محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
از تورم ناراحتند
یا از ۳ رقمی نشدن آن؟!
🔹روزنامه اعتماد دیروز، تیتر اول خود را به عنوان «ناکامی در مهار تورم و رشد» اختصاص داد.
♦️این روزنامه به قلم عباس عبدی نوشت: «در ابتدای سال گذشته شعار رشد اقتصادی و مهار تورم اعلام شد. اگر بخواهم داوری نهائی را درباره میزان موفقیت این شعار بگویم، شکست است، هرچند شکست قابل تحملی است. در ۵ سال گذشته سطح عمومی قیمتها بیش از ۵ برابر افزایش یافته است. نه تنها تورم نصف و تک رقمی نشده که بیشتر هم شده. البته تورم در دو ماه پایانی سال حول و حوش ۲ درصد در ماه بود که قدری کاهشی شد. ولی در هر صورت وضعیت تورم هنوز بالاتر از تورم سال ۱۳۹۹ یعنی بدترین سال دولت آقای روحانی است. همچنین براساس آمار رسمی میتوان گفت که رشد اقتصادی در وضعیت بسیار بدی است".
🔹درباره این تحلیل، چند نکته شایان یادآوری است. بنابر اعلام وزیر اقتصاد، «تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین سال گذشته به ۳۲.۳ در اسفند ماه رسیده و تورم سالانه از ۴۵ به ۴۰،۷ درصد کاهش یافته است».
♦️این در حالی است که روزنامه اعتماد خرداد دو سال قبل در تیتر اول خود، از قول برخی حامیان روحانی، «تورم سه رقمی» را پیشبینی کرد. آنها از میراث مخرب دولت روحانی خبر داشتند: تورم ۶۰ درصدی، کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی، معدل رشد اقتصادی ۶ دهم درصدی ظرف ۸ سال، و بدهی انباشته ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومانی.
🔹آنها همچنین خبر داشتند که به اعتبار کاهش فروش نفت در حد چند صد هزار بشکه و خالی شدن خزانه ارزی در دولت روحانی، دولت رئیسی مجبور به توقف واگذاری ارز ۴۲۰۰ تومانی شده و همین، موجب تورم جدید خواهد شد.
♦️دولتمردان روحانی در نشست اول خود با آقای رئیسی در مرداد ۱۴۰۰ خبر داده بودند که دولت قادر به پرداخت حقوق سرِ ماه کارمندان خود نیست.
🔹همچنین نویسنده اعتماد دو سال قبل، هر دو صورت ادامه یا توقف سیاست ارزپاشی دولت روحانی را «دو پوست موز زیر پای دولت رئیسی» خوانده بود؛ و روزنامههای حامی دولت سابق مثل سازندگی و اعتماد، آن را «استخوان در گلوی دولت رئیسی» نامیده بودند!
♦️عبدی عضو اتاق تیتر روزنامهای است که تیتر القایی و مخرب «تورم سه رقمی» را خرداد ۱۴۰۱ زدند. آنها بر اساس میراث ویرانگر دولت قبل، پیشبینی میکردند دولت نوپای رئیسی در میانه سال ۱۴۰۱ به زمین بخورد، به ویژه این که به تصریح مقامات دولت روحانی، فروش نفت بشدت کاهش یافته بود.
🔹با وجود این وضعیت، دولت رئیسی توانسته بخش مهمی از صادرات نفت را احیا کند، رشد اقتصادی نزدیک به صفر را به بالای ۴ درصد برساند، چند هزار کارخانه تعطیل یا نیمه تعطیل را به چرخه تولید برگرداند و شتاب افزایش تورم بکاهد، هر چند که نرخ تورم همچنان بالاست.
@IMANI_mohammad
کار که نشد ندارد اما
سقف غم ها کجاست؟!
🔹با خانواده رفته اند مسجد ارک، برای مراسم شب قدر. خودرو را در خیابان ناصر خسرو پارک می کند و پیاده می شوند. تا زیر انداز را از صندوق بردارد، قفل خودکار دزدگیر فعال می شود و سوئیچ، داخل خودرو می ماند!
♦️چاره ای نیست؛ به خانه بر می گردد تا دزدگیر زاپاس را بیاورد. عجب تصادفی! این یکی دزدگیر هم شارژ ندارد. ساعتی در محله می چرخد، اما فایده ای ندارد. مغازه ها بسته است. با شماره تلفن صاحب مغازه ای که مقابلش ایستاده، تماس می گیرد.
🔹صاحب مغازه تا از گرفتاری راننده با خبر می شود، طاقچه بالا می گذارد و می گوید: "یک و پونصد می گیرم". یک میلیون و پانصد هزار تومان!
♦️راننده، به خیابان ناصر خسرو بر می گردد. کمی آن طرف تر، دو سه نفر با شکل و شمایل معتاد و کارتن خواب، گعده گرفته اند. تردید دارد که سراغ شان برود یا نه. اما چاره ای نیست. ماجرا را می گوید و می پرسد: "شما می تونید درِ ماشین رو باز کنید؟". می گویند "آره!".
🔹دوباره می گوید: "ولی ماشین قدیمیه، می تونید؟!". یکی شان پاسخ می دهد: "کار نشد نداره (!) فقط پلیس وایستاده، داستان نشه برامون؟!". راننده می گوید: "نگران نباشید. مامور پلیس میدونه که سوئیچ رو داخل ماشین جا گذاشتم".
♦️همان که گفته بود "کار نشد نداره"، چند دقیقه کوتاه و با یک سیم، با در وَر می رود و در باز می شود. راننده تشکر می کند و ۵۰ هزار تومان به او می دهد.
🔹چند صد متر آن طرف تر، سخنران مراسم شب قدر، در حالی که منقلب است و به امیر مومنان و حضرت زهرا (سلام الله علیهما) متوسل شده، می گوید:
🔻"قدر یکایک ما، به اندازه همت ماست. آدم ها، قدر غصه های شان هستند. اگر می خواهید قدر و اندازه واقعی خودتان را بشناسید، به اندازه غصه های تان نگاه کنید، نه فقط به اعمال تان. ببینید غصه چه چیزهایی را می خورید.
🔻من حرفی ندارم که نیازهای خود را از خدا بخواهیم. برای خانواده و فرزندان و خویشاوندان مان هم دعا کنیم. خداوند فرموده نمک سفره تان را هم از من بخواهید. اما همت ما نباید در این سقف متوقف بماند.
🔻فرض کنید همه حاجت های شخصی مان امضا شده؛ امشب همت خود را بالاتر بگیریم و برای دیگران دعا کنیم، برای گرفتاران، حتی برای دشمان. امشب همت کنیم از این کوچکی شخصیت که گرفتارش هستیم، بیرون بیاییم تا به حقیقت شب قدر برسیم".
🔹کار که نشد ندارد. خداوند تا جایی که حجت تمام شود، به مومن و کافر، مهلت و مدد می دهد تا آزادانه، عیار خود را نشان دهند. "كُلًّا نُمِدُّ هَٰؤُلَاءِ وَ هَٰؤُلَاءِ مِنْ عَطَاءِ رَبِّكَۚ وَ مَا كَانَ عَطَاءُ رَبِّكَ مَحْظُورًا. هر یک از دو گروه را از عطای پروردگارت، یاری میدهیم؛ و عطای پروردگارت هرگز منع نشده است".
