محاکمه جواد فیروزمند:
جواد فیروزمند یکی از اعضای سازمان بود که در نشستهای طعمه مورد تحقیر و سرکوب قرار گرفت. او در این جلسات بهعنوان «خائن» معرفی شد و تحت فشارهای روانی شدید قرار گرفت. با این حال، فیروزمند در نهایت موفق به جدایی از سازمان شد.
محاکمه فتح اله فتحی:
فتح اله فتحی یکی دیگر از اعضای سازمان بود که در نشستهای طعمه مورد سرکوب قرار گرفت. او در این جلسات تحت فشارهای روانی و فیزیکی شدید قرار گرفت و مجبور به اعتراف به اشتباهات فرضی خود شد.
محاکمه نصراله مجیدی:
نصراله مجیدی یکی از اعضای قدیمی سازمان بود که در نشستهای طعمه مورد تحقیر و سرکوب قرار گرفت. او در این جلسات بهعنوان «ترسو» معرفی شد و تحت فشارهای روانی شدید قرار گرفت. مجیدی در نهایت به زندان ابوغریب فرستاده شد و تعادل روانیاش بهطور کامل از بین رفت.
جزئیات بیشتر در مورد نحوه برگزاری نشستها
انتخاب طعمه:
افرادی که به عنوان “طعمه” در این نشستها انتخاب میشدند، معمولاً کسانی بودند که به دلایل مختلف مورد سوءظن رهبری سازمان قرار میگرفتند. این دلایل میتوانست شامل انتقاد از رهبرعقیدتی، ابراز تردید در مورد ایدئولوژی سازمان، یا حتی تمایل به جدایی از مجاهدین خلق باشد.
فضای جلسه:
نشستهای طعمه معمولاً در سالنهای بزرگ و با حضور تعداد زیادی از اعضا برگزار میشد. فضای جلسه به گونهای طراحی میشد که فرد مورد نظر احساس انزوا و آسیبپذیری کند.
شروع جلسه:
جلسه معمولاً با سخنرانی یکی از رهبران ارشد سازمان، مانند مسعود رجوی، آغاز میشد. در این سخنرانی، فرد مورد نظر به عنوان “خائن” یا “عنصر نامطلوب” معرفی میشد و اتهامات وارده به او تشریح میشد.
فشار روانی:
پس از سخنرانی، سایر اعضا نیز به نوبت شروع به انتقاد و تحقیر فرد مورد نظر میکردند. این فشار روانی به حدی شدید بود که فرد مجبور به اعتراف به اشتباهات فرضی خود میشد.
اعتراف و توبه:
در پایان جلسه، فرد مورد نظر معمولاً مجبور به اعتراف به “گناهان” خود و ابراز پشیمانی و توبه میشد. این اعترافات و توبهها به عنوان سندی برای اثبات وفاداری اعضا به رهبری سازمان و ایدئولوژی آن استفاده میشد.
تأثیرات روانی بلندمدت
نشستهای طعمه نه تنها تأثیرات روانی فوری و شدیدی بر فرد مورد نظر داشتند، بلکه میتوانستند منجر به مشکلات روانی بلندمدت نیز شوند. برخی از این مشکلات عبارتند از:
اختلال استرس پس از سانحه:
تجربیات خشونت روانی و تحقیر در نشستهای طعمه میتواند منجر به PTSD در فرد شود. علائم این اختلال شامل کابوسهای شبانه، یادآوریهای ناخواسته از حادثه، و احساس بیحسی و انزوا است.
افسردگی و اضطراب:
فشار روانی مداوم و احساس گناه و شرمندگی ناشی از نشستهای طعمه میتواند منجر به افسردگی و اضطراب مزمن شود.
از دست دادن اعتماد به نفس:
تحقیر و سرکوب در حضور جمع میتواند منجر به از دست دادن اعتماد به نفس و احساس بیارزشی در فرد شود.
مشکلات در روابط بین فردی:
تجربیات منفی در نشستهای طعمه میتواند باعث ایجاد مشکلات در روابط بین فردی و بیاعتمادی به دیگران شود.
