🔷 ابی حمزه روایت كرده است كه: به حضرت امام جعفر صادق علیه السلام عرض كردم: فدایت شوم! شیعیان درباره تفسیر آیه «عَمَّ یَتَسَاءلُونَ، عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ» (نباء/1-2) «درباره چه چیز از یكدیگر می پرسند، از آن #خبر بزرگ» از شما می پرسند.
🔶 ایشان فرمود: تفسیر آن نزد من است، اگر بخواهم، آنان را باخبر می كنم و اگر بخواهم، آنان را باخبر نمی كنم. امّا آیا می خواهی تو را از تفسیر آن خبر دهم؟
🔷 عرض كردم: «عَمَّ یَتَسَاءلُونَ»؟ فرمود: این آیه درباره امیر مؤمنان علی علیه السلام صلوات الله علیه است. ایشان می فرمود: خداوند عزّ و جلّ، نشانه ای بزرگتر از من و خبری عظیم تر از من ندارد.
📚 اصول الکافی / ج1 / ص161 / ح3
#قران #رمضان
🌴 آیا پیشوایان قوم مرا می شناسی؟ 🌴
✍🏻 سلمان روایت كرده است كه رسول خدا (ص) به من فرمود: خداوند تبارك و تعالی برای هر پیامبری كه مبعوث كرده دوازده پیشوای قوم اختیار كرده است.
❓عرض كردم: ای رسول خدا! می دانستم كه برای اهل كتاب چنین است، پرسید: ای سلمان! آیا پیشوایان قوم مرا هم می شناسی و می دانی كدام دوازده نفر را خداوند بعد از من برای قوم من انتخاب كرده است؟
❗️عرض كردم: خدا و پیامبرش عالم ترند.
💚 فرمود: ای سلمان! خدا من را از خالصِ نور خود خلق كرد و مرا خواند و من او را اطاعت كردم،
💚 و علی (ع) را از نور من خلق كرد، سپس او را خواند و علی خدایش را اطاعت كرد،
💚 سپس از نور من و علی، فاطمه (ع) را خلق كرد و او را فراخواند، و فاطمه خدایش را اطاعت كرد،
💚 سپس از نور من و علی و فاطمه، حسن (ع) را خلق كرد و او را فراخواند، و حسن خدایش را اطاعت كرد
💚 و سپس از نور من و علی و فاطمه، حسین (ع) را خلق كرد و او را صدا كرد و حسین خدایش را اطاعت كرد،
▫️سپس پنج نام از نام های خود را بر ما نهاد؛
☀️ خدا محمود است و من محمد (ص)،
☀️ خدا علی است، و علی (ع) نیز همین نام را دارد،
☀️ خدا فاطر است و این فاطمه (س)،
☀️ خدا احسان است و این حسن (ع)،
☀️ و خدا محسن است و این حسین (ع)،
🌷 سپس از ما و از نور حسین (ع) نُه امام را خلق كرد و آنها را فراخواند و آنها خدا را اطاعت كردند قبل از این كه خداوند آسمان برافراشته و زمین گسترده و یا مَلَك و بشر را خلق كند، ما نورهایی بودیم كه خدا را تسبیح می گفتیم و به او گوش می دادیم و اطاعت می كردیم.
❓عرض كردم: فدایتان شوم! اجر و پاداش كسی كه اینها را بشناسد چیست؟
❗️فرمود: ای سلمان! هر كس آنگونه كه شایسته است آنها را بشناسد و به آنها اقتدا كند و آنها را دوست بدارد و از دشمنان آنها بیزاری بجوید، به خدا سوگند او از ماست هر كجا كه ما وارد شویم، وارد می شود و هر كجا كه ما ساكن شویم، ساكن می شود،
❓عرض كردم: ای رسول خدا! آیا می شود بدون شناخت نام آنها و نَسَبشان به آنها ایمان داشت؟
❗️ فرمود: نه، ای سلمان!
