نشست علمی پیرامون
بررسی ابعاد حقوقی جنایت عملیات موسوم به فروغ جاویدان توسط سازمان تروریستی مجاهدین خلق
در ابتدای این نشست دکتر محمد حسن بصیری پور پژوهشگر مسائل ایران در خصوص تاریخچه سیاسی این سازمان در پیش و پس از انقلاب اسلامی را مطرح نمود. در ادامه توضیحاتی درباره اقدامات خشونت بار و تروریستی سازمان منافقین در کشورها و نقاط مختلف جهان و همچنین کمک به رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی، به تشریح علل عملیات این سازمان علیه مردم کشور با نام فروغ جاویدان پرداخت.
در ادامه با طرح این سوال که
باتوجه به اسناد و مدارک موجود از جنایات سازمان مجاهدین خلق در عملیات موسوم به فروغ جاویدان از جمله آتش زدن بیمارستان امام خمینی (ره) ، کشتار مردم غیر نظامی در شهر اسلام آباد ، بکارگیری کودکان جدا شده در این عملیات و بسیاری دیگر از این قبیل جنایات
که با عنوان ارتش آزادیبخش ایران انجام شده است.
آیا میتوان گفت جنایت جنگی ، نسل کشی و نقض کنوانسیون حقوق کودکان توسط این سازمان تروریستی در این عملیات صورت گرفته است؟
دکتر محمدی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی
در این نشست سازمان مجاهدین خلق (منافقین) را سازمانی خشونتگرا معرفی کرد که با گسترش ابعاد فعالیت و حضور عملا یک سازمان تروریستی بین المللی تلقی می شود که بهتر است از کشورهای دیگر هم در مسیر برخورد با آنها دعوت به همکاری شود. وی یکی از موانع گسترش همکاری و فعالیت علمی در این حوزه را محدود کردن مساله به بعد امنیتی حاکم بر آن دانست که میتواند بررسی ابعاد اجتماعی، روانشناختی و حتی حقوقی اقدامات این فرقه خشونتگرا را تحت تاثیر قرار دهد.
وی اقدامات این فرقه در عملیات فروغ جاویدان را با توجه به اسناد و مدارک موجود مصداق عناوینی چون جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی دانست و افزود منافقین به دلیل انجام بمبگذاری، قتل، کشتار غیر نظامیان، تخریب اماکن غیر نظامی، کشتن اسرای جنگی، حتی شکنجه اعضا، خود، جداکردن اجباری فرزندان اعضا، ازدواج و طلاق اجباری فرقه ای، مرتکب عناوین مختلف مجرمانه داخلی و بین المللی از جمله ترور، جنایت جنگی و حتی جنایت علیه بشریت شده اند که با استفاده از ظرفیت داخلی و بین المللی باید مورد تعقیب قرار گیرند.
وی تاکید کرد پیگیری جنایت سازمان ها و گروههای تروریستی نیازمند وجود زیرساختاهای قانونی چه در بعد شکلی و چه ماهوی است که متاسفانه در حوزه قوانین داخلی و همکاریهای بین المللی به تناسب میزانی که ما از تروریسم صدمه دیده ایم و در معرض خطر آن هستیم رشد نیافته است.
این متخصص حقوق کیفری محدودیت های قوانین داخلی را یکی از موانع بررسی مناسب و کارآمد جنایات تروریستی و حتی جنایات جنگی ارتکاب یافته توسط گروههای تروریستی دانست و افزود: باید خلاهای قانونی حداقل برای آینده رفع شود.
دکتر عابدینی عضو هیات علمی و پژوهشگر حقوق بین الملل درباره این موضوع عنوان داشت
عضویت ج ا ا در دادگاه بین المللی بین المللی می تواند یکی از راهکارهای مقابله با تروریسم در قالب جنایت علیه بشریت باشد. به نظر می رسد از این طریق بتوان بهتر اقدامات تروریستی را مورد پیگیری قضایی بین المللی قرار داد. ابزار دیگر استفاده از سازوکار صلاحیت جهانی در نظام حقوقی ایران و بسیاری از کشورهای جهان است.
