فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆افزایش عمر ایرانیان طی سالهای بعد از انقلاب
👌طی سالهای اخیر ۲ بار جمهوری اسلامی ایران عنوان موفق ترین کشور جهان در کاهش مرگ و میر نوزادان را به خود اختصاص داده.
#افتخارات_نظام
🇮🇷https://eitaa.com/IR_IRANSAKHT
ا🇮🇷سد سیمره ساخته شده در جمهوری اسلامی ایران🇮🇷
سدی از نوع بتنی دو قوسی بر روی رودخانه سیمره است که در شهرستان بدره استان ایلام قرار دارد. این سد با حجم مخزن ۳.۲ میلیارد متر مکعب سالانه ظرفیت تولید ۶۸۴ گيگاوات ساعت برق در سال را به صورت متوسط دارد.
اهداف سد سیمره
از اهداف عمده طرح میتوان موارد زیر را نام برد:
تولید انرژی برقابی به میزان سالانه ۶۷۳ گیگاوات ساعت در سال
جلوگیری از سیلهای احتمالی بر روی شهرهای استان خوزستان
کنترل و تنظیم جریانهای سطحی رودخانه
تأمین حقابههای لرستان و ایلام
آبیاری زمین های کشاورزی دشت های کرخه و دشت عباس
اقتصاد طرح
اعتبار نهایی اختصاص داده شده جهت هزینههای اجرای پروژه بالغ بر ۱۸/۹۸۳ میلیارد ریال میباشد که با منابع سرمایهگذاری عمومی، منابع داخلی، تسهیلات بانکی داخلی، اوراق مشارکت و تسهیلات خارجی (فاینانس، وام و…) تأمین گردیدهاست. زیانهای ناشی از طولانی شدن پروژه عبارتند از افزایش قیمت تمام شده طرح و منفعت نبردن حاصل از فروش برق. منافع و درآمد حاصل از تولید برق طبق برآورد اولیه سالانه ۸۵۰ میلیارد ریال (بر حسب هر کیلووات ساعت ۱۰۰۰ ریال) خواهد بود.
ساخته شده در سال ۱۳۷۶ در جمهوری اسلامی ایران
سد و سرریزها گونه سد بتنی دو قوسی بر روی رود سیمره
ارتفاع از پی ۱۸۰ متر
طول تاج ۲۰۲ متر
عرض تاج ۶ متر
عرض در پی ۲۸ متر
گونه سرریز دریچهدار با پرتابکننده جامی
گنجایش سرریز ۵۷۶۳ مترمکعب بر ثانیه
مخزن
حجم کل مخزن ۳۲۰۰ میلیونمتر مکعب
مساحت مخزن ۶۲٫۷ کیلومتر مربع
درازای مخزن ۶۰ کیلومتر
https://eitaa.com/IR_IRANSAKHT
ا🇮🇷سد میجران ساخته شده در جمهوری اسلامی ایران .🇮🇷
🔹سد میجران سدی است بسیار زیبا و در وسط جنگل های رامسر در ۲۰ کیلومتری رامسر بر روی رودخانه نسارود در جمهوری اسلامی در سال 1372طراحی و شروع و در سال 1382 افتتاح گردید .
🔹نسارود از ازاره سرچشمه و جاری میشود.و در نهایت به دریای خزر می ریزد
سد میجران رامسر حد واسط بین اربه کله و دالخانی بر روی رودخانه نسا رود احداث شده است.
مشخصات کلی سد
محل رامسر
آغاز ساخت ۱۳۷۲
گشایش ۱۳۸۲
بر روی رود نسارود
ارتفاع از پی ۵۹ متر
طول تاج ۱۸۶ متر
عرض تاج ۸ متر
عرض در پی ۲۲۰ متر
https://eitaa.com/IR_IRANSAKHT
ا🇮🇷نيروگاه شهيد محمد منتظری
🔹این نیروگاه در شمال غرب اصفهان جنب پالايشگاه اصفهان در زمينی به وسعت ۲/۲ ميليون متر مربع احداث گرديده است . اين نيروگاه دارای هشت واحد ۲۰۰ مگاواتی مجموعا به ظرفيت توليد۱۶۱۶ مگاوات در ساعت می باشد.