♦️مهم این است که این مجال و مهلت، چگونه فهمیده شود و هر کدام ما، ظرف غم و غصه و همت خود را با چه چیز هایی پر کند.
@IMANI_mohammad
از شیپور جنگ با طالبان
تا تقلا به نفع نفرین شدگان!
♦️غربگرایانی که امروز فاز عقلانیت برداشته اند و می گویند نباید با انتقام گرفتن، وارد تله درگیری با اسرائیل شد، همان هایی هستند که چند سال قبل، بی هنگام غیرتی (!) شده بودند و می گفتند ایران باید هر چه سریع تر به افغانستان حمله کند و با طالبان بجنگد!
🔹ماجرا در آن زمان، ربط مستقیمی به ما نداشت و آمریکا پس از سال ها سرشکستگی و هزینه دادن نافرجام، افغانستان را تخلیه کرده بود. اما اکنون اسرائیل، چند فرمانده نظامی ما را در حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق به شهادت رسانده است.
♦️آیا عجیب نیست که غربگرایان -چه آنها که مامور و مزدورند، و چه کج فهمان و بازی خوردگان- در هر موضع گیری، دقیقا همان می گویند که اقتضای منافع و نقشه های آمریکا و اسرائیل است؟!
🔹اگر آمریکا بخواهد ایران را با کشور همسایه درگیر کند، اینها بلافاصله غیرتی می شوند و بدون آن که حاضر باشند خودشان بجنگند، در شیپور جنگ می دمند؛ اما اگر اسرائیل، نگران اقدام ایران به تلافی ترور فرماندهانش باشد، خواستار بی عملی می شوند.
♦️البته این حرف که با آمریکا و اسرائیل درگیر نشوید و گزک دست شان ندهید، مربوط به امروز و دیروز نیست. اگر مردم و نظام می خواستند به طوطیان مقلّد واشنگتن و لندن و تل آویو اعتنا کنند، نه انقلاب می کردند و شاه و حامیان غربی اش را بیرون می کردند؛
🔹و نه آمریکا را در منطقه به هزیمت می کشاندند، و اسرائیل را به نقطه بی بازگشتی می رساندند که ده ها سیاستمدار ارشد صهیونیست، درباره جدی بودن تکرار "نفرین ۸۰ سالگی حکومت یهود" و ندیدن چند سال آینده هشدار بدهند.
♦️اصل مجازات، همین روندی است که پیوسته انجام شده است: تنگ تر کردن حلقه محاصره، زدن ضربات راهبردی پیاپی و راندن اسرائیل به لبه پرتگاه. اما این حرکت راهبردی، مانع از مجازات صهیونیست ها به خاطر جنایات اخیر در غزه و سوریه و لبنان نخواهد شد.
@IMANI_mohammad
.
.
♦️شبکه تلویزیونی وابسته به موساد، پیغام ایران را گرفت: بنرهای "انتقام میگیریم" در تهران با تصاویر ۵ فرمانده ارشد اسرائیل.
🔹فارین پالیسی: نمی دانیم کجا، اما انتقام ایران، قدررتمند خواهد بود.
♦️نیویورک تایمز: راهبرد ایران با ترورر اخیر متوقف نمی شود. سیاستمداران آمریکایی نگرانند اقدام اسرائیل، موجب حملات تلافی جویانه علیه اسرائیل و آمریکا خواهد شد.
🔹سابرینا سینگ معاون سخنگوی پنتاگون: ما در کانالهای خصوصی به ایران اعلام کردهایم مسئول حملهای که در دمشق رخ داد، نیستیم. مجدداً تاکید میکنم، آمریکا هیچ دخالتی نداشت. آمریکا با ایران تماس گرفت زیرا میخواست عدم دخالت خود را در میان تنشهای بالا در منطقه بیان کند.
♦️یاکوو عمیدرور، رئیس اسبق شورای امنیت ملی اسرائیل: ایران سالهاست در حال ساخت یک استراتژی هوشمندانه برای جنگ است . از جمله ایجاد "حلقه آتش" در اطراف اسرائیل. برای اسرائیل دشوار است که با مجموعه نیروهایی که ایران از هر طرف تشکیل داده، مقابله کند.
🔹یوسی میلمان تحلیلگر صهیونیست: چه خواهد شد؟ احتمالا فراموش کرده ایم که آمریکا دژانویه 2020، سلیمانی را حذف کرد. اما آیا چیزی تغییر کرد؟
@IMANI_mohammad
اسرائیل در منگنه ترکیبی ایران
♦️لیبرمن، وزیر جنگ سابق اسرائیل: نباید کل کشور را در هراس قرار دهیم. اگر حمله ای از سوی ایران صورت گیرد، بدون شک پس از شکست در ۷ اکتبر، دولت اسرائیل نباید دوباره با شلوار پایین گرفتار شویم و باید در اوج آمادگی باشیم. اما ترساندن افکار عمومی و قرار دادن شهروندان در هیستری که عمدتاً در خدمت دشمن است، ممنوع است.
🔹یاکوف آمیدرور، فرمانده سابق ارتش رژیم صهیونیستی: بر اساس تجربه، پاسخ ایران، خشن و بی رحمانه خواهد بود و بنابراین هر شهروند اسرائیل باید بر اساس نیازها و موقعیت خود آماده شود.
♦️دکتر شیوان ماهندراجاه عضو اندیشکده "انجمن سلطنتی تاریخ" در لندن: ک ایرانیها در حال جوشاندن قورباغه اسرائیلی هستند، آهسته، روشمند و علمی. ایران و متحدان منطقهای آن با انضباط و صبر بینظیر از این استراتژی علیه آمریکا و اسرائیل استفاده میکنند. پس از ۷ اکتبر، ۵۰۰،۰۰۰ شهرکنشین از اسرائیل رفتهاند. فشارهای اجتماعی- اقتصادی و سرخوردگی از مدیریت جنگ به اوج خود رسیده و با برکناری نتانیاهو نیز برطرف نخواهد شد... ایران گام به گام در حال فلج کردن اقتصاد اسرائیل است. قطعا ایران با گامهای بعدی، حرارت را برای قورباغه اسرائیلی بالا خواهد برد.
🔹یاکوف آمیدرور،: ایران سالهاست در حال ساخت یک استراتژی هوشمندانه برای جنگ است . از جمله ایجاد "حلقه آتش" در اطراف اسرائیل. برای اسرائیل دشوار است که با مجموعه نیروهایی که ایران از هر طرف تشکیل داده، مقابله کند.
♦️رسانه های صهیونیستی: قطع سیستم جی پی اس در مناطق مختلف اسرائیل، ناشی از هشدار شدید امنیتی در باره پاسخ ایران است.