❓ عرض كردم: سایر امامان را چگونه بشناسیم؟ من تنها، تا حسین (ع) را می شناسم، فرمود:
💚 پس از حسین، سیّد عابدان، علی بن حسین (ع)،
💚 سپس پسرش، محمد بن علی (ع)، شكافنده علم اولین تا آخرین پیامبر،
💚 سپس جعفر بن محمد (ع)، زبان راستگو و صدّیق خداوند،
💚 سپس موسی بن جعفر (ع)، فرو برنده خشم و غضب به خاطر صبر در راه خداوند عزّ و جلّ،
💚 سپس علی بن موسی (ع)، راضی به امر خداوند،
💚 سپس محمد بن علی (ع)، برگزیده از میان خلق خدا،
💚 سپس علی بن محمد هدایت كننده به سوی خدا،
💚 سپس حسن بن علی (ع)، رازدار و امین اسرار خدا،
💚 سپس ... بن حسن (ع) الهادی المهدی الناطق القائم به امر خدا.
🌎🌍🌏🌎🌍🌏🌎🌍🌏
سپس فرمود: ای سلمان! قطعاً تو او را درك می كنی و هر كس كه مانند تو باشد و با معرفت حقیقی و راستین، ولایت او را بپذیرد.
خدا را بسیار شكر كردم و عرض كردم: ای رسول خدا! یعنی من تا زمان او مهلت می یابم؟
▫️فرمود: ای سلمان! آیه:
☀️#بسماللهالرحمنالرحيم
🍃«فَإِذَا جَاء وَعْدُ أُولاهُمَا بَعَثْنَا عَلَیْكُمْ عِبَادًا لَّنَا أُوْلِی بَأْسٍ شَدِیدٍ فَجَاسُواْ خِلاَلَ الدِّیَارِ وَكَانَ وَعْدًا مَّفْعُولًا* ثُمَّ رَدَدْنَا لَكُمُ الْكَرَّةَ عَلَیْهِمْ وَأَمْدَدْنَاكُم بِأَمْوَالٍ وَبَنِینَ وَجَعَلْنَاكُمْ أَكْثَرَ نَفِیرًا» (الاسراء/5)
❔گریه و شوق من بسیار زیاد شد، سپس عرض كردم: ای رسول خدا! شما این را تضمین می كنید؟
❕فرمود: آری، سوگند به آن كه مرا به حق فرستاد، از من و علی و فاطمه و حسن و حسین و نُه امام از نسل حسین و هر كس كه از ما است و همراه ماست و در راه ما به او ظلم و ستم شده، آری؛
⚖️ به خدا سوگند ای سلمان! ابلیس و لشكریانش و هر كس كه به طور كامل كافر است و یا هر كس كه كاملاً ایمان آورده است، همه قطعاً حاضر میشوند تا انتقام مظلومان و خون آنها گرفته شود و خداوندِ تو، به هیچ كس ظلم نمی كند و این تأویل آیه ای است كه خداوند فرموده است:
☀️بسماللهالرحمنالرحيم
🍃««وَنُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ* وَنُمَكِّنَ لَهُمْ فِی الْأَرْضِ وَنُرِی فِرْعَوْنَ وَهَامَانَ وَجُنُودَهُمَا مِنْهُم مَّا كَانُوا یَحْذَرُونَ» (القصص/5)
🍃«و خواستیم بر كسانی كه در آن سرزمین فرو دست شده بودند منّت نهیم و آنان را پیشوایان (مردم) گردانیم و ایشان را وارث (زمین) كنیم ؛ و در زمین قدرتشان دهیم و به فرعون و هامان و لشكریانشان آنچه را كه از جانب آنان بیمناك بودند بنمایانیم».
💎 سلمان گفت: از مقابل رسول خدا (ص) برخاستم، و دیگر برای سلمان مهم نبود چه زمانی مرگ را می بیند یا مرگ او را می بیند.