عملیات فروغ جاویدان را می توان یک نوع مخاصمه بین المللی تلقی کرد که در جریان آن جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت رخ داده است.
چون مرتکبین در کشورهای اروپایی مثل فرانسه ، آلمان، سوئد و آلبانی حضور دارند می توان در محضر محاکم داخلی کشورهای اروپایی و همچنین در دیوان اروپایی حقوق بشر به طرح دعوا پرداخت.
در خاتمه آقای ایرج مرادی مدیرعامل انجمن حمایت از قربانیان تروریسم در خصوص اهداف و اقدامات این انجمن و سلسله نشست های علمی در حوزه های گوناگون مرتبط با فعالیت انجمن مطالبی را بیان کردند
https://eitaa.com/Iafsvot
ترور شهیدان رجایی و باهنر
«سازمان مجاهدین خلق» که پس از اعلام جنگ مسلحانه علیه جمهوری اسلامی اقدام به ترورهای متعدد مسئولین و مردم بیگناه کوچه وبازار نمودند تا جو وحشت وارعاب ایجاد نمایند
برنامه ترور در ساعت ۱۵ هشتم شهریور سال ۱۳۶۰ اجرا شد. بر اساس آنچه بعدها در نشریات سازمان مجاهدین خلق منتشر شد، ابتدا قرار بود نقشه ترور در یک مرداد ۱۳۶۰ انجام شود، ولی به دلیل در پیش بودن خروج مسعود رجوی از ایران به تاخیر افتاده و در هشتم شهریور اجرا شد.
در آن روز جلسه شورای امنیت ملی با حضور رجایی و باهنر در خیابان پاستور تشکیل شده بود و با وقوع انفجار علاوه بر رجایی و باهنر، رئیس اراده شهربانی، یکی از کارمندان نهاد نخست وزیری و یک عابر پیاده کشته شدند. مسعود کشمیری در زمان وقوع انفجار دبیر شورای عالی امنیت ملی بود و در اخبار و جراید وی را سومین شهید هشتم شهریور نامیدند.
شهید اعلام کردن کشمیری در حالی صورت میگرفت که جنازه وی پیدا نشده بود و مسئولان نظام بر اساس گزارش «خسرو تهرانی» رئیس دفتر اطلاعات نخست وزیری، به این نتیجه رسیده بودند که مسعود کشمیری جزو کشتهشدگان انفجار بوده است. اما ده روز پس از انفجار دادستان کل کشور در تلویزیون اعلام کرد که عامل انفجار نخستوزیری مسعود کشمیری بوده است.
سازمان مجاهدین انقلاب چگونه در موضع ضعف قرار گرفت؟
با مشخص شدن نقش کشمیری در این واقعه، اطرافیان رجایی نیز در معرض اتهام قرار گرفتند؛ افرادی، چون خسرو تهرانی، بهزاد نبوی، سعید حجاریان، محمد عطریانفر و محسن سازگارا که اغلب از اعضای «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» بودند، در مظان اتهام بودند.
این سازمان ائتلافی از هفت گروه اسلامگرا بود که همه آنها مشی مسلحانه داشتند و پیش از انقلاب علیه حکومت پهلوی مبارزه میکردند. سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی دو جناح راست و چپ داشت که جناح چپ با بهزاد نبوی نمایندگی میشد و هوادار سیاستهای سوسیالیستی بود.نبوی و همفکرانش در مسائل اقتصادی با رجایی قرابت فکری داشتند و به همین دلیل در دولت وی فعال بودند.
