاهش یافت که بزرگترین کاهش قرن اخیر محسوب میشود.
میزان خودکشی در دو دهه اخیر در دو سوی اقیانوس اطلس، ۳۰ درصدی افزایش یافته. رکود و زوال در بسیاری از مناطق غرب، به ویژگی تعیین کننده روزگار تبدیل شده است. به ما وعده داده شده بود که بازار آزاد، رونق بیپایانی را به همراه خواهد داشت. اما مدل اقتصادی در اطراف ما در حال تجزیه است و نادیده گرفتن بوی تعفن ناشی از آن، هر روز دشوارتر میشود.
کاهش امید به زندگی ناشی از افزایش مصرف مواد مخدر در آمریکا چه چیزی را نشان میدهد؟ در شرایطی که تمدن ما با چالشهای وجودی فزاینده مواجه است، رکود و زوال تا چه اندازه سریع میتواند به سقوط آزاد تبدیل شود؟ برای اندیشیدن در مورد پیامدهای وحشیانه، نیازی به تخیل ندارید؛ بهخصوص اگر سیاستمداران نتوانند پاسخ قانع کننده ارائه دهند. زندگی ما در حال کوتاه شدن و رفاه ما در حال سقوط است و امنیت ما از بین میرود. این، شرایط ناامیدکننده و تلخی است».
۳) مردم ما امسال در عید غدیر، جشنی بزرگ را برگزار کردند که دوست و دشمن را خیره کرد. مشکلات و مضیقهها کم نیست. دشمنان هم در جنگ اقتصادی و جنگ اعصاب کم نمیگذارند. اما مشکلات و معارضهها، باعث نشده که مردم در تعظیم شعائر کم بگذارند.
برخی معاندین گفتند جشن دهها میلیونی غدیر در سراسر کشور، جشن حکومتی بوده و نظام با پول خرج کردن توانسته از میدان امام حسین(ع) تا میدان آزادی - مسیری ۱۰ کیلومتری- را از جمعیت لبریز کند! اگر به صِرف پول خرج کردن میشد مردم را به خیابانها آورد و مثلا تایید حکومت را نتیجه گرفت، از نظامهای غربی گرفته تا حکومتهای نفتی منطقه هم باید میتوانستند یکصدم این جمعیت را تدارک کنند و نتوانستهاند.
اگر به پول خرج کردن باشد، دشمنان ما دهها میلیارد دلار در طول این چند دهه خرج کردهاند تا ملت ایران را از اسلام و مسیر نورانی اهل بیت(ع) برگردانند؛ اما هر بار، از همین مردم تو دهنی خوردهاند. کدام حاکمیت قادر است انگیزش اجتماعی گستردهای مانند آنچه هر چند ماه یک بار در ایران اتفاق میافتد را تدارک کند؟
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad