eitaa logo
مرکز ملی اطلاعات مالی
278 دنبال‌کننده
4.4هزار عکس
531 ویدیو
17 فایل
نگاه بانِ آینده اقتصاد ایران (IRNFIC)
مشاهده در ایتا
دانلود
⏺ پولشویی در شهرداری و شورای شهر جیرفت با کمک مشاور املاک! 🔹 یک شبکه رشا، ارتشاء و پولشویی در جنوب استان کرمان متلاشی شد. ⬅️ حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان: 🔹به همت دادستانی جیرفت و اداره کل اطلاعات استان کرمان تاکنون ۱۰ نفر از اعضای این باند در جیرفت شناسایی و تحت پیگرد قضایی قرار گرفته‌اند. 🔹در حال حاضر سرپرست واحد املاک شهرداری جیرفت به همراه دو نفر دیگر از اعضای این باند در بازداشت به سر می‌برند و دو نفر از اعضای شورای شهر جیرفت نیز به اتهام اخذ رشوه و پولشویی تحت تعقیب قضایی قرار گرفته‌اند. 🔹اعضای این باند به کمک یکی از مشاورین املاک در شهرستان جیرفت اقدام به پولشویی می‌کردند و تاکنون از این مشاور املاک مقادیری سکه تمام بهار آزادی و تعدادی کارت بانکی و پول کشف و ضبط شده است. 🔹اعضای این باند در قبال انجام کار‌های غیرقانونی در حوزه زمین اقدام به اخذ رشوه از مراجعان می‌کردند.
⏺ چگونه اینفلوئنسرها به جرایم مالی و پولشویی دامن می‌زنند 🔹با سوءاستفاده از شهرت اینفلوئنسرها، مجرمان پولشویی می‌توانند منابع وجوه غیرقانونی را پنهان کرده و آنها را به اقتصاد رسمی پمپاژ کنند. 🔹مجرمان در طرح‌های پولشویی می‌توانند از تأثیرگذاران رسانه‌های اجتماعی به روش‌های مختلف سوءاستفاده کنند. این روش‌ها شامل تبلیغ محصول و شراکت‌های تجاری است که در آن رد پول غیرقانونی با پرداخت مبلغی به اینفلوئنسرها برای تبلیغ کالاها یا خدمات مرتبط با فعالیت‌های غیرقانونی، مانند کلاهبرداری با ارزهای دیجیتال یا سرمایه‌گذاری‌های جعلی، پنهان می‌شود. 🖇ادامه: https://fiu.gov.ir/influencersaml
❇️ مزایای رفاهی در فیش حقوقی از مالیات معاف شد 🔹با توجه به بخشنامه سازمان امور مالیاتی، تمامی مزایای رفاهی مندرج در ماده ۳۶ قانون کار شامل حق مسکن، بن، حق اولاد و تاهل از پرداخت مالیات معاف و یا عدم مشمول شناخته شد.
⏺ تهدید پنهان رواج سیم‌کارت‌ها و کارت‌های بانکی خارجی 🔸ورود سیم‌کارت‌های خارجی از طریق کانال‌های غیررسمی به ایران و عرضه آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی، بدون نیاز به مدارک هویتی، مشکلات امنیتی و اقتصادی متعددی به همراه داشته است. 🔸این مسئله، بستری برای تخلفات مالیاتی، پولشویی و انتقال سرمایه از مسیرهای غیرقانونی ایجاد کرده که در نهایت، امنیت اقتصادی کشور را تهدید می‌کند. 🔸 همچنین، مصرف‌کنندگان ناآگاه در معرض کلاهبرداری و سرقت هویت قرار دارند. 🔸تدوین مقررات روشن و نظارت دقیق از سوی نهادهای مسئول برای جلوگیری از گسترش این پدیده، یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است. 🖇ادامه: https://fiu.gov.ir/bankcardkh
❇️قیمت گذاری دستوری جز توزیع رانت، ایجاد فساد و التهاب در بازار ارز نتیجه‌ای ندارد ⬅️همتی وزیر اقتصاد نوشت: 🔹قیمت گذاری دستوری در بازارها از جمله بازار ارز، جز توزیع رانت، ایجاد فساد و تشدید سفته بازی و التهاب در بازار ارز نتیجه‌ای به بار نمی‌آورد. 🔹‏بر اساس یافته های علم اقتصاد و تجربهٔ خود در این سالها میگویم که بدون مهار تورم، دفاع از نرخ های ارز غیر واقعی، اگر هم در کوتاه مدت فایده اندکی برای آن متصور شویم، پایدار نیست بلکه، با از بین بردن ذخایر ارزی، امنیت اقتصادی کشور را دچار آسیب جدی می‌کند.
❇️ ضبط ۱۰۰۰ میلیارد تومان در پرونده پولشویی مواد مخدر ⬅️حیدر آسیابی رئیس کل دادگستری استان گلستان: 🔹دادگستری استان موفق به شناسایی و ضبط اموالی به ارزش هزار میلیارد تومان در یک پرونده موادمخدر شد. 🔹اموال گسترده‌ای شامل زمین‌های کشاورزی، چاه‌های آب عمیق، مرغداری‌ها، ساختمان‌های مسکونی و تجاری، خودروهای لوکس و مقادیر زیادی طلا کشف شد که همگی از منافع غیرقانونی قاچاق مواد مخدر به‌دست آمده بود. 🔹این پرونده به‌ عنوان یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های پولشویی مواد مخدر در کشور، نمایانگر عزم قاطع دستگاه قضایی در مقابله با جرایم سازمان‌یافته و خشکاندن ریشه‌های مالی قاچاقچیان است. 🖇ادامه: https://fiu.gov.ir/drugamlgo
❇️ خروج از لیست سیاه FATF در دستور کار دولت 🔹 مسئله تعامل با FATF بیش از یک دهه است که به موضوعی حساس و پیچیده در سیاست خارجی ایران تبدیل شده است و کشورمان به دلیل عدم پیوستن به این نهاد و اجرا نکردن توصیه‌های آن، همچنان در فهرست سیاه این نهاد قرار دارد و اقتصاد کشور گرفتار تبعات منفی متعدد آن شده است. 🔹از نگاه کارشناسان و صاحبنظران، پیوستن به FATF برخلاف نظر منتقدان فرصت های جدیدی از جمله حمایت از گروه های مقاومت، مبارزه با قاچاق سازمان یافته سلاح و مواد مخدر، اصلاح نظام بانکی، ارتقای جایگاه و وجهه بین‌المللی ایران و امکان استفاده از منابع مالی صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی را پیش روی ایران می گذارد. 🖇ادامه: https://fiu.gov.ir/blacklistft
⏺ ردپای قاچاق سوخت در فضای مجازی/قاچاقچیان سوخت آنلاین شدند؟ 🔹در فضای مجازی، از نفت‌خام صادراتی ایران تا بنزین و گازوئیل و مازوت و گاز مایع، همه‌چیز پیدا می شود. 🔹به‌نظر می‌رسد فروش آنلاین سوخت توسط افراد حقیقی و حقوقی در فضای مجازی، درحالی که نظارت کافی بر مبادی تأمین این سوخت وجود ندارد، می‌تواند یک بستر آنلاین برای فروش سوختی باشد که با انحراف از مسیرهای رسمی، به دست سوءاستفاده‌گران می‌رسد. 🖇ادامه: https://fiu.gov.ir/fuelsmug
❇️ کشف پولشویی 191 میلیاردی مواد مخدر در زاهدان ⬅️سردار محمدرضا اسحاقی فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان: 🔹پس از اطلاع از وقوع یک مورد پولشویی سازمان یافته در دو هفته گذشته در زاهدان، رسیدگی موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس امنیت اقتصادی استان قرار گرفت. 🔹ماموران با انجام تحقیقات فنی دریافتند افرادی در شهرستان زاهدان برای خرید و فروش مواد مخدر نسبت به افتتاح حساب بستگان نزدیک خود اقدام و با حساب آنها کار‌های مالی مرتبط با معاملات مواد مخدر را انجام می‌دهند. 🔹ماموران پلیس امنیت اقتصادی پس از بررسی‌های به عمل آمده دریافتند بیش از ۱۹۱ میلیارد تومان پولشویی شده که در این راستا ۴ نفر دستگیر شد.
⏺ اتهام رشوه و فساد به یکی از بزرگترین شرکت‌های تسلیحاتی جهان 🔹دفتر مبارزه با کلاهبرداری انگلیس در حال بررسی رشوه و فساد مشکوک در شرکت "تالس" یک پیمانکار چندملیتی هوافضا و الکترونیک دفاعی است. 🔹شرکت تالس بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد که تحقیقات دفتر مبارزه با کلاهبرداری انگلیس و دادستانی مالی فرانسه مربوط به یک قرارداد در آسیا و متمرکز بر چهار نهاد در فرانسه و انگلیس است. 🖇ادامه: https://fiu.gov.ir/thales
🔴 محکومیت آمریکا در پرونده تروریستی تاسوعای ۱۳۸۹ 🔹قوه قضاییه: ▫️پس از طرح دعوای حقوقی ۶ نفر از مجروحین و بازماندگان واقعه تروریستی تاسوعای چابهار، رأی به محکومیت ۱۷۰ میلیون دلار دولت و مقامات آمریکا و پرداخت خسارات، مادی معنوی و تنبیهی به دلیل حمایت‌های خواندگان از گروه تروریستی جندالشیطان در حق خواهان‌ها صادر شد.
❇️ بارنامه‌های مشکوک به فرار مالیاتی زیر ذره بین ⬅️شاهین مستوفی رئیس مرکز بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی: 🔹 بارنامه‌هایی که اطلاعاتی از خرید و فروش در آن وجود نداشته، به عنوان موارد مشکوک به فرار مالیاتی احصا شده‌اند و پس از بررسی، آنها را اعلام می‌کنیم. 🔹بزرگترین اقدامی که انجام داده‌ایم دریافت اطلاعات بارنامه‌ها از وزارت راه و شهرسازی بود که این اطلاعات را با اطلاعات موجود در سامانه ۱۶۹ سازمان امور مالیاتی مقایسه کردیم. 🔹در مقایسه‌ای که صورت گرفت، همه مواردی که بارنامه بین گیرنده و فروشنده وجود داشت، اما اطلاعاتی از خرید و فروش بین این افراد یافت نمی‌شد، به عنوان موارد مشکوک به فرار مالیاتی احصا و مراتب به ادارات کل سازمان امور مالیاتی ارسال شد تا پس از بررسی، مطالبه مالیات از این محل انجام گیرد.