📚 دلائل الامامة / ص235
#رمضان #امام_شناسی
🌐 صفوان جمال نقل می کند که: شنیدم حضرت ابا عبد اللّه علیه السّلام می فرمودند:
🌎 خداوند تبارک و تعالی برخی از زمین، و آب ها را بر بعضی دیگر تفضیل و برتری داد، پاره ای تفاخر و تکبّر نموده و تعدادی از آنها ستم و تعدی نمودند از این رو آب و زمین نماند مگر آنکه مورد عقاب الهی قرار گرفت زیرا تواضع و فروتنی در مقابل خدا را ترک کردند ؛ حتّی خداوند متعال مشرکین را بر کعبه مسلّط کرد و به زمزم آبی شور وارد نمود تا طعمش فاسد گردید.
🌏 ولی زمین #کربلا و آب فرات اولین زمین و اولین آبی هستند که خداوند متعال مقدّس و پاکیزه شان نمود و برکت به آنها داد و سپس به آن زمین فرمود: سخن بگو به آنچه خدا تو را به آن فضیلت داده مگر نبوده که زمین ها و آب ها بعضی بر برخی دیگر تفاخر و تکبّر نمودند؟!
🌱 زمین کربلاء عرضه داشت: من زمین خدا بوده که من را مقدّس و مبارک آفرید، شفاء را در تربت و آب من قرار داد، هیچ فخری نکرده بلکه در مقابل آن کس که این فضیلت را به من داده فروتن و ذلیل می باشم، چنانچه بر زمین های دون خود نیز فخر نمی کنم بلکه خدا را شکر و سپاس می کنم.
🌍 پس خداوند متعال بواسطه حسین علیه السّلام و اصحابش آن سرزمین را مورد اکرام قرار داد و در تواضع و فروتنی و شکرش افزود.
🌻 سپس حضرت ابو عبد اللّه علیه السّلام فرمودند: کسی که برای خدا تواضع و فروتنی کند حق تعالی او را بلند کند و کسی که تکبّر نماید وی را پست و ذلیل خواهد نمود.
📚 ترجمه کامل الزیارات / ص103 / ح14
#رمضان آخرین #شب_جمعه
☀️ امام رضا علیه السلام فرمود:
🔷 هر كس مصائب ما را ذكر كند و بگرید و یا بگریاند، در روزی كه چشم ها گریان می شوند، چشم های او نمی گرید؛ و هر كس در مجلسی بنشیند كه امر ما در آن زنده می شود، در روزی كه قلب ها می میرند، قلب او نمی میرد؛
🔷 و امام علیه السلام درباره آیه: «إِنْ أَحْسَنتُمْ أَحْسَنتُمْ لِأَنفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا» (الاسراء/7) فرموده است: یعنی اگر نیكی كنید، به خودتان نیكی كرده اید و اگر بدی كنید، خداوندی دارد كه آن را می بخشد.
📚 عیون اخبار الرضا علیه السلام / ج1 / ص264 / باب28 / ح48 و 49
#ماه_رمضان #امام_شناسی
#شب_جمعه
✨ شبی دیدم به خواب، اذنِ حرم دادی و گفتی:
✨ شنیدم #کربلا و کنجِ ایوان دوست داری...!