🔹رسانه صهیونیستی والا: اسرائیلیها به فروشگاهها هجوم میآورند تا مواد غذایی را در انتظار پاسخ احتمالی ایران به حمله دمشق بخرند. ۲۸ بازرگان و تحلیلگر اقتصادی صهیونیست، خواستار برکناری نتانیاهو شدند
♦️رئیس اطلاعات ارتش اسرائیل:
من بیش از یک بار به شما گفته ام که مطمئن نیستیم که بدترین ها را پشت سر گذاشته ایم؛ ما در آستانه روزهای پیچیده هستیم.
🔹کانال ۱۲ اسرائیل: ایران ممکن است حمله به سفارت خود در سوریه را با پرتاب مستقیم موشک از خاک خود پاسخ دهد
♦️عاموس یادلین، رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل: من تعجب نخواهم کرد اگر ایران مستقیماً به سمت اسرائیل شلیک کند.
@IMANI_mohammad
خاموشی GPS در طبقه ۵۳!
🔹رسانه های صهیونیستی می گویند اسرائیل از بیم پاسخ ایران، سیستم اختلال در GPS و اپلیکیشن های Waze و Google Maps و Gett و Vault و Wolt را فعال کرده است.
♦️بنابر اعلام نهادهای امنیتی و نظامی اسرائیل، این اختلال به دلیل هشدار شدید امنیتی درباره احتمال شلیک موشکهای کروز، پهپادها یا موشکهای هدایت شونده است.
🔹اولا عملیات انتقامی ایران، محدود به خاک فلسطین اشغالی نیست؛
♦️ثانیا شلیک موشکهای نقطه زن و پهپادهای مرگبار ایران، معطل جی پی ای و اپلیکیشن هایی مانند Waze و Google Maps و... نیستند؛
🔹ثالثا اگر اختلال در جی پی اس و یا پدافند چند لایه قادر به تأمین امنیت بودند، مانع از اصابت صدها موشک و پهپاد ساده تر گروه های مقاومت که به حیفا و ایلات و دیگر شهرها اصابت کرد، می شد.
♦️رابعا، حتی اگر شلیک موشک ها و پهپادها به عمق رژیم صهیونسیتی مستلزم جی پی ای و اپلیکیشن ها کذایی هم بود که نیست، در این صورت باید به صهیونیست ها گفت: بالاخره که باید اختلال جی پی اس را بردارید و اپلیکیشن ها را فعال کنید!
🔹بنابراین از هر طرف که به ماجرا نگاه کنید، مجازات پشیمان کننده، در رو ندارد. حکایت ماه های اخیر صهیونیست ها، حکایت همان کسی است که از طبقه ۸۶ یک آسمان خراش سقوط کرده بود، اما در مقابل طبقه ۵۳، به خود دلداری می داد و می گفت؛ «تا اینجا که به خیر گذشته» (!)
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
💢 ضربات ترکیبی مرگبار به اسرائیل؛
🔹شاید شبیه این صحنه ها
♦️شاید هم سنگین تر، متفاوت تر، متنوع تر و غافلگیرانه تر.
@IMANI_mohammad
چرا امسال دردناکترین روز قدس برای اسرائیل بود؟
راهپیمایی امروز، بیسابقهترین و پرشکوهترین روز قدس از زمان برپایی این راهپیمایی به فرمان امام خمینی(ره) بود. اسرائیل هر چند دیر، اما فهمید که وارد چه باتلاقی شده و چه بلای غیر قابل جبرانی را بر سر موجودیت نامشروع خود آورده است. بلایی که ساختار آن نه صرفا نظامی، بلکه معطوف به خشم و خروش کمنظیر افکار عمومی است.
به جرأت میتوان گفت کمتر روز قدسی در ایران و جهان، به گستردگی راهپیمایی امسال بوده است. علت این برانگیختگی کم نظیر، اولا سیلی سنگینی بود که مقاومت فلسطین بر صورت رژیم اشغالگر نواخت؛ ثانیا جنایاتی که رژیم صهیونیستی از سر درماندگی و سردرگمی راهبردی در غزه مرتکب شد و حالا نه راه پیش برای خود گذاشته و نه راه پس. هر چه هم در انظار عمومی بیشتر دست و پا بزند، در این باتلاق خود ساخته بیشتر فرو خواهد رفت.
صهیونیستها در حالی که با عمیقترین شکاف اجتماعی و سیاسی داخلی دست به گریبان هستند، امروز با مشاهده برافروختگی جهانی، بهتر فهمیدند که دست و پا زدنهای دولت نتانیاهو برای ارتکاب جنایتهای افزونتر و چند ماه بقای بیشتر، چه ضربه برگشت ناپذیری به موجودیت نیم بند آنها زده است.
زمامداران صهیونیست، تا شش ماه قبل موفق شده بودند با جلب خیانت برخی دولتهای منطقه، مسیر عادیسازی روابط و پذیرش سیاسی را پیش ببرند. طرح ابراهیم در حال نهائی شدن بود و حتی کسانی، تشکیل ائتلافهای نظامی را زمزمه میکردند.
اما طوفانالاقصی ظرف چند روز، مهندسی دو دههای آمریکا، اسرائیل و برخی زمامداران خائن منطقه را به هم ریخت. دعوای ساختگی شیعه و سنی به حاشیه رفت، سازش با صهیونیستها در کانون نفرت ملتها قرار گرفت، دولتهای منطقه نزد ملتها به بوته آزمون در آمدند، ملتهای خشمگین دوباره به خیابانها برگشتند، و دولتهای پرچمدار مقاومت، به عنوان قهرمان، در کانون توجه ملتهای مسلمان قرار گرفتند.
محور مقاومت، به واسطه حمایت جانانه از ملت مظلوم فلسطین، الهامبخشتر از همیشه نزد ملتها ظاهر شد و توانست بذر بیداری و مقاومت جدید را در دل ملتها بکارد.
امروز، ایران اسلامی به قطب بیداری و مقاومت ضد صهیونیستی تبدیل شده، و این شرافتی بزرگتر، پس از فرماندهی مبارزه با تروریسم در منطقه و ریشهکنی «دولت نیابتی داعش» است. همچنین، در حالی که سیا و موساد و امآیسیکس، برنامه گستردهای برای شکافافکنی در ایران داشتند و دو سال قبل سعی کردند با ایجاد اغتشاشات و درگیر کردن مردم با هم، مجال فعالیت برای گروهکهای ویرانیطلب را فراهم کنند، روز قدس امسال، مجال همدلی دوباره با محوریت انزجار از جنایات رژیم منحوس صهیونیستی شد و اقشار مختلف با انواع سلایق را به میدان انزجار از رژیم صهیونیستی آورد.
در واقع در حالی که صهیونیستها به کمک آمریکا و انگلیس سعی کرده بودند به واسطه استخدام مزدور، پروژههای ویرانگر را در داخل ایران به اجرا بگذارند، اکنون خود از چند جبهه گرفتار مخمصه شدهاند و این در حالی است که در جبهه داخلی هم، شکننده ترین وضعیت ظرف هفت دهه گذشته به سر میبرند.
روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
هراسی که پیشاپیش
بر سر اسرائیل تاخته است؟ -۱
🔹ترس، برادر مرگ است و اکنون این ترس، به جان صهیونیست هایی افتاده که نمی دانند عملیات انتقامی ایران کجا، چگونه و چند بُعدی خواهد بود.
♦️این ابهام و انتظار، کُشنده و زجر دهنده است. همین روز ها ده ها هزار صهیونیست، خروج از فلسطین اشغالی را بر ماندن ترجیح داده اند. این رقم ظرف ۶ ماه گذشته بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر بوده است.
🔹چند روز است پرسش های سرسام آور، صهیونیست ها را رها نمی کند:
🔻ایرانی ها، همین ساعت حمله می کنند، یا ساعتی دیگر؟ امروز می زنند یا فردا؟
🔻با پهپادها می زنند، یا موشک های خیبر شکن و هایپرسونیک فتاح، و یا روشی متفاوت تر و غافلگیرانه تر؟
🔻حیفا را می زنند یا تل آویو را؟ و یا اهدافی در عکا، هرتزلیا، نهاریا، بئر سبع، سدیروت، طبریا و دیمونا را؟
🔻مراکز امنیتی و پایگاه های نظامی را هدف می گیرند، یا مجتمع های صنعتی و بنادر را؟
🔻به تنهایی می زنند، یا با همراهی متحدان از چند جهت؟
🔻از شمال می زنند، یا جنوب و شرق؟
🔻در داخل فلسطین اشغالی انتقام می گیرند، یا بیرون از آن، در منطقه؟
🔻دفعتا یا تدریجی؛ یک ضربه می زنند یا ترکیبی از ضربات؟ و...
🔹این سوالات که مانند خوره، روح صهیونیست ها را می خورد، توهم نیست؛ بلکه حاصل سال ها رصد و جمع آوری اطلاعات است.
🔹نه امروز بلکه ۹ سال قبل (تیرماه ۱۳۹۴)، یوزی رابین، مدیر برنامه موشکی اسرائیل در جمع افسران نیروی هوایی آمریکا گفت:
🔻«ایرانیها به خوبی در جریان تحولات موشکی هستند. آنها فاتح ۱۱۰ را برای شکست سامانههای موشکی ساختهاند و بهعنوان یک مهندس باید بگویم به خوبی کار کردهاند.
🔻با افزایش دقت موشکها، آنها حالا میتوانند یک بلوک شهری را نابود کنند. باورکردنی نیست: موشکهای بالستیک ایران در حجم بالا در حال تولید، ذخیره و حتی صادرات است.
🔻آنها میتوانند با موشکهای ۲۰۰۰ کیلومتری نقطهزن، اسرائیل را فلج کنند. آنها از دستاوردی بزرگ به نام موشک سومار رونمایی کردند است. من به احترام افرادی که این کار را انجام دادند، کلاه از سر برمیدارم. این دستاوردها در شرایط تحریم به دست آمده است».
🔹نام های ایرانی هم آزار دهنده است: نام عملیات سایبری علیه اسرائیل را عصای موسی گذاشند. و برای موشک ها، نام "خیبر شکن" را برگزیدند؛ چه نام مهیب و خاطره انگیزی؛ لوح فشرده تاریخ!
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
💢 هراسی که پیشاپیش بر سر اسرائیل تاخته است:
https://eitaa.com/IMANI_mohammad/4793
@IMANI_mohammad
هراسی که پیشاپیش
بر سر اسرائیل تاخته است -۲
♦️صهیونیست ها می دانند خیبر شکن، نام پهلوانی است که یک ضربت بیشتر به پهلوان سپاه کفر نزد، اما طومار جنگ را پیچید: "وَرَدَّ اللَّهُ الَّذِينَ كَفَرُوا بِغَيْظِهِمْ لَمْ يَنَالُوا خَيْرًا وَكَفَى اللَّهُ الْمُؤْمِنِينَ الْقِتَالَ. خداوند کافران را با تمام خشمشان باز گرداند، بیآنکه خبری عایدشان شود و مؤمنان را از جنگ بینیاز کرد». (آیه ۳۳ سوره احزاب)
🔹صهیونیست ها می دانند و نمی دانند که اجداد یهودی شان در نبرد های صدر اسلام از کجا خوردند. می دانند که درِ قلعه خیبر از جا کنده شد. اما نمی دانند چگونه قافیه را باختند و حال آن که تصور می کردند قلعه های شان، محافظ امنیت آنهاست:
🔻"ظَنُّوا أَنَّهُمْ مَانِعَتُهُمْ حُصُونُهُمْ مِنَ اللَّهِ فَأَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُوا وَقَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْدِيهِمْ وَأَيْدِي الْمُؤْمِنِينَ فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَارِ.
🔻گمان می کردند دژهاي شان ، مانع آنها در برابر خدا خواهد بود، پس خداوند از جايى كه گمان نمی کردند، بر آنان درآمد و وحشت را در دل های شان افكند [به طورى كه] به دست خود و دست مؤمنان، خانه هاى خود را خراب می کردند؛ پس اى صاحبان بینایی، عبرت گيريد". (آیه ۲ سوره حشر)
🔹آنها هرگز نخواهند فهمید حضرت خیبر شکن (ع) و پیروان راستین او، چگونه از حصار ها و سپر های امنیتی ظاهرا نفوذ ناپذیر عبور کردند/ می کنند. راز این اعجاز، در باوری است که حضرت خیبر شکن بر مبنای آن، به امام حسن علیه السلام (و همه فرزندانش در آینده) فرمود:
🔻«وَ جاهِد فِي اللهِ حَقَّ جَهادِهِ وَ لا تَأخُذكَ فِي اللهِ لَومُهًْ لائِم. وَ خُضِ الغَمَراتَ لِلحَقِّ حَيثُ كان. در راه خدا آنگونه که سزاوار حق جهاد است، مجاهدت کن. و سرزنش ملامتگر، تو را نگیرد. و بهخاطر حق، در سختیها فرو شو، هر جا که باشد» (نامه ۳۱ نهجالبلاغه ).
🔹لشکر ترس در این سال ها، هر سال بیش از گذشته، بر سر صهیونیست ها آوار شده است. یاران موعود (عج) در حال رزمایش و آمادگی آخر الزمانی هستند؛ روزگاری که امام صادق(ع)، این گونه بشارتش را داده است:
♦️«خداوند، حضرت قائم(ع) را با سه لشکر یاری میدهد؛ فرشتگان، مومنان و رعب (ترسانداختن در دل دشمن). ترس و وحشت از قدرت مهدی (ع)، پیشاپیش سپاهیانش به فاصله یک ماه و از پشت سر آنها به فاصله یک ماه در حرکت است.»
@IMANI_mohammad
💢 نفرین ۸۰ سالگی
و قمار نتانیاهو با اسرائیل
♦️غافلگیری در طوفان الاقصی، دادن تلفات سنگین، بی حیثیت شدن و فروریختن انگاره های امنیتی اسرائیل، بحرانی بزرگ برای نتانیاهو پدید آورد؛ اما او کوشید سوار بر موج بحران شود و عُمر سیاسی در حال زوال خود را طولانی تر نماید.