انفجار دفتر نخست وزیری و نزدیکی جناح چپ سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به مسعود کشمیری، فرصت مناسبی به مخالفان آنها داد. بهویژه اعلام شهادت کشمیری توسط خسرو تهرانی گروه بهزاد نبوی را در موضع ضعف و اتهام همکاری با مجاهدین خلق قرار داده بود. .....
https://eitaa.com/Iafsvot
جاوید رحمان تا مدتی پیش رسما گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران بود. حالا او در جمع اعضا سازمان مجاهدین خلق در کنار مریم رجوی حاضر شده. یکی از ماموریتهای او تحقیق درباره کشتار زندانیان سیاسی تابستان ۶۷ بود. اعضا سازمان مجاهدین عمده اعدام شدگان رو تشکیل میدادند
https://eitaa.com/Iafsvot
برخی خبرها حاکی است
سازمان منافقین به سراغ تور های گردشگری ایرانی در ترکیه و آلمان میرود و به بهانه کمک برای پناهندگی یا بهانه های مختلف دیگر آنها را به اشرف ۳ منتقل میکند و با زور و تهدید مانع خروج آنها میشه
https://eitaa.com/Iafsvot
آن چه وزارت خارجه آمریکا درباره تاریخچه سازمان تروریستی مجاهدین خلق می نویسد
🔻The MEK philosophy mixes Marxism and Islam. Formed in the 1960s, the organi- zation...
⬅️ فلسفه مجاهدین خلق آمیخته ای از مارکسیسم و اسلام میباشد.
این سازمان در در دهه ۱۹۶۰ تشکیل شد ........ تاریخچه این سازمان مملو از حملات تروریستی علیه جمهوری اسلامی در داخل و خارج از ایران است.
🔻in1 1981 the MEK planted bombs in the head office of the Islamic Republic Party and the Pre- mier’s office...
⬅️ در سال 1981، مجاهدین خلق با بمب گذاری در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و دفتر نخست وزیری, حدود 70 مقام عالی رتبه ایران از جمله آیت الله محمد بهشتی، رئیس جمهور محمد علی رجایی و نخست وزیر محمد جواد باهنر را کشتند.
منبع:
https://2009-2017.state.gov/documents/organization/10300.pdf
https://eitaa.com/Iafsvot
https://eitaa.com/Iafsvot
دادگاه رسیدگی به جنایتهای فرقه رجوی بازخوانی تاریخ رنج مردم ایران از تروریستهایی است که از تحریم و خون همین ملت کاسبی کردند.
به گزارش فراق، فاطمه داوران متهم ردیف ۷۲ این دادگاه در سال ۱۳۶۳، هوادار فرقه شده و در سال ۱۳۶۴ به همراه همسرش که یکی از اعضای نفاق و فعال در بخش سیمای نفاق است به آلمان رفته و در تشیکلات، به فعالیت خود ادامه میدهد.
وی در حال حاضر، به عنوان رکن اصلیِ تامینِ مالیِ تروریسم در شاخه هلند فرقه، شناخته میشود.
دیگر فعالیتها و مسئولیتهای او عبارت است از:
عضو شورای رهبری فرقه
یکی از مسئولین جذب نیرو
رئیس بخش پذیرش نفاق در سال ۱۳۷۶
مسئول بخش کانادا و انگلستان
عضو شورای تروریستی موسوم به ملی مقاومت
یکی از مسئولین ستاد تبلیغات گروهک در سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۰
شرکت در عملیات تروریستی- نظامیِ فروغ جاویدان و عضو هیئت اجرایی تشکیلات
نامبرده تحت تعقیب اینترپل بوده و دارای اعلان قرمز به شماره A-۴۳۰/۶-۲۰۰۲ است
https://eitaa.com/Iafsvot
⭕️ ماهل بلوچ،دختر ۲۰ ساله،دانشجوی حقوق که در حمله انتحاری در پاکستان ۳۹ انسان را کشت.
او عضو یک گروه پان بلوچ در پاکستان بود.
او نه یک تروریست حرفه ای بلکه دختری ساده اما با افکار پان و اتنیک و شستشوی ،مغزی از او یک ادمکش و تروریست ساخت.
شستشوی مغزی توسط تروریست ها به ابزار نفرت پراکنی قومی تبدیل شده است
https://eitaa.com/Iafsvot
🔹به مناسبت ۱۲ شهریور، سالگرد شهادت رئیسعلی دلواری و روز ملی مبارزه با استعمار انگلیس.
رئیسعلی دلواری با پیشنهاد رشوه انگلیسیها چه چیزهایی میتونست داشته باشه
♈️در جنگ جهانی اول در زمان قیام رئیسعلی دلواری بریتانیا برای توقف حملات او به ارتش امپراطوری، پیشنهاد پرداخت ۴۰ هزار پوند داد که معادل ۲۰۰ هزار تومان در زمان قاجار بود.
ببینید با این مبلغ میشد چه چیزهایی خرید:
۶ عمارت ۲۷ هزار متری
۳ رولز رویس از مدل ماشین احمد شاه قاجار
۶۰۰ خوردو رایج
۲۰ هکتار زمین در تهران
♈️رئیسعلی دلواری طی هفت سال با ۷۰۰ نفر از یارانش چنان جانانه در مقابل ارتش ۵۰۰۰ نفره بریتانیا مقاومت کرد که در نتیجهی آن، انگلیسیها ناچار شدند از عراق و هند، نیرو وارد ایران کنند.
♈️رئیسعلی دلواری (حدود ۱۲۶۱ خورشیدی – ۱۲ شهریور ۱۲۹۴) مبارز مشروطهخواه و رهبر قیام جنوب در تنگستان و بوشهر علیه نیروهای بریتانیا در دورهٔ جنگ جهانی اول بود.
♈️رئیسعلی دِلواری از رهبرانِ قیامِ مردم جنوب ایران علیه دولت بریتانیا پس از اشغال بوشهر در میانه جنگ جهانی اول بود. وی در دوران مشروطه از طرفداران مشروطه بود و پس از به توپ بستن مجلس توسط محمدعلی شاه به دستور سید مرتضی مجتهد اَهرَمی رهبر روحانی این نهضت در بوشهر، شهر بوشهر را تصرف کرد.
♈️در کشاکش جنگ جهانی اول، نیروهای انگلیسی شهر بوشهر را اشغال کردند. علمای بوشهر فتوای جهاد علیه نیروهای انگلیسی دادند. رئیسعلی به همراه گروههای دیگری از تنگستانیها، با نیروهای انگلیسی جنگید. حملات آنها، شبهنگام و به صورت شبیخون بود و تلفات بسیاری به نیروهای انگلیسیها وارد کرد.
♈️رئیسعلی دلواری در ۱۲ شهریور ۱۲۹۴ش، بهدست فردی نفوذی در بین همراهانش شهید شد. سالروز شهادت او به عنوان روز ملی مبارزه با استعمار انگلیس نامگذاری شده است. مزار شریف او در نجف اشرف قرار دارد.
https://eitaa.com/Iafsvot
«سید رسول موسوی»دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در مطلبی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: « برای سازمانهای بینالمللی حقوق بشری افتضاحی بالاتر از این نیست که جاوید رحمان گزارشگر آنها بعد از ۶ سال گزارشگری درباره ایران رهبر تروریستها مریم رجوی را رئیسجمهور منتخب ایران بنامد! وقتی او چنین افتضاحی بالا می آورد بی دلیل نیست که ریچارد بنت را اصلا به افغانستان راه ندهند.»
در روزهای اخیر حساب کاربری سرکرده منافقین با انتشار تصویری از جاوید رحمان، از حضور او در جمع اعضای این گروهک خبر داده بود.
https://eitaa.com/Iafsvot
مردم آلبانی مناسبات بردهداری نوین در مقر مجاهدین خلق را غیرقابل قبول دانسته و خواهان دخالت دولت آلبانی برای پایان دادن به این وضعیت اسفبار شدند.