🌙 @Imamology
☀️بسم الله الرحمن الرحیم ☀️
🍃«إِنْ أَحْسَنتُمْ أَحْسَنتُمْ لِأَنفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا فَإِذَا جَاء وَعْدُ الآخِرَةِ لِيَسُوؤُواْ وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُواْ الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُواْ مَا عَلَوْاْ تَتْبِيرًا ؛ عَسَی رَبُّكُمْ أَن يَرْحَمَكُمْ وَإِنْ عُدتُّمْ عُدْنَا وَجَعَلْنَا جَهَنَّمَ لِلْكَافِرِينَ حَصِيرًا» (الاسراء/7و8)
🍃«اگر نيكی كنيد، به خود نيكی كرده ايد، و اگر بدی كنيد، به خود (بد نموده ايد). و چون تهديد آخر فرا رسد (بيايند) تا شما را اندوهگين كنند و در معبد(تان) چنان كه بار اول داخل شدند (به زور) درآيند و بر هر چه دست يافتند يكسره (آن را) نابود كنند ؛ اميد است كه پروردگارتان شما را رحمت كند، و(لی) اگر (به گناه) بازگرديد (ما نيز به كيفر شما) بازمیگرديم، و دوزخ را برای كافران زندان قرار داديم»
🚫❌❌✡🕍✡❌❌🚫
✴️ علی بن ابراهیم درباره آیه «فَإِذَا جَاء وَعْدُ الآخِرَةِ» گفته است: یعنی #قائم علیه السلام و یارانش ؛
✴️ «لِیَسُوؤُواْ وُجُوهَكُمْ» یعنی تا چهره هایشان را سیاه كنند ؛
✴️ «وَلِیَدْخُلُواْ الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ» منظور، رسول خدا صلی الله علیه و آله و یارانش و امیر المؤمنین علی علیه السلام همراه با یارانش است ؛
✴️ «وَلِیُتَبِّرُواْ مَا عَلَوْاْ تَتْبِیرًا» بر شما غلبه یافته و شما را می كشند ؛
🌿 سپس دوباره سخن درباره آل محمد علیهم السلام است، میفرماید: «عَسَی رَبُّكُمْ أَن یَرْحَمَكُمْ» یعنی شما را علیه دشمنانتان یاری دهد.
☄ سپس بنی امیّه را مخاطب قرار داده و می فرماید: «وَإِنْ عُدتُّمْ عُدْنَا» یعنی اگر شما با سُفیانی برگردید، ما نیز با قائم آل محمد علیهم السلام باز می گردیم.
🔥 «وَجَعَلْنَا جَهَنَّمَ لِلْكَافِرِینَ حَصِیرًا» یعنی جهنم را زندانی می سازیم كه در آن محبوس و حصر می شوند.
📚 تفسیر قمی / ج1 / ص406
#رمضان #قدس
☀️ بسم الله الرحمن الرحیم ☀️
🍃«اللَّهُ يَسْتَهْزِئُ بِهِمْ وَيَمُدُّهُمْ فِي طُغْيَانِهِمْ يَعْمَهُونَ» (البقره/15)
🍃«خدا آنان را [به کيفر اين کار منافقانه در دنيا و آخرت] عذاب خواهد کرد، و آنان را در سرکشی و تجاوزشان مهلت می دهد [تا در گمراهی شان] سرگردان و حيران بمانند».
#القدس_لنا #روز_قدس #مرگ_بر_اسرائيل
🕌 @Imamology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☀️ بسم الله الرحمن الرحیم ☀️
🍃 «وَسِيقَ الَّذِينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ زُمَرًا ۖ حَتَّىٰٓ إِذَا جَآءُوهَا وَفُتِحَتْ أَبْوَابُهَا وَقَالَ لَهُمْ خَزَنَتُهَا سَلَامٌ عَلَيْكُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوهَا خَالِدِينَ» (زمر/73)
🍃 «ولی كسانی كه از پروردگارشان پروا كردند آنان را گروه گروه به #بهشت می برند، چون به آن رسند در حالی كه درهایش از پیش گشوده شده است، نگهبانانش به آنان گویند: سلام بر شما، پاكیزه و نیكو شدید، پس وارد آن شوید كه [در آن] جاودانه اید».