🔹نتانیاهو پیش از جنگ، مورد اعتراض گسترده در داخل بود، چرا که می خواست دیکتاتوری قضایی بر پا کند و پرونده مفاسد خود را شخصا مختومه کند. تندروی های برخی احزاب ائتلافی در کابینه هم، مزید بر علت در تعمیق شکا ها و مخالفت ها با او بود.
♦️جنگ در غزه، طبق ادعا های اولیه دولت نتانیاهو، قرار بود ظرف چند هفته یا حداکثر یکی دو ماه به سرانجام برسد، اما به شدت فرسایشی شده و بیش از شش ماه به طول انجامیده است، بدون این که دستاورد درخوری برای اسرائیل داشته باشد.
🔹ده ها میلیارد دلار خسارت اقتصادی و فرار بیش از ۵۰۰ هزار صهیونیست از فلسطین اشغالی، بخش کوچکی از خسارت های اسرائیل است و هر چه جنگ طولانی تر شده، حجم اعتراضات و تردید ها درباره آینده جنگ افزایش یافته است.
♦️نتانیاهو، وعده پیروزی سریع داده بود، تا حمله به غزه و به خطر انداختن جان اسرای صهیونیست را توجیه کند. اما نه توانست غزه را تصرف کند و رزمندگان مقاومت فلسطین را اسیر بگیرد، نه اسیران را آزاد کرد، و نه توانسته سرپوشی بر شکست اطلاعاتی در عملیات طوفان الاقصی بگذارد.
🔹او پس از شکست در قمار اول (حمله دیوانه وار و نسل کشی در غزه) و در حالی که درمانده تر از قبل شده، قمار دیگری را مرتکب شد. مانند قمار بازی که به خاطر شدت باخت های قبلی، تن به قمار بزرگ تر می دهد و آخرین شانس خود را امتحان می کند. البته نتانیاهو نه از جیب خود، بلکه از تتمه سرمایه امنیتی و سیاسی اسرائیل هزینه کرد.
♦️این قمار، حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و ترور چند فرماندهان نظامی بود تا شاید، اذهان صهیونیست ها و افکار عمومی در دنیا را از شکست بزرگ در غزه (و جنایات ارتکابی) منحرف کرده باشد، و در جنگی که نه راه پیش دارد و نه راه پس، برای خود دستاورد بتراشد!
🔹اما ترور، چنان که تحلیل گران متعددی در اسرائیل و آمریکا گفتند، گرهی از کار دولت نتانیاهو نخواهد گشود، بلکه وضعیت را برای اسرائیل سخت تر می کند.
♦️این واقعیت، در ماجرای ترور سردار سلیمانی و خسارت های بزرگی که بعدا متوجه آمریکا شد، به اثبات رسیده و مهم ترین سند، طوفان الاقصایی است که بدون حضور فیزیکی شهید سلیمانی، بر سر رژیم صهیونیستی آوار شده است.
🔹تشدید و تصاعد تنش در منطقه، از گرفتاری های آمریکا در منطقه نکاست، بلکه گرفتار ترش کرد. این قاعده درباره عملکرد دو دهه اخیر اسرائیل هم صدق می کند.
♦️هر اقدام تنش زای جدید اسرائیل، به گواه روند سپری شده، و در برآیند تحولات، دست ایران و متحدانش را در جبهه مقاومت گشوده تر ساخته است.
🔹حزب الله لبنان، انصار الله یمن، و مقاومت عراق، قبل از حمله وحشیانه اسرائیل به غزه، چقدر دور از مصاف با صهیونیست ها بودند (اسرائیل حاشیه امنیت داشت)، و چگونه پس ازشروع جنایات اسرائیل در غزه، برای جنگیدن و زدن ضربات کاری، به میدان رویارویی مستقیم آمده اند؟
♦️نتانیاهو احتمالا همان چهره شومی است که نفرین ۸۰ سالگی (نرسیدن دولت یهودی به ۸۰ سالگی) را به واقعیت تبدیل می کند.
@IMANI_mohammad
عملیات فرسایش اسرائیل
رقابت والیبال را در نظر بگیرید. هدف، عبور دادن توپ از بالای تور، فرود آوردن آن در زمین حریف، برنده شدن در هر دست (Set)، و نهایتا پیروزی با بُردن سه دست است. این رقابت، استقامت و حوصله بسیاری می طلبد.
معمولا ضربات آبشاری جذاب تر است. اما مهم تر از چگونگی ضربه، خواباندن توپ در زمین حریف است. گاهی ضربات، از همان آغاز بازی انجام می شود؛ سرویس های آبشاری پُر ضرب.
حملات، گاهی آبشاری است و گاه، به شکل انداختن توپ در جای خالی پشت تور. بازیکنان، گاهی حریف را فریب می دهند و بر خلاف توقع او، به جای پاس یا آبشار، توپ را به نرمی، در جای خالی فرود می آورند.
مهارت در ترکیب و تنوع بخشی حملات است که نهایتا به یک تیم، چیرگی می بخشد و گرنه، نوع رقابت ها، با زدن و خوردن ضربات همراه است.
مصاف ما با رژیم صهیونیستی، بعد از چند دهه، به موقعیتی رسیده که صهیونیست ها، خود را گرفتار تله ای عمیق و چند وجهی می بینند و بنابراین، خود را به در و دیوار می کوبند.
میدان پیچیده فعلی را باید به مثابه یک روند دید که در آن، ضربات ایران و متحدانش، به شکل مستمر -و نه فقط موردی و نقطه ای- زده می شود.
ایران، در ماجرای اقدامات تروریستی اسرائیل در سوریه، وعده مجازات پشیمان کننده داده و به فضل الهی، از این وعده عدول نخواهد شد.
این مجازات، احتمالا به واکنش ساده و نقطه ای محدود نخواهد شد. ترکیبی از ضربات کوتاه و بلند، دور و نزدیک، از چند جهت (عملیات فریب و اصلی)، در عمق فلسطین اشغالی و خارج از آن، و مبتنی بر غافلگیری و محاسبه ناپذیری.
شلیک موشک های بالستیک و هایپرسونیک، همان قدر می تواند گزینه روی میز باشد، که موشک های قدرتمند دارای برد کوتاه. در این عملیات پیچیده، پهپاد ها همان قدر مهم هستند که موشک ها، اما احتمالا ابزار ها، محدود به موشک و پهپاد نخواهد ماند.
ضربات از بیرون مرزهای فلسطین اشغالی و از سه جبهه، همان قدر مورد توجه است، که ضربات از درون. و اهداف نظامی و امنیتی، همان قدر اهمیت دارند، که اهداف اقتصادی.
در حالی که دولت نتانیاهو وانمود می کرد مقاومت غزه را سرکوب نموده و حملات مقاومت فلسطین فروکش کرده، این حملات دیروز و امروز مجددا رو به شدت گذاشت.
در حالی که دیروز بالغ بر ۱۴ نظامی صهیونیست در غزه به هلاکت رسیدند، تل آویو و کرانه باختری، شاهد عملیات جدید بوده است. همزمان، حزب الله لبنان و مقاومت عراق، از بلندی های اشغالی جولان تا بندر ایلات را آماج حملات خود قرار داده اند.