تعدادی از اعضای ایرانی و آلبانیایی انجمن نجات(اعضا جدا شده از قرقه رجوی) در روز شنبه، ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ (۳۱ اوت ۲۰۲۴)، با هدف آگاهسازی مردم تیرانا نسبت به نقض مستمر حقوق اولیه انسانی در مقر فرقه رجوی، اقدام به افشاگری در پارک ملی تیرانا کردند.
این اقدام با استقبال گرم و ابراز همدردی مردم آلبانی مواجه شد و واکنشهای مثبت از سوی رهگذران را به همراه داشت. اعضای انجمن نجات آلبانی، با توزیع بروشور و گفتگو با مردم، بر لزوم توجه به شرایط نگرانکننده در اردوگاه مجاهدین خلق تأکید کردند.
مردم آلبانی مناسبات بردهداری نوین در اردوگاه مجاهدین خلق را غیرقابل قبول دانسته و خواهان دخالت دولت آلبانی برای پایان دادن به این وضعیت اسفبار شدند. برخی از آنان اعلام کردند که از طریق نمایندگان خود در مجلس و شورای شهر اقداماتی برای خاتمه دادن به این شرایط انجام خواهند داد.
یکی از مادران، در حین دریافت بروشور و پس از شنیدن توضیحات درباره وضعیت مادران و خانوادههایی که سالهاست از ارتباط با فرزندان خود محروم هستند، اعمال سازمان مجاهدین خلق را در رابطه با اقدامات آنان با اعضای خود و خانوادههای آنان، ضد بشری خواند
و خواستار آگاه سازی ماهیت واقعی سازمان مجاهدین خلق برای همگان شدند
https://eitaa.com/Iafsvot
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام حسن عسکری علیه السلام:
لا يَشغَلْكَ رِزقٌ مَضمونٌ عن عَمَلٍ مَفروضٍ
مبادا [سرگرم شدن به] روزى ضمانت شده، تو را از كار واجبى باز دارد
ميزان الحكمه جلد4 صفحه430
◼️ سالروز شهادت جانسوز حضرت امام حسن عسکری علیه السلام را تسلیت عرض می نماییم.
🔴به مناسبت سالروز شهادت امام حسن عسکری ، فیلمی دیده نشده از هجوم نیروهای تروریستی ارتش آمریکا به حرمین شریفین امام هادی و امام حسن عسکری در سامرا،٢٣سال پیش
https://eitaa.com/Iafsvot
تضعیف نظام بین الملل با رویکرد جنگ هیبرید:
🔷با پایان جنگ سرد و افزایش جهانی شدن نظام بین المللی پیچیده تر از گذشته شده است جوزف نای معتقد است، قدرت در نظام بینالمللی همانند یک بازی شطرنج در یک صفحه سه بعدی تقسیم می شود .
🔷در راس بازی روابط نظامی دولت با دولت جایی گرفته و ساختار قدرت به نفع ایالات متحده و عمدتاً به شکل یکپارچه تقسیمبندی میشود. در مقایسه دیگر سطح دوم شامل روابط اقتصادی است. در این سطح قدرت ها تقریباً به طور مساوی توزیع میشوند گرچه معمولاً در مناطق توسعه یافته مانند: آمریکای شمالی اروپا و ژاپن اقتصاد متمرکز تر از سایر موارد دیگر است.
سطح سوم شاید مربوط به تروریسم غیردولتی است .