بنا به شهادت تعداد بیشماری از کادرهای تشکیلاتی جدا شده از مجاهدین خلق نشستهای طعمه تنها یکی از روشهای سرکوب و کنترل روانی بود که در تشکیلات استفاده میشد. رهبران این گروه از روشهای دیگری مانند شستوشوی مغزی، سانسور اطلاعات، و ایجاد فضای ترس و وحشت نیز برای حفظ کنترل بر اعضا استفاده میکرد.
پرواضح است که نشستهای طعمه در تشکیلات رجوی، بهعنوان ابزاری برای سرکوب، تحقیر و شستوشوی مغزی اعضا استفاده میشد. این جلسات تأثیرات روانی عمیقی بر اعضای سازمان داشت و باعث میشد که آنها بهطور کامل تسلیم رهبری تشکیلات شوند. با این حال، بسیاری از افرادی که در این جلسات مورد سرکوب قرار گرفتند، در نهایت موفق به جدایی از فرقه شدند و به زندگی عادی بازگشتند. نشستهای طعمه، نمونهای از روشهای غیرانسانی و سرکوبگرانهای است که رهبران مجاهدین خلق برای حفظ کنترل بر اعضا استفاده میکردند.
آرش رضایی
https://eitaa.com/Iafsvot
.
.
هر چند گروههای متعددی در مبارزات علیه رژیم ستمشاهی نقش داشتند ولی نقش هیچکدام این احزاب و گروههای چپ و راست در آن حد نبود که بتوانند به صورت مستقل مردم را به خیابانها کشانده و دست به کاری در حد عظمت پیروزی انقلاب اسلامی بزنند.
به جرات، میتوان گفت در میان جریانها و گروههای فعال در جریان مبارزات، با توجه به جایگاه دین در فرهنگ مردم ایران، جریانهای اسلامی همچون (حزب مؤتلفه، جمعیت فداییان اسلام، جامعه مدرسین حوزه علمیه) نقش پررنگتری داشتند و با اقبال مردم مواجه شدند هر چند جریانهای چپ و راست با رویکرد التقاطی و استفاده از آموزههای دینی و تلفیق آن با تفکرات غربی همچون جبهه ملی، حزب توده، سازمان مجاهدین خلق (جریان چپ گرا و مارکسیستی) و نهضت آزادی (جریان راست گرا و لیبرالیستی) نیز در مبارزه با رژیم ستمشاهی نقش داشتند، اما نتوانستند توده مردم را با خود همراه سازند و مردم در میان این جریانها، به رهبری امام خمینی (ره) و روحانیت اعتماد کردند. [۱]
چنان چه ذکر شد هر چند گروههای متعددی در مبارزات علیه رژیم ستمشاهی نقش داشتند ولی نقش هیچکدام این احزاب و گروههای چپ و راست در آن حد نبود که بتوانند به صورت مستقل مردم را به خیابانها کشانده و دست به کاری در حد عظمت پیروزی انقلاب اسلامی بزنند و از این روی بود که در سال ۱۳۵۷ و با اوج گیری انقلاب همه این احزاب و گروهها از جبهه ملی گرفته تا حزب توده مجبور به پذیرش رهبری مطلق و قاطع امام خمینی (ره) شدند و طبیعی است که اگر گروه و حزبی برای خود نقش حساس و تعیین کنندهای قائل باشد هرگز حاضر به تقسیم سهم خود با دیگرانی که قبولشان ندارد نمیشود.
از جمله جریانهایی که ادعا میشود در پیروزی انقلاب اسلامی نقش مهمی ایفا کرده بود جریان مارکسیستی از جمله «مجاهدین خلق»، «چریک های فدایی خلق» و «حزب توده» میباشد، مهمترین تشکل این جریان حزب توده به شمار میرفت که پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ عملاً مضمحل شده رهبران سیاسی آن از کشور خارج گردیده بودند و در کشورهای اروپای شرقی زندگی میکردند. بنابراین، حزب توده عملاً در صحنه سیاست ایران پس از سال ۱۳۳۲ تا آستانه پیروزی انقلاب اسلامی حضور نداشت و در صورت حضور نیز به دلیل دارا بودن ایدئولوژی مارکسیستی و تنفر عمومی جامعه ایرانی از این ایدئولوژی و همچنین اشتهار حزب یاد شده به وابستگی مزدورانه به همسایه شمالی (شوروی)، امکان هیچگونه تأثیرگذاری در جهتگیری جامعه ایران، به ویژه در مقطع تاریخی مورد بحث را نداشت.