این چرخه که می تواند با عملیات هایی قدرتمند تر ترکیب شود، تمرکز را از سران کابوس زده اسرائیل سلب می کند و احتمالا، این تازه شروع ضربات کاری تر است.
نکته مهم این است که جنگ غزه برای ارتش و اقتصاد و امنیت و اتباع اسرائیل، بسیار فرسایشی شده و در حال از پا در آوردن دولت نتانیاهو است.
@IMANI_mohammad
عقب نشینی اسرائیل
بدون هیچ دستاورد میدانی
🔻رادیو ارتش اسرائیل: برای نخستین بار از آغاز جنگ، همه نیروهای زمینی به استثنای تیپ ناحال دیشب از نوار غزه خارج شده و لشکر 98 در خان یونس نیز عقب نشینی کرده است. فقط تیپ ناحال با هدف جلوگیری از بازگشت فلسطینی ها به شمال غزه حضور دارد.
🔹کانال ۱۲ عبری: ارتش اسرائیل، به عملیات خود در خان یونس پایان داد و آنجا را ترک کرد.
🔻یدیعوت آحارونوت: خروج ارتش از مناطق جنگی در نوار غزه در پی فشار شدید آمریکا برای پایان دادن به درگیری ها صورت می گیرد.
🔹کانال ۱۴ عبری: نیروهای ارتش برای اولین بار از آغاز عملیات زمینی، مناطق نوار غزه را ترک می کنند.
🔻شبکه صهیونیستی "کان": اسرائیل، فاقد هرگونه استراتژی برای اداره جنگ است، بنابراین نمیتواند مذاکرات را پیش ببرد.
🔹اسرائیل هیوم، به نقل از منابع سیاسی: ارتش در خان یونس در حال حاضر قادر به دستیابی به دستاوردهای بیشتر در مورد افراد ربوده شده نیست.
🔻سیانان: اسرائیل به هیچ هدفش در غزه نرسیده است. اسرائیل با گذشت ۶ ماه از جنگ غزه، نه راهبردی برای خروج از جنگ دارد و نه هیچ برنامهای برای آینده. نابودیِ حماس و بازگرداندن اسشران، دو هدف اعلامیِ اسرائیل از جنگ غزه بود که با گذشت ۶ ماه، هیچ کدام عملی نشده است.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
عملیات فرسایش اسرائیل رقابت والیبال را در نظر بگیرید. هدف، عبور دادن توپ از بالای تور، فرود آوردن آ
.
💢 وبسایت آمریکایی FREEPRESS: "ایران، در حال بُردن جنگ است".
@IMANI_mohammad
💢 هنر تحریف و توجیه
وعدههای وارونه دولت روحانی
سایت غربگرای حامی روحانی و برجام نوشت: تنها رئیسجمهور ایران که به وعدههای خود عمل کرد، روحانی بود.
عصر ایران نوشت: «این روزها مدام صحبت از ریاست جمهوری روحانی می شود و اصولگرایان حاکم بر دولت و مجلس تمام کاستیها را گردن «شیخ دیپلمات» و همکاران او میاندازند. عصر روحانی اما به دو نیمه کاملاً متفاوت تقسیم میشود. میتوان گفت روحانی تنها رئیسجمهور تاریخ ایران است که به وعده انتخاباتی خود عمل کرده. او گفت با آمریکا مذاکره میکنم، با ۱+۵ به توافق میرسم و مسئله هستهای را حل میکنم که این کار را کرد.
مردم در ۴ سال دولت یازدهم به معنای واقعی کلمه، ثبات را احساس کردند. آن زمان رقیب روحانی از گرانی حرف نمیزند و از رکود میگفت. برخلاف این سالها که حرف مردم شده گرانی. در آن زمان جملهای رواج پیدا کرده بود که «نخر، ارزان میشود» برخلاف این روزها که میگویند «بخر تا گران نشده است».
این ثبات هم مدیون مذاکرات و برجام بود. چهار سال دوم اما متفاوت بود. ترامپ و خروجش از برجام و البته کرونا، شرایط را سخت کرد. تمام برنامههای روحانی بر روی برجام ریخته شده بود و خروج آمریکا باعث شد، شرایط به قبل از برجام برگردد. شرایط فعلی نشان میدهد که برجام چه تصمیم درستی برای بود».
درباره این تحلیل سراسر مغالطه گفتنی است:
۱) تعبیر «اگر ترامپ نیامده بود...»، نماد آرزواندیشی جریانی است که خیال میکرد دموکراتها قابل اعتمادند و به تعهد لغو تحریمها عمل میکنند. طیف مذکور از سر خود فریبی و نفوذ زدگی، به هر صاحبنظر منتقدی که هشدار میدادند ترامپ وعده خروج از توافق محتمل با ایران را داده، اهانت روا میداشتند و انکار میکردند. روشن است که روی حباب آرزو نمیشود برنامهریزی کرد و برنامه روحانی از همان ابتدا روی هوا بود.
۲) دولت اوباما به یک مهلت کوتاه 1/5 ساله برای تثبیت غربگرایان در دولت و مجلس (انتخابات اسفند 94 و خرداد 96) نیاز داشت، تا هم امتیازات بدون بازگشت هستهای را بستاند، هم اقتصاد ایران را به اراده آمریکا شرطی کند، و هم تعهدات برجام را گرو بگیرد و اجرای آنها را مشروط به واگذاری باجهای جدید کند.
روند بازگشت تحریمها (ویزا، آیسا، سیسادا و...) در دولت اوباما آغاز شد و هیلاری کلینتون نامزد دموکرات در انتخابات 1396 اعلام کرد ایران را تحت فشارهای تحریمی بیشتر قرار خواهد داد. پس، غیر از مقطع کوتاه یکی دو ساله (برای عمیقتر کردن حلقههای تله برجام)، آمریکا برنامهای برای کاهش تحریمها نداشت.
۳) روحانی بارها ادعا کرده بود همه تحریمهای مالی و بانکی و نفتی در روز اجرای توافق، لغو و نه تعلیق خواهد شد و بازگشت تحریمها غیرممکن است. اما هنگامی که دولت را تحویل داد، شمار تحریمها دو برابر شده بود.
دولت اوباما به نقض تعهدات و تهدید شرکتها همت گماشت؛ تا آنجا که آقای ظریف، از جان کری میخواست برای شرکتهای طرف همکاری با ایران، «نامههای آرامشبخش» صادر کند. از وعده ۲۰۰میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی، فقط قرارداد ۴.۸میلیارد دلاری با توتال امضا شد که آن هم میراثی جز سرقت اطلاعات ایران و نقض قرارداد برجا نگذاشت! «تعلیق» تحریمها باید هر سه ماه یکبار توسط کنگره و دولت آمریکا تمدید میشد!
مشابه این روند خسارتبار، در زمینه وعدههای روغین دیگر هم اتفاق افتاد: بازگشت ۱۵۰میلیارد دلار پول بلوکهشده، تعهد غرب برای بازسازی رآکتور بتنریزی شده اراک و تامین کیک زرد، وعده معامله ۲۰۰ فروند هواپیما، و احترام به گذرنامه ایرانی، در حالی که آقای ابوطالبی معاون دفتر روحانی، برای تصدی نمایندگی ایران در سازمان ملل، توسط اوباما دیپورت شد.