🔷در این سطح قدرت تقریباً پراکنده ارزیابی میشود. مشابه کشورهای توسعه یافته و یادر حال توسعه که در این حوزه مورد توجه هستند. سطوح مطرح شده جزو ویژگی های مرتبط با روابط بین الملل از مرزها عبور کرده و خارج از کنترل دولتها قرار دارد.لایههای مختلف چنین مدلی نفوذ پذیر نیستند به عنوان مثال فعالیتهای اقتصادی بازیگران غیر دولتی همچون شرکتهای بزرگ احتمالاً دسته سوم و یا دسته دوم تاثیر به سزایی دارد به همین ترتیب حمله به زیرساخت های کلیدی و حساس از سطح سوم احتمالاً برسطح اول از لحاظ (روابط دولت ها با یکدیگر) تاثیرویژه خواهد گذاشت.
🔷اکنون با وجود محدودیتها مدل پیش رو یک چارچوب مفید را فراهم میآورد که در آن میتوان توان بازیگران غیردولتی در محیط جنگ هیبرید را به خصوص در رابطه با دولتها به درستی درک کرد.
✍برگرفته از کتاب تروریسم پیش روست نوشته Paul J. Smith
ترجمه: دکتر محمد حسین قربانی زواره
https://eitaa.com/Iafsvot
اعضای سازمان رجوی چگونه حاضر به شرکت در عملیاتهای انتحاری میشدند؟
🔹رجوی در فرایند شستشوی مغزیِ اعضای سازمان تلاش میکرد تا به آنان القا کند که در صورت تبعیت از او، مسئولیتی در برابر خدا نخواهند داشت و اینگونه آنان را به انجام هر کاری مجاب میکرد.
"آن سینگلتون" در این باره مینویسد:
🔸«ایده رجوی از دموکراسی همیشه این بود که هر کسی یک بار در زندگی شانس انتخاب یک رهبر را دارد؛ پس از آن، مسئولیت فقط به عهده رهبر است. بنابراین تصمیم گیری درباره خوب و بد به عهده فرد نیست.
🔸اعضا حتی در پیشگاه خدا هم مسئول نیستند؛ چون رهبر فداکاری کرده و همه مسئولیت در قبال خداوند را پذیرفته است ... بعداً، رجوی در سخنانش ذکر کرد که اگر چنین رهبری کارش را خوب انجام داده باشد با امام زمان ارتباط برقرار میکند؛ بنابراین در ارتباط مستقیم با خدا خواهد بود.
🔸او مثالهایی از حضرت محمد میآورد و خودش را با امامان شیعه مقایسه میکرد. نتیجه این کار ایجاد ذهنیت بی مسئولیتی کامل بود که به افراد اجازه میداد در عملیاتهای انتحاری یا فروغ جاویدان یا هر عمل دیگری شرکت کنند.»
📕ارتش خصوصی صدام، ص89
https://eitaa.com/Iafsvot
آلمان میزبان اصلی ستاد اطلاعات سازمان منافقین
https://eitaa.com/Iafsvot
"مریم سنجابی" عضو سابق شورای رهبری سازمان مجاهدین در کتاب "سراب آزادی" به فعالیت تعداد زیادی از مجاهدین در خارج از کشور اشاره میکند که سازمان آنان را وادار به تکدیگری میکرده است. او در این رابطه آورده است:
هر نفر باید روزانه دو هزار یورو گدایی میکرد
🔸«در حالی که داخل اشرف وضعیت در یک رکود پیش رفته و افراد وضعیت روحی و تشکیلاتی مناسبی نداشتند، خارج کشور فضای سیاسی فعال بود و مریم عضدانلو تلاش میکرد با صرف میلیونها دلار پول و خریدن مقامات سابق کشورها کار سیاسیاش را پیش ببرد و به دنبال گسترش هواداران، حامیان سازمان، ارتش آزادیبخش و تثبیت موقعیتش بود.
🔸تقریبا ً حدود ۱۰۰۰ نفر از کادرهای سازمان نیز برای همراهی وی در کارهای سیاسی به خارج کشور فرستاده شدند که آنها نیز در کار طاقت فرسایی بودند به طوری که بعدها نفرات میگفتند به زمانی که در اشرف بودیم حسرت میخوردیم.
https://eitaa.com/Iafsvot