اصولاً جریان مارکسیستی در تاریخ معاصر ایران آثار ویرانگر فراوانی داشته و وجود آنها نه تنها عامل شتابزای مبارزه نبود بلکه به عنوان دستاویزی از سوی حکومت پهلوی برای بد نام کردن و سرکوب مبارزان اصیل و راستین مورد بهرهبرداری قرار میگرفت.
تشکلهای دیگری نیز در جریان مارکسیستی فعالیت میکردند که از نظر کمی و کیفی حائز اهمیت نبوده و به دلیل عدم تأثیرگذاری در روند تحولات جامعه از ذکر و شرح مواضع آنها خودداری میکنیم. تنها اشاره مختصری به سازمان چریکهای فدایی خلق ایران مفید به نظر میرسد. سازمان مذکور که در سال ۱۳۵۰ رسماً تأسیس شد و مشی مسلحانه را برای مبارزه با حکومت در پیش گرفت، به دلیل ماهیت ایدئولوژیک، نداشتن پیوند و پایگاه در میان تودههای مردم و معدود و محدود بودن تعدد نفراتشان، امکان مبارزه مؤثر با حکومت را پیدا نکردند.
در سال ۱۳۵۵ حدود ۶۵ نفر از اعضای آنکه ۹۰ درصد آن تشکل را شامل میشد، به وسیله پلیس از بین رفتند و سازمان یاد شده عملاً متلاشی شد، به گونهای که آن سال را سال مرگ سازمان میدانند.
در پی این واقعه، بقایای اعضای غیرموثر سازمان از مبارزه مسلحانه دست کشیده به مبارزه سیاسی روی آوردند و برخی از آنان نیز به خارج از کشور رفتند. [۲] بدین ترتیب، جریان چپ، اگرچه به سرنگونی حکومت پهلوی باور داشت و مقید به قانون اساسی مشروطیت نبود، اما در حوادث انقلاب هم تأثیرگذار نبود.
تشکل دیگری که به عنوان یکی از فعالان عرصه سیاست مقطع مورد بحث در خور توجه است، سازمان مجاهدین خلق و یا همان منافقین است. این تشکل که از آغاز تأسیس در سال ۱۳۴۴ مشی مسلحانه را در مبارزه با رژیم برگزید، از جمله تشکلهایی بود که به سرنگونی حکومت پهلوی میاندیشید و مقید به قانون اساسی مشروطیت نبود. سازمان مجاهدین خلق به دلیل صبغه اسلامی بنیانگذاران آن در ابتدا از سوی برخی از علما و طبقات جامعه مورد حمایت قرار گرفت ولی پس از تحولات ایدئولوژیک و تغییراتی که در کادر سازمان به وجود آمد نه تنها حمایت علما و جامعه را از دست داد بلکه گرفتار آشفتگی سازمانی و تصفیههای خونین درونگروهی و دریافت ضربههای پی در پی از سوی ساواک شد و عملاً در سالهای ۵۴ و ۱۳۵۵ چنان به بنبست رسید که «تئوری رکود» را تدوین و تبیین میکرد.[۳]
https://eitaa.com/Iafsvot
ساواک بیشتر از هر کس دیگری از این انحطاط سازمان آگاهی داشت و در مقطع تاریخی مورد بحث، دیگر از ناحیه این سازمان، خطری احساس نمیکرد.
در نتیجه روشن است که این گروهها و احزاب نقش تأثیرگذاری که بتوان از آن با نام سهم یاد کرد در پیروزی انقلاب اسلامی نداشتند و چنین ادعاهایی دور از واقعیات تاریخی است. [۴]
[۱] برای آشنایی بیشتر با نقش گروههای سیاسی در پیروزی انقلاب اسلامی به منابع زیر مراجعه شود:
– مظفری، آیت، جریان شناسی ایران معاصر، قم: پژوهشکده تحقیقات اسلامی، ۱۳۸۵
– دارابی، علی، جریان شناسی سیاسی در ایران، تهران: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ۱۳۸۸
– احزاب و تشکیلات سیاسی در ایران، مهدی عزیزان، قم: زمزم هدایت
– نواب صفوی، سید مجتبی: فداییان اسلام، تاریخ، عملکرد، اندیشه، به کوشش سیدهادی خسروشاهی، تهران: انتشارات اطلاعات، ۱۳۷۵
– جوادزاده، علیرضا؛ جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از آغاز تاکنون فعالیتها از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۸۵
– احمدی حاجیکلایی، حمید، جریان شناسی چپ در ایران، تهران: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ۱۳۸۷
[۲] علوی، سید محمدصادق، بررسی مشی چریکی در ایران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی. ۱۳۷۹، ص ۷۹.
[۳] سازمان مجاهدین خلق: پیدایش تا فرجام، تهران، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، ص ۲۹۶.
[۴] برای مطالعه بیشتر رک سیدمصطفی تقوی، واکاوی نقش گروهها و احزاب در انقلاب اسلامی ایران، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی
https://eitaa.com/Iafsvot
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥یک مريد خر بهتر از يك ده ششدانگ است!
✍️علی مرادی مراغه ای
✅آقای رضا پهلوی گفتند به من کینگ و شاه نگویید!
طرفدارانش هم اطاعت امر کردند او را "خدا" نامیدند: خدایِ هر ايرانی!
البته نه معاون یا جانشین خدا، بلکه خود خدا!
♦️بت ساختن از آدمهای معمولی دمار از روزگار ما درآورده است!
یادتان باشد! دیکتاتورها همیشه در چنین فضای احساسی و توسط این تیپ آدمها آفریده میشوند و اینها تحصیلکرده اند، سالها در مهد دمکراسی زیسته اند!
♦️این مریدان مرا یاد این حکایت خنده دار دهخدا می اندازند:
«مريدی مدعی شد كه پير او چون كامل است، در همه انواع فضايل بر ساير ابناء بشر برتری دارد. شنونده بر سبيل انكار پرسيد:
آيا شيخ شما خط را نيز از میرعماد بهتر نويسد؟
مرید گفت: البته چنين است.
مشاجره به دراز كشيد. داوری را بخود مراد بردند. مراد انصاف داد كه رجحان كتابت ميرعماد مسلم است.
اما مريد متعصب قبول نکرد و اين را حمل بر تواضع و فروتنی مراد كرده گفت:
آقا شكسته نفسی میكند، غلط ميكند!
♦️پير نمی پرد مريدان می پرانند.
پير می سازد، مريدان دسته می نهند.
يك مريد خر بهتر از يك ده شش دانگ است...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزارشی از اقدامات و دستگیری اعضا سازمان مجاهدین خلق از تلویزیون ملی ایران در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی که با نام مارکسیست های اسلامی از آنها نام برده شد
https://eitaa.com/Iafsvot
.
۸ مارس و بازتعریف امنیت انسانی در گفتمان تروریسم
تروریسم، ابزاری برای بازتولید خشونت ساختاری است. بر اساس دادههای پایگاه داده تروریسم جهانی که دانشگاه مریلند گردآوری کرده است، ایران از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۲۱ شاهد بیش از ۵۰۰ حمله تروریستی بوده است. این حملات، شامل بمبگذاریها، ترورهای فردی و حملات مسلحانه بوده است. در ۳۴٪ این موارد تروریست ها مستقیماً در فضاهای عمومی شامل اماکن مذهبی فروشگاهها، معابر عمومی، مدارس و را هدف قرار دادهاند.
گروههای تروریستی، زنان را بهعنوان نماد حفظ ارزشهای نظام هدف میگیرند تا با ایجاد جو روانی، احساس ناامنی را در جامعه گسترش دهند.
با این حال، آنچه مسئله را پیچیدهتر میکند، پدیدهای به نام قربانیشدگی مضاعف (Double Victimization) است. این بدان معناست که زنان نهتنها قربانی خشونت تروریستی میشوند، بلکه روایتهای تروریستی نیز با کمرنگ جلوه دادن این جنایات، رنج آنها را نادیده میگیرند.
در این میان، انجمنهای مردمنهاد مانند
* انجمن حمایت از قربانیان تروریسم *
بهعنوان کنشگرانی میانجی، نقش مهمی در کاهش شکاف بین خشونت ساختاری و تابآوری اجتماعی ایفا میکنند. از این منظر، فعالیت این نهادها در سه سطح قابل بررسی است:
۱. حمایت اقتصادی: با توجه به اینکه ۱۲٪ از زنان ایران سرپرست خانوار هستند (و این میزان در استانهای مرزی به ۲۳٪ میرسد)، این انجمنها از طریق ارائه وامهای خرد و آموزشهای شغلی، به جلوگیری از فروپاشی چرخه اقتصادی خانوادههای آسیبدیده کمک میکنند.
۲. تابآوری روانی-اجتماعی: مطالعات میدانی نشان میدهد که مداخلات گروهیِ بازماندگان زن، ریسک خودکشی در مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) را تا ۴۰٪ کاهش میدهد. این فرایند، تابآوری جمعی را از حاشیه به متن گفتمان سلامت روان میکشاند.
۳. بازتعریف گفتمان قربانیان: ثبت و روایت تجربههای زنان قربانی تروریسم، کلیشههای جنسیتی را که قربانیشدگی زنان را امری فرعی میپندارند، به چالش میکشد. این بازنمایی، حافظه اجتماعی را به سوی درک عمیقتر از تأثیرات تروریسم بر زنان سوق میدهد.
۸ مارس، در ایران متاسفانه هیچ گفتمانی در جهت تضییع حقوق قربانیان زن که در عملیات های تروریستی مورد آسیب قرار گرفته اند جای نداشته و این باعث شده موضوعات دیگری جایگزین این رخ داد های تاسف برانگیز شود. همچنین این روز میتواند، فرصتی برای گذار از گفتمان ترحممحور به سمت بازتعریف امنیت انسانی باشد. این تحول نیازمند کمک انجمن های مردم نهاد و تشکیل شبکهسازی فراملی با نهادهایی مانند کمپین بینالمللی قربانیان تروریسم است تا ضمن شفافسازی آماری و پیگیری جبران خسارت، نهتنها رنجهای قربانیان را التیام بخشد، بلکه امنیت را بهعنوان حق بنیادین آسیبدیدگان بازتعریف کند.
https://eitaa.com/Iafsvot
.
انجمن حمایت از قربانیان تروریسم با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار نمود :
نشست علمی با عنوان:
"زخمهای ناپیدا"
بررسی تأثیرات روانی و اجتماعی تروریسم بر کودکان غزه و نقش رسانهها در بازسازی آن
به همین دلیل از سه تن از کارشناسان این حوزه دعوت به عمل آمد درباره موضوع مطالب خود را ارائه نمایند در ابتدا
دکتر امیدي مدیر امور بینالملل دانشگاه فرهنگیان
با بیان این که جنگ و تروریسم نه تنها جان و سلامت کودکان را به خطر میاندازد، بلکه ساختارهاي اجتماعی و فرهنگیجوامع را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. اظهار داشت در مناطق بحرانی مانند غزه و خاورمیانه، کودکان هر روز با خشونت، ترس و ناامنی دست و پنجه نرم میکنند. این شرایط نه تنها زندگی روزمره آنها را تحت تأثیر قرار میدهد، بلکه تأثیرات عمیق اجتماعی بر جاي میگذارد.یکی از مهمترین اثرات اجتماعی جنگ و تروریسم بر کودکان، تخریب زیرساختهاي آموزشی است. مدارس و مراکز آموزشی درمناطق جنگی یا به طور کامل تخریب میشوند یا به دلیل ناامنی تعطیل میگردند. این موضوع، کودکان را از حق اساسی خود براي آموزش محروم میکند و آینده آنها را به خطر میاندازد. کودکان بدون آموزش، نه تنها فرصتهاي شغلی کمتري خواهند داشت، بلکه ممکن است به دلیل ناامیدي و فقر، به سمت فعالیتهاي غیرقانونی از جمله جذب در گروه های تروریستی و خشونت طلب میباشد.
دکتر محسن شیردل مدیرعامل مرکز تحقیقات نخبگان ایرانی
با بیان این که تروریسم و جنگ بهعنوان یک پدیده مخرب و غیرانسانی، تأثیرات عمیق و گسترده اي در جهان امروز دارد که تاثیرات آن نهتنها بر قربانیان اثر مستقیم دارد، بلکه خانواده ها، جوامع و سلامت روانی و جسمی تمامی افراد را تحت تأثیر قرار میدهد . این اقدامات ممکن است منجر به از دست دادن جان انسانها، آسیبهاي فیزیکی و روانی و نابودي زیرساختهاي اجتماعی و اقتصادي شود. قربانیان غالبا با آسیبهاي جدي جسمی، مانند نقص عضو یابیماريهاي مزمن ناشی از حملات، مواجه میشوند. از سوي دیگر، اثرات روحی و روانی این وقایع، از جمله اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اضطراب و افسردگی بهطور گسترده اي در بین قربانیان و اعضاي خانواده شان مشاهده میشود. کودکان بهطرز ویژهاي تحت تأثیر آن قرار میگیرند و ما شاهد خشونتهاي هولناك بوده و ممکن است با آسیبهاي روانی شدیدي مواجه شوند.بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، حدود ٥٠ درصد از کودکان در غزه به اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه مبتلا هستند مطالعهاي که توسط یونیسف انجام شد، نشان داد که ٤٠ درصد از کودکان در غزه شاهد صحنههاي خشونت و جنگ بوده اند. این تجربهها میتواند منجر به بروز رفتارهاي پرخاشگرانه شود.
دکتر مهدي شریف زاده
تحلیلگر و کارشناس ارشد رسانه
کودکان،بیگناه ترین قربانیان درگیري ها و بحرانها هستند، و این وظیفه ماست که صداي آنها باشیم و براي بهبود شرایط شان تلاش کنیم.
در مناطق بحرانی مانند غزه و خاورمیانه، کودکان هر روز با خشونت، ترس و ناامنی دست و پنجه نرم میکنند. این شرایط نه تنها زندگی روزمره آنها را تحت تأثیر قرار میدهد، بلکه تأثیرات عمیق روانی و اجتماعی بر جاي میگذارد. بسیاري از آنها شاهد از دست دادن عزیزان خود بوده اند یا حتی خودشان قربانی خشونتهاي فیزیکی شده اند. این تجربیات تلخ، آینده آنها را تحت الشعاع قرار میدهد و میتواند چرخه خشونت را در نسلهاي بعدي تداوم بخشد.اما در این میان، امید وجود دارد. ما میتوانیم با برنامههاي مداخلهاي مؤثر، به این کودکان کمک کنیم تا از زیرآوار خشونت و تروریسم بیرون بیایند و به زندگی عادي بازگردند. یکی از مهمترین راهها، ارائه خدمات روانی-اجتماعی است. این خدمات باید شامل مشاوره روانی، حمایتهاي اجتماعی و برنامههاي آموزشی باشد تا کودکان بتوانند با تروماهاي خود کنار بیایند و آیندهاي روشنتر براي خود بسازند.در اینجا نقش رسانهها بسیار حیاتی است. رسانهها نه تنها میتوانند با افزایش آگاهی عمومی، توجه جهانی را به وضعیت این کودکان جلب کنند، بلکه میتوانند در فرآیند بازتوانی روانی و اجتماعی آنها نیز نقش ایفا کنند. برنامههاي رسانهاي آموزشی و تفریحی میتوانند به کودکان کمک کنند تا احساس امنیت کنند و امید به زندگی را در خود تقویت نمایند
https://eitaa.com/Iafsvot
.
انجمن حمایت از قربانیان تروریسم امسال نیز مفتخر بود میزبان خانواده های معزز شهدا و جانبازان سر افراز عملیات های تروریستی باشد .
این بار سومین حرم اهل بیت علیه السلام در ایران شهر شیراز و حرم امامزاده عظيم شان و واجب تکریم حضرت احمدبن موسی الکاظم(علیه السلام) شاهچراغ میزبان این عزیزان
در شب پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ بود.
✅ درابتدا خانوادههای معظم شهدا و جانبازان با استقبال خادمان حرم مطهر، همراه با پرچم متبرک حرم مورد استقبال قرار گرفتند و وارد تالار شده و هدایایی از جمله هدیه متبرک آستان مقدس و هدیه خاص برای کودکان به آنان اهدا گردید.
✅ افتتاحیه: مراسم با قرائت قرآن کریم و پخش زنده صلوات خاصه آغاز شد.
✅ سخنرانیها:
مدیر عامل انجمن جناب آقای مرادی ضمن خوش آمدگویی به میهمانان پیرامون اهداف و فعالیتهای انجمن و مؤسسه خیریه توضیحاتی ارائه نمودند. وی با اشاره به اینکه در فارس ۶۸۹ نفر شهید ترور داریم، اظهار داشت: مسنترین شهید ترور در فارس ۸۶ سال سن داشت و کوچکترین شهید، یک سال بیشتر نداشت، نخستین شهید ترور در فارس ابراهیم صادقی ۲۲ ساله و آخرین شهید ترور احمدرضا صاحبی ۲۴ ساله بود که توسط جیشالظلم به شهادت رسید.
سپس سردار بیانی، مدیرکل بنیاد شهید فارس، ضمن تقدیر از این اقدام ارزشمند، از حضور و استقبال گسترده خانوادهها قدردانی نمود و این گردهمایی را در راستای برگزاری کنگره ۱۵۰۰ شهید استان فارس حائز اهمیت دانست.
گروه تواشیح منتخب استان به اجرای برنامه پرداختند.
آیتالله کلانتری، تولیت آستان مقدس، سخنران ویژه مراسم در سخنرانی خود ضمن تقدیر از مؤسسه و انجمن، به تحلیل و تشریخ موضوعات روز و مسئله تروریسم پرداختند.
، تولیت حرم شاهچراغ (ع) با اشاره به اینکه در دنیای مدرن امروز چند تضاد وجود دارد که گیجکننده است، گفت: مدافعان حقوق بشری که سروصدای بسیار دارند، اما در واقع ضد بشرترین موجودات هستند. آمریکاییهایی که دم از احقاق حقوق بشر میزنند، اما خود ضد بشری عمل میکنند. تروریستهای ضدتروریسم، انسان را به تعجب وا میدارند.
وی افزود: بیشترین جنگ در ۱۰۰ سال گذشته را آمریکاییها و اروپاییها به وجود آورده و همزمان ادعای ضدجنگ بودن دارند. فقط در جنگ جهانی اول و دوم بیش از ۷۰ میلیون انسان کشته شد و این جنگافروزی از آمریکا و اروپاست که ادعای ضد جنگ بودن دارد. ایشان تصریح کرد: تنها ایران در جنگ جهانی اول هشت تا ۱۰ میلیون نفر کشته داد و با آن قحطی بزرگ جمعیت ایران نصف شد. تمام اینها یک پارادوکس آشکار است.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) در ادامه با بیان اینکه بیش از ۱۷ هزار شهید ترور مجموع دوگانگیهای دنیای جدید است، گفت: شهدای ما همه برای یک آرمان و مسیر به شهادت رسیدند و ما به یاری خدا این آرمان و هدف را ادامه میدهیم. خون شهدا باعث شد ایران به تنهایی در هشت سال دفاع مقدس بر همه قدرتهای دنیا غلبه کند، بنابراین در مسیر خود تردید نداریم و با برکت خون شهدا در این راه پیروز خواهیم شد.
✅ بیانیه پایانی:
در انتهای مراسم، بیانیهای در محکومیت اقدامات اخیر سنای ایالات متحده در حمایت از گروهک تروریستی منافقین قرائت گردید.
✅ پذیرایی:
پس از پایان برنامه، ضیافت افطار برای خانوادههای معظم شهدا و جانبازان در حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شد.
پوشش رسانهای:
با هماهنگی مسئولین استانی، این مراسم از طریق رسانه ملی و خبرگزاریهای معتبر پوشش داده شد. .
امید است این اقدامات مورد رضای خداوند متعال قرار گیرد
.https://eitaa.com/Iafsvot