۴) نوع تعامل معیوب دولت روحانی با دولت اوباما و ترامپ و بایدن، همان است که رادیو فرانسه، مهرماه 92 عنوان کرد: «ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی میبیند. طبق این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، فروشنده، قیمت را کمتر خواهد کرد»! از متن چنین رویکردی، قدرتمندی و ثبات اقتصادی بیرون نمیآمد.
به گزارش 22 اردیبهشت 1397 پولیتیکو، فدریکا موگرینی (مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا)، در کنفرانس این اتحادیه گفته بود: «از روحانی تضمین گرفتم حتی در صورت خروج آمریکا از توافق و برگرداندن تحریمها، ایران به برجام پایبند بماند».
۵) دولت روحانی با میراث تورم ۶۰درصد (تورم بالای ۴۵درصد در سه سال پایانی، و تورمهای ۷-۸ برابری در اقلامی مانند مسکن و طلا و سکه و ارز و... تحویل آقای رئیسی شد. روحانی دولت را با موتور تورم در حال انفجار و تصاعد تحویل داد و شدت ماجرا به نحوی بود که کارشناسان حامی روحانی چند ماه پس از رفتن وی، تورم سهرقمی (بالای 100درصد) را پیشبینی کردند.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
فرسودگی اسرائیل در غزه
و کابوس کُشنده «انتقام ایران»
♦️در حالی که ایران درموضوع انتقام جدی است، محافل صهیونیستی با انواع ترفند ها تقلا می کنند تا شاید عملیات انتقامی ایران منتفی شود.
🔹جنگ غزه، ارتش و اقتصاد و دولت صهیونیستی را شدیدا فرسوده کرده، و پس از شش ماه نسل کشی، نه چشم اندازی از موفقیت حداقلی دیده می شود و نه ارتش و اقتصاد رژیم تا پیش از این، درگیر جنگی بوده که بیش از چند روز یا چند هفته طول بکشد. گزارش محافل صهیونیستی، وخامت اوضاع را نشان می دهد:
🔻 رادیو ارتش: برای نخستین بار از آغاز جنگ، همه نیروهای زمینی به استثنای تیپ ناحال از نوار غزه خارج شدند.
🔻 اسرائیل هیوم: ارتش در خان یونس قادر به دستیابی به دستاوردی در مورد افراد ربوده شده نیست.
🔻روزنامه هاآرتص: سربازان اسرائیل در حالی جنوب غزه را ترک می کنند که به اهداف خود نزدیک هم نیستند. پیروزی آن چنان که نتانیاهو توصیف میکند، نزدیک نیست. چند افسر ارتش گفتند عقبنشینی از غزه بهدلیل خستگی شدید در جنگ رخ داد؛ نه برای ابراز حسننیت در مذاکرات تبادل اسرا.
🔻 شبکه ۱۲ اسرائیل: با وجود گذشت ۶ ماه از آغاز جنگ، هنوز ۱۰۰ هزار اسرائیلی در پی صدور دستورات تخلیه از خانه های شان آواره هستند و هیچ چشماندازی برای آنها وجود ندارد.
.
🔻 شبکه الجزیره: اقتصاد رژیم صهیونیستی در ۶ ماه جنگ، متحمل خسارت ۵۶ میلیارد دلاری شده و با کسری شدید بودجه دست و پنجه نرم کی کند.
🔻 هرتزل هالوی رئيس ستاد کل ارتش اسرائیل: ما مشغول جنگی هستیم که تاکنون، تجربه نکرده بودیم. ما درحال پرداخت هزینه سنگینی هستیم و سربازان و فرماندهان زیادی را از دست دادیم.
🔻 معاون سابق شورای امنیت ملی اسرائیل: "نشانههای زیادی وجود دارد که ایران پاسخ نظامی خواهد داد.اسرائیل در بزرگترین ضعف استراتژیک تاریخ خود قرار دارد. اما دولت، به شیوهای نابخردانه ما را در آستانه شکست در جنگ با دشمنی قدرتمندتر، پیچیده تر و مرموز تر از همیشه، قرار میدهد؛ در بعد سیاسی، اختلافات با ایالات متحده؛ و در بُعد بینالمللی، آسیب شدید به وجهه اسرائیل. اسراییل درجریان رسیدگی حقوقی بیسابقه در دیوان بینالمللی دادگستری و دیوان بینالمللی کیفری است. اسرائیلی ها هنوز از درک عمق فاجعه عاجزند: ضربهای صدها، شاید هزاران اسرائیلی متحمل خواهند شد، زیرا در هر کشوری که پا بگذارند با خطر دستگیری مواجه خواهند شد. در بعد نظامی، ارتش اسرائیل در جدیترین بحران قرار دارد. رئیس و همه ستاد کل، و اکثر افسران ارشد، مقصر شکست هستند. آمریکا و بقیه دوستان ما از عمق شکست نظامی و نحوه استفاده از «نیروی بیبندوبار» در غزه شوکه شدند. نیروی رزمی پس از ۶ماه بسیار فرسوده شده و نیروهای ذخیره تحت فشار بی سابقهای قرار دارند ".
🔹در حالی که دولت نتانیاهو وانمود می کرد مقاومت غزه را سرکوب نموده، حملات مقاومت طی چند روز گذشته مجددا رو به شدت گذاشت و فقط در یک روز، بالغ بر ۱۴ نظامی صهیونیست به هلاکت رسیدند.
♦️همزمان و در حالی که تل آویو و کرانه باختری، شاهد عملیات شهادت طلبانه بود، حزب الله لبنان و مقاومت عراق، از بلندی های اشغالی جولان تا بندر ایلات را آماج حملات خود قرار دادند. مقاومت یمن هم در یک روز، سه کشتی وابسته به اسرائیل و آمریکا را مورد هدف قرار داد.
🔹ایهود باراک، نخست وزیر اسبق گفته است: "با وضعیتی پیچیده و بی سابقه مواجهیم، ایران و حزبالله به حملات خود ادامه داده و حماس هنوز از شکست خوردن دور است. به خاطر این وضعیت، دولت نتانیاهو باید فردا یا زودتر منحل شود".
♦️در این وضعیت فرساینده، قاطعیت ایران برای گرفتن انتقام خون شهدای اقدام تروریستی اخیر، قوز بالای قوز برای اسرائیلی شده که کابوس مجازات شدن از چند جبهه رهایش نمی کند.
🔹مقامات صهیونیستی از یک سو زبان به لاف تهدید گشودند؛ اما رسانه های شان پس مشاهده بی تاثیری، وارد فاز دیگری شده اند. روزنامه جروزالم پست مدعی شد: "ایران از طریق عمان به آمریکا پیام داده که در صورت آتش بس دائمی در غزه و عدم حمله به رفح، از اقدام تلافی جویانه مستقیم علیه اسرائیل دست خواهد کشید". برخی دیگر از محافل صهیونیستی و غربی هم نوشتند که "آمریکا از ایران مهلت خواسته تا پاسخ نظامی به جنایت اسرائیل ندهد و در مقابل آمریکا، اسرائیل را موظف به آتش بس و خاتمه جنگ غزه کند".