#قران #عيد_فطر مبارک
🌻 @Imamology
🌻 اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌻
🌷 خداوندا کسی در مسئله #شکر به حدّی نمی رسد مگر آنکه احسان دیگرِ تو او را به شکری دیگر ملزم میکند،
🌷 و از طاعتت بهاندازهای دست نمی یابد جز اینکه در برابر آنچه شایسته فضل توست مقصّر است،
🌷 بنابراین شاکرترین بندگانت از شکر تو ناتوان، و عابدترین بندگانت از طاعتت مقصّر است،
🌷 کسی مستوجب آن نیست که از باب استحقاق او را مورد مغفرت قرار دهی، یا بر اساس سزاواری از او خشنود باشی،
🌷 پس هر که را بیامرزی از احسان توست، و از هر که خشنود شوی در اثر تفضل توست،
🌷 عمل اندک را که بپذیری از باب فضل پذیرفته ای، و طاعت مختصر را مزد می دهی، تا آنجا که گویی شکر بندگانت که بدان سبب پاداششان را واجب ساخته ای و اجرشان را از آن رو بزرگ ساختهای مسئله ای است که در برابر تو قدرت روی برتافتن از آن را داشته اند و از این جهت پاداششان دادی، یا گویی سبب آن شکر به دست تو نبوده و بدین خاطر به ایشان اجر بخشیدی،
🌷 بلکه ای خدای من مالک امر ایشان بوده ای پیش از آنکه ایشان مالک عبادت تو شوند، و مزدشان را پیش از اینکه به طاعتت اقدام کنند آماده کرده ای، زیرا که آئینت انعام، و عادتت احسان، و راهت عفو و بخشش است.
🌷 از این رو همه آفریدگان معترف اند که تو درباره هر که عقوبتش کنی ستم نکرده ای، و شاهدند که هر که را ببخشی در حقّش تفضل فرموده ای، و همگان درباره خویش به تقصیر نسبت به آنچه سزاوار آنی معترفند.
🌷 بنابراین اگر شیطان ایشان را از طاعتت نفریبد هیچ عصیان گری تو را معصیت نکند، و اگر شیطان باطل را در نظرشان به صورت حق جلوه ندهد هیچ گمراهی از راه تو منحرف نشود،
🌷 پس منزّهی تو، چه آشکار است بزرگواریت در معامله با کسی که تو را اطاعت کرده یا عصیان نموده: مطیع را در مقابل آنچه خود برایش فراهم آورده ای پاداش می دهی، و معصیت کار را در آنچه تعجیل در کیفرش به دست توست مهلت می دهی،
🌷 به هر یک از آن دو نفر عطایی نموده ای که مستحق آن نبوده، و به هر یک تفضّلی فرموده ای که عملش از آن قاصر است،
🌷 و اگر مطیع را بر آنچه حضرتت او را بر آن گماشته ای (نه بر عمل خودش) جزا می دادی، بیم آن بود که ثوابت را از دست بدهد، و نعمتت از او زایل شود، ولی تو به بزرگواری خود در برابر مدت کوتاه از دست رفتنی به مدّتی طولانی و همیشگی، و در مقابل مدت نزدیک گذرا با مدت دامنه دار جاوید او را پاداش دادی،
🌷 سپس در برابر رزقی که از سفره نعمت تو خورده تا به سبب آن بر طاعتت نیرو گیرد با او معامله پایاپای نکردی، و از او بازپرسی دقیق درباره ابزاری که آنها را سبب رسیدن به مغفرتت قرار داده ننمودی، و اگر با مطیع چنین رفتار می نمودی تمام حاصل دسترنج و سعی و زحمت او در مقابل کوچک ترین نعمت ها و عطاهایت از دست می رفت، و در پیشگاه مقدّست به خاطر سایر نعمتهایت در گرو می ماند، پس چه زمانی شایستگی چیزی از ثواب تو را می داشت، نه، هیچ گاه!!