قرارداد احداث چهار واحد از اين نيروگاه در سال ١٣٥٧ منعقد گردید و اولین نیروگاهی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و مستقل شدن ایران و بين شركت توانير و شركت تكنوپروم اكسپورت شوروی سابق منعقد وعمليات نصب فاز 1 آن آغاز گرديد.
🔹واحد یک و دو در سال ١٣٦٣ ،واحد سه در سال ١٣٦٤ ،واحد چهار در سال ١٣٦٨ راه اندازی گردید. طرح توسعه نيروگاه نيز كه قرارداد آن در سال ١٣٦٨ با شركت مزبور منعقد گرديد شامل چهار واحد، مشابه واحدهای قبلي است.واحدهای 5و6درسال 77وواحدهای 7و8 درسال 78 به شبكه برق كشور پيوست.
در سال 1374 بر اساس دستورالعمل وزارت نیرو شرکت مدیریت تولید برق شهید محمد منتظری تشکیل گردید. و در سال 1390 این شرکت مطابق اصل 44 قانون اساسی در مزایده عمومی به شرکت پرشیان فولاد واگذار گردید.
🔹این شرکت پیش از این نیروگاه سیکل ترکیبی زواره را ساخته و مورد بهره برداری قرار داده است. از ويژگي های بارز توانسته مصرف آب نيروگاه را به حداقل رسانده است .
♦️شهیدان این واحد تولیدی در دفاع مقدس : شکر رضا نامدار نژاد، مرتضی عطائی ،حاج عباسعلی فداء ،غلامرضا عمو ،احمد رستگاری ، رضا اسحاقیان ، محمدعلی ناجی ،احمد ادریسیان پور
https://eitaa.com/IR_IRANSAKHT
ا🇮🇷سد کارون ۴ساخت جمهوری اسلامی ایران
🔹سدی بتنی دو قوسی در منطقه منج شهرستان لردگان از توابع استان چهارمحال و بختیاری و بالادست شهرستان دزپارت در استان خوزستان است که در زمان ساخت بلندترین سد بتنی دو قوسی ایران و خاورمیانه بود. این سد، اولین سد در بالادست رودخانه کارون است که بر روی سرشاخههای اصلی شامل رود کوهرنگ، رود بازفت، رود بهشتآباد و رود ارمند احداث شدهاست.
🔹سد کارون ۴ که در تیرماه سال ۱۳۹۰ توسط رئیسجمهور افتتاح شد در جاده شهر لردگان به دهدز قرار دارد. از جمله اهداف ساخت این سد ذخیره آب شرب و کشاورزی برای استان های چهارمحال و بختیاری به جای برداشت از زاینده رود در این استان و همچنین خوزستان و تولید سالانه ۲۱۰۰ گیگاوات ساعت بوده است. پل قوسی کارون ۴ بر روی دریاچه همین سد ساخته شده که استان چهارمحال و بختیاری را به استان خوزستان به هم متصل میکند.
اهداف و منافع سد کارون ۴
🔹تولید انرژی برقآبی متوسط سالانه به میزان ۲۱۰٧ گیگا وات ساعت
🔹ذخیره آب در مخزن ۳/۷ میلیارد مترمکعبی به منظور شرب و کشاورزی برای استان چهارمحال و بختیاری به جای برداشت از زاینده رود و در خوزستان
تنظیم آب رودخانه به منظور تأمین آب مورد نیاز صنعت و کشاورزی در دشتهای پاییندست
🔹کنترل سیلابهای مخرب فصلی
🔹پروژههای جانبی طرح
در بالادست و بر روی دریاچه این سد پل قوسی بزرگ کارون ۴ اجرا شد که طول عرشه آن ۳۷۸ متر، طول دهانه آن ۳۰۰ متر و ارتفاع آن ۶۲ متر از سطح دریاچهٔ سد است و بزرگترین پل زیر قوسی ایران نامیده شدهاست
https://eitaa.com/IR_IRANSAKHT