♦️این فضا سازی در حالی است که رژیم صهیونیستی ناچار است حتی بدون هیچ توافقی با مقاومت فلسطین، عقب نشینی نماید. اما فارغ از بازی رسانه ای صهیونیست ها، وزیر امور خارجه دیروز در دمشق تاکید کرد: "رژیم صهیونیستی رژیم تنبیه خواهد شد و پاسخ لازم را خواهد گرفت. نتانیاهو آخرین دست و پا ها را میزند".
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
🔹این که مقامات آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان به دست و پا افتاده اند و از ایران می خواهند اسرائیل را به خاطر اقدام تروریستی در دمشق مجازات نکند، نشانه دو واقعیت مهم است:
🔻نخست، جدیت و قاطعیت ایران درباره مجازات پشیمان کننده؛
🔻دوم، ناتوانی اسرائیل در دفع عملیات انتقامی ایران، با وجود همه هارت و هورت هایی که مقامات صهیونیستی می کنند.
🔹اغلب تحلیل گران سیاسی و اطلاعاتی در غرب هم معتقدند که ایران، اسرائیل را مجازات خواهد کرد.
🔹مجازات، قطعی است. اگر هم ابهامی وجود داشته باشد و موجب گمانه زنی های متنوع شود، صرفا درباره زمان، موقعیت، و کیفیت عملیات انتقامی ایران است. همین هم، مسئله را برای صهیونیست ها آزار دهنده تر می کند.
@IMANI_mohammad
چهار نکته پنهان
در یک خط پیام آمریکا -۱
🔹وزیر خارجه آمریکا می گوید: "به ترکیه و چین و عربستان گفتیم که به ایران بگویند تشدید تنش ها به نفع هیچکس نیست و این کشورها باید از پس از تهدیدهای تهران علیه اسرائیل، از ایران بخواهند که درگیریها را در خاورمیانه تشدید نکند». این اظهار نظر، از چند جهت قابل تامل است.
🔻نخست این که بر خلاف فضا سازی شبکه عمایات روانی غرب، طبق ارزیابی آمریکا، ایران در مجازات پشیمان کننده اسرائیل جدی است.
🔻دوم؛ آمریکا (دایه اسرائیل) از اثرگذاری تهدید مستقیم و یا پیام برخی مقامات اروپایی، ناامید، و دست به دامن شرکای ایران شده است.
🔻سوم؛ نوبت قبلی که آمریکا دست به دامن چین شد، سه ماه قبل بود؛ هنگامی که مقاومت یمن، هدف گیری کشتی ها از مبدا یا به مقصد رژیم صهیونیستی (به علاوه کشتی های آمریکا و انگلیس) را آغاز کرد.
🔹شمار کشتی های هدف گیری شده در این مدت، بالای هفتاد فروند بوده و بخش مهمی از تجارت اسرائیل و حامیانش از مسیر دریای سرخ و کانال سوئز را به تعطیلی کشانده است.
🔹کشتی های مذکور ناچارند قاره آفریقا را دور بزنند و همین، موجب افزایش چند ده روزه سفر و افزایش نرخ بیمه شده است. اینها غیر از هزینه هنگفت تعطیلی بندر ایلات برای رژیم صهیونیستی است.
🔹رسانه های غربی سه ماه قبل، ادعا کردند رایزنی آمریکا با چین برای فشار بر ایران و توقف حملات مقاومت یمن در دریای سرخ، موثر بوده (!) اما دروغ بودن این ادعا به سرعت آشکار شد و رسانه هایی غربی اذعان کردند که اتفاقا چین، از کاهش تردد کشتی های غرب استقبال می کند. در این باره رادیو فردا نوشت:
🔻"گزارشهای مختلفی در مورد درخواست آمریکا از چین منتشر شده بود. رویترز به نقل از منابعی در حکومت ایران خبر داده بود که چینی ها از آنها خواستهاند به مهار حملات حوثیها کمک کنند. اما تغییری ایجاد نشده؛
🔻آیا چین از تنش ها در دریای سرخ سود میبرد؟ سیانان استدلال کرده که چین علاقهای به ائتلاف نظامی آمریکا ندارد. فایننشال تایمز هم خبر داده که چین، چندین خط کشتیرانی جدید را برای فعالیت در دریای سرخ مستقر کرده تا از مصونیت اعطا شده از سوی یمن بهرهمند شود. چین در دوران کرونا هم تلاش کرد با استفاده غیبت دیگران، به سود قابلتوجهی دست یابد.
🔻در شرایطی که تنشهای چین و آمریکا روند صعودی داشته، چینی ها ترجیح نمیدهند در ابتکار نظامی آمریکا شرکت کنند. چین میتواند خرسند باشد که رقیبش در یک بحران دیگر که مسیر خروج چندان روشنی ندارد، درگیر شده. برخی هم می گویند ظرفیتهای محدود چین آن قدر نیست که بتواند به ایران فشار بیاورد".
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
چهار نکته پنهان
در یک خط پیام آمریکا -۱
🔹نکته چهارم در تحلیل سخن بلینکن، اعتراف به درماندگی آمریکا در مقابل اقتدار فزاینده ایران است. آمریکا اگر قادر به مهار یا تغییر محاسبات و برنامه های ایران از جمله درباره مجازات پشیمان کننده اسرائیل بود، از موضع ضعف، دست به دامن دیگران نمی شد.
🔹اقتدار ایران و ضعف آمریکا، در تحلیل روزانه محافل و رسانه های غربی قابل رصد است؛ از جمله:
🔻هیل: ایران و متحدانش بسیار قدرتمند شدهاند. ایران در حال انجام بازی طولانی در منطقه است، در حالی که دولت بایدن یکی از کوتاهترین بازیها را انجام میدهد. ایران به جای درگیر شدن در استراتژی های کوتاه مدت، رویکرد صبورانهای را اتخاذ کرده و بر اهداف چند دهه دورتر تمرکز میکند.
🔻دنی سیتیرینوویچ، مقام سابق اطلاعات دفاعی اسرائیل، شورای آتلانتیک: توانمندی نظامی ایران، رشد چشمگیری یافته و این کشور به یکی از بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات در دنیا تبدیل شده است.
🔻زویهاوسر، رئیس سابق کمیته نظامی کنست: ضربات اسرائیل، تاکتیکی است؛ اما ایران به شکل راهبردی ضربه میزند. اسرائیل در حلقه محاصره ایران افتاده و این حلقه، هر سال تنگتر شده است.
🔻روزنامه گاردین: The US isn’t the biggest power in the Middle East any more. Iran is.
آمریکا دیگر، بزرگترین قدرت در خاورمیانه نیست، ایران است. جایگاه قدرت برتر در منطقه، اکنون در اختیار ایران است. نظم جهانی مبتنی بر قوانین آمریکا نیز، برای فروپاشی و جایگزینی آماده است.
@IMANI_mohammad