🌷 این است حالِ آن کسی که تو را فرمان برده، و سرنوشت کسی که به عبادت تو اقدام نموده، و اما آن که از تو نافرمانی کرده و نهی تو را مرتکب شده پس عجله در انتقام از او نکردی، تا مگر به جای حال معصیت تو حال برگشت به طاعت تو گزیند، در صورتی که او در اولین باری که بر عصیان تو همّت نموده مستحق تمام عقوبتهایی که برای جمیع بندگانت مهیا نموده ای گشته،
🌷 پس هر عذابی که از او به تأخیر انداخته ای، و هر سطوت انتقام و عقابی که از او بازپس داشته ای حق قطعی توست که وا می گذاری، و به کمتر از آنچه استحقاق توست رضا داده ای.
🌷 پس (ای خدای من) کریم تر از تو کیست؟ و بدبخت تر از کسی که به سبب مخالفت با تو هلاک شده، چه کسی است؟ نه، هیچ کس! پس تو والاتر از آنی که جز به احسان وصف شوی، و منزّه از آنی که جز از جهت عدل از تو بترسند، بیم جور و جفا به معصیت کار از تو نمیرود، و ترس واگذاشتن پاداش کسی که تو را به عبادت خشنود ساخته درکار نیست، پس بر محمد و آلش درود فرست، و آرزوی مرا برآور، و هدایتت را آن گونه بر من افزایش ده که به سبب آن توفیق در کار خویش یابم، زیرا که تو بخشنده کریمی.
🌻 اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌻
#امام_شناسی #عيد_سعيد_فطر
📚 دعای سی و هفتم صحیفه سجادیه
🌻🌻 چه کسی مطیع امر محمد (ص) است؟ 🌻🌻
❓از امام جواد علیه السلام پرسیدند: ای فرزند رسول خدا(ص)! خداوند تعالی چرا اول دستور داد که به سوی قبله ی اول (بیت المقدس) نماز بخوانند؟
❗️حضرت در جواب آنان فرمود: به جهت اینکه خداوند تعالی فرمود: « إِلَّا لِنَعْلَمَ مَن يَتَّبِعُ الرَّسُولَ مِمَّن يَنقَلِبُ عَلَى عَقِبَيْهِ...» (البقره/143) «ما آن قبله را که قبلاً بر آن بودی برای این قرار دادیم که افرادی که از پیامبر (ص) پیروی می کنند از آنها که به گذشته ی خود بازمی گردند مشخص شوند».
🕋 داستان از این قرار است که اهل مکه کعبه را دوست می داشتند، خداوند تعالی اراده فرمود که پیروی کنندگان محمد (ص) را به وسیله نماز خواندن به سمت #بیت_المقدس از مخالفین او مشخص کند، زیرا که این امر بر خلاف میل اهالی #مکه بود و آنان دوست نداشتند که به جز مکه به سمت دیگری نماز بخوانند و حضرت آنان را به سوی بیت المقدس امر می فرمود.
🕌 و زمانی که حضرت مشاهده فرمود که اهالی مدینه بیت المقدس را دوست می دارند خداوند تعالی آنها را دستور داد که نماز را به سمت کعبه (و بر خلاف سمت بیت المقدس) بخوانند تا اطاعت کنندگان محمد (ص) را از مخالفین او مشخص کند، زیرا این دستور مطابق میل اهل مدینه نبوده، و خداوند تعالی فرمود: «وَإِن كَانَتْ لَكَبِيرَةً إِلَّا عَلَى الَّذِينَ هَدَى اللَّهُ...» (البقره/143) و مسلماً این حکم توجه به بیت المقدس در آن زمان جز بر کسانی که خداوند آنها را هدایت نموده دشوار بود، زیرا خداوند به چیزی امر فرموده بود که بر خلاف میل آنان بود، و با این عمل خدا می خواست ظاهر کند چه کسی مطیع امر محمد (ص) است و چه کسی مخالف فرمان آن حضرت و تابع فرمان هوای نفس خود است.
📚 تفسیر امام حسن عسکری علیه السلام / ج2 / ص